Orange Rice Cakequote:Op vrijdag 20 april 2012 01:23 schreef AnneX het volgende:
Vanavond bij de bbc waren twee italiaanse chefs terug naar hun roots.
En kookten ook nog wat onderweg.
Zij maakten een dessert van melk met suiker, vanille, citroenschillen- koken.
Dan risottorijst erbij, laten koken, iets met sinasappel en dan in springvorm
En uurtje in de oven.
Afmaken met ruim poedersuiker en sinasappelzest.
Hoe heet dit dessert en weet iemand of Piet het recept te vinden?
Bvd !
Wat pfffft.quote:Op vrijdag 20 april 2012 01:43 schreef RobinOok het volgende:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/orange_rice_cake_29449
pffffff
Fukken ! Moi ? Foeiquote:Op vrijdag 20 april 2012 01:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Orange Rice Cake
Soms verdenk ik zulke vragenstellers ervan de boel te lopen fucken...
Mwa, op zich gaat het wel zo uit de losse pols, beetje goed opletten. Al is een lineaal zoals Robin zegt eigenlijk ook wel handig.quote:Op dinsdag 17 april 2012 18:38 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik moet opeens aan een uienkam denken, misschien dat je die kan gebruiken om de lijntjes die je moet snijden aan te geven.. is alles in elk geval even breed
(en met een nijptang kan je tandjes van de kam afknippen als je bredere banen wil)
Okay, dan is het je accuut vergeven!!!quote:Op vrijdag 20 april 2012 01:46 schreef AnneX het volgende:
[..]
Wat pfffft.
Hartstikke goed van je.
Ik kon het niet vinden. Dank !
Ps. Zat wel op jóuw site te kijken naar ingrediënten/kruiden....lol
quote:Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is.
Dat zijn mijn virtuele kleinkinderenquote:Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is.
Opeens hou ik weer heel erg veel van jequote:Op vrijdag 20 april 2012 01:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk altijd dat iedereen op Fok (behalve ik) jonger dan 25 is.
over het zuur toevoegen ed weet ik, maar vroeg het me meer af voor de 'rijskracht' . Ik wist overigens niet dat bakpoeder vrijwel hetzelfde was. Dacht dat het 2 verschillende vormen waren met eenzelfde werking (mits je bij soda een zuur toevoegt).quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:02 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk zit er iets verschil in. Bakpoeder is baking soda met een zuur er bij. Bakpoeder ipv baking soda kan niet veel kwaad. Baking soda ipv bakpoeder moet een zuur bij, anders krijg je idd die zeepsmaak. 1 tsp baking soda is dus wat meer in de vorm van bakpoeder, maar dat zal hier amper uitmaken.
Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:17 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb een vriezer vol varkensgehakt, schnitzels en karbonades liggen. Wat moet ik ermee? schoonouders hebben een varken geslacht van eigen hobbyboerderij (enorm lekker vlees is dat) dus hebben flink wat spul aan ons meegegeven, maar laat dat nou net de soorten vlees zijn die ik zelf nooit klaar maak.
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doequote:Op dinsdag 24 april 2012 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wil je nu weten hoe je een schnitzel of karbonade bakt?
pan, vuur, boter? Vlees kruiden naar smaak.quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:36 schreef _Loki het volgende:
[..]
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
Is het in plakken gesneden of in braadstukken?quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:36 schreef _Loki het volgende:
[..]
Als jij voorstelt ze gewoon te bakken en er verder niks bijzonders mee te doen, dan zou het zeker fijn zijn te weten hoe ik dat goed doe
Maar vooral met het varkensgehakt weet ik me echt geen raad.
In plakken gesneden. Het ding is dat ik geen idee heb wat ik lekker vind. Ik heb in de drie jaar dat ik op mezelf/samen woon nog nooit karbonades gemaakt dus ben de schoenzolen van thuis gewend.quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is het in plakken gesneden of in braadstukken?
Hoe je ze bereid ligt aan jezelf. Wat lijkt je lekker.
Je zou worst kunnen maken met het varkensgehakt?
korter bakken en het vuur niet zo hoogquote:Op woensdag 25 april 2012 16:04 schreef _Loki het volgende:
[..]
In plakken gesneden. Het ding is dat ik geen idee heb wat ik lekker vind. Ik heb in de drie jaar dat ik op mezelf/samen woon nog nooit karbonades gemaakt dus ben de schoenzolen van thuis gewend.
Ja hoor, met een trechter en een steel van een pollepel kan je ook stoppen. Vraag je slager naar schapendarm.quote:Worst maken lijkt me leuk om te doen! Kan dat ook zonder machine?
Danku, ik ga het eens proberenquote:Op woensdag 25 april 2012 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
korter bakken en het vuur niet zo hoog
[..]
Ja hoor, met een trechter en een steel van een pollepel kan je ook stoppen. Vraag je slager naar schapendarm.
Wat is je vraag?quote:Op woensdag 25 april 2012 23:22 schreef OneTeaspoon het volgende:
Zelf croissantjes maken? Of ja, het deeg. Zodat ik eventueel ook pain au chocolat kan fiksen? Of is dat vloeken in de kerk als ik denk dat dat deeg gewoon hetzelfde is?
Geweldig, niet? Heb de film ook gezien met mevr Streep?quote:Op donderdag 26 april 2012 10:14 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk filmpje van Julia Child zeg! Was verbaasd over die instant-kokend water kraan!
Ja, is een aanrader, leuke filmquote:Op donderdag 26 april 2012 10:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, geweldig ja! Film van Meryl Streep niet gezien nee. Julia & Julia is dat toch?
Wil trouwens zelf ook nog een keer croissantjes maken, lijkt me alleen zo bewerkelijk.
Merci!quote:Op donderdag 26 april 2012 10:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geweldig, niet? Heb de film ook gezien met mevr Streep?
Robinook heeft op haar blog een mooi recept staanquote:Op donderdag 26 april 2012 23:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Iemand nog een aanrader voor een mooi stuk buikspek, wil morgen de voorbereidingen gaan doen en zie zelf door alle gave recepten het bos niet meer, kan niet kiezen!!
Ligt eraan hoeveel, ik doe bij veel sauzen, soepen en gerechten ansjovis in beperkte hoeveelheid om de smaak dieper, rijker te maken (umami)quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:48 schreef Dragonetti het volgende:
Zou je aan dit simpele gerecht ook ansjovis kunnen toevoegen zonder de smaak te verpesten?
Het om deze soort ansjovisquote:Op vrijdag 27 april 2012 00:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan hoeveel, ik doe bij veel sauzen, soepen en gerechten ansjovis in beperkte hoeveelheid om de smaak dieper, rijker te maken (umami)
Lijkt me een understatementquote:
omg Robin wat lekker!quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly
Simpel recept, van David Chang.
(klikken voor recept)
Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:
[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun
Of in de ramen soep:
[ link | afbeelding ]
Ramen
Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:
[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Ok!quote:Op vrijdag 27 april 2012 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me een understatement
Probeer het eens met 1 a 2 filetjes, dus een half a heel visje
Ik had ze allemaal al ns gezien, maar toch... nu heb ik honger!!quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly
Simpel recept, van David Chang.
(klikken voor recept)
Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:
[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun
Of in de ramen soep:
[ link | afbeelding ]
Ramen
Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:
[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Dit dus ja!quote:Op vrijdag 27 april 2012 16:21 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ik had ze allemaal al ns gezien, maar toch... nu heb ik honger!!
Spanakopitta met bladerdeeg ipv filodeeg?quote:Op vrijdag 27 april 2012 18:19 schreef A-ce het volgende:
Enige ideeën of recepten met:
Bladerdeeg en feta kaas..?
In kwarten snijden,quote:Op zaterdag 28 april 2012 20:36 schreef qltel het volgende:
Hallo Piet,
Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
In de snelkookpan ermee.quote:Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly
Simpel recept, van David Chang.
(klikken voor recept)
Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:
[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun
Of in de ramen soep:
[ link | afbeelding ]
Ramen
Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:
[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 10:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.
Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.
[ afbeelding ]
Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).quote:Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
In de blender?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:
[..]
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnenquote:
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:51 schreef CutCake het volgende:
[..]
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen
Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:02 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
De 'rub' als marinade en de saus als saus!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?
Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:04 schreef CutCake het volgende:
[..]
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
Er hete stoom doorheen blazen?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:21 schreef DonJames het volgende:
[..]
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..
Overigens gebruik ik een vinoglobe. Werkt prima en wordt wel geaccepteerd, denk dus niet dat ik snel overga naar de blender. Trouwens, wat misschien nog wel beter werkt: doe de wijn in de melkopschuimer van het cappucinoapparaat
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:
[..]
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
Nee hoor, hoeft niet.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 17:59 schreef Selestha het volgende:
Ik heb een zak gedroogde rode linzen gekocht, moet ik die nu wel of niet wellen voor gebruik? Er staat niets over op de verpakking. En als ik ze moet wellen, hoe lang dan?
Die van ons heeft ook standje koud Dus dan is het misschien niet zo'n probleem.quote:
Moet dit glas zijn? De trechterquote:Op dinsdag 1 mei 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
Neuh, kunststof of RVS doet het ook prima.quote:
Spaanse wijnen hebben ook wel vaak dat donkere, zware dieprode, veel zon, veel hout, dat is voor stoofpotten wel lekker volgens mij. Ik ben alleen niet zo thuis in druiven of iets anders waarop je dat soort eigenschappen in een budgetwijntje kunt vinden.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.quote:Op donderdag 3 mei 2012 09:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Spaanse wijnen hebben ook wel vaak dat donkere, zware dieprode, veel zon, veel hout, dat is voor stoofpotten wel lekker volgens mij. Ik ben alleen niet zo thuis in druiven of iets anders waarop je dat soort eigenschappen in een budgetwijntje kunt vinden.
Ah, kijk, daar heb ik heel concreet wat aan. Tempranillo komt me bekend voor, Merlot uiteraard ook, Malbec is ook van Cahors.quote:Op donderdag 3 mei 2012 10:03 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Het voordeel van druivensoorten als handvat gebruiken, is dat die kennis over landen/regio's heen gaat, maar het kan ook weer zo zijn dat Druivensoort X, niet overal in regio Y het even goed doet. De Italiaanse Brunello wijnen zijn daar een goed voorbeeld van helaas. De lokale Sangiovese variëteit, de Sangiovese Grosso, is de verplichte druif voor de (vooral in de VS) gehypte Brunello di Montalcino, welke enkel in die gemeente geteeld mag worden, maar het lang niet overal even goed doet. Door de grote internationale vraag, heeft men de hele gemeente vol geplant met die druiven, met als gevolg forse verschillen in de wijnen van hetzelfde jaar, en dus dezelfde druif. In dat specifieke geval is het zaak om te kijken naar de wijngaard in kwestie, en wáár die ligt in de gemeente.quote:Op donderdag 3 mei 2012 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ah, kijk, daar heb ik heel concreet wat aan. Tempranillo komt me bekend voor, Merlot uiteraard ook, Malbec is ook van Cahors.
Voor zover ik iets van wijn weet is dat van de Franse school, niet dat ik veel Franse wijn koop, in tegendeel, maar ik orienteer me op regio zoals de Fransen dat doen. En de druivensoort is er dan eentje die bij het klimaat en de grond past. Maar de internationale wijnen en dan met name die uit de nieuwe wijnlanden zijn veel meer druifgeorienteerd in de typering. Die kennis valt bij mij niet op een structuur, die valt er doorheen, ik onthou dat soort dingen dan niet. Als ik het aan gebied met zijn eigen klimaat kan verbinden dan weet ik wel ongeveer wat ik kan verwachten.
Kijk bij de slijter voor tempranillo naar Rioja, en voor Garnacha naar Cariñena. Cariñena zijn relatief goede budget wijnen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 10:03 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Maar het gaat me dus niet zozeer om echte kwaliteit. Het gaat me om heel basale kwaliteiten. Net als waarom je geen beaujolais primeur of een rosé in een stoofpot gooit, gooi er ook geen lichte rode wijn in. Je wilt dan om basale kenmerken die de stoofpot versterken. Ik denk dat die hem dan in de druif, zon en hout. Dan mag het voor de rest best een ellendige wijn zijn, want de subtiliteiten verdampen toch.quote:Op donderdag 3 mei 2012 11:30 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Het voordeel van druivensoorten als handvat gebruiken, is dat die kennis over landen/regio's heen gaat, maar het kan ook weer zo zijn dat Druivensoort X, niet overal in regio Y het even goed doet. De Italiaanse Brunello wijnen zijn daar een goed voorbeeld van helaas. De lokale Sangiovese variëteit, de Sangiovese Grosso, is de verplichte druif voor de (vooral in de VS) gehypte Brunello di Montalcino, welke enkel in die gemeente geteeld mag worden, maar het lang niet overal even goed doet. Door de grote internationale vraag, heeft men de hele gemeente vol geplant met die druiven, met als gevolg forse verschillen in de wijnen van hetzelfde jaar, en dus dezelfde druif. In dat specifieke geval is het zaak om te kijken naar de wijngaard in kwestie, en wáár die ligt in de gemeente.
Overigens is een Californische Zinfandel ook een wat meer zwoele/warme wijn, maar daar zit soms wel erg veel kwaliteitsverschil in.
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:quote:Op dinsdag 1 mei 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
Je bent gek.quote:Op donderdag 3 mei 2012 15:44 schreef Bramito het volgende:
Ben ik gek, of is dat gewoon een sjieke trechter?
Als jij er in geloven wil, ik vind het onzin met een verlengsnoerquote:Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Gebruik goede rijst, veel roeren met een houten lepel, pan met dikke bodem, vocht beetje bij beetje toevoegen, pas weer toevoegen als het vorige is opgenomen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 17:54 schreef _Loki het volgende:
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Als jij er in geloven wil, ik vind het onzin met een verlengsnoer
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |