E.T. | zaterdag 19 februari 2011 @ 15:57 |
Vorige deel: Taarten en cupcakes decoreren #21 Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12 Deel 13 Deel 14 Deel 15 Deel 16 Deel 17 Deel 18 Deel 19 Deel 20 Deel 21 cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En uit het vorige topic: Bruidstaart van Ilse86 ![]() Eerste taartje van GotC: ![]() Lief hertje van Spuuglokje: ![]() Mooie strik door Taartje: ![]() En de cupcakeburger van DutchErrorist & Smijn: ![]() | |
E.T. | zaterdag 19 februari 2011 @ 15:59 |
Mijn geluk weer.. Ik post echt de meest suffe opmerking en ik sluit 'm meteen ![]() Ik vroeg me dus af of ik de chocoladetaart (Nigella's Old Fashioned Chocolate Cake) nu zou gaan maken of morgenochtend. Zou de chocolade-icing na een nachtje koelkast nog wel mooi zijn? | |
SV-tje | zaterdag 19 februari 2011 @ 18:29 |
Vandaag een workshop gevolgd bij Zoete Kunst in Rosmalen, met dit als resultaat:![]() ![]() ![]() ![]() Het was een leuke en leerzame workshop met een leuk eindresultaat helemaal ![]() | |
De_Taartjesfee | zaterdag 19 februari 2011 @ 18:32 |
E.T. ik zou hem nu alvast maken. Zo`n nachtje koelkast gaat bij mij altijd prima ![]() sv-tje wat een schattig vogelhuisje! | |
Beardy | zaterdag 19 februari 2011 @ 18:32 |
Op Het Plateau in Spijkenisse is een hobbywinkel verhuisd (grotere nieuwe ruimte) en waar ze eerst zaten, daar zit nu een brownies en taarten decoratie artikelen winkel die ook workshops doet. Gezien wat er, qua winkels, daar (d.w.z. in dat winkelcentrumpje) de afgelopen jaren over de kop gegaan is en zo, vraag ik me ernstig af hoe lang ze het gaan volhouden. | |
ChipsZak. | zaterdag 19 februari 2011 @ 18:47 |
Wat superlief SV, ![]() | |
E.T. | zaterdag 19 februari 2011 @ 18:55 |
Dat vogelhuisje ![]() ![]() Het bakwerk heb ik vanmiddag met het feestvarken gedaan.. zal ff kijken of ik vanavond nog aan de icing toe kom.. moet ook nog een monchou-taart fabrieken ![]() | |
Poezebeest | zaterdag 19 februari 2011 @ 19:03 |
Hij is erg gaaf! Welke bakvorm(en) zijn hiervoor gebruikt en hoe krijg je het biscuit in de vorm van het vogelhuisje? | |
SV-tje | zaterdag 19 februari 2011 @ 19:20 |
Voor de stevigheid hebben we gesmokkeld. Was een vierkante 15x15cm boerencake die we hebben gesneden in de vorm voor het vogelhuisje. | |
Stiemie | zaterdag 19 februari 2011 @ 20:59 |
SV-tje wat een geweldig vogelhuisje ![]() ![]() Ik weet niet meer wie er laatst naar dat uitstekertje van het pip-vogeltje vroeg, maar ze verkopen 'm ook bij deleukstetaarten.nl Daar heb ik 'm nu namelijk ook besteld ![]() | |
The_Hives | zaterdag 19 februari 2011 @ 21:10 |
afgelopen woensdag voor het eerst een chocoladecake gemaakt met vulling en geglaceerd ![]() ![]() | |
Franneh | zondag 20 februari 2011 @ 12:44 |
Dat vogelhuis! Echt onwijs lief. Ben een tijdje taartmaakloos en cupcakemaakloos geweest.. maar heb er weer helemaal zin in om verder te proberen. Wil eind deze maand even kijken voor workshops/cursus. Loop nog tegen zoveel dingen aan en het lijkt me erg leuk. Laatst wel een taart gemaakt voor een verjaardag en wat muffins versierd. Ik vond het toch best goed gelukt ondanks dat ik nog veel moet oefenen. ![]() ![]() Muffins met marsepein met vanille botercreme. en ![]() Marsepein op de taart, met slagroom en chocolade als vulling. De vogeltjes en vlinders bij de Xenos gekocht. Ik vond ze zo schattig. ![]() Edit: Hoe vaker ik naar die dingen kijk.. hoe meer foutjes ik zie. ![]() ![]() Ben trouwens op een best wel 'streng' dieet en moest wel oppassen dat ik niet af en toe iets opat om te proeven of wat gemorst was. ![]() | |
Jentin | woensdag 23 februari 2011 @ 19:53 |
Die ken ik! Maar de hobbywinkel deed het kennelijk goed, anders verhuizen ze niet naar een groter/nieuwer pand. Voor die tijd was er wel een groot verloop in specifiek dat pandje inderdaad. Er zit in Spijkenisse ook een winkeltje met taartdecoratiespullen in de Akkers, achter de Formido (volgens mij is dat de Oberonweg?) Mooie taarten allemaal, zeg! Dat vogelhuisje is echt heel lief en die cupcakes zien er ook feestelijk en lekker uit. Ik heb een tijdje geleden zo'n basisboek gekocht, maar ik vind maar geen tijd om er eens goed voor te gaan zitten en te beginnen. (En ik weet ook niet wie het op moet eten ![]() | |
sita55 | donderdag 24 februari 2011 @ 01:19 |
wat voor basisboek heb je gekocht (titel)? | |
ChipsZak. | donderdag 24 februari 2011 @ 08:05 |
![]() | |
Popples | donderdag 24 februari 2011 @ 08:09 |
Jentin ik heb geen uitstekers enzo. heb alleen de mensen en vorken en wat je normaal in een keuken hebt. ik vond dat ik eerst moest oefenen en kijken of het wel wat was voor ik geld ging weggooien.. ik maak nu niet veel taarten(alleen verjaardagen hier) maar wil het wel gaan uitbreiden. als ik straks bevallen ben en we hebben een ritme dan ga ik ook voor familie of kennissen maken. | |
Jentin | donderdag 24 februari 2011 @ 08:26 |
'Taart en cake decoraties' van Paris Cutler. En Popples, bedankt voor je antwoord. Ik heb inderdaad dezelfde overwegingen als jij: stel dat ik het toch niet zo leuk vind, of dat ik er gewoon niks van bak (no pun intended), dan vind ik het zonde. | |
Franneh | donderdag 24 februari 2011 @ 19:19 |
![]() ![]() | |
SV-tje | zaterdag 26 februari 2011 @ 01:00 |
Deze week 2 kleine boltaartjes (12cm) gemaakt voor het afscheid van twee collega's Heb ze de avond voor de dag van het etentje gemaakt dus redelijk simpel gehouden. Gevuld met slagroom en aardbeienjam ![]() ![]() ![]() | |
Taartje | zaterdag 26 februari 2011 @ 11:00 |
Dat zijn twee superstrakke bolletjes SV-tje! | |
Lithia | zaterdag 26 februari 2011 @ 11:10 |
Wat mooi ![]() | |
SV-tje | zondag 27 februari 2011 @ 18:37 |
Vandaag weer een nieuw taartje gemaakt en ook meteen cadeau gegeven. Een geboorte taartje voor de geboorte van ons buurjongetje.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gevuld met slagroom en aardbeienjam, zodat ook de grote kleine zus nog een stukje kan mee-eten. | |
Pandora73 | zondag 27 februari 2011 @ 19:44 |
Oeh mooi hoor SVtje! | |
ChipsZak. | zondag 27 februari 2011 @ 20:05 |
Dankje! Zijn dat die Wilton icing kleurstofjes? Ik wil namelijk een x zoiets maken: maar dat lijken tubetjes? Bij de beschrijving van Wilton staat iets over gel eruit halen met een sateprikker? Of kan ik dat spul ook doen zoals op het filmpje (3:56)? ![]() | |
SV-tje | zondag 27 februari 2011 @ 20:29 |
Dit kan gewoon met elke kleurstof, ligt eraan welk merk je hebt hoe het verpakt zit. Americolors of Spectrum zitten bijvoorbeeld in een soort van knijpflesje. | |
ChipsZak. | zondag 27 februari 2011 @ 20:36 |
Ahh, dankje ![]() | |
Miezziej | zondag 6 maart 2011 @ 17:33 |
Ik ben best wel een noob... Maar ik wil dus binnekort een keer cupcakes maken met botercrème. De bedoeling is dat ik ze zondag in de namiddag/avond maak en dan maandagochtend/middag meeneem. Maar ik lees dus verschillende dingen over het bewaren ervan... sommige zeggen dat het wel kan, anderen niet... Of dat de cupcakes wel kan bewaren, maar niet als ze al gedecoreerd zijn... Wie o wie kan mij uit de brand helpen? ![]() | |
Ooi86 | zondag 6 maart 2011 @ 17:55 |
WOW ![]() Die moet ik ook een keer maken ![]() | |
Popples | zondag 6 maart 2011 @ 18:49 |
volgens mij kan het wel het is maar net of je zo een toef erop wil maken dat zou ik op het laatst doen. | |
Spuuglokje | woensdag 9 maart 2011 @ 09:32 |
Ik zie ineens dat dat andere topic vol was, en dat er dus al een nieuwe was! SV-tje wat een prachtig vogelhuisje! ![]() Gisteren heb ik een Hello Kitty taart gemaakt: ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 9 maart 2011 @ 09:34 |
Even mooi en strak als altijd Spuuglokje! ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 9 maart 2011 @ 09:34 |
en je taart ook trouwens! | |
Spuuglokje | woensdag 9 maart 2011 @ 12:09 |
![]() ![]() | |
Lithia | woensdag 9 maart 2011 @ 12:18 |
Is het materiaal (kleurstoffen / fondant / whatever) ook ergens te krijgen in een winkel? | |
The_Hives | woensdag 9 maart 2011 @ 12:59 |
Cook & Co | |
Spuuglokje | woensdag 9 maart 2011 @ 13:00 |
Tegenwoordig kun je ook allerlei dingen (fondant, marsepein, biscuitmix, vormpjes etc.) kopen bij Pipoos. Misschien heb je daar een winkel van in jouw buurt, Lithia? | |
Lithia | woensdag 9 maart 2011 @ 13:53 |
Zo te zien zijn beide winkels niet in Friesland. Dan bestel ik wel wat op het internet. ![]() | |
YskaFredriksson | woensdag 9 maart 2011 @ 14:51 |
Makro! ![]() | |
Lithia | woensdag 9 maart 2011 @ 14:53 |
thanks! Ik ga het zometeen even bekijken | |
Pandora73 | woensdag 9 maart 2011 @ 15:07 |
Moet je wel een pasje hebben toch? | |
Ooi86 | woensdag 9 maart 2011 @ 16:39 |
Prachtig! Zou je eens bij zo'n prachtige creatie je tools ook op de foto willen zetten? Ik ben erg benieuwd wat je daar nou allemaal voor gebruikt. ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 9 maart 2011 @ 17:42 |
Zal ik vanavond doen! | |
Lithia | woensdag 9 maart 2011 @ 17:45 |
Dat blijkt. Gelukkig heeft mijn vriend dat gemeld voordat ik daar naar toe ging. | |
YskaFredriksson | woensdag 9 maart 2011 @ 19:16 |
Oh dacht dat dat wel algemeen bekend was en dat iedereen wel iemand in zijn omgeving heeft met een pasje. | |
Spuuglokje | woensdag 9 maart 2011 @ 21:09 |
Ooi86, dit is wat ik voor de Hello Kitty taart nodig had.( Nu ik die foto bekijk: water, maatlepels, keukenmachine, oven, suikerbakkerspoeder, Crisco, zeef en taartsnijder staan niet op de foto.)![]() De belangrijkste tools voor deze taart zijn een FMM sierrand uitsteker, FMM Funky Alphabet tappits (upper en lower case) en een PME cutting wheel (onderaan de foto) en PME flower blossom plunger cutters. Linksonder zie je het Hello Kitty figuurtje liggen. Dat plaatje heb ik uitgeprint en in losse kleurdeeltjes uitgeknipt. Zo weet je wat je precies moet uitsnijden met je cutter wheel. ![]() | |
Lithia | woensdag 9 maart 2011 @ 22:18 |
Ik kende de winkel niet, dus ik wist dat helemaal niet. ![]() | |
Gaoxing | donderdag 10 maart 2011 @ 08:01 |
Wat een prachtige taart Spuuglokje! En wat een mooie tools ![]() Hier geen tools - ze zijn hier helemaal niet te koop, en om de hoge portokosten te rechtvaardigen bak ik eigenlijk te weinig -, en geen strakke taart, maar ik vond 'm best goed gelukt: ![]() Hij is ook nog een keer ei-, zuivel-, gluten-, en nootvrij. Binnenin zit een chocoladetaart (met heeel veeeel chocola) met een laagje frambozenjam, en een dun laagje (want werkelijk niet echt heel lekker te maken in de 'alles-vrij' versie) chocoladebotercreme. | |
Spuuglokje | donderdag 10 maart 2011 @ 09:03 |
Wat een mooie taart Gao! Ik vind Yoda érg goed gelukt ook. ![]() ![]() Ik koop meestal mijn spullen bij Cakesupplies (de groothandelversie van deleukstetaartenshop), dus via internet. Maar ik had vorige week een bestelling gedaan (o.a. de blauwe fondant) en dat kwam niet op tijd binnen (sterker nog, ik wacht er nog steeds op. ![]() | |
Taartje | donderdag 10 maart 2011 @ 13:01 |
Zijn er hier toevallig mensen uit omgeving Eindhoven of omgeving Arnhem die geinteresseerd zijn in tweedehands bak- en decoratiespulletjes? Ik ben onlangs verhuisd en nu geen plek/tijd meer om te decoreren. Wil in de toekomst wellicht weer aan de slag, maar voor nu heb ik een hoop spulletjes die ik niet meer gebruik/niet meer ga gebruiken. En omdat ik geen zin heb in al dat gedoe met verschillende kopers en steeds naar het postkantoor hier de vraag. Het gaat dus om tweedehands spulletjes die afgehaald dienen te worden. Als er interesse is maak ik even een lijstje ![]() | |
Ooi86 | donderdag 10 maart 2011 @ 13:33 |
Ah, super! Zo kan ik zien wat ik nog eens moet halen om zo'n mooie creatie te maken ![]() ![]() Hoe heb je het zwart in het hello kitty kopje gedaan? Is het marsepijn of fondant? Volgens mij zie ik het pakje zwarte marsepijn al liggen ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 10 maart 2011 @ 13:37 |
Deze taart is met fondant gemaakt. Ik heb dus dunne reepjes zwart fondant gesneden, en die er omheen gedrapeerd. | |
SV-tje | donderdag 10 maart 2011 @ 18:17 |
Eindhoven is niet zo ver bij mij vandaan dus afhankelijk van wat je hebt heb ik misschien wel interesse. | |
Ooi86 | donderdag 10 maart 2011 @ 18:56 |
Ah, okee! | |
Gaoxing | vrijdag 11 maart 2011 @ 00:39 |
Dank je. En eigenlijk hoeft hij helemaal niet meer glutenvrij, maar het recept werkt nu zo goed, dat ik dat niet meer aan wil passen. En in de chocoladeversie merk je daar toch niets van. | |
Susanne81 | vrijdag 11 maart 2011 @ 09:10 |
Spuuglokje en Gaoxing, wat een prachtige taarten! En Gaoxing, je zegt dat je geen strakke taarten bakt maar ik vind em behoorlijk strak! Of bedoel je dat anders? Taartje, ik heb misschien wel interesse. Krijg steeds meer bestellingen dus kan wel wat extra spulletjes gebruiken. Als je een lijstje zou willen maken, graag! En dan zou ik natuurlijk graag willen weten wat je ervoor wil hebben ![]() | |
limbolandjgirl | vrijdag 11 maart 2011 @ 18:08 |
Hallo iedereen! Sinds een tijdje ben ik ook begonnen met deze leuke bezigheid! Ik heb tot nu toe alleen nog maar cupcakes gemaakt, maar voor mijn idee was dat niet zo'n heel groot succes. Ik wil samen met mijn moeder een cursus/workshop gaan volgen over taarten decoreren. Mijn moeder is bijna jarig, en ik wil haar d.m.v. een gedecoreerde taart uitnodigen om samen met mij een workshop te volgen. ![]() Alleen heb ik er (helaas) niet de tijd en de spullen voor om een taart te kunnen maken. Nu was mijn vraag, wil iemand van dit forum een taart maken? Ik heb al eens op internet gezocht, maar ik ben nog niks tegengekomen ![]() Als je meer informatie wilt hoor ik het wel. ![]() | |
Popples | vrijdag 11 maart 2011 @ 20:43 |
waar kom je vandaan? wat zijn je wensen? als je een workshop wil volgen zou ik je wel een winkel willen aanraden zoals in maasbracht zit er een de bakwinkel. | |
Mr-Z | vrijdag 11 maart 2011 @ 21:16 |
Maak maar eens een lijstje met de bedragen wat je er voor wilt hebben ![]() | |
Popples | vrijdag 11 maart 2011 @ 23:09 |
pics en prijs ![]() ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 12 maart 2011 @ 13:36 |
Ik woon in Echt (limburg). En ik heb al inderdaad gekeken naar workshops bij de bakwinkel. En tsja voor de taart.... Mijn moeder wordt 46 jaar en verder heb ik denk ik geen speciale wensen. Ze houdt wel van vrolijke kleuren en gedichten maken. | |
Lithia | zaterdag 12 maart 2011 @ 17:37 |
Mijn eerste chocoladecake met fondant als decoratie. Ik wilde het eerst helemaal dekken met de chocolade fondant, maar ik had te weinig besteld. ![]() Het is voor mijn lieve schoonzus, genaamd Nynke. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Popples | zaterdag 12 maart 2011 @ 18:48 |
ik heb ooit als gezelligheid een workshop gedaan bij iemand die het gewoon zwart doet zeg maar. dat viel tegen vooral de prijs. ![]() dan leer je veel en veel meer. ik kan een vriendin vragen die weet wel iemand. ik woon in panningen dus zal wel te ver zijn ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 12 maart 2011 @ 19:27 |
Ja Maasbracht is voor mij 15 min. op de fiets. Dus dat is goed te doen. En als je wilt vragen graag! Ja Panningen is net iets te ver weg voor mij helaas. Dankjewel alvast! | |
Ooi86 | zaterdag 12 maart 2011 @ 19:30 |
Prima taartje! En vast heel lekker ![]() | |
Popples | zaterdag 12 maart 2011 @ 19:32 |
wanneer heb je het nodig? kan het desnoods ook bij mijn ouders droppen (swartbroek) | |
Taartje | zaterdag 12 maart 2011 @ 20:51 |
De spulletjes staan op dit moment allemaal bij m'n ouders. Wanneer ik daar weer ben zal ik een lijstje maken, kan alleen nu nog niet zeggen wanneer dat zal zijn! | |
Lithia | zaterdag 12 maart 2011 @ 23:25 |
Dankje. ![]() | |
_evenstar_ | zondag 13 maart 2011 @ 14:25 |
Gaoxinx ![]() ![]() ![]() ![]() | |
limbolandjgirl | maandag 14 maart 2011 @ 19:39 |
Heey! Dankjewel voor je PM. Heb nu contact met haar gehad en ik hoop dat zij mijn taart wil maken. Dankjewel! ![]() | |
Popples | maandag 14 maart 2011 @ 20:04 |
wel foto laten zien he ![]() succes met workshop als jullie die gaan doen. ![]() | |
Gaoxing | dinsdag 15 maart 2011 @ 01:21 |
Nou, bij nadere inspectie is 'ie wel erg bobbelig en hobbelig hoor. En ik weet wel dat dat beter zou kunnen worden met meer botercreme ertussen, maar die is weer niet zo heel smakelijk in de zuivel-vrije variant, dus vandaar...... | |
Lithia | dinsdag 15 maart 2011 @ 04:17 |
Bij veel merken heb je een vaste lettertype. Ik kan niet random letters maken zoals mijn vorige cake iig. Ik dacht om een groot plaatje te vinden, uitprinten, (op een stevigere papier plakken,) de letters uitknippen en dan overtrekken. De reden waarom ik dit meld is omdat ik me afvraag of er meerdere manieren zijn om dit te doen. Iemand ideeën? | |
Frishe | dinsdag 15 maart 2011 @ 04:54 |
4 stuks van mijn vriendin.... ![]() ![]() ![]() ![]() | |
MarjoBlabla | dinsdag 15 maart 2011 @ 10:03 |
Liefde voor alle creaties! ![]() | |
IrCute | dinsdag 15 maart 2011 @ 21:18 |
Ik heb ook wel interesse, woon zelf dichtbij Eindhoven. | |
MarjoBlabla | dinsdag 15 maart 2011 @ 22:53 |
Ik heb vandaag voor het eerst cupcakes gemaakt met een botercreme toef.. Ik vind alleen botercreme toch best wel vies.. Is er nog een andere optie? Zo ja, recept/link? ![]() | |
Chickert | dinsdag 15 maart 2011 @ 22:57 |
Serieus? Ik vind botercrème wel oké... mijn vriend eet het rechtstreeks uit het schaaltje zo lekker vindtie het haha ![]() | |
MarjoBlabla | dinsdag 15 maart 2011 @ 23:24 |
Ik ben gewoon niet zo weg van de overheersende botersmaak.. Hoe maak jij de botercreme dan? Misschien lag het gewoon aan mijn recept ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 15 maart 2011 @ 23:28 |
Wat ik doe als ik een bepaald lettertype wil gebruiken is het lettertype opzoeken op internet en indien mogelijk dan met Word de letters groot uitprinten en uitknippen. Ik gebruik hiervoor gewoon huis, tuin, en keuken A4-tjes (dus geen speciaal stevig papier) en over het algemeen werkt dat prima. | |
Lithia | woensdag 16 maart 2011 @ 15:52 |
Ah, dankjewel ![]() | |
Lithia | woensdag 16 maart 2011 @ 15:53 |
Mooi werk ![]() | |
Chickert | woensdag 16 maart 2011 @ 18:05 |
Hihi, nee hoor. Ik reageerde niet helemaal evenredig met de realiteit ![]() ![]() | |
MarjoBlabla | woensdag 16 maart 2011 @ 22:19 |
Ik denk dat het vooral een mijn recept lag..(Bijna een halve kilo boter en een beetje suiker = boter..) Dus ik ga het zaterdag opnieuw proberen, met meer suiker en minder boter ![]() Als er nog perfecte/briljante/overheerlijke recepten zijn om buttercream te maken, ik sta open voor suggesties! Het is namelijk voor mijn vriend zijn verjaardag.. Hij houdt van mijn kookkunsten en iedereen weet dat ik een voorliefde heb voor muffins & cupcakes.. | |
het-is-mij | donderdag 17 maart 2011 @ 08:33 |
@ marjoblabla,ik vond het ook te boterig en kreeg hier de tip om er aroma doorheen te doen. Had er wat citroenaroma doorheen gedaan en dat was erg lekker! | |
LieLie | maandag 21 maart 2011 @ 20:05 |
Hallo taarten- en cupcakesexperts! ![]() Ik ben een volslagen cupcake-noob, maar ik heb mini muffinbakblikjes cadeau gekregen en wil voor een high tea binnenkort leuke kleine cupcakejes maken ![]() Ik zie in de OP een basisrecept, maar voor hoeveel stuks is dat? En kun je eenvoudig smaakjes toevoegen aan de basis? (bijv door citroensap, cacao of chocolade) En de mooie toefjes bovenop de cupcake, waar maken jullie dat eigenlijk van? Botercrème? Oh, en ik zit even bij pipoos te kijken, naar kleurstof, want ik heb een ideetje, maar ik zie geen groen. Is dat toeval of moet ik dan geel en blauw mengen? ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door LieLie op 21-03-2011 20:19:58 ] | |
MarjoBlabla | maandag 21 maart 2011 @ 21:03 |
Het lag bij nader inzien toch aan mijn recept. Heb afgelopen zaterdag een ander recept geprobeerd en deze was goddelijk! Toen heb ik dus samen met mijn vriend nog van mmf kleine schildpadjes gemaakt ![]() (van deze site: http://www.cakejournal.co(...)a-turtle-cake-topper ) | |
Lithia | maandag 21 maart 2011 @ 21:10 |
Vrij onduidelijk foto, maar misschien krijg ik nog andere foto's van de mensen die een betere foto namen:![]() In die pompeblêd staat zijn leeftijd op. | |
Chickert | maandag 21 maart 2011 @ 22:31 |
Welk recept heb je uiteindelijk gebruikt? En heb je foto's van je eigen schildpadjes ook? Ziet er wel leuk uit via de link iig! | |
MissHobje | dinsdag 22 maart 2011 @ 00:11 |
Ongeveer 12 a 13 stuks uit dat recept. Smaakjes makkelijk toe tevoegen, zelfs stukjes noot, chocoloade grof etc. Rolo erin er kan veel met cupcakes. Botercreme meestal voor de toeven Kleurstof groen is vaak wel te krijgen maar die kleuren mengen,. je zou het kunnen proberen, maar dat heb ik dan weer niet uitgeprobeerd. Have fun ![]() | |
LieLie | dinsdag 22 maart 2011 @ 07:15 |
Tnx! ![]() | |
Taartje | dinsdag 22 maart 2011 @ 12:07 |
Wanneer je cacao aan je beslag toevoegt, zou ik ook een half of heel ei extra toevoegen, dit omdat je anders kans hebt dat je cakejes vrij droog worden ![]() | |
ChipsZak. | dinsdag 22 maart 2011 @ 18:14 |
Hee! Kijk wat ik net zag, ![]() Dit is niet als spam bedoelt!! ![]() | |
Warmemelk | woensdag 23 maart 2011 @ 17:16 |
Hoi allemaal, Ik ben van plan met pasen cupcakes te gaan maken (ja voor het eerst ![]() 1. Kan je cupcakes eigenlijk vullen of gaat dat helemaal niet op? 2. Maken jullie de bovenkant altijd strak of laten jullie het gewoon een beetje bol, en als het mooier is om het strak te maken, snijden jullie dan gewoon de bovenkant eraf ofzo? (Van het cakeje dan he) 3. Kan ik i.p.v. cupcakebeslag ook gewoon cakebeslag gebruiken van de appie? Dat is toch hetzelfde of niet? ![]() Volgens mij had ik nog meer vragen maar ze schieten even niet te binnen, komt nog wel anders ![]() Alvast heel erg bedankt! ![]() P.s. jullie maken echt supermooie taarten en cupcakes! ![]() | |
Chickert | woensdag 23 maart 2011 @ 18:04 |
;o Dat wist ik niet! Die ga ik onthouden ![]() | |
MissHobje | woensdag 23 maart 2011 @ 19:33 |
1: jahoor kan prima, met spuitzakje bv, sommige doen zelf met een appelboor eerst gaatje maken en dan opvullen, deco erop en tedeee ![]() 2:Ligt een beetje aan mijn creaties, meestal plat ik ze af, werkt fijner, als je ze gebakken hebt direct uit de oven eventjes een zware snijplank erop leggen, dan krijg je mooie strakke boven kantjes, enne mooi rond laten kan net zo goed hoor, nogmaals dat is net wat je zelf mooier vind en werkbaarder. 3:Bedoel je uit een pakje, zo;n mix? volgens mij kan dat wel want dat kun je gewoon verdelen in de vormpjes natuurlijk, wel even de baktijd dan aanpassen. Succes ![]() | |
Warmemelk | woensdag 23 maart 2011 @ 19:37 |
Thanks MissHobje! Gelukkig, ik was al bang dat vullen niet makkelijk zou zijn, anders lijkt het me ook zo saai smaken ![]() | |
SV-tje | woensdag 23 maart 2011 @ 21:49 |
Alweer drie bakprojecten gehad de laatste tijd, waarvan er maar een op de foto staat. Cupcakes gemaakt van glutenvrij vanillecake beslag met meegebakken jam waren niet echt de moeite van de foto waard. Afgelopen weekend m'n beste appeltaart ooit gebakken. Aan de buitenkant ook niet speciaal genoeg voor een foto, maar hij was heerlijk. Wel op de foto deze taart die ik heb gemaakt toen we visite kregen. Helaas niet genoeg tijd gehad om de zijkanten lang genoeg te laten drogen zodat ze overeind bleven. Daarom niet minder lekker. Half om half chocolade en naturel biscuit, afgesmeerd en gevuld met chocoladeganache (puur en melkchocolade) en gevuld met frambozenjam en slagroom. ![]() ![]() | |
-Trinity- | woensdag 23 maart 2011 @ 22:46 |
Wat een prachtige taarten en cupcakes allemaal! Ik heb een tijdje terug kleurstof gehad van mijn lieve mutti en ben toen maar eens aan de slag gegaan met botercrème maken met een vriendin, maar we hadden veel te veel dus dat resulteerde in meer crème dan cupcake:![]() Misschien dat we ons over een tijdje ook gaan wagen aan zulke prachtige creaties of een workshop ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door -Trinity- op 24-03-2011 08:23:47 (plaatje deed het niet) ] | |
Pandora73 | woensdag 23 maart 2011 @ 23:07 |
"This domain violates ImageShack's ToS" ![]() | |
De_Taartjesfee | donderdag 24 maart 2011 @ 10:40 |
Roze en zwart, ik hou van die combinatie ![]() ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 24 maart 2011 @ 11:11 |
ze zijn prachtig, en decadent ![]() | |
LieLie | vrijdag 25 maart 2011 @ 18:21 |
Nog twee vraagjes! Met het recept van de OP maak je grote cupcakes, en die moet je 25 minuten bakken. Ik heb vormpjes voor minimuffins, hoe lang zou ik die ongeveer moeten bakken? 10 min? of 15? Hoe weet ik wanneer ze goed zijn? ![]() En wat is een goed recept voor die botercrème? | |
Popples | vrijdag 25 maart 2011 @ 21:32 |
gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar. botercreme ik doe altijd 200 gram boter en de helft poedersuiker anders vind ik hem te zoet. terwijl hij dan nog zoet is. maar doe er wel een smaakje doorheen zoals van de week aardbeien ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 25 maart 2011 @ 22:35 |
Prachtig TF! ![]() | |
MarjoBlabla | zaterdag 26 maart 2011 @ 00:01 |
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt? Nog even wat anders.. Heeft iemand (in de omgeving van Amersfoort) een grote cupcakestandaard die ik eventueel een dagje zou kunnen lenen? Mijn ouders vieren in mei hun trouwdag en ik was van plan om cupcakes te bakken, in plaats van taart.. Het leek me dus een leuk idee om het op een cupcakestandaard te zetten, maar die dingen zijn toch wel ongelovelijk duur, met name voor 1 keertje.. | |
SV-tje | zaterdag 26 maart 2011 @ 00:25 |
Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken. Fondant kun je trouwens het beste met crisco gebruiken tegen het plakken, of poedersuiker (maar dan heb je risico op vlekken) | |
Popples | zaterdag 26 maart 2011 @ 07:56 |
crisco gebruiken kun je bij de jumbo halen en anders daar bestellen | |
MarjoBlabla | zaterdag 26 maart 2011 @ 08:36 |
Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel! | |
MissHobje | zaterdag 26 maart 2011 @ 11:09 |
Tegen plakken van rolfondant gebruik ik een grote onderlegger (ikea) is echt huge, isvan kunstof dus plakt meteen niet meer en ik rol met een kunstof roller, moet zeggen heb nooit last van plakken, andere tips werken ook prima overigens ![]() | |
LieLie | zaterdag 26 maart 2011 @ 11:37 |
Dus 200 boter en 100 poedersuiker. En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen? | |
SV-tje | zaterdag 26 maart 2011 @ 12:14 |
Ik pak zelf altijd 1 op 1 of een mix. Maar 1 op 1 wil zeggen 200g boter en 200g suiker anders vind ik het te boterig (maar ik houd dan ook niet van boter). Voor een smaakje, kun je een deel van de suiker vervangen door bv. saroma (van die pakjes om pudding te maken) die zijn er in verschillende smaken. Ik zou er niet te veel van indoen want dan wordt het te sterk. | |
Popples | zaterdag 26 maart 2011 @ 13:25 |
ik heb idd een potje met smaakstof. hebben van dat geconcentreerd aardbeien/amaretto/wat voor smaak dan ook. 40 gram op een halve kilo boter. ik ben net nog bij de bakwinkel geweest. ik moet dinsdag 40 cc's maken en een taart. ik had bij de jumbo crisco besteld en zou gisteren binnen komen. dus ik vanochtend er naar toe niks. dus maar net even 90 km. gereden voor een potje crisco(heb mezelf maar nog wat extra's gekocht). manlief keek zo ![]() ![]() dus ik zei nog ja alles voor je dochter he ![]() | |
LieLie | zaterdag 26 maart 2011 @ 17:53 |
Dankjullie voor alle tips! Ik heb 48 minicupcakes! En botercrème met frambozenpuddingpoeder erdoor ![]() En ze zijn nog lekker ook ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 26 maart 2011 @ 21:42 |
Ik heb voor mijn nichtje een stapeltaart gemaakt, ze wordt 2 en houdt (o.a.) van Hello Kitty:![]() ![]() | |
Pandora73 | zaterdag 26 maart 2011 @ 22:23 |
Hij is weer prachtig, Spuuglokje! | |
progje | zaterdag 26 maart 2011 @ 22:27 |
^^ wat ongelooflijk strak ook! ![]() | |
Popples | zaterdag 26 maart 2011 @ 23:17 |
wauw spuuglokje wat super netjes en heel mooi ![]() | |
MissHobje | zondag 27 maart 2011 @ 07:00 |
en gave knal kleuren ![]() | |
Ooi86 | zondag 27 maart 2011 @ 12:51 |
Prachtig!! Ik heb vandaag mijn eerste boltaartje ooit gemaakt. ![]() Naast die van spuuglokje is hij foeilelijk natuurlijk, maar we blijven oefenen! ![]() Ik heb nog een paar vraagjes voor de pro's: - Tegen het plakken van mn marsepein gebruik ik maizena, maar hoe krijg ik later die witte waas/vlekken van mijn marsepein? - Toen ik mijn lap marspein over mijn taart gooide, kreeg ik het niet voor elkaar om hem zonder vouwen of scheuren om mijn taart te 'vouwen'. Hebben jullie nog tips? - Mijn crisco wilde ik gebruiken om alles vast te plakken. Hij lijkt alleen zacht te blijven, dus alles blijft schuiven. Hoe moet ik mijn crisco gebruiken voor plakken? Ik heb trouwens mijn taartje twee lagen frambozenjam gegeven (kneuzenrecept, maar ik heb al geproeft en het is wel heel lekker!) en daarna afgestreken met botercreme. Ik ga hem straks aan mijn tante geven aangezien zij mij voor mijn verjaardag mijn eerste taartspullies heeft gegeven ![]() | |
SV-tje | zondag 27 maart 2011 @ 13:53 |
-Tegen het plakken van marsepein kun je 2 dingen gebruiken: Poedersuiker of Crisco. Het nadeel van poedersuiker is dat als het op de bovenkant van je taart komt je ook vlekken krijgt net als met maizena, die zou je weg kunnen werken met een heel klein beetje water. - Het bekleden van je taart is een kwestie van rustig aan doen. Dus eerst de lap zachtjes op het taartje leggen en dan langzaam langs de rand glad strijken/trekken zo werk je alle plooien er uit, zolang je niet te hard trekt zit er wel flexibiliteit in marsepein. -Om vast te plakken kun je gewoon een paar drupjes water gebruiken, voor grotere dingen evt. met een beetje poedersuiker in het water. Je eerste taartjes ziet er al leuk uit, veel succes met de volgende. | |
LieLie | zondag 27 maart 2011 @ 18:56 |
Hier ook nog even showen ![]() Mijn minicupcakes! ![]() | |
tombolafan | zondag 27 maart 2011 @ 19:26 |
Bij xenos deze week voor 10 euro en bij blokker voor 7,50 zag ik net in het foldertje (misschien mosterd na de maaltijd, maar soit ![]() | |
Ooi86 | zondag 27 maart 2011 @ 21:19 |
Jammie, die zien er lekker uit! Ik zag bij de Hema ook van die mini papiertjes en een blik voor mini cuppies. Echt schattig ![]() | |
Miezziej | zondag 27 maart 2011 @ 21:23 |
Over de botercreme... In veel (Amerikaanse) recepten zie ik dat ze ongeveer 113 gram ("one stick") ongezouten boter gebruiken en dan ~450 gram suiker (1 pound). En dan lees ik hier juist 200 gram boter, 100 gram suiker... ![]() | |
MissHobje | maandag 28 maart 2011 @ 11:33 |
Ik vind ze zoet ![]() | |
Popples | maandag 28 maart 2011 @ 13:53 |
iemand een lekker recept om op cc's te doen met mascarpone? | |
Taartje | donderdag 31 maart 2011 @ 13:04 |
Mensen in de omgeving van Eindhoven die interesse hebben in tweedehands bakspulletjes, willen jullie me even PM-en? Heb een lijstje gemaakt van alles dat weggaat, plus prijzen. Alleen afhalen dus, ik ga geen spulletjes versturen ![]() | |
limbolandjgirl | donderdag 31 maart 2011 @ 16:13 |
Voor de verjaardag van mijn moeder heb ik een taart laten maken door een vrouw uit Maasbracht. Ik ben er super blij mee! En hij was ook erg lekker! Hij is gevuld met marshmellow-chocolademousse en chocoladecreme. ![]() ![]() ![]() | |
missyB | donderdag 31 maart 2011 @ 20:42 |
Vanmiddag een zwembad taartje voor mn zoon gemaakt die morgen afzwemt voor a. Ik heb een biscuit gemaakt, daar frambozenjam op en daar bovenop de banketbakkers room en dat bekleed met fondant. Nu loopt de fondant erg door, komt dat omdat ik er geen biscuitlaag meer boven op heb gedaan? | |
missyB | donderdag 31 maart 2011 @ 20:43 |
en hoe krijgen jullie de fondant toch zo netjes over de taarten gedrapeerd? | |
SV-tje | vrijdag 1 april 2011 @ 00:03 |
De manier om een taart met fondant of marsepein te maken is als volgt: biscuit - vulling - biscuit en dan het biscuit afsmeren met botercreme zowel de zij als bovenkant. Fondant en marsepein reageren namelijk op water wat in alle vullingen aanwezig is. Op je vraag over het bekleden, denk ik dat het ook al scheelt als je het doet zoals ik hierboven opschreef. Verder is het gewoon een kwestie van geduld en voorzichtig een beetje trekken en in model brengen. Succes | |
missyB | vrijdag 1 april 2011 @ 08:27 |
fijn bedankt voor je reactie, net wat ik al dacht dus. De smaak zal er vast niet minder om zijn en zoonlief heeft hem gezien toen ie nog netjes was en vond het toch erg stoer dat mam een zwembad taart had gemaakt. ipv botercreme gebruik ik trouwens witte chocopasta das me toch lekker! vandaag even crisco halen tegen het geplak van de fondant op mn aanrecht | |
Ooi86 | vrijdag 1 april 2011 @ 10:24 |
Wow, die is echt prachtig!!! | |
-Trinity- | vrijdag 1 april 2011 @ 13:50 |
Ik heb een taartrecept waar zowel zelfrijzend bakmeel als natriumbicarbonaat in staat. Iemand enig idee waar ik dat kan krijgen? Ik las ergens dat het hetzelfde is als baking soda of zuiveringszout, kun je dat gewoon in de supermarkt halen? Of kun je ipv 1/2 theelepel NBC ook bakpoeder of backin gebruiken? Ik heb al het eea besteld om volgende week mee aan de slag te gaan, een kilo witte rolfondant, crisco, paletmes etc. Hoeveel rolfondant heb je nodig om een normale taart (ong 22cm, rond) te bedekken, circa 500g toch? En je werkblad smeer je dan in met crisco? Als crumbcoating ga ik volgens het recept wittechocoladeganache gebruiken ipv botercreme, maar er gaat 1,3 (!) kg witte chocola in, dat is echt veel of lijkt dat maar zo? ![]() | |
The_Hives | vrijdag 1 april 2011 @ 23:09 |
kan je halen bij de apotheek. 3 euro ofzo en daar kan je best een tijd me doen (als je het niet 3 keer per dag gebruikt ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 2 april 2011 @ 10:37 |
Mooie taart, Limbolandgirl! ![]() ![]() Ik heb voor vandaag een Spongebob taart gemaakt. Wát een puzzelwerk. Gruwelijk!!! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Gaoxing | zaterdag 2 april 2011 @ 10:58 |
Hij is wel weer prachtig, Spuuglokje! | |
Taartje | zaterdag 2 april 2011 @ 13:12 |
Wauw Spuuglokje, ik blijf me elke keer verbazen over hoe ongelofelijk strak jouw taarten zijn. Ook de Spongebob is geweldig! | |
Spuuglokje | zaterdag 2 april 2011 @ 13:32 |
Bedankt. ![]() | |
MissHobje | zaterdag 2 april 2011 @ 13:50 |
Wow die spongebob, cool! en dat zuiveringszout is ook te halen bij de da drogist (had ik laatst ook nodig) | |
palma | zondag 3 april 2011 @ 07:58 |
Wat een prachtige taarten. Ik ga het binnenkort ook een keer proberen. Maar ik ga eerst eens klein starten met cc. ![]() | |
Silmarwen | zondag 3 april 2011 @ 13:43 |
![]() Beetje bibberige foto. Goed eerste try. Gewone cake met witte chocola/japanse wijnbes vulling. Het is een egel. xD | |
PluisigNijntje | zondag 3 april 2011 @ 14:26 |
Het is een kruising tussen een egel en een rendier denk ik.. ![]() | |
Taartje | zondag 3 april 2011 @ 17:04 |
Wat een leukerd Silmarwen! | |
Spuuglokje | zondag 3 april 2011 @ 17:24 |
Japanse wijnbesvulling, dat klinkt bijzonder! | |
Silmarwen | zondag 3 april 2011 @ 21:44 |
Mijn schoonmoeder heeft een Japansewijnbestruik in haar tuin. Smaakt een beetje als zurige frambozen, zijn ook iets kleiner en steviger van structuur. De vulling, en de cake waren erg lekker moet ik zeggen. xD Alleen een egel maken is wat lastig. ![]() | |
Isabeau | maandag 4 april 2011 @ 01:18 |
Leuk, Silmarwen! Was er nog een reden dat het een egel moest worden? ![]() En Puuglokje, die spongebob ![]() | |
Silmarwen | maandag 4 april 2011 @ 08:00 |
Nou. xD Het was voor Knut en Knut zijn vroegere knuffeltje was een egel, genaamd Harold. Yade had Harold gevonden en die is er ook gek op. En Yade wilde eigenlijk een roze hartjestaart met glittertjes maken voor pappa, we hebben het maar bij Harold gelaten. ![]() | |
Isabeau | maandag 4 april 2011 @ 09:12 |
Yade moet de roze hartjestaart met glittertjes maar voor mama's verjaardag bewaren ![]() Maar leuk, de reden voor de egeltaart ![]() | |
MissHobje | maandag 4 april 2011 @ 20:02 |
Wat creaties van het weekend voor mijn verjaarsfeestje. cupcakes vanille en vanille met chocolade stukken in mini en normaal formaat. ![]() en ik had nog wat petitfours gemaakt, deze gevuld met sinaasappel botercreme en getrempeerd met abrikozen jam, laagje marsepein en dan gedoopt in vloeibare fondant en de onderkantjes met chocolade. Hazelnoten schuimpjes met ertussen chocolade mokka creme en gedipt in amandelschaafsel en soesjes met slagroom. ![]() | |
LieLie | maandag 4 april 2011 @ 20:04 |
Hob ![]() Kunnen die per post verstuurd worden? ![]() ![]() | |
-Trinity- | maandag 4 april 2011 @ 20:31 |
My word, die petit fours en muffins zien er overheerlijk vrolijk uit! | |
MissHobje | maandag 4 april 2011 @ 20:35 |
Thanks ![]() Ik moet nog wel ff wat beter oefenen met dat dopen in die fondant want de 1e stuks waren echt vreselijk ![]() ![]() | |
MarjoBlabla | maandag 4 april 2011 @ 23:00 |
![]() Mijn creatie van vanavond.. (de test voor het feest van mijn ouders) Alleen wat minder botercreme gebruiken aan de zijkanten.. | |
MarjoBlabla | maandag 4 april 2011 @ 23:00 |
Dubbelpost.. | |
missyB | dinsdag 5 april 2011 @ 10:20 |
iemand enig idee wat ze bedoelen met een rose beklede cakedrum? Moet ik echt zoeken naar zo n rose bekleed geval of bekleed ik die zelf met rose fondant? ben een hoedentaart aan het maken maar kom dus zo niet uit de beschrijving. | |
-Trinity- | dinsdag 5 april 2011 @ 10:30 |
Ik denk dat je gewoon zo'n zilverkleurig karton zelf moet bekleden met roze fondant. | |
MissHobje | dinsdag 5 april 2011 @ 11:19 |
Marjoblabla ze zien er heel lief uit ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 5 april 2011 @ 16:23 |
Ik had bij DLT gesolliciteerd naar een administratieve functie maar ben helaas afgewezen. ![]() En maar even een algemeen compliment voor de nieuwe generatie taartenbaksters die hier hun taarten laten zien. Er zitten echt hele mooie dingen bij!!! | |
missyB | dinsdag 5 april 2011 @ 16:53 |
pffff mn hoed wil niet, ik ga maar eens filmpje bekijken omtrent het bekleden met fondant, ik krijg echt allemaal lelijke naden en plooien aan de onderkant zeg maar. straks cupcakes in de oven, dat zal vast we lukken met decoreren | |
MarjoBlabla | dinsdag 5 april 2011 @ 17:10 |
Dankjewel ![]() | |
-Trinity- | dinsdag 5 april 2011 @ 18:45 |
Om die plooien eruit te krijgen moet je het volgens mij een beetje omhoog/naar buiten trekken terwijl je het met je hand naar beneden strijkt. Deze meneer legt dat uit en doet dat voor vanaf 2:30. | |
MissHobje | dinsdag 5 april 2011 @ 23:24 |
Net nog even gefröbeld voor op mijn werk morgen ![]() ![]() ![]() | |
missyB | dinsdag 5 april 2011 @ 23:26 |
aaah wat een vrolijkerds! leuke kleurtjes en netjes afgewerkt zeg | |
Taartje | zaterdag 9 april 2011 @ 11:56 |
Voor diegenen die m'n lijstje met spullen die ik verkoop heb ontvangen: Ik geloof dat ik qua prijzen iets te hoog heb ingezet, bieden mag natuurlijk ook gewoon! | |
Inu | zaterdag 9 april 2011 @ 15:05 |
Snij je de cakejes af voordat je de marsepein erop doet? Mijn cakejes worden altijd zo bol... Ik gebruik het recept van Nigella Lawson; de nooit mislukkende cupcakes ![]() En ik heb laatst mijn eerste boltaartje gemaakt ![]() ![]() | |
Muck | zaterdag 9 april 2011 @ 17:04 |
Wat een fantastische taart inu ![]() Ik heb in opdracht van mijn vader een taart gemaakt voor een vriendin van hem die jarig was. Ze is stapelgek op mergpijpjes, dus het verzoek was dan ook heel simpel: maak een mega-mergpijp! Dat is wel gelukt ![]() ![]() De foto is met mijn telefoon gemaakt voordat ik hem af ging werken en het bord netjes schoon ging maken, maar het idee is duidelijk hoop ik ![]() | |
Franneh | zaterdag 9 april 2011 @ 22:08 |
Leuk zeg die mergpijp! Wat was de vulling? ![]() Inu, leuk taartje en leuk ingepakt! Hier nog steeds aan het oefenen.. binnenkort 2 taarten maken als oefenproject voor mijn leidinggevende. (Gelukkig een doodnormaal mens dus hoef niet bang te zijn voor ontslag. ![]() ![]() Binnenkort maar eens ergens kijken voor een leuke (betaalbare) workshop. ![]() | |
Muck | zaterdag 9 april 2011 @ 22:10 |
Luchtige botercreme en frambozenjam natuurlijk ![]() | |
-Trinity- | zondag 10 april 2011 @ 09:30 |
![]() Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje ![]() ![]() | |
Selestha | zondag 10 april 2011 @ 09:31 |
Mooi taartje zeg! En lekker ook zo te horen ![]() | |
Taartje | zondag 10 april 2011 @ 11:07 |
Gewaagd, zo op het randje van je aanrecht ![]() | |
MissHobje | zondag 10 april 2011 @ 15:11 |
@Inu, mooi gemaakt hoor ![]() ![]() Vaak laat ik ze ook bol hoor, dan doe ik er wat drukkere versieringen op of die grote bloem, dat is top, en die bolle cupcakes zijn perfect om te dopen in fondant ![]() @Muck, wat een leukerd ook ![]() @Trinnity lekker voorjaarstaartje ![]() | |
sammyd118 | zondag 10 april 2011 @ 19:55 |
![]() Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen. | |
MissHobje | zondag 10 april 2011 @ 20:05 |
Wow ![]() | |
MissHobje | maandag 11 april 2011 @ 18:56 |
net gefreubeld ![]() Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening ![]() Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom. ![]() | |
Probability | donderdag 14 april 2011 @ 13:58 |
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen? En (goedkoop) mini paper liners? En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands. En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker? | |
-Trinity- | donderdag 14 april 2011 @ 14:13 |
Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof. | |
-Trinity- | donderdag 14 april 2011 @ 14:14 |
Er zit een mooi glansje over je taart ![]() ![]() | |
Probability | donderdag 14 april 2011 @ 14:42 |
Dank je! Kan ik dit denk je mengen met vanilla frosting? http://www.deleukstetaart(...)8-x-28gr-p-3207.html | |
Probability | donderdag 14 april 2011 @ 14:49 |
Sorry voor de stomme vragen, maar er is zó veel keuze! | |
SEMTEX | donderdag 14 april 2011 @ 15:00 |
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose? | |
Probability | donderdag 14 april 2011 @ 15:08 |
poedersuiker + plantaardige boter misschien? Sojaroom? | |
_evenstar_ | donderdag 14 april 2011 @ 15:09 |
Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem olie ![]() Fondant maak ik zelf MMF door marshmellows , water en poedersuiker en met kleurvloeistoffen kleur geven. Verders, ik weet dat het niet bij iedereen werkt, maar als je op een pakje ongeslagen slagroom 3 kerutabs laat smelten en dan klopt dat de lactose afgebroken wordt. | |
DarkElf | donderdag 14 april 2011 @ 15:13 |
weer eens het topic doorgeneusd maar wat een leuke dingen weer! Die taart van Limbolandjgirl en de taart van miss Hobje voor haar moeder!! ![]() | |
MarjoBlabla | donderdag 14 april 2011 @ 15:15 |
De muffin vormpjes kan je ook bij de hema kopen. Deze zijn goedkoper dan die bij de pipoos of in de supermarkt. Ze zijn er in 2 maten; normaal en klein. Ze zijn ook nog eens heel erg vrolijk. Kleurstof heb ik bij de toko gekocht. Voor 3,75 4 kleine flesjes kleurstof (rood, groen, geel en blauw). Ze hebben ook grotere flesjes die zijn 2 euro per stuk dacht ik. | |
Isabeau | donderdag 14 april 2011 @ 16:49 |
Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar? | |
SEMTEX | donderdag 14 april 2011 @ 22:57 |
Thanks for the tip! | |
Gaoxing | vrijdag 15 april 2011 @ 07:34 |
Hier botercreme van Crisco (vegetable shortening; volgens mij ook hier en daar wel in NL te verkrijgen of te vervangen door gewone plantaardige margarine), poedersuiker, een drupje sojamelk en een paar druppels vanille. Fondant is gewoon lactose-vrij als je het maakt van marshmellows, poedersuiker en een drup water. In plaats van botercreme gebruik ik soms ook kant-en-klare frosting die lactose-vrij is, maar ik heb geen idee of die ook in NL te koop is. Kwestie van etiketjes lezen, dat ben je vast wel gewend ![]() | |
SEMTEX | vrijdag 15 april 2011 @ 11:19 |
Inderdaad ![]() | |
YskaFredriksson | vrijdag 15 april 2011 @ 14:11 |
Die van de hema vind ik erg leuk en kleurig wel met printje. Bij de Xenos zijn het uni kleuren. Mocht je nou toevallig in Groningen wonen dan mag je wel een stapeltje bij mij ophalen. In Indonesie betaalde je 1,50 voor 500 stuks dus ik heb 2 soorten daarvandaan meegenomen ![]() | |
Bommes | zaterdag 16 april 2011 @ 21:13 |
Heb vandaag m'n eerste taart gemaakt met fondant. Erg leuk. Ga er binnenkort weer een maken. | |
MissHobje | zaterdag 16 april 2011 @ 22:30 |
Thanks ![]() die bloemetjes daar heb je uitstekers voor zoals deze bv: ![]() Die grotere bewerk ik dan wel iets zodat ie net wat leuker is. | |
Isabeau | zaterdag 16 april 2011 @ 22:36 |
Oooh, wat handig ![]() ![]() | |
Lithia | zaterdag 16 april 2011 @ 22:38 |
Jeeetje wat mooi. Lijkt me erg ingewikkeld om te maken. | |
Lithia | zaterdag 16 april 2011 @ 22:38 |
Heb je foto's gemaakt? | |
Andyy | zaterdag 16 april 2011 @ 23:18 |
Wat een mooie cakes/taarten in dit topic zeg ![]() Dat durf je toch bijna niet op te eten? ![]() | |
Bommes | zondag 17 april 2011 @ 00:16 |
Heb ik gedaan. Zal ze binnenkort plaatsen. | |
Lithia | zondag 17 april 2011 @ 13:08 |
Mooi ![]() ![]() | |
Lithia | zondag 17 april 2011 @ 13:18 |
Derde cake gemaakt met fondant. Van binnen heeft hij kleurtjes, dus ik ben benieuwd hoe het van binnen uit gaat zien. Meestal houd ik ervan om veel dingen te doen, maar nu voel ik me lui. ![]() Camera is even kwijt, dus ik maakte de foto's met mijn dsi: ![]() ![]() ![]() Oh, het is me eindelijk gelukt om dat witte fondant te dekken, zonder dat het afbrak. ![]() | |
Bommes | zondag 17 april 2011 @ 15:12 |
Doe het van de week van de computer. Lukt nu niet ![]() | |
Bommes | zondag 17 april 2011 @ 15:16 |
Ben Van plan om binnenkort naar Den Haag te gaan om een paar leuke dingen te kopen! | |
Probability | zondag 17 april 2011 @ 20:13 |
Nee totaal niet, al ga ik donderdag wel die kant op! | |
Muck | maandag 18 april 2011 @ 18:56 |
Een beetje een late reactie, maar in het FOK!kookboek staat een recept voor lactosevrije cupcakes met chocoladefrosting ![]() | |
MarjoBlabla | donderdag 21 april 2011 @ 08:34 |
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met MMF kleuren? Ik hoor overal dat MMF lekkerder is dan gewoon rolfondant, maar MMF is alleen in het wit te krijgen. Aangezien ik een deel rood moet hebben, moet ik het dus gaan kleuren. Is dit goed te doen, of is het beter om MMF en rolfondant te combineren? (Dus gewoon witte MMF en rode rolfondant gebruiken) | |
Inu | vrijdag 22 april 2011 @ 10:54 |
Zelfgefröbelt thuis ![]() ![]() Had alleen een beetje te veel poedersuiker gebruikt om de marsepein van mn deegroller af te houden ![]() ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 22 april 2011 @ 11:10 |
Fondant rood kleuren is lastig want wit + rood = roze ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar ook met marsepein heb je véél rode kleurstof nodig om een mooie kleur rood te krijgen. Misschien kun je het eerst proberen met een klein stukje om te zien of het werkt... Inu, misschien een tip voor de volgende keer. Een klein beetje poedersuiker uitstrijken over de marsepein/fondant zodat het niet meer zichbaar is werkt ook tegen het plakken. | |
MarjoBlabla | zondag 24 april 2011 @ 11:46 |
Daar was ik al bang voor.. Ik heb maar gewoon rode fondant gekocht. Ik ga liever voor veilig ![]() | |
Bommes | woensdag 27 april 2011 @ 12:43 |
Hoi, ik wil een chocolade taart voor mijn vriend maken met mascarpone. Kan ik cacaopoeder door de mascarpone doen? Heeft iemand tips voor mij? Alvast bedankt groetjes | |
PluisigNijntje | woensdag 27 april 2011 @ 14:53 |
Als je chocoladesmaak wilt maken door cacaopoeder in mascarpone te doen; nee dat wordt heel bitter. Of cacaopoeder door mascarpone kan? Ja hoor, prima. T wordt gewoon niet lekker. Ik zou een biscuit met chocolade bakken en een laagje mascarpone en een laagje chocoladecreme/mousse/saus ertussen doen. | |
Bommes | woensdag 27 april 2011 @ 16:38 |
Ok, dank je wel. Ga zo maar spullen halen. | |
MarjoBlabla | woensdag 27 april 2011 @ 17:02 |
Ik heb gisteravond met mijn schoonmoeder en mijn vriend een taart gebakken voor mijn moeder (zij is vandaag jarig) Het resultaat gooi ik as soon as possible op, aangezien mijn vriend de foto's heeft. Dan post ik gelijk even mijn schilpadcupcakes! (ja die van een maand geleden..) | |
ChipsZak. | woensdag 4 mei 2011 @ 17:03 |
Hmm ![]() Binnenkort ga ik me eens wagen aan veganistische cupcakes, ![]() Verder nog een vraagje; begin augustus heb ik een taart(je) nodig, omg. Hengelo, Overijssel. Is hier iemand die zich daaraan wil wagen, ![]() | |
Frishe | woensdag 4 mei 2011 @ 19:59 |
Wat een coole tafel! Taart is ook leuk ![]() | |
RabbitHeart | donderdag 5 mei 2011 @ 00:59 |
Net de cupcakes van Nigella gebakken. Ze zijn erg lekker en makkelijk! Alleen zijn ze aan de onderkant iets teveel doorgegaard, door die rotoven van mij... die kan tegenwoordig maar op 1 temperatuur ![]() Morgen wil ik botercreme maken. Heeft iemand nog een goed recept? | |
MarjoBlabla | donderdag 5 mei 2011 @ 08:37 |
@ RabbitHeart Ik vind botercreme heel erg moeilijk.. Ik heb nog maar 1 keer een echt lekkere gemaakt (naar mijn smaak) omdat hij al snel óf te boterig is óf te zoet.. Dus ik probeer nog steeds daar een beetje mee te spelen.. Het recept dat ik nu steeds gebruik (en hier en daar dus aanpas); 110 gram boter 330 gram poedersuiker (wordt bij mij vaak rond de 200, omdat hij anders veeeel te zoet is) 3 tot 5 eetlepels melk 1 theelepel vanille extract (Eventueel 60 gram cacaopoeder, wat bij mij ook minder is..) Je moet sowieso 3 eetlepels melk toevoegen, als het dan nog te dik is doe je er 1 of 2 bij.. Ik hoop dat je hier wat aan hebt! | |
Taartje | zaterdag 7 mei 2011 @ 18:48 |
Hoi, ik meld me hier ook weer eens! Sinds ik ben verhuisd bak ik nog maar weinig, maar een feest van twee vrienden met als thema zoiets als 'proud to be fout' is natuurlijk de perfecte gelegenheid om weer eens aan het bakken te slaan. Het resultaat: poedels en heel veel glitter!![]() | |
ChipsZak. | zaterdag 7 mei 2011 @ 19:08 |
Ahhh die is leuk ![]() ![]() | |
Pandora73 | zaterdag 7 mei 2011 @ 19:11 |
Prachtige taart hoor! En mooi ook dat marmereffect in het roze laagje... | |
SV-tje | zaterdag 7 mei 2011 @ 23:54 |
Voor de geboorte van ons buurmeisje heb ik de volgende taart gemaakt, met als voorbeeld het geboortekaartje.![]() ![]() ![]() ![]() Op de onderste foto lijkt hij scheef, maar in werkelijkheid was dat niet zo. | |
MissHobje | zondag 8 mei 2011 @ 11:48 |
Taartje en Sv-tje wat een geweldige taarten weer zeg ![]() ![]() Ik heb net ook ff een taartje geflanst voor schoonmams, slagroomtaart met verse aardbeien, weer eens iets anders als de marsepein ( en schoonmams houdt daar niet zo van) ![]() ![]() | |
Selestha | zondag 8 mei 2011 @ 12:03 |
Heel mooi! En vast ook lekker ![]() | |
Spuuglokje | zondag 8 mei 2011 @ 12:13 |
Wat komen er weer mooie en lekkere taarten voorbij. Mmmmm aarbeienslagroomtaart! ![]() | |
egeltje1985 | zondag 8 mei 2011 @ 12:23 |
![]() ![]() | |
Pandora73 | zondag 8 mei 2011 @ 12:33 |
Dat doet echt niet onder voor een professionele taart hoor! En SV-tje, wat een gepriegel moet dat zijn geweest met dat dekentje, maar wat is 'ie mooi geworden! | |
Taartje | zondag 8 mei 2011 @ 13:23 |
SV-tje, wat heb je het kaartje leuk in je taart weten te verwerken! Mmm MissHobje, dat ziet er echt heerlijk uit. Spuuglokje, die heb ik gemaakt met een siliconen malletje dat ik via Etsy heb gekocht. Er worden daar heel veel (kleine) siliconen malletjes aangeboden voor weinig geld. Ik was voor drie malletjes inclusief verzendkosten vanuit Japan iets van 6 euro kwijt ![]() | |
MarjoBlabla | zondag 8 mei 2011 @ 23:28 |
@ Taartje Waar staan die malletjes dan? Ik heb gezocht, maar ik kan ze niet vinden.. Alvast bedankt! | |
MissHobje | maandag 9 mei 2011 @ 12:07 |
Ik zat ook al te zoeken ![]() ![]() | |
Taartje | maandag 9 mei 2011 @ 13:29 |
Zoeken op 'mold' levert vanalles op ![]() De mijne kwam volgens mij van deze shop: http://www.etsy.com/shop/designcenter2008 | |
MarjoBlabla | maandag 9 mei 2011 @ 20:09 |
Ik wil ze allemaal hebben!! ![]() | |
Taartje | maandag 9 mei 2011 @ 21:32 |
Leuk zijn ze he! Let er wel op dat de meesten erg klein zijn, centimeter of 2 vaak! | |
Spuuglokje | dinsdag 10 mei 2011 @ 13:52 |
Bedankt Taartje! Ik heb wel eens stoffen uit Japan via Etsy besteld, dus dit ga ik ook zeker bestellen! | |
_Ophelia_ | dinsdag 10 mei 2011 @ 15:28 |
Mooie taart, ziet er ook lekker uit! ![]() | |
ChipsZak. | dinsdag 10 mei 2011 @ 18:13 |
Nee? ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 10 mei 2011 @ 19:11 |
Sorry ChipsZak, ik woon niet in de buurt... Ik heb zojuist een paar molds via Etsy besteld. ![]() ![]() | |
MissHobje | woensdag 11 mei 2011 @ 12:11 |
Thanks ![]() ![]() Had ook nog wat simpele hekjes, en deze kronkels die waren een beetje mis gegaan had mijn cornetje iets te ruim afgesneden en werd een beetje dik opspuiten zeg maar, maar zo pakte het leuk uit ![]() | |
Kuukske | woensdag 11 mei 2011 @ 12:13 |
Wow!! ![]() ![]() | |
Blizzie | woensdag 11 mei 2011 @ 18:35 |
Mijn eerste mini taartje! Ging niet helemaal zoals ik wou want was minder hoog gerezen dan ik wou en ik was te enthausiast met hem er uit halen waardoor de bovenkant sneuvelde.. maargoed wat roombotercreme gemaakt en de biutenkant er mee ingesmeerd zodat ie wat ronder leek en daarna fondant gekleurt (mn handen ook ![]() Ik vind m iig erg liievv! ![]() ![]() ![]() Het slachtveld: ![]() Mn handen zien nu dus zwart met rode vlekken ![]() | |
Pandora73 | woensdag 11 mei 2011 @ 19:15 |
Liefebees! ![]() | |
Taartje | woensdag 11 mei 2011 @ 22:00 |
Blizzie, leuk taartje! Is de kleurstof nog wel van je ringen gegaan? ![]() | |
Blizzie | woensdag 11 mei 2011 @ 23:31 |
Jep! ![]() ![]() | |
Blizzie | donderdag 12 mei 2011 @ 09:50 |
hele stomme vraag mischien.. maar hoe plakken jullie de andere kleuren fondant op jullie bol taarten etc. Ik heb jam als ''lijm'' gebruikt maar dat vond ik toch niet optimaal..was nogal een geklieder.. dus is er een makkelijkere manier om je fondant aan fondant de laten kleven? Danku! | |
MissHobje | donderdag 12 mei 2011 @ 11:19 |
Blizzie wat een super schattig lieveheersbeestje taartje ![]() Over dat plakken, ik gebruik altijd een beetje "lijm" tylose met beetje water dan heb je onzichtbaar plakspul, erg handig. In het begin gebruikte ik een beetje icing maar dat is dan weer wit en daar wilde ik vanaf en las ik over dat tylose ![]() enne voor het mengen van de kleurstofjes gebruik ik altijd handschoentjes anders blijf je poetsen ![]() | |
SV-tje | donderdag 12 mei 2011 @ 13:16 |
Voor kleine platte dingen, zoals de stippen van een lieveheersbeestje willen een aantal druppels water vaak al genoeg helpen. | |
Blizzie | donderdag 12 mei 2011 @ 15:04 |
Thanks voor de tips! Hier nog eentje.. ik had helaas geen zilvere parels dus maar gewoon zo gedaan Duurde kei lang voordat mn bolletje gaar was.. zowat 45 min!! en ik kreeg hem er dus niet uit dus heb ik weer een hobbelige scheve bol.. corrigeren met boterroom lukt me ook nog niet echt want er ziitten allemaal hobbels en deuken nogsteeds in haha ![]() ![]() En de cupcakes waren heel hoog en bol dus heb ik de top er bij sommige afgesneden.. hoe doen jullie dat? is dat bij jullie ook zo? ![]() Deeg is rood btw ![]() | |
MissHobje | vrijdag 13 mei 2011 @ 00:05 |
Als je CC's uit de oven komen even de snijplank er direct op dan zijn zo mooi strak plat ![]() Hoeft niet eens lang, dan er weer af en verder afkoelen,. heb je mooie cc's. Ik doe meestal de platte met marsepein creaties maken enne de bolle lekker dippen ![]() | |
Ciqune | vrijdag 13 mei 2011 @ 19:10 |
Hallo allemaal, Ik lurk al een tijdje mee hier op het forum en ik zie echt de mooiste creaties voorbij komen. Mijn complimenten voor jullie allemaal. Ook bij mij Kriebelt het al een tijdje om ermee te beginnen maar de aanschaf van alles houd me weer een beetje tegen. Hebben jullie misschien tips voor mij wat ik het beste als eerste kan aanschaffen. Want vind het zonde om van alles te halen als je iets amper gebruikt. En mezelf kennende moet ik natuurlijk alles hebben, waarvan de helft dan weer in een kastje verdwijnt en nooit meer te voorschijn komt. Dus mijn vraag aan jullie is, wat zijn de basis benodigdheden die je echt nodig heb om te beginnen. Welke merken kan ik het beste aanschaffen, en waar kan ik die het goedkoopst inslaan. Ik woon in omgeving rotterdam, en dacht altijd dat Planet cake helemaal het einde was, maar ik hoor daar steeds slechtere verhalen over. Dank jullie wel alvast ![]() | |
-Trinity- | vrijdag 13 mei 2011 @ 19:36 |
Ik denk dat je met een pakketje rolfondant van 500g, een smoother, wat kleurstof, een taartmix en -vorm en een deegroller al een heel eind komt. Als je niet te veel materialen hebt, kom je vaak qua vormpjes en details een heel eind met geïmproviseerde tools. | |
MarjoBlabla | zaterdag 14 mei 2011 @ 11:33 |
Ik heb vandaag cupcakes gemaakt voor mijn verjaardag. Ze zijn gevuld met aardbei bavarois en chocolade bavarois en ook de toef is daar van. ![]() Dit zijn alleen de aardbeiversies en naturel mini's (aangezien mijn opa en oma niet zo van bavarois houden, hebben zij ook nog iets) ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 14 mei 2011 @ 17:56 |
Wat een leuke muffins zo met die toefjes en vlinders, MarjoBlabla! Ik heb die vormpjes ook gekocht, in het paars, maar nog niet gebruikt. Nu weet ik hoe dat er zo'n beetje uit gaat zien. ![]() Blizzie, lief lieveheersbeestje. ![]() ![]() | |
progje | zondag 15 mei 2011 @ 11:03 |
De bruidstaart + cupcakes gemaakt door een vriendin (Mipsie op FOK) van mij ![]() ![]() ![]() | |
MissHobje | zondag 15 mei 2011 @ 14:08 |
Marjoblabla wat een heerlijk cuppies ![]() en progje wow ![]() ![]() | |
Ciqune | maandag 16 mei 2011 @ 08:43 |
Dank je wel, bijna jarig dus kan ik het een en ander ook voor mijn verjaardag vragen. Maar zo moet het zeker lukken. Ik was bang dat ik eerst zoveel moest halen voor je echt kon beginnen, maar dat valt gelukkig reuze mee | |
-Trinity- | maandag 16 mei 2011 @ 08:56 |
Misschien dat je in de plaatselijke bibliotheek een goed handboek kunt lenen, op internet staan ook een hoop goede en minder goede how-to en inspiratiefilmpjes ![]() Een vriendinnetje van mij was zaterdag jarig, dus heb even snel wat cupcakes in elkaar geïmproviseerd: ![]() | |
Miss_Isis | maandag 16 mei 2011 @ 14:55 |
Ik breek even in tussen alle prachtige taarten en cupcakes door met een vraag waarmee ik hoop dat de taartenbakkers/sters hier me kunnen helpen. Ik wil namelijk graag een chocoladetaartje maken voor de verjaardag van vriendlief komend weekend. Deze wil ik gaan vullen met opgeklopte ganache en frambozen en decoreren/glazuren met vloeibare ganache (en een marsepeinen roos die ik vanochtend alvast geknutseld heb ![]() Ik heb al vrij lang gezocht en vind steeds recepten waar je twee afzonderlijke bodems bakt en die na vullen op elkaar legt. Dit gaat alleen lastig worden omdat ik geen twee even grote taartvormen heb en dus niet tegelijk kan bakken. Verder lijkt me dat de constructie dan ook wat wiebelig wordt en dat het lastig strak af te werken zal zijn. Ik zoek dus eigenlijk een recept voor een lekkere chocoladetaart die hoog genoeg wordt om één keer door te kunnen snijden voor de vulling en die ook écht naar chocolade smaakt. Biscuit met cacao heeft van zichzelf niet zo'n smeuïge chocoladesmaak en spreekt me daarom minder aan. Heeft iemand hier misschien een goed recept? ![]() | |
MissHobje | maandag 16 mei 2011 @ 15:34 |
Trinity wat zien je CC's er weer heerlijk uit ![]() En Miss_ Isis wellicht het recept rijke chocolade taart van peggy porschen: voor een taart/cake van 20 cm • 75 gram pure chocolade stukjes • 100 ml melk • 225 gr bruine basterd • 75 gr zachte (gezouten) boter (of anders snuf zout toevoegen als gewone roomboter gebruikt wordt) • 2 middelgrote eieren, los geroerd • 15 gr bloem • 1 1/2 eetlepel cacao poeder • 1/2 theelepel bakpoeder • 1/2 theelepel zuiveringszout • bakvorm van 20 cm bekleed met bakpapier Deze taart is wat vochtiger dan de meeste chocolade taarten en vaster en zwaarder van structuur aldus het boek ![]() Oven voorverwarmen op 160 graden. • Chocolade, melk en de helft suiker aan de kook brengen.(steeds roeren) • klop met de mixer de boter met andere helft suiker tot romige luchtige massa • eieren er geleidelijk doorkloppen • Bloem zeven met cacao, bakpoeder en zuiveringszout, toevoegen langzaam mixend aan ei/boter mengsel • warme chocomengsel langzaam bij het andere mengsel schenken, lage snelheid kloppen met mixer! • als goe gemengd is dan in je beklede vorm schenken, ongeveer 25/45 minuten afbakken. • Je taart is gaar als hij terugveert wanneer je erop drukt en zijkanten loskomen. (of prikkertje schoon eruit komt) • Kwartiertje laten rusten in de springvorm als je het uit de oven hebt gehaald en daarna eruit halen en verder af laten koelen. Ikzelf heb het recept nog niet geprobeerd, maar al haar andere recepten wel en moet zeggen, werken altijd heel goed! • Have fun en oja komt dit recept komt uit het boek cake chic, ff overgetikt voor je. | |
Miss_Isis | maandag 16 mei 2011 @ 16:04 |
Bedankt voor het recept MissHobje, het klinkt erg lekker! Ik heb inmiddels na nog eens een uurtje zoeken ook een ander (heel simpel) recept gevonden dat volgens het bijbehorende plaatje een hoog genoeg resultaat zou moeten geven om door te kunnen snijden. Ik denk dat ik vriendlief maar ga laten kiezen welke hem lekker lijkt ![]() Ik vind het wel een beetje spannend trouwens, ik voel me wel aardig thuis met cc's decoreren maar dit wordt de eerste keer dat ik een taart vul en decoreer. Ik hoop maar dat het een beetje gaat lukken, want de schoonfamilie komt hem opeten en dan wil ik wel dat het ergens op lijkt ![]() | |
MissHobje | maandag 16 mei 2011 @ 16:17 |
Ben benieuwd hoor, post maar een mooie foto van het eindresulaat ![]() Oja als je die taart wil snijden voor het vullen dan is het vaak fijner om het een nachtje te laten rusten, ingepakt in bakpapier en daar omheen aluminium folie, zo kruimelt het niet zo en valt het niet uit elkaar bij het snijden, dat is altijd handig ![]() | |
Pandora73 | maandag 16 mei 2011 @ 18:59 |
Taart snijden doe ik altijd gewoon met een stukje naaigaren: helemaal om de taart heenleggen op de juiste hoogte waar je hem doormidden wilt hebben, en dan zeg maar "wurgen" zodat je het draadje erdoorheen trekt. Ik heb nog nooit een uit elkaar gevallen taart gehad met deze methode... En ook niet een nacht laten rusten enzo. Voordeel is ook dat je de taart niet hoeft te draaien en het (als je het draadje vantevoren op de juiste plek legt, eventueel maak je eerst een klein gleufje op de juiste hoogte) niet scheef gaat (wat bij mij bij het snijden altijd wel gaat: ik weet zelfs met een wit bolletje doorsnijden bij de lunch al scheef uit te komen ![]() | |
Rijstebuiltje | maandag 16 mei 2011 @ 21:45 |
Mensjes .. Ik heb geen roller om grotere hoeveelheden marsepein of fondant uit te rollen. Nu vind ik bijna 25 euro even te gortig om (nu) uit te geven. Wie heeft er voor mij een (goedkope) en even effectieve oplossing? Wil namelijk een taartje maken voor mijn verjaardag, volgende maand ![]() | |
Pandora73 | maandag 16 mei 2011 @ 22:01 |
Om deeg uit te rollen gebruik ik meestal gewoon een 1 1/2 liter frisdrankfles, gevuld met water. Paar stukken huishoudfolie tussen je product en de fles, voor de hygiëne, en klaar. Ik weet alleen niet of dat ook werkt met fondant en dergelijke, misschien is dat er iets te teer voor. Hm. Halveliterfles dan? Die zijn kleiner en wegen gevuld tweederde minder dan een anderhalveliterfles natuurlijk. En zijn iets makkelijker hanteerbaar. Alleen is de lengte natuurlijk ook een stuk minder, dus als je het voor een grotere ronde plak wilt gebruiken dan moet je wat geduld hebben. (Vullen met water is "nodig" omdat je er dan druk op kan zetten, en hij mooi rond blijft.) | |
MarjoBlabla | maandag 16 mei 2011 @ 22:16 |
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/76485605 Een deegroller voor maar 2,50 Je kan eventueel ook bij de xenos kijken of bij de hema. Daar hebben ze ook gewoon deegrollers voor een normale prijs. | |
Pandora73 | maandag 16 mei 2011 @ 22:22 |
Grappig dat de modellen op de twee foto's verschillend zijn (kijk maar naar de handgrepen: bij de ene afgerond bij de andere recht afgezaagd). Blijft je marsepein/fondant trouwens niet vreselijk aan dat hout plakken? | |
MarjoBlabla | maandag 16 mei 2011 @ 22:23 |
Ik gebruik zelf altijd een houten deegroller.. Ik smeer hem altijd goed in met crisco en dan valt het heel erg mee. (vind ik) | |
SV-tje | maandag 16 mei 2011 @ 23:01 |
Een stuk nieuwe pvc pijp (kleine diameter) werkt perfect | |
Allesea | dinsdag 17 mei 2011 @ 21:52 |
Ik heb zojuist mijn eerste cupcakejes gemaakt ![]() ![]() ![]() | |
Rijstebuiltje | woensdag 18 mei 2011 @ 20:13 |
Hulde ![]() Wat een goeie oplossing .. ![]() Van hout ben ik zelf niet zo'n fan! Allesea, voor een eerste keer ziet dat er niet slecht uit! Wat heb je op de bovenkant zitten ? | |
Allesea | woensdag 18 mei 2011 @ 22:51 |
@Rijstebuiltje Op de bovenkant zit buttercream ![]() ![]()
| |
Allesea | woensdag 18 mei 2011 @ 23:24 |
Ik heb trouwens een vraagje, aan alle creatievelingen hier... Ik doe namelijk Ierse Dans en we hebben 18 juni een wedstrijd. Duurt nog wel eventjes, maar na mijn cupcakes van gisteravond (zie hierboven) wil ik eigenlijk cupcakes maken als een soort van succes-wensjes voor mijn 'team genoten'... Ik heb al gegoogled, en er komen leuke ideetjes naar boven, maar niet helemaal wat ik zoek. De resultaten in Google laten voornamelijk chocoladecakejes zien met een enorme toef groene buttercream erop. Nu ben ik dus geen grote fan van buttercream, en voor zover ik weet is daar ook niet echt een variant op (die minder boterig is...) Dus mijn vraag... Iemand ideeën voor leuke Irish Cupcake's ?? ![]() Misschien handig om te weten, ik beschik over marsepein en fondant, spuitzakken (en tuutjes) kleurstoffen (rood, geel, blauw en groen) en wat standaard taart-versier-spul. Mijn budget is niet super groot, maar ik kan eventueel wat uitsteek vormpjes ofzo aanschaffen... Ik ben benieuwd ![]() | |
tombolafan | woensdag 18 mei 2011 @ 23:26 |
Ik zou cupcakes met bv geel fondant doen en dan groene klaver-vier blaadjes erop doen voor het geluk (en is ook van ierland dacht ik) ![]() | |
Allesea | woensdag 18 mei 2011 @ 23:32 |
Shamrocks bedoel je? Dat zijn klavertjes-drie, die zijn van Ierland ![]() Maargoed, hoe maak ik die als decoreer-leek?? ![]() | |
Franneh | woensdag 18 mei 2011 @ 23:35 |
Zoeken op webshops bij uitstekers! (http://www.koek-it.nl/?search=klavertje&menu=search) Wat ik zou doen.. Groene cupcakes maken (beetje groene kleurstof erin) Lichtgroene fondant/marsepein erop of botercreme en donkergroene klavertjes. Succes in ieder geval, wel foto posten he. ![]() | |
Allesea | woensdag 18 mei 2011 @ 23:39 |
Foto's komen uiteraard !!! ![]() En de groene kleurstof dan gewoon door het beslag? Heeft dat geen gevolgen voor het bakken oid? Moet je dan nog ergens rekening mee houden? Of hoe je er maar kleurstof doorheen te doen en te bakken zoals je normaal zou doen?? | |
Danielle83 | donderdag 19 mei 2011 @ 14:32 |
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken. | |
Blizzie | donderdag 19 mei 2011 @ 15:07 |
ik gebruikt nooit melk.. alleen boter en eieren en deeg mix | |
Danielle83 | donderdag 19 mei 2011 @ 15:10 |
Ook geen roomboter? | |
Allesea | donderdag 19 mei 2011 @ 15:25 |
Heb ff gegoogled, en ben tegengekomen dat je ipv melk ook spa rood kunt gebruiken? Zelf nog nooit geprobeert, maar het is denk ik wel het proberen waard. Ook staat er dat je bijvoorbeeld sojamelk kunt gebruiken, maar ik weet niet of je dat wel mag hebben met lactose-allergie. Oow, en het schijnt dat de AH melk-vrije bakproducten heeft ![]() | |
Danielle83 | donderdag 19 mei 2011 @ 15:27 |
Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha. | |
SV-tje | donderdag 19 mei 2011 @ 18:45 |
Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept: recept is: voor een tulbandcake of voor 15 cuppies. Ik heb tot nu toe al 7up en spa en fruit gebruikt, beide lekker Ingredienten: ( alles kamertemperatuur) 4 eieren 250 gram bloem 250 gram suiker 1 zakje vanillesuiker half zakje bakpoeder 125 ml zonnebloemolie 150 ml seven-up ( of een andere frisdrank) mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie. meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje. Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag. Bak de cake of cuppies in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden. Ook biscuits zijn bij mij altijd lactosevrij je kunt botercreme maken met alle soorten boter dus ook andere dan roomboter. Vullingen kan ook van alles zijn, zoals jam. 5 eieren 150 gr. suiker 125 gr. bloem 25 gr. maizena zakje vanillesuiker zout Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20. Werkwijze Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water. Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster. Beide recepten komen van leukstaarten.nl | |
Allesea | donderdag 19 mei 2011 @ 19:36 |
Frisdrank in de cupcakes? ![]() ![]() Ik heb inmiddels een idee bedacht voor de Irish Cupcakes, alleen nog geen idee hoe ik het uit ga werken. Ik bak chocolade cupcakes, en leg daar een dungerold rondje groene marsepijn op wat ik vast 'plak' met aardbeienjam. Daarop wil ik dan met een bruine of donkergroene stift oid 'Good Luck!' schrijven en daarbij wil ik dan een dansschoentje maken van zwarte marsepijn (of fondant, wat raden jullie aan?) Nu mijn vraag... Iemand tips voor hoe ik dat dansschoentje moet maken? En dan alleen de schoen zelf, de veters kan ik erbij tekenen ![]() Foto van de dansschoen | |
Danielle83 | donderdag 19 mei 2011 @ 19:55 |
Hier heb ik echt wat aan! Thanks! Ik ga ze opschrijven en het proberen ![]() | |
Silmarwen | donderdag 19 mei 2011 @ 21:07 |
![]() ![]() Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.- Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant. Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit. | |
Isabeau | donderdag 19 mei 2011 @ 21:33 |
Owwww, die zijn adorable, Silmarwen! ![]() | |
MissHobje | donderdag 19 mei 2011 @ 21:45 |
Wow wat een geweldige schaapjes ![]() ![]() | |
Allesea | donderdag 19 mei 2011 @ 22:58 |
Die zien er echt super leuk uit !!!! ![]() ![]() Trouwens... kan iemand antwoord geven op de vragen die ik gesteld had? ![]() | |
Silmarwen | donderdag 19 mei 2011 @ 23:10 |
Ja ben er best trots op. xD Hoop dat Yade ze net zo leuk vindt! En het was goed te doen hoor, mijn man en schoonzus hebben geholpen! Ik zou persoonlijk marsepein kiezen (ik gebruik het zelf niet omdat ik een notenallergie heb) maar dat smaakt beter imho. Ik vind fondat wel weer fijner werken, is wat gladder. Schoentje, misschien uitprinten en als template gebruiken? Zaterdag ga ik overigens mijn eerste prinsessentaart maken, met barbie erin. Hoop dat het een beetje gaat lukken, maak wel foto's. Ga iets van roodfruit vulling doen. Framboos/aarbei zoiets, is ze namelijk gek op. Wilde geen boltaartje gaan bakken, maar hem uit laagjes cake in een hoge bolle schaal maken. Makkelijk laag voor laag vullen dan! | |
Allesea | donderdag 19 mei 2011 @ 23:19 |
Wat is een template? ![]() | |
SV-tje | donderdag 19 mei 2011 @ 23:32 |
Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter. Voor het vastplakken zou ik een klein dotje jam gebruiken en zeker niet heel de cake insmeren. Om te boetseren (schoentje) werkt fondant fijner, maar aangezien je zwart wil zou ik toch voor marsepein gaan. Aangezien fondant moeilijker zwart te maken is met kleurstof. Voor de vorm van de schoen zou ik een klein rolletje maken waar je met je pink of een prikkertje een uitholling in maakt | |
Ooi86 | donderdag 19 mei 2011 @ 23:45 |
Wow, Shaun the Sheep! | |
Allesea | vrijdag 20 mei 2011 @ 00:19 |
Thnx ![]() ![]() En dat van die frisdrank ga ik ook zeker eens proberen! Lijkt me wel wat, vooral die spa en fruit rode vruchten! Heb vanavond (tussen het opruimen van mn kamer door) groene cupcakes met Baileys-buttercream vulling gemaakt... Om je vingers bij af te likken xD Groen gewoon om het te proberen, en de baileys-vulling ivm de Irish Cupcakes die ik wil gaan maken (ook een soort probeerseltje dus ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 20 mei 2011 @ 02:35 |
2 weken geleden heb ik met mijn zusjes samen voor het eerst cupcakes gemaakt, om te oefenen voor mijn trouwen in september. Mijn lieve zusjes gaan dan cupcakes maken voor de daggasten, i.p.v. bruidstaart. Ik vind het heel erg leuk dat zij de cupcakes gaan maken, leuk en speciaal dat zij ze maken en niet 'de bakker op de hoek'. Ze hebben er veel zin in en dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker ![]() Supergezellig was het en best goed gelukt voor een eerste keer. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en we anders willen doen, dus er volgen nog wat oefenrondes. Kunnen we oefenen en er wat handigheid in krijgen. Dat is heel vervelend natuurlijk, want die cupcakes moeten nadat ze gemaakt zijn ook weer opgegeten worden (OM NOM NOM!) Volgende keer willen we de paars iets donkerder doen (en netter uitgesneden), de blaadjes groen moeten groener en de roosjes mogen iets groter en niet wit want dan vallen ze weg qua kleur in de witte botercrème. De botercrème zelf mag wat minder zoet en met wat meer citroen of sinaasappel. Cakejes zelf waren wel goed dus die laten we lekker zo ![]() (We hadden nog een ander recept met frambozen door het beslag en dat was heel lekker, maar zag er ontzettend crappy uit, die worden het dus niet ![]() Maar al met al, dus heel erg leuk! Heb al op verschillende websites zitten kijken, wat is er een hoop leuks te koop en zelf te maken zeg! Ontzettend leuk! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Allesea | vrijdag 20 mei 2011 @ 10:41 |
Ow, dat ziet er beter uit als mijn eerste cupcakes xD En ik vind de zachte kleuren persoonlijk ook heel erg mooi hoor, zeker voor ene bruiloft ![]() Ik ben er gister achter gekomen dat mijn oudere zus ook helemaal fan is van taarten maken/versieren dus we gaan binnenkort samen een workshop doen waarin we de basisprincipes van het decoreren leren, heb er super veel zin in !! ![]() | |
Lois | vrijdag 20 mei 2011 @ 13:55 |
Ik ben verliefd ![]() ![]() | |
Danielle83 | vrijdag 20 mei 2011 @ 16:06 |
Ze zien er echt heel lekker uit en heel schattig met die bloemetjes ![]() Nu moet ik ook maar is aan de bak binnenkort. | |
Zo-is-dat | zaterdag 21 mei 2011 @ 13:03 |
![]() Niet zo'n duidelijke foto maar vergeten er eentje te maken voor het ingepakt was! ![]() Cupcakes voor het kleine mannetje van m'n nichtje met zijn naam erop. Sommige met alleen muisjes en sommige met een marsepeinen ster. Vastgeplakt met vanillebotercreme, een succes! ![]() | |
Pandora73 | zaterdag 21 mei 2011 @ 13:13 |
Ziet er allemaal weer lekker uit hoor dames! | |
palma | zondag 22 mei 2011 @ 16:14 |
Vanavond ga ik voor het eerst mijn eigen taart maken..... spannend...... ik zal hem uploaden alstie een beetje gelukt is hihi | |
palma | zondag 22 mei 2011 @ 16:15 |
En wat een prachtige dingen hier zeg | |
BBQ-kip | zondag 22 mei 2011 @ 16:51 |
Mijn 2e batch cupcakes ooit staat nu in de oven. Ik maak Lemon & poppyseed cupcakes. http://www.bbcgoodfood.co(...)d-poppyseed-cupcakes Als het goed is komen ze er ongeveer zo uit te zien, maar dan met paarse topping omdat ik geen gele kleurstof heb. ![]() En nog wat dingen anders, omdat ik niet alles in huis had (ben aan het impuls-bakken). Sinaasappelrasp i.p.v. citroenrasp en maanzaadpasta i.p.v. losse maanzaadjes. En ik heb er een klein beetje zout in gedaan als smaakversterker, zag het nergens in het recept staan maar lees me wel een goed idee. Het beslag zag er in ieder geval lekker uit en smaakte ook lekker rauw ![]() | |
MarjoBlabla | zondag 22 mei 2011 @ 17:16 |
Oeh, leuk! Post je even een foto van jouw versie? | |
BBQ-kip | zondag 22 mei 2011 @ 17:20 |
Nou, die zijn hopeloos gefaald.... Ik heb zelf geen cupcakehouders en de papiertjes waren blijkbaar te slap, ze zijn er dus allemaal uitgelopen of meeeeega uitgezakt, waardoor het een soort cake-blobs zijn... ![]() Ik wacht even tot ze afgekoeld zijn om te proeven, dan kijk ik of ik er nog buttercream op maak of het helemaal laat zitten. Fotowaardig gaan ze in ieder geval niet worden helaas... * BBQ-kip cupcakehouders op haar te-kopen-lijstje zet |