abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109837680
Quiche? Gehaktbrood?
pi_109839210
Chicken wings/kipdrumsticks, lekker gekruid/gemarineerd? Gehaktballetjes?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 3 april 2012 @ 10:20:56 #33
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_109840009
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_109842410
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 10:20 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
Minder hardlopen, meer eten. :D
pi_109851918
Piet,

Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
pi_109852022
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:35:21 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857902
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 15:19 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
Nee, soja bevat veel eiwit, rijst niet
Vervang het liever door maizena of aardappelzetmeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:36:04 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857923
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 15:17 schreef franky_sl het volgende:
Piet,

Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
Ik heb geen idee, gebruik zelf ook nooit geklaarde boter in de hollandaise.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:37:12 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857964
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 23:16 schreef Lov1 het volgende:
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Recept waarvoor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:38:12 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857996
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
Moet ik even nakijken, kom ik binnenkort op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 18:09:29 #41
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_109859137
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2012 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Recept waarvoor?
Iets lekkers voor 12 personen ;) Ik zie al goeie ideeën van anderen, daar ga ik sowieso mee aan de slag!
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_109864846
Ik had vanavond een soufflé met spinazie gemaakt, kwam prachtig hoog op in de oven, maar hij werd veel te donker, dus ik heb hem afgedekt met folie, en toen was-ie natuurlijk ingestort :'( . Volgens het recept moest-ie 40 minuten op 200 graden, is dat inderdaad redelijk of zou jij wat anders doen?
  woensdag 4 april 2012 @ 06:08:56 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109882314
Souflee is heel erg lastig, kom er van het WE even op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 april 2012 @ 15:43:01 #44
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_109897807
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
  woensdag 4 april 2012 @ 19:28:19 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109907088
Gerookte zalm kan prima, en is imho nog lekkerder ook!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109927742
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
Heb ik ook weleens gebruikt, smaakt erg goed :) Zit volgens mij zelfs meer smaak aan, zou best kunnen dan bij zalmfilet de smaak nogal weg valt.
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:16:33 #47
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110036821
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:19:06 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110036945
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:16 schreef SiGNe het volgende:
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
Niets, maar 80% vet mascarpone komt in de buurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:33:11 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110037498
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
  zondag 8 april 2012 @ 08:40:03 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110049267
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Nee, het is ingedikte room
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110050784
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Er staan ook gewoon recepten voor op internet die er dichtbij in de buurt komen, maar lang niet origineel zijn. Slagroom met mascarpone opkloppen inderdaad. Origineel is het gewoon slagroom dat heeeel langzaam ingedikt is om het lobbig te maken. Zie dit recept.
pi_110188959
Ik moet snel een gegrilde paprika hebben/maken.

Hoe?
pi_110190484
Op het gasfornuis roosteren.
pi_110192460
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 17:41 schreef AppleMartini het volgende:
Op het gasfornuis roosteren.
Kan ook, uiteindelijk heb ik ze maar in de oven onder de grill gedaan. Stinken! :o :r
Maar na het afkoelen in een zakje en ontvellen waren ze wel erg :9~

[ Bericht 5% gewijzigd door Iemand91 op 11-04-2012 18:53:20 ]
pi_110195003
Ook een goeie inderdaad. Zo verschrikkelijk lekker :9~
  woensdag 11 april 2012 @ 23:14:45 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110210783
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 17:41 schreef AppleMartini het volgende:
Op het gasfornuis roosteren.
Jep, aan een vork prikken en boven de gasvlam roosteren, of met een verfbrander/soldeerlamp
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 april 2012 @ 00:14:42 #57
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_110213390
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem

Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
  donderdag 12 april 2012 @ 05:56:33 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110216946
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem

Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Eieren scheiden en eiwit stijfslaan, en voorzichtig door het beslag enveloperen (niet roeren, omslaan met een spatel) en eventueel bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel.
Maar imho horen brownies zwaar, zoet en chocoladig te zijn, het zijn brownies, geen cakejes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110224569
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 00:14 schreef nexus-pilot het volgende:
Dit is mijn recept voor brownies:
-250gr chocola
-250gr boter
-4 eieren
-150gr suiker
-80gr bloem

Als ik dit maak, zijn mn brownies redelijk zwaar, hoe kan ik deze luchtig maken?
Dit is mijn brownie recept:

- 100 g pure chocola (minimaal 70 procent cacao)
- 150 g gemengde ongezouten noten (pecannoten, walnoten, hazelnoten, paranoten)
- 100 g boter
- 200 g suiker
- 50 g bloem
- 2 grote eieren
- snufje zout

[ Bericht 0% gewijzigd door roos85 op 12-04-2012 12:32:29 ]
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 12:30:11 #60
91830 MaximusTG
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')