Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vleesquote:Op zondag 1 april 2012 18:48 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?quote:Op zondag 1 april 2012 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
Precies, daarom schuim je die ook af.quote:Op zondag 1 april 2012 19:50 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
Minder hardlopen, meer eten.quote:Op dinsdag 3 april 2012 10:20 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
Nee, soja bevat veel eiwit, rijst nietquote:Op dinsdag 3 april 2012 15:19 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;
http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
Ik heb geen idee, gebruik zelf ook nooit geklaarde boter in de hollandaise.quote:Op dinsdag 3 april 2012 15:17 schreef franky_sl het volgende:
Piet,
Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
Recept waarvoor?quote:Op maandag 2 april 2012 23:16 schreef Lov1 het volgende:
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Moet ik even nakijken, kom ik binnenkort op terugquote:Op maandag 2 april 2012 20:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
Iets lekkers voor 12 personen Ik zie al goeie ideeën van anderen, daar ga ik sowieso mee aan de slag!quote:
Heb ik ook weleens gebruikt, smaakt erg goed Zit volgens mij zelfs meer smaak aan, zou best kunnen dan bij zalmfilet de smaak nogal weg valt.quote:Op woensdag 4 april 2012 15:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
Niets, maar 80% vet mascarpone komt in de buurt.quote:Op zaterdag 7 april 2012 21:16 schreef SiGNe het volgende:
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
Nee, het is ingedikte roomquote:Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |