Er staan ook gewoon recepten voor op internet die er dichtbij in de buurt komen, maar lang niet origineel zijn. Slagroom met mascarpone opkloppen inderdaad. Origineel is het gewoon slagroom dat heeeel langzaam ingedikt is om het lobbig te maken. Zie dit recept.quote:Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Kan ook, uiteindelijk heb ik ze maar in de oven onder de grill gedaan. Stinken!quote:
Jep, aan een vork prikken en boven de gasvlam roosteren, of met een verfbrander/soldeerlampquote:
Eieren scheiden en eiwit stijfslaan, en voorzichtig door het beslag enveloperen (niet roeren, omslaan met een spatel) en eventueel bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel.quote:Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem
Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Dit is mijn brownie recept:quote:Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem
Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Die van trouwquote:Op donderdag 12 april 2012 12:30 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat jouw recept, of die van de Trouw?:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)02/12/Brownies.dhtml
Pech voor je, ben verhuizing aan het voorbereiden, bijna alle boeken en aantekeningen is al ingepakt.quote:Op donderdag 12 april 2012 15:35 schreef PyTh het volgende:
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
Heb ik weerquote:Op donderdag 12 april 2012 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pech voor je, ben verhuizing aan het voorbereiden, bijna alle boeken en aantekeningen is al ingepakt.
je kan ook gewoon DM gebruikenquote:Op vrijdag 13 april 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage.
Joh.quote:
Darn, en ik heb net een huis gekocht met twee garages.quote:Op vrijdag 13 april 2012 12:05 schreef golfer het volgende:
Piet even tussendoor maar even hier: je allergrootste 'vriend' Joop Braakhekke vekoopt Le Garage.
Ik heb laatst deze gemaakt van Jeroen Meus. Was erg lekker.quote:Op donderdag 12 april 2012 15:35 schreef PyTh het volgende:
Piet graag jouw recept voor de lekkerste Ossobuco?
Bedankt HerrPiet, ik ga 'm zo eens testen alleen met pappardelle ipv spaghettiquote:Op vrijdag 13 april 2012 14:30 schreef HerrPiet het volgende:
[..]
Ik heb laatst deze gemaakt van Jeroen Meus. Was erg lekker.
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/ossobuco
Succesquote:Op vrijdag 13 april 2012 16:43 schreef PyTh het volgende:
[..]
Bedankt HerrPiet, ik ga 'm zo eens testen alleen met pappardelle ipv spaghetti
Je kan een levenmiddelkleurstof nemen, baukje heeft die in het bakassortiement in de supermarkt. Of je gebruikt wat Doodgekookte spinazie die je met wat joghurt staafmixert tot een groene brij.quote:Op zaterdag 14 april 2012 16:13 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Ik wil graag een yoghurt/bavarois taart maken, met granny smith appels. En dan de puree van appels gemarmerd door het slagroom/yoghurt mengsel doen. Voor de 24kitchen kijkers: een kruising tussen de victoria appeltaart en de gemarmerde mango-yoghurt taart uit Rudolphs Bakery. In plaats van de mangopuree wil ik dus de granny smith puree maken van de Victoria appeltaart. Maar die is van zichzelf een beetje bleekjes. Hebben jullie tips om die granny smith puree op natuurlijke wijze de kleur van de schil te geven zodat dat een mooi marmereffect geeft?
Kortom een recept voor (licht) groene kleurstof.
Bedankt alvast!
Eet het als risotto. De structuur krijg je niet meer terug.quote:Op zondag 15 april 2012 09:45 schreef Aventura het volgende:
*Help* Gister een grote pan minestrone gemaakt. Een variant met rijst. Nu heb ik daarbij een blunder gemaakt, ik heb er per ongeluk risottorijst in gedaanIk weet dat minestrone een vaste sructuur mag hebben, maar dit is gewoon een groenterisotto geworden. Valt dit nog te redden? Hij smaakt wel erg goed
Niets vertellen.quote:Op zondag 15 april 2012 09:50 schreef Aventura het volgende:
Dankje, dat is en idee. De gasten komen vanavond, ik hoop dat-ie opgewarmd ook smaakt. Ik heb er parmezaan bij en pesto, denk dat het nog wel kan.
Ik kook ze nooit voorquote:Op maandag 16 april 2012 14:35 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Piet, altijd als ik harde lasagnebladeren wil koken, plakken de bladeren aan elkaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Is het niet eenvoudiger een rechthoekige schaal te gebruiken?quote:Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.quote:Op maandag 16 april 2012 14:46 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Omdat ik een ronde schaal moet beleggen met pastavellen en ik nog nooit zelf pastavellen gemaakt heb. Hoe kan het dan dat de vellen wel aan elkaar plakken en gewone past niet?
Lasagnevellen kun je ook wel maken zonder pastamachine, gewoon flink aan de slag met de deegroller. Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes). Lasagnebladen is het simpelste om te maken qua pasta, dus een prima optie om te maken als je het voor het eerst doet!quote:Op maandag 16 april 2012 15:17 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
http://www.24kitchen.nl/recepten/timpano
Dit wordt het, maar ik heb dus geen pasta machine...
Heel klein beetje kookvocht kan ook in plaats van de olijfolie.quote:Op maandag 16 april 2012 16:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.
Dat kan je dan verhelpen door het onder een kraan snel af te spoelen (al spoel je daar ook de smaak mee weg) of even wat (olijf)olie eroverheen te sprenkelen en door de spaghetti te husselen.
Ik neem aan dat dat ook wel met lasagnebladen kan.. even kwastje met olie erover.
Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breedquote:Op maandag 16 april 2012 19:47 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |