abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 27 april 2012 @ 18:28:00 #151
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110871014
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 18:19 schreef A-ce het volgende:
Enige ideeën of recepten met:

Bladerdeeg en feta kaas..?
Spanakopitta met bladerdeeg ipv filodeeg?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 28 april 2012 @ 20:36:56 #152
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_110908746
Hallo Piet,

Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
  zaterdag 28 april 2012 @ 20:42:12 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110908935
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2012 20:36 schreef qltel het volgende:
Hallo Piet,

Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
In kwarten snijden,
Beetgaar koken en serveren met gesmolten boter, wat citroensap en eventueel een heel klein snufje zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 april 2012 @ 20:42:28 #154
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110908948
Knolletjes of blad?

In geval van blad, stamppot van maken. Aardappels koken en dan de rauwe raapjes er met uitgebakken spekjes en een klont boter er doorheen stampen. Heerlijk.

Schiet trouwens wel op, al een dag na de oogst gaan ze merkbaar achteruit.
pi_110937775
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
  zondag 29 april 2012 @ 19:04:14 #156
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110939210
Snufje asafoetida erbij doen. :P
Of bedoel je niet dat je geen zin hebt in het geruft?
  zondag 29 april 2012 @ 19:06:49 #157
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110939297
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
In de snelkookpan ermee.
  zondag 29 april 2012 @ 19:11:00 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110939439
Oh, bedoelde hij dat....
Ja, in de snelkookpan ermee.

Hoe lang, Erasmo?
Effe kijken en proeven schiet niet op, met zo'n snelkookpan....
  zondag 29 april 2012 @ 19:38:52 #159
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110940447
30-45 minuten onder druk.
  zondag 29 april 2012 @ 20:00:17 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110941331
[quote]0s.gif Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger ;(
[/quote
Pff koken in ruim water tot ze gaar zijn, kan wel een uurtje duren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 april 2012 @ 20:02:19 #161
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110941412
Maar een pizza bestellen is sneller als je honger hebt :P
  dinsdag 1 mei 2012 @ 10:55:49 #162
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110989044
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly

Simpel recept, van David Chang. :Y
(klikken voor recept)

Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:

[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun

Of in de ramen soep:

[ link | afbeelding ]
Ramen

Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:

[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.

Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.



Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
pi_110989926
Piet heb je tips om mijn vriendin klaar te maken. Het braadspit vond ze niks.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 11:30:12 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110989950
* Pietverdriet is altijd blij als mensen plezier hebben aan koken en mooie ingredienten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110990949
Piet ik heb even een algemeen vraagje. Wat voor drank doe jij in het eten? Ik lees wel eens dat je in een stoofpot dan dezelfde wijn moet gebruiken die je erbij drinkt, maar maakt dat dan echt zoveel uit? Het lijkt mij niet erg kostenefficiënt. Ik vind het een beetje jammer om een Cahors van 13 euro te laten verdampen. Op zich is het diepe donkere ervan wel heel mooi in zo'n stoofpot, maar is er geen alternatief wat andere kwaliteiten mist en daardoor veel goedkoper is?

Voor een eenvoudige tomatensaus vries ik de helft van een budgetwijn gewoon in voor de volgende keer, en ik kan niet zeggen dat ik veel verschil proef. Maar ik heb ook wel eens van die Aldi sherry gebruikt en dan proef je het muffe door het eten heen. Maar flamberen met thuisgestookte palenka ging dan weer prima.

Wat is jouw benadering?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 14:45:33 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110996196
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 15:26:54 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_110997939
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 10:55 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.

Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.

[ afbeelding ]

Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?

Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
pi_110998169
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
pi_110998710
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:

[..]

idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
In de blender? :D :|W ;(
pi_110999011
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:45 schreef DonJames het volgende:

[..]

In de blender? :D :|W ;(
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen :+

Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
pi_110999486
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:51 schreef CutCake het volgende:

[..]

Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen :+

Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
pi_110999562
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 16:02 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 16:06:58 #173
91830 MaximusTG
pi_110999655
Klinkt ook vrij plausibel, met een blender krijg je heel snel veel zuurstof door de wijn gemengd. Past alleen niet helemaal in de wijncultuur ;).
  dinsdag 1 mei 2012 @ 16:07:18 #174
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_110999666
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?

Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
De 'rub' als marinade en de saus als saus! :)
pi_111000249
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 16:04 schreef CutCake het volgende:

[..]

In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..

Overigens gebruik ik een vinoglobe. Werkt prima en wordt wel geaccepteerd, denk dus niet dat ik snel overga naar de blender. Trouwens, wat misschien nog wel beter werkt: doe de wijn in de melkopschuimer van het cappucinoapparaat :D
  dinsdag 1 mei 2012 @ 17:46:21 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111003595
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 16:21 schreef DonJames het volgende:

[..]

Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..

Overigens gebruik ik een vinoglobe. Werkt prima en wordt wel geaccepteerd, denk dus niet dat ik snel overga naar de blender. Trouwens, wat misschien nog wel beter werkt: doe de wijn in de melkopschuimer van het cappucinoapparaat :D
Er hete stoom doorheen blazen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 17:51:10 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111003770
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:

[..]

idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111004043
Ik heb een zak gedroogde rode linzen gekocht, moet ik die nu wel of niet wellen voor gebruik? Er staat niets over op de verpakking. En als ik ze moet wellen, hoe lang dan?
pi_111004189
Kan, niet per se nodig.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 18:05:34 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111004294
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 17:59 schreef Selestha het volgende:
Ik heb een zak gedroogde rode linzen gekocht, moet ik die nu wel of niet wellen voor gebruik? Er staat niets over op de verpakking. En als ik ze moet wellen, hoe lang dan?
Nee hoor, hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111004357
Ok prima bedankt allebei :) Dat gaat dan gewoon zo in de curry van de week :9
pi_111005011
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er hete stoom doorheen blazen?
Die van ons heeft ook standje koud :Y Dus dan is het misschien niet zo'n probleem.

Ik leer zo veel van dit topic :D
  dinsdag 1 mei 2012 @ 18:43:12 #183
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_111005564
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
Moet dit glas zijn? De trechter
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 1 mei 2012 @ 18:44:17 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111005607
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 18:43 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Moet dit glas zijn? De trechter
Neuh, kunststof of RVS doet het ook prima.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111016145
rode linzen worden tijdens het koken wel helemaal prut hé
(beetje onder water zetten, evt met blokje, blokjes aardappel en wortel halverwege toevoegen, peper en zout en peterselie, hemels als je ziek bent!!)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_111017454
Ik geef zelf de voorkeur aan gele linzen voor curry's. Rode koken inderdaad sneller tot prut.
pi_111074465
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
Spaanse wijnen hebben ook wel vaak dat donkere, zware dieprode, veel zon, veel hout, dat is voor stoofpotten wel lekker volgens mij. Ik ben alleen niet zo thuis in druiven of iets anders waarop je dat soort eigenschappen in een budgetwijntje kunt vinden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_111074959
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 09:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Spaanse wijnen hebben ook wel vaak dat donkere, zware dieprode, veel zon, veel hout, dat is voor stoofpotten wel lekker volgens mij. Ik ben alleen niet zo thuis in druiven of iets anders waarop je dat soort eigenschappen in een budgetwijntje kunt vinden.
Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_111076995
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 10:03 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Ah, kijk, daar heb ik heel concreet wat aan. Tempranillo komt me bekend voor, Merlot uiteraard ook, Malbec is ook van Cahors.

Voor zover ik iets van wijn weet is dat van de Franse school, niet dat ik veel Franse wijn koop, in tegendeel, maar ik orienteer me op regio zoals de Fransen dat doen. En de druivensoort is er dan eentje die bij het klimaat en de grond past. Maar de internationale wijnen en dan met name die uit de nieuwe wijnlanden zijn veel meer druifgeorienteerd in de typering. Die kennis valt bij mij niet op een structuur, die valt er doorheen, ik onthou dat soort dingen dan niet. Als ik het aan gebied met zijn eigen klimaat kan verbinden dan weet ik wel ongeveer wat ik kan verwachten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_111077696
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 11:10 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ah, kijk, daar heb ik heel concreet wat aan. Tempranillo komt me bekend voor, Merlot uiteraard ook, Malbec is ook van Cahors.

Voor zover ik iets van wijn weet is dat van de Franse school, niet dat ik veel Franse wijn koop, in tegendeel, maar ik orienteer me op regio zoals de Fransen dat doen. En de druivensoort is er dan eentje die bij het klimaat en de grond past. Maar de internationale wijnen en dan met name die uit de nieuwe wijnlanden zijn veel meer druifgeorienteerd in de typering. Die kennis valt bij mij niet op een structuur, die valt er doorheen, ik onthou dat soort dingen dan niet. Als ik het aan gebied met zijn eigen klimaat kan verbinden dan weet ik wel ongeveer wat ik kan verwachten.
Het voordeel van druivensoorten als handvat gebruiken, is dat die kennis over landen/regio's heen gaat, maar het kan ook weer zo zijn dat Druivensoort X, niet overal in regio Y het even goed doet. De Italiaanse Brunello wijnen zijn daar een goed voorbeeld van helaas. De lokale Sangiovese variëteit, de Sangiovese Grosso, is de verplichte druif voor de (vooral in de VS) gehypte Brunello di Montalcino, welke enkel in die gemeente geteeld mag worden, maar het lang niet overal even goed doet. Door de grote internationale vraag, heeft men de hele gemeente vol geplant met die druiven, met als gevolg forse verschillen in de wijnen van hetzelfde jaar, en dus dezelfde druif. In dat specifieke geval is het zaak om te kijken naar de wijngaard in kwestie, en wáár die ligt in de gemeente.

Overigens is een Californische Zinfandel ook een wat meer zwoele/warme wijn, maar daar zit soms wel erg veel kwaliteitsverschil in.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 3 mei 2012 @ 13:15:20 #191
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_111081498
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 10:03 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Je kan in dat geval wel eens kijken naar wijnen van de Malbec of Carmenère druif, die hebben dat ook wat in zich. Maar die komen meer uit Argentinië. Qua Spaanse druivensoorten kan je kijken naar de Tempranillo of Garnacha, evt in een blend met de Cabernet Sauvignon of merlot.
Kijk bij de slijter voor tempranillo naar Rioja, en voor Garnacha naar Cariñena. Cariñena zijn relatief goede budget wijnen.
Siesta & Fiesta!
pi_111084114
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 11:30 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Het voordeel van druivensoorten als handvat gebruiken, is dat die kennis over landen/regio's heen gaat, maar het kan ook weer zo zijn dat Druivensoort X, niet overal in regio Y het even goed doet. De Italiaanse Brunello wijnen zijn daar een goed voorbeeld van helaas. De lokale Sangiovese variëteit, de Sangiovese Grosso, is de verplichte druif voor de (vooral in de VS) gehypte Brunello di Montalcino, welke enkel in die gemeente geteeld mag worden, maar het lang niet overal even goed doet. Door de grote internationale vraag, heeft men de hele gemeente vol geplant met die druiven, met als gevolg forse verschillen in de wijnen van hetzelfde jaar, en dus dezelfde druif. In dat specifieke geval is het zaak om te kijken naar de wijngaard in kwestie, en wáár die ligt in de gemeente.

Overigens is een Californische Zinfandel ook een wat meer zwoele/warme wijn, maar daar zit soms wel erg veel kwaliteitsverschil in.
Maar het gaat me dus niet zozeer om echte kwaliteit. Het gaat me om heel basale kwaliteiten. Net als waarom je geen beaujolais primeur of een rosé in een stoofpot gooit, gooi er ook geen lichte rode wijn in. Je wilt dan om basale kenmerken die de stoofpot versterken. Ik denk dat die hem dan in de druif, zon en hout. Dan mag het voor de rest best een ellendige wijn zijn, want de subtiliteiten verdampen toch.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 3 mei 2012 @ 14:23:41 #193
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_111084406
Dan neem je toch een huiswijn van een supermarkt....
Siesta & Fiesta!
  donderdag 3 mei 2012 @ 14:28:45 #194
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111084643
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 mei 2012 @ 15:44:07 #195
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_111088059
Ben ik gek, of is dat gewoon een sjieke trechter?
Siesta & Fiesta!
  donderdag 3 mei 2012 @ 17:35:34 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111093152
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 15:44 schreef Bramito het volgende:
Ben ik gek, of is dat gewoon een sjieke trechter?
Je bent gek. ;)

Nee, zoek maar eens op magic decanter.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111093938
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
  donderdag 3 mei 2012 @ 22:42:23 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111109017
quote:
14s.gif Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Als jij er in geloven wil, ik vind het onzin met een verlengsnoer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 3 mei 2012 @ 22:45:09 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111109187
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 17:54 schreef _Loki het volgende:
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
Gebruik goede rijst, veel roeren met een houten lepel, pan met dikke bodem, vocht beetje bij beetje toevoegen, pas weer toevoegen als het vorige is opgenomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 3 mei 2012 @ 22:45:32 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111109209
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:

Als jij er in geloven wil, ik vind het onzin met een verlengsnoer
Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_111109265
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 17:54 schreef _Loki het volgende:
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
Geduld en roeren, roeren, roeren! :)
  donderdag 3 mei 2012 @ 22:58:46 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111109958
Nee joh, juist niet teveel roeren. :)
Maar goed, daar kunnen de Italianen het zelf ook niet over eens worden, geloof ik.
  donderdag 3 mei 2012 @ 23:00:15 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111110018
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, juist niet teveel roeren. :)
Precies, dan gaan de korrels aan gort.
Wel flink de pan blijven bewegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 mei 2012 @ 23:06:22 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111110369
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.
Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 01:26:55 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111115648
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2012 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:

Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatie
Dubbelblind getest. En nog steeds aanmerkelijk verschil.
Het is eigenlijk de verkeerde term, dat decanteren. Het is dus eigenlijk versneld karaferen met dat apparaatje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 4 mei 2012 @ 03:04:00 #206
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_111116730
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 23:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Precies, dan gaan de korrels aan gort.
Wel flink de pan blijven bewegen.
Met een pannenlikker zo nu en dan de risotto omslaan net als dat je bavarois bereid bijv. Die korrels moeten heel blijven!
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_111117378
Mijn korrels gaan nooit stuk. Gewoon voorzichtig roeren. :Y
pi_111118912
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 14:23 schreef Bramito het volgende:
Dan neem je toch een huiswijn van een supermarkt....
Anders lees je even...
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 09:43:29 #209
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_111118945
quote:
14s.gif Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 09:44:32 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111118975
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 07:50 schreef Isegrim het volgende:
Mijn korrels gaan nooit stuk. Gewoon voorzichtig roeren. :Y
Precies, en roeren moet om de structuur mooi te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 09:45:25 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111118999
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 09:43 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.
Dat is een waar woord
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 11:02:44 #212
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_111121179
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 09:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Anders lees je even...
Anders proef je even...
Siesta & Fiesta!
  woensdag 16 mei 2012 @ 18:06:15 #213
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_111633281
Ik wil een pastasausje maken met zalm, lenteuitje, tomaatjes, dille en phillidephia. Dus heb zo'n bakje verse dille gekochte bij de ah. Maar wat gebruik ik daarvan? Alleen die slappere zij-takjes of ook de dikkere steel? Handigst als ik het gewoon fijnhak? Of is het beter om die takjes los te plukken?
pi_111634346
edit: oh nvm.
  woensdag 16 mei 2012 @ 18:49:40 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111634698
quote:
5s.gif Op woensdag 16 mei 2012 18:06 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Ik wil een pastasausje maken met zalm, lenteuitje, tomaatjes, dille en phillidephia. Dus heb zo'n bakje verse dille gekochte bij de ah. Maar wat gebruik ik daarvan? Alleen die slappere zij-takjes of ook de dikkere steel? Handigst als ik het gewoon fijnhak? Of is het beter om die takjes los te plukken?
Je kan het allemaal gebruiken, plukken, hakken, knippen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 mei 2012 @ 18:57:14 #216
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111634969
Als de steel vrij dik is kun je die ook mee laten koken in een thee-ei.
pi_111642215
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
pi_111643590
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Ik heb ze weleens door risotto gegooid. In het recept werden ze alleen vrij lang meegekookt, wat niet zo'n succes was, maar op het laatst toevoegen is denk ik wel heel lekker.
  woensdag 16 mei 2012 @ 22:45:24 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111645651
In Japan noemt men raapsteeltjes mizuna. Misschien helpt dat zoeken. ;-)
  donderdag 17 mei 2012 @ 08:24:36 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111655702
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Een salade als ze jong zijn, maar je kan ze ook als spinazie klaarmaken, een pastasaus mee maken, gewoon alles wat je met bladgroente doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 mei 2012 @ 14:44:12 #221
130803 Gripper
Get a grip
pi_111831115
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op. :9 Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens :)

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator maandag 21 mei 2012 @ 15:26:58 #222
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_111832867
Piet hoe maak ik de lekkerste smacaroni?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 15:29:12 #223
91830 MaximusTG
pi_111832941
Is dat niet een contradictio in terminis :P?
pi_111833626
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op. :9 Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens :)

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Wat ik ervan gelezen heb, is een ijsmachine vooral bedoeld om het ijs constant in beweging te houden zodat het niet kristalliseerd bij het bevriezen. Je kan dus je ijs in de vriezer gooien en ieder half uur goed doorroeren. Een hels karwei, maar dan heb je wel wat.

Oh en piet, ik heb een flinke bak overgebleven cantarellen staan. Wat kan ik daarmee?
  maandag 21 mei 2012 @ 15:51:19 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111833879
Of je koopt voor 15 euro een simpel ijsmachientje.
  Moderator maandag 21 mei 2012 @ 15:53:42 #226
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_111833980
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 15:29 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat niet een contradictio in terminis :P?
Ik denk het wel maar misschien heeft piet een idee :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 16:58:38 #227
91830 MaximusTG
pi_111836570
Zal vast zoiets zijn:

Ingredienten:

1 pak macaroni (Honig)
1 blik Smac (groot) evt. 1,5
2 bosjes selderij
500 gr. gesneden prei
1 stk grote rode paprika in blokjes
1 stk grote ui gesnipperd
1 stk blikje (groot tomatenpuree)
1 beetje sambal
3 el ketjap manis
1 stk chillipoeder
1 stk zout
0,5 el boter
1 stk maggi

Stap 1:

Gooi de Smac ongeopend in de vuilnisbak.

Stap 2:

Ga naar de supermarkt en haal fatsoenlijk vlees :P.
  maandag 21 mei 2012 @ 19:17:17 #228
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_111842803
Piet, heb je nog een handige truc om kippenlevertjes schoon te maken?
Ik krijg ze wel schoon maar vaak knijp ik zo'n levertje tot een prutje :')
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 21 mei 2012 @ 19:19:38 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111842933
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op. :9 Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens :)

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Het eenvoudigste is een eenvoudige ijsmachine te kopen, mits je een goede vriezer hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 mei 2012 @ 19:20:10 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111842959
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 19:17 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, heb je nog een handige truc om kippenlevertjes schoon te maken?
Ik krijg ze wel schoon maar vaak knijp ik zo'n levertje tot een prutje :')
Scherp mes gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 mei 2012 @ 19:21:48 #231
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_111843042
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Scherp mes gebruiken?
Vereiste nummer 1 :Y
Maar als je zo'n adertje of stukje gal tussen het wekere gedeelte weg haalt dan gaat het toch kapot.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 21 mei 2012 @ 19:24:04 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111843181
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 15:45 schreef _Loki het volgende:

.

Oh en piet, ik heb een flinke bak overgebleven cantarellen staan. Wat kan ik daarmee?
Lekker bakken bij een stukje vlees? Risotto maken? Garen, blenderen, door een zeef halen en er een mousse mee maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111926185
Met dit mooie weer vind ik het wel lekker om een stukje verse vis te eten, bv kabeljauw, zeebaars, eoa platvis, of wat dan ook, als het maar vers en filet is.
Ik eet het eigenlijk nooit thuis, want ik vind dat daar wel een lekker sausje bij hoort en ik kom qua sausjes zelf eigenlijk nooit verder dan saus uit een pakje. Veel liever heb ik een zelfgemaakte saus!
Heb jij misschien tips voor mij om lekker sausjes voor bij verschillende soorten vis te maken? Liefst niet al te ingewikkeld.
  woensdag 23 mei 2012 @ 22:39:41 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111950171
Witte wijn inkoken met een gesnipperd uitje, teentje knof, blaadje laurier, peperkorrels, wat dille en saffraan. Door een zeef halen. Dit met room aan de kook brengen, eventueel binden met wat aardappelzetmeel.
Afsmaken met wat zout en citroen.

Variatie, eenvoudige mosterdsaus.
Witte wijn inkoken met grove mosterd, als het ingekookt is room toevoegen en eventueel binden. Afsmaken met zout en peper

Een wortel, bleekselderij, uitje, heel klein snijden en met wat olijfolie smoren op een laag vuur in een pan met dikke bodem, tomaten schillen en de pitten verwijderen, het tomatenvlees toevoegen aan de groente. Als het te droog wordt wat witte wijn toevoegen. Knoflook fijnmaken en toevoegen, gehakte kervel, peper, en ansjovisfiletjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 31 mei 2012 @ 13:15:36 #235
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_112260508
Ik heb sinds kort een één-pits inductiekookplaatje aan mijn keukenassortiment toegevoegd maar omdat ik altijd met gas werk heb ik eigenlijk niet zo'n goed idee van wat de juiste temperaturen zijn om bv. aardappels te bakken, sucade goed te laten sudderen of een karbonaadje dicht te schroeien. Het ding gaat van 60 tot 240 graden Celsius, kan iemand me een beetje op weg helpen?
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:22:44 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112263702
Pfff geen idee, ik werk niet met inductie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:55:34 #237
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_112265031
Je weet de temperatuur met gas toch ook niet????? Gewoon gaan met die banaan en net zoals bij gas gewoon hoger of lager zetten als je het nodig vindt. na 2 keer koken heb je het onder de knie. Het is eigenlijk gewoon gas met tiptoetsen.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 31 mei 2012 @ 22:55:34 #238
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_112288806
Nee maar daar weet ik uit ervaring hoe hoog het gas moet staan.
Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat inductiekoken een wereld van verschil is met gas.

Morgen maar is een stoofpot proberen met de braadpan op 80 graden. Moet nog wel nadenken over welke kruiden en andere toevoegingen bij de karwij(paard) doe. Wellicht wat wildkruiden van de kruidenkraam van de markt en een citroentje oid.
  donderdag 31 mei 2012 @ 22:58:58 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112289036
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 22:55 schreef Erasmo het volgende:
Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat inductiekoken een wereld van verschil is met gas.
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.
pi_112289495
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 22:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.
Hier 4,75KWH op één pit. Water van kamertemperatuur tot kookpunt in 45 seconde voor een liter :P Probeer dat maar op gas :P
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:30:14 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112290816
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
pi_112290943
Prolly. :P
pi_112291145
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
Nee, dat klopt :-) Maar mijn 1-pits plaatje van de Lidl weet met zn 1,8KWH ook nog aardig vlot dingen op te stoken hoor :)
pi_112291156
Alleen brand dan niet in de halve wijk het licht op halve kracht :D
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:40:09 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112291311
quote:
2s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Alleen brand dan niet in de halve wijk het licht op halve kracht :D
In de woorden van mrs Doubtfire, oh dear, its like a prison movie, the lights dim..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112298923
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten? :).
  vrijdag 1 juni 2012 @ 12:34:22 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112303125
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten? :).
Ja hoor, maar na het weekend, ben ff druk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 juni 2012 @ 12:53:00 #248
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_112303835
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
Maar het gaat wel behoorlijk snel. Als ik hier de waterkoker aanzet dimmen de lichten trouwens ook :P

Enfin het paard zit er in met wat pils, een scheutje azijn, een citroentje, een boterham, een uitje en wat wildkruiden. Hopen dat het qua smaak goedkomt.
  zaterdag 2 juni 2012 @ 08:04:55 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112336891
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten? :).
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.
Ik wil de korst van een appeltaart hard zijn, met een lekkere botersmaak.
Harde Wener;
Bloem.........................600 gram
suiker.........................300 gram
boter...........................400 gram
eieren..........................2 kleintjes of 1 grote
citroen rasp................2 gram
zout ...........................snufje

Vul hem met Rode boskoop met wat suiker en eventueel een snuf kaneel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112337358
Hey Piet, weet je wat in Nederland equivalent is aan "bread flour". Als ik in de supermarkt kijkt hebben ze alleen patentbloem, tarwebloem dat te weinig eiwit heeft (11%).
Noodles
pi_112346311
piet, ik heb linzen, spitskool, rode kool en een soepkip. ik heb nog nooit linzensoep gemaakt. zou het was zijn zo alles bij elkaar :@
pi_112346317
ow en uien heb ik ook, een hele hoop uien :@
pi_112348875
Linzensoep met kip? Nah. Ik zou dan eerder linzensoep en kippensoep maken. En uiensoep. :D En misschien de kool op zuur ofzo, maar ik hou niet van kool.
pi_112351109
Kitchari maken van de uien, linzen en dan wat bleekselderij ofzo erbij :P
  † In Memoriam † zaterdag 2 juni 2012 @ 19:45:20 #255
91830 MaximusTG
pi_112354771
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 09:13 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, weet je wat in Nederland equivalent is aan "bread flour". Als ik in de supermarkt kijkt hebben ze alleen patentbloem, tarwebloem dat te weinig eiwit heeft (11%).
Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.
pi_112387416
Wat voor bier is lekker voor in het pannenkoekenbeslag?
  zondag 3 juni 2012 @ 17:08:57 #257
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_112387849
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 16:58 schreef floris_b het volgende:
Wat voor bier is lekker voor in het pannenkoekenbeslag?
Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.
pi_112463703
Goedemorgen,

Voor in een dressing, weet je een goede vervanger voor sesamolie in verband met een allergie?
  dinsdag 5 juni 2012 @ 09:24:51 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112464243
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 08:59 schreef WKFinal2010 het volgende:
Goedemorgen,

Voor in een dressing, weet je een goede vervanger voor sesamolie in verband met een allergie?
Walnotenolie, Pompoenpitolie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 09:25:02 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112464249
quote:
99s.gif Op zondag 3 juni 2012 17:08 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.
Dit dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 09:25:38 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112464267
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 19:45 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.
idd, je moet naar een groothandel om aan behoorlijk meel met een hoog glutengehalte te komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 09:27:22 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112464308
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 15:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
piet, ik heb linzen, spitskool, rode kool en een soepkip. ik heb nog nooit linzensoep gemaakt. zou het was zijn zo alles bij elkaar :@
Zou gewoon kippensoep maken, met hooguit reepjes spitskool er in. Linzen apart tot linzensoep maken maar daar zijn recepten genoeg voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112465548
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 08:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.
Ik wil de korst van een appeltaart hard zijn, met een lekkere botersmaak.
Harde Wener;
Bloem.........................600 gram
suiker.........................300 gram
boter...........................400 gram
eieren..........................2 kleintjes of 1 grote
citroen rasp................2 gram
zout ...........................snufje

Vul hem met Rode boskoop met wat suiker en eventueel een snuf kaneel.
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
  dinsdag 5 juni 2012 @ 10:24:59 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112465721
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112467724
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?
Er stond gewoon bloem bij (recept via internet, boek komt vandaag hopelijk binnen).
pi_112470595
Piet, naar aanleiding van een discussie hier thuis een vraag over lamsbiefstuk: moet je dat op dezelfde wijze bereiden als "gewone" biefstuk, d.w.z. niet doorbakken?
pi_112472382
Ik zou het rose bereiden. Of als je een kernthermometer hebt rond de 60 graden. En het vlees na het bakken een minuut of 5-10 laten rusten op een bord met wat zilverfolie erop.
hoi
  dinsdag 5 juni 2012 @ 13:24:36 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112472623
quote:
5s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 12:35 schreef lyolyrc het volgende:
Piet, naar aanleiding van een discussie hier thuis een vraag over lamsbiefstuk: moet je dat op dezelfde wijze bereiden als "gewone" biefstuk, d.w.z. niet doorbakken?
Doorbakken zeker niet imho, maar er zijn zat mensen die ook Steak doodbakken. Mooi rose of rood. Mooier is een bout te halen en die te braden, goed laten rusten en dan aan tafel aan te snijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 7 juni 2012 @ 13:25:57 #269
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_112564947
Heb jij nog tips voor aspergesoep? En andere tips voor/met asperges?
pi_112565520
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 13:19 schreef robertoo het volgende:
Ik zou het rose bereiden. Of als je een kernthermometer hebt rond de 60 graden. En het vlees na het bakken een minuut of 5-10 laten rusten op een bord met wat zilverfolie erop.
Ik zou zelf op 55 graden gaan zitten. Als je heb bij 60 graden eruit haalt en je hem laat rusten met alu-folie, gaart hij nog iets door en zal hij op 61-62 uit kunnen komen. Dat is praktisch medium+/well done.
  donderdag 7 juni 2012 @ 14:04:07 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112566324
quote:
99s.gif Op donderdag 7 juni 2012 13:25 schreef ErkendFokker het volgende:
Heb jij nog tips voor aspergesoep? En andere tips voor/met asperges?
Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.
Daarna laat je het kookvocht afkoelen en vries je het in. Iedere keer als je asperges maakt herhaal je dit met hetzelfde kookvocht.
Na een aantal maal heb je een aspergefond waar je een goddelijke aspergesoepvan kan maken die meer naar asperge smaakt dan asperges.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 7 juni 2012 @ 14:25:20 #272
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_112567034
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2012 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.
Daarna laat je het kookvocht afkoelen en vries je het in. Iedere keer als je asperges maakt herhaal je dit met hetzelfde kookvocht.
Na een aantal maal heb je een aspergefond waar je een goddelijke aspergesoepvan kan maken die meer naar asperge smaakt dan asperges.
Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?
  donderdag 7 juni 2012 @ 20:51:20 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112583369
quote:
99s.gif Op donderdag 7 juni 2012 14:25 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?
simpel houden, de soep licht binden met wat aardappelmeel, aspergestukken, wat room erin, zout en een weinig peper. Je wilt asperges proeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112604334
Hallo Piet, heb je een goed receptvoor paella?
pi_112605438
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Is ie niet erg zoet zo? Een klassiek HW deeg is 321 en 1 eitje. Dus verhoudingsgewijs in jouw geval:

600 gram bloem
400 gram boter
200 gram suiker
2 eieren
  vrijdag 8 juni 2012 @ 22:26:13 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112638068
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 10:56 schreef koekepannekoek het volgende:
Hallo Piet, heb je een goed receptvoor paella?
Wel tien.
Post er binnenkort eentje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112653597
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Walnotenolie, Pompoenpitolie?
Thanks!

Weet je toevallig ook of er mosterdzaad te koop is bij een super? (plus had 't niet)
  zaterdag 9 juni 2012 @ 13:24:34 #278
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_112654988
Ja bij de kruiden. Maar het is belachelijk duur bij de supermarkt.
pi_112656729
Bij een Indische of chinese toko hebben ze het meestal ook wel. En veelal nog goedkoper ook.
  zaterdag 9 juni 2012 @ 15:00:21 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112658321
Yup. :Y
En dan ook nog de keus uit bruin en geel mosterdzaad:


Bruin mosterdzaad


Geel mosterdzaad
pi_112660206
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op. :9 Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens :)

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Een ijsmachine is uiteraard het meest makkelijke, maar er is een truc die je kunt gebruiken als je echt wilt. Je maakt een au-bain-marie, maar dan met ijswater, er is een truc om dat water onder de 0 te krijgen.

Wat je doet is het volgende: je neemt een grote bak met ijsblokjes en voegt daar zoveel water aan toe dat je er een metalen kom in kunt zetten en deze tot het niveau van je ijsmix onder het waterniveau kan staan. Het beste is om veel ijs te hebben en net zoveel water dat de bak omgeven wordt met water. Als je ijswater gemaakt is, gooi je een 500 gram zout (en als je veel water hebt een kilo) in het ijswater. Even roeren met een garde en je zult merken dat het water knetterkoud is. Hoe meer zout, hoe kouder het wordt. -21 is maximaal mogelijk! De bedoeling is dat het ijs niet geheel smelt, zolang er ijs in het water zit is de minimumtemperatuur die van het gezouten ijswater: hoe meer zout, hoe kouder.

Dat onderkoelde ijswater gebruik je dus om een metalen kom (metaal is voor de warmte-overdracht, met een plastic kom heb je teveel isolatie). Nu is het een kwestie van de ijsmix erin doen en met een garde goed roeren (aan alle randjes) tot het ijs stevig is. Dan zet je het zsm in de vriezer.
Whatever...
pi_112675846
Robin!

Mijn moeder had iets in de supermarkt iets zien liggen wat ze nooit eerder gezien had. Een soort kleine, ronde aardappels, per twee verpakt. Ze heeft het niet gekocht en er geen foto van gemaakt :P

Enig idee wat het is?
  zondag 10 juni 2012 @ 00:00:41 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112680320
Pfjieuw, dat is wel een hele vage omschrijving zeg, een soort kleine, ronde aardappels.
Daar ga ik eens een nachtje over slapen.
Ik neem aan dat het een Aziatische supermarkt was? Of gewoon bij Appie of Dirk van de Broek of zo?
  zondag 10 juni 2012 @ 05:41:46 #284
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_112684401
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 22:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Robin!

Mijn moeder had iets in de supermarkt iets zien liggen wat ze nooit eerder gezien had. Een soort kleine, ronde aardappels, per twee verpakt. Ze heeft het niet gekocht en er geen foto van gemaakt :P

Enig idee wat het is?
vers, vacuüm??
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zondag 10 juni 2012 @ 15:53:18 #285
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112695106
Ik wil wel eens een keertje sous vide gaan koken maar ik heb geen vacumeerapparaat, is dat echt nodig voor sous vide?
Ik snap dat door het vacuum de smaken naar het centrum van het te bereiden gerecht wordt gezogen en marineren bijv daardoor sneller gaat maar is het ook nodig voor de bereiding zelf?
  zondag 10 juni 2012 @ 17:02:36 #286
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112697938
Ik doe het sinds de kerst al zonder vacuumeerder en dat gaat prima.
Maar je moet wel goeie zakjes scoren. Niet al die zakjes zijn geschikt.
Ik heb de dubbele ziploc dingen en die werken prima.
  zondag 10 juni 2012 @ 17:50:50 #287
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112699848
Ah mooi, dan ga ik die kopen en ga ik het ook eens proberen.
Ik wil het overigens in m'n oven proberen, de laagste stand die die aankan volgens de specificaties is 75 graden maar in de praktijk is die 10 graden kouder en 65 graden is natuurlijk een mooie sous vide temperatuur.
  zondag 10 juni 2012 @ 17:54:46 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112700002
Ik gaar mijn rood vlees op 49C. ;-)
En dat is wat ik meesta klaar maak. Jodenhaas is op het moment favoriet. Zo huppakee, vanuit de vriezer 3 kwartier het warme water in, dan nog even grillen en perfect vlees!

Langer en hoger sudderen van dingen is mij nog niet zo goed bevallen. Dat ik denk "ja, dat is beter dan gewoon in de slowcooker mieteren". Maar goed, daar heb ik dus ook weinig ervaring mee.
  zondag 10 juni 2012 @ 18:06:57 #289
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112700552
Slowcooker heb ik ook niet dus het is wat behelpen en experimenteren maar da's altijd leuk om te doen in de keuken, soms komen er geweldige dingen uit.
laatst had ik bijv zelf een marinade verzonnen met dingen die me lekker leken, achteraf gezien was het gewoon een klassieke chinese marinade (zonder dat ik dat wist) maar 't was wel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
  zondag 10 juni 2012 @ 18:17:32 #290
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112700945
Maar niet vacuum en niet in een warm water bad? Dan heeft het weinig nog met sous-vide koken te maken he? ;-)
Dat is gewoon op lage temperatuur garen. Misschien eens beginnen met die kip van Heston Blumenthal? Vier uur op 65C?
  zondag 10 juni 2012 @ 18:26:26 #291
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112701268
Ik wilde een bak water in de oven zetten en daar dan het vlees in garen, anders is het geen sous vide meer inderdaad.
De oven is meer om een constante(re) temperatuur van het water te regelen, op gas gaat het denk ik niet lukken.
Die kip van Blumenthal wil ik weleens proberen te maken, de temperatuur lukt in elk geval :)

Overigens is er vanaf 14 Juli een vacumeermachine te koop bij de Lidl voor ¤25:
http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_31027.htm
  zondag 10 juni 2012 @ 18:37:47 #292
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112701722
Die heb ik ooit gekocht en weer teruggebracht. Kutding.
Even zoeken wat ik er toen elders over schreef....

"Pff, wat een butapparaat. Ik denk dat ik 'm maar gewoon terug ga brengen. Hij vacumeert dus ook geen vochtige dingen, je kunt 'm dan alleen sealen. Dichtmaken dus. Maar omdat je met dat sealen ook automatisch de zak daar afsnijdt ben je mooi de l*l als dat niet meteen goed gaat. Geen tweede kans en dus geen mogelijkheid voor een dubbele sealnaad voor de zekerheid. En als de sealnaad wel gelukt is ziet het er nog krakkemikkig uit. Nee, ik hou het bij mijn Princess Vacuum Sealer 492966.

En oja, als ik zakjes gewoon alleen wil dichtsealen neem ik wel een ziplockzakje. Puh! Werkt nog beter ook, denk ik. Heb nu dus 1 stuk biefstuk met teriyaki waar nog enorm veel lucht bijzit. Gelukkig dat ik daar toevallig net een nieuwe idee over had, hoe die onder water te houden: ik ga er een anker aan vastmaken. :P "

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 10-06-2012 18:42:51 ]
  zondag 10 juni 2012 @ 18:41:35 #293
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112701890
Ah, dat komt goed uit want ik had toch al weinig geld op het moment, hoef ik ook niet te "balen" dat ik er geen geld voor had :D
pi_113160185
Ik wil morgen dit maken (http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html), en heb het al eens gemaakt, maar even een paar vraagjes.

- Wat is lekker om hierbij te eten? Ik dacht aan iets van aardappels uit de oven, maar wat er dan nog bij aan groente?
- Kan ik beter slagroom of creme fraiche gebruiken? Ik gebruik nu elke keer slagroom, maar vind de saus ietwat dun, maar ook vrij snel koud. Ik ben alleen bang dat het zure van creme fraiche misschien hierbij niet lekker zal zijn?

Merci alvast!
  donderdag 21 juni 2012 @ 06:41:52 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113175737
Dopperwtjes? Boontjes?
Het licht zurige lijkt mij wel weer lekker, maar als jij de saus te dun vindt dan voeg je toch een bindmiddel toe? Wat aardappelmeel of maizena?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 juni 2012 @ 11:41:13 #296
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_113269790
Het is weer zo ver, ik heb weer een kreeft gescoord O+ Morgen gaat ons experiment van de vorige keer in de herhaling. Dit keer met rosevalaardappeltjes gebakken in ganzenvet en een nog nader te bedenken groente.

In februari had je me al de tip gegeven om van het kookvocht een saus te maken. Ik weet nog dat we daar heel weinig van op hadden en dat ik het echt heel zonde vond om het weg te moeten gooien. Dit keer wil ik wat bewaren, ik weet alleen niet zo goed hoe ik dat aan moet pakken. Ik weet ook nog niet wat ik met ingevroren fond of saus wil doen, om het makkelijk te houden :s)

Is het handig om bijvoorbeeld de helft van het, niet ingekookte, kookvocht in te vriezen? Om dan de rest in te koken en aan te vullen met boter/room/ei? Of worden dan beide batches te flauw van smaak?
En kan ik nog iets doen met het karkas na het eten? Het klinkt onhygienisch eigenlijk.
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 11:50:08 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_113270029
Oh ja, iemand nog een idee wat ik met eetbare bloemenmix en citroenmelisse kan doen?
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 12:09:59 #298
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_113270559
Wat voor bloemen heb je geplukt?
  zaterdag 23 juni 2012 @ 12:19:26 #299
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_113270801
Ik heb een paar maanden geleden een zakje eetbare bloemenmix gekocht en gezaaid. Nu zijn ze erg hard gegroeid en wil ik de bak wat uitdunnen. Ik heb geen idee wat erin zit!

Ik denk dat ik deze twee salades morgen ga combineren voor bij de kreeft. Ik heb ook nog rucola die dringend geoogst moet worden. Zomerse salade met kruiden en bloemen en kruidensalade met walnotensaus
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 12:22:00 #300
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_113270865
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 12:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een paar maanden geleden een zakje eetbare bloemenmix gekocht en gezaaid. Nu zijn ze erg hard gegroeid en wil ik de bak wat uitdunnen. Ik heb geen idee wat erin zit!

Ik denk dat ik deze twee salades morgen ga combineren voor bij de kreeft. Ik heb ook nog rucola die dringend geoogst moet worden. Zomerse salade met kruiden en bloemen en kruidensalade met walnotensaus
Ik zou toch eerst uitzoeken wat je precies hebt want bloemen kunnen compleet verschillend smaken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')