Volgens mij zijn het juist de getrouwde stelletjes die enorm risicovolle portefeuilles hebben. Imo doen ze dit om de algehele financiele ratrace bij te benen die heerst tussen burgerlijke types maar ook omdat twee domme personen in gezelschap vaak nog dommere beslissingen nemen. Ondoordacht handelen is namelijk één ding maar als dat ook nog eens op steun kan rekenen uit de directe omgeving dan wordt de prestatielat hoger gelegd en het risico gebagetalliseerd (zie oa: goudforum.be).quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:45 schreef sitting_elfling het volgende:
Stel dat ik getrouwd en al zou zijn met kids, ik ken vrienden van mijn leeftijd (23) die al in die situatie zitten met 2/3 kids, zou ik never nooit zo gek beleggen als dat ik dat nu doe.
Haha, dat kan natuurlijk ook. Maar ik denk dat dat wel mee valt. Ik neem aan dat een boel nieuwe stelletjes gewoon geen kaas heeft gegeten van beleggen en alle risico's van dien vandaar dat ze standaard alle beginners fouten maken, verkeerde hypotheek, te hoge rente bij een afgesloten lening, goudforum etc.quote:Op woensdag 22 december 2010 00:20 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Volgens mij zijn het juist de getrouwde stelletjes die enorm risicovolle portefeuilles hebben. Imo doen ze dit om de algehele financiele ratrace bij te benen die heerst tussen burgerlijke types maar ook omdat twee domme personen in gezelschap vaak nog dommere beslissingen nemen. Ondoordacht handelen is namelijk één ding maar als dat ook nog eens op steun kan rekenen uit de directe omgeving dan wordt de prestatielat hoger gelegd en het risico gebagetalliseerd (zie oa: goudforum.be).
Moraal van het verhaal: scoor een slimme chick!
Haha, het is inderdaad wel allemaal wat laffe bende geworden zo door de jaren heen. Reagan kon er trouwens ook wat van. In de documentaire van Michael Moore zag je dat Reagan al behoorlijk gepaaid werd door de banken.quote:Op woensdag 22 december 2010 00:25 schreef SeLang het volgende:
Btw; de NOS heeft nu alle oude jaaroverzichten vanaf 1956 ofzo online staan
Net 1981 gekeken, een crisisjaar dat nog goed in m'n geheugen ligt (brugklas).
- Hypotheekrente van 14%
- Mensen met 42.000 netto inkomen die een max hypotheek kunnen krijgen van 110.000
- Hoge rente, zogenaamd door overheidstekorten (die kleiner zijn dan nu, althans in de USA)
- Paupers en linksen die vechten met de politie
- Shiller P/E van rond de 7
- Somberheid troef, terwijl het vergeleken met nu een crisis van niks was
- Milieurampen
- Kernwapens
- Koude oorlog
- Reagan en Thatcher
Wat een bazentijd was dat toch
Langer dan één jaar. Ik zit bij Binckbank en ben er wel tevreden over. Ik besteed geen tijd aan handelen, want dat doe ik niet. Ik beleg alleen, dus daar gaat weinig tijd in zitten.quote:Op woensdag 22 december 2010 00:29 schreef Mastertje het volgende:
Hmmm, okee ik heb als beursmaagd even een stuk of 3 à 4 draadjes doorgelezen en de stukjes hersenen weer verzameld van mijn scherm, bureau en de muren. Dus nu kan ik snel even een vraagjes er door rammen!Hoe lang hebben jullie gemiddeld een 'belegging' open staan? Wat zijn jullie brokers? Besteden jullie 24/7 aan handelen of is het meer iets wat je stiekem doet tijdens je baan of in je vrije tijd?
dank u
Het moment om te shorten komt als:quote:Op dinsdag 21 december 2010 23:08 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ja, het gaat dan allemaal om timing. Dat is met goud ook het geval imho. Het zal ooit omlaag, maar durf ook niet te shorten omdat ik absoluut geen idee heb wanneer.
Het moment om te shorten komt pas op het moment dat we al in de val zitten. Anders ga je nog keihard op je gat.quote:Op woensdag 22 december 2010 07:03 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Het moment om te shorten komt als:
- er minder (louche) advertenties zijn om goud (gouden tanden, je opa's horloge, etc) te kopen, dan te verkopen
- je buurman, je broer of beste vriend ineens vertellen dat ze goud hebben gekocht
Maar zolang 90% van de bevolking amper weet dat je kunt beleggen laat staan in goud, en de economie niet op eigen benen staat ben je aan de vroege kant
erg goed bedrijf, inmiddels wel een beetje duur (k/w van 16). Hebben wel wat last van risico van teruglopen van overheidsopdrachten (met name in de USA), en hun vastgoedservice poot doeet het niet zo geweldig. Doen wel leuke nichedingen vooral in Brazilie (o.a. gaswinning uit vuilnisbelten), en sterk in water gerelateeerde opdrachten, en door milieutechnische producten ook interessant voor langere toekomst, imhoquote:Op woensdag 22 december 2010 14:56 schreef JimmyJames het volgende:
Ik heb ook het idee dat er niet veel meer gaat gebeuren dit jaar.
Dit roept een beetje herinneringen op aan eind 2007. Toen was er ook zo'n eindejaarsrally (zij het in mindere mate).
Iemand nog een mening over Arcadis btw?
Aegon is een drama, ING was het ook. Als je ziet wat die door het vermogen heen laten stuiteren.... Ik denk dat Aegon de afgelopen 10 jaar elk jaar een stelselwijziging heeft doorgevoerd, die natuurlijk telkens door het vermogen heen stuiterde, en consequent verliezen door het vermogen afboekte.... Bij zowel ING als ook Ahold voor de fraude zag je hun vastgoedtransacties winstoptimaal gearrangeerd worden, vooral een teken aan de wand m.b.t. mentaliteit van het management en betrouwbaarheid.quote:Op woensdag 22 december 2010 00:14 schreef SeLang het volgende:
[..]
Heb jij eigenlijk nog meer van de grotere fondsen op de zwarte lijst staan?
Heb je daarbij ook een verlies/winst statistiek gemaakt met alle mogelijke S/L, B/E en T/P combinatie's zowel absoluut in punten als relatief in % en incl. alle symbolen en timeframes, eventueel met support van indicators? Dat kan nog wel eens de doorslag geven tussen verlies of winst.quote:Op maandag 20 december 2010 14:01 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dan overschat je mij toch behoorlijk (en onderschat je jezelf). Dat macrotrading onderzoek heeft me bijvoorbeeld meerdere weken gekost voordat alles was geprogrammeerd, debugged, sanity checks gedaan en analyse van de resultaten voordat ik genoeg vertrouwen had opgebouwd om conclusies te trekken uit de resultaten.
[..]
Of verlies.... Je zegt hier alleen iets over hoge leverage, niet over winstgevendheid.
[..]
Dit is de kern van de zaak: hebben die TA-indicatoren op korte termijn inderdaad de voorspellende waarde die je eraan toedicht? Ikzelf heb dat tot nu toe nooit gevonden, op geen enkele tijdschaal.
Het testen of die standaardindicatoren beter dan random entries geven is trouwens wel heel simpel en snel te testen omdat die standaard dingetjes in elk software pakket zitten ingebouwd, dus je hoeft zelf nauwelijks iets te programmeren of te debuggen.
Een half jaar geleden heb ik nog een interessante test gedaan van een aantal op het eerste gezicht interessante indicatoren (geen uitgekauwd standaardspul, dus het kostte veel programmeer en test werk). Het doel was simpel: doe een voorspelling van de close van de volgende bar op de chart (of 5 bars verder, whatever) op grond van een indicator. Vergelijk dit met een voorspelling waarbij je zegt: de volgende close = huidige close. De indicator heeft alleen waarde als ik daarmee een voorspelling kan doen die de volgende close nauwkeuriger en met een kleinere standaarddeviatie kan voorspellen.
De uitkomst was tamelijk schokkend (gezien de vele dagen werk die ik erin had gestoken): alle geteste indicatoren waren slechter (grotere standaarddeviatie) dan simpelweg koers van morgen = koers van vandaag, ondanks dat het er geplot in de chart heel redelijk uitzag.
Op een vergelijkbare manier kun je ook setups van combinaties van standaard indicatoren testen. Ikzelf heb de motivatie verloren om daar nog naar te kijken, maar aangezien jijzelf echt geld op het spel zet op basis daarvan zou een objectieve test daarvan je interesse moeten hebben.
Edit: ik kan een heel topic volschrijven over wat ik hier precies getest heb, maar bottom line is dat je dezelfde kleurtjes in het linker en rechter plaatje moet vergelijken. Rechts is altijd beter, oftewel de voorspelling close morgen = close vandaag viel niet te verslaan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sorry, ik ging vandaag wat eerder naar huis.quote:Op woensdag 22 december 2010 17:49 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]
Terwijl S&P maar bleef stijgen, zakte AEX weg.
http://www.powned.tv/nieu(...)er_stuurt_beurs.htmlquote:Computers die automatische beurshandel voeren, gaan sinds kort onder meer af op tweets. Er wordt gekocht en verkocht op basis van het 'digitale sentiment', zoals dat zo mooi heet.
Beurshandelaren op Wall Street gebruikten computeralgoritmes om de markt te lezen en daar automatisch op in te kunnen spelen. Sinds kort worden zelfs nieuwsberichten, blogs en Twitter in de gaten gehouden, zo meldt Webwereld.
"De computers ontleden de teksten van de schrijver per woord, zinsstructuur en zelfs emoticons", zo meldt de New York Times over het systeem. Aan deze gegevens worden door de computers conclusies verbonden over de inkoop en verkoop van aandelen.
Was tijdje geleden al in het nieuws, er waren idd mensen die hier iets mee verdienden.quote:Op woensdag 22 december 2010 23:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
http://www.powned.tv/nieu(...)er_stuurt_beurs.html
Zie je wel dat ik niet de enige ben die hier brood in ziet? Alleen beperk ik me niet tot twitter
Daar verbaas ik me wel over. Sentimentele algoritmesquote:Op woensdag 22 december 2010 23:39 schreef Rejected het volgende:
[..]
Was tijdje geleden al in het nieuws, er waren idd mensen die hier iets mee verdienden.
http://www.bloomberg.com/(...)predict-stockmarket-quote:Hedge Fund Will Track Twitter to Predict Stock MovesDerwent expects an annual return on investment of between 15 percent and 20 percent on the new fund, Hawtin said, adding that 1.5 million pounds of the initial stake will be the managers own money.
The only risk for us is if Twitter falls away and people just dont use it any more, Hawtin said. But we believe that it can only get bigger and better, and that more and more people will be using it to express their feelings.
Wat een onzin, 15-20% my ass. Ze starten in February, als ik iets kon shorten deed ik dat wel, pfft. Ik zie dat het gebasseerd is enigszins op een paper bij een universiteit in Amerika. Ff doorlezenquote:Op woensdag 22 december 2010 23:50 schreef Rejected het volgende:
[..]
http://www.bloomberg.com/(...)predict-stockmarket-
movements.html
Risico is vrij groot ja, maar ik denk dat er wel iets mee te verdienen valt eerlijk gezegd. Maar 15-20% is wel veel.
Kun je er niet een algemene up of down bias mee bepalen?quote:Op woensdag 22 december 2010 23:47 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Daar verbaas ik me wel over. Sentimentele algoritmes. Op basis van zoiets subjectiefs als de media je investeringen op baseren. En je kunt dit ook moeilijk jaren terug testen. De enige manier waarop ik dit zie werken is dat er een soort correlatie moet zijn tussen hoe vaak een woord van een bedrijf terugkomt per maand in een zoek machine in vergelijking met de koersprijs. Maar dit soort dingen vind ik echt vergezocht. Zo'n koersprijs wordt immers door enorm veel zaken bepaald. Het percentage wat komt uit nieuws speculatie acht ik niet erg groot.
Daarbij komt ook nog eens dat je 'nieuws' kunt manipuleren en dat de 'regulatie' op nieuws ver te zoeken is. Ik zou mn tijd ergens anders aan besteden
Uiteraard, maar je hebt ook genoeg TA die zich alleen daar op specificeren. De trend, en niks anders. En dat werkt ook voor geen meterquote:Op woensdag 22 december 2010 23:55 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Kun je er niet een algemene up of down bias mee bepalen?
Starbucks had ik, staat nu op +3%.quote:Op donderdag 23 december 2010 00:17 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb goede hoop dat FTSE de 6000 nog even aantikt spoedig, de AEX de 360 en Zilver de 30 dollar dan stap ik in alle posities uit en begin ik het nieuwe jaar met een zeer hoog cash percentage.
@rejected, jij had laatst toch nog posities in Mickey D's of Starbucks? Gehouden? Verkocht?
Dit soort algorithmen zijn al een paar decennia lang -en al helemaal sinds de opkomst van internet- vaste kost bij veel grote hedgefunds. Dus die 15-20% lijkt me behoorlijk optimistisch.quote:Op woensdag 22 december 2010 23:50 schreef Rejected het volgende:
[..]
http://www.bloomberg.com/(...)predict-stockmarket-
movements.html
Risico is vrij groot ja, maar ik denk dat er wel iets mee te verdienen valt eerlijk gezegd. Maar 15-20% is wel veel.
Het grappige is dat algoritmes op grote vermogens van x aantal miljarden op langere termijnen niet beter presteren dan topmanagers die het zonder doen. Formules kunnen enkel werken binnen zeer korte timeframes en dan nog zijn de resultaten relatief gezien niet heel erg bijzonder. Plus het feit dat er een soort van wapenwedloop is tussen alle grote fondsen en banken om elkaar af te troeven op dat gebied. Maar het aantal spelers in die markt neemt toe, de winsten worden minder en hoezeer de toekomstige retained earnings winstgevend zijn binnen het investeringsveld in dat gebied is maar zeer de vraag.quote:Op donderdag 23 december 2010 01:18 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit soort algorithmen zijn al een paar decennia lang -en al helemaal sinds de opkomst van internet- vaste kost bij veel grote hedgefunds. Dus die 15-20% lijkt me behoorlijk optimistisch.
Ik ben behoorlijk sceptisch (zoals altijdquote:Op donderdag 23 december 2010 02:44 schreef flyguy het volgende:
[..]
Het grappige is dat algoritmes op grote vermogens van x aantal miljarden op langere termijnen niet beter presteren dan topmanagers die het zonder doen. Formules kunnen enkel werken binnen zeer korte timeframes en dan nog zijn de resultaten relatief gezien niet heel erg bijzonder. Plus het feit dat er een soort van wapenwedloop is tussen alle grote fondsen en banken om elkaar af te troeven op dat gebied. Maar het aantal spelers in die markt neemt toe, de winsten worden minder en hoezeer de toekomstige retained earnings winstgevend zijn binnen het investeringsveld in dat gebied is maar zeer de vraag.
Maar op dit moment loont het nog behoorlijk. En dat nieuwe hedgefund begint met relatief weinig kapitaal dus procentueel zouden ze het nog wel redelijk kunnen doen.
Ernstig overgewaardeerd. Aandeel heb ik vorig jaar nog overwogen om aan te schaffen omdat ik het relatief laag vond staan. Uiteraard heb ik daar spijt van maar de stijging die het heeft doorgemaakt is uiterst speculatief. Bijna verdubbeld in een jaar tijd. Als je ook ziet wat de verwachtingen voor volgend jaar zijn, hogere omzet, hogere groei in vergelijking met de sector. Persoonlijk vind ik meeste bedrijven in die sector overgewaardeerd, zitten allemaal op een relatief hoge P/E.quote:Op donderdag 23 december 2010 13:00 schreef Sokz het volgende:
Wat vinden jullie van de huidige waardering van Caterpillar? NYSE:CAT
En als je naar de cashreserves kijkt, dan zijn die flink geslonken. Om over de P/B nog maar te zwijgen.quote:Op donderdag 23 december 2010 13:25 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ernstig overgewaardeerd. Aandeel heb ik vorig jaar nog overwogen om aan te schaffen omdat ik het relatief laag vond staan. Uiteraard heb ik daar spijt van maar de stijging die het heeft doorgemaakt is uiterst speculatief. Bijna verdubbeld in een jaar tijd. Als je ook ziet wat de verwachtingen voor volgend jaar zijn, hogere omzet, hogere groei in vergelijking met de sector. Persoonlijk vind ik meeste bedrijven in die sector overgewaardeerd, zitten allemaal op een relatief hoge P/E.
Tijd om te verkopen dus .. vond zelf de waardering atm. ook erg hoog (iets van 20x de verwachte winst in 2010).quote:Op donderdag 23 december 2010 13:25 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ernstig overgewaardeerd. Aandeel heb ik vorig jaar nog overwogen om aan te schaffen omdat ik het relatief laag vond staan. Uiteraard heb ik daar spijt van maar de stijging die het heeft doorgemaakt is uiterst speculatief. Bijna verdubbeld in een jaar tijd. Als je ook ziet wat de verwachtingen voor volgend jaar zijn, hogere omzet, hogere groei in vergelijking met de sector. Persoonlijk vind ik meeste bedrijven in die sector overgewaardeerd, zitten allemaal op een relatief hoge P/E.
Dat lijkt me niet, ik denk dat de dollar versus de euro en de pond het juist prima gaat doen.quote:Op donderdag 23 december 2010 14:01 schreef Dalliance het volgende:
Wat zien jullie als komende trends voor 2011?
Ik neem in ieder geval een grote boog om vastgoed heen.
Dollar zal verder zakken en de rente op 30-jaars US bonds zal omhoog gaan.
De financiële sector blijft uiterst speculatief.
Emerging markets blijven goed presteren.
Goud en zilver zitten nu aan hun top, maar een correctie zou hét koopmoment van 2011 zijn.
Voor zover!
Vastgoed is mijns inziens nog wel een redelijk stabiele sector met forse dividenden en goede cashposities. Als de particuliere huizenmarkt instort dan kan de commerciele sector daar natuurlijk een graantje van meepikken natuurlijk. Ik zie het in ieder geval niet somber in voor deze specifieke markt, helemaal niet nu er veel langjarige kredieten zijn afgesloten voor spotprijsjes.quote:Op donderdag 23 december 2010 14:01 schreef Dalliance het volgende:
Ik neem in ieder geval een grote boog om vastgoed heen.
Je had het aandeel dus al een poos in de pocket? Nice!quote:Op donderdag 23 december 2010 14:01 schreef Sokz het volgende:
[..]
Tijd om te verkopen dus .. vond zelf de waardering atm. ook erg hoog (iets van 20x de verwachte winst in 2010).
Ik ben in die zin wel benieuwd naar de best performende sectors wat betreft aandelen komend jaar. Ik denk dan toch weer aan sectoren zoals industry/technology enzo in emerging markets.quote:Op donderdag 23 december 2010 14:01 schreef Dalliance het volgende:
Wat zien jullie als komende trends voor 2011?
Ik neem in ieder geval een grote boog om vastgoed heen.
Dollar zal verder zakken en de rente op 30-jaars US bonds zal omhoog gaan.
De financiële sector blijft uiterst speculatief.
Emerging markets blijven goed presteren.
Goud en zilver zitten nu aan hun top, maar een correctie zou hét koopmoment van 2011 zijn.
Voor zover!
Why oh why neemt men deze meneer nog serieus? En geeft men hem een platform om te spreken?quote:Op donderdag 23 december 2010 13:59 schreef pberends het volgende:
Tostrams: AEX naar de 420 punten
Kopen, kopen!
Welke constructie heb je staan om hier optimaal van te profiteren?quote:Op donderdag 23 december 2010 14:30 schreef flyguy het volgende:
Ik denk dat volgend jaar de obligatiemarkt interessant wordt. Individuele landen zullen nog wel een paar keer op de proef gesteld worden en dan is het de vraag wat instellingen zoals de ECB gaan doen. Ik hoop dat Spanje ergens rond maart/april volgend jaar zijn handje gaat ophouden.
Ik ben benieuwd of ING het eind van 2011 gaat halen als niet-genationaliseerde bank. Haircuts op Europese bonds zal wel moeten leiden tot een nieuwe kapitaalinjecties bij een hoop banken.quote:Ierland nationaliseert Allied Irish Bank
23 december 2010, 14:23 | ANP
DUBLIN (AFN) - De Ierse overheid steekt 3,7 miljard euro in de noodlijdende Allied Irish Bank (AIB) en krijgt dat bedrijf voor 93 procent in handen. Dat heeft minister van Financiën Brian Lenihan donderdag bekendgemaakt. Bijna twee jaar geleden nationaliseerde Dublin al Anglo Irish Bank.
AIB moet nog eens 6,1 miljard euro aan kapitaal ophalen om te voldoen aan de voorwaarden die de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds stelden bij het verstrekken van 85 miljard euro steun aan Ierland.
AIB, ooit de grootste kredietverstrekker van Ierland, kwam in de problemen toen de Ierse huizenmarkt instortte. De bank verkocht buitenlandse onderdelen, maar die opbrengsten werden weggevaagd door almaar oplopende afschrijvingen op uitstaande leningen. Nationalisatie was de enige overgebleven optie.
Dat hangt helemaal af van het 'noodfonds' gaat doen, want Spanje is te groot. Gaan ze het fonds vergroten, dan zullen ze bonds van andere landen gaan dumpen om de yield van Spanje als een ballon onder water te drukken. Daarnaast zal de euro als valuta redelijk door het putje gaan en verwacht ik een uitvlucht uit Europese equities. Omdat weer tegen te gaan is het niet onlogisch om te verwachten dat de rente verhoogd wordt, maar of dat effect heeft?quote:Op donderdag 23 december 2010 14:38 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Welke constructie heb je staan om hier optimaal van te profiteren?
Total Debt (mrq): 28.64Bquote:Op donderdag 23 december 2010 13:00 schreef Sokz het volgende:
Wat vinden jullie van de huidige waardering van Caterpillar? NYSE:CAT
Sinds juni op 58+/- .. Ster van dit jaar in mn portquote:Op donderdag 23 december 2010 14:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je had het aandeel dus al een poos in de pocket? Nice!
Daar ben ik ook benieuwt naar, maar ik denk dat ING het wel red. Na een voor mij succesvol jaar in ING beleggen ga ik denk ik wel in 2011 met de slechte vooruitzichten (Spanje, Portugal, Belgie, Ierland) in 2011 in andere fondsen beleggen.quote:Op donderdag 23 december 2010 14:45 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of ING het eind van 2011 gaat halen als niet-genationaliseerde bank. Haircuts op Europese bonds zal wel moeten leiden tot een nieuwe kapitaalinjecties bij een hoop banken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |