Spanakopitta met bladerdeeg ipv filodeeg?quote:Op vrijdag 27 april 2012 18:19 schreef A-ce het volgende:
Enige ideeën of recepten met:
Bladerdeeg en feta kaas..?
In kwarten snijden,quote:Op zaterdag 28 april 2012 20:36 schreef qltel het volgende:
Hallo Piet,
Ik zit momenteel in Portugal en iemand hier heeft meirapen gekocht. Ze weet echter niet wat ze ermee moet doen. Koken of stoven of op een andere manier?
In de snelkookpan ermee.quote:Op zondag 29 april 2012 18:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb dus nog gedroogde (bruine) bonen. nu wil ik die zo rap mogelijk eten zonder er dagen last van te hebben. hoe krijg ik dit voor elkaar. ik heb honger
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:42 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Roasted Pork Belly
Simpel recept, van David Chang.![]()
(klikken voor recept)
Die kun je in mooie plakken snijden en invriezen.
En dan later zachtjes opbakken, voor op een broodje:
[ link | afbeelding ]
Homemade Momofuku Pork Bun
Of in de ramen soep:
[ link | afbeelding ]
Ramen
Of gewoon met wat sojasaus of zo opbakken en dan eten met witte rijst of (ook lekker!) stamppot andijvie:
[ link | afbeelding ]
Dutch mash with Chinese Pork Belly
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 10:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Buikspek is fan-tas-tisch!!!!! Ik heb je recept gebruikt en deze gecombineerd met dit recept.
Eerst een nacht alleen met suiker en zout daarna het vlees met de marinade ingesmeerd. Het karamel azijn sausje was er ook erg lekker bij.
[ afbeelding ]
Vanmiddag van de restjes een Momofuku Pork Bun!
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).quote:Op dinsdag 1 mei 2012 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon een "goedkope" wijn van de Aldi, laatste keer, van het weekeinde had een saus gemaakt van een spaanse wijn,euro of 4, 5 was die.
Voor stoofperen ofzo gebruik ik een vin du karton.
In de blender?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:
[..]
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnenquote:
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:51 schreef CutCake het volgende:
[..]
Ja, eerst proberen voor je snobistisch over wijnetiquette gaat beginnen![]()
Zeker met (relatief jonge rode) wijn echt een wereld van verschil.
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:02 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ik drink mijn wijn graag gedecanteerd, en zonder schuimkraag.
De 'rub' als marinade en de saus als saus!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welke marinade bedoel je? De "1 tbs ginger, minced, 1 tbs garlic, minced, 1 tbs five spice powder, ¼ tsp white pepper, sea salt" ?
Of heb je de "Caramel and Vinegar Sauce" als marinade gebruikt?
Die doet me een beetje denken aan zoete, zwarte rijstazijn. Lekker dus!
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:04 schreef CutCake het volgende:
[..]
In de blender (of met een garde, heb je sowieso geen schuimkraag) en het 'schuim' even laten zakken, heb je drinkbare wijn binnen 5 minuten..
Er hete stoom doorheen blazen?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 16:21 schreef DonJames het volgende:
[..]
Als ik er aan denk zal ik het binnenkort eens proberen met een goedkoop wijntje. Eén deel zo opdrinken, één deel blenderen en één deel decanteren. Maar dat doe ik dan wel als ik alleen ben, no way dat ik mijn gasten dit vreselijke tafereel laat aanschouwen..
Overigens gebruik ik een vinoglobe. Werkt prima en wordt wel geaccepteerd, denk dus niet dat ik snel overga naar de blender. Trouwens, wat misschien nog wel beter werkt: doe de wijn in de melkopschuimer van het cappucinoapparaat
Goed idee, ik giet het met een trechter in een karaf.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 15:32 schreef CutCake het volgende:
[..]
idd gewoon vin ordinaire erin of andere goedkope bocht. Ben denk ik ook één van de weinige die wijn standaard even door de blender gooit, wordt het veel lekkerder van naar mijn mening. (decanteren vind ik zo decadent en veel te traag).
Nee hoor, hoeft niet.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 17:59 schreef Selestha het volgende:
Ik heb een zak gedroogde rode linzen gekocht, moet ik die nu wel of niet wellen voor gebruik? Er staat niets over op de verpakking. En als ik ze moet wellen, hoe lang dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |