De Filippijnenquote:Filipijnse bankbiljetten vol fouten
Nieuwe bankbiljetten zorgen in de Filipijnen voor verhitte discussies. De biljetten zitten vol fouten.
Inheemse papegaai
Zo staat er op het nieuwe 500 pesobiljet een zeldzame inheemse papegaai afgebeeld waarvan de rode bek geel is afgebeeld en het verenpak geel in plaats van groen. Op een kaart op het biljet ligt een Filipijnse rivier die voorkomt op de werelderfgoedlijst van Unesco op de verkeerde plaats.
Ruimtegebrek
De nieuwe biljetten werden eerder deze maand uitgegeven en hebben de handtekening van de dit jaar aangetreden president Benigno Aquino. De centrale bank van het Aziatische land stelde dat ruimtegebrek de bewegingsvrijheid van de makers belemmerde en dat het daardoor mogelijk is dat niet alles correct is weergegeven.
Spelling
De centrale bank van de Filipijnen moest in 2005 biljetten terughalen omdat de naam van Gloria Arroyo, Aquino's voorganger, verkeerd was gespeld.
© RTLZ.nl
Maar vind je het nou niet zonde van je tijd om een beetje realtime naar een scherm te zitten staren terwijl je ook risicoloos strategieën kunt ontwikkelen en testen op vele jaren van koersdata, waarbij je fast forward kunt gaan, inclusief perioden waarin er opwindende dingen gebeurden?quote:Op maandag 20 december 2010 11:42 schreef sitting_elfling het volgende:
Tot dusver erg saaie handels dag. Met name intraday. Niet dat ik nou extreme actie verwacht de week voor kerst sinds traditiegetrouw volumes niks voorstellen, maar het is wel overdreven weinig beweging. Paar puntjes winst en verlies hier en daar. Zit met name long op index&goud&silver.
Adrenaline and greed.quote:Op maandag 20 december 2010 12:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar vind je het nou niet zonde van je tijd om een beetje realtime naar een scherm te zitten staren terwijl je ook risicoloos strategieën kunt ontwikkelen en testen op vele jaren van koersdata, waarbij je fast forward kunt gaan, inclusief perioden waarin er opwindende dingen gebeurden?
Schermstaren leidt op z'n best tot succes in de vorm van een paar euros winst waarvan je nooit zult weten of het skill was of puur geluk (maar waarschijnlijk het laatste) terwijl succes bij het ontwikkelen van een strategie leidt tot iets dat een bepaalde voorspelbaarheid heeft en valt te automatiseren zodat je jezelf meer kunt richten op het uitgeven van het geld in tropische landen met mooie bruine meisjes enzo.
Wat een mietjuhs, gaan rellen na een "crash" van 6.72%. You ain't seen nothing yetquote:Bangladesh investors riot over stock market fall
Ordinary Bangladeshis have been tempted into the stock market by higher returns than banks
Hundreds of angry investors have staged protests in the Bangladeshi capital, Dhaka, after the stock exchange saw its steepest ever fall in a day.
Reports said they threw bricks at police, marched in the streets shouting slogans, and staged a sit-down protest.
Shares in the stock exchange suffered large falls within hours of opening on Sunday as panicked investors went on a selling spree.
The index ended the day down by 552 points or 6.72%.
It has been on a rollercoaster ride in recent weeks, hitting a record high on 5 December, having climbed 80% since the start of the year.
But on 8 December it nosedived, prompting protests in Dhaka and towns elsewhere.
Slogans
On Sunday, at least 500 investors hurled bricks at law enforcement officers near the Dhaka Stock Exchange and the Securities and Exchange Commission (SEC) offices, said local police chief Tofazzal Hossain according to AFP news agency.
"They chanted slogans against the government and the regulators, and marched through the busy roads in the Motijheel Commercial area, halting traffic. They also staged a sit-in at the SEC building," he said.
Analysts say Sunday's index fall was triggered by a central bank interest-rate hike.
The regulators have also taken measures in recent weeks to restrict money supply into the share market after concerns that stocks were overvalued.
The move forced big institutional investors to withdraw from the market, triggering panic among individual investors.
The rising value of the stocks in recent years has attracted hundreds of thousands of small-scale or retail investors in Bangladesh, says the BBC's Anbarasan Ethirajan in Dhaka.
It became a popular investment for ordinary people, often providing higher returns than bank deposits and savings.
Regulators have now agreed to relax some of the conditions, hoping that will increase the money supply and stabilise the market, he says.
http://www.bbc.co.uk/news(...)d&utm_medium=twitter
quote:Op maandag 20 december 2010 13:22 schreef iamcj het volgende:
Tnx, ben benieuwd of dit de nieuwe crisis wordt. Deze bailout zou mooi passen in de exponentieel groeiende staatschuld en het deficit. Lets go gold!
Het is zonde van de tijd. Inspiratieloos en writersblock. Dit soort livetrading moet juist impressies opdoen zodat ik weer een ideetje kan bijschrijven en dat eventueel kan testen. Daarbij komt dat ik nog lang niet de finesse heb in vergelijking met jezelf om dit soort systemen 'vluchtig' te testen. Ik heb soms het idee dat ik er langer over doe om het systeem error vrij te krijgen om er daarna achter te komen dat de hele dag klooien toch geen effect had omdat het systeem waardeloos ineffectief bleek te zijn.quote:Op maandag 20 december 2010 12:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar vind je het nou niet zonde van je tijd om een beetje realtime naar een scherm te zitten staren terwijl je ook risicoloos strategieën kunt ontwikkelen en testen op vele jaren van koersdata, waarbij je fast forward kunt gaan, inclusief perioden waarin er opwindende dingen gebeurden?
Schermstaren leidt op z'n best tot succes in de vorm van een paar euros winst waarvan je nooit zult weten of het skill was of puur geluk (maar waarschijnlijk het laatste) terwijl succes bij het ontwikkelen van een strategie leidt tot iets dat een bepaalde voorspelbaarheid heeft en valt te automatiseren zodat je jezelf meer kunt richten op het uitgeven van het geld in tropische landen met mooie bruine meisjes enzo.
Dan overschat je mij toch behoorlijk (en onderschat je jezelf). Dat macrotrading onderzoek heeft me bijvoorbeeld meerdere weken gekost voordat alles was geprogrammeerd, debugged, sanity checks gedaan en analyse van de resultaten voordat ik genoeg vertrouwen had opgebouwd om conclusies te trekken uit de resultaten.quote:Op maandag 20 december 2010 13:23 schreef sitting_elfling het volgende:
Daarbij komt dat ik nog lang niet de finesse heb in vergelijking met jezelf om dit soort systemen 'vluchtig' te testen. Ik heb soms het idee dat ik er langer over doe om het systeem error vrij te krijgen om er daarna achter te komen dat de hele dag klooien toch geen effect had omdat het systeem waardeloos ineffectief bleek te zijn.
Of verlies.... Je zegt hier alleen iets over hoge leverage, niet over winstgevendheid.quote:Daarbij komt dat minute trading erg lucratief kan zijn. Tegen een 5 cijferig margin slechts een 25 indexpunten winst op de FTSE (0.33% roughly). Dan weetjezelf ook dat de eventuele winst hierop behoorlijk is.
Dit is de kern van de zaak: hebben die TA-indicatoren op korte termijn inderdaad de voorspellende waarde die je eraan toedicht? Ikzelf heb dat tot nu toe nooit gevonden, op geen enkele tijdschaal.quote:De trade op basis van dat soort kleine schommelingen heeft niks meer met fundamenteels te maken. De CFDs opgepakt op het moment dat ze TA technisch leuke plaatjes lieten zien, lage boll band, lage rsi, leuke candle. Het is geen rocket science om in te zien dat als een boel TA indicatoren hetzelfde laten zien, bijvoorbeeld lage RSI, is het geen rocketscience dat het op erg(!!) korte termijn wel weer naar boven gaat.
Meestal NinjaTrader in combinatie met excel, soms ook nog in combinatie met een externe nummerieke bibliotheek en zelf geschreven dll's.quote:Op maandag 20 december 2010 14:20 schreef MuurStraat het volgende:
Wat gebruiken jullie om die strategieën te testen? Is dat een bepaald programma ofzo?
Heb dit ook eens getest met een aantal aandelen. Had toen als resultaat dat de koers vaak dezelfde kant kiest als de dag ervoor.quote:Op maandag 20 december 2010 14:30 schreef iamcj het volgende:
Een hele tijd geleden heb ik gekeken of er een correlatie bestond tussen voorgaande en toekomstige koersen. Kansen omhoog en omlaag waren ca. 50%, 50% (zit natuurlijk wel een opwaardse trend in)
Zie ook Europese denktank: VS manipuleert Eurocrisis om eigen crash te verbloemenquote:Op maandag 20 december 2010 12:55 schreef SeLang het volgende:
Voor één van de belangrijkste thema's die 2011 gaan beheersen, dit is een "must watch" 13 minuten clip van CBS 60-Minutes over de state en local government deficits en de dreigende default op municipal bonds en pensioenverplichtingen.
De hoogste tijd dat piepeloi weer komt uitleggen dat kredieten niet stijgen en inflatie daarmee pertinent onmogelijk is.quote:Hoe dan ook, uit onverwachte bron (een receptensite): de voedselgiganten Kraft Foods, Kellogg, General Mill en McDonalds hebben prijsverhogingen aangekondigd of al ingevoerd als gevolg van de gestegen suiker- en graanprijzen. Ook vleesprijzen zijn stijgende.
Ik had de Dow gedaan sinds 1930 of zoquote:Op maandag 20 december 2010 14:36 schreef Rejected het volgende:
[..]
Heb dit ook eens getest met een aantal aandelen. Had toen als resultaat dat de koers vaak dezelfde kant kiest als de dag ervoor.
Waarom gaat het toch allemaal zo langzaam...quote:
quote:Op maandag 20 december 2010 14:48 schreef dvr het volgende:
http://recipeland.com/new(...)h_food_prices_up-146
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |