Ik vond het ook raar tot ik ergens las dat Facebook in het eerste jaar werd gefinancierd met 500 miljoen dollar. Dat is zo immens veel voor een pas gestart studentenbedrijfje dat de normale wetten van het investeren niet meer gelden. Tegenwoordig draait alles om het grootste marktaandeel te verkrijgen en daarna kijkt men pas naar winst. Het incrementele karakter van een image opbouwen is er niet meer in de internetwereld en dat maakt het imo ook een onvoorspelbare business.quote:Op zondag 19 december 2010 12:03 schreef SeLang het volgende:
Ik blijf me verbazen over de dynamiek (en onvoorspelbaarheid) van die PC/ internet (2.0) wereld. Een paar jaar geleden leek Google onaantastbaar. Nu krijgen ze opeens serieuze dreiging van Facebook die zomaar uit het niets is opgekomen.
Verkoop van wat? Een daarnaast heeft Microsoft groots Bing gelanceerd.quote:Op zondag 19 december 2010 15:02 schreef superpiet het volgende:
[..]
Dat is niet vreemd, want Google heeft namelijk wel een monopolie-positie bij zoekmachines. Maar jij zegt van niet??? je ziet ook al dat zij geld betalen aan bijv Firefox zodat deze standaard Google als zoekmachine gebruikt. Dit is geen probleem nogtoe omdat Firefox niet heel veel wordt gebruikt t.o.v. IE. Maar als dat wel zo was dan zou dit vallen onder "koppelverkoop".
Waren zat alternatieven te gebruiken, alleen moet de klant daarvoor wat moeite doen (firefox downloaden bijvoorbeeld, of een andere mediaspeler)quote:je spreekt over dat de zaak tegen microsoft een farce was. Sorry maar klanten dwingen geen concurrentie producten te gebruiken, of straffe van niet meer producten leveren aan een klant is pure machtsmisbruik.
Zoals Altavista Google uit de markt gedrukt heeft bedoel je?quote:Stel dat er een betere zoekmachine zou komen dan Google. Dan zou Google heel makkelijk deze zoekmachine uit de markt kunnen drukken.
Ik zie werkelijk niet in hoe dit "evil" is, tuurlijk bevoordelen ze eigen producten. De bakker gaat toch ook niet zeggen dat zijn wit minder lekker is en dat je beter bij de bakker verderop het wit kunt halenquote:Ik zei ook al eerder dat google inderdaad zijn eigen sites bevoordeelt. Afhankelijk van of dit daadwerkelijk illegaal is is dit niet in lijn met "dont be evil" en hun eigen publieke richtlijnen. Je mag immers niet liegen tegenover consumenten.
Internet is dan ook een bedrijfstak van alles of niets, een soort van feedback loopquote:Op zondag 19 december 2010 15:15 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik vond het ook raar tot ik ergens las dat Facebook in het eerste jaar werd gefinancierd met 500 miljoen dollar. Dat is zo immens veel voor een pas gestart studentenbedrijfje dat de normale wetten van het investeren niet meer gelden. Tegenwoordig draait alles om het grootste marktaandeel te verkrijgen en daarna kijkt men pas naar winst. Het incrementele karakter van een image opbouwen is er niet meer in de internetwereld en dat maakt het imo ook een onvoorspelbare business.
Wat een tijd was dat zeg. Netscape, Lycos, Altavista was bij iedereen(!) bekend. En ploef, opeens daalt de marktwaarde met enorme sprongen en verdwijnt het zo goed van de aardbodem.quote:Op zondag 19 december 2010 16:12 schreef tjoptjop het volgende:
Zoals Altavista Google uit de markt gedrukt heeft bedoel je?
Omdat ze ingehaald worden door betere alternatieven zoals Google. Net zoals Google over 10 jaar ook misschien ingehaald is door een nog beter alternatief.quote:Op zondag 19 december 2010 16:26 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat een tijd was dat zeg. Netscape, Lycos, Altavista was bij iedereen(!) bekend. En ploef, opeens daalt de marktwaarde met enorme sprongen en verdwijnt het zo goed van de aardbodem.
Ik vind het vooral typerend voor de huidige internetbedrijfjes. Marktplaats, Ebay en Amazon zijn ook groot geworden door er veel geld tegenaan te smijten maar bouwden vooral voort op image. Nu heb je bedrijfjes als Twitter die binnen no-time de markt veroveren en je pas van het medium hoort nadat Frits Wester uitgebreid vragen van twitteraars beantwoordt op tv. En dan wordt de marktwaarde van zo'n bedrijf geschat op 3.7 miljard.quote:Op zondag 19 december 2010 16:18 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Internet is dan ook een bedrijfstak van alles of niets, een soort van feedback loop. Dus zo vreemd is die gedachtegang niet.
Het was vooral dat ze de eerste waren en een goed product leverden. Veel geld is natuurlijk relatief als je het vergelijkt met (offline) marketingbudgetten van bedrijven als Unilever, P&G, Coca Cola e.d.quote:Op zondag 19 december 2010 16:31 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik vind het vooral typerend voor de huidige internetbedrijfjes. Marktplaats, Ebay en Amazon zijn ook groot geworden door er veel geld tegenaan te smijten maar bouwden vooral voort op image.
De marktwaarde van dat soort webpagina's zoals FB, Flickr, Twitter, etc. is lastig te bepalen. Maar als er een beter alternatief komt is die waarde ook binnen no time(!) verdwenen.quote:Op zondag 19 december 2010 16:31 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik vind het vooral typerend voor de huidige internetbedrijfjes. Marktplaats, Ebay en Amazon zijn ook groot geworden door er veel geld tegenaan te smijten maar bouwden vooral voort op image. Nu heb je bedrijfjes als Twitter die binnen no-time de markt veroveren en je pas van het medium hoort nadat Frits Wester uitgebreid vragen van twitteraars beantwoordt op tv. En dan wordt de marktwaarde van zo'n bedrijf geschat op 3.7 miljard.
Ik keek net even op die pagina. Dat er nog steeds per dag meer dan 2 miljoen pageviews zijn op zo'n site! Teh fuck!quote:Op zondag 19 december 2010 16:28 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik weet trouwens nog wel dat Startpagina.nl nog voor iets van 40 miljoen gulden ofzo verkocht werd
Van die oma's en digibete babyboomers die het al vanaf '97 als starpagna hebben op IEquote:Op zondag 19 december 2010 16:44 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik keek net even op die pagina. Dat er nog steeds per dag meer dan 2 miljoen pageviews zijn op zo'n site! Teh fuck!Unieke bezoekers per dag: 819.607
Je mag sowieso niet liegen tegenover consumenten, en google lijkt dat wel te doen. Als het liegen leidt tot een betere ervaring zelfs dan is liegen liegen.quote:Op zondag 19 december 2010 16:12 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Verkoop van wat? Een daarnaast heeft Microsoft groots Bing gelanceerd.
En bij Firefox (en iedere andere browser) kun je gewoon instellen welke zoekmachine je rechtboven gebruikt. De ze Google als default gebruiken lijkt me nogal wiedes omdat die het beste is momenteel.
[..]
Waren zat alternatieven te gebruiken, alleen moet de klant daarvoor wat moeite doen (firefox downloaden bijvoorbeeld, of een andere mediaspeler)
[..]
Zoals Altavista Google uit de markt gedrukt heeft bedoel je?
[..]
Ik zie werkelijk niet in hoe dit "evil" is, tuurlijk bevoordelen ze eigen producten. De bakker gaat toch ook niet zeggen dat zijn wit minder lekker is en dat je beter bij de bakker verderop het wit kunt halen
"liegen" wat bedoel je daar mee?quote:Op zondag 19 december 2010 18:51 schreef superpiet het volgende:
[..]
Je mag sowieso niet liegen tegenover consumenten, en google lijkt dat wel te doen. Als het liegen leidt tot een betere ervaring zelfs dan is liegen liegen.
En google als voorbeeld geven waarom anti-monopolie wetten en anti-kartel wetten socialistisch zijn is natuurlijk geen goed voorbeeld. Omdat google inderdaad goede producten maakt. maar op zat manieren kan een monopolist zijn zin doordrukken. Immers Internet explorer is ook de beste browser of niet soms, anders zou deze toch niet 80% van de markt in handen hebben?
Net die film ook gekeken.quote:Op zondag 19 december 2010 15:57 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik vind the social network trouwens wel een goeie film en totaal niet anti-zuckerberg. Hij is gewoon een kerel met z'n eigen trekjes. Ik heb al ergere mensen gezien, wel mensen die niet zo geniaal worden dat hun trekjes uitvergroot werden maar soit.
Gaat Obama dan eindelijk geld besparen door z'n achterban de keel door te snijden?quote:The Next Stop In Obama's Political Suicide Tour: Announcing Social Security Cuts During State Of The Union Address
Obama's latest quid-pro-quo with the republican party over a doubling down on fiscal stimulus in the form of mutual back scratching, funding by yet another trillion in debt, may have well be the start of his toxic spiral to the the bottom of political insignificance. According to Politico, "The tax deal negotiated by President Barack Obama and Senate Republican leader Mitch McConnell of Kentucky is just the first part of a multistage drama that is likely to further divide and weaken Democrats." Next up on the path of what many see as the terminal alienation of the president from his liberal constituency, will occur during the next State of the Union Address, when the teleprompter in chief is expected to announce cuts in Social Security, according to Politico which quotes "well-placed sources." Why will the president pretend to espouse even an ounce of fiscal prudence? Because, around that time the discussion over the US debt ceiling will be in full heat: we expect total US debt to be about $14.1 trillion by the end of January: just a $200 billion buffer from the debt ceiling breach. Therefore, as Robert Kuttner of politico speculates: "The idea is to pre-empt an even more draconian set of budget cuts likely to be proposed by the incoming House Budget Committee chairman, Rep. Paul Ryan (R-Wis.), as a condition of extending the debt ceiling. This is expected to hit in April." And as Kuttner once again phrases it best: "How to put this politely? For a Democratic president, this approach is bad economics and worse politics."
http://www.zerohedge.com/(...)during-state-union-a
denk het ook nietquote:Op zondag 19 december 2010 20:59 schreef SeLang het volgende:
[..]
Gaat Obama dan eindelijk geld besparen door z'n achterban de keel door te snijden?
Ow, ik hoef vast niet uit te leggen dat snijden in social security om "tax cuts for the rich" te financieren sterk deflatoir is, vanwege de veel grotere invloed die dat heeft op discretionary spending
Ik moet nog zien dat hij dit echt gaat doen
Eentje die Baidu gaat opvreten?quote:Op zondag 19 december 2010 21:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
@ internet: en dan te bedenken dat 95% van India en China (waar pakweg de helft van de wereldbevolking woont, en alles en iedereen -mobiel- online is) z'n gat afveegt met Google
zoek maar de nieuwe google in Mumbai of Shanghai
Voor de kerstcadeausquote:Op zondag 19 december 2010 23:23 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik zit vanaf morgen ochtend full frontal in de markt om er zelf misschien nog een kerst rally van te maken. Een weekje met de knoppen traden via cfd. Dat is al weer even geleden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |