abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 17 april 2012 @ 09:27:59 #91
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110428400
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Spaghetti blijft na het koken ook altijd vrij snel aan elkaar plakken.
Dat kan je dan verhelpen door het onder een kraan snel af te spoelen (al spoel je daar ook de smaak mee weg) of even wat (olijf)olie eroverheen te sprenkelen en door de spaghetti te husselen.
Ik neem aan dat dat ook wel met lasagnebladen kan.. even kwastje met olie erover.
Heel klein beetje kookvocht kan ook in plaats van de olijfolie.
pi_110432866
Ik maak de laatste dagen zelf graag quiche. Echter gaat het maken van de bodem wel moeizaam.

Mix honderd gram boter, 225 gram bloem en 1 ei tot een deeg en laat dat rusten 30/45 min in de koelkast.

Als ik het wil uitrollen, blijft het lastig een mooi deeg te krijgen. Het is vaak moeilijk uitrolbaar.

Heb je een goed recept voor quiche deeg of doe ik wat fout?
  dinsdag 17 april 2012 @ 12:16:52 #93
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110434027
Volgens mij is je recept wel goed. Misschien kan je een extra ei toevoegen.

Wat wel een goede tip is (van Rudolf van Veen :P) is je deeg plat bewaren in de koelkast. Dus niet als een bolletje maar al beetje plat maken voordat het de koelkast in gaat. Dan rolt het veel makkelijker uit.
pi_110441090
Plat bewaar ik het al..maar het lijkt inderdaad wel droog, korrelig aan de randen.
Soms als ik het uitrol dan breekt het in stukken. Zou het dan inderdaad te droog zijn en op te lossen door extra ei?
  dinsdag 17 april 2012 @ 15:18:25 #95
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_110441513
Volgens mij moet een quiche deeg wel een beetje bros zijn. De verhouding die ik meestal gebruik is:

- 150 gram boter
- 300 gram bloem
- 2 eieren

Uiteraard ook goed kneden maar niet lang. Anders zou ik het ook niet weten :P Dat het met uitrollen beetje breekt heb ik soms ook wel last van maar dat is dan weer makkelijk te "lijmen" zeg maar.
pi_110442242
Ok, thanks.

Ik kan namelijk geen mooie lap maken.. Ga het zo eens proberen. Thanks!
  dinsdag 17 april 2012 @ 18:38:14 #97
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110450168
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 19:47 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Ik heb ook al een paar keer tagliatelle gemaakt zonder pastamachine, ging prima (vereist alleen wat gedult met het snijden van gelijke reepjes).
Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breed :)
(en met een nijptang kan je tandjes van de kam afknippen als je bredere banen wil)
  dinsdag 17 april 2012 @ 19:25:47 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110452478
Welnee, gewoon een lineaal of andere snijplank gebruiken om langs te snijden.
En de plakken eerst even ruim/losjes oprollen natuurlijk.
  dinsdag 17 april 2012 @ 21:34:31 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110460252
Toen ik nog geen pastamachine had sneed ik gewoon met een mes, of maakte orecchiette, kleine oortjes, kleine stukjes deeg die je even met je duim plat maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110549337
Vanavond bij de bbc waren twee italiaanse chefs terug naar hun roots.
En kookten ook nog wat onderweg.

Zij maakten een dessert van melk met suiker, vanille, citroenschillen- koken.
Dan risottorijst erbij, laten koken, iets met sinasappel en dan in springvorm
Oh ja, ergens gingen er nog 4 eier in mét ? likeur en stijfgeklopt eiwit erdoor gevouwen en een uurtje in de oven.
Afmaken met ruim poedersuiker en sinasappelzest.

Hoe heet dit dessert en weet iemand of Piet het recept te vinden?

Bvd ! w/

[ Bericht 7% gewijzigd door AnneX op 20-04-2012 01:44:32 ]
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:43:11 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549543
*edit*

kan weg
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:45:05 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549561
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:23 schreef AnneX het volgende:
Vanavond bij de bbc waren twee italiaanse chefs terug naar hun roots.
En kookten ook nog wat onderweg.

Zij maakten een dessert van melk met suiker, vanille, citroenschillen- koken.
Dan risottorijst erbij, laten koken, iets met sinasappel en dan in springvorm
En uurtje in de oven.
Afmaken met ruim poedersuiker en sinasappelzest.

Hoe heet dit dessert en weet iemand of Piet het recept te vinden?

Bvd ! w/
Orange Rice Cake

pffffff
Soms verdenk ik zulke vragenstellers ervan de boel te lopen fucken...

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 20-04-2012 01:56:14 ]
pi_110549575
quote:
Wat pfffft.
Hartstikke goed van je.
Ik kon het niet vinden. Dank !


Ps. Zat wel op jóuw site te kijken naar ingrediënten/kruiden....lol
pi_110549591
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Orange Rice Cake

Soms verdenk ik zulke vragenstellers ervan de boel te lopen fucken...
Fukken ! Moi ? Foei -O-
pi_110549609
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 18:38 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breed :)
(en met een nijptang kan je tandjes van de kam afknippen als je bredere banen wil)
Mwa, op zich gaat het wel zo uit de losse pols, beetje goed opletten. Al is een lineaal zoals Robin zegt eigenlijk ook wel handig.

En even tussen twee haakjes, ik zie het nu pas in die quote: heb ik serieus 'geduld' met een T geschreven?? :') :') :X :'( 8)7 Omg, ik ga me even in een hoekje zitten schamen zeg.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:53:51 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549649
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:46 schreef AnneX het volgende:

[..]

Wat pfffft.
Hartstikke goed van je.
Ik kon het niet vinden. Dank !

Ps. Zat wel op jóuw site te kijken naar ingrediënten/kruiden....lol
Okay, dan is het je accuut vergeven!!! ;)

Nou ja, ik ben misschien ook wel erg thuis in de online recepten wereld, dus ik ga naar http://www.bbc.co.uk/food/ en omdat het nieuwe afleveringen waren die vandaag werden uitgezonden staat het daar pontificaal op de eerste pagina al. Voor mij erg logisch, maar misschien niet voor iedereen.
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:54:49 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110549656
De bejaarde medemensch is niet zo praktisch. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:58:44 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549682
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
pi_110549712
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
:D
pi_110555494
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
Dat zijn mijn virtuele kleinkinderen _O-
  vrijdag 20 april 2012 @ 11:47:16 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110555724
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
Opeens hou ik weer heel erg veel van je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110743167
Ik wil dit graag maken:

http://beautifulmess46.bl(...)-apple-pie-bars.html

Kan ik de baking soda gewoon weglaten en alleen de bakpoeder doen?
En die butterscotch chips, zijn die ook in Nederland te koop?
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 21:57:32 #113
91830 MaximusTG
pi_110743914
Gewoon de baking soda vervangen door bakpoeder. Worden het dus 3 tsp. Of baking soda halen. Toko, drogist.
  dinsdag 24 april 2012 @ 21:59:45 #114
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110744060
zit er tussen 1tsp baking soda en 1 tsp baking powder geen verschil? Heb het een keer 1 op 1 vervangen (dus soda voor powder, verkeerd potje) en ik had voor mn gevoel gewoon zeepsop in mn mond.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 22:02:44 #115
91830 MaximusTG
pi_110744308
Tuurlijk zit er iets verschil in. Bakpoeder is baking soda met een zuur er bij. Bakpoeder ipv baking soda kan niet veel kwaad. Baking soda ipv bakpoeder moet een zuur bij, anders krijg je idd die zeepsmaak. 1 tsp baking soda is dus wat meer in de vorm van bakpoeder, maar dat zal hier amper uitmaken.
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:07:50 #116
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110744700
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:02 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk zit er iets verschil in. Bakpoeder is baking soda met een zuur er bij. Bakpoeder ipv baking soda kan niet veel kwaad. Baking soda ipv bakpoeder moet een zuur bij, anders krijg je idd die zeepsmaak. 1 tsp baking soda is dus wat meer in de vorm van bakpoeder, maar dat zal hier amper uitmaken.
over het zuur toevoegen ed weet ik, maar vroeg het me meer af voor de 'rijskracht' . Ik wist overigens niet dat bakpoeder vrijwel hetzelfde was. Dacht dat het 2 verschillende vormen waren met eenzelfde werking (mits je bij soda een zuur toevoegt).
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 22:15:03 #117
91830 MaximusTG
pi_110745199
Hmm, schijnbaar is baking soda 3x krachtiger dan dezelfde hoeveelheid bakpoeder
pi_110745394
Piet, ik heb een vriezer vol varkensgehakt, schnitzels en karbonades liggen. Wat moet ik ermee? schoonouders hebben een varken geslacht van eigen hobbyboerderij (enorm lekker vlees is dat) dus hebben flink wat spul aan ons meegegeven, maar laat dat nou net de soorten vlees zijn die ik zelf nooit klaar maak.
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:24:14 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110745881
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:17 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb een vriezer vol varkensgehakt, schnitzels en karbonades liggen. Wat moet ik ermee? schoonouders hebben een varken geslacht van eigen hobbyboerderij (enorm lekker vlees is dat) dus hebben flink wat spul aan ons meegegeven, maar laat dat nou net de soorten vlees zijn die ik zelf nooit klaar maak.
Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110747142
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe :)
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')