abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:53:22 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109648692
Hier verder dus, deel 24 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

[ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 29-03-2012 15:37:42 ]
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:54:36 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109648747
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:56:38 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109648840
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
Waarom zou je dat niet mogen?
Wel nog even in de OP het laatste (voorgaande deel) aanvullen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 maart 2012 @ 13:00:00 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109648989
Bijna goed. Nu nog even in de openingszin zetten dat het alweer deel 24 is en je bent geslaagd voor je Topic-Openenexamen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 maart 2012 @ 13:03:18 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109649123
grrrrrrr
pi_109649285
quote:
1s.gif Op woensdag 28 maart 2012 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met oestersaus en gember is ook lekker

Ben aan het schilderen in mijn nieuwe huis, weinig tijd voor fok, sorry
Dus het kookprogramma gaat er eindelijk komen? :-)
pi_109650038
Ik heb in de koelkast al 3 weken een restje wijn staan. Nou is de smaak zeker wel achteruit gegaan en ga ik het echt niet meer drinken, maar kan ik dat nog wel gebruiken om bijvoorbeeld door de risotto te doen?
pi_109651659
Fijn, dat recept voor American Pancakes, want ik ben er dol op. Maar wat ik nooit weet: hoe zit t met de vertaling van suikerbenamingen in t Engels? In dit concrete geval: welke suiker wordt aangeduid met caster sugar?
  donderdag 29 maart 2012 @ 14:03:39 #9
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_109651823
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom zou je dat niet mogen?
Wel nog even in de OP het laatste (voorgaande deel) aanvullen. ;)
Deze serie is toch ook gereekst? Dua dat hoef niet meer, op de pc gewoon op de TT klikken.
吴 曼 迪
pi_109651912
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 13:59 schreef Bleie het volgende:
Fijn, dat recept voor American Pancakes, want ik ben er dol op. Maar wat ik nooit weet: hoe zit t met de vertaling van suikerbenamingen in t Engels? In dit concrete geval: welke suiker wordt aangeduid met caster sugar?
Basterdsuiker, als ik me niet vergis.
  donderdag 29 maart 2012 @ 15:39:17 #11
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_109655902
Maar iemand het idee waarom die Pancakes dan kromtrokken in de pan? :D
pi_109657015
opgeschoond :Y)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_109657089
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 14:05 schreef morg78 het volgende:

[..]

Basterdsuiker, als ik me niet vergis.
Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuiker

Castor or caster sugar is the name of a very fine sugar in Britain, so named because the grains are small enough to fit though a sugar "caster" or sprinkler.

Zeg, dit soort dingen kan je toch binnen 2 tellen Googlen, kom op nou :').
  donderdag 29 maart 2012 @ 16:04:19 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109657206
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:00 schreef Mirjam het volgende:
opgeschoond :Y)
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
pi_109657251
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
:@ 8)7 *;
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_109658851
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
Maar die had ik wel al gezien!

En met google was ik waarschijnlijk op basterdsuiker uitgekomen, wat dus niet klopte...
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:48:20 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676099
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 13:25 schreef tech4u het volgende:
Ik heb in de koelkast al 3 weken een restje wijn staan. Nou is de smaak zeker wel achteruit gegaan en ga ik het echt niet meer drinken, maar kan ik dat nog wel gebruiken om bijvoorbeeld door de risotto te doen?
Waarom proef je hem niet gewoon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:49:38 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676191
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
Natuurlijk, waarom niet? Ik ben erg druk, kom net thuis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:00:47 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676947
American pancakes heb ik geen ervaring mee, en heb helaas geen tijd de komende weken het uit te zoeken. Sta op moment erg vroeg op, en kom rond tien uur savonds thuis.
Dit gaat nog weken duren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:31:51 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109678562
Zelfs de keuringsdienst van Waarde maakt gebruik van Robin: http://www.facebook.com/keuringsdienst/posts/381473331873668 :)

[edit] oh, ik zie net d'r reactie bij het bericht staan ook :P
pi_109679348
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 23:31 schreef SiGNe het volgende:
Zelfs de keuringsdienst van Waarde maakt gebruik van Robin: http://www.facebook.com/keuringsdienst/posts/381473331873668 :)

[edit] oh, ik zie net d'r reactie bij het bericht staan ook :P
RobinOok!!!
  vrijdag 30 maart 2012 @ 00:03:09 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109679863
quote:
Ah, heeft die ook een fantopic :)
Had ik gemist maar terecht ^O^
pi_109772627
Hallo Piet en anderen, sedert 14:00 uur heb ik een stoofpot opstaan. Het vlees met wijn, beetje azijn, bouillon, ui, kruidnagel en laurier kookt mooi maar nu komt er wit schuim op te staan. Dit schuim lijkt niet echt op het schuim wat ik gewoonlijk met een schuimspaan van gerechten af schep maar wat is het wel?

Fototje ter illustratie.


[ Bericht 0% gewijzigd door KaheemSaid op 01-04-2012 18:41:43 ]
  zondag 1 april 2012 @ 18:43:47 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109773204
Heb je het vlees goed aangebraden voor het stoven? Lijkt mij vrij normaal eiwitschuim zoals bij bouillon.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109773374
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je het vlees goed aangebraden voor het stoven? Lijkt mij vrij normaal eiwitschuim zoals bij bouillon.
Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
  zondag 1 april 2012 @ 19:36:28 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109775218
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 18:48 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109775789
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2012 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
  zondag 1 april 2012 @ 20:03:58 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109776472
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 19:50 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
Precies, daarom schuim je die ook af.
Reden van aanbraden is echter vooral smaak, en het ruikt ook nog eens lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109820875
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
  maandag 2 april 2012 @ 23:16:30 #30
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_109831299
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_109837680
Quiche? Gehaktbrood?
pi_109839210
Chicken wings/kipdrumsticks, lekker gekruid/gemarineerd? Gehaktballetjes?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 3 april 2012 @ 10:20:56 #33
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_109840009
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_109842410
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 10:20 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
Minder hardlopen, meer eten. :D
pi_109851918
Piet,

Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
pi_109852022
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:35:21 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857902
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 15:19 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
Nee, soja bevat veel eiwit, rijst niet
Vervang het liever door maizena of aardappelzetmeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:36:04 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857923
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 15:17 schreef franky_sl het volgende:
Piet,

Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
Ik heb geen idee, gebruik zelf ook nooit geklaarde boter in de hollandaise.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:37:12 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857964
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 23:16 schreef Lov1 het volgende:
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Recept waarvoor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:38:12 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857996
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
Moet ik even nakijken, kom ik binnenkort op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 18:09:29 #41
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_109859137
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2012 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Recept waarvoor?
Iets lekkers voor 12 personen ;) Ik zie al goeie ideeën van anderen, daar ga ik sowieso mee aan de slag!
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_109864846
Ik had vanavond een soufflé met spinazie gemaakt, kwam prachtig hoog op in de oven, maar hij werd veel te donker, dus ik heb hem afgedekt met folie, en toen was-ie natuurlijk ingestort :'( . Volgens het recept moest-ie 40 minuten op 200 graden, is dat inderdaad redelijk of zou jij wat anders doen?
  woensdag 4 april 2012 @ 06:08:56 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109882314
Souflee is heel erg lastig, kom er van het WE even op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 april 2012 @ 15:43:01 #44
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_109897807
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
  woensdag 4 april 2012 @ 19:28:19 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109907088
Gerookte zalm kan prima, en is imho nog lekkerder ook!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109927742
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
Heb ik ook weleens gebruikt, smaakt erg goed :) Zit volgens mij zelfs meer smaak aan, zou best kunnen dan bij zalmfilet de smaak nogal weg valt.
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:16:33 #47
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110036821
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:19:06 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110036945
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:16 schreef SiGNe het volgende:
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
Niets, maar 80% vet mascarpone komt in de buurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:33:11 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110037498
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
  zondag 8 april 2012 @ 08:40:03 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110049267
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Nee, het is ingedikte room
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110050784
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Er staan ook gewoon recepten voor op internet die er dichtbij in de buurt komen, maar lang niet origineel zijn. Slagroom met mascarpone opkloppen inderdaad. Origineel is het gewoon slagroom dat heeeel langzaam ingedikt is om het lobbig te maken. Zie dit recept.
pi_110188959
Ik moet snel een gegrilde paprika hebben/maken.

Hoe?
pi_110190484
Op het gasfornuis roosteren.
pi_110192460
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 17:41 schreef AppleMartini het volgende:
Op het gasfornuis roosteren.
Kan ook, uiteindelijk heb ik ze maar in de oven onder de grill gedaan. Stinken! :o :r
Maar na het afkoelen in een zakje en ontvellen waren ze wel erg :9~

[ Bericht 5% gewijzigd door Iemand91 op 11-04-2012 18:53:20 ]
pi_110195003
Ook een goeie inderdaad. Zo verschrikkelijk lekker :9~
  woensdag 11 april 2012 @ 23:14:45 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110210783
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 17:41 schreef AppleMartini het volgende:
Op het gasfornuis roosteren.
Jep, aan een vork prikken en boven de gasvlam roosteren, of met een verfbrander/soldeerlamp
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 april 2012 @ 00:14:42 #57
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_110213390
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem

Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
  donderdag 12 april 2012 @ 05:56:33 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110216946
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem

Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Eieren scheiden en eiwit stijfslaan, en voorzichtig door het beslag enveloperen (niet roeren, omslaan met een spatel) en eventueel bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel.
Maar imho horen brownies zwaar, zoet en chocoladig te zijn, het zijn brownies, geen cakejes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110224569
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem

Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Dit is mijn brownie recept:

- 100 g pure chocola (minimaal 70 procent cacao)
- 150 g gemengde ongezouten noten (pecannoten, walnoten, hazelnoten, paranoten)
- 100 g boter
- 200 g suiker
- 50 g bloem
- 2 grote eieren
- snufje zout

[ Bericht 0% gewijzigd door roos85 op 12-04-2012 12:32:29 ]
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 12:30:11 #60
91830 MaximusTG
pi_110224821
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 12:30 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat jouw recept, of die van de Trouw?:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)02/12/Brownies.dhtml

:P
Die van trouw :P
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  donderdag 12 april 2012 @ 15:35:07 #62
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_110232762
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
  donderdag 12 april 2012 @ 21:07:38 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110249146
quote:
14s.gif Op donderdag 12 april 2012 15:35 schreef PyTh het volgende:
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
Pech voor je, ben verhuizing aan het voorbereiden, bijna alle boeken en aantekeningen is al ingepakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 april 2012 @ 11:49:11 #64
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_110270521
quote:
1s.gif Op donderdag 12 april 2012 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pech voor je, ben verhuizing aan het voorbereiden, bijna alle boeken en aantekeningen is al ingepakt.
Heb ik weer :(
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
  vrijdag 13 april 2012 @ 12:05:49 #65
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110271122
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_110271624
quote:
3s.gif Op vrijdag 13 april 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage. :)
je kan ook gewoon DM gebruiken :W
  vrijdag 13 april 2012 @ 12:23:57 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110271922
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 12:16 schreef GeenWijn het volgende:

je kan ook gewoon DM gebruiken :W
Joh. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 april 2012 @ 12:49:52 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110272946
quote:
3s.gif Op vrijdag 13 april 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage. :)
Darn, en ik heb net een huis gekocht met twee garages.
LOL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 april 2012 @ 14:30:32 #69
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110277147
quote:
14s.gif Op donderdag 12 april 2012 15:35 schreef PyTh het volgende:
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
Ik heb laatst deze gemaakt van Jeroen Meus. Was erg lekker.

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/ossobuco
  vrijdag 13 april 2012 @ 16:43:34 #70
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_110282836
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 14:30 schreef HerrPiet het volgende:

[..]

Ik heb laatst deze gemaakt van Jeroen Meus. Was erg lekker.

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/ossobuco
Bedankt HerrPiet, ik ga 'm zo eens testen alleen met pappardelle ipv spaghetti ;)
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
  vrijdag 13 april 2012 @ 16:50:26 #71
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110283092
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 april 2012 16:43 schreef PyTh het volgende:

[..]

Bedankt HerrPiet, ik ga 'm zo eens testen alleen met pappardelle ipv spaghetti ;)
Succes :) Je gaat er geen spijt van krijgen.
pi_110316922
Ik wil graag een yoghurt/bavarois taart maken, met granny smith appels. En dan de puree van appels gemarmerd door het slagroom/yoghurt mengsel doen. Voor de 24kitchen kijkers: een kruising tussen de victoria appeltaart en de gemarmerde mango-yoghurt taart uit Rudolphs Bakery. In plaats van de mangopuree wil ik dus de granny smith puree maken van de Victoria appeltaart. Maar die is van zichzelf een beetje bleekjes. Hebben jullie tips om die granny smith puree op natuurlijke wijze de kleur van de schil te geven zodat dat een mooi marmereffect geeft?
Kortom een recept voor (licht) groene kleurstof.

Bedankt alvast!
  zaterdag 14 april 2012 @ 17:32:15 #73
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110319044
Misschien kan je iets met munt doen? Of de schillen van de appels?
  zaterdag 14 april 2012 @ 20:17:36 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110324300
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 16:13 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil graag een yoghurt/bavarois taart maken, met granny smith appels. En dan de puree van appels gemarmerd door het slagroom/yoghurt mengsel doen. Voor de 24kitchen kijkers: een kruising tussen de victoria appeltaart en de gemarmerde mango-yoghurt taart uit Rudolphs Bakery. In plaats van de mangopuree wil ik dus de granny smith puree maken van de Victoria appeltaart. Maar die is van zichzelf een beetje bleekjes. Hebben jullie tips om die granny smith puree op natuurlijke wijze de kleur van de schil te geven zodat dat een mooi marmereffect geeft?
Kortom een recept voor (licht) groene kleurstof.

Bedankt alvast!
Je kan een levenmiddelkleurstof nemen, baukje heeft die in het bakassortiement in de supermarkt. Of je gebruikt wat Doodgekookte spinazie die je met wat joghurt staafmixert tot een groene brij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 april 2012 @ 09:45:27 #75
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_110341684
*Help* Gister een grote pan minestrone gemaakt. Een variant met rijst. Nu heb ik daarbij een blunder gemaakt, ik heb er per ongeluk risottorijst in gedaan :( Ik weet dat minestrone een vaste sructuur mag hebben, maar dit is gewoon een groenterisotto geworden. Valt dit nog te redden? Hij smaakt wel erg goed :'(
  zondag 15 april 2012 @ 09:47:50 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110341714
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:45 schreef Aventura het volgende:
*Help* Gister een grote pan minestrone gemaakt. Een variant met rijst. Nu heb ik daarbij een blunder gemaakt, ik heb er per ongeluk risottorijst in gedaan :( Ik weet dat minestrone een vaste sructuur mag hebben, maar dit is gewoon een groenterisotto geworden. Valt dit nog te redden? Hij smaakt wel erg goed :'(
Eet het als risotto. De structuur krijg je niet meer terug.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 april 2012 @ 09:50:12 #77
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_110341746
Dankje, dat is en idee. De gasten komen vanavond, ik hoop dat-ie opgewarmd ook smaakt. Ik heb er parmezaan bij en pesto, denk dat het nog wel kan.
  zondag 15 april 2012 @ 09:54:02 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110341803
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 09:50 schreef Aventura het volgende:
Dankje, dat is en idee. De gasten komen vanavond, ik hoop dat-ie opgewarmd ook smaakt. Ik heb er parmezaan bij en pesto, denk dat het nog wel kan.
Niets vertellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110395789
Piet, altijd als ik harde lasagnebladeren wil koken, plakken de bladeren aan elkaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 16 april 2012 @ 14:39:05 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110395929
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:35 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Piet, altijd als ik harde lasagnebladeren wil koken, plakken de bladeren aan elkaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Ik kook ze nooit voor
Je zou ze een voor een kunnen koken, maar waarom kook je ze überhaupt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110396222
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 16 april 2012 @ 14:50:27 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110396380
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Is het niet eenvoudiger een rechthoekige schaal te gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110397135
Dan moeten de bladeren alsnog over de rand heen. Die verse bladeren uit de supermarkt, zijn die wel flexibel?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_110397176
Wat ga je proberen te maken karrel?
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 15:15:38 #85
91830 MaximusTG
pi_110397329
Dan moeten de bladeren alsnog over de rand heen? Je kan ze toch ook gewoon laten overlappen?
Ik doe ze trouwens altijd een voor een in de pan en dan steeds een kwartslag draaien. Een voor een eruit halen en op een schone theedoek leggen.
pi_110397396
http://www.24kitchen.nl/recepten/timpano
Dit wordt het, maar ik heb dus geen pasta machine...
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_110397488
Verse lasagnabladen zijn wel flexibel vaak! :)
  maandag 16 april 2012 @ 16:03:33 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110399231
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.
Dat kan je dan verhelpen door het onder een kraan snel af te spoelen (al spoel je daar ook de smaak mee weg) of even wat (olijf)olie eroverheen te sprenkelen en door de spaghetti te husselen.
Ik neem aan dat dat ook wel met lasagnebladen kan.. even kwastje met olie erover.
pi_110400108
Ik zou ze kort laten wellen in warm water ipv koken. Deed mijn moeder ook altijd als ze lasagne maakte :)
pi_110408582
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 15:17 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
http://www.24kitchen.nl/recepten/timpano
Dit wordt het, maar ik heb dus geen pasta machine...
Lasagnevellen kun je ook wel maken zonder pastamachine, gewoon flink aan de slag met de deegroller. Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes). Lasagnebladen is het simpelste om te maken qua pasta, dus een prima optie om te maken als je het voor het eerst doet!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 17 april 2012 @ 09:27:59 #91
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110428400
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.
Dat kan je dan verhelpen door het onder een kraan snel af te spoelen (al spoel je daar ook de smaak mee weg) of even wat (olijf)olie eroverheen te sprenkelen en door de spaghetti te husselen.
Ik neem aan dat dat ook wel met lasagnebladen kan.. even kwastje met olie erover.
Heel klein beetje kookvocht kan ook in plaats van de olijfolie.
pi_110432866
Ik maak de laatste dagen zelf graag quiche. Echter gaat het maken van de bodem wel moeizaam.

Mix honderd gram boter, 225 gram bloem en 1 ei tot een deeg en laat dat rusten 30/45 min in de koelkast.

Als ik het wil uitrollen, blijft het lastig een mooi deeg te krijgen. Het is vaak moeilijk uitrolbaar.

Heb je een goed recept voor quiche deeg of doe ik wat fout?
  dinsdag 17 april 2012 @ 12:16:52 #93
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110434027
Volgens mij is je recept wel goed. Misschien kan je een extra ei toevoegen.

Wat wel een goede tip is (van Rudolf van Veen :P) is je deeg plat bewaren in de koelkast. Dus niet als een bolletje maar al beetje plat maken voordat het de koelkast in gaat. Dan rolt het veel makkelijker uit.
pi_110441090
Plat bewaar ik het al..maar het lijkt inderdaad wel droog, korrelig aan de randen.
Soms als ik het uitrol dan breekt het in stukken. Zou het dan inderdaad te droog zijn en op te lossen door extra ei?
  dinsdag 17 april 2012 @ 15:18:25 #95
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110441513
Volgens mij moet een quiche deeg wel een beetje bros zijn. De verhouding die ik meestal gebruik is:

- 150 gram boter
- 300 gram bloem
- 2 eieren

Uiteraard ook goed kneden maar niet lang. Anders zou ik het ook niet weten :P Dat het met uitrollen beetje breekt heb ik soms ook wel last van maar dat is dan weer makkelijk te "lijmen" zeg maar.
pi_110442242
Ok, thanks.

Ik kan namelijk geen mooie lap maken.. Ga het zo eens proberen. Thanks!
  dinsdag 17 april 2012 @ 18:38:14 #97
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110450168
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 19:47 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes).
Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breed :)
(en met een nijptang kan je tandjes van de kam afknippen als je bredere banen wil)
  dinsdag 17 april 2012 @ 19:25:47 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110452478
Welnee, gewoon een lineaal of andere snijplank gebruiken om langs te snijden.
En de plakken eerst even ruim/losjes oprollen natuurlijk.
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:34:31 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110460252
Toen ik nog geen pastamachine had sneed ik gewoon met een mes, of maakte orecchiette, kleine oortjes, kleine stukjes deeg die je even met je duim plat maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110549337
Vanavond bij de bbc waren twee italiaanse chefs terug naar hun roots.
En kookten ook nog wat onderweg.

Zij maakten een dessert van melk met suiker, vanille, citroenschillen- koken.
Dan risottorijst erbij, laten koken, iets met sinasappel en dan in springvorm
Oh ja, ergens gingen er nog 4 eier in mét ? likeur en stijfgeklopt eiwit erdoor gevouwen en een uurtje in de oven.
Afmaken met ruim poedersuiker en sinasappelzest.

Hoe heet dit dessert en weet iemand of Piet het recept te vinden?

Bvd ! w/

[ Bericht 7% gewijzigd door AnneX op 20-04-2012 01:44:32 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')