Precies, dan gaan de korrels aan gort.quote:
Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatiequote:Op donderdag 3 mei 2012 22:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Het smaakverschil is overduidelijk merkbaar. Je moet het maar eens proberen.
Dubbelblind getest. En nog steeds aanmerkelijk verschil.quote:Op donderdag 3 mei 2012 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Test het eens dubbelblind. Sommige mensen zweren ook bij homeopatie
Met een pannenlikker zo nu en dan de risotto omslaan net als dat je bavarois bereid bijv. Die korrels moeten heel blijven!quote:Op donderdag 3 mei 2012 23:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Precies, dan gaan de korrels aan gort.
Wel flink de pan blijven bewegen.
Anders lees je even...quote:Op donderdag 3 mei 2012 14:23 schreef Bramito het volgende:
Dan neem je toch een huiswijn van een supermarkt....
Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.quote:Op donderdag 3 mei 2012 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik gebruik dit apparaat om snel te decanteren, werkt als een tierelier:
[ afbeelding ]
Precies, en roeren moet om de structuur mooi te krijgen.quote:Op vrijdag 4 mei 2012 07:50 schreef Isegrim het volgende:
Mijn korrels gaan nooit stuk. Gewoon voorzichtig roeren.
Dat is een waar woordquote:Op vrijdag 4 mei 2012 09:43 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Decanteren is een kunst. Er waren op de laboratoriumschool hele practica aan gewijd... En daar was de spelregel: je moet niet iets aan machines overlaten wat je zelf niet kan.
Je kan het allemaal gebruiken, plukken, hakken, knippen.quote:Op woensdag 16 mei 2012 18:06 schreef Lonewolf2003 het volgende:
Ik wil een pastasausje maken met zalm, lenteuitje, tomaatjes, dille en phillidephia. Dus heb zo'n bakje verse dille gekochte bij de ah. Maar wat gebruik ik daarvan? Alleen die slappere zij-takjes of ook de dikkere steel? Handigst als ik het gewoon fijnhak? Of is het beter om die takjes los te plukken?
Ik heb ze weleens door risotto gegooid. In het recept werden ze alleen vrij lang meegekookt, wat niet zo'n succes was, maar op het laatst toevoegen is denk ik wel heel lekker.quote:Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Een salade als ze jong zijn, maar je kan ze ook als spinazie klaarmaken, een pastasaus mee maken, gewoon alles wat je met bladgroente doet.quote:Op woensdag 16 mei 2012 21:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat voor lekkers kan ik maken met raapsteeltjes behalve een stamppot?
Wat ik ervan gelezen heb, is een ijsmachine vooral bedoeld om het ijs constant in beweging te houden zodat het niet kristalliseerd bij het bevriezen. Je kan dus je ijs in de vriezer gooien en ieder half uur goed doorroeren. Een hels karwei, maar dan heb je wel wat.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italiė een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Ik denk het wel maar misschien heeft piet een ideequote:Op maandag 21 mei 2012 15:29 schreef MaximusTG het volgende:
Is dat niet een contradictio in terminis?
Het eenvoudigste is een eenvoudige ijsmachine te kopen, mits je een goede vriezer hebt.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italiė een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Scherp mes gebruiken?quote:Op maandag 21 mei 2012 19:17 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, heb je nog een handige truc om kippenlevertjes schoon te maken?
Ik krijg ze wel schoon maar vaak knijp ik zo'n levertje tot een prutje
Vereiste nummer 1quote:
Lekker bakken bij een stukje vlees? Risotto maken? Garen, blenderen, door een zeef halen en er een mousse mee maken?quote:Op maandag 21 mei 2012 15:45 schreef _Loki het volgende:
.
Oh en piet, ik heb een flinke bak overgebleven cantarellen staan. Wat kan ik daarmee?
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.quote:Op donderdag 31 mei 2012 22:55 schreef Erasmo het volgende:
Wat ik ondertussen wel ontdekt heb is dat inductiekoken een wereld van verschil is met gas.
Hier 4,75KWH op één pit. Water van kamertemperatuur tot kookpunt in 45 seconde voor een literquote:Op donderdag 31 mei 2012 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik ken inductiekoken van bij mijn ouders. En ik vind het juist vrij vergelijkbaar met gas. Je zet het hoog en als je denkt dat gaat te hard, dan zet je het lager. En dan gaat het ook lager. Enige nadeel vind ik dat je 't niet effe goed, flink hard/snel op kunt stoken. En dus niet kunt wokken, maar verder is het goed te doen.
Nee, dat klopt :-) Maar mijn 1-pits plaatje van de Lidl weet met zn 1,8KWH ook nog aardig vlot dingen op te stoken hoorquote:Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
In de woorden van mrs Doubtfire, oh dear, its like a prison movie, the lights dim..quote:Op donderdag 31 mei 2012 23:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Alleen brand dan niet in de halve wijk het licht op halve kracht
Ja hoor, maar na het weekend, ben ff druk.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten?.
Maar het gaat wel behoorlijk snel. Als ik hier de waterkoker aanzet dimmen de lichten trouwens ookquote:Op donderdag 31 mei 2012 23:30 schreef RobinOok het volgende:
Maar dat is vast niet het "één-pits inductiekookplaatje" van Erasmo.
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 10:25 schreef Fiorellino het volgende:
Piet, zou jij jouw recept voor appeltaart willen posten?.
Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 09:13 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, weet je wat in Nederland equivalent is aan "bread flour". Als ik in de supermarkt kijkt hebben ze alleen patentbloem, tarwebloem dat te weinig eiwit heeft (11%).
Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.quote:Op zondag 3 juni 2012 16:58 schreef floris_b het volgende:
Wat voor bier is lekker voor in het pannenkoekenbeslag?
Walnotenolie, Pompoenpitolie?quote:Op dinsdag 5 juni 2012 08:59 schreef WKFinal2010 het volgende:
Goedemorgen,
Voor in een dressing, weet je een goede vervanger voor sesamolie in verband met een allergie?
Dit dusquote:Op zondag 3 juni 2012 17:08 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.
idd, je moet naar een groothandel om aan behoorlijk meel met een hoog glutengehalte te komen.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 19:45 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.
Zou gewoon kippensoep maken, met hooguit reepjes spitskool er in. Linzen apart tot linzensoep maken maar daar zijn recepten genoeg voor.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 15:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
piet, ik heb linzen, spitskool, rode kool en een soepkip. ik heb nog nooit linzensoep gemaakt. zou het was zijn zo alles bij elkaar
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!quote:Op zaterdag 2 juni 2012 08:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.
Ik wil de korst van een appeltaart hard zijn, met een lekkere botersmaak.
Harde Wener;
Bloem.........................600 gram
suiker.........................300 gram
boter...........................400 gram
eieren..........................2 kleintjes of 1 grote
citroen rasp................2 gram
zout ...........................snufje
Vul hem met Rode boskoop met wat suiker en eventueel een snuf kaneel.
Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Er stond gewoon bloem bij (recept via internet, boek komt vandaag hopelijk binnen).quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?
Doorbakken zeker niet imho, maar er zijn zat mensen die ook Steak doodbakken. Mooi rose of rood. Mooier is een bout te halen en die te braden, goed laten rusten en dan aan tafel aan te snijden.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 12:35 schreef lyolyrc het volgende:
Piet, naar aanleiding van een discussie hier thuis een vraag over lamsbiefstuk: moet je dat op dezelfde wijze bereiden als "gewone" biefstuk, d.w.z. niet doorbakken?
Ik zou zelf op 55 graden gaan zitten. Als je heb bij 60 graden eruit haalt en je hem laat rusten met alu-folie, gaart hij nog iets door en zal hij op 61-62 uit kunnen komen. Dat is praktisch medium+/well done.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 13:19 schreef robertoo het volgende:
Ik zou het rose bereiden. Of als je een kernthermometer hebt rond de 60 graden. En het vlees na het bakken een minuut of 5-10 laten rusten op een bord met wat zilverfolie erop.
Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.quote:Op donderdag 7 juni 2012 13:25 schreef ErkendFokker het volgende:
Heb jij nog tips voor aspergesoep? En andere tips voor/met asperges?
Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?quote:Op donderdag 7 juni 2012 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.
Daarna laat je het kookvocht afkoelen en vries je het in. Iedere keer als je asperges maakt herhaal je dit met hetzelfde kookvocht.
Na een aantal maal heb je een aspergefond waar je een goddelijke aspergesoepvan kan maken die meer naar asperge smaakt dan asperges.
simpel houden, de soep licht binden met wat aardappelmeel, aspergestukken, wat room erin, zout en een weinig peper. Je wilt asperges proeven.quote:Op donderdag 7 juni 2012 14:25 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?
Is ie niet erg zoet zo? Een klassiek HW deeg is 321 en 1 eitje. Dus verhoudingsgewijs in jouw geval:quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Wel tien.quote:Op vrijdag 8 juni 2012 10:56 schreef koekepannekoek het volgende:
Hallo Piet, heb je een goed receptvoor paella?
Een ijsmachine is uiteraard het meest makkelijke, maar er is een truc die je kunt gebruiken als je echt wilt. Je maakt een au-bain-marie, maar dan met ijswater, er is een truc om dat water onder de 0 te krijgen.quote:Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italiė een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op.Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens
Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
vers, vacuüm??quote:Op zaterdag 9 juni 2012 22:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Robin!
Mijn moeder had iets in de supermarkt iets zien liggen wat ze nooit eerder gezien had. Een soort kleine, ronde aardappels, per twee verpakt. Ze heeft het niet gekocht en er geen foto van gemaakt![]()
Enig idee wat het is?
Ik zou toch eerst uitzoeken wat je precies hebt want bloemen kunnen compleet verschillend smaken.quote:Op zaterdag 23 juni 2012 12:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een paar maanden geleden een zakje eetbare bloemenmix gekocht en gezaaid. Nu zijn ze erg hard gegroeid en wil ik de bak wat uitdunnen. Ik heb geen idee wat erin zit!
Ik denk dat ik deze twee salades morgen ga combineren voor bij de kreeft. Ik heb ook nog rucola die dringend geoogst moet worden. Zomerse salade met kruiden en bloemen en kruidensalade met walnotensaus
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |