abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_111109265
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 17:54 schreef _Loki het volgende:
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
Geduld en roeren, roeren, roeren! :)
  donderdag 3 mei 2012 @ 22:58:46 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111109958
Nee joh, juist niet teveel roeren. :)
Maar goed, daar kunnen de Italianen het zelf ook niet over eens worden, geloof ik.
  donderdag 3 mei 2012 @ 23:00:15 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111110018
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, juist niet teveel roeren. :)
Precies, dan gaan de korrels aan gort.
Wel flink de pan blijven bewegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 mei 2012 @ 23:06:22 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111110369
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.
Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 01:26:55 #205
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_111115648
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2012 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:

Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatie
Dubbelblind getest. En nog steeds aanmerkelijk verschil.
Het is eigenlijk de verkeerde term, dat decanteren. Het is dus eigenlijk versneld karaferen met dat apparaatje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 4 mei 2012 @ 03:04:00 #206
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_111116730
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 23:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Precies, dan gaan de korrels aan gort.
Wel flink de pan blijven bewegen.
Met een pannenlikker zo nu en dan de risotto omslaan net als dat je bavarois bereid bijv. Die korrels moeten heel blijven!
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_111117378
Mijn korrels gaan nooit stuk. Gewoon voorzichtig roeren. :Y
pi_111118912
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 14:23 schreef Bramito het volgende:
Dan neem je toch een huiswijn van een supermarkt....
Anders lees je even...
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 09:43:29 #209
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_111118945
quote:
14s.gif Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 09:44:32 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111118975
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 07:50 schreef Isegrim het volgende:
Mijn korrels gaan nooit stuk. Gewoon voorzichtig roeren. :Y
Precies, en roeren moet om de structuur mooi te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 09:45:25 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111118999
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 09:43 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.
Dat is een waar woord
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 11:02:44 #212
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_111121179
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 09:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Anders lees je even...
Anders proef je even...
Siesta & Fiesta!
  woensdag 16 mei 2012 @ 18:06:15 #213
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_111633281
Ik wil een pastasausje maken met zalm, lenteuitje, tomaatjes, dille en phillidephia. Dus heb zo'n bakje verse dille gekochte bij de ah. Maar wat gebruik ik daarvan? Alleen die slappere zij-takjes of ook de dikkere steel? Handigst als ik het gewoon fijnhak? Of is het beter om die takjes los te plukken?
pi_111634346
edit: oh nvm.
  woensdag 16 mei 2012 @ 18:49:40 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111634698
quote:
5s.gif Op woensdag 16 mei 2012 18:06 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Ik wil een pastasausje maken met zalm, lenteuitje, tomaatjes, dille en phillidephia. Dus heb zo'n bakje verse dille gekochte bij de ah. Maar wat gebruik ik daarvan? Alleen die slappere zij-takjes of ook de dikkere steel? Handigst als ik het gewoon fijnhak? Of is het beter om die takjes los te plukken?
Je kan het allemaal gebruiken, plukken, hakken, knippen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 mei 2012 @ 18:57:14 #216
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111634969
Als de steel vrij dik is kun je die ook mee laten koken in een thee-ei.
pi_111642215
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
pi_111643590
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Ik heb ze weleens door risotto gegooid. In het recept werden ze alleen vrij lang meegekookt, wat niet zo'n succes was, maar op het laatst toevoegen is denk ik wel heel lekker.
  woensdag 16 mei 2012 @ 22:45:24 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111645651
In Japan noemt men raapsteeltjes mizuna. Misschien helpt dat zoeken. ;-)
  donderdag 17 mei 2012 @ 08:24:36 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111655702
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Een salade als ze jong zijn, maar je kan ze ook als spinazie klaarmaken, een pastasaus mee maken, gewoon alles wat je met bladgroente doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 mei 2012 @ 14:44:12 #221
130803 Gripper
Get a grip
pi_111831115
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op. :9 Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens :)

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator maandag 21 mei 2012 @ 15:26:58 #222
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_111832867
Piet hoe maak ik de lekkerste smacaroni?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 15:29:12 #223
91830 MaximusTG
pi_111832941
Is dat niet een contradictio in terminis :P?
pi_111833626
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op. :9 Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens :)

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Wat ik ervan gelezen heb, is een ijsmachine vooral bedoeld om het ijs constant in beweging te houden zodat het niet kristalliseerd bij het bevriezen. Je kan dus je ijs in de vriezer gooien en ieder half uur goed doorroeren. Een hels karwei, maar dan heb je wel wat.

Oh en piet, ik heb een flinke bak overgebleven cantarellen staan. Wat kan ik daarmee?
  maandag 21 mei 2012 @ 15:51:19 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111833879
Of je koopt voor 15 euro een simpel ijsmachientje.
  Moderator maandag 21 mei 2012 @ 15:53:42 #226
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_111833980
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 15:29 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat niet een contradictio in terminis :P?
Ik denk het wel maar misschien heeft piet een idee :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  † In Memoriam † maandag 21 mei 2012 @ 16:58:38 #227
91830 MaximusTG
pi_111836570
Zal vast zoiets zijn:

Ingredienten:

1 pak macaroni (Honig)
1 blik Smac (groot) evt. 1,5
2 bosjes selderij
500 gr. gesneden prei
1 stk grote rode paprika in blokjes
1 stk grote ui gesnipperd
1 stk blikje (groot tomatenpuree)
1 beetje sambal
3 el ketjap manis
1 stk chillipoeder
1 stk zout
0,5 el boter
1 stk maggi

Stap 1:

Gooi de Smac ongeopend in de vuilnisbak.

Stap 2:

Ga naar de supermarkt en haal fatsoenlijk vlees :P.
  maandag 21 mei 2012 @ 19:17:17 #228
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_111842803
Piet, heb je nog een handige truc om kippenlevertjes schoon te maken?
Ik krijg ze wel schoon maar vaak knijp ik zo'n levertje tot een prutje :')
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 21 mei 2012 @ 19:19:38 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111842933
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op. :9 Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens :)

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Het eenvoudigste is een eenvoudige ijsmachine te kopen, mits je een goede vriezer hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 mei 2012 @ 19:20:10 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111842959
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 19:17 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, heb je nog een handige truc om kippenlevertjes schoon te maken?
Ik krijg ze wel schoon maar vaak knijp ik zo'n levertje tot een prutje :')
Scherp mes gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 mei 2012 @ 19:21:48 #231
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_111843042
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Scherp mes gebruiken?
Vereiste nummer 1 :Y
Maar als je zo'n adertje of stukje gal tussen het wekere gedeelte weg haalt dan gaat het toch kapot.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 21 mei 2012 @ 19:24:04 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111843181
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2012 15:45 schreef _Loki het volgende:

.

Oh en piet, ik heb een flinke bak overgebleven cantarellen staan. Wat kan ik daarmee?
Lekker bakken bij een stukje vlees? Risotto maken? Garen, blenderen, door een zeef halen en er een mousse mee maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_111926185
Met dit mooie weer vind ik het wel lekker om een stukje verse vis te eten, bv kabeljauw, zeebaars, eoa platvis, of wat dan ook, als het maar vers en filet is.
Ik eet het eigenlijk nooit thuis, want ik vind dat daar wel een lekker sausje bij hoort en ik kom qua sausjes zelf eigenlijk nooit verder dan saus uit een pakje. Veel liever heb ik een zelfgemaakte saus!
Heb jij misschien tips voor mij om lekker sausjes voor bij verschillende soorten vis te maken? Liefst niet al te ingewikkeld.
  woensdag 23 mei 2012 @ 22:39:41 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111950171
Witte wijn inkoken met een gesnipperd uitje, teentje knof, blaadje laurier, peperkorrels, wat dille en saffraan. Door een zeef halen. Dit met room aan de kook brengen, eventueel binden met wat aardappelzetmeel.
Afsmaken met wat zout en citroen.

Variatie, eenvoudige mosterdsaus.
Witte wijn inkoken met grove mosterd, als het ingekookt is room toevoegen en eventueel binden. Afsmaken met zout en peper

Een wortel, bleekselderij, uitje, heel klein snijden en met wat olijfolie smoren op een laag vuur in een pan met dikke bodem, tomaten schillen en de pitten verwijderen, het tomatenvlees toevoegen aan de groente. Als het te droog wordt wat witte wijn toevoegen. Knoflook fijnmaken en toevoegen, gehakte kervel, peper, en ansjovisfiletjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 31 mei 2012 @ 13:15:36 #235
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_112260508
Ik heb sinds kort een één-pits inductiekookplaatje aan mijn keukenassortiment toegevoegd maar omdat ik altijd met gas werk heb ik eigenlijk niet zo'n goed idee van wat de juiste temperaturen zijn om bv. aardappels te bakken, sucade goed te laten sudderen of een karbonaadje dicht te schroeien. Het ding gaat van 60 tot 240 graden Celsius, kan iemand me een beetje op weg helpen?
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:22:44 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112263702
Pfff geen idee, ik werk niet met inductie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:55:34 #237
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_112265031
Je weet de temperatuur met gas toch ook niet????? Gewoon gaan met die banaan en net zoals bij gas gewoon hoger of lager zetten als je het nodig vindt. na 2 keer koken heb je het onder de knie. Het is eigenlijk gewoon gas met tiptoetsen.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 31 mei 2012 @ 22:55:34 #238
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_112288806
Nee maar daar weet ik uit ervaring hoe hoog het gas moet staan.
Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat inductiekoken een wereld van verschil is met gas.

Morgen maar is een stoofpot proberen met de braadpan op 80 graden. Moet nog wel nadenken over welke kruiden en andere toevoegingen bij de karwij(paard) doe. Wellicht wat wildkruiden van de kruidenkraam van de markt en een citroentje oid.
  donderdag 31 mei 2012 @ 22:58:58 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112289036
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 22:55 schreef Erasmo het volgende:
Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat inductiekoken een wereld van verschil is met gas.
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.
pi_112289495
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 22:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.
Hier 4,75KWH op één pit. Water van kamertemperatuur tot kookpunt in 45 seconde voor een liter :P Probeer dat maar op gas :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:30:14 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112290816
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
pi_112290943
Prolly. :P
pi_112291145
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
Nee, dat klopt :-) Maar mijn 1-pits plaatje van de Lidl weet met zn 1,8KWH ook nog aardig vlot dingen op te stoken hoor :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_112291156
Alleen brand dan niet in de halve wijk het licht op halve kracht :D
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:40:09 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112291311
quote:
2s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Alleen brand dan niet in de halve wijk het licht op halve kracht :D
In de woorden van mrs Doubtfire, oh dear, its like a prison movie, the lights dim..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112298923
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten? :).
  vrijdag 1 juni 2012 @ 12:34:22 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112303125
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten? :).
Ja hoor, maar na het weekend, ben ff druk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 juni 2012 @ 12:53:00 #248
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_112303835
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
Maar het gaat wel behoorlijk snel. Als ik hier de waterkoker aanzet dimmen de lichten trouwens ook :P

Enfin het paard zit er in met wat pils, een scheutje azijn, een citroentje, een boterham, een uitje en wat wildkruiden. Hopen dat het qua smaak goedkomt.
  zaterdag 2 juni 2012 @ 08:04:55 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112336891
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten? :).
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.
Ik wil de korst van een appeltaart hard zijn, met een lekkere botersmaak.
Harde Wener;
Bloem.........................600 gram
suiker.........................300 gram
boter...........................400 gram
eieren..........................2 kleintjes of 1 grote
citroen rasp................2 gram
zout ...........................snufje

Vul hem met Rode boskoop met wat suiker en eventueel een snuf kaneel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112337358
Hey Piet, weet je wat in Nederland equivalent is aan "bread flour". Als ik in de supermarkt kijkt hebben ze alleen patentbloem, tarwebloem dat te weinig eiwit heeft (11%).
Noodles
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')