abonnement Unibet Coolblue
pi_112346311
piet, ik heb linzen, spitskool, rode kool en een soepkip. ik heb nog nooit linzensoep gemaakt. zou het was zijn zo alles bij elkaar :@
pi_112346317
ow en uien heb ik ook, een hele hoop uien :@
  zaterdag 2 juni 2012 @ 16:59:21 #253
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_112348875
Linzensoep met kip? Nah. Ik zou dan eerder linzensoep en kippensoep maken. En uiensoep. :D En misschien de kool op zuur ofzo, maar ik hou niet van kool.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_112351109
Kitchari maken van de uien, linzen en dan wat bleekselderij ofzo erbij :P
  † In Memoriam † zaterdag 2 juni 2012 @ 19:45:20 #255
91830 MaximusTG
pi_112354771
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 09:13 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, weet je wat in Nederland equivalent is aan "bread flour". Als ik in de supermarkt kijkt hebben ze alleen patentbloem, tarwebloem dat te weinig eiwit heeft (11%).
Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.
pi_112387416
Wat voor bier is lekker voor in het pannenkoekenbeslag?
  zondag 3 juni 2012 @ 17:08:57 #257
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_112387849
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2012 16:58 schreef floris_b het volgende:
Wat voor bier is lekker voor in het pannenkoekenbeslag?
Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.
pi_112463703
Goedemorgen,

Voor in een dressing, weet je een goede vervanger voor sesamolie in verband met een allergie?
  dinsdag 5 juni 2012 @ 09:24:51 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112464243
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 08:59 schreef WKFinal2010 het volgende:
Goedemorgen,

Voor in een dressing, weet je een goede vervanger voor sesamolie in verband met een allergie?
Walnotenolie, Pompoenpitolie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 09:25:02 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112464249
quote:
99s.gif Op zondag 3 juni 2012 17:08 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Een zoet biertje kan lekker zijn, een speciaalbiertje dus. Een grof of bitter bier zou ik niet doen.
Dit dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 09:25:38 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112464267
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 19:45 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Kort gezegd; niks. Het is heel triest gesteld met dat soort dingen in de supermarkt. Denk dat de beste bloem die je in de supermarkt kan krijgen in die mixen zit. Je kan een lokale molenwinkel zoeken. Anders de Soezie bloemen, bij Welkoop /boerenbond. De original bloemen dan, de rest is ook mixen. Of online bv bij de zuidmolen. Kom anders eens in het broodbaktopic kijken.
idd, je moet naar een groothandel om aan behoorlijk meel met een hoog glutengehalte te komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 09:27:22 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112464308
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 15:34 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
piet, ik heb linzen, spitskool, rode kool en een soepkip. ik heb nog nooit linzensoep gemaakt. zou het was zijn zo alles bij elkaar :@
Zou gewoon kippensoep maken, met hooguit reepjes spitskool er in. Linzen apart tot linzensoep maken maar daar zijn recepten genoeg voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112465548
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 08:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik harde wener deeg voor appeltaarten.
Ik wil de korst van een appeltaart hard zijn, met een lekkere botersmaak.
Harde Wener;
Bloem.........................600 gram
suiker.........................300 gram
boter...........................400 gram
eieren..........................2 kleintjes of 1 grote
citroen rasp................2 gram
zout ...........................snufje

Vul hem met Rode boskoop met wat suiker en eventueel een snuf kaneel.
Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
  dinsdag 5 juni 2012 @ 10:24:59 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112465721
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112467724
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die is als ik het goed heb met zelfrijzen bakmeel, toch? Zandtaartdeeg als ik me goed herinner?
Er stond gewoon bloem bij (recept via internet, boek komt vandaag hopelijk binnen).
pi_112470595
Piet, naar aanleiding van een discussie hier thuis een vraag over lamsbiefstuk: moet je dat op dezelfde wijze bereiden als "gewone" biefstuk, d.w.z. niet doorbakken?
pi_112472382
Ik zou het rose bereiden. Of als je een kernthermometer hebt rond de 60 graden. En het vlees na het bakken een minuut of 5-10 laten rusten op een bord met wat zilverfolie erop.
hoi
  dinsdag 5 juni 2012 @ 13:24:36 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112472623
quote:
5s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 12:35 schreef lyolyrc het volgende:
Piet, naar aanleiding van een discussie hier thuis een vraag over lamsbiefstuk: moet je dat op dezelfde wijze bereiden als "gewone" biefstuk, d.w.z. niet doorbakken?
Doorbakken zeker niet imho, maar er zijn zat mensen die ook Steak doodbakken. Mooi rose of rood. Mooier is een bout te halen en die te braden, goed laten rusten en dan aan tafel aan te snijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 7 juni 2012 @ 13:25:57 #269
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_112564947
Heb jij nog tips voor aspergesoep? En andere tips voor/met asperges?
pi_112565520
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 13:19 schreef robertoo het volgende:
Ik zou het rose bereiden. Of als je een kernthermometer hebt rond de 60 graden. En het vlees na het bakken een minuut of 5-10 laten rusten op een bord met wat zilverfolie erop.
Ik zou zelf op 55 graden gaan zitten. Als je heb bij 60 graden eruit haalt en je hem laat rusten met alu-folie, gaart hij nog iets door en zal hij op 61-62 uit kunnen komen. Dat is praktisch medium+/well done.
  donderdag 7 juni 2012 @ 14:04:07 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112566324
quote:
99s.gif Op donderdag 7 juni 2012 13:25 schreef ErkendFokker het volgende:
Heb jij nog tips voor aspergesoep? En andere tips voor/met asperges?
Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.
Daarna laat je het kookvocht afkoelen en vries je het in. Iedere keer als je asperges maakt herhaal je dit met hetzelfde kookvocht.
Na een aantal maal heb je een aspergefond waar je een goddelijke aspergesoepvan kan maken die meer naar asperge smaakt dan asperges.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 7 juni 2012 @ 14:25:20 #272
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_112567034
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2012 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Iedere keer als je asperges kookt eerst de schillen koken in hetzelfde water. Daarna haal je de schillen er uit en kook je de asperges.
Daarna laat je het kookvocht afkoelen en vries je het in. Iedere keer als je asperges maakt herhaal je dit met hetzelfde kookvocht.
Na een aantal maal heb je een aspergefond waar je een goddelijke aspergesoepvan kan maken die meer naar asperge smaakt dan asperges.
Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?
  donderdag 7 juni 2012 @ 20:51:20 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112583369
quote:
99s.gif Op donderdag 7 juni 2012 14:25 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Klinkt lekker, nog tips voor dingen die erdoor kunnen?
simpel houden, de soep licht binden met wat aardappelmeel, aspergestukken, wat room erin, zout en een weinig peper. Je wilt asperges proeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112604334
Hallo Piet, heb je een goed receptvoor paella?
pi_112605438
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 10:18 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Ik ga hem van het weekend zo proberen :-) Heb hem nu gemaakt volgens het recept dat in de Wannee staat, maar dan wat aangepast (citroen rasp + custard erbij). Dank!
Is ie niet erg zoet zo? Een klassiek HW deeg is 321 en 1 eitje. Dus verhoudingsgewijs in jouw geval:

600 gram bloem
400 gram boter
200 gram suiker
2 eieren
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')