abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:43:11 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549543
*edit*

kan weg
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:45:05 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549561
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:23 schreef AnneX het volgende:
Vanavond bij de bbc waren twee italiaanse chefs terug naar hun roots.
En kookten ook nog wat onderweg.

Zij maakten een dessert van melk met suiker, vanille, citroenschillen- koken.
Dan risottorijst erbij, laten koken, iets met sinasappel en dan in springvorm
En uurtje in de oven.
Afmaken met ruim poedersuiker en sinasappelzest.

Hoe heet dit dessert en weet iemand of Piet het recept te vinden?

Bvd ! w/
Orange Rice Cake

pffffff
Soms verdenk ik zulke vragenstellers ervan de boel te lopen fucken...

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 20-04-2012 01:56:14 ]
pi_110549575
quote:
Wat pfffft.
Hartstikke goed van je.
Ik kon het niet vinden. Dank !


Ps. Zat wel op jóuw site te kijken naar ingrediënten/kruiden....lol
pi_110549591
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Orange Rice Cake

Soms verdenk ik zulke vragenstellers ervan de boel te lopen fucken...
Fukken ! Moi ? Foei -O-
pi_110549609
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 18:38 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breed :)
(en met een nijptang kan je tandjes van de kam afknippen als je bredere banen wil)
Mwa, op zich gaat het wel zo uit de losse pols, beetje goed opletten. Al is een lineaal zoals Robin zegt eigenlijk ook wel handig.

En even tussen twee haakjes, ik zie het nu pas in die quote: heb ik serieus 'geduld' met een T geschreven?? :') :') :X :'( 8)7 Omg, ik ga me even in een hoekje zitten schamen zeg.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:53:51 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549649
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:46 schreef AnneX het volgende:

[..]

Wat pfffft.
Hartstikke goed van je.
Ik kon het niet vinden. Dank !

Ps. Zat wel op jóuw site te kijken naar ingrediënten/kruiden....lol
Okay, dan is het je accuut vergeven!!! ;)

Nou ja, ik ben misschien ook wel erg thuis in de online recepten wereld, dus ik ga naar http://www.bbc.co.uk/food/ en omdat het nieuwe afleveringen waren die vandaag werden uitgezonden staat het daar pontificaal op de eerste pagina al. Voor mij erg logisch, maar misschien niet voor iedereen.
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:54:49 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110549656
De bejaarde medemensch is niet zo praktisch. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 april 2012 @ 01:58:44 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110549682
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
pi_110549712
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
:D
pi_110555494
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
Dat zijn mijn virtuele kleinkinderen _O-
  vrijdag 20 april 2012 @ 11:47:16 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110555724
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is. :P
Opeens hou ik weer heel erg veel van je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110743167
Ik wil dit graag maken:

http://beautifulmess46.bl(...)-apple-pie-bars.html

Kan ik de baking soda gewoon weglaten en alleen de bakpoeder doen?
En die butterscotch chips, zijn die ook in Nederland te koop?
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 21:57:32 #113
91830 MaximusTG
pi_110743914
Gewoon de baking soda vervangen door bakpoeder. Worden het dus 3 tsp. Of baking soda halen. Toko, drogist.
  dinsdag 24 april 2012 @ 21:59:45 #114
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110744060
zit er tussen 1tsp baking soda en 1 tsp baking powder geen verschil? Heb het een keer 1 op 1 vervangen (dus soda voor powder, verkeerd potje) en ik had voor mn gevoel gewoon zeepsop in mn mond.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 22:02:44 #115
91830 MaximusTG
pi_110744308
Tuurlijk zit er iets verschil in. Bakpoeder is baking soda met een zuur er bij. Bakpoeder ipv baking soda kan niet veel kwaad. Baking soda ipv bakpoeder moet een zuur bij, anders krijg je idd die zeepsmaak. 1 tsp baking soda is dus wat meer in de vorm van bakpoeder, maar dat zal hier amper uitmaken.
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:07:50 #116
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110744700
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:02 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk zit er iets verschil in. Bakpoeder is baking soda met een zuur er bij. Bakpoeder ipv baking soda kan niet veel kwaad. Baking soda ipv bakpoeder moet een zuur bij, anders krijg je idd die zeepsmaak. 1 tsp baking soda is dus wat meer in de vorm van bakpoeder, maar dat zal hier amper uitmaken.
over het zuur toevoegen ed weet ik, maar vroeg het me meer af voor de 'rijskracht' . Ik wist overigens niet dat bakpoeder vrijwel hetzelfde was. Dacht dat het 2 verschillende vormen waren met eenzelfde werking (mits je bij soda een zuur toevoegt).
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 22:15:03 #117
91830 MaximusTG
pi_110745199
Hmm, schijnbaar is baking soda 3x krachtiger dan dezelfde hoeveelheid bakpoeder
pi_110745394
Piet, ik heb een vriezer vol varkensgehakt, schnitzels en karbonades liggen. Wat moet ik ermee? schoonouders hebben een varken geslacht van eigen hobbyboerderij (enorm lekker vlees is dat) dus hebben flink wat spul aan ons meegegeven, maar laat dat nou net de soorten vlees zijn die ik zelf nooit klaar maak.
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:24:14 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110745881
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:17 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb een vriezer vol varkensgehakt, schnitzels en karbonades liggen. Wat moet ik ermee? schoonouders hebben een varken geslacht van eigen hobbyboerderij (enorm lekker vlees is dat) dus hebben flink wat spul aan ons meegegeven, maar laat dat nou net de soorten vlees zijn die ik zelf nooit klaar maak.
Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110747142
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe :)
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:40:44 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110747529
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:36 schreef _Loki het volgende:

[..]

Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe :)
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
pan, vuur, boter? Vlees kruiden naar smaak.

Varkensgehakt? Pff wat kan je er niet mee? Wat doe je met rundergehakt? Maak er anders half om half van....
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 24 april 2012 @ 22:43:34 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110747802
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:36 schreef _Loki het volgende:

[..]

Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe :)
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
Is het in plakken gesneden of in braadstukken?
Hoe je ze bereid ligt aan jezelf. Wat lijkt je lekker.
Je zou worst kunnen maken met het varkensgehakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110771402
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is het in plakken gesneden of in braadstukken?
Hoe je ze bereid ligt aan jezelf. Wat lijkt je lekker.
Je zou worst kunnen maken met het varkensgehakt?
In plakken gesneden. Het ding is dat ik geen idee heb wat ik lekker vind. Ik heb in de drie jaar dat ik op mezelf/samen woon nog nooit karbonades gemaakt dus ben de schoenzolen van thuis gewend.

Worst maken lijkt me leuk om te doen! Kan dat ook zonder machine? :')
  woensdag 25 april 2012 @ 16:15:50 #124
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110771964
Piet, wat is je favoriete recept voor varkensbuik? Ik heb een prachtig stuk livar varken gekocht en wil deze waarschijnlijk dit weekend voor een etentje maken :9

Robinook, jij een favoriete aziatische versie, naast de versie op je website of is die gewoon perfect?
  woensdag 25 april 2012 @ 21:03:47 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110786099
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 16:04 schreef _Loki het volgende:

[..]

In plakken gesneden. Het ding is dat ik geen idee heb wat ik lekker vind. Ik heb in de drie jaar dat ik op mezelf/samen woon nog nooit karbonades gemaakt dus ben de schoenzolen van thuis gewend.
korter bakken en het vuur niet zo hoog
quote:
Worst maken lijkt me leuk om te doen! Kan dat ook zonder machine? :')
Ja hoor, met een trechter en een steel van een pollepel kan je ook stoppen. Vraag je slager naar schapendarm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 april 2012 @ 23:22:29 #126
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_110796623
Zelf croissantjes maken? Of ja, het deeg. Zodat ik eventueel ook pain au chocolat kan fiksen? Of is dat vloeken in de kerk als ik denk dat dat deeg gewoon hetzelfde is?
pi_110803366
quote:
1s.gif Op woensdag 25 april 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

korter bakken en het vuur niet zo hoog

[..]

Ja hoor, met een trechter en een steel van een pollepel kan je ook stoppen. Vraag je slager naar schapendarm.
Danku, ik ga het eens proberen :D
  donderdag 26 april 2012 @ 09:16:31 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110804001
quote:
0s.gif Op woensdag 25 april 2012 23:22 schreef OneTeaspoon het volgende:
Zelf croissantjes maken? Of ja, het deeg. Zodat ik eventueel ook pain au chocolat kan fiksen? Of is dat vloeken in de kerk als ik denk dat dat deeg gewoon hetzelfde is?
Wat is je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 09:34:58 #129
91830 MaximusTG
pi_110804454
Ik gok hoe je croissantjes maakt ;). Hier een goed recept:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/croissants.zip
Wel gefotografeerd uit een boek, mn scanner is niet aangesloten op het moment...
  donderdag 26 april 2012 @ 09:47:07 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110804740
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 10:14:22 #131
91830 MaximusTG
pi_110805336
Leuk filmpje van Julia Child zeg! Was verbaasd over die instant-kokend water kraan!
  donderdag 26 april 2012 @ 10:31:23 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110805850
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 10:14 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk filmpje van Julia Child zeg! Was verbaasd over die instant-kokend water kraan!
Geweldig, niet? Heb de film ook gezien met mevr Streep?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 10:49:13 #133
91830 MaximusTG
pi_110806383
Ja, geweldig ja! Film van Meryl Streep niet gezien nee. Julia & Julia is dat toch?
Wil trouwens zelf ook nog een keer croissantjes maken, lijkt me alleen zo bewerkelijk.
  donderdag 26 april 2012 @ 11:43:13 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110808100
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 10:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, geweldig ja! Film van Meryl Streep niet gezien nee. Julia & Julia is dat toch?
Wil trouwens zelf ook nog een keer croissantjes maken, lijkt me alleen zo bewerkelijk.
Ja, is een aanrader, leuke film
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110813968
Owh geweldig dat fimpje!! <3 Meryl streep heeft haar ook echt heel goed gespeelt zie ik nu!

En nu ben ik niet meer bang voor croissant deeg!
  donderdag 26 april 2012 @ 18:08:44 #136
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_110823975
quote:
1s.gif Op donderdag 26 april 2012 10:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geweldig, niet? Heb de film ook gezien met mevr Streep?
Merci!
pi_110844530
Iemand nog een aanrader voor een mooi stuk buikspek, wil morgen de voorbereidingen gaan doen en zie zelf door alle gave recepten het bos niet meer, kan niet kiezen!!
  donderdag 26 april 2012 @ 23:34:31 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110844591
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 23:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Iemand nog een aanrader voor een mooi stuk buikspek, wil morgen de voorbereidingen gaan doen en zie zelf door alle gave recepten het bos niet meer, kan niet kiezen!!
Robinook heeft op haar blog een mooi recept staan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 april 2012 @ 00:42:24 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110847241

Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:


Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:


Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:


Dutch mash with Chinese Pork Belly
pi_110847400
Zou je aan dit simpele gerecht ook ansjovis kunnen toevoegen zonder de smaak te verpesten?

  vrijdag 27 april 2012 @ 00:57:33 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110847614
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:48 schreef Dragonetti het volgende:
Zou je aan dit simpele gerecht ook ansjovis kunnen toevoegen zonder de smaak te verpesten?

Ligt eraan hoeveel, ik doe bij veel sauzen, soepen en gerechten ansjovis in beperkte hoeveelheid om de smaak dieper, rijker te maken (umami)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110847844
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt eraan hoeveel, ik doe bij veel sauzen, soepen en gerechten ansjovis in beperkte hoeveelheid om de smaak dieper, rijker te maken (umami)
Het om deze soort ansjovis


Hier zitten ook kappertjes bij.

Ik denk dat ik 2 blikjes probeer (het gaat om dezelfde hoeveelheid pasta als in het filmpje).
pi_110851130
2 blikjes :o Zonder de smaak te 'verpesten'?
  † In Memoriam † vrijdag 27 april 2012 @ 09:18:18 #144
91830 MaximusTG
pi_110851154
Lijkt mij ook veeeeeel te veel...
  vrijdag 27 april 2012 @ 09:20:30 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110851201
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 09:18 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt mij ook veeeeeel te veel...
Lijkt me een understatement

Probeer het eens met 1 a 2 filetjes, dus een half a heel visje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 april 2012 @ 11:30:01 #146
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_110855444
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:

[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:

[ link | afbeelding ]
Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:

[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
omg Robin wat lekker! :9~ :9~ :9~
pi_110865848
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 april 2012 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me een understatement

Probeer het eens met 1 a 2 filetjes, dus een half a heel visje
Ok!

Thanks!!
pi_110866136
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:

[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:

[ link | afbeelding ]
Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:

[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Ik had ze allemaal al ns gezien, maar toch... nu heb ik honger!! :9~
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 27 april 2012 @ 16:29:05 #149
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_110866440
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 16:21 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Ik had ze allemaal al ns gezien, maar toch... nu heb ik honger!! :9~
Dit dus ja! :(
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
pi_110870680
Enige ideeën of recepten met:

Bladerdeeg en feta kaas..?
Doelen zijn dromen met een deadline
  vrijdag 27 april 2012 @ 18:28:00 #151
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110871014
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 18:19 schreef A-ce het volgende:
Enige ideeën of recepten met:

Bladerdeeg en feta kaas..?
Spanakopitta met bladerdeeg ipv filodeeg?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 28 april 2012 @ 20:36:56 #152
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_110908746
Hallo Piet,

Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
  zaterdag 28 april 2012 @ 20:42:12 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110908935
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 20:36 schreef qltel het volgende:
Hallo Piet,

Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
In kwarten snijden,
Beetgaar koken en serveren met gesmolten boter, wat citroensap en eventueel een heel klein snufje zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 april 2012 @ 20:42:28 #154
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110908948
Knolletjes of blad?

In geval van blad, stamppot van maken. Aardappels koken en dan de rauwe raapjes er met uitgebakken spekjes en een klont boter er doorheen stampen. Heerlijk.

Schiet trouwens wel op, al een dag na de oogst gaan ze merkbaar achteruit.
pi_110937775
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
  zondag 29 april 2012 @ 19:04:14 #156
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110939210
Snufje asafoetida erbij doen. :P
Of bedoel je niet dat je geen zin hebt in het geruft?
  zondag 29 april 2012 @ 19:06:49 #157
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110939297
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
In de snelkookpan ermee.
  zondag 29 april 2012 @ 19:11:00 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110939439
Oh, bedoelde hij dat....
Ja, in de snelkookpan ermee.

Hoe lang, Erasmo?
Effe kijken en proeven schiet niet op, met zo'n snelkookpan....
  zondag 29 april 2012 @ 19:38:52 #159
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110940447
30-45 minuten onder druk.
  zondag 29 april 2012 @ 20:00:17 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110941331
[quote]0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
[/quote
Pff koken in ruim water tot ze gaar zijn, kan wel een uurtje duren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 april 2012 @ 20:02:19 #161
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110941412
Maar een pizza bestellen is sneller als je honger hebt :P
  dinsdag 1 mei 2012 @ 10:55:49 #162
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110989044
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:

[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:

[ link | afbeelding ]
Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:

[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.

Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.



Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
pi_110989926
Piet heb je tips om mijn vriendin klaar te maken. Het braadspit vond ze niks.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 11:30:12 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110989950
* Pietverdriet is altijd blij als mensen plezier hebben aan koken en mooie ingredienten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110990949
Piet ik heb even een algemeen vraagje. Wat voor drank doe jij in het eten? Ik lees wel eens dat je in een stoofpot dan dezelfde wijn moet gebruiken die je erbij drinkt, maar maakt dat dan echt zoveel uit? Het lijkt mij niet erg kostenefficiënt. Ik vind het een beetje jammer om een Cahors van 13 euro te laten verdampen. Op zich is het diepe donkere ervan wel heel mooi in zo'n stoofpot, maar is er geen alternatief wat andere kwaliteiten mist en daardoor veel goedkoper is?

Voor een eenvoudige tomatensaus vries ik de helft van een budgetwijn gewoon in voor de volgende keer, en ik kan niet zeggen dat ik veel verschil proef. Maar ik heb ook wel eens van die Aldi sherry gebruikt en dan proef je het muffe door het eten heen. Maar flamberen met thuisgestookte palenka ging dan weer prima.

Wat is jouw benadering?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 14:45:33 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110996196
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 15:26:54 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110997939
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 10:55 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.

Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.

[ afbeelding ]

Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?

Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
pi_110998169
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
pi_110998710
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:

[..]

idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
In de blender? :D :|W ;(
pi_110999011
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:45 schreef DonJames het volgende:

[..]

In de blender? :D :|W ;(
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen :+

Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
pi_110999486
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:51 schreef CutCake het volgende:

[..]

Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen :+

Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
pi_110999562
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 16:02 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 16:06:58 #173
91830 MaximusTG
pi_110999655
Klinkt ook vrij plausibel, met een blender krijg je heel snel veel zuurstof door de wijn gemengd. Past alleen niet helemaal in de wijncultuur ;).
  dinsdag 1 mei 2012 @ 16:07:18 #174
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110999666
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?

Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
De 'rub' als marinade en de saus als saus! :)
pi_111000249
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 16:04 schreef CutCake het volgende:

[..]

In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..

Overigens gebruik ik een vinoglobe. Werkt prima en wordt wel geaccepteerd, denk dus niet dat ik snel overga naar de blender. Trouwens, wat misschien nog wel beter werkt: doe de wijn in de melkopschuimer van het cappucinoapparaat :D
  dinsdag 1 mei 2012 @ 17:46:21 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111003595
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 16:21 schreef DonJames het volgende:

[..]

Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..

Overigens gebruik ik een vinoglobe. Werkt prima en wordt wel geaccepteerd, denk dus niet dat ik snel overga naar de blender. Trouwens, wat misschien nog wel beter werkt: doe de wijn in de melkopschuimer van het cappucinoapparaat :D
Er hete stoom doorheen blazen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 17:51:10 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111003770
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:

[..]

idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111004043
Ik heb een zak gedroogde rode linzen gekocht, moet ik die nu wel of niet wellen voor gebruik? Er staat niets over op de verpakking. En als ik ze moet wellen, hoe lang dan?
  dinsdag 1 mei 2012 @ 18:02:51 #179
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_111004189
Kan, niet per se nodig.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 1 mei 2012 @ 18:05:34 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111004294
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 17:59 schreef Selestha het volgende:
Ik heb een zak gedroogde rode linzen gekocht, moet ik die nu wel of niet wellen voor gebruik? Er staat niets over op de verpakking. En als ik ze moet wellen, hoe lang dan?
Nee hoor, hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111004357
Ok prima bedankt allebei :) Dat gaat dan gewoon zo in de curry van de week :9
pi_111005011
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er hete stoom doorheen blazen?
Die van ons heeft ook standje koud :Y Dus dan is het misschien niet zo'n probleem.

Ik leer zo veel van dit topic :D
  dinsdag 1 mei 2012 @ 18:43:12 #183
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_111005564
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
Moet dit glas zijn? De trechter
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 1 mei 2012 @ 18:44:17 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111005607
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 18:43 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Moet dit glas zijn? De trechter
Neuh, kunststof of RVS doet het ook prima.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111016145
rode linzen worden tijdens het koken wel helemaal prut hé
(beetje onder water zetten, evt met blokje, blokjes aardappel en wortel halverwege toevoegen, peper en zout en peterselie, hemels als je ziek bent!!)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  dinsdag 1 mei 2012 @ 22:20:13 #186
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_111017454
Ik geef zelf de voorkeur aan gele linzen voor curry's. Rode koken inderdaad sneller tot prut.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_111074465
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
Spaanse wijnen hebben ook wel vaak dat donkere, zware dieprode, veel zon, veel hout, dat is voor stoofpotten wel lekker volgens mij. Ik ben alleen niet zo thuis in druiven of iets anders waarop je dat soort eigenschappen in een budgetwijntje kunt vinden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_111074959
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 09:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Spaanse wijnen hebben ook wel vaak dat donkere, zware dieprode, veel zon, veel hout, dat is voor stoofpotten wel lekker volgens mij. Ik ben alleen niet zo thuis in druiven of iets anders waarop je dat soort eigenschappen in een budgetwijntje kunt vinden.
Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_111076995
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 10:03 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Ah, kijk, daar heb ik heel concreet wat aan. Tempranillo komt me bekend voor, Merlot uiteraard ook, Malbec is ook van Cahors.

Voor zover ik iets van wijn weet is dat van de Franse school, niet dat ik veel Franse wijn koop, in tegendeel, maar ik orienteer me op regio zoals de Fransen dat doen. En de druivensoort is er dan eentje die bij het klimaat en de grond past. Maar de internationale wijnen en dan met name die uit de nieuwe wijnlanden zijn veel meer druifgeorienteerd in de typering. Die kennis valt bij mij niet op een structuur, die valt er doorheen, ik onthou dat soort dingen dan niet. Als ik het aan gebied met zijn eigen klimaat kan verbinden dan weet ik wel ongeveer wat ik kan verwachten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_111077696
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ah, kijk, daar heb ik heel concreet wat aan. Tempranillo komt me bekend voor, Merlot uiteraard ook, Malbec is ook van Cahors.

Voor zover ik iets van wijn weet is dat van de Franse school, niet dat ik veel Franse wijn koop, in tegendeel, maar ik orienteer me op regio zoals de Fransen dat doen. En de druivensoort is er dan eentje die bij het klimaat en de grond past. Maar de internationale wijnen en dan met name die uit de nieuwe wijnlanden zijn veel meer druifgeorienteerd in de typering. Die kennis valt bij mij niet op een structuur, die valt er doorheen, ik onthou dat soort dingen dan niet. Als ik het aan gebied met zijn eigen klimaat kan verbinden dan weet ik wel ongeveer wat ik kan verwachten.
Het voordeel van druivensoorten als handvat gebruiken, is dat die kennis over landen/regio's heen gaat, maar het kan ook weer zo zijn dat Druivensoort X, niet overal in regio Y het even goed doet. De Italiaanse Brunello wijnen zijn daar een goed voorbeeld van helaas. De lokale Sangiovese variëteit, de Sangiovese Grosso, is de verplichte druif voor de (vooral in de VS) gehypte Brunello di Montalcino, welke enkel in die gemeente geteeld mag worden, maar het lang niet overal even goed doet. Door de grote internationale vraag, heeft men de hele gemeente vol geplant met die druiven, met als gevolg forse verschillen in de wijnen van hetzelfde jaar, en dus dezelfde druif. In dat specifieke geval is het zaak om te kijken naar de wijngaard in kwestie, en wáár die ligt in de gemeente.

Overigens is een Californische Zinfandel ook een wat meer zwoele/warme wijn, maar daar zit soms wel erg veel kwaliteitsverschil in.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 3 mei 2012 @ 13:15:20 #191
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_111081498
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 10:03 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Kijk bij de slijter voor tempranillo naar Rioja, en voor Garnacha naar Cariñena. Cariñena zijn relatief goede budget wijnen.
Siesta & Fiesta!
pi_111084114
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 11:30 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Het voordeel van druivensoorten als handvat gebruiken, is dat die kennis over landen/regio's heen gaat, maar het kan ook weer zo zijn dat Druivensoort X, niet overal in regio Y het even goed doet. De Italiaanse Brunello wijnen zijn daar een goed voorbeeld van helaas. De lokale Sangiovese variëteit, de Sangiovese Grosso, is de verplichte druif voor de (vooral in de VS) gehypte Brunello di Montalcino, welke enkel in die gemeente geteeld mag worden, maar het lang niet overal even goed doet. Door de grote internationale vraag, heeft men de hele gemeente vol geplant met die druiven, met als gevolg forse verschillen in de wijnen van hetzelfde jaar, en dus dezelfde druif. In dat specifieke geval is het zaak om te kijken naar de wijngaard in kwestie, en wáár die ligt in de gemeente.

Overigens is een Californische Zinfandel ook een wat meer zwoele/warme wijn, maar daar zit soms wel erg veel kwaliteitsverschil in.
Maar het gaat me dus niet zozeer om echte kwaliteit. Het gaat me om heel basale kwaliteiten. Net als waarom je geen beaujolais primeur of een rosé in een stoofpot gooit, gooi er ook geen lichte rode wijn in. Je wilt dan om basale kenmerken die de stoofpot versterken. Ik denk dat die hem dan in de druif, zon en hout. Dan mag het voor de rest best een ellendige wijn zijn, want de subtiliteiten verdampen toch.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 3 mei 2012 @ 14:23:41 #193
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_111084406
Dan neem je toch een huiswijn van een supermarkt....
Siesta & Fiesta!
  donderdag 3 mei 2012 @ 14:28:45 #194
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111084643
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 mei 2012 @ 15:44:07 #195
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_111088059
Ben ik gek, of is dat gewoon een sjieke trechter?
Siesta & Fiesta!
  donderdag 3 mei 2012 @ 17:35:34 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111093152
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 15:44 schreef Bramito het volgende:
Ben ik gek, of is dat gewoon een sjieke trechter?
Je bent gek. ;)

Nee, zoek maar eens op magic decanter.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111093938
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
  donderdag 3 mei 2012 @ 22:42:23 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111109017
quote:
14s.gif Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Als jij er in geloven wil, ik vind het onzin met een verlengsnoer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 3 mei 2012 @ 22:45:09 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111109187
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 17:54 schreef _Loki het volgende:
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
Gebruik goede rijst, veel roeren met een houten lepel, pan met dikke bodem, vocht beetje bij beetje toevoegen, pas weer toevoegen als het vorige is opgenomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 3 mei 2012 @ 22:45:32 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111109209
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:

Als jij er in geloven wil, ik vind het onzin met een verlengsnoer
Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')