Ik denk het wel maar misschien heeft piet een ideequote:Op maandag 21 mei 2012 15:29 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat niet een contradictio in terminis?
Het eenvoudigste is een eenvoudige ijsmachine te kopen, mits je een goede vriezer hebt.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Scherp mes gebruiken?quote:Op maandag 21 mei 2012 19:17 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, heb je nog een handige truc om kippenlevertjes schoon te maken?
Ik krijg ze wel schoon maar vaak knijp ik zo'n levertje tot een prutje
Vereiste nummer 1quote:
Lekker bakken bij een stukje vlees? Risotto maken? Garen, blenderen, door een zeef halen en er een mousse mee maken?quote:Op maandag 21 mei 2012 15:45 schreef _Loki het volgende:
.
Oh en piet, ik heb een flinke bak overgebleven cantarellen staan. Wat kan ik daarmee?
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.quote:Op donderdag 31 mei 2012 22:55 schreef Erasmo het volgende:
Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat inductiekoken een wereld van verschil is met gas.
Hier 4,75KWH op één pit. Water van kamertemperatuur tot kookpunt in 45 seconde voor een literquote:Op donderdag 31 mei 2012 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.
Nee, dat klopt :-) Maar mijn 1-pits plaatje van de Lidl weet met zn 1,8KWH ook nog aardig vlot dingen op te stoken hoorquote:Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
In de woorden van mrs Doubtfire, oh dear, its like a prison movie, the lights dim..quote:Op donderdag 31 mei 2012 23:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Alleen brand dan niet in de halve wijk het licht op halve kracht
Ja hoor, maar na het weekend, ben ff druk.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten?.
Maar het gaat wel behoorlijk snel. Als ik hier de waterkoker aanzet dimmen de lichten trouwens ookquote:Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten?.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |