abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:53:22 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109648692
Hier verder dus, deel 24 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

[ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 29-03-2012 15:37:42 ]
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:54:36 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109648747
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:56:38 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109648840
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
Waarom zou je dat niet mogen?
Wel nog even in de OP het laatste (voorgaande deel) aanvullen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 maart 2012 @ 13:00:00 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109648989
Bijna goed. Nu nog even in de openingszin zetten dat het alweer deel 24 is en je bent geslaagd voor je Topic-Openenexamen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 maart 2012 @ 13:03:18 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109649123
grrrrrrr
pi_109649285
quote:
1s.gif Op woensdag 28 maart 2012 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met oestersaus en gember is ook lekker

Ben aan het schilderen in mijn nieuwe huis, weinig tijd voor fok, sorry
Dus het kookprogramma gaat er eindelijk komen? :-)
pi_109650038
Ik heb in de koelkast al 3 weken een restje wijn staan. Nou is de smaak zeker wel achteruit gegaan en ga ik het echt niet meer drinken, maar kan ik dat nog wel gebruiken om bijvoorbeeld door de risotto te doen?
pi_109651659
Fijn, dat recept voor American Pancakes, want ik ben er dol op. Maar wat ik nooit weet: hoe zit t met de vertaling van suikerbenamingen in t Engels? In dit concrete geval: welke suiker wordt aangeduid met caster sugar?
  donderdag 29 maart 2012 @ 14:03:39 #9
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_109651823
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom zou je dat niet mogen?
Wel nog even in de OP het laatste (voorgaande deel) aanvullen. ;)
Deze serie is toch ook gereekst? Dua dat hoef niet meer, op de pc gewoon op de TT klikken.
吴 曼 迪
pi_109651912
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 13:59 schreef Bleie het volgende:
Fijn, dat recept voor American Pancakes, want ik ben er dol op. Maar wat ik nooit weet: hoe zit t met de vertaling van suikerbenamingen in t Engels? In dit concrete geval: welke suiker wordt aangeduid met caster sugar?
Basterdsuiker, als ik me niet vergis.
  donderdag 29 maart 2012 @ 15:39:17 #11
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_109655902
Maar iemand het idee waarom die Pancakes dan kromtrokken in de pan? :D
pi_109657015
opgeschoond :Y)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_109657089
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 14:05 schreef morg78 het volgende:

[..]

Basterdsuiker, als ik me niet vergis.
Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuiker

Castor or caster sugar is the name of a very fine sugar in Britain, so named because the grains are small enough to fit though a sugar "caster" or sprinkler.

Zeg, dit soort dingen kan je toch binnen 2 tellen Googlen, kom op nou :').
  donderdag 29 maart 2012 @ 16:04:19 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109657206
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:00 schreef Mirjam het volgende:
opgeschoond :Y)
en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
pi_109657251
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
:@ 8)7 *;
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_109658851
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 16:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

en ook maar meteen mijn antwoord aan Bleie dat ik met caster sugar gewoon huis-, tuin,- en keukensuiker bedoelde!
Gaat lekker met jou vandaag. Ha!
Maar die had ik wel al gezien!

En met google was ik waarschijnlijk op basterdsuiker uitgekomen, wat dus niet klopte...
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:48:20 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676099
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 13:25 schreef tech4u het volgende:
Ik heb in de koelkast al 3 weken een restje wijn staan. Nou is de smaak zeker wel achteruit gegaan en ga ik het echt niet meer drinken, maar kan ik dat nog wel gebruiken om bijvoorbeeld door de risotto te doen?
Waarom proef je hem niet gewoon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 22:49:38 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676191
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Is dat eigenlijk wel de bedoeling, dat ik een nieuw deel open?
Nou ja, anders pech gehad.
Natuurlijk, waarom niet? Ik ben erg druk, kom net thuis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:00:47 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109676947
American pancakes heb ik geen ervaring mee, en heb helaas geen tijd de komende weken het uit te zoeken. Sta op moment erg vroeg op, en kom rond tien uur savonds thuis.
Dit gaat nog weken duren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:31:51 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109678562
Zelfs de keuringsdienst van Waarde maakt gebruik van Robin: http://www.facebook.com/keuringsdienst/posts/381473331873668 :)

[edit] oh, ik zie net d'r reactie bij het bericht staan ook :P
pi_109679348
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 23:31 schreef SiGNe het volgende:
Zelfs de keuringsdienst van Waarde maakt gebruik van Robin: http://www.facebook.com/keuringsdienst/posts/381473331873668 :)

[edit] oh, ik zie net d'r reactie bij het bericht staan ook :P
RobinOok!!!
  vrijdag 30 maart 2012 @ 00:03:09 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109679863
quote:
Ah, heeft die ook een fantopic :)
Had ik gemist maar terecht ^O^
pi_109772627
Hallo Piet en anderen, sedert 14:00 uur heb ik een stoofpot opstaan. Het vlees met wijn, beetje azijn, bouillon, ui, kruidnagel en laurier kookt mooi maar nu komt er wit schuim op te staan. Dit schuim lijkt niet echt op het schuim wat ik gewoonlijk met een schuimspaan van gerechten af schep maar wat is het wel?

Fototje ter illustratie.


[ Bericht 0% gewijzigd door KaheemSaid op 01-04-2012 18:41:43 ]
  zondag 1 april 2012 @ 18:43:47 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109773204
Heb je het vlees goed aangebraden voor het stoven? Lijkt mij vrij normaal eiwitschuim zoals bij bouillon.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109773374
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je het vlees goed aangebraden voor het stoven? Lijkt mij vrij normaal eiwitschuim zoals bij bouillon.
Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
  zondag 1 april 2012 @ 19:36:28 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109775218
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 18:48 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Het vlees was volgens mij goed aangebraden voor het stoven, het was niet heel erg donker maar dat heb ik eigenlijk nooit. Verder vond ik het schuim nogal wit van kleur, maar volgens jou is het vrij normaal?
Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109775789
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2012 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, als je het onvoldoende aanbraad voor het stoven heb je dat, is gewoon eiwit uit het vlees
Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
  zondag 1 april 2012 @ 20:03:58 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109776472
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 19:50 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Daarom gebeurd dat bijvoorbeeld ook bij soepen en bouillon's waar je vlees eerst niet aanbraad? Het lijkt me geen probleem toch?
Precies, daarom schuim je die ook af.
Reden van aanbraden is echter vooral smaak, en het ruikt ook nog eens lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109820875
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
  maandag 2 april 2012 @ 23:16:30 #30
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_109831299
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_109837680
Quiche? Gehaktbrood?
pi_109839210
Chicken wings/kipdrumsticks, lekker gekruid/gemarineerd? Gehaktballetjes?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 3 april 2012 @ 10:20:56 #33
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_109840009
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_109842410
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 10:20 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst Sweet Buns gegeten. En wil ze graag zelf gaan maken, kan iemand me helpen aan een recept.
Minder hardlopen, meer eten. :D
pi_109851918
Piet,

Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
pi_109852022
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:35:21 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857902
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 15:19 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, kan ik bruine rijstmeel vervangen door sojameel?
Het gaat om dit recept;

http://www.wholefoodsmarket.com/recipes/1754
Nee, soja bevat veel eiwit, rijst niet
Vervang het liever door maizena of aardappelzetmeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:36:04 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857923
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2012 15:17 schreef franky_sl het volgende:
Piet,

Waarom moet er voor een bearnaise-, hollandaise saus etc. geklaarde boter gebruikt worden? Voor bakken kan ik begrijpen, zodat de melkdeeltjes niet verbranden. Maar proef je nu echt het verschil als je je boter niet gaat klaren of wel gaat klaren voor een saus?
Ik heb geen idee, gebruik zelf ook nooit geklaarde boter in de hollandaise.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:37:12 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857964
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 23:16 schreef Lov1 het volgende:
Beste Piet, ik heb a.s. vrijdag een etentje met 12 personen, American Style, maar ik wil geen pasta-salade maken, omdat we dan 12x pasta-salade hebben.. Heb je een makkelijk maar lekker recept?
Recept waarvoor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:38:12 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109857996
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2012 20:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Piet, ik zoek een goed recept voor beef jerky! Welk deel van het rund, hoe te kruiden, te snijden en te drogen en hoe houdbaar is het resultaat?
Moet ik even nakijken, kom ik binnenkort op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 april 2012 @ 18:09:29 #41
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_109859137
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2012 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Recept waarvoor?
Iets lekkers voor 12 personen ;) Ik zie al goeie ideeën van anderen, daar ga ik sowieso mee aan de slag!
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_109864846
Ik had vanavond een soufflé met spinazie gemaakt, kwam prachtig hoog op in de oven, maar hij werd veel te donker, dus ik heb hem afgedekt met folie, en toen was-ie natuurlijk ingestort :'( . Volgens het recept moest-ie 40 minuten op 200 graden, is dat inderdaad redelijk of zou jij wat anders doen?
  woensdag 4 april 2012 @ 06:08:56 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109882314
Souflee is heel erg lastig, kom er van het WE even op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 april 2012 @ 15:43:01 #44
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_109897807
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
  woensdag 4 april 2012 @ 19:28:19 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109907088
Gerookte zalm kan prima, en is imho nog lekkerder ook!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109927742
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 15:43 schreef Bienelientjee het volgende:
Met Pasen wil ik een mini zalm quiche maken. In het recept staat zalmfilet in blokjes. Nu hebben wij net gerookte zalmfilet (van die plakjes) in de aanbieding gekocht. Maakt het enig verschil als ik die er bijvoorbeeld voor zou gebruiken?
Heb ik ook weleens gebruikt, smaakt erg goed :) Zit volgens mij zelfs meer smaak aan, zou best kunnen dan bij zalmfilet de smaak nogal weg valt.
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:16:33 #47
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110036821
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:19:06 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110036945
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:16 schreef SiGNe het volgende:
Clotted cream, welk nederlands product kan je dat eigenlijk mee vergelijken?
Ik zat nog even een paasfolder van de Jumbo door te neuzen en zag dat ze dat hadden, 170gram (250ml?) voor ¤3,59
Vond ik persoonlijk wat duur en dus zal ik het ook niet heel snel kopen maar wat is dan de Nederlandse versie met een ander naampje waardoor het meteen niet meer zo "exclusief" is?
Niets, maar 80% vet mascarpone komt in de buurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 april 2012 @ 21:33:11 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110037498
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
  zondag 8 april 2012 @ 08:40:03 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110049267
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2012 21:33 schreef SiGNe het volgende:
Zou je het erg jonge roomkaas kunnen noemen?
Dan weet ik in welk hokje ik het ongeveer moet stoppen..
Nee, het is ingedikte room
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')