Niet in kernwapens. Een ander bedrijf dat bijvoorbeeld wapens voor de overheid maakt, misschien wel.quote:Op zaterdag 18 december 2010 15:09 schreef bascross het volgende:
Om de discussie over ''ethisch'' beleggen even voor te zetten. Zouden jullie beleggen in wapens als het lucratief is? Ik weet niet of ik het zelf zou doen.
Drank, sigaretten en dergelijke maakt mij niets uit, zou ik wel doen.
Wapens zou ik in beginsel geen problemen mee hebben. Heel defensie draait erop immers. En gezien defensie in de gehele wereld een significant deel inneemt van het BNP is het imho ook gewoon in het belang van een goede spreiding. Vwb het ethische verhaal, wat is erger een wapenfabrikant die levert aan Westerse defensie of het gebruik van coltan in mobieltjes, een materiaal wat uit Congo komt en daar de oorlog financieert.quote:Op zaterdag 18 december 2010 15:09 schreef bascross het volgende:
Om de discussie over ''ethisch'' beleggen even voor te zetten. Zouden jullie beleggen in wapens als het lucratief is? Ik weet niet of ik het zelf zou doen.
Drank, sigaretten en dergelijke maakt mij niets uit, zou ik wel doen.
Dat laatste is inderdaad waar. Shell gaat ook niet zo netjes om met de gebieden waar ze olie naar boven halen, vooral de verhalen over Nigeria komen vaak in het nieuws.quote:Op zaterdag 18 december 2010 15:18 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Wapens zou ik in beginsel geen problemen mee hebben. Heel defensie draait erop immers. En gezien defensie in de gehele wereld een significant deel inneemt van het BNP is het imho ook gewoon in het belang van een goede spreiding. Vwb het ethische verhaal, wat is erger een wapenfabrikant die levert aan Westerse defensie of het gebruik van coltan in mobieltjes, een materiaal wat uit Congo komt en daar de oorlog financieert.
Ethiek icm investeren is geen zwart-wit, maar van grijstinten.
Helemaal gelijk, maar dat onderschrijfft alleen maar dat het niet zwart wit is.quote:Op zaterdag 18 december 2010 15:39 schreef tony_clifton- het volgende:
Defensie is anders ook wel een orwelliaans begrip, nietwaar? Defensie klinkt bij mij als het beschermen van de landsgrenzen. Ik vraag mij af in welke mate de amerikaanse grenzen worden beschermd in Irak en Afghanistan. Niet om een USA-discussie te starten, geldt evengoed voor Rusland, Groot Brittanië, en zowat elk ander land met wat belangen.
Shell die compleet geinfiltreerd zit in de Nigeriaanse overheid (wikileaks onlangs). Bauxiet wat uit Guinea komt, een land wat jarenlang gebukt ging onder een verschrikkelijke dictatuur. Olie uit Saudie Arabie waarbij mensenrechten niet van toepassing zijn. Diamanten uit West Afrikaanse conflictgebieden etc. etc. etc.quote:Op zaterdag 18 december 2010 15:47 schreef tony_clifton- het volgende:
(wel idd groot gelijk wat betreft grijstinten - onlangs stond trouwens nog in 't nieuws dat BP een heel land afperste)
Belegger maakt een keuze op basis van eigen referentiekader. Dat het niet de taak is van een belegger is imho te makkelijk.quote:Op zaterdag 18 december 2010 15:58 schreef piepeloi55 het volgende:
Als belegger is je primaire doel rendement. Als dat is terug te vinden in bedrijven/zaken die als onetisch worden gezien, dan zij dat zo. Het is niet aan de belegger om onetische zaken aan te pakken maar aan de politiek/toezichthouder en samenleving in het algemeen.
Persoonlijk vind ik dat alleen de taak van een belegger als het aanpakken van die onetische zaken waardeverhogend is, daar het primaire doel van de meeste beleggers rendement is. Achter elke belegger schuilt een persoon of instelling en het is aan hunzelf te oordelen wat men ermee doet en van vind, maar het is in principe geen taak van de belegger.quote:Op zaterdag 18 december 2010 16:06 schreef tjoptjop het volgende:
Belegger maakt een keuze op basis van eigen referentiekader. Dat het niet de taak is van een belegger is imho te makkelijk.
Ik heb geen ethische bezwaren.quote:Op zaterdag 18 december 2010 15:09 schreef bascross het volgende:
Om de discussie over ''ethisch'' beleggen even voor te zetten. Zouden jullie beleggen in wapens als het lucratief is? Ik weet niet of ik het zelf zou doen.
Drank, sigaretten en dergelijke maakt mij niets uit, zou ik wel doen.
Prima als je besluit om er geen probleem mee te hebben (heb ik ook niet in bijna alle gevallen), maar een belegger is wel een stakeholder en doen alsof het niet aan hen is, is imho niet waar.quote:Op zaterdag 18 december 2010 16:15 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik dat alleen de taak van een belegger als het aanpakken van die onetische zaken waardeverhogend is, daar het primaire doel van de meeste beleggers rendement is. Achter elke belegger schuilt een persoon of instelling en het is aan hunzelf te oordelen wat men ermee doet en van vind, maar het is in principe geen taak van de belegger.
Dat is pas een aankondiging, Eat That Cantona!quote:Op zaterdag 18 december 2010 17:54 schreef fedsingularity het volgende:
Komende week een georganiseerde bankrun?
http://www.zerohedge.com/(...)dvises-americans-put
[ afbeelding ]
Het socialisme viert weer weligquote:Europees onderzoek naar Google uitgebreid
Door Joost Schellevis, zaterdag 18 december 2010 12:56, views: 4.457
Een Europees onderzoek naar Google wordt uitgebreid met klachten uit Duitsland. De zoekgigant wordt ervan beschuldigd zijn zoekmachine te gebruiken om concurrentie te belemmeren. Een onderzoek werd in november aangekondigd.
De Europese Commissie onderzoekt of Google zijn machtspositie misbruikt om concurrenten uit de markt te drukken. Dat onderzoek wordt uitgebreid met klachten van twee grote Duitse uitgevers bij de Duitse mededigingsautoriteiten, schrijft The New York Times. De uitgevers beschuldigen Google ervan zoekresultaten te manipuleren om zijn eigen diensten te promoten. Ze eisen dat Google daarmee stopt en wil dat de zoekgigant zijn algoritme openbaart.
Ook beschuldigen ze Google ervan dat het uitgevers niet betaalt, terwijl het veel geld zou verdienen met advertenties bij links naar artikelen. Het is onduidelijk of het daarbij om Google News of de algemene zoekmachine gaat.
Het openbaren van zijn zoekalgoritme zal Google waarschijnlijk koste wat kost proberen te voorkomen, omdat de kwaliteit van zoekresultaten afhankelijk is van de kracht van het gebruikte algoritme. Dat maakt het algoritme zeer concurrentiegevoelig: juist met de kwaliteit van zoekresultaten kunnen zoekmachines zich afzetten tegen concurrenten.
Ook een klacht van het bedrijf Euro-Cities, dat digitale landkaarten aanbiedt, wordt overgenomen door de Europese Commissie. Dat bedrijf klaagt over het feit dat Google zijn Maps-dienst gratis door websites laat integreren. Daardoor zou het verdienmodel van Euro-Cities om zeep worden geholpen.
Google-woordvoerder Al Verney stelt tegenover The New York Times dat het overnemen van klachten een procedurele stap is, die altijd wordt genomen wanneer procedures in lidstaten overlap vertonen met Europese onderzoeken.
Het onderzoek van de EC naar Google werd in november aangekondigd. Google zou betaalde zoekresultaten voorrang geven boven 'organische' zoekresultaten, en daarmee mogelijk misbruik maken van zijn positie, aldus de Europese Commissie. Ook zou Google sites dwingen geen ander advertentiesysteem te gebruiken dan Google AdWords.
http://tweakers.net/nieuw(...)ogle-uitgebreid.html
Mwah, als ik bij BoA zou zitten dan zou ik m'n geld wegtrekken. Wikileaks heeft toch wel aangetoond dat ze onthullende info hebben over zaken (anders schieten overheden niet zo in paniek).quote:Op zaterdag 18 december 2010 18:04 schreef Rejected het volgende:
Zoveel macht zal Wikileaks niet hebben gok ik.
Altria, het best presterende bedrijf in de geschiedenis van de S&Pquote:Op zaterdag 18 december 2010 19:13 schreef LXIV het volgende:
Als belegger gaat het me enkel om de knikkers. Voordeel van niet-ethische bedrijven is dat ze impopulair zijn en daarom vaak ondergewaardeerd. Nadeel is allerlei claims e.d. (tabak).
Tot nu toe in deze discussie werden vooral tabak en wapen fabrikanten genoemd. In het geval van tabak ligt de keuze om dit uiteindelijk te gebruiken bij de consument die (in de westerse wereld althans) goed ingelicht is over de gevolgen daarvan. In het geval van wapens kunnen deze ook louter ter verdediging en als afschrikking worden gebruikt.quote:Op zaterdag 18 december 2010 19:13 schreef LXIV het volgende:
Als belegger gaat het me enkel om de knikkers. Voordeel van niet-ethische bedrijven is dat ze impopulair zijn en daarom vaak ondergewaardeerd. Nadeel is allerlei claims e.d. (tabak).
Aandeelhouders kunnen altijd een andere koers kiezen, maar je kunt niet van die aandeelhouders verwachten dat ze beslissingen nemen die de waarde van het bedrijf (en daarmee hun portemonnee) verminderen. Vooral als je nagaat dat de meeste aandeelhouders aandeelhouder zijn om rendement te maken. In een utopie zou dat misschien zo moeten zijn, maar daar leven we niet in. Het is aan de politiek/autoriteit en vooral samenleving in het algemeen om de kans op onetische zaken zo klein mogelijk te maken.quote:Op zaterdag 18 december 2010 17:58 schreef tjoptjop het volgende:
Prima als je besluit om er geen probleem mee te hebben (heb ik ook niet in bijna alle gevallen), maar een belegger is wel een stakeholder en doen alsof het niet aan hen is, is imho niet waar.
Geen nood, het vrouwtje gaat kerst in de UK vierenquote:Op zaterdag 18 december 2010 20:18 schreef SeLang het volgende:
Ze zijn hier (UK) alweer in paniek omdat er een beetje sneeuw is gevallen en mensen daarom misschien minder kerstkadootjes kopen omdat ze niet bij de winkel kunnen komen. En dat is zogenaamd ernstig slecht voor de economie
Wat een samenleving hebben we toch tegenwoordig.
Mja, in feite staan we gewoon op dezelfde lijn alleen een iets andere kijkrichtingquote:Op zaterdag 18 december 2010 20:41 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Aandeelhouders kunnen altijd een andere koers kiezen, maar je kunt niet van die aandeelhouders verwachten dat ze beslissingen nemen die de waarde van het bedrijf (en daarmee hun portemonnee) verminderen. Vooral als je nagaat dat de meeste aandeelhouders aandeelhouder zijn om rendement te maken. In een utopie zou dat misschien zo moeten zijn, maar daar leven we niet in. Het is aan de politiek/autoriteit en vooral samenleving in het algemeen om de kans op onetische zaken zo klein mogelijk te maken.
google bevoordeelt anders wel zijn zoekresultaten zijn eigen sites. google finance wordt bijv hoger gezet voor yahoo finance. Je kan je afvragen of dat illegaal is, maar het past niet bij de slogan "dont be evil".quote:Op zaterdag 18 december 2010 18:08 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Het socialisme viert weer welig
Eisen dat, met de macht van de EU achter zich, Google het zoekalgoritme openbaar moet maken. Een kaartenmaker die klaagt dat Google het gratis aanbiedt en dat dur verboden zou moeten worden.
Ik hoor de consument niet klagen, maar voor die groep is de EU ook niet geloof ik...
En wat is daar mis mee?quote:Op zaterdag 18 december 2010 22:31 schreef superpiet het volgende:
[..]
google bevoordeelt anders wel zijn zoekresultaten zijn eigen sites. google finance wordt bijv hoger gezet voor yahoo finance. Je kan je afvragen of dat illegaal is, maar het past niet bij de slogan "dont be evil".
in de brick en mortar world heb je anti-monopolie-wetten. En google is in feite een monopolist maar dan in de virtuele wereld. Het kan zomaar gebeuren dat google wordt gedwongen zijn monopolie op te geven. Zelfde zoals met loskoppeling windows en internet explorer gedwongen is gebeurd.quote:
Zoals ik al zei socialisme viert weer hoogtij. Google heeft die "monopolie" positie behaalt door gewoon het beste product te maken, nota bene GRATIS in gebruik voor consumenten. Gmail die als een van de eerste kwam met de gigabyte opslag, Chrome die zorgde voor een performance sprong in de browser wereld. Maps en Earth voor de tof. Finance is inmiddels beter dan die van Yahoo.quote:Op zaterdag 18 december 2010 22:38 schreef superpiet het volgende:
[..]
in de brick en mortar world heb je anti-monopolie-wetten. En google is in feite een monopolist maar dan in de virtuele wereld. Het kan zomaar gebeuren dat google wordt gedwongen zijn monopolie op te geven. Zelfde zoals met loskoppeling windows en internet explorer gedwongen is gebeurd.
Als ik iets keihard zou willen shorten was dat wel Hyves inderdaadquote:Op zaterdag 18 december 2010 23:04 schreef tjoptjop het volgende:
En over een paar jaar gaan Hyves, Netlog e.d. bij de EU aankloppen omdat Facebook hun klandizie inpikt
het heeft niks met socialisme te maken. feit is dat een monopolie positie misbruikt kan worden en daarom bestaan er wetten die mogelijk misbruik tegengaan. Zelfs in de VS hebben ze anti-monopolie en anti-kartel wetgeving. De gedachte is immers dat concurrentie goed is voor de samenleving.quote:Op zaterdag 18 december 2010 22:46 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zoals ik al zei socialisme viert weer hoogtij. Google heeft die "monopolie" positie behaalt door gewoon het beste product te maken, nota bene GRATIS in gebruik voor consumenten. Gmail die als een van de eerste kwam met de gigabyte opslag, Chrome die zorgde voor een performance sprong in de browser wereld. Maps en Earth voor de tof. Finance is inmiddels beter dan die van Yahoo.
En aangezien ze te populair zijn moeten ze opbreken, nee enorm logischLiever schakelen bedrijven die de concurrentie niet aankunnen de lobbyisten in om zo privileges te bedingen via de EU. Niemand is verplicht google te gebruiken, voor ieder afzonderlijke dienst zijn er alternatieven genoeg
Juist gratis is heel verdacht.quote:Op zaterdag 18 december 2010 22:46 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zoals ik al zei socialisme viert weer hoogtij. Google heeft die "monopolie" positie behaalt door gewoon het beste product te maken, nota bene GRATIS in gebruik voor consumenten. Gmail die als een van de eerste kwam met de gigabyte opslag, Chrome die zorgde voor een performance sprong in de browser wereld. Maps en Earth voor de tof. Finance is inmiddels beter dan die van Yahoo.
En aangezien ze te populair zijn moeten ze opbreken, nee enorm logischLiever schakelen bedrijven die de concurrentie niet aankunnen de lobbyisten in om zo privileges te bedingen via de EU. Niemand is verplicht google te gebruiken, voor ieder afzonderlijke dienst zijn er alternatieven genoeg
Dat kan ik wel, als belegger, als werknemer, als contractor, als whatever.quote:Op zaterdag 18 december 2010 20:41 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Aandeelhouders kunnen altijd een andere koers kiezen, maar je kunt niet van die aandeelhouders verwachten dat ze beslissingen nemen die de waarde van het bedrijf (en daarmee hun portemonnee) verminderen. Vooral als je nagaat dat de meeste aandeelhouders aandeelhouder zijn om rendement te maken. In een utopie zou dat misschien zo moeten zijn, maar daar leven we niet in. Het is aan de politiek/autoriteit en vooral samenleving in het algemeen om de kans op onetische zaken zo klein mogelijk te maken.
Daarom zei ik ook "in gebruik", je 'betaalt' ervoor omdat je die advertenties er extra gratis bij krijgt.quote:Op zondag 19 december 2010 10:13 schreef LXIV het volgende:
[..]
Juist gratis is heel verdacht.
20 jaar geleden kwamen in veel dorpen supermarkten. Die verkochten brood ver onder de prijs waarvoor de bakker het leveren kon. Hoe deden ze dat? Door dat verlies goed te maken met andere producten. Als de lokale bakker eenmaal failliet ging werd de prijs van het brood ook verhoogd.
Een zeer groot bedrijf zijn en de markt veroveren door iets wat niet gratis kan zijn toch gratis aan te bieden is juist heel oneerlijk.
De VS heeft hierin dan ook al een veel langere historie, en zo vrij is het daar al decenia niet meer hoor.quote:Op zondag 19 december 2010 01:13 schreef superpiet het volgende:
[..]
het heeft niks met socialisme te maken. feit is dat een monopolie positie misbruikt kan worden en daarom bestaan er wetten die mogelijk misbruik tegengaan. Zelfs in de VS hebben ze anti-monopolie en anti-kartel wetgeving. De gedachte is immers dat concurrentie goed is voor de samenleving.
wat je nu ziet dat google inderdaad de beste producten maakt. maar als dat in de toekomst niet meer het geval is, dan kunnen ze makkelijk hun positie misbruiken, net zoals microsoft dat deed met internet explorer.
Sorry maar juichen dat iets socialisme is terwijl er daadwerkelijk reden bestaat tot zorgen is belachelijk
Prachtig toch. Als bedrijf moet je wel blijven innoveren en verbeter anders word je direct ingehaald door een betere. Als belegging interessant is betwijfel ik ook, of ze gaan failliet, of het is zwaar overgewaardeerdquote:Op zondag 19 december 2010 12:03 schreef SeLang het volgende:
Ik blijf me verbazen over de dynamiek (en onvoorspelbaarheid) van die PC/ internet (2.0) wereld.
Dat is niet vreemd, want Google heeft namelijk wel een monopolie-positie bij zoekmachines. Maar jij zegt van niet??? je ziet ook al dat zij geld betalen aan bijv Firefox zodat deze standaard Google als zoekmachine gebruikt. Dit is geen probleem nogtoe omdat Firefox niet heel veel wordt gebruikt t.o.v. IE. Maar als dat wel zo was dan zou dit vallen onder "koppelverkoop".quote:Op zondag 19 december 2010 11:42 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
De VS heeft hierin dan ook al een veel langere historie, en zo vrij is het daar al decenia niet meer hoor.
Die zaak tegen Microsoft was dan ook een enorme farce, de boete (uiteraard betaald door de consumenten) was louter ter genoegdoening van wat EU figuren die zich op de borst konden roffelen wat ze een goed werk gedaan hebben.
Maar we gaan dus vooruit lopen op de zaken dat Google mogelijkerwijs misschien een monopolie (die ze niet hebben) zou kunnen misbruiken. Zie je niet in hoe vreemd dit is? Terwijl de ware aard natuurlijk is dat aanbieders van oninteressante/slechte producten bij de EU lopen te hengelen voor openbaarmaking van dat algoritme.
Dat is hetzelfde als Usain Bolt 10kg lood ombinden om de concurrenten een kans te geven
En zoals ik al zei, Facebook ook maar vast preventief opsplitsen?
Ik vond het ook raar tot ik ergens las dat Facebook in het eerste jaar werd gefinancierd met 500 miljoen dollar. Dat is zo immens veel voor een pas gestart studentenbedrijfje dat de normale wetten van het investeren niet meer gelden. Tegenwoordig draait alles om het grootste marktaandeel te verkrijgen en daarna kijkt men pas naar winst. Het incrementele karakter van een image opbouwen is er niet meer in de internetwereld en dat maakt het imo ook een onvoorspelbare business.quote:Op zondag 19 december 2010 12:03 schreef SeLang het volgende:
Ik blijf me verbazen over de dynamiek (en onvoorspelbaarheid) van die PC/ internet (2.0) wereld. Een paar jaar geleden leek Google onaantastbaar. Nu krijgen ze opeens serieuze dreiging van Facebook die zomaar uit het niets is opgekomen.
Verkoop van wat? Een daarnaast heeft Microsoft groots Bing gelanceerd.quote:Op zondag 19 december 2010 15:02 schreef superpiet het volgende:
[..]
Dat is niet vreemd, want Google heeft namelijk wel een monopolie-positie bij zoekmachines. Maar jij zegt van niet??? je ziet ook al dat zij geld betalen aan bijv Firefox zodat deze standaard Google als zoekmachine gebruikt. Dit is geen probleem nogtoe omdat Firefox niet heel veel wordt gebruikt t.o.v. IE. Maar als dat wel zo was dan zou dit vallen onder "koppelverkoop".
Waren zat alternatieven te gebruiken, alleen moet de klant daarvoor wat moeite doen (firefox downloaden bijvoorbeeld, of een andere mediaspeler)quote:je spreekt over dat de zaak tegen microsoft een farce was. Sorry maar klanten dwingen geen concurrentie producten te gebruiken, of straffe van niet meer producten leveren aan een klant is pure machtsmisbruik.
Zoals Altavista Google uit de markt gedrukt heeft bedoel je?quote:Stel dat er een betere zoekmachine zou komen dan Google. Dan zou Google heel makkelijk deze zoekmachine uit de markt kunnen drukken.
Ik zie werkelijk niet in hoe dit "evil" is, tuurlijk bevoordelen ze eigen producten. De bakker gaat toch ook niet zeggen dat zijn wit minder lekker is en dat je beter bij de bakker verderop het wit kunt halenquote:Ik zei ook al eerder dat google inderdaad zijn eigen sites bevoordeelt. Afhankelijk van of dit daadwerkelijk illegaal is is dit niet in lijn met "dont be evil" en hun eigen publieke richtlijnen. Je mag immers niet liegen tegenover consumenten.
Internet is dan ook een bedrijfstak van alles of niets, een soort van feedback loopquote:Op zondag 19 december 2010 15:15 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik vond het ook raar tot ik ergens las dat Facebook in het eerste jaar werd gefinancierd met 500 miljoen dollar. Dat is zo immens veel voor een pas gestart studentenbedrijfje dat de normale wetten van het investeren niet meer gelden. Tegenwoordig draait alles om het grootste marktaandeel te verkrijgen en daarna kijkt men pas naar winst. Het incrementele karakter van een image opbouwen is er niet meer in de internetwereld en dat maakt het imo ook een onvoorspelbare business.
Wat een tijd was dat zeg. Netscape, Lycos, Altavista was bij iedereen(!) bekend. En ploef, opeens daalt de marktwaarde met enorme sprongen en verdwijnt het zo goed van de aardbodem.quote:Op zondag 19 december 2010 16:12 schreef tjoptjop het volgende:
Zoals Altavista Google uit de markt gedrukt heeft bedoel je?
Omdat ze ingehaald worden door betere alternatieven zoals Google. Net zoals Google over 10 jaar ook misschien ingehaald is door een nog beter alternatief.quote:Op zondag 19 december 2010 16:26 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat een tijd was dat zeg. Netscape, Lycos, Altavista was bij iedereen(!) bekend. En ploef, opeens daalt de marktwaarde met enorme sprongen en verdwijnt het zo goed van de aardbodem.
Ik vind het vooral typerend voor de huidige internetbedrijfjes. Marktplaats, Ebay en Amazon zijn ook groot geworden door er veel geld tegenaan te smijten maar bouwden vooral voort op image. Nu heb je bedrijfjes als Twitter die binnen no-time de markt veroveren en je pas van het medium hoort nadat Frits Wester uitgebreid vragen van twitteraars beantwoordt op tv. En dan wordt de marktwaarde van zo'n bedrijf geschat op 3.7 miljard.quote:Op zondag 19 december 2010 16:18 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Internet is dan ook een bedrijfstak van alles of niets, een soort van feedback loop. Dus zo vreemd is die gedachtegang niet.
Het was vooral dat ze de eerste waren en een goed product leverden. Veel geld is natuurlijk relatief als je het vergelijkt met (offline) marketingbudgetten van bedrijven als Unilever, P&G, Coca Cola e.d.quote:Op zondag 19 december 2010 16:31 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik vind het vooral typerend voor de huidige internetbedrijfjes. Marktplaats, Ebay en Amazon zijn ook groot geworden door er veel geld tegenaan te smijten maar bouwden vooral voort op image.
De marktwaarde van dat soort webpagina's zoals FB, Flickr, Twitter, etc. is lastig te bepalen. Maar als er een beter alternatief komt is die waarde ook binnen no time(!) verdwenen.quote:Op zondag 19 december 2010 16:31 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik vind het vooral typerend voor de huidige internetbedrijfjes. Marktplaats, Ebay en Amazon zijn ook groot geworden door er veel geld tegenaan te smijten maar bouwden vooral voort op image. Nu heb je bedrijfjes als Twitter die binnen no-time de markt veroveren en je pas van het medium hoort nadat Frits Wester uitgebreid vragen van twitteraars beantwoordt op tv. En dan wordt de marktwaarde van zo'n bedrijf geschat op 3.7 miljard.
Ik keek net even op die pagina. Dat er nog steeds per dag meer dan 2 miljoen pageviews zijn op zo'n site! Teh fuck!quote:Op zondag 19 december 2010 16:28 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik weet trouwens nog wel dat Startpagina.nl nog voor iets van 40 miljoen gulden ofzo verkocht werd
Van die oma's en digibete babyboomers die het al vanaf '97 als starpagna hebben op IEquote:Op zondag 19 december 2010 16:44 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik keek net even op die pagina. Dat er nog steeds per dag meer dan 2 miljoen pageviews zijn op zo'n site! Teh fuck!Unieke bezoekers per dag: 819.607
Je mag sowieso niet liegen tegenover consumenten, en google lijkt dat wel te doen. Als het liegen leidt tot een betere ervaring zelfs dan is liegen liegen.quote:Op zondag 19 december 2010 16:12 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Verkoop van wat? Een daarnaast heeft Microsoft groots Bing gelanceerd.
En bij Firefox (en iedere andere browser) kun je gewoon instellen welke zoekmachine je rechtboven gebruikt. De ze Google als default gebruiken lijkt me nogal wiedes omdat die het beste is momenteel.
[..]
Waren zat alternatieven te gebruiken, alleen moet de klant daarvoor wat moeite doen (firefox downloaden bijvoorbeeld, of een andere mediaspeler)
[..]
Zoals Altavista Google uit de markt gedrukt heeft bedoel je?
[..]
Ik zie werkelijk niet in hoe dit "evil" is, tuurlijk bevoordelen ze eigen producten. De bakker gaat toch ook niet zeggen dat zijn wit minder lekker is en dat je beter bij de bakker verderop het wit kunt halen
"liegen" wat bedoel je daar mee?quote:Op zondag 19 december 2010 18:51 schreef superpiet het volgende:
[..]
Je mag sowieso niet liegen tegenover consumenten, en google lijkt dat wel te doen. Als het liegen leidt tot een betere ervaring zelfs dan is liegen liegen.
En google als voorbeeld geven waarom anti-monopolie wetten en anti-kartel wetten socialistisch zijn is natuurlijk geen goed voorbeeld. Omdat google inderdaad goede producten maakt. maar op zat manieren kan een monopolist zijn zin doordrukken. Immers Internet explorer is ook de beste browser of niet soms, anders zou deze toch niet 80% van de markt in handen hebben?
Net die film ook gekeken.quote:Op zondag 19 december 2010 15:57 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik vind the social network trouwens wel een goeie film en totaal niet anti-zuckerberg. Hij is gewoon een kerel met z'n eigen trekjes. Ik heb al ergere mensen gezien, wel mensen die niet zo geniaal worden dat hun trekjes uitvergroot werden maar soit.
Gaat Obama dan eindelijk geld besparen door z'n achterban de keel door te snijden?quote:The Next Stop In Obama's Political Suicide Tour: Announcing Social Security Cuts During State Of The Union Address
Obama's latest quid-pro-quo with the republican party over a doubling down on fiscal stimulus in the form of mutual back scratching, funding by yet another trillion in debt, may have well be the start of his toxic spiral to the the bottom of political insignificance. According to Politico, "The tax deal negotiated by President Barack Obama and Senate Republican leader Mitch McConnell of Kentucky is just the first part of a multistage drama that is likely to further divide and weaken Democrats." Next up on the path of what many see as the terminal alienation of the president from his liberal constituency, will occur during the next State of the Union Address, when the teleprompter in chief is expected to announce cuts in Social Security, according to Politico which quotes "well-placed sources." Why will the president pretend to espouse even an ounce of fiscal prudence? Because, around that time the discussion over the US debt ceiling will be in full heat: we expect total US debt to be about $14.1 trillion by the end of January: just a $200 billion buffer from the debt ceiling breach. Therefore, as Robert Kuttner of politico speculates: "The idea is to pre-empt an even more draconian set of budget cuts likely to be proposed by the incoming House Budget Committee chairman, Rep. Paul Ryan (R-Wis.), as a condition of extending the debt ceiling. This is expected to hit in April." And as Kuttner once again phrases it best: "How to put this politely? For a Democratic president, this approach is bad economics and worse politics."
http://www.zerohedge.com/(...)during-state-union-a
denk het ook nietquote:Op zondag 19 december 2010 20:59 schreef SeLang het volgende:
[..]
Gaat Obama dan eindelijk geld besparen door z'n achterban de keel door te snijden?
Ow, ik hoef vast niet uit te leggen dat snijden in social security om "tax cuts for the rich" te financieren sterk deflatoir is, vanwege de veel grotere invloed die dat heeft op discretionary spending
Ik moet nog zien dat hij dit echt gaat doen
Eentje die Baidu gaat opvreten?quote:Op zondag 19 december 2010 21:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
@ internet: en dan te bedenken dat 95% van India en China (waar pakweg de helft van de wereldbevolking woont, en alles en iedereen -mobiel- online is) z'n gat afveegt met Google
zoek maar de nieuwe google in Mumbai of Shanghai
Voor de kerstcadeausquote:Op zondag 19 december 2010 23:23 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik zit vanaf morgen ochtend full frontal in de markt om er zelf misschien nog een kerst rally van te maken. Een weekje met de knoppen traden via cfd. Dat is al weer even geleden.
De Filippijnenquote:Filipijnse bankbiljetten vol fouten
Nieuwe bankbiljetten zorgen in de Filipijnen voor verhitte discussies. De biljetten zitten vol fouten.
Inheemse papegaai
Zo staat er op het nieuwe 500 pesobiljet een zeldzame inheemse papegaai afgebeeld waarvan de rode bek geel is afgebeeld en het verenpak geel in plaats van groen. Op een kaart op het biljet ligt een Filipijnse rivier die voorkomt op de werelderfgoedlijst van Unesco op de verkeerde plaats.
Ruimtegebrek
De nieuwe biljetten werden eerder deze maand uitgegeven en hebben de handtekening van de dit jaar aangetreden president Benigno Aquino. De centrale bank van het Aziatische land stelde dat ruimtegebrek de bewegingsvrijheid van de makers belemmerde en dat het daardoor mogelijk is dat niet alles correct is weergegeven.
Spelling
De centrale bank van de Filipijnen moest in 2005 biljetten terughalen omdat de naam van Gloria Arroyo, Aquino's voorganger, verkeerd was gespeld.
© RTLZ.nl
Maar vind je het nou niet zonde van je tijd om een beetje realtime naar een scherm te zitten staren terwijl je ook risicoloos strategieën kunt ontwikkelen en testen op vele jaren van koersdata, waarbij je fast forward kunt gaan, inclusief perioden waarin er opwindende dingen gebeurden?quote:Op maandag 20 december 2010 11:42 schreef sitting_elfling het volgende:
Tot dusver erg saaie handels dag. Met name intraday. Niet dat ik nou extreme actie verwacht de week voor kerst sinds traditiegetrouw volumes niks voorstellen, maar het is wel overdreven weinig beweging. Paar puntjes winst en verlies hier en daar. Zit met name long op index&goud&silver.
Adrenaline and greed.quote:Op maandag 20 december 2010 12:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar vind je het nou niet zonde van je tijd om een beetje realtime naar een scherm te zitten staren terwijl je ook risicoloos strategieën kunt ontwikkelen en testen op vele jaren van koersdata, waarbij je fast forward kunt gaan, inclusief perioden waarin er opwindende dingen gebeurden?
Schermstaren leidt op z'n best tot succes in de vorm van een paar euros winst waarvan je nooit zult weten of het skill was of puur geluk (maar waarschijnlijk het laatste) terwijl succes bij het ontwikkelen van een strategie leidt tot iets dat een bepaalde voorspelbaarheid heeft en valt te automatiseren zodat je jezelf meer kunt richten op het uitgeven van het geld in tropische landen met mooie bruine meisjes enzo.
Wat een mietjuhs, gaan rellen na een "crash" van 6.72%. You ain't seen nothing yetquote:Bangladesh investors riot over stock market fall
Ordinary Bangladeshis have been tempted into the stock market by higher returns than banks
Hundreds of angry investors have staged protests in the Bangladeshi capital, Dhaka, after the stock exchange saw its steepest ever fall in a day.
Reports said they threw bricks at police, marched in the streets shouting slogans, and staged a sit-down protest.
Shares in the stock exchange suffered large falls within hours of opening on Sunday as panicked investors went on a selling spree.
The index ended the day down by 552 points or 6.72%.
It has been on a rollercoaster ride in recent weeks, hitting a record high on 5 December, having climbed 80% since the start of the year.
But on 8 December it nosedived, prompting protests in Dhaka and towns elsewhere.
Slogans
On Sunday, at least 500 investors hurled bricks at law enforcement officers near the Dhaka Stock Exchange and the Securities and Exchange Commission (SEC) offices, said local police chief Tofazzal Hossain according to AFP news agency.
"They chanted slogans against the government and the regulators, and marched through the busy roads in the Motijheel Commercial area, halting traffic. They also staged a sit-in at the SEC building," he said.
Analysts say Sunday's index fall was triggered by a central bank interest-rate hike.
The regulators have also taken measures in recent weeks to restrict money supply into the share market after concerns that stocks were overvalued.
The move forced big institutional investors to withdraw from the market, triggering panic among individual investors.
The rising value of the stocks in recent years has attracted hundreds of thousands of small-scale or retail investors in Bangladesh, says the BBC's Anbarasan Ethirajan in Dhaka.
It became a popular investment for ordinary people, often providing higher returns than bank deposits and savings.
Regulators have now agreed to relax some of the conditions, hoping that will increase the money supply and stabilise the market, he says.
http://www.bbc.co.uk/news(...)d&utm_medium=twitter
quote:Op maandag 20 december 2010 13:22 schreef iamcj het volgende:
Tnx, ben benieuwd of dit de nieuwe crisis wordt. Deze bailout zou mooi passen in de exponentieel groeiende staatschuld en het deficit. Lets go gold!
Het is zonde van de tijd. Inspiratieloos en writersblock. Dit soort livetrading moet juist impressies opdoen zodat ik weer een ideetje kan bijschrijven en dat eventueel kan testen. Daarbij komt dat ik nog lang niet de finesse heb in vergelijking met jezelf om dit soort systemen 'vluchtig' te testen. Ik heb soms het idee dat ik er langer over doe om het systeem error vrij te krijgen om er daarna achter te komen dat de hele dag klooien toch geen effect had omdat het systeem waardeloos ineffectief bleek te zijn.quote:Op maandag 20 december 2010 12:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar vind je het nou niet zonde van je tijd om een beetje realtime naar een scherm te zitten staren terwijl je ook risicoloos strategieën kunt ontwikkelen en testen op vele jaren van koersdata, waarbij je fast forward kunt gaan, inclusief perioden waarin er opwindende dingen gebeurden?
Schermstaren leidt op z'n best tot succes in de vorm van een paar euros winst waarvan je nooit zult weten of het skill was of puur geluk (maar waarschijnlijk het laatste) terwijl succes bij het ontwikkelen van een strategie leidt tot iets dat een bepaalde voorspelbaarheid heeft en valt te automatiseren zodat je jezelf meer kunt richten op het uitgeven van het geld in tropische landen met mooie bruine meisjes enzo.
Dan overschat je mij toch behoorlijk (en onderschat je jezelf). Dat macrotrading onderzoek heeft me bijvoorbeeld meerdere weken gekost voordat alles was geprogrammeerd, debugged, sanity checks gedaan en analyse van de resultaten voordat ik genoeg vertrouwen had opgebouwd om conclusies te trekken uit de resultaten.quote:Op maandag 20 december 2010 13:23 schreef sitting_elfling het volgende:
Daarbij komt dat ik nog lang niet de finesse heb in vergelijking met jezelf om dit soort systemen 'vluchtig' te testen. Ik heb soms het idee dat ik er langer over doe om het systeem error vrij te krijgen om er daarna achter te komen dat de hele dag klooien toch geen effect had omdat het systeem waardeloos ineffectief bleek te zijn.
Of verlies.... Je zegt hier alleen iets over hoge leverage, niet over winstgevendheid.quote:Daarbij komt dat minute trading erg lucratief kan zijn. Tegen een 5 cijferig margin slechts een 25 indexpunten winst op de FTSE (0.33% roughly). Dan weetjezelf ook dat de eventuele winst hierop behoorlijk is.
Dit is de kern van de zaak: hebben die TA-indicatoren op korte termijn inderdaad de voorspellende waarde die je eraan toedicht? Ikzelf heb dat tot nu toe nooit gevonden, op geen enkele tijdschaal.quote:De trade op basis van dat soort kleine schommelingen heeft niks meer met fundamenteels te maken. De CFDs opgepakt op het moment dat ze TA technisch leuke plaatjes lieten zien, lage boll band, lage rsi, leuke candle. Het is geen rocket science om in te zien dat als een boel TA indicatoren hetzelfde laten zien, bijvoorbeeld lage RSI, is het geen rocketscience dat het op erg(!!) korte termijn wel weer naar boven gaat.
Meestal NinjaTrader in combinatie met excel, soms ook nog in combinatie met een externe nummerieke bibliotheek en zelf geschreven dll's.quote:Op maandag 20 december 2010 14:20 schreef MuurStraat het volgende:
Wat gebruiken jullie om die strategieën te testen? Is dat een bepaald programma ofzo?
Heb dit ook eens getest met een aantal aandelen. Had toen als resultaat dat de koers vaak dezelfde kant kiest als de dag ervoor.quote:Op maandag 20 december 2010 14:30 schreef iamcj het volgende:
Een hele tijd geleden heb ik gekeken of er een correlatie bestond tussen voorgaande en toekomstige koersen. Kansen omhoog en omlaag waren ca. 50%, 50% (zit natuurlijk wel een opwaardse trend in)
Zie ook Europese denktank: VS manipuleert Eurocrisis om eigen crash te verbloemenquote:Op maandag 20 december 2010 12:55 schreef SeLang het volgende:
Voor één van de belangrijkste thema's die 2011 gaan beheersen, dit is een "must watch" 13 minuten clip van CBS 60-Minutes over de state en local government deficits en de dreigende default op municipal bonds en pensioenverplichtingen.
De hoogste tijd dat piepeloi weer komt uitleggen dat kredieten niet stijgen en inflatie daarmee pertinent onmogelijk is.quote:Hoe dan ook, uit onverwachte bron (een receptensite): de voedselgiganten Kraft Foods, Kellogg, General Mill en McDonalds hebben prijsverhogingen aangekondigd of al ingevoerd als gevolg van de gestegen suiker- en graanprijzen. Ook vleesprijzen zijn stijgende.
Ik had de Dow gedaan sinds 1930 of zoquote:Op maandag 20 december 2010 14:36 schreef Rejected het volgende:
[..]
Heb dit ook eens getest met een aantal aandelen. Had toen als resultaat dat de koers vaak dezelfde kant kiest als de dag ervoor.
Waarom gaat het toch allemaal zo langzaam...quote:
quote:Op maandag 20 december 2010 14:48 schreef dvr het volgende:
http://recipeland.com/new(...)h_food_prices_up-146
Dit soort conclusies zijn erg gevaarlijk als je niet diep genoeg kijkt. De markt heeft altijd een skew naar boven. Er zijn meer up days dan down days. De combinatie up-up komt dus sowieso het meest voor.quote:Op maandag 20 december 2010 14:36 schreef Rejected het volgende:
[..]
Heb dit ook eens getest met een aantal aandelen. Had toen als resultaat dat de koers vaak dezelfde kant kiest als de dag ervoor.
Meer is natuurlijk niet altijd beter, tenzij je ook op verschillende intervals had gelet.quote:Op maandag 20 december 2010 15:42 schreef iamcj het volgende:
[..]
Ik had de Dow gedaan sinds 1930 of zo
Je hebt idd gelijk, leuk dat je ook nog statistieken erbij hebt.quote:Op maandag 20 december 2010 16:58 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit soort conclusies zijn erg gevaarlijk als je niet diep genoeg kijkt. De markt heeft altijd een skew naar boven. Er zijn meer up days dan down days. De combinatie up-up komt dus sowieso het meest voor.
Dow Jones vanaf 1990:
Stijging: 52,8%
Daling: 47,2%
Ga je conditioneel kijken, bijvoorbeeld op de Dow Jones vanaf 1990:
Stijging na een stijging: 51,0%
Daling na een daling: 45,5%
Stijging na een daling: 54,4%
Daling na een stijging: 48,7
De conclusie is dus niet dat een trend zich voortzet maar vooral dat de kans op een stijging groter is dan de kans op een daling, ongeacht wat daaraan vooraf gaat. Dat is geen verrassende conclusie, want we weten dat op lange termijn buy&hold werkt.
Ga ik aan het eind van de week allemaal even lezen. Deze week druk met tentamens.quote:Op maandag 20 december 2010 17:11 schreef SeLang het volgende:
Interessant in deze context is ook dat als een ingeslagen weg meer kans heeft om te worden voortgezet, je dan zou verwachten dat trendvolgende indicatoren zoals moving averages een voorspellende waarde zouden hebben.
Een interessante topics in die context zijn deze:
Mythbusters: 50-daags moving average
Moving average gebruikt als 'stoploss'
Maar ook hier moet je heel goed lezen, anders trek je de verkeerde conclusies.
Het hangt er vanaf naar wat voor soort dingen je kijkt. Qua technical trading moet je er rekening mee houden dat communicatie nu veel sneller is en transactiekosten veel lager. Dus bepaalde strategieën kunnen met de kosten van vandaag op oude data winstgevend lijken terwijl ze in die tijd zelf nooit winstgevend waren of zelfs nieteens uitvoerbaar. Aan de andere kant stamt de meeste technische analyse al uit de jaren '20 en '30 dus ook toen was de markt al redelijk efficient in dat opzicht.quote:Op maandag 20 december 2010 18:09 schreef Blandigan het volgende:
Ik vraag me wel af in hoeverre je die (hele) oude data nog kunt gebruiken. Er zijn zoveel zaken veranderd die naar mijn mening een wereld van verschil maken zoals HFT trading en het feit dat de beurzen aan elkaar zijn geknoopt, peak oil en peak (insert X), de vergrijzing, de enorme explosie van de wereldbevolking, etc etc.
Ik heb gezegd dat het geprinte geld niet of amper in de werkelijke economie komt en op die manier niet tot inflatie kan leiden. De consument is nog steeds aan het deleverigen en dat zal de komende tijd zo blijven en bij een hervatting van de crisis verergeren.quote:Op maandag 20 december 2010 15:12 schreef GoudIsEcht het volgende:
De hoogste tijd dat piepeloi weer komt uitleggen dat kredieten niet stijgen en inflatie daarmee pertinent onmogelijk is.
Toch piepeloi?
Exact. De geschiedenis en ook psychologie is vaak een veel betere leidraad dan welk model ook, zolang je het in de context kunt plaatsen uiteraard. Zelf ben ik niet genoeg wiskundig onderlegd om allerlei strategien te backtesten (de meer ingewikkelde dan), maar aan de andere kant ben ik maar wat blij ook als ik lees dat je zelf al jaren zoniet decennia bezig bent zonder echt bruikbaar resultaat. En je bent niet de enige.quote:Op maandag 20 december 2010 18:22 schreef SeLang het volgende:
Qua fundamentele analyse geldt dat elke periode zijn eigen specifieke problemen kent, maar economische wetten zijn universeel. Economische geschiedenis, booms en busts, inflatie en deflatie, veranderingen in rentepeil, etc etc zie je door de hele geschiedenis terug, evenals dat mensen door de geschiedenis altijd dachten dat het nu allemaal anders was en dat de oude wetmatigheden niet meer golden. Keer op keer blijkt dat een illusie. Naar mijn mening blijft de geschiedenis dus een uitstekende leidraad.
Dan neem ik het inderdaad terug. Ik had het idee dat door de loop van de jaren heen je wat prefab modelletjes bij elkaar had gemaakt en vanuit daar wat makkelijker nieuwe strategieën kan opbouwen ipv. continu van scratch te beginnen. Dat scheelt een boel tijd. Errors er uit halen is vaak enorm demotiverend. Want in 9 van de 10 keer als je hem significant heb staan is het resultaat altijd minder dan wat je had gehoopt.quote:Op maandag 20 december 2010 14:01 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dan overschat je mij toch behoorlijk (en onderschat je jezelf). Dat macrotrading onderzoek heeft me bijvoorbeeld meerdere weken gekost voordat alles was geprogrammeerd, debugged, sanity checks gedaan en analyse van de resultaten voordat ik genoeg vertrouwen had opgebouwd om conclusies te trekken uit de resultaten.
Ik kan het straks nog even opzoeken maar volgens mij tonen zelfs de simpele ingebouwde RSI modellen bij bijv. Metastock een hoge efficiency. Oftewel dat een hoge probability dat het een omkeer patroon laat zien. Niet over welke periode, in welke mate etc. Alleen een omkeer patroon en dat is het enige wat je nodig hebt voor cfds.quote:Dit is de kern van de zaak: hebben die TA-indicatoren op korte termijn inderdaad de voorspellende waarde die je eraan toedicht? Ikzelf heb dat tot nu toe nooit gevonden, op geen enkele tijdschaal.
Het testen of die standaardindicatoren beter dan random entries geven is trouwens wel heel simpel en snel te testen omdat die standaard dingetjes in elk software pakket zitten ingebouwd, dus je hoeft zelf nauwelijks iets te programmeren of te debuggen.
Dat heeft het ook. Maar de lage succesrate wat betreft strategieën is soms toch wel een behoorlijke domper. Met andere woorden, het feit dat ik relatief gelukkig trade tot dusver forceert(!) mij ook niet om vol in de strategie research te duiken. (.. dat komt vanzelf wel een keer)quote:Op een vergelijkbare manier kun je ook setups van combinaties van standaard indicatoren testen. Ikzelf heb de motivatie verloren om daar nog naar te kijken, maar aangezien jijzelf echt geld op het spel zet op basis daarvan zou een objectieve test daarvan je interesse moeten hebben.
1 van de problemen die ik op het moment hier in ondervind is dat de correlatie tussen de grote markten een beetje spaak begint te lopen. Normaliter liepen de AEX, DAX, CAC, FTSE en de Amerikaanse beurzen relatief 1 op 1. Met name de DAX lijdt een eigen leven. Tot dusver heb ik al mijn onderzoek op de Amerikaanse markten gedaan maar heb het wel eens snel door een Europese markt gehaald. * boem * compleet ander resultaat. Dan rest mij de vraag weer hoe ik zo iets moet interpreteren.quote:Op maandag 20 december 2010 17:01 schreef SeLang het volgende:
Hele oude data geeft inderdaad andere resultaten dan meer recente data. Hele oude data lijkt iets meer te trenden dan nieuwere data. Helaas is de nieuwere data relevanter voor wat we vandaag kunnen uitnutten.
Niet, gebruik meestal sinds 97.quote:Op maandag 20 december 2010 18:09 schreef Blandigan het volgende:
Ik vraag me wel af in hoeverre je die (hele) oude data nog kunt gebruiken. Er zijn zoveel zaken veranderd die naar mijn mening een wereld van verschil maken zoals HFT trading en het feit dat de beurzen aan elkaar zijn geknoopt, peak oil en peak (insert X), de vergrijzing, de enorme explosie van de wereldbevolking, etc etc.
Heeft nu toch alles te maken met de huidige rente's, valuta en pomo?quote:Op dinsdag 21 december 2010 01:08 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
1 van de problemen die ik op het moment hier in ondervind is dat de correlatie tussen de grote markten een beetje spaak begint te lopen. Normaliter liepen de AEX, DAX, CAC, FTSE en de Amerikaanse beurzen relatief 1 op 1. Met name de DAX lijdt een eigen leven. Tot dusver heb ik al mijn onderzoek op de Amerikaanse markten gedaan maar heb het wel eens snel door een Europese markt gehaald. * boem * compleet ander resultaat. Dan rest mij de vraag weer hoe ik zo iets moet interpreteren.
Daar gaat mijn voorspelling van 335! Maar toch wel lekker zo.quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:18 schreef Arcee het volgende:
AEX zit binnen een punt van year-high. Zou ook tijd worden dat year-high er aan gaat, want WS blijft maar nieuw highs wegtikken.
Ik kan inderdaad dingen hergebruiken, maar dat zijn vooral de meer generieke onderdelen. De projectjes die ik de laatste paar jaar heb gedaan zijn erg verschillend waardoor je toch gewoon het meeste opnieuw moet schrijven. Maar het meeste werk zit sowieso in het debuggen, testen, evalueren en analyseren. Op het moment dat een test werkt is pas10-20% van het werk gedaan.quote:Op dinsdag 21 december 2010 01:05 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dan neem ik het inderdaad terug. Ik had het idee dat door de loop van de jaren heen je wat prefab modelletjes bij elkaar had gemaakt en vanuit daar wat makkelijker nieuwe strategieën kan opbouwen ipv. continu van scratch te beginnen. Dat scheelt een boel tijd. Errors er uit halen is vaak enorm demotiverend. Want in 9 van de 10 keer als je hem significant heb staan is het resultaat altijd minder dan wat je had gehoopt.
Dan kom je terug bij wat ik een paar posts terug schreef: de indicator moet een betere voorspelling geven dan close morgen = close vandaag.quote:Ik kan het straks nog even opzoeken maar volgens mij tonen zelfs de simpele ingebouwde RSI modellen bij bijv. Metastock een hoge efficiency. Oftewel dat een hoge probability dat het een omkeer patroon laat zien. Niet over welke periode, in welke mate etc. Alleen een omkeer patroon en dat is het enige wat je nodig hebt voor cfds.
Heel lang geleden heb ik weleens naar dat soort dingetjes gekeken maar vaak zijn het statistische aberraties imo. Het zijn geen dingen waar ik me comfortabel bij voel, en al helemaal niet als de hele wereld met een PC dit in een paar minuten kan doen.quote:Dat heeft het ook. Maar de lage succesrate wat betreft strategieën is soms toch wel een behoorlijke domper. Met andere woorden, het feit dat ik relatief gelukkig trade tot dusver forceert(!) mij ook niet om vol in de strategie research te duiken. (.. dat komt vanzelf wel een keer)
Ik weet niet of je al die back test papers hebt gelezen in verband met de EMH bijv? Om er een paar te noemen; The January Effect, Monday Effect, Low Capitalization Effect, Value-Line Enigma. Allemaal terugblikken op iets wat vroeger een sterke correlatie liet zien. Leuk en aardig maar wat moeten we er nu mee? Je ziet in de academische wereld (jammer genoeg) geen vervolg op dit soort zaken op het moment.![]()
Is dat werkelijk zo opmerkelijk? In Bloomberg zitten 10.000+ aandelen. Natuurlijk vind je dan in hindsight altijd aandelen die het met een bepaalde indicator toevallig goed gedaan zouden hebben. Zelfs als je random entries neemt zul je in een grote groep altijd een paar spectaculaire winnaars vinden. Maar wat zegt dit over succes in de toekomst?quote:Als ik bijv. aandeel per aandeel ga backtesten, via BB kun je in 1 oogopslag zien welke TA het beste heeft gewerkt over de gehele listing van het aandeel. Het feit dat sommige TA, zelfs troep zoals MA en RSI, gewoon fier boven aan staan is opmerkelijk te noemen! Die constant hits hadden over meer dan 20 jaar!
Ik ben benieuwdquote:Maar vergelijk je dat met een zelfde soort bedrijf, over dezelfde soort periode, loopt het weer spaak. Ik probeer hier een soort correlatie in te vinden op het moment. Gewoon correlatie matrixen tussen deze bedrijven en dan per keer een variabele zoals beta etc. invoeren om te kijken of ik ergens een hoge uitslag kan vinden. Dit en mn scriptie hebben de meeste aandacht wat betreft onderzoek atm.
Dit dus.quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:19 schreef LXIV het volgende:
Hoop alleen niet dat het op 31-12 op de max staat, en dan weer omlaag gaat. Dan betaal ik er enkel veel belasting over en ben ik het weer kwijt!
Mijn voorspelling is 358.quote:
Feitelijk zijn lage aandelenkoersen (tov dividenden) inderdaad het meest gunstig! Men hoopt enkel op hogere koersen om ze aan een 'greater fool' te kunnen verkopen!quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:28 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit dus.
Beleggers hebben belang bij lagere koersen, niet hogere koersen. Je betaalt nu de dubbele belasting over hetzelfde.
Dat is ook zo met huizen. ik heb nooit die hossanna stemming begrepen van een bovengemiddeld stijgende woningprijs.quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:28 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit dus.
Beleggers hebben belang bij lagere koersen, niet hogere koersen. Je betaalt nu de dubbele belasting over hetzelfde.
Papieren winsten. Daar zijn veel mensen heel blij mee.quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:38 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dat is ook zo met huizen. ik heb nooit die hossanna stemming begrepen van een bovengemiddeld stijgende woningprijs.
Zijn maar een paar scenario's waarbij het daadwerkelijk een voordeel voor de eigenaar heeft. Denk aan iets goedkopers kopen of verkopen en dan (sociaal) huren.. Voor de rest is zo'n hoge huizenprijs imho voor iedereen nadelig
Dividenden zijn een ding. En wat dacht je van de mogelijkheid om eigen aandelen terug te kopen? Bij lage koersen kunnen bedrijven hun extra cash tegen zeer goede rendementen investeren en zo hun winst per aandeel veel sneller laten stijgen.quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:35 schreef LXIV het volgende:
[..]
Feitelijk zijn lage aandelenkoersen (tov dividenden) inderdaad het meest gunstig! Men hoopt enkel op hogere koersen om ze aan een 'greater fool' te kunnen verkopen!
We hopen toch ook niet op lagere rentes (als we spaarrekeningen hebben!).
Is KPN dan niks voor je? 85 ct dividend en ieder jaar voor 70ct pa aandelen inkopen. (Koers onder de 11 euro). Is toch effectief 14% rendement.quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:59 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dividenden zijn een ding. En wat dacht je van de mogelijkheid om eigen aandelen terug te kopen? Bij lage koersen kunnen bedrijven hun extra cash tegen zeer goede rendementen investeren en zo hun winst per aandeel veel sneller laten stijgen.
Dividend zegt weinig over rendement. Als je een paar jaar geleden had belegd in de aandelen met het hoogste dividend dan was je nu het grootste deel van je geld kwijt geweest. Dan had je belegd in kneusjes als ING, Fortis, BAM en Wessanen. Die aandelen zijn gedecimeerd en van een aantal is het dividendrendement nu nul.quote:Op dinsdag 21 december 2010 12:07 schreef LXIV het volgende:
[..]
Is KPN dan niks voor je? 70 ct dividend en ieder jaar voor 70ct pa aandelen inkopen. (Koers onder de 11 euro). Is toch effectief 14% rendement.
Nou, als het dividend gelijk blijft is je rendement natuurlijk slecht maar je cashflow goed. Voor KPN lijkt me dat redelijk gezekerd.quote:Op dinsdag 21 december 2010 12:11 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dividend zegt weinig over rendement. Als je een paar jaar geleden had belegd in de aandelen met het hoogste dividend dan was je nu het grootste deel van je geld kwijt geweest. Dan had je belegd in kneusjes als ING, Fortis, BAM en Wessanen. Die aandelen zijn gedecimeerd en van een aantal is het dividendrendement nu nul.
Hoe doen ze dat, jaarlijkse het dubbele van de winst terugbetalen?quote:Op dinsdag 21 december 2010 12:15 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, als het dividend gelijk blijft is je rendement natuurlijk slecht maar je cashflow goed. Voor KPN lijkt me dat redelijk gezekerd.
nee man, KPN gezekerd 14%. Kan ik 'm swappen bij je LXIV?quote:Op dinsdag 21 december 2010 13:48 schreef fedsingularity het volgende:
Al onze zorgen zijn voorbij, nu een vast rendement van 10,5%.
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn![]()
http://www.degoudeneeuw.nl/content.aspx?PageID=61
Gelukkig staat er wel eerlijk in de kleine lettertjes:quote:Op dinsdag 21 december 2010 13:48 schreef fedsingularity het volgende:
Al onze zorgen zijn voorbij, nu een vast rendement van 10,5%.
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn![]()
http://www.degoudeneeuw.nl/content.aspx?PageID=61
Ze hadden het er op bnr over vanmorgen, minimale inleg 50K. Dan denk ik palminvest.quote:Op dinsdag 21 december 2010 13:51 schreef SeLang het volgende:
[..]
Gelukkig staat er wel eerlijk in de kleine lettertjes:
"De Gouden Eeuw B.V. is niet vergunningplichtig onder de Wet op financieel toezicht (art. 4(1) a lid van de Vrijstellingsregeling) en zij of het fonds staat dan ook niet onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten of De Nederlandsche Bank N.V."
Zo te zien is het een soort Legiolease, maar dan op de goudbubble en plaats van op een aandelenbubble.quote:Op dinsdag 21 december 2010 13:55 schreef fedsingularity het volgende:
[..]
Ze hadden het er op bnr over vanmorgen, minimale inleg 50K. Dan denk ik palminvest.
There, fixed.quote:Op dinsdag 21 december 2010 14:03 schreef SeLang het volgende:
Leuk Treurig zoals de geschiedenis zich elke keer bijna exact herhaalt.
WS staat weer op een nieuwe year-high en AEX nog altijd niet.quote:Op dinsdag 21 december 2010 11:18 schreef Arcee het volgende:
AEX zit binnen een punt van year-high. Zou ook tijd worden dat year-high er aan gaat, want WS blijft maar nieuw highs wegtikken.
Binnen limieten. Banken proberen kasstromen zoveel mogelijk te matchen (qua renterisico). Een zekere mate van risico nemen ze door verschillende looptijden/renterisico, maar slechts ten dele. In het verleden werden dergelijke risico's gewoon buiten de deur gezet door securitiaties (behoudens soms een excedent insolventie risico), dan is een bank of verzekeraar eerder commissionair, die de hypothecaire lening verkoopt en de kopie daarvan vervolgens aan een derde verkoopt.quote:Op dinsdag 21 december 2010 16:31 schreef SeLang het volgende:
Vraagje aan Dinosaur_Sr:
Banken hebben de afgelopen 3 decennia hypotheken (en andere kredieten) verstrekt tegen steeds lagere rente. Dat was natuurlijk zeer winstgevend want ze konden zelf ook tegen steeds lagere kosten lenen en de korte rente is bijna altijd lager geweest dan de lange. Deze spread is pure winst. Maar wat als de rente uiteindelijk (onvermijdelijk) gaat stijgen?
Voor zover ik weet komt een groot deel van de bankwinsten uit kort lenen en lang uitzetten (bijvoorbeeld in hypotheken). De inkomsten op bestaande hypotheken liggen nu voor vele jaren vast (op een historisch zeer laag niveau), ongeacht wat straks de rente gaat doen. Maar als ze zelf met kortere maturity lenen en doorrollen dan komen ze uiteindelijk natuurlijk in een crunch als ze zelf tegen veel hogere rentes moeten lenen... (tenzij dat op één of andere manier is gedekt)
Weet jij in hoeverre die hypotheek portefeuilles met kort geld zijn gefinancieerd? Zijn die renterisico's afgedekt? (en hoe?). En zijn er eisen (Basel e.d.) hoe dit soort leningen worden gedekt en hoe risico's tgv een mismatch van maturities wordt gemanaged?
Bedankt voor het antwoord. De vraag die voor mij blijft is wie dan de tegenpartij is van een swap van kortlopend naar langlopend. Je verplaatst het risico naar iemand anders (dus de bank kan inderdaad in het jaarverslag claimen dat risico niet meer te hebben), maar hoe dekt die tegenpartij het risico op zijn beurt dan af? Of is dat weer zo'n AIG achtige partij die straks gewoon insolvent is?quote:Op dinsdag 21 december 2010 18:16 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Binnen limieten. Banken proberen kasstromen zoveel mogelijk te matchen (qua renterisico). Een zekere mate van risico nemen ze door verschillende looptijden/renterisico, maar slechts ten dele. In het verleden werden dergelijke risico's gewoon buiten de deur gezet door securitiaties (behoudens soms een excedent insolventie risico), dan is een bank of verzekeraar eerder commissionair, die de hypothecaire lening verkoopt en de kopie daarvan vervolgens aan een derde verkoopt.
In de regel proberen banken dergelijke langlopende leningen te dekken door langlopende funding. Voor zover het kortlopende funding is zullen ze die grootendeels geswapt hebben naar langlopend.
Ik weet eerlijk gezegd te weinig af van Basel-III om te weten wat exact de impact op dergelijke mismatches is. Het renterisico hebben de meeste banken wel goed in de greep. Het insolventierisico hebben ze vanzelfsprekend niet in de hand, en is minder goed in te schatten.
Ik denk dat dat een groter risico vormt dan de rente afdekking.
In principe kun je in de jaarrekeningen van banken aardig goed terugvinden wat de impact is. Onder het hoofdstukje risico's staat in principe omschreven wat de impact is van een rentestijging of daling op het resultaat en vermogen.
De bank kan bijv. toch gewoon een obligatie uitgeven met een looptijd van een X-aantal jaren?quote:Op dinsdag 21 december 2010 18:38 schreef SeLang het volgende:
[..]
Bedankt voor het antwoord. De vraag die voor mij blijft is wie dan de tegenpartij is van een swap van kortlopend naar langlopend. Je verplaatst het risico naar iemand anders (dus de bank kan inderdaad in het jaarverslag claimen dat risico niet meer te hebben), maar hoe dekt die tegenpartij het risico op zijn beurt dan af? Of is dat weer zo'n AIG achtige partij die straks gewoon insolvent is?
Dat kan, maar toch niet voor hun hele hypotheekportefeuille? Anyway ik wacht even op Dino...quote:Op dinsdag 21 december 2010 18:39 schreef LXIV het volgende:
[..]
De bank kan bijv. toch gewoon een obligatie uitgeven met een looptijd van een X-aantal jaren?
gewetensvraagquote:Op dinsdag 21 december 2010 18:38 schreef SeLang het volgende:
[..]
Bedankt voor het antwoord. De vraag die voor mij blijft is wie dan de tegenpartij is van een swap van kortlopend naar langlopend. Je verplaatst het risico naar iemand anders (dus de bank kan inderdaad in het jaarverslag claimen dat risico niet meer te hebben), maar hoe dekt die tegenpartij het risico op zijn beurt dan af? Of is dat weer zo'n AIG achtige partij die straks gewoon insolvent is?
Dat is een duidelijk antwoord. Als niemand het weet dan is het dus niet geregeld en kunnen we wachten de volgende AIG als de rente opeens fors oploopt.quote:Op dinsdag 21 december 2010 18:43 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
gewetensvraagDat gaat van bank naar bank naar klant naar bank naar klant naar bank naar god weet wie
Het is niet voor niks dat de OTC markt zo inmens is. Niemand weet wie de uiteindelijke counterparty is. Serieus niemand.
Deels, maar nooit 1 op 1. Funding uit kortlopende (clienten)depositos is in de regel goedkoper (veel goedkoper) dan funding via obligaties. Moet ik wel zeggen dat we in vreemde tijden leven. Op dit moment zou externe funding wel eens goedkoper zijn.... maar je depositohouders zijn ook je klanten, nietwaar..... ;-)quote:Op dinsdag 21 december 2010 18:39 schreef LXIV het volgende:
[..]
De bank kan bijv. toch gewoon een obligatie uitgeven met een looptijd van een X-aantal jaren?
Ik dacht altijd dat banken een xoort mix van alllerlei kort- en langlopende leningen uitzetten.
ow, OTC (over the counter) market is een volstrekte chaos hoorquote:Op dinsdag 21 december 2010 18:46 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is een duidelijk antwoord. Als niemand het weet dan is het dus niet geregeld en kunnen we wachten de volgende AIG als de rente opeens fors oploopt.
Zodra adviseurs aansprakelijk worden gehouden is het einde financiele (structured) producten.quote:N.Y.'s Cuomo Sues Lehman Accounting Firm Ernst & Young
Wat ik me van de discussies uit 2008 herinner is dat die rente swap achtige dingen een veelvoud zijn van de markt voor CDS die zoveel problemen gaven in 2008. Alleen hoeveel dat netto is dat weet niemand omdat je ook veel van die dingen tegen elkaar weg kunt strepen. Hoe dan ook denk ik dat hier een enorm systeemrisico ligt (waar je niemand meer over hoort).quote:Op dinsdag 21 december 2010 18:47 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ow, OTC (over the counter) market is een volstrekte chaos hoor
De beurs leeft sowieso in een soort parallel universumquote:Op dinsdag 21 december 2010 19:14 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
en terwijl Wall Street fijn omhoog dwarrelt, mist iedereen het echte nieuws:
http://www.bloomberg.com/(...)accounting-firm.html
de theorie is natuurlijk dat de counterparty een short exposure heeft wat ie wil swappen naar long. Het hele idee van swaps zijn twee partijen die tegengesteld exposure hebben, en dat graag met elkaar willen wisselen, zodat in plaats van twee partijen scheef twee partijen hun risico hebben afgedektquote:Op dinsdag 21 december 2010 19:17 schreef SeLang het volgende:
[..]
Wat ik me van de discussies uit 2008 herinner is dat die rente swap achtige dingen een veelvoud zijn van de markt voor CDS die zoveel problemen gaven in 2008. Alleen hoeveel dat netto is dat weet niemand omdat je ook veel van die dingen tegen elkaar weg kunt strepen. Hoe dan ook denk ik dat hier een enorm systeemrisico ligt (waar je niemand meer over hoort).
Van top level bekeken is dit volgens mij een heel eenvoudig probleem. Als je lange verplichtingen kort(er) financiert dan verdien je bakken met geld als de rente daalt (de situatie van de afgelopen 30 jaar). Maar als de rente gaat stijgen terwijl je de lange kant hebt vastgepind dan leidt dat tot een crunch van de winst (en mogelijk zelfs grote verliezen als de stijging snel gaat). Nu kun je met swaps e.d. de verliezen wel naar een ander schuiven, maar iemand draait er voor op, want zo'n swap is gewoon zero-sum. Over het geheel gezien gaat de enorme winstgevendheid van de financiele sector van de afgelopen decennia dan in reverse.
Dat is de theorie inderdaad. Maar in 2008 zagen we dus dat dat niet zo werkt en dat het vaak gewoon naked shorts zijn. En als er eentje z'n verplichtingen niet meer nakomt dan dondert de hele keten in elkaar.quote:Op dinsdag 21 december 2010 19:20 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
de theorie is natuurlijk dat de counterparty een short exposure heeft wat ie wil swappen naar long. Het hele idee van swaps zijn twee partijen die tegengesteld exposure hebben, en dat graag met elkaar willen wisselen, zodat in plaats van twee partijen scheef twee partijen hun risico hebben afgedekt
Ja. Aan de andere kant valt er zoals gezegd ook heel veel tegen elkaar weg. Ik had in 2008 liever gezien dat alles gewoon via een bankruptcy court was gelopen. Laat de boel maar in elkaar donderen. 95% van de verliezen vallen tegen elkaar weg. Vervolgens laat je de staat heel gericht de delen die je wilt behouden herkapitaliseren. Volgens mij is het resultaat niet zo armageddon als die bankiers je willen doen geloven want alle "echte" assets (huizen, fabrieken, grond etc) zijn er nog gewoon. Alleen de eigendomstitels verplaatsen van het incompetente naar het competente deel van de economie. Probleem is dat de machtshebbers voornamelijk in dat eerste deel zitten.quote:But niemand weet het. Daarom zou de collapse van een Lehman ook zo ernstig geweest zijn, een default van 1 van de (grote) partijen kan gevolg hebben voor de hele keten.
Wat jij beschrijft is in jouw ogen wellicht 'rechtvaardig', maar de effecten zijn ongunstig voor de meesten, dus zit niemand er op te wachten dat zoiets gebeurt.quote:Op dinsdag 21 december 2010 19:36 schreef SeLang het volgende:
[...]
Daarnaast: kijk eens naar balancesheets van banken. Aandeelhouders en bondholders zijn gewoon verschaffers van risicokapitaal en die mogen dus gewoon worden uitgerookt voordat er ook maar één cent belastingpoet bij hoeft. Tel dat eens allemaal bij elkaar op. Dat is een aardige berg kapitaal.
beste ING aandeelhouder,quote:Op dinsdag 21 december 2010 19:42 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat jij beschrijft is in jouw ogen wellicht 'rechtvaardig', maar de effecten zijn ongunstig voor de meesten, dus zit niemand er op te wachten dat zoiets gebeurt.
Die aandeelhouders en bondholders zijn vaak gewoon pensioenfondsen. Die pensioenhouders hebben gewoon CDA en VVD gestemd en willen echt niet hun toekomstige pensioenen zien verdampen. Bijna niemand wil dat, hooguit een enkele shorter, doemdenker of iemand die op het gouden moment wacht om in te stappen.
Als 'het systeem' ineenklapt dan zal er toch ook weer belastingpoet nodig zijn om de dekking van de pensioenfondsen aan te vullen bijvoorbeeld.
Daarom denk ik dus niet dat het zal gebeuren. Liever passen we links en rechts een paar miljard bij, met gedrukt eurogeld. Doet véél minder pijn voor de meeste mensen. Daarom laten we ook geen euroland default gaan, spaarders de boot in of banken failliet. Het effect is gewoon ongewenst.
De schade is waarschijnlijk minder groot als je het via een faillisement laat lopen omdat er dan minder geld weglekt. Met tijd rekken kun je de uiteindelijke verliezen niet voorkomen, geld weg = geld weg. Het belastinggeld dat nu ongericht is rondgestrooid had je ook heel gericht gebruiken om collateral damage te repareren. En mocht er een schrijnende situatie ontstaan met pensioenfondsen dan kun je er altijd nog voor kiezen om die te te subsidiëren. Niet dat ik daar voorstander van ben maar het is in elk geval efficienter gebruik van geld dan het subsidieren van niet functionerende zombie banken.quote:Op dinsdag 21 december 2010 19:42 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat jij beschrijft is in jouw ogen wellicht 'rechtvaardig', maar de effecten zijn ongunstig voor de meesten, dus zit niemand er op te wachten dat zoiets gebeurt.
Die aandeelhouders en bondholders zijn vaak gewoon pensioenfondsen. Die pensioenhouders hebben gewoon CDA en VVD gestemd en willen echt niet hun toekomstige pensioenen zien verdampen. Bijna niemand wil dat, hooguit een enkele shorter, doemdenker of iemand die op het gouden moment wacht om in te stappen.
Als 'het systeem' ineenklapt dan zal er toch ook weer belastingpoet nodig zijn om de dekking van de pensioenfondsen aan te vullen bijvoorbeeld.
Daarom denk ik dus niet dat het zal gebeuren. Liever passen we links en rechts een paar miljard bij, met gedrukt eurogeld. Doet véél minder pijn voor de meeste mensen. Daarom laten we ook geen euroland default gaan, spaarders de boot in of banken failliet. Het effect is gewoon ongewenst.
Voila!quote:Op dinsdag 21 december 2010 19:47 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
beste ING aandeelhouder,
Het is natuurlijk een gotspe dat de Nederlandse overheid alleen de kwade kansen m.b.t. de bedrijfsvoering van ING heeft overgenomen, en niet (imho volkomen terecht) heeft gezegd, als niemand je nog wil financieren doe ik het maar, maar dan wel tegen 95% verwatering.... want als ik al het risico neem, wil ik (de maatschappij) er ook voor beloond worden....
Eigenlijk zoals IJsland heeft gedaan (ok, ze hadden weinig keuze). Banken laten vallen, de belangrijke zaken voor de economie nationaliseren (betaalsysteem e.d.), nationale leningen/hypotheken verkopen met discounts aan nieuw opgericht banken en deze vanuit de staat financieren.quote:Op dinsdag 21 december 2010 19:36 schreef SeLang het volgende:
Ja. Aan de andere kant valt er zoals gezegd ook heel veel tegen elkaar weg. Ik had in 2008 liever gezien dat alles gewoon via een bankruptcy court was gelopen. Laat de boel maar in elkaar donderen. 95% van de verliezen vallen tegen elkaar weg. Vervolgens laat je de staat heel gericht de delen die je wilt behouden herkapitaliseren. Volgens mij is het resultaat niet zo armageddon als die bankiers je willen doen geloven want alle "echte" assets (huizen, fabrieken, grond etc) zijn er nog gewoon. Alleen de eigendomstitels verplaatsen van het incompetente naar het competente deel van de economie. Probleem is dat de machtshebbers voornamelijk in dat eerste deel zitten.
Wat de banken/verzekeraars maar al te goed weten (too big to fail) en hier dus misbruik van maken. Kun je hen imho niet verwijten, maar wel de politiek die ze too big to fail houdt.quote:Op dinsdag 21 december 2010 19:42 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat jij beschrijft is in jouw ogen wellicht 'rechtvaardig', maar de effecten zijn ongunstig voor de meesten, dus zit niemand er op te wachten dat zoiets gebeurt.
Die aandeelhouders en bondholders zijn vaak gewoon pensioenfondsen. Die pensioenhouders hebben gewoon CDA en VVD gestemd en willen echt niet hun toekomstige pensioenen zien verdampen. Bijna niemand wil dat, hooguit een enkele shorter, doemdenker of iemand die op het gouden moment wacht om in te stappen.
Als 'het systeem' ineenklapt dan zal er toch ook weer belastingpoet nodig zijn om de dekking van de pensioenfondsen aan te vullen bijvoorbeeld.
Daarom denk ik dus niet dat het zal gebeuren. Liever passen we links en rechts een paar miljard bij, met gedrukt eurogeld. Doet véél minder pijn voor de meeste mensen. Daarom laten we ook geen euroland default gaan, spaarders de boot in of banken failliet. Het effect is gewoon ongewenst.
dat laastste hadden ze ws. ook geeneens hoeven te doen, want dat was nationale wetgeving, geen internationalequote:Op dinsdag 21 december 2010 20:19 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Eigenlijk zoals IJsland heeft gedaan (ok, ze hadden weinig keuze). Banken laten vallen, de belangrijke zaken voor de economie nationaliseren (betaalsysteem e.d.), nationale leningen/hypotheken verkopen met discounts aan nieuw opgericht banken en deze vanuit de staat financieren.
Enige waar ze niet onderuit kwamen waren de betalingen aan NL en UK vanwege het garantiestelsel (dat was immers van de staat, niet van een bank)
Ah ok, dat was dan waarschijnlijk een politiek afweging om niet de toorn van de EU over zich heen te krijgen.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:24 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
dat laastste hadden ze ws. ook geeneens hoeven te doen, want dat was nationale wetgeving, geen internationale
haha dat weet ik nog ja, had en heb daar nog steeds een dubbel gevoel bij.quote:Op dinsdag 21 december 2010 20:45 schreef SeLang het volgende:
De Britten hebben indertijd gewoon anti-terrorisme wetgeving gebruikt om beslag te leggen op allerlei IJslandse bezittingen in de UK. Toen kwam IJsland opeens heel snel over de brug.
En ja, IJsland wil (wou) bij de EU en NL en de UK hebben vetorecht daarover...
Als je ziet hoe laag de omzetten zijn en meeneemt dat veel handelaren al vakantie hebben, dan lijkt het wel alsof de amateurs en particulieren de beurs domineren deze dagen.quote:Op dinsdag 21 december 2010 21:48 schreef tony_clifton- het volgende:
Zware kost weer!
Is er nog winst gemaakt tijdens de eindejaarsrally dames?
Ja, wat calletjes schrijven is ook wel aardig. Maar vind de koersen van de meeste mijner fondsen nu ook weer niet zo hoog dat ik dat helemaal gerust doe. Al heb ik afgelopen jaar vaak verzucht dat ik het gelaten heb.quote:Op dinsdag 21 december 2010 22:17 schreef tony_clifton- het volgende:
Wow, de laatste keer dat ik naar TOM2 keek stond 't rond de 5, dus das wel een heel mooie winst op een half jaar...
Persoonlijk schrijf ik calls april op de 2 van de 5 aandelen die ik nog heb, denk dat inderdaad de eerste maanden van 2011 rood worden.
Ja, ik houd altijd maar voor ogen dat iedere keer na een crash de koersen nog jaren lang gestaag doorklommen. En dat na een crash er telkens het hardst geroepen werd dat er nog een crash aankwam. Gewoon vasthouden is dus helemaal niet zo verkeerd. In ieder geval historisch gezien niet. Maar ja, dat biedt natuurlijk geen garantie.quote:Op dinsdag 21 december 2010 22:24 schreef tony_clifton- het volgende:
Mja. Ik bedoel het bij mij op Umicore en Petrobras.
Vooral PBR hangt nog dicht bij de koers waarbij de grootste kapitaalverhoging ooit heeft plaatsgevonden, dus dat moét nog wel potentieel hebben. Zeker ook wanneer je het fundamentele plaatje bekijkt; belangen in elke belangrijke olievondst van de afgelopen jaren.
Ik heb een vrij hoge limiet op die calls staan, maar ergens zou 't mij niet kunnen deren als ik de aandelen moet leveren. Ook al denk ik dat de aandelen nog hoger kunnen, 't is tenslotte een beetje zekerheid als je al eens winst neemt.
Vandaar ook dat ik in cash zit om bear funds te kunnen kopen.
En twee jaar dáárvoor? Waar stond het toen op?quote:Op dinsdag 21 december 2010 22:50 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
zat vandaag te kijken naar Aalberts, op 15 en veel. Denk ik, fuck, die had ik twee jaar en een beetje geleden op 4.
Wtf?
Serieus, hoe kan een koers nou x4 gaan in twee jaar tijd zonder dat er iets opzienbarends gebeurd. Dan gaat er toch iets mis?
Ben ik nou gek, of zijn zij het?
4 dus. En nu bijna 16. Zonder dat erg naar mijn gevoel wezenlijk iets veranderd is. Da's dus fucked up.quote:Op dinsdag 21 december 2010 22:52 schreef LXIV het volgende:
[..]
En twee jaar dáárvoor? Waar stond het toen op?
Ook ik verbaas me overigens nog over de volatiliteit van de markt hoor.
Die Mr.Market hequote:Op dinsdag 21 december 2010 22:52 schreef LXIV het volgende:
[..]
En twee jaar dáárvoor? Waar stond het toen op?
Ook ik verbaas me overigens nog over de volatiliteit van de markt hoor.
Petrobras heb ik binnen mijn lijstje oliefirma's ook bovenaan staan. Petrochina op nummer 2 btw (maar ben geen fan van Chinees).quote:Op dinsdag 21 december 2010 22:24 schreef tony_clifton- het volgende:
Mja. Ik bedoel het bij mij op Umicore en Petrobras.
Vooral PBR hangt nog dicht bij de koers waarbij de grootste kapitaalverhoging ooit heeft plaatsgevonden, dus dat moét nog wel potentieel hebben. Zeker ook wanneer je het fundamentele plaatje bekijkt; belangen in elke belangrijke olievondst van de afgelopen jaren.
Toch zou ik misschien best wel in juist die meest gestegen fondsen willen beleggen. Als ik kijk wat sinds 1-1-2009 het meest gestegen is:quote:Op dinsdag 21 december 2010 22:54 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
4 dus. En nu bijna 16. Zonder dat erg naar mijn gevoel wezenlijk iets veranderd is. Da's dus fucked up.
/edit/ sorry in 2006 dus. ook ongeveer 16 denk ik
PontMeyer, maar ik wist niet dat die nog een beursnotering hadden, die zijn toch eigendom van HAL?quote:Op dinsdag 21 december 2010 22:57 schreef LXIV het volgende:
[..]
Toch zou ik misschien best wel in juist die meest gestegen fondsen willen beleggen. Als ik kijk wat sinds 1-1-2009 het meest gestegen is:
620.0 0.500 3.600 Volta Finance
617.5 1.200 8.610 AP Alter.Asssets($)
356.0 6.340 28.910 Gamma
353.8 5.280 23.960 Value8
291.6 6.160 24.125 ASM Int.
263.6 5.500 20.000 Aareal.bank.cap
223.6 8.500 27.505 Brunel
207.4 5.060 15.555 Aalberts
202.4 7.900 23.890 UNIT4
201.8 4.000 12.070 Galápagos
200.3 3.400 10.210 Acomo
196.9 6.540 19.420 Draka
194.8 1.540 4.540 Kardan
192.2 1.660 4.850 BE Semicond.
en het meest gedaald:
-99.5 2.155 0.010 vd Moolen
-97.7 1.716 0.040 InnoConcepts
-93.5 5.000 0.325 Vivenda Media
-91.6 1.900 0.160 Antonov
-83.3 0.419 0.070 Tiscali nl
-80.0 0.150 0.030 Dico
-75.3 0.770 0.190 Ego-Lifestyle
-74.5 1.490 0.380 Accsys Tech
-68.8 1.250 0.390 Baan
-65.3 0.643 0.223 Pharming
-56.6 5.390 2.340 Bever
-56.6 6.980 3.030 Homburg Inv
-52.8 9.000 4.250 Orthocenter
-46.7 15.000 8.000 PontMeyer
Waar zou je dan het liefste instappen?
Grappig, Gamma vs. Pontmeyer. Unit4 vs. Baan. Galapagos vs Pharming. Had jij vorig jaar uit die concurrenten de "winnaar" kunnen kiezen?quote:Op dinsdag 21 december 2010 22:57 schreef LXIV het volgende:
[..]
Toch zou ik misschien best wel in juist die meest gestegen fondsen willen beleggen. Als ik kijk wat sinds 1-1-2009 het meest gestegen is:
620.0 0.500 3.600 Volta Finance
617.5 1.200 8.610 AP Alter.Asssets($)
356.0 6.340 28.910 Gamma
353.8 5.280 23.960 Value8
291.6 6.160 24.125 ASM Int.
263.6 5.500 20.000 Aareal.bank.cap
223.6 8.500 27.505 Brunel
207.4 5.060 15.555 Aalberts
202.4 7.900 23.890 UNIT4
201.8 4.000 12.070 Galápagos
200.3 3.400 10.210 Acomo
196.9 6.540 19.420 Draka
194.8 1.540 4.540 Kardan
192.2 1.660 4.850 BE Semicond.
en het meest gedaald:
-99.5 2.155 0.010 vd Moolen
-97.7 1.716 0.040 InnoConcepts
-93.5 5.000 0.325 Vivenda Media
-91.6 1.900 0.160 Antonov
-83.3 0.419 0.070 Tiscali nl
-80.0 0.150 0.030 Dico
-75.3 0.770 0.190 Ego-Lifestyle
-74.5 1.490 0.380 Accsys Tech
-68.8 1.250 0.390 Baan
-65.3 0.643 0.223 Pharming
-56.6 5.390 2.340 Bever
-56.6 6.980 3.030 Homburg Inv
-52.8 9.000 4.250 Orthocenter
-46.7 15.000 8.000 PontMeyer
Waar zou je dan het liefste instappen?
HAL zou ik wel in kunnen stappen voor de lange termijnquote:Op dinsdag 21 december 2010 22:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
PontMeyer, maar ik wist niet dat die nog een beursnotering hadden, die zijn toch eigendom van HAL?
nou ja, ook dat had je dus 2 jaar geleden moeten doen @ 18 ipv 90quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:01 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
HAL zou ik wel in kunnen stappen voor de lange termijn
Durf jij het te shorten?quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:05 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ow jawel hoor, echte rampfondsen herken je wel aan red flags.
Arcelor Mittal is zo'n fonds, gezien wat ze allemaal off balance hebben staan.
Mark my words
Kom je ook wel eens tegen dat het (originele) management opstapt? Dat zou bij mij iig direct rode signalen geven (bij beginnende bedrijven dus), ook al zijn de fundamentals op dat moment nog aardig.quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:04 schreef LXIV het volgende:
Geen idee.
Ook zoiets: ik lees wel eens graag in de archieven van AEX over een fonds dat compleet teloor is gegaan, zoals nu pas geleden Innoconcepts. Als je dan de forumarchieven doorspit van vier jaar terug, dan lees je daar best wel redelijke dingen, zoals: het is een lastig jaar geweest, daarom is nu 50% van de koers af, maar alle voorgaande jaren waren winst en omzetgroei stabiel, de solvabiliteit is goed dus eigenlijk moet je kopen. En als je dan die cijfers dan ziet en de commentaren leest denk je: Ja, dat klonk best wel redelijk toen. Dat had ik wellicht als buitenkansje kunnen zien.
Dan gaat zo'n koers door twee, en door twee, en door twee, en door twee, ondertussen wordt er door de particulieren volop gemiddeld 'want wat er nu gebeurt dat kan helemaal niet, de koers wordt omlaag gemanipuleerd voor overname, innoconcepts is véél meer waard en ondertussen gaat de koers door twee en door twee en door twee om nu uiteindelijk op vier cent uit te komen. Kan dus nog twee keer door twee en dan is het echt af.
Waarom ik dit interessant vind? Niet uit leedvermaak, maar om te kunnen zien wanneer je nu uit zo'n zelfmoordfonds zou moeten stappen. Want ik denk dat ik er stug ingebleven was wanneer ik er eenmaal ingezeten had. En mogelijk nog bijgekocht. Hoe herken je zoiets nu? Niet, denk ik achteraf.
Ok. Je laatste zin van je vorige post, aangaande 'ooit' stond er nog niet toen ik hem quotte.quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:07 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik short nooit, tenzij je de timing weet, en dat heet voorkennis, dus ik short nooit
Dat sowieso niet, maar in het spel is het natuurlijk wel leuk om de markt te verslaan. Dat is het spel zelfs, anders koop je gewoon een index-tracker. (alhoewel ik dat net zo goed had kunnen doen dit jaar).quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:10 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
en wat behalve timing ook meespeelt is dat ik het niet nodig heb om de held te spelen
niet onbelangrijk
misschien moet ik ze inkopen, en jij ze verkopen dan, want ik ben chronisch veel te vroeg met verkopenquote:Op dinsdag 21 december 2010 23:12 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat sowieso niet, maar in het spel is het natuurlijk wel leuk om de markt te verslaan. Dat is het spel zelfs, anders koop je gewoon een index-tracker. (alhoewel ik dat net zo goed had kunnen doen dit jaar).. Het valt me op dat jij heel goed de bodem kunt inschatten (ik ben meestal te vroeg). Ik houd ze wel vaak vast tot precies net onder de top, daar zit ik bovengemiddeld goed in.
Het is allemaal afhankelijk waarom je het doet. Doe je het om van van te leven, zie Selang, dan is je insteek heel anders dan wanneer je het doet met overtollig geld om de markt mee te verslaan, doe je het om de markt te leren zoals sommige jongeren of is het een eventueel extraatje voor een extra vakantie.quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:18 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
misschien moet ik ze inkopen, en jij ze verkopen dan, want ik ben chronisch veel te vroeg met verkopen
Serieus, ik sprak laatst met iemand die een klant had die een paar miljoen gecashed had met de verkoop van zijn bedrijf. Hij kocht daar toen 30 jarige staatsobligaties voor, toen ze nog 7% effectief deden. Vraagt de accountmanager onlangs aan hem, zou je die niet eens verkopen, je hebt er een aardig resultaat op (yep, accountmeneer heeft vooral belang bij reuring in de portefeuille). Zegt klant, ach, ik vang jaarlijks meer dan genoeg om extreem luxe van te leven, en hoeveel meer zekerheid kan ik krijgen, dus waarom zou ik?
Daar heb ik eerlijk gezegd wel respect voor. Zo'n houding is toch ultiem strevenswaardig?
Ofwel: er is een punt waarbij je boven het spel staat. Ik zeg dat je dan pas gewonnen hebt
fair, perspectief varieert. Waarom doe jij het?quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:23 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het is allemaal afhankelijk waarom je het doet. Doe je het om van van te leven, zie Selang, dan is je insteek heel anders dan wanneer je het doet met overtollig geld om de markt mee te verslaan, doe je het om de markt te leren zoals sommige jongeren of is het een eventueel extraatje voor een extra vakantie.
Je kunt iemands strategie pas begrijpen wanneer je zijn motivatie kent. En dan lijkt iets wat eerder onlogisch leek of sub-optimaal vaak helemaal niet zo dom.
Dat komt het dichtste bij het spel om de index te verslaan, als hobby zeg maar. Ik denk ook niet dat ik zou durven als ik het als echt geld zou zien (terwijl het dat wel is).quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
fair, perspectief varieert. Waarom doe jij het?
Grappig. Ik kijk tegen een jaar speculatie (want dat is het toch) toch als een paar jaar leven/reizen of funding van iemands onderneming in India, wat een repersussie van generaties heeft. Ik probeer het te vertalen naar iets zo concreets en positiefs.quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:29 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat komt het dichtste bij het spel om de index te verslaan, als hobby zeg maar. Ik denk ook niet dat ik zou durven als ik het als echt geld zou zien (terwijl het dat wel is).
Verder is voor mij alles qua oude dag (als ambtenaar etc) wel heel goed geregeld, dus daar in ieder geval niet om. Beleg al 20 jaar, dus ook niet om te leren. En ik hoef er ook niet van rond te komen. Dus puur het spel, de hobby.
Daarnaast wil ik er binnen 5 jaar wel mee stoppen, want hoewel ik in principe nog jong ben heeft het eigenlijk geen zin om na je 40-ste nog te gaan beleggen (dat ben ik nu). Je moet ook nog tijd hebben het uit te geven natuurlijk! Dus feitelijk hoop ik binnen nu en vijf jaar op een gunstig moment qua aandelenkoersen/huizenprijzen en dan switch ik. Verder zal ik dan nog met een kleien porto verdergaan, helemaal puur voor de lol. Maar 20% van 10.000 euro is net zo goed leuk als 20% van 100.000 euro.
Och, misschien dat ik als ik veel succes heb ermee over 20 jaar ook zoiets ga doen. Dat is inderdaad nuttig en positief. Maar nu zou ik dat dan te riskant vinden om te kunnen traden (het als echt geld zien waar je iets nuttigs mee kunt). Dat beïnvloedt mijn rendement niet positief denk ik.quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:35 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Grappig. Ik kijk tegen een jaar speculatie (want dat is het toch) toch als een paar jaar leven/reizen of funding van iemands onderneming in India, wat een repersussie van generaties heeft. Ik probeer het te vertalen naar iets zo concreets en positiefs.Want anders is het inderdaad alleen papier, en wat doet papier er nou helemaal toe?
ook leukquote:Op dinsdag 21 december 2010 23:38 schreef LXIV het volgende:
[..]
Och, misschien dat ik als ik veel succes heb ermee over 20 jaar ook zoiets ga doen. Dat is inderdaad nuttig en positief. Maar nu zou ik dat dan te riskant vinden om te kunnen traden (het als echt geld zien waar je iets nuttigs mee kunt). Dat beïnvloedt mijn rendement niet positief denk ik.
Maar nu ga ik slapen. Morgenvroeg ga ik een hele ochtend 'back to school', de kleuterschool wel te verstaan! Mag ik een ochtendje meedoen in de klas van mijn dochter. Ben benieuwd hoe dat is, heb er wel zin in!
Milfhunterquote:Op dinsdag 21 december 2010 23:38 schreef LXIV het volgende:
Maar nu ga ik slapen. Morgenvroeg ga ik een hele ochtend 'back to school', de kleuterschool wel te verstaan! Mag ik een ochtendje meedoen in de klas van mijn dochter. Ben benieuwd hoe dat is, heb er wel zin in!
In die zin is het ook wel belangrijk wat er op spel staat. Sommige hebben een enorm gezin te onderhouden, vrouw + kinderen. Dat is hypotheek + auto + sparen voor de studie kosten van de kids etc. Dan ga je volgens mij al van nature enorm op safe spelen.quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:23 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het is allemaal afhankelijk waarom je het doet. Doe je het om van van te leven, zie Selang, dan is je insteek heel anders dan wanneer je het doet met overtollig geld om de markt mee te verslaan, doe je het om de markt te leren zoals sommige jongeren of is het een eventueel extraatje voor een extra vakantie.
Je kunt iemands strategie pas begrijpen wanneer je zijn motivatie kent. En dan lijkt iets wat eerder onlogisch leek of sub-optimaal vaak helemaal niet zo dom.
idd, en die twee jaar in de schuldsanering is ook wel te doenquote:Op dinsdag 21 december 2010 23:45 schreef sitting_elfling het volgende:
Stel dat ik getrouwd en al zou zijn met kids, ik ken vrienden van mijn leeftijd (23) die al in die situatie zitten met 2/3 kids, zou ik never nooit zo gek beleggen als dat ik dat nu doe. Nu doe ik het voor school, financieel onderhoud en mogelijke kans op een baan. Ik kan ten minste nog flink de cowboy uithangen want als ik op mn bek ga en volledig rood sta trek ik niemand met me mee en heb ik nog een enorme tijd voor me om alles weer op te bouwen
eeeeeuhhmmm, wat moet ik verstaan onder 2/3 kids?quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:45 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
In die zin is het ook wel belangrijk wat er op spel staat. Sommige hebben een enorm gezin te onderhouden, vrouw + kinderen. Dat is hypotheek + auto + sparen voor de studie kosten van de kids etc. Dan ga je volgens mij al van nature enorm op safe spelen.
Stel dat ik getrouwd en al zou zijn met kids, ik ken vrienden van mijn leeftijd (23) die al in die situatie zitten met 2/3 kids, zou ik never nooit zo gek beleggen als dat ik dat nu doe. Nu doe ik het voor school, financieel onderhoud en mogelijke kans op een baan. Ik kan ten minste nog flink de cowboy uithangen want als ik op mn bek ga en volledig rood sta trek ik niemand met me mee en heb ik nog een enorme tijd voor me om alles weer op te bouwen
Mja of een jaar of wat schoffelen bij de gemeentequote:Op dinsdag 21 december 2010 23:46 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
idd, en die twee jaar in de schuldsanering is ook wel te doen
Waar kun je dat aan zien? Ergens een voetnoot in het jaarverslag ofzo?quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:05 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ow jawel hoor, echte rampfondsen herken je wel aan red flags.
Arcelor Mittal is zo'n fonds, gezien wat ze allemaal off balance hebben staan.
Mark my words
Kan een tijd duren, maar die shit blijf ik zo ver van weg. Je weet nooit wanneer dat zich opblaast.
Heb jij eigenlijk nog meer van de grotere fondsen op de zwarte lijst staan?quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:05 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ow jawel hoor, echte rampfondsen herken je wel aan red flags.
Arcelor Mittal is zo'n fonds, gezien wat ze allemaal off balance hebben staan.
Mark my words
Kan een tijd duren, maar die shit blijf ik zo ver van weg. Je weet nooit wanneer dat zich opblaast.
Volgens mij zijn het juist de getrouwde stelletjes die enorm risicovolle portefeuilles hebben. Imo doen ze dit om de algehele financiele ratrace bij te benen die heerst tussen burgerlijke types maar ook omdat twee domme personen in gezelschap vaak nog dommere beslissingen nemen. Ondoordacht handelen is namelijk één ding maar als dat ook nog eens op steun kan rekenen uit de directe omgeving dan wordt de prestatielat hoger gelegd en het risico gebagetalliseerd (zie oa: goudforum.be).quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:45 schreef sitting_elfling het volgende:
Stel dat ik getrouwd en al zou zijn met kids, ik ken vrienden van mijn leeftijd (23) die al in die situatie zitten met 2/3 kids, zou ik never nooit zo gek beleggen als dat ik dat nu doe.
Haha, dat kan natuurlijk ook. Maar ik denk dat dat wel mee valt. Ik neem aan dat een boel nieuwe stelletjes gewoon geen kaas heeft gegeten van beleggen en alle risico's van dien vandaar dat ze standaard alle beginners fouten maken, verkeerde hypotheek, te hoge rente bij een afgesloten lening, goudforum etc.quote:Op woensdag 22 december 2010 00:20 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Volgens mij zijn het juist de getrouwde stelletjes die enorm risicovolle portefeuilles hebben. Imo doen ze dit om de algehele financiele ratrace bij te benen die heerst tussen burgerlijke types maar ook omdat twee domme personen in gezelschap vaak nog dommere beslissingen nemen. Ondoordacht handelen is namelijk één ding maar als dat ook nog eens op steun kan rekenen uit de directe omgeving dan wordt de prestatielat hoger gelegd en het risico gebagetalliseerd (zie oa: goudforum.be).
Moraal van het verhaal: scoor een slimme chick!
Haha, het is inderdaad wel allemaal wat laffe bende geworden zo door de jaren heen. Reagan kon er trouwens ook wat van. In de documentaire van Michael Moore zag je dat Reagan al behoorlijk gepaaid werd door de banken.quote:Op woensdag 22 december 2010 00:25 schreef SeLang het volgende:
Btw; de NOS heeft nu alle oude jaaroverzichten vanaf 1956 ofzo online staan
Net 1981 gekeken, een crisisjaar dat nog goed in m'n geheugen ligt (brugklas).
- Hypotheekrente van 14%
- Mensen met 42.000 netto inkomen die een max hypotheek kunnen krijgen van 110.000
- Hoge rente, zogenaamd door overheidstekorten (die kleiner zijn dan nu, althans in de USA)
- Paupers en linksen die vechten met de politie
- Shiller P/E van rond de 7
- Somberheid troef, terwijl het vergeleken met nu een crisis van niks was
- Milieurampen
- Kernwapens
- Koude oorlog
- Reagan en Thatcher
Wat een bazentijd was dat toch
Langer dan één jaar. Ik zit bij Binckbank en ben er wel tevreden over. Ik besteed geen tijd aan handelen, want dat doe ik niet. Ik beleg alleen, dus daar gaat weinig tijd in zitten.quote:Op woensdag 22 december 2010 00:29 schreef Mastertje het volgende:
Hmmm, okee ik heb als beursmaagd even een stuk of 3 à 4 draadjes doorgelezen en de stukjes hersenen weer verzameld van mijn scherm, bureau en de muren. Dus nu kan ik snel even een vraagjes er door rammen!Hoe lang hebben jullie gemiddeld een 'belegging' open staan? Wat zijn jullie brokers? Besteden jullie 24/7 aan handelen of is het meer iets wat je stiekem doet tijdens je baan of in je vrije tijd?
dank u
Het moment om te shorten komt als:quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:08 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ja, het gaat dan allemaal om timing. Dat is met goud ook het geval imho. Het zal ooit omlaag, maar durf ook niet te shorten omdat ik absoluut geen idee heb wanneer.
Het moment om te shorten komt pas op het moment dat we al in de val zitten. Anders ga je nog keihard op je gat.quote:Op woensdag 22 december 2010 07:03 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Het moment om te shorten komt als:
- er minder (louche) advertenties zijn om goud (gouden tanden, je opa's horloge, etc) te kopen, dan te verkopen
- je buurman, je broer of beste vriend ineens vertellen dat ze goud hebben gekocht
Maar zolang 90% van de bevolking amper weet dat je kunt beleggen laat staan in goud, en de economie niet op eigen benen staat ben je aan de vroege kant
erg goed bedrijf, inmiddels wel een beetje duur (k/w van 16). Hebben wel wat last van risico van teruglopen van overheidsopdrachten (met name in de USA), en hun vastgoedservice poot doeet het niet zo geweldig. Doen wel leuke nichedingen vooral in Brazilie (o.a. gaswinning uit vuilnisbelten), en sterk in water gerelateeerde opdrachten, en door milieutechnische producten ook interessant voor langere toekomst, imhoquote:Op woensdag 22 december 2010 14:56 schreef JimmyJames het volgende:
Ik heb ook het idee dat er niet veel meer gaat gebeuren dit jaar.
Dit roept een beetje herinneringen op aan eind 2007. Toen was er ook zo'n eindejaarsrally (zij het in mindere mate).
Iemand nog een mening over Arcadis btw?
Aegon is een drama, ING was het ook. Als je ziet wat die door het vermogen heen laten stuiteren.... Ik denk dat Aegon de afgelopen 10 jaar elk jaar een stelselwijziging heeft doorgevoerd, die natuurlijk telkens door het vermogen heen stuiterde, en consequent verliezen door het vermogen afboekte.... Bij zowel ING als ook Ahold voor de fraude zag je hun vastgoedtransacties winstoptimaal gearrangeerd worden, vooral een teken aan de wand m.b.t. mentaliteit van het management en betrouwbaarheid.quote:Op woensdag 22 december 2010 00:14 schreef SeLang het volgende:
[..]
Heb jij eigenlijk nog meer van de grotere fondsen op de zwarte lijst staan?
Heb je daarbij ook een verlies/winst statistiek gemaakt met alle mogelijke S/L, B/E en T/P combinatie's zowel absoluut in punten als relatief in % en incl. alle symbolen en timeframes, eventueel met support van indicators? Dat kan nog wel eens de doorslag geven tussen verlies of winst.quote:Op maandag 20 december 2010 14:01 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dan overschat je mij toch behoorlijk (en onderschat je jezelf). Dat macrotrading onderzoek heeft me bijvoorbeeld meerdere weken gekost voordat alles was geprogrammeerd, debugged, sanity checks gedaan en analyse van de resultaten voordat ik genoeg vertrouwen had opgebouwd om conclusies te trekken uit de resultaten.
[..]
Of verlies.... Je zegt hier alleen iets over hoge leverage, niet over winstgevendheid.
[..]
Dit is de kern van de zaak: hebben die TA-indicatoren op korte termijn inderdaad de voorspellende waarde die je eraan toedicht? Ikzelf heb dat tot nu toe nooit gevonden, op geen enkele tijdschaal.
Het testen of die standaardindicatoren beter dan random entries geven is trouwens wel heel simpel en snel te testen omdat die standaard dingetjes in elk software pakket zitten ingebouwd, dus je hoeft zelf nauwelijks iets te programmeren of te debuggen.
Een half jaar geleden heb ik nog een interessante test gedaan van een aantal op het eerste gezicht interessante indicatoren (geen uitgekauwd standaardspul, dus het kostte veel programmeer en test werk). Het doel was simpel: doe een voorspelling van de close van de volgende bar op de chart (of 5 bars verder, whatever) op grond van een indicator. Vergelijk dit met een voorspelling waarbij je zegt: de volgende close = huidige close. De indicator heeft alleen waarde als ik daarmee een voorspelling kan doen die de volgende close nauwkeuriger en met een kleinere standaarddeviatie kan voorspellen.
De uitkomst was tamelijk schokkend (gezien de vele dagen werk die ik erin had gestoken): alle geteste indicatoren waren slechter (grotere standaarddeviatie) dan simpelweg koers van morgen = koers van vandaag, ondanks dat het er geplot in de chart heel redelijk uitzag.
Op een vergelijkbare manier kun je ook setups van combinaties van standaard indicatoren testen. Ikzelf heb de motivatie verloren om daar nog naar te kijken, maar aangezien jijzelf echt geld op het spel zet op basis daarvan zou een objectieve test daarvan je interesse moeten hebben.
Edit: ik kan een heel topic volschrijven over wat ik hier precies getest heb, maar bottom line is dat je dezelfde kleurtjes in het linker en rechter plaatje moet vergelijken. Rechts is altijd beter, oftewel de voorspelling close morgen = close vandaag viel niet te verslaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sorry, ik ging vandaag wat eerder naar huis.quote:Op woensdag 22 december 2010 17:49 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]
Terwijl S&P maar bleef stijgen, zakte AEX weg.
http://www.powned.tv/nieu(...)er_stuurt_beurs.htmlquote:Computers die automatische beurshandel voeren, gaan sinds kort onder meer af op tweets. Er wordt gekocht en verkocht op basis van het 'digitale sentiment', zoals dat zo mooi heet.
Beurshandelaren op Wall Street gebruikten computeralgoritmes om de markt te lezen en daar automatisch op in te kunnen spelen. Sinds kort worden zelfs nieuwsberichten, blogs en Twitter in de gaten gehouden, zo meldt Webwereld.
"De computers ontleden de teksten van de schrijver per woord, zinsstructuur en zelfs emoticons", zo meldt de New York Times over het systeem. Aan deze gegevens worden door de computers conclusies verbonden over de inkoop en verkoop van aandelen.
Was tijdje geleden al in het nieuws, er waren idd mensen die hier iets mee verdienden.quote:Op woensdag 22 december 2010 23:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
http://www.powned.tv/nieu(...)er_stuurt_beurs.html
Zie je wel dat ik niet de enige ben die hier brood in ziet? Alleen beperk ik me niet tot twitter
Daar verbaas ik me wel over. Sentimentele algoritmesquote:Op woensdag 22 december 2010 23:39 schreef Rejected het volgende:
[..]
Was tijdje geleden al in het nieuws, er waren idd mensen die hier iets mee verdienden.
http://www.bloomberg.com/(...)predict-stockmarket-quote:Hedge Fund Will Track Twitter to Predict Stock MovesDerwent expects an annual return on investment of between 15 percent and 20 percent on the new fund, Hawtin said, adding that 1.5 million pounds of the initial stake will be the managers own money.
The only risk for us is if Twitter falls away and people just dont use it any more, Hawtin said. But we believe that it can only get bigger and better, and that more and more people will be using it to express their feelings.
Wat een onzin, 15-20% my ass. Ze starten in February, als ik iets kon shorten deed ik dat wel, pfft. Ik zie dat het gebasseerd is enigszins op een paper bij een universiteit in Amerika. Ff doorlezenquote:Op woensdag 22 december 2010 23:50 schreef Rejected het volgende:
[..]
http://www.bloomberg.com/(...)predict-stockmarket-
movements.html
Risico is vrij groot ja, maar ik denk dat er wel iets mee te verdienen valt eerlijk gezegd. Maar 15-20% is wel veel.
Kun je er niet een algemene up of down bias mee bepalen?quote:Op woensdag 22 december 2010 23:47 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Daar verbaas ik me wel over. Sentimentele algoritmes. Op basis van zoiets subjectiefs als de media je investeringen op baseren. En je kunt dit ook moeilijk jaren terug testen. De enige manier waarop ik dit zie werken is dat er een soort correlatie moet zijn tussen hoe vaak een woord van een bedrijf terugkomt per maand in een zoek machine in vergelijking met de koersprijs. Maar dit soort dingen vind ik echt vergezocht. Zo'n koersprijs wordt immers door enorm veel zaken bepaald. Het percentage wat komt uit nieuws speculatie acht ik niet erg groot.
Daarbij komt ook nog eens dat je 'nieuws' kunt manipuleren en dat de 'regulatie' op nieuws ver te zoeken is. Ik zou mn tijd ergens anders aan besteden
Uiteraard, maar je hebt ook genoeg TA die zich alleen daar op specificeren. De trend, en niks anders. En dat werkt ook voor geen meterquote:Op woensdag 22 december 2010 23:55 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Kun je er niet een algemene up of down bias mee bepalen?
Starbucks had ik, staat nu op +3%.quote:Op donderdag 23 december 2010 00:17 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb goede hoop dat FTSE de 6000 nog even aantikt spoedig, de AEX de 360 en Zilver de 30 dollar dan stap ik in alle posities uit en begin ik het nieuwe jaar met een zeer hoog cash percentage.
@rejected, jij had laatst toch nog posities in Mickey D's of Starbucks? Gehouden? Verkocht?
Dit soort algorithmen zijn al een paar decennia lang -en al helemaal sinds de opkomst van internet- vaste kost bij veel grote hedgefunds. Dus die 15-20% lijkt me behoorlijk optimistisch.quote:Op woensdag 22 december 2010 23:50 schreef Rejected het volgende:
[..]
http://www.bloomberg.com/(...)predict-stockmarket-
movements.html
Risico is vrij groot ja, maar ik denk dat er wel iets mee te verdienen valt eerlijk gezegd. Maar 15-20% is wel veel.
Het grappige is dat algoritmes op grote vermogens van x aantal miljarden op langere termijnen niet beter presteren dan topmanagers die het zonder doen. Formules kunnen enkel werken binnen zeer korte timeframes en dan nog zijn de resultaten relatief gezien niet heel erg bijzonder. Plus het feit dat er een soort van wapenwedloop is tussen alle grote fondsen en banken om elkaar af te troeven op dat gebied. Maar het aantal spelers in die markt neemt toe, de winsten worden minder en hoezeer de toekomstige retained earnings winstgevend zijn binnen het investeringsveld in dat gebied is maar zeer de vraag.quote:Op donderdag 23 december 2010 01:18 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit soort algorithmen zijn al een paar decennia lang -en al helemaal sinds de opkomst van internet- vaste kost bij veel grote hedgefunds. Dus die 15-20% lijkt me behoorlijk optimistisch.
Ik ben behoorlijk sceptisch (zoals altijdquote:Op donderdag 23 december 2010 02:44 schreef flyguy het volgende:
[..]
Het grappige is dat algoritmes op grote vermogens van x aantal miljarden op langere termijnen niet beter presteren dan topmanagers die het zonder doen. Formules kunnen enkel werken binnen zeer korte timeframes en dan nog zijn de resultaten relatief gezien niet heel erg bijzonder. Plus het feit dat er een soort van wapenwedloop is tussen alle grote fondsen en banken om elkaar af te troeven op dat gebied. Maar het aantal spelers in die markt neemt toe, de winsten worden minder en hoezeer de toekomstige retained earnings winstgevend zijn binnen het investeringsveld in dat gebied is maar zeer de vraag.
Maar op dit moment loont het nog behoorlijk. En dat nieuwe hedgefund begint met relatief weinig kapitaal dus procentueel zouden ze het nog wel redelijk kunnen doen.
Ernstig overgewaardeerd. Aandeel heb ik vorig jaar nog overwogen om aan te schaffen omdat ik het relatief laag vond staan. Uiteraard heb ik daar spijt van maar de stijging die het heeft doorgemaakt is uiterst speculatief. Bijna verdubbeld in een jaar tijd. Als je ook ziet wat de verwachtingen voor volgend jaar zijn, hogere omzet, hogere groei in vergelijking met de sector. Persoonlijk vind ik meeste bedrijven in die sector overgewaardeerd, zitten allemaal op een relatief hoge P/E.quote:Op donderdag 23 december 2010 13:00 schreef Sokz het volgende:
Wat vinden jullie van de huidige waardering van Caterpillar? NYSE:CAT
En als je naar de cashreserves kijkt, dan zijn die flink geslonken. Om over de P/B nog maar te zwijgen.quote:Op donderdag 23 december 2010 13:25 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ernstig overgewaardeerd. Aandeel heb ik vorig jaar nog overwogen om aan te schaffen omdat ik het relatief laag vond staan. Uiteraard heb ik daar spijt van maar de stijging die het heeft doorgemaakt is uiterst speculatief. Bijna verdubbeld in een jaar tijd. Als je ook ziet wat de verwachtingen voor volgend jaar zijn, hogere omzet, hogere groei in vergelijking met de sector. Persoonlijk vind ik meeste bedrijven in die sector overgewaardeerd, zitten allemaal op een relatief hoge P/E.
Tijd om te verkopen dus .. vond zelf de waardering atm. ook erg hoog (iets van 20x de verwachte winst in 2010).quote:Op donderdag 23 december 2010 13:25 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ernstig overgewaardeerd. Aandeel heb ik vorig jaar nog overwogen om aan te schaffen omdat ik het relatief laag vond staan. Uiteraard heb ik daar spijt van maar de stijging die het heeft doorgemaakt is uiterst speculatief. Bijna verdubbeld in een jaar tijd. Als je ook ziet wat de verwachtingen voor volgend jaar zijn, hogere omzet, hogere groei in vergelijking met de sector. Persoonlijk vind ik meeste bedrijven in die sector overgewaardeerd, zitten allemaal op een relatief hoge P/E.
Dat lijkt me niet, ik denk dat de dollar versus de euro en de pond het juist prima gaat doen.quote:Op donderdag 23 december 2010 14:01 schreef Dalliance het volgende:
Wat zien jullie als komende trends voor 2011?
Ik neem in ieder geval een grote boog om vastgoed heen.
Dollar zal verder zakken en de rente op 30-jaars US bonds zal omhoog gaan.
De financiële sector blijft uiterst speculatief.
Emerging markets blijven goed presteren.
Goud en zilver zitten nu aan hun top, maar een correctie zou hét koopmoment van 2011 zijn.
Voor zover!
Vastgoed is mijns inziens nog wel een redelijk stabiele sector met forse dividenden en goede cashposities. Als de particuliere huizenmarkt instort dan kan de commerciele sector daar natuurlijk een graantje van meepikken natuurlijk. Ik zie het in ieder geval niet somber in voor deze specifieke markt, helemaal niet nu er veel langjarige kredieten zijn afgesloten voor spotprijsjes.quote:Op donderdag 23 december 2010 14:01 schreef Dalliance het volgende:
Ik neem in ieder geval een grote boog om vastgoed heen.
Je had het aandeel dus al een poos in de pocket? Nice!quote:Op donderdag 23 december 2010 14:01 schreef Sokz het volgende:
[..]
Tijd om te verkopen dus .. vond zelf de waardering atm. ook erg hoog (iets van 20x de verwachte winst in 2010).
Ik ben in die zin wel benieuwd naar de best performende sectors wat betreft aandelen komend jaar. Ik denk dan toch weer aan sectoren zoals industry/technology enzo in emerging markets.quote:Op donderdag 23 december 2010 14:01 schreef Dalliance het volgende:
Wat zien jullie als komende trends voor 2011?
Ik neem in ieder geval een grote boog om vastgoed heen.
Dollar zal verder zakken en de rente op 30-jaars US bonds zal omhoog gaan.
De financiële sector blijft uiterst speculatief.
Emerging markets blijven goed presteren.
Goud en zilver zitten nu aan hun top, maar een correctie zou hét koopmoment van 2011 zijn.
Voor zover!
Why oh why neemt men deze meneer nog serieus? En geeft men hem een platform om te spreken?quote:Op donderdag 23 december 2010 13:59 schreef pberends het volgende:
Tostrams: AEX naar de 420 punten
Kopen, kopen!
Welke constructie heb je staan om hier optimaal van te profiteren?quote:Op donderdag 23 december 2010 14:30 schreef flyguy het volgende:
Ik denk dat volgend jaar de obligatiemarkt interessant wordt. Individuele landen zullen nog wel een paar keer op de proef gesteld worden en dan is het de vraag wat instellingen zoals de ECB gaan doen. Ik hoop dat Spanje ergens rond maart/april volgend jaar zijn handje gaat ophouden.
Ik ben benieuwd of ING het eind van 2011 gaat halen als niet-genationaliseerde bank. Haircuts op Europese bonds zal wel moeten leiden tot een nieuwe kapitaalinjecties bij een hoop banken.quote:Ierland nationaliseert Allied Irish Bank
23 december 2010, 14:23 | ANP
DUBLIN (AFN) - De Ierse overheid steekt 3,7 miljard euro in de noodlijdende Allied Irish Bank (AIB) en krijgt dat bedrijf voor 93 procent in handen. Dat heeft minister van Financiën Brian Lenihan donderdag bekendgemaakt. Bijna twee jaar geleden nationaliseerde Dublin al Anglo Irish Bank.
AIB moet nog eens 6,1 miljard euro aan kapitaal ophalen om te voldoen aan de voorwaarden die de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds stelden bij het verstrekken van 85 miljard euro steun aan Ierland.
AIB, ooit de grootste kredietverstrekker van Ierland, kwam in de problemen toen de Ierse huizenmarkt instortte. De bank verkocht buitenlandse onderdelen, maar die opbrengsten werden weggevaagd door almaar oplopende afschrijvingen op uitstaande leningen. Nationalisatie was de enige overgebleven optie.
Dat hangt helemaal af van het 'noodfonds' gaat doen, want Spanje is te groot. Gaan ze het fonds vergroten, dan zullen ze bonds van andere landen gaan dumpen om de yield van Spanje als een ballon onder water te drukken. Daarnaast zal de euro als valuta redelijk door het putje gaan en verwacht ik een uitvlucht uit Europese equities. Omdat weer tegen te gaan is het niet onlogisch om te verwachten dat de rente verhoogd wordt, maar of dat effect heeft?quote:Op donderdag 23 december 2010 14:38 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Welke constructie heb je staan om hier optimaal van te profiteren?
Total Debt (mrq): 28.64Bquote:Op donderdag 23 december 2010 13:00 schreef Sokz het volgende:
Wat vinden jullie van de huidige waardering van Caterpillar? NYSE:CAT
Sinds juni op 58+/- .. Ster van dit jaar in mn portquote:Op donderdag 23 december 2010 14:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je had het aandeel dus al een poos in de pocket? Nice!
Daar ben ik ook benieuwt naar, maar ik denk dat ING het wel red. Na een voor mij succesvol jaar in ING beleggen ga ik denk ik wel in 2011 met de slechte vooruitzichten (Spanje, Portugal, Belgie, Ierland) in 2011 in andere fondsen beleggen.quote:Op donderdag 23 december 2010 14:45 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of ING het eind van 2011 gaat halen als niet-genationaliseerde bank. Haircuts op Europese bonds zal wel moeten leiden tot een nieuwe kapitaalinjecties bij een hoop banken.
Lang verwacht en nu is het zover: Hier hebben we dan de eerste Amerikaanse stad die volledig default op haar pensioenverplichtingen. De komende tijd wordt interessant: is dit een precedent is voor wat nog gaat volgen op veel grotere schaal?quote:Alabama Towns Failed Pension Is a Warning
PRICHARD, Ala. This struggling small city on the outskirts of Mobile was warned for years that if it did nothing, its pension fund would run out of money by 2009. Right on schedule, its fund ran dry.
Then Prichard did something that pension experts say they have never seen before: it stopped sending monthly pension checks to its 150 retired workers, breaking a state law requiring it to pay its promised retirement benefits in full.
Prichard stands as a warning to cities like Philadelphia and states like Illinois, whose pension funds are under great strain: if nothing changes, the money eventually does run out, and when that happens, misery and turmoil follow.
The declining, little-known city of Prichard is now attracting the attention of bankruptcy lawyers, labor leaders, municipal credit analysts and local officials from across the country. They want to see if the situation in Prichard, like the continuing bankruptcy of Vallejo, Calif., ultimately creates a legal precedent on whether distressed cities can legally cut or reduce their pensions, and if so, how.
Prichard is the future, said Michael Aguirre, the former San Diego city attorney, who has called for San Diego to declare bankruptcy and restructure its own outsize pension obligations. Were all on the same conveyor belt. Prichard is just a little further down the road.
Many cities and states are struggling to keep their pension plans adequately funded, with varying success. New York City plans to put $8.3 billion into its pension fund next year, twice what it paid five years ago. Maryland is considering a proposal to raise the retirement age to 62 for all public workers with fewer than five years of service.
Illinois keeps borrowing money to invest in its pension funds, gambling that the funds investments will earn enough to pay back the debt with interest. New Jersey simply decided not to pay the $3.1 billion that was due its pension plan this year.
Colorado, Minnesota and South Dakota have all taken the unusual step of reducing the benefits they pay their current retirees by cutting cost-of-living increases; retirees in all three states are suing.
http://www.nytimes.com/20(...)d.html?_r=2&emc=eta1
Ik zeg: exhausted as hell. Maar Tostrams ziet juist nu de AEX nog even naar de 420 gaanquote:Op donderdag 23 december 2010 18:03 schreef Arcee het volgende:
Gekkenhuis op Damrak:
Slot 356.14 dinsdag
Slot 356.17 woensdag
Slot 356.21 donderdag
wat bedoel je, dat de groei er ff uit is?quote:Op donderdag 23 december 2010 19:22 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik zeg: exhausted as hell. Maar Tostrams ziet juist nu de AEX nog even naar de 420 gaan.
Als je ziet hoeveel moeite de AEX dit jaar gehad heeft vraag ik me af waarom veel analisten opeens denken dat de AEX 20 procent zou gaan plussen in 2011. Op zijn meest wordt het imho een zijwaarts jaar met een kleine plus.quote:Op vrijdag 24 december 2010 09:34 schreef PabloLopez het volgende:
[..]
wat bedoel je, dat de groei er ff uit is?
Wat wil je bereiken op de beurs? 25% is natuurlijk lekker, maar zou em persoonlijk gewoon vasthouden.quote:Op vrijdag 24 december 2010 15:04 schreef BlaZ het volgende:
Laatste tijd beurzen helemaal niet bijgehouden...
Ik heb nog aardig wat shell aandelen die 25% in de plus staan, zou het verstandig zijn die te verkopen of kan ik ze beter houden?
Ik beleg zo nu en dan, alleen ik heb het helemaal niet bijgehouden en de koers is flink gestegen de laatste tijd, dus vroeg me af of er iemand een idee heeft over vooruitzichten wat betreft shell.quote:
Hou ik hem vast, dividend is ook niet verkeerd.quote:Op vrijdag 24 december 2010 15:08 schreef Rejected het volgende:
[..]
Wat wil je bereiken op de beurs? 25% is natuurlijk lekker, maar zou em persoonlijk gewoon vasthouden.
Concurrent BP zit in de problemen. Verder zal vraag in derde wereld wel toenemen met de groeiende economie daar.quote:Op vrijdag 24 december 2010 15:15 schreef Rejected het volgende:
Ik ben sceptisch op het gebied van duurzame energie. Shell zal hier nog wel van profiteren denk ik zelf.
Zolang olie boven de 70 dollar staat kun je dividend blijven trekken.quote:Op vrijdag 24 december 2010 15:04 schreef BlaZ het volgende:
Laatste tijd beurzen helemaal niet bijgehouden...
Ik heb nog aardig wat shell aandelen die 25% in de plus staan, zou het verstandig zijn die te verkopen of kan ik ze beter houden?
Gewoon een stoploss instellen lijkt me?quote:Op vrijdag 24 december 2010 15:11 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Ik beleg zo nu en dan, alleen ik heb het helemaal niet bijgehouden en de koers is flink gestegen de laatste tijd, dus vroeg me af of er iemand een idee heeft over vooruitzichten wat betreft shell.
quote:Gewoon een stoploss instellen lijkt me?
Dit is ook mijn gedachte. Het wordt steeds moeilijker/ duurder om olie reserves aan te vullen. En naarmate olie een schaarser goed wordt willen landen deze resources steeds meer in eigen hand houden.quote:Op vrijdag 24 december 2010 17:15 schreef MrUnchained het volgende:
Ik denk wel dat Shell overschat wordt als ultieme zekerheid in een portefeuille. De macht lijkt toch naar de national oil companies aan het verschuiven.
En welk bedrijf heeft de kennis om het op te boren?quote:Op vrijdag 24 december 2010 17:39 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit is ook mijn gedachte. Het wordt steeds moeilijker/ duurder om olie reserves aan te vullen. En naarmate olie een schaarser goed wordt willen landen deze resources steeds meer in eigen hand houden.
Btw: welkom terug MrUnchained!
Veel staatsbedrijven hebben die kennis wel. Sowieso wordt de meeste olie al opgepompt door staatsbedrijven en niet door de westerse beursgenoteerde bedrijven. Daarnaast kunnen zij expertise inhuren bij Halliburton e.d.quote:Op vrijdag 24 december 2010 17:42 schreef iamcj het volgende:
[..]
En welk bedrijf heeft de kennis om het op te boren?
Dank je! Ik gok dat jij nog steeds behoorlijk negatief op de markt bent op de huidige waarderingsniveaus? Ik moet zeggen dat dat ik het ook wel moeilijk vind om nu nog vol in cyclische namen te stappen.quote:Op vrijdag 24 december 2010 17:39 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit is ook mijn gedachte. Het wordt steeds moeilijker/ duurder om olie reserves aan te vullen. En naarmate olie een schaarser goed wordt willen landen deze resources steeds meer in eigen hand houden.
Btw: welkom terug MrUnchained!
You betquote:Op vrijdag 24 december 2010 17:57 schreef MrUnchained het volgende:
[..]
Dank je! Ik gok dat jij nog steeds behoorlijk negatief op de markt bent op de huidige waarderingsniveaus? Ik moet zeggen dat dat ik het ook wel moeilijk vind om nu nog vol in cyclische namen te stappen.
De katoenprijs is idd ook een spektakel. Ik ben benieuwd hoe het met de Wavins van deze wereld af gaat lopen.quote:Op vrijdag 24 december 2010 18:12 schreef JimmyJames het volgende:
Ik denk ook dat we te maken krijgen met wijdverspreide margin compression.
Zie bijv Nike: http://www.businessspecta(...)OpenDocument&src=sph
(Gelukkig voor Nike hebben ze wel een sterk merk)
quote:Op vrijdag 24 december 2010 18:07 schreef MrUnchained het volgende:
Je bent ook al skeptisch op China zie ik? Ik snap nog steeds niet dat het lijkt alsof er een enorme bubble in Chinees vastgoed gaande is, terwijl die CSI 300 niet omhoog te krijgen is. Wellicht valt de vastgoedbubble dan toch nog wel mee, of is het einde er van iig nog niet in zicht.
PBR? voor > 50% van de Braziliaanse staat.quote:Op vrijdag 24 december 2010 17:42 schreef iamcj het volgende:
[..]
En welk bedrijf heeft de kennis om het op te boren?
De Chinezen moeten met hun ultieme voorliefde voor gokken die Japanners met 9x nog wel kunnen verslaan. Ik blijf alleen in verwarring waarom de gemiddelde lokale Chinese gokker op vastgoed blijft inzetten, terwijl de lokale aandelenmarkt amper iets doet. Die staat nog 50% onder de top van 2007, terwijl de Bovespa bijv. al lang weer terug op zijn topniveau staat.quote:Op vrijdag 24 december 2010 18:53 schreef SeLang het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Tijdens de Japanse bubble piekte deze ratio op 9.
Er wordt ook veel gebouwd puur voor speculatie. Appartementen die leeg blijven omdat de waarde zakt als ze worden verhuurd (in China wordt een appartement dat bewoond is geweest gezien als "tweedehands"). Dus veel speculanten steken zich in de schulden, betalen hypotheek, maar er staan geen huurinkomsten tegenover.
Op haar beurt is de construction bubble weer een belangrijke drijver van de bubble in industriële commodities...
Ik denk omdat "vastgoed altijd in prijs stijgt". Dat de beurs kan dalen is inmiddels duidelijk.quote:Op vrijdag 24 december 2010 19:12 schreef MrUnchained het volgende:
Ik blijf alleen in verwarring waarom de gemiddelde lokale Chinese gokker op vastgoed blijft inzetten, terwijl de lokale aandelenmarkt amper iets doet. Die staat nog 50% onder de top van 2007, terwijl de Bovespa bijv. al lang weer terug op zijn topniveau staat.
quote:Op zaterdag 25 december 2010 17:18 schreef SeLang het volgende:
Goed, ik was dus van plan om vandaag een nieuwe strategie te programmeren (alles is dicht dus lekker weinig afleiding) maar die @#$%! kerstsfeer en Top2000 op de radio brengt je dan toch weer offtrack en dan ga je dit soort zinloze dingen doen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Btw: fijne kerst iedereen!
Tssquote:Op zaterdag 25 december 2010 17:18 schreef SeLang het volgende:
Goed, ik was dus van plan om vandaag een nieuwe strategie te programmeren (alles is dicht dus lekker weinig afleiding) maar die @#$%! kerstsfeer en Top2000 op de radio brengt je dan toch weer offtrack en dan ga je dit soort zinloze dingen doen:
Resultaten hier postenquote:Op zaterdag 25 december 2010 18:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
TssIk heb al weer even een poos Ninjatrader voor me en zit continu te knutselen. Ik wil er voor het nieuwe jaar nog iets leuks uit knallen
Op de eerste plaats allen een fijne kerst.quote:Op zaterdag 25 december 2010 17:18 schreef SeLang het volgende:
Goed, ik was dus van plan om vandaag een nieuwe strategie te programmeren (alles is dicht dus lekker weinig afleiding) maar die @#$%! kerstsfeer en Top2000 op de radio brengt je dan toch weer offtrack en dan ga je dit soort zinloze dingen doen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Btw: fijne kerst iedereen!
Tofquote:Op zaterdag 25 december 2010 19:53 schreef LXIV het volgende:
[..]
Op de eerste plaats allen een fijne kerst.
Ik heb mijn social-media TomTom overnametracker online gezet. Vanaf vandaag begint hij te meten op overnames, er is al wel wat testdata van te voren.
Je kunt hem zien op: www.opinionate.nl/TomTom
De allerlaatste graph zal vanaf vannacht aangeven hoeveel 'buzz' er is rondom een overname van Tomtom in de Nederlandse financiële social media en hoe die zich ontwikkeld.
PS: de overnametracker begint pas vanaf vanacht 05:15 te meten.
Nu de software af is (gebruik ik eigenlijk voor andere dingen, zie www.opinionate.nl en dan producten/trends, is het maken van zo'n stat heel simpel, gewoon een paar parameters invoeren.quote:
Ik moet er al heel wat mee verdienen wil ik een tientje per uur overhouden...quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |