abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 april 2012 @ 19:36:28 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109775218
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 18:48 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109775789
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2012 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
  zondag 1 april 2012 @ 20:03:58 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109776472
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 19:50 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
Precies, daarom schuim je die ook af.
Reden van aanbraden is echter vooral smaak, en het ruikt ook nog eens lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109820875
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
  maandag 2 april 2012 @ 23:16:30 #30
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_109831299
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_109837680
Quiche? Gehaktbrood?
pi_109839210
Chicken wings/kipdrumsticks, lekker gekruid/gemarineerd? Gehaktballetjes?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 3 april 2012 @ 10:20:56 #33
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_109840009
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_109842410
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 10:20 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
Minder hardlopen, meer eten. :D
pi_109851918
Piet,

Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
pi_109852022
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:35:21 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857902
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 15:19 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
Nee, soja bevat veel eiwit, rijst niet
Vervang het liever door maizena of aardappelzetmeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:36:04 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857923
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 15:17 schreef franky_sl het volgende:
Piet,

Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
Ik heb geen idee, gebruik zelf ook nooit geklaarde boter in de hollandaise.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:37:12 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857964
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 23:16 schreef Lov1 het volgende:
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Recept waarvoor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:38:12 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857996
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
Moet ik even nakijken, kom ik binnenkort op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 18:09:29 #41
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_109859137
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2012 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Recept waarvoor?
Iets lekkers voor 12 personen ;) Ik zie al goeie ideeën van anderen, daar ga ik sowieso mee aan de slag!
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_109864846
Ik had vanavond een soufflé met spinazie gemaakt, kwam prachtig hoog op in de oven, maar hij werd veel te donker, dus ik heb hem afgedekt met folie, en toen was-ie natuurlijk ingestort :'( . Volgens het recept moest-ie 40 minuten op 200 graden, is dat inderdaad redelijk of zou jij wat anders doen?
  woensdag 4 april 2012 @ 06:08:56 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109882314
Souflee is heel erg lastig, kom er van het WE even op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 april 2012 @ 15:43:01 #44
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_109897807
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
  woensdag 4 april 2012 @ 19:28:19 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109907088
Gerookte zalm kan prima, en is imho nog lekkerder ook!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109927742
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
Heb ik ook weleens gebruikt, smaakt erg goed :) Zit volgens mij zelfs meer smaak aan, zou best kunnen dan bij zalmfilet de smaak nogal weg valt.
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:16:33 #47
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110036821
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:19:06 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110036945
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:16 schreef SiGNe het volgende:
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
Niets, maar 80% vet mascarpone komt in de buurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:33:11 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110037498
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
  zondag 8 april 2012 @ 08:40:03 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110049267
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Nee, het is ingedikte room
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')