Geduld en roeren, roeren, roeren!quote:Op donderdag 3 mei 2012 17:54 schreef _Loki het volgende:
Piet, nog tips om risotto écht goed te krijgen?
Precies, dan gaan de korrels aan gort.quote:
Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatiequote:Op donderdag 3 mei 2012 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.
Dubbelblind getest. En nog steeds aanmerkelijk verschil.quote:Op donderdag 3 mei 2012 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatie
Met een pannenlikker zo nu en dan de risotto omslaan net als dat je bavarois bereid bijv. Die korrels moeten heel blijven!quote:Op donderdag 3 mei 2012 23:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Precies, dan gaan de korrels aan gort.
Wel flink de pan blijven bewegen.
Anders lees je even...quote:Op donderdag 3 mei 2012 14:23 schreef Bramito het volgende:
Dan neem je toch een huiswijn van een supermarkt....
Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.quote:Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Precies, en roeren moet om de structuur mooi te krijgen.quote:Op vrijdag 4 mei 2012 07:50 schreef Isegrim het volgende:
Mijn korrels gaan nooit stuk. Gewoon voorzichtig roeren.
Dat is een waar woordquote:Op vrijdag 4 mei 2012 09:43 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.
Je kan het allemaal gebruiken, plukken, hakken, knippen.quote:Op woensdag 16 mei 2012 18:06 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Ik wil een pastasausje maken met zalm, lenteuitje, tomaatjes, dille en phillidephia. Dus heb zo'n bakje verse dille gekochte bij de ah. Maar wat gebruik ik daarvan? Alleen die slappere zij-takjes of ook de dikkere steel? Handigst als ik het gewoon fijnhak? Of is het beter om die takjes los te plukken?
Ik heb ze weleens door risotto gegooid. In het recept werden ze alleen vrij lang meegekookt, wat niet zo'n succes was, maar op het laatst toevoegen is denk ik wel heel lekker.quote:Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Een salade als ze jong zijn, maar je kan ze ook als spinazie klaarmaken, een pastasaus mee maken, gewoon alles wat je met bladgroente doet.quote:Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Wat ik ervan gelezen heb, is een ijsmachine vooral bedoeld om het ijs constant in beweging te houden zodat het niet kristalliseerd bij het bevriezen. Je kan dus je ijs in de vriezer gooien en ieder half uur goed doorroeren. Een hels karwei, maar dan heb je wel wat.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Ik denk het wel maar misschien heeft piet een ideequote:Op maandag 21 mei 2012 15:29 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat niet een contradictio in terminis?
Het eenvoudigste is een eenvoudige ijsmachine te kopen, mits je een goede vriezer hebt.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Scherp mes gebruiken?quote:Op maandag 21 mei 2012 19:17 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, heb je nog een handige truc om kippenlevertjes schoon te maken?
Ik krijg ze wel schoon maar vaak knijp ik zo'n levertje tot een prutje
Vereiste nummer 1quote:
Lekker bakken bij een stukje vlees? Risotto maken? Garen, blenderen, door een zeef halen en er een mousse mee maken?quote:Op maandag 21 mei 2012 15:45 schreef _Loki het volgende:
.
Oh en piet, ik heb een flinke bak overgebleven cantarellen staan. Wat kan ik daarmee?
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.quote:Op donderdag 31 mei 2012 22:55 schreef Erasmo het volgende:
Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat inductiekoken een wereld van verschil is met gas.
Hier 4,75KWH op één pit. Water van kamertemperatuur tot kookpunt in 45 seconde voor een literquote:Op donderdag 31 mei 2012 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.
Nee, dat klopt :-) Maar mijn 1-pits plaatje van de Lidl weet met zn 1,8KWH ook nog aardig vlot dingen op te stoken hoorquote:Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
In de woorden van mrs Doubtfire, oh dear, its like a prison movie, the lights dim..quote:Op donderdag 31 mei 2012 23:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Alleen brand dan niet in de halve wijk het licht op halve kracht
Ja hoor, maar na het weekend, ben ff druk.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten?.
Maar het gaat wel behoorlijk snel. Als ik hier de waterkoker aanzet dimmen de lichten trouwens ookquote:Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten?.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |