Waarom zou je dat niet mogen?quote:Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
Dus het kookprogramma gaat er eindelijk komen? :-)quote:Op woensdag 28 maart 2012 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met oestersaus en gember is ook lekker
Ben aan het schilderen in mijn nieuwe huis, weinig tijd voor fok, sorry
Deze serie is toch ook gereekst? Dua dat hoef niet meer, op de pc gewoon op de TT klikken.quote:Op donderdag 29 maart 2012 12:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom zou je dat niet mogen?
Wel nog even in de OP het laatste (voorgaande deel) aanvullen.
Basterdsuiker, als ik me niet vergis.quote:Op donderdag 29 maart 2012 13:59 schreef Bleie het volgende:
Fijn, dat recept voor American Pancakes, want ik ben er dol op. Maar wat ik nooit weet: hoe zit t met de vertaling van suikerbenamingen in t Engels? In dit concrete geval: welke suiker wordt aangeduid met caster sugar?
Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuikerquote:Op donderdag 29 maart 2012 14:05 schreef morg78 het volgende:
[..]
Basterdsuiker, als ik me niet vergis.
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!quote:
quote:Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
Maar die had ik wel al gezien!quote:Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
Waarom proef je hem niet gewoon?quote:Op donderdag 29 maart 2012 13:25 schreef tech4u het volgende:
Ik heb in de koelkast al 3 weken een restje wijn staan. Nou is de smaak zeker wel achteruit gegaan en ga ik het echt niet meer drinken, maar kan ik dat nog wel gebruiken om bijvoorbeeld door de risotto te doen?
Natuurlijk, waarom niet? Ik ben erg druk, kom net thuis.quote:Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
RobinOok!!!quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:31 schreef SiGNe het volgende:
Zelfs de keuringsdienst van Waarde maakt gebruik van Robin: http://www.facebook.com/keuringsdienst/posts/381473331873668
[edit] oh, ik zie net d'r reactie bij het bericht staan ook
Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?quote:Op zondag 1 april 2012 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je het vlees goed aangebraden voor het stoven? Lijkt mij vrij normaal eiwitschuim zoals bij bouillon.
Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vleesquote:Op zondag 1 april 2012 18:48 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?quote:Op zondag 1 april 2012 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
Precies, daarom schuim je die ook af.quote:Op zondag 1 april 2012 19:50 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
Minder hardlopen, meer eten.quote:Op dinsdag 3 april 2012 10:20 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
Nee, soja bevat veel eiwit, rijst nietquote:Op dinsdag 3 april 2012 15:19 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;
http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
Ik heb geen idee, gebruik zelf ook nooit geklaarde boter in de hollandaise.quote:Op dinsdag 3 april 2012 15:17 schreef franky_sl het volgende:
Piet,
Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
Recept waarvoor?quote:Op maandag 2 april 2012 23:16 schreef Lov1 het volgende:
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Moet ik even nakijken, kom ik binnenkort op terugquote:Op maandag 2 april 2012 20:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
Iets lekkers voor 12 personenquote:
Heb ik ook weleens gebruikt, smaakt erg goedquote:Op woensdag 4 april 2012 15:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
Niets, maar 80% vet mascarpone komt in de buurt.quote:Op zaterdag 7 april 2012 21:16 schreef SiGNe het volgende:
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
Nee, het is ingedikte roomquote:Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Er staan ook gewoon recepten voor op internet die er dichtbij in de buurt komen, maar lang niet origineel zijn. Slagroom met mascarpone opkloppen inderdaad. Origineel is het gewoon slagroom dat heeeel langzaam ingedikt is om het lobbig te maken. Zie dit recept.quote:Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Kan ook, uiteindelijk heb ik ze maar in de oven onder de grill gedaan. Stinken!quote:
Jep, aan een vork prikken en boven de gasvlam roosteren, of met een verfbrander/soldeerlampquote:
Eieren scheiden en eiwit stijfslaan, en voorzichtig door het beslag enveloperen (niet roeren, omslaan met een spatel) en eventueel bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel.quote:Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem
Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Dit is mijn brownie recept:quote:Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem
Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Die van trouwquote:Op donderdag 12 april 2012 12:30 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat jouw recept, of die van de Trouw?:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)02/12/Brownies.dhtml
Pech voor je, ben verhuizing aan het voorbereiden, bijna alle boeken en aantekeningen is al ingepakt.quote:Op donderdag 12 april 2012 15:35 schreef PyTh het volgende:
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
Heb ik weerquote:Op donderdag 12 april 2012 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pech voor je, ben verhuizing aan het voorbereiden, bijna alle boeken en aantekeningen is al ingepakt.
je kan ook gewoon DM gebruikenquote:Op vrijdag 13 april 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage.
Joh.quote:
Darn, en ik heb net een huis gekocht met twee garages.quote:Op vrijdag 13 april 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage.
Ik heb laatst deze gemaakt van Jeroen Meus. Was erg lekker.quote:Op donderdag 12 april 2012 15:35 schreef PyTh het volgende:
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
Bedankt HerrPiet, ik ga 'm zo eens testen alleen met pappardelle ipv spaghettiquote:Op vrijdag 13 april 2012 14:30 schreef HerrPiet het volgende:
[..]
Ik heb laatst deze gemaakt van Jeroen Meus. Was erg lekker.
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/ossobuco
Succesquote:Op vrijdag 13 april 2012 16:43 schreef PyTh het volgende:
[..]
Bedankt HerrPiet, ik ga 'm zo eens testen alleen met pappardelle ipv spaghetti
Je kan een levenmiddelkleurstof nemen, baukje heeft die in het bakassortiement in de supermarkt. Of je gebruikt wat Doodgekookte spinazie die je met wat joghurt staafmixert tot een groene brij.quote:Op zaterdag 14 april 2012 16:13 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil graag een yoghurt/bavarois taart maken, met granny smith appels. En dan de puree van appels gemarmerd door het slagroom/yoghurt mengsel doen. Voor de 24kitchen kijkers: een kruising tussen de victoria appeltaart en de gemarmerde mango-yoghurt taart uit Rudolphs Bakery. In plaats van de mangopuree wil ik dus de granny smith puree maken van de Victoria appeltaart. Maar die is van zichzelf een beetje bleekjes. Hebben jullie tips om die granny smith puree op natuurlijke wijze de kleur van de schil te geven zodat dat een mooi marmereffect geeft?
Kortom een recept voor (licht) groene kleurstof.
Bedankt alvast!
Eet het als risotto. De structuur krijg je niet meer terug.quote:Op zondag 15 april 2012 09:45 schreef Aventura het volgende:
*Help* Gister een grote pan minestrone gemaakt. Een variant met rijst. Nu heb ik daarbij een blunder gemaakt, ik heb er per ongeluk risottorijst in gedaanIk weet dat minestrone een vaste sructuur mag hebben, maar dit is gewoon een groenterisotto geworden. Valt dit nog te redden? Hij smaakt wel erg goed
Niets vertellen.quote:Op zondag 15 april 2012 09:50 schreef Aventura het volgende:
Dankje, dat is en idee. De gasten komen vanavond, ik hoop dat-ie opgewarmd ook smaakt. Ik heb er parmezaan bij en pesto, denk dat het nog wel kan.
Ik kook ze nooit voorquote:Op maandag 16 april 2012 14:35 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Piet, altijd als ik harde lasagnebladeren wil koken, plakken de bladeren aan elkaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Is het niet eenvoudiger een rechthoekige schaal te gebruiken?quote:Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.quote:Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Lasagnevellen kun je ook wel maken zonder pastamachine, gewoon flink aan de slag met de deegroller. Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes). Lasagnebladen is het simpelste om te maken qua pasta, dus een prima optie om te maken als je het voor het eerst doet!quote:Op maandag 16 april 2012 15:17 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
http://www.24kitchen.nl/recepten/timpano
Dit wordt het, maar ik heb dus geen pasta machine...
Heel klein beetje kookvocht kan ook in plaats van de olijfolie.quote:Op maandag 16 april 2012 16:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.
Dat kan je dan verhelpen door het onder een kraan snel af te spoelen (al spoel je daar ook de smaak mee weg) of even wat (olijf)olie eroverheen te sprenkelen en door de spaghetti te husselen.
Ik neem aan dat dat ook wel met lasagnebladen kan.. even kwastje met olie erover.
Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breedquote:Op maandag 16 april 2012 19:47 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |