abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:43:11 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549543
*edit*

kan weg
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:45:05 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549561
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:23 schreef AnneX het volgende:
Vanavond bij de bbc waren twee italiaanse chefs terug naar hun roots.
En kookten ook nog wat onderweg.

Zij maakten een dessert van melk met suiker, vanille, citroenschillen- koken.
Dan risottorijst erbij, laten koken, iets met sinasappel en dan in springvorm
En uurtje in de oven.
Afmaken met ruim poedersuiker en sinasappelzest.

Hoe heet dit dessert en weet iemand of Piet het recept te vinden?

Bvd ! w/
Orange Rice Cake

pffffff
Soms verdenk ik zulke vragenstellers ervan de boel te lopen fucken...

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 20-04-2012 01:56:14 ]
pi_110549575
quote:
Wat pfffft.
Hartstikke goed van je.
Ik kon het niet vinden. Dank !


Ps. Zat wel op jóuw site te kijken naar ingrediënten/kruiden....lol
pi_110549591
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Orange Rice Cake

Soms verdenk ik zulke vragenstellers ervan de boel te lopen fucken...
Fukken ! Moi ? Foei -O-
pi_110549609
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 18:38 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breed :)
(en met een nijptang kan je tandjes van de kam afknippen als je bredere banen wil)
Mwa, op zich gaat het wel zo uit de losse pols, beetje goed opletten. Al is een lineaal zoals Robin zegt eigenlijk ook wel handig.

En even tussen twee haakjes, ik zie het nu pas in die quote: heb ik serieus 'geduld' met een T geschreven?? :') :') :X :'( 8)7 Omg, ik ga me even in een hoekje zitten schamen zeg.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:53:51 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549649
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:46 schreef AnneX het volgende:

[..]

Wat pfffft.
Hartstikke goed van je.
Ik kon het niet vinden. Dank !

Ps. Zat wel op jóuw site te kijken naar ingrediënten/kruiden....lol
Okay, dan is het je accuut vergeven!!! ;)

Nou ja, ik ben misschien ook wel erg thuis in de online recepten wereld, dus ik ga naar http://www.bbc.co.uk/food/ en omdat het nieuwe afleveringen waren die vandaag werden uitgezonden staat het daar pontificaal op de eerste pagina al. Voor mij erg logisch, maar misschien niet voor iedereen.
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:54:49 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110549656
De bejaarde medemensch is niet zo praktisch. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:58:44 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549682
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
pi_110549712
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
:D
pi_110555494
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
Dat zijn mijn virtuele kleinkinderen _O-
  vrijdag 20 april 2012 @ 11:47:16 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110555724
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
Opeens hou ik weer heel erg veel van je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110743167
Ik wil dit graag maken:

http://beautifulmess46.bl(...)-apple-pie-bars.html

Kan ik de baking soda gewoon weglaten en alleen de bakpoeder doen?
En die butterscotch chips, zijn die ook in Nederland te koop?
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 21:57:32 #113
91830 MaximusTG
pi_110743914
Gewoon de baking soda vervangen door bakpoeder. Worden het dus 3 tsp. Of baking soda halen. Toko, drogist.
  dinsdag 24 april 2012 @ 21:59:45 #114
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110744060
zit er tussen 1tsp baking soda en 1 tsp baking powder geen verschil? Heb het een keer 1 op 1 vervangen (dus soda voor powder, verkeerd potje) en ik had voor mn gevoel gewoon zeepsop in mn mond.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 22:02:44 #115
91830 MaximusTG
pi_110744308
Tuurlijk zit er iets verschil in. Bakpoeder is baking soda met een zuur er bij. Bakpoeder ipv baking soda kan niet veel kwaad. Baking soda ipv bakpoeder moet een zuur bij, anders krijg je idd die zeepsmaak. 1 tsp baking soda is dus wat meer in de vorm van bakpoeder, maar dat zal hier amper uitmaken.
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:07:50 #116
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110744700
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:02 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk zit er iets verschil in. Bakpoeder is baking soda met een zuur er bij. Bakpoeder ipv baking soda kan niet veel kwaad. Baking soda ipv bakpoeder moet een zuur bij, anders krijg je idd die zeepsmaak. 1 tsp baking soda is dus wat meer in de vorm van bakpoeder, maar dat zal hier amper uitmaken.
over het zuur toevoegen ed weet ik, maar vroeg het me meer af voor de 'rijskracht' . Ik wist overigens niet dat bakpoeder vrijwel hetzelfde was. Dacht dat het 2 verschillende vormen waren met eenzelfde werking (mits je bij soda een zuur toevoegt).
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 22:15:03 #117
91830 MaximusTG
pi_110745199
Hmm, schijnbaar is baking soda 3x krachtiger dan dezelfde hoeveelheid bakpoeder
pi_110745394
Piet, ik heb een vriezer vol varkensgehakt, schnitzels en karbonades liggen. Wat moet ik ermee? schoonouders hebben een varken geslacht van eigen hobbyboerderij (enorm lekker vlees is dat) dus hebben flink wat spul aan ons meegegeven, maar laat dat nou net de soorten vlees zijn die ik zelf nooit klaar maak.
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:24:14 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110745881
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:17 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb een vriezer vol varkensgehakt, schnitzels en karbonades liggen. Wat moet ik ermee? schoonouders hebben een varken geslacht van eigen hobbyboerderij (enorm lekker vlees is dat) dus hebben flink wat spul aan ons meegegeven, maar laat dat nou net de soorten vlees zijn die ik zelf nooit klaar maak.
Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110747142
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe :)
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:40:44 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110747529
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:36 schreef _Loki het volgende:

[..]

Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe :)
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
pan, vuur, boter? Vlees kruiden naar smaak.

Varkensgehakt? Pff wat kan je er niet mee? Wat doe je met rundergehakt? Maak er anders half om half van....
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:43:34 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110747802
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:36 schreef _Loki het volgende:

[..]

Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe :)
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
Is het in plakken gesneden of in braadstukken?
Hoe je ze bereid ligt aan jezelf. Wat lijkt je lekker.
Je zou worst kunnen maken met het varkensgehakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110771402
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is het in plakken gesneden of in braadstukken?
Hoe je ze bereid ligt aan jezelf. Wat lijkt je lekker.
Je zou worst kunnen maken met het varkensgehakt?
In plakken gesneden. Het ding is dat ik geen idee heb wat ik lekker vind. Ik heb in de drie jaar dat ik op mezelf/samen woon nog nooit karbonades gemaakt dus ben de schoenzolen van thuis gewend.

Worst maken lijkt me leuk om te doen! Kan dat ook zonder machine? :')
  woensdag 25 april 2012 @ 16:15:50 #124
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110771964
Piet, wat is je favoriete recept voor varkensbuik? Ik heb een prachtig stuk livar varken gekocht en wil deze waarschijnlijk dit weekend voor een etentje maken :9

Robinook, jij een favoriete aziatische versie, naast de versie op je website of is die gewoon perfect?
  woensdag 25 april 2012 @ 21:03:47 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110786099
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 16:04 schreef _Loki het volgende:

[..]

In plakken gesneden. Het ding is dat ik geen idee heb wat ik lekker vind. Ik heb in de drie jaar dat ik op mezelf/samen woon nog nooit karbonades gemaakt dus ben de schoenzolen van thuis gewend.
korter bakken en het vuur niet zo hoog
quote:
Worst maken lijkt me leuk om te doen! Kan dat ook zonder machine? :')
Ja hoor, met een trechter en een steel van een pollepel kan je ook stoppen. Vraag je slager naar schapendarm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 april 2012 @ 23:22:29 #126
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_110796623
Zelf croissantjes maken? Of ja, het deeg. Zodat ik eventueel ook pain au chocolat kan fiksen? Of is dat vloeken in de kerk als ik denk dat dat deeg gewoon hetzelfde is?
pi_110803366
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

korter bakken en het vuur niet zo hoog

[..]

Ja hoor, met een trechter en een steel van een pollepel kan je ook stoppen. Vraag je slager naar schapendarm.
Danku, ik ga het eens proberen :D
  donderdag 26 april 2012 @ 09:16:31 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110804001
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 23:22 schreef OneTeaspoon het volgende:
Zelf croissantjes maken? Of ja, het deeg. Zodat ik eventueel ook pain au chocolat kan fiksen? Of is dat vloeken in de kerk als ik denk dat dat deeg gewoon hetzelfde is?
Wat is je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 09:34:58 #129
91830 MaximusTG
pi_110804454
Ik gok hoe je croissantjes maakt ;). Hier een goed recept:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/croissants.zip
Wel gefotografeerd uit een boek, mn scanner is niet aangesloten op het moment...
  donderdag 26 april 2012 @ 09:47:07 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110804740
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 10:14:22 #131
91830 MaximusTG
pi_110805336
Leuk filmpje van Julia Child zeg! Was verbaasd over die instant-kokend water kraan!
  donderdag 26 april 2012 @ 10:31:23 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110805850
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 10:14 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk filmpje van Julia Child zeg! Was verbaasd over die instant-kokend water kraan!
Geweldig, niet? Heb de film ook gezien met mevr Streep?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 10:49:13 #133
91830 MaximusTG
pi_110806383
Ja, geweldig ja! Film van Meryl Streep niet gezien nee. Julia & Julia is dat toch?
Wil trouwens zelf ook nog een keer croissantjes maken, lijkt me alleen zo bewerkelijk.
  donderdag 26 april 2012 @ 11:43:13 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110808100
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 10:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, geweldig ja! Film van Meryl Streep niet gezien nee. Julia & Julia is dat toch?
Wil trouwens zelf ook nog een keer croissantjes maken, lijkt me alleen zo bewerkelijk.
Ja, is een aanrader, leuke film
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110813968
Owh geweldig dat fimpje!! <3 Meryl streep heeft haar ook echt heel goed gespeelt zie ik nu!

En nu ben ik niet meer bang voor croissant deeg!
  donderdag 26 april 2012 @ 18:08:44 #136
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_110823975
quote:
1s.gif Op donderdag 26 april 2012 10:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geweldig, niet? Heb de film ook gezien met mevr Streep?
Merci!
pi_110844530
Iemand nog een aanrader voor een mooi stuk buikspek, wil morgen de voorbereidingen gaan doen en zie zelf door alle gave recepten het bos niet meer, kan niet kiezen!!
  donderdag 26 april 2012 @ 23:34:31 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110844591
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 23:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Iemand nog een aanrader voor een mooi stuk buikspek, wil morgen de voorbereidingen gaan doen en zie zelf door alle gave recepten het bos niet meer, kan niet kiezen!!
Robinook heeft op haar blog een mooi recept staan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 april 2012 @ 00:42:24 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110847241

Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:


Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:


Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:


Dutch mash with Chinese Pork Belly
pi_110847400
Zou je aan dit simpele gerecht ook ansjovis kunnen toevoegen zonder de smaak te verpesten?

  vrijdag 27 april 2012 @ 00:57:33 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110847614
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:48 schreef Dragonetti het volgende:
Zou je aan dit simpele gerecht ook ansjovis kunnen toevoegen zonder de smaak te verpesten?

Ligt eraan hoeveel, ik doe bij veel sauzen, soepen en gerechten ansjovis in beperkte hoeveelheid om de smaak dieper, rijker te maken (umami)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110847844
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt eraan hoeveel, ik doe bij veel sauzen, soepen en gerechten ansjovis in beperkte hoeveelheid om de smaak dieper, rijker te maken (umami)
Het om deze soort ansjovis


Hier zitten ook kappertjes bij.

Ik denk dat ik 2 blikjes probeer (het gaat om dezelfde hoeveelheid pasta als in het filmpje).
pi_110851130
2 blikjes :o Zonder de smaak te 'verpesten'?
  † In Memoriam † vrijdag 27 april 2012 @ 09:18:18 #144
91830 MaximusTG
pi_110851154
Lijkt mij ook veeeeeel te veel...
  vrijdag 27 april 2012 @ 09:20:30 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110851201
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 09:18 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt mij ook veeeeeel te veel...
Lijkt me een understatement

Probeer het eens met 1 a 2 filetjes, dus een half a heel visje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 april 2012 @ 11:30:01 #146
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_110855444
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:

[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:

[ link | afbeelding ]
Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:

[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
omg Robin wat lekker! :9~ :9~ :9~
pi_110865848
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 april 2012 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me een understatement

Probeer het eens met 1 a 2 filetjes, dus een half a heel visje
Ok!

Thanks!!
pi_110866136
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:

[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:

[ link | afbeelding ]
Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:

[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Ik had ze allemaal al ns gezien, maar toch... nu heb ik honger!! :9~
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 27 april 2012 @ 16:29:05 #149
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_110866440
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 16:21 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Ik had ze allemaal al ns gezien, maar toch... nu heb ik honger!! :9~
Dit dus ja! :(
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
pi_110870680
Enige ideeën of recepten met:

Bladerdeeg en feta kaas..?
Doelen zijn dromen met een deadline
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')