Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 09:13 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, weet je wat in Nederland equivalent is aan "bread flour". Als ik in de supermarkt kijkt hebben ze alleen patentbloem, tarwebloem dat te weinig eiwit heeft (11%).
Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.quote:Op zondag 3 juni 2012 16:58 schreef floris_b het volgende:
Wat voor bier is lekker voor in het pannenkoekenbeslag?
Walnotenolie, Pompoenpitolie?quote:Op dinsdag 5 juni 2012 08:59 schreef WKFinal2010 het volgende:
Goedemorgen,
Voor in een dressing, weet je een goede vervanger voor sesamolie in verband met een allergie?
Dit dusquote:Op zondag 3 juni 2012 17:08 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.
idd, je moet naar een groothandel om aan behoorlijk meel met een hoog glutengehalte te komen.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 19:45 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.
Zou gewoon kippensoep maken, met hooguit reepjes spitskool er in. Linzen apart tot linzensoep maken maar daar zijn recepten genoeg voor.quote:Op zaterdag 2 juni 2012 15:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
piet, ik heb linzen, spitskool, rode kool en een soepkip. ik heb nog nooit linzensoep gemaakt. zou het was zijn zo alles bij elkaar
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!quote:Op zaterdag 2 juni 2012 08:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.
Ik wil de korst van een appeltaart hard zijn, met een lekkere botersmaak.
Harde Wener;
Bloem.........................600 gram
suiker.........................300 gram
boter...........................400 gram
eieren..........................2 kleintjes of 1 grote
citroen rasp................2 gram
zout ...........................snufje
Vul hem met Rode boskoop met wat suiker en eventueel een snuf kaneel.
Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Er stond gewoon bloem bij (recept via internet, boek komt vandaag hopelijk binnen).quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?
Doorbakken zeker niet imho, maar er zijn zat mensen die ook Steak doodbakken. Mooi rose of rood. Mooier is een bout te halen en die te braden, goed laten rusten en dan aan tafel aan te snijden.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 12:35 schreef lyolyrc het volgende:
Piet, naar aanleiding van een discussie hier thuis een vraag over lamsbiefstuk: moet je dat op dezelfde wijze bereiden als "gewone" biefstuk, d.w.z. niet doorbakken?
Ik zou zelf op 55 graden gaan zitten. Als je heb bij 60 graden eruit haalt en je hem laat rusten met alu-folie, gaart hij nog iets door en zal hij op 61-62 uit kunnen komen. Dat is praktisch medium+/well done.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 13:19 schreef robertoo het volgende:
Ik zou het rose bereiden. Of als je een kernthermometer hebt rond de 60 graden. En het vlees na het bakken een minuut of 5-10 laten rusten op een bord met wat zilverfolie erop.
Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.quote:Op donderdag 7 juni 2012 13:25 schreef ErkendFokker het volgende:
Heb jij nog tips voor aspergesoep? En andere tips voor/met asperges?
Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?quote:Op donderdag 7 juni 2012 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.
Daarna laat je het kookvocht afkoelen en vries je het in. Iedere keer als je asperges maakt herhaal je dit met hetzelfde kookvocht.
Na een aantal maal heb je een aspergefond waar je een goddelijke aspergesoepvan kan maken die meer naar asperge smaakt dan asperges.
simpel houden, de soep licht binden met wat aardappelmeel, aspergestukken, wat room erin, zout en een weinig peper. Je wilt asperges proeven.quote:Op donderdag 7 juni 2012 14:25 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?
Is ie niet erg zoet zo? Een klassiek HW deeg is 321 en 1 eitje. Dus verhoudingsgewijs in jouw geval:quote:Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |