quote:Benodigdheden
Als volgt, recept van recepten hier op de site, maar in eigen bewoording
Gekocht
2x van gilse 250gr poedersuiker a 49 ct (reclame ipv 59 ct)
1x zakje marshmallows (rose-gele zak 1.30 eu bij appie)
1x een beetje margarine (had ik al)
Uit de kraan :
2x 1 eetlepel water
Uit de Keukenkast en lade
(1 of 2x) soepkommetje (hema kom)
1x stevige mengkom, bij voorkeur van RVS denk ik, maar ik heb gewoon een
plastice zonder krassen. (krassen worden kleefplekken)
1x stevige metalen lepel (mijn niet zo stevige boog, en brak.)
1x gewone eetlepel
1x dessert lepeltje
Apparatuur
1x magnetron die in ieder geval 29 (niet 30! haha) seconden lang op 900 Watt kan
1x een kraan in de buurt
Zo, nu ik alles heb kan ik van start gaan. Ik heb eigenlijk 2x nu MMF gemaakt, 1x
wit als eerste probeersel, en 1x rose als 2e probeersel. (handig! die zitten allebei in
1 zak) De 2e keer ging eigenlijk minder goed maar dat kan ook zo lijken omdat
roze marshmallow op een witte beslagkom meer indruk achterlaat dan wit op wit.
Begin als volgt. Ruim je aanrecht of tafel op. Ikzelf heb echt een hekel aan werken
op rommelige en niet schone vlakken. Plus het is wel zo higienisch dat je niet naast
je bord met pizzaresten van (eer)(eer)(eer)gisteren zit te werken.
Vul 1 soepkommetje voor het grootste deel met poedersuiker. Wel zo handig want
dan gaat de bus later niet plakken. Ik had een halve bus over van 2 bussen na 2x
mmf maken. TIP: sloop gelijk die doseerklep eruit. Ikzelf snij die hele bovenkant
eraf. (ik haat stuivende suiker). Uiteraard hoeft dit niet.
Vul het andere soepkommetje met 11 marshmallows. Waarom 11 weet ik niet, maar
het leek me wel handig, en het werkte. (ohja, omdat ik maar 11 witte had en de
rest roze (44) )
Daarna doe je 1 eetlepel (zoveel erop kan) met water bij de marshmallows, en
maak je de lepel weer droog. Ikzelf haat dus echt beschrijvingen met vage
aanduidingen zoals 1 eetlepel, dus om even duidelijk te zijn, ik gebruik zo'n lepel van de hema, met gekleurd handvat en belletjes erin.
Ik heb daarna dus mijn soepkommetje marshmallows in de micro wave gedaan
(jeej) en em dan op 900 watt, 30 seconden gezet. Ik moest em echter
noodgedwongen uitdoen op 29 seconden want anders was ie gaan overlopen. 29
seconden dus, want je wilt geen (heel erg) plakkerige magnetron.
Daarna kwam dus mijn dessertlepel van pas (ook van hema maar dat boeit niet)
om zodra de kom uit de magnetron kwam de boel van eens flink door te roeren.
Pas op, onderkant kommetje kan heet zijn! Overigens stinkt die lucht die
dan vrijkomt zeg. Bah bah bah wat een stink. (fabrieksdrijfgassen om de
marshmallows luchtig te maken denk ik)
Als alles goed doorgeroerd is (half minuutje roeren), en let erop dat je het
resterende water goed meemengt, giet je het hele gevalletje in het midden van je
beslagkom. Voila! Handen zijn nog steeds niet plakkerig.
Daarna heb ik het als volgt gedaan. Ongeveer 1/4e van de poedersuiker in het
kommetje bij de beslagkom in gedaan. Daarna roeren met de afgedroogde! lepel.
Als alle poeder suiker weg is een beetje erbij doen. Let er op dat je niet doelloos
gaat roeren maar dat je juist alles bij elkaar wilt houden. Schraap met je lepel dan
ook aan randen plakkende MMF-in-wording van de randen. Als je lepel aan de holle
kant teveel MMF-to-be bevat dan ff met je 2e lepel afschrapen. Ga door met
toevoegen tot het mengen met je lepel niet bepaald effectief meer is. Lees: dat je
zowat Ted van de Parre moet zijn om door te gaan met lepelmengen. Tegen die tijd
is je niet zo sterke lepel waarschijnlijk al wel gebroken. (gewoon stoppen als je
substantie niet al te plakkerig meer oogt. Dat ie zeg maar goed in te deuken is
zonder vast te plakken. Ook zal ie niet meer zo aan je kom plakken en er steeds
minder aan je kom vast blijven zitten.)
Nu kun je met het beetje margarine je handen invetten. (klein beetje maar)
Doop dan even je vingers in het poedersuiker kommetje, en maak heel je handen
zo op die manier bepoederd. (niet de bovenkant natuurlijk)
Dan heb ik gewoon nog poedersuiker in de kom gedaan, het balletje opgepakt,
totaal niet sticky dus, en er met 2 handen in de lucht een worstje van gedraaid, dan
dubbelvouwen en weer worstje draaien tot ie een betje begint te plakken, maar nog
net geen spul op je handen achterlaat. (denk aan post it plakkertjes). Daarna weer
dubbelvouwen, worstje draaien, en dan weer in de kom wat poeder suiker
meestampen. Niet te hard want dat stuift.
Op een gegeven moment dacht ik dat ie wel stevig genoeg was. Maar dat is dus
alleen nog mijn enige vraag: wanneer is het stevig genoeg? (moet een testje voor
zijn te bedenken)
Als je denkt genoeg p'suiker te hebben toegevoegd, maak er dan een cilindertje van
gelijkend op zon marshmallow, en rol het in folie, 2x deed ik, en dan nog
boterhamzakje eromheen.
Ik heb roze gemaakt (yekki bah barbi roze) en wit.
En zou nog wel 2x wat kunnen brouwen uit 1 zon zak marshmallows.
Totaal gewicht was bij de ene 280 gram en de ander 285 gram. Misschien zou ik
kunnen proberen of ze als ze precies op 300 gram uitkomen goed uitrolbaar zijn.
Denk dat dat ook wel een indicator is over de stevigheid van de MMF.
--------------
conclusie
Anyway, kraan even aan, de spullen afspoelen is gedaan in 1 minuutje met warm
water, doekje over je aanrecht tegen mieren (poedersuiker stuift uiteindelijk toch
altijd) en je handen zijn ook zo weer schoon. Plus een klein beetje vettig wat ook
wel weer goed is voor je handen hehe.
Heb geen foto, maar resultaat spreekt voor zich. 2 mooie rolletjes, gemaakt samen
binnen 25 minuten incluis spullen pakken schoonmaken en opruimen, voor totaal
ongeveer 1.5 euro.
Eat that kookwinkel a 15 eu per kilo in zwolle! (alhoewel hun spul vast wel beter is
dan mijn spul)
--------------
einde
Dank aan: tips op deleukstetaarten.nl , exvriendin, wiens hobby ik eigenlijk gestolen heb,
(vind ze niet leuk, en zegt dat ik altijd maar even enthousiast ben en dan
weer stop, wat stiekem ook wel waar is omdat ik nog niet de juiste hobby heb
gevonden... (missichien dit?)), het recept op die site
Met zeer zeer zeer vriendelijke, hartelijke lieve groet (als de plakkerigheid niet in
men mmf zat dan maar hier),
Das voor biscuitdeeg toch? Dat door elkaar scheppen: errr hoe moet ik me dat voorstellen, tot er helemaal geen 'zakjes' bloem meer zijn? Waarom trouwens bakpapier én invetten?quote:Op woensdag 18 november 2009 18:01 schreef Nanook24 het volgende:
Die vloeibare kleurstoffen van de toko zijn niet geschikt om marsepein of fondant mee te kleuren. Ik bestel daarom altijd bij DLT van die wilton geconcentreerde kleurstof potjes. Ze zijn heel klein maar je hebt er vaak maar een klein beetje van nodig.quote:Op woensdag 18 november 2009 18:35 schreef djuu het volgende:
oja, waar kopen jullie kleurstoffen? ik heb hier bij de buurtsuper gekeken maar daar hadden ze 't niet, ik ga morgen even bij de appie of andere grotere supermarkt kijken.. hebben ze 't daar wel, of moet je daarvoor naar andere speciale winkeltjes? (bij de appie ook even kijken naar kant-en-klare cupcakejes en/of kapsel om mee te experimenteren)
Het recept dat ik gaf is idd van biscuit deeg. Het door elkaar scheppen doe je met een spatel (als je mixt met de mixer dan 'sla' je alle lucht er uit en dat is nou juist niet de bedoeling) en dan tot je één egale massa hebt.quote:Op woensdag 18 november 2009 18:08 schreef Holy_Goat het volgende:
Das voor biscuitdeeg toch? Dat door elkaar scheppen: errr hoe moet ik me dat voorstellen, tot er helemaal geen 'zakjes' bloem meer zijn? Waarom trouwens bakpapier én invetten?
Er staat niet voor niets boven dat het zo niet moet.quote:Op woensdag 18 november 2009 18:25 schreef Bortecinem het volgende:
Is dat filmpje in de OP een grap?![]()
Hahaha oh, sorry. Ik had er blijkbaar overheen gelezen.quote:Op woensdag 18 november 2009 19:52 schreef Nanook24 het volgende:
Er staat niet voor niets boven dat het zo niet moet.
Nee, het is eigenlijk niet de bedoeling maar als je je fondant nog even een paar seconden in de magnetron doet (echt maar 5 ofzo!!!) dan wordt het wel weer iets soepeler.quote:Op woensdag 18 november 2009 23:39 schreef djuu het volgende:
ik heb vanavond een beetje MMF gemaakt... erg simpel
maar ik denk dat het iets te droog is geworden... de smaak is goed, maar het voelt erg stug en ook wat poederig... maar misschien is dat ook wel de bedoeling?
Als je de fondant over je taart legt en daarna de zijkanten vlak gaat strijken kun je het beste zorgen dat je de plooien die je hebt zo goed mogelijk verdeelt zodat je niet op het eind één heel grote plooi overhoud die je nergens meer kunt vlak strijken.quote:Op donderdag 19 november 2009 08:45 schreef Holy_Goat het volgende:
Hoe krijg je die laag zo glad eigenlijk?
Heyey, die fondant laag over je taart....
Ik krijg hem ook nooit zo mooi gladEn dan heb ik het over de
zijkant, want daar heb ik dus altijd wel een plooi of wat...
Hoe kan ik dat voorkomen?
Dat kan ik je achteraf pas precies vertellenquote:Op woensdag 18 november 2009 23:39 schreef djuu het volgende:
hoe lang ben je daar zo ongeveer mee bezig lips?
Dank je! Ik vraag me altijd af hoe jullie die spuitzakken schoonmaken...quote:Op vrijdag 20 november 2009 14:31 schreef Inu het volgende:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050
Ik doe hem gewoon binnenstebuiten en dan onder de kraan afpoetsen...quote:Op vrijdag 20 november 2009 14:55 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Dank je! Ik vraag me altijd af hoe jullie die spuitzakken schoonmaken...
Haha, die tijd moet ik nog gaan makenquote:Op maandag 23 november 2009 15:40 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik was jullie kwijt!
Lips, waar haal je in hemelsnaam de tijd vandaan?. Ik ben komend weekend jarig en ga dan 12 cupcakes en een klein taartje maken en zit me nu al suf te piekeren wanneer ik dat ga doen.
. Wel supertof dat het zo lekker loopt bij je!
Kun je het niet voor kerst of sinterklaas vragen?quote:Op maandag 23 november 2009 22:05 schreef Lips het volgende:
Afgelopen dagen beetje bij elkaar zitten verzinnen wat ik nog allemaal wil kopen en zit al op ¤ 170,- zonder de gekleurde fondant...
Dan ook nog eens bij 3 verschillende winkels omdat ze niet op 1 plaats alles hebben (of de prijsverschillen zijn te groot)![]()
Wil op zeer korte termijn toch ook echt eens cupcakes gaan maken! Heb ze laatst al wel gebakken maar alle papiertjes lieten losHeb nu maar meteen 4 verschillende baking cups uitgezocht die ik wil hebben
Lijkt me erg leuk om die met zo'n botercrèmetoef te maken!
Ik was dat programma helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering.quote:Op dinsdag 24 november 2009 21:36 schreef Mirjam het volgende:
er was vanmiddag een item op teleac over stapeltaarten maken en versieren, was best leuk.
was van vrije tijd tv.
ik zie dat ze op de website meer afleverinmgen over taarten hebben.
http://www.hebikietsgemis(...)taart-versieren.html
Ja, dat was de afgelopen weken er steeds al voor. Ik vond de taart van vandaag vrij lelijk, eigenlijk.quote:Op dinsdag 24 november 2009 21:36 schreef Mirjam het volgende:
er was vanmiddag een item op teleac over stapeltaarten maken en versieren, was best leuk.
was van vrije tijd tv.
ik zie dat ze op de website meer afleverinmgen over taarten hebben.
http://www.hebikietsgemis(...)taart-versieren.html
ik was er ook niet lyrisch overquote:Op dinsdag 24 november 2009 21:39 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Ja, dat was de afgelopen weken er steeds al voor. Ik vond de taart van vandaag vrij lelijk, eigenlijk..
Een aantal weken geleden heb ik op zo'n opleidingscentrum hier in de buurt (waar je ook taalcursussen, bloemschikken en mozaïken enz. kan leren) een workshop gegeven omdat degene die het eigenlijk zou doen door persoonlijke omstandigheden niet in staat was. De locatie was hier zo tevreden over dat in overleg is besloten dat ik ook de workshop in december over mag nemen. Waarschijnlijk zullen er vanaf najaar 2010 nog meer gaan volgen. Heb wel duidelijk aangegeven dat ik enkel basisworkshops wil geven, voor al het gevorderde gaan ze maar naar 'professionele' locatiesquote:Op dinsdag 24 november 2009 21:34 schreef Nanook24 het volgende:
Lips, Je hebt duidelijk een verkeerd jaar gekozen om niet aan Sinterklaas en kerst te doen.Wel super leuk dat je zelf een soort van workshopje gaat geven. Ik neem aan dat je daarmee dan toch ook wel weer een deeltje van je aankoopbedrag terug gaat verdienen? Of is het de bedoeling dat je het vaker gaat doen en de taartzagen en smoothers dus in eigen beheer blijft houden?
Nee marsepein met bruine kleurstof en wat bijgekleurd met cacao want bruin is een lastige kleurquote:Op vrijdag 27 november 2009 11:52 schreef Lips het volgende:
Heb je chocoladefondant gebruikt?
quote:Op zondag 22 november 2009 21:08 schreef tessie het volgende:
En is het nog gelukt Fuente?
Ik heb vandaag een sinterklaastaartje gemaakt en echt alles ging mis. Maar zo op een kleine foto lijkt het nog wel mee te vallen haha
[ afbeelding ]
Ik ken het! Heb laatst een potje bruine kleurstof verspild om vervolgens alles met cacao te doenquote:Op vrijdag 27 november 2009 11:55 schreef Trusten het volgende:
[..]
Nee marsepein met bruine kleurstof en wat bijgekleurd met cacao want bruin is een lastige kleur
die taart is wel erg mooi, maar ziet er minder smakelijk uitquote:Op zaterdag 28 november 2009 10:15 schreef Sistyria het volgende:
Dit waren mn halloween creaties, tevens mn eerste echte taart en koekjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Straks ga ik een taart maken, morgen jarig.
Als hij enigzins toonbaar is zal ik hem posten![]()
En daar heb je bakspullen gekocht of iets?quote:
Als je er glazuur overheen gooit welquote:Op dinsdag 1 december 2009 16:11 schreef RenRen- het volgende:
Hullo iedereen, ik heb een vraag.
Ik heb deze vormen gekregen voor sinterklaas : Klik
Vallen deze te decoreren, zonder het leuke vormpje te verliezen? Of moet ik gewoon bij kale cakejes blijven steken?
Dankjewel
Nee, dat sowieso, maar ook dingen zoals boterroom, het lijkt me dat dat niet werkt, maar misschien dat iemand anders iets weetquote:Op dinsdag 1 december 2009 @ 16:12 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Als je er glazuur overheen gooit welmet marsepein of fondant lukt het je niet denk ik.
Ik koop ze bij het Kookpunt, maar je hebt ook prima online shops (www.deleukstetaarten.nl is wel goed vind ik persoonlijk)quote:Op dinsdag 1 december 2009 @ 16:21 schreef tliciouz het volgende:
Wauw ik denk dat ik dit ook maar eens probeer! Hoe maak je zo'n taart? En waar haal je die fondant?
Ik denk tastyshopquote:Op dinsdag 1 december 2009 16:56 schreef tessie het volgende:
En wat was ook alweer die webshop die kleine dingen gewoon in een enveloppe verstuurt als je erom vraagt? Ik wil 1 klein dingetje bestellen en wil daar niet zoveel verzendkosten voor gaan betalen...
Voor de prijsvergelijk...maakjetaart.nl doet het ook en volgens mij doet deleukstetaarten het ook gewoon als je daarnaar vraagt. Even de verzendvoorwaarden doorlezen, daar staat het meestal wel in.quote:Op dinsdag 1 december 2009 16:56 schreef tessie het volgende:
Wat een super mooie taarten komen er weer voorbij zeg!![]()
En wat was ook alweer die webshop die kleine dingen gewoon in een enveloppe verstuurt als je erom vraagt? Ik wil 1 klein dingetje bestellen en wil daar niet zoveel verzendkosten voor gaan betalen...
Volgens mij hoeft het geen probleem te zijn Taartje maar je zou het voor de zekerheid even kunnen proberen met een heel klein beetje kleurstof op een toefje botercrème.quote:Op dinsdag 1 december 2009 09:58 schreef Taartje het volgende:
Heeft er hier iemand ooit blauw gekleurde botercreme gemaakt? Heb binnenkort een bestelling voor babyshowercupcakes, dus dan wil ik het gaan maken. Maar omdat mijn botercreme altijd gelig is, ben ik bang dat wanneer ik blauwe kleurstof toevoeg, het geheel een vies groenig kleurtje krijgt. Terecht of zorgen om niets?
Als je chocolade liefhebber bent kun je in plaats van glazuur ook ganache proberen.quote:Op dinsdag 1 december 2009 16:11 schreef RenRen- het volgende:
Hullo iedereen, ik heb een vraag.
Ik heb deze vormen gekregen voor sinterklaas : Klik
Vallen deze te decoreren, zonder het leuke vormpje te verliezen? Of moet ik gewoon bij kale cakejes blijven steken?
Dankjewel
Endan met vanillecupcakes?quote:Op dinsdag 1 december 2009 @ 17:30 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Als je chocolade liefhebber bent kun je in plaats van glazuur ook ganache proberen.
Leeg laten lopen? Ondersteboven houden of iets?quote:Op dinsdag 1 december 2009 @ 17:54 schreef Nanook24 het volgende:
Hier staat in foto's hoe het werkt.
De smaak van de cupcakes is aan jou, waar je alleen om moet denken is dat je de ganache er overheen giet en ze dan met de hand even 'leeg laat lopen' zodat je 'nerfjes' niet vol lopen.
P.S. De eerste keer zul je het misschien verpesten (en de tweede keer misschien ook nog wel) maar je cupcakes zullen evengoed lekker zijn en uiteindelijk krijg je de slag vast wel te pakken.
quote:
Wauw, nice!quote:Op woensdag 2 december 2009 16:46 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik zal hem maar ff achter een linkje laten staan
http://farm3.static.flickr.com/2524/4152558043_ac32d14623_o.jpg
gister gemaakt op speciaal verzoek, gevuld met zwitserse room, abrikozenjam en manderijntjes
Niet helemaal mijn smaak maar echt heel mooi gedaan wel!quote:Op woensdag 2 december 2009 16:46 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik zal hem maar ff achter een linkje laten staan
http://farm3.static.flickr.com/2524/4152558043_ac32d14623_o.jpg
gister gemaakt op speciaal verzoek, gevuld met zwitserse room, abrikozenjam en manderijntjes
quote:Op woensdag 2 december 2009 16:46 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik zal hem maar ff achter een linkje laten staan
http://farm3.static.flickr.com/2524/4152558043_ac32d14623_o.jpg
gister gemaakt op speciaal verzoek, gevuld met zwitserse room, abrikozenjam en manderijntjes
MIjn bolvorm heb ik bij de Xenos gehaald, die hebben ook wel goede!quote:Op donderdag 3 december 2009 11:03 schreef NW105 het volgende:
ok, dan ga ik die halen. Gister was ik toevallig in Groningen dus ik dacht rij even langs de ikea. Maar ja om er nu weer 120 km voor te rijden.
Het advies is op een zo donkere koele plek mogelijk in huis maar soms is je vulling zo dat je wel de koelkast in moet met die taart. Ik heb nog niet gehad dat mijn marsepein vochtig werd als ik direct na het maken de boel in de koelkast zette.quote:Op donderdag 3 december 2009 11:51 schreef NW105 het volgende:
Nog een vraagje:
een gemaakte taart mag je die wel/ niet in de koelkast bewaren?
Ik wil graag vullen met zo'n mona aardbeien toetje en jam. Verder smeer ik de bescuit af met botercrème. Ergens dacht ik gelezen te hebben dat het niet mag ivm vochtig worden?
Kun je niet een buur/familie/kennis lief aankijken of je bij hen een plekje in de vriezer mag gebruiken?quote:Op dinsdag 8 december 2009 13:19 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Ik ga me van het weekend eens storten op drie taarten voor mijn verjaardag. Alleen die passen nooit alle drie in de vriezer
Ja schoonouders hebben een grote vriezer in de kelder bedacht ik mequote:Op dinsdag 8 december 2009 15:57 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Kun je niet een buur/familie/kennis lief aankijken of je bij hen een plekje in de vriezer mag gebruiken?
Ik zou er zelf geen voorkeur aan geven mijn taarten 2 dagen van tevoren al te vullen maar als de taarten zaterdag ook gegeten worden moet dat geen probleem zijn.quote:Op woensdag 9 december 2009 15:32 schreef NW105 het volgende:
Weer een vraagje:
zaterdag heb ik 2 taarten nodig.
Kan ik het als volgt doen??
donderdagmorgen: 2 kapsels bakken en 's avond vullen en afsmeren
Vrijdagavond bekleden.
Vulling wordt chipolate (van mona) en jam. En de andere citroenyoghurt (mona) en jam.
En dan buiten de koelkast (in de schuur, koel) bewaren?
Ik heb het wel zo lang afgesmeerd in de koelkast laten staan. Was geen probleem.quote:Op woensdag 9 december 2009 21:42 schreef Lips het volgende:
[..]
Ik zou er zelf geen voorkeur aan geven mijn taarten 2 dagen van tevoren al te vullen maar als de taarten zaterdag ook gegeten worden moet dat geen probleem zijn.
Ik heb geen ervaring met kapsels afgesmeerd 1,5 laten staan, maar ik kan me indenken dat het dan uit gaat drogen. Waarom bak je niet donderdag en doe je ze in de vriezer, vervolgens vrijdagavond vullen, afsmeren en bekleden??
Als ik jou was zou ik MMF kant en klaar kopen in plaats van zelf makenquote:Op donderdag 10 december 2009 21:29 schreef Breathtaking het volgende:
Ik wil graag MMF maken maar ik heb het al een keer geprobeerd en toen werd het keihard en mislukte het grandiooszal ik nog een poging wagen of gewoon appeltaart maken?
wait, zijn dat madeliefjes die je zelf gemaakrt hebt?quote:Op woensdag 9 december 2009 22:56 schreef Spuuglokje het volgende:
Oh oh ik was jullie al een hele tijd kwijt!Maar hier ben ik weer! Ik heb afgelopen maandag mijn PME Professional diploma course Sugarflowers gehaald, en dit was mijn eindtaartje:
[ afbeelding ]
Eigenlijk was het de bedoeling om een gebonden boeketje van verschillende bloemen te maken, maar ik had tijdens de lessen al laten zien dat ik dat kan, en daarom mocht ik als eindproject precies het taartje maken zoals ik het 't liefste wou, met een krans van madeliefjes.
Ja maar dat kun je dus praktisch alleen online bestellen tochquote:Op donderdag 10 december 2009 22:18 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Als ik jou was zou ik MMF kant en klaar kopen in plaats van zelf makenmaar een appeltaart is óók heerlijk!
Bedankt voor alle complimenten trouwens!
Ik ga dit weekend voor het eerst een puzzeltaart maken, want ik moet een taart met een tractorafbeelding erop maken voor mijn neefje (hij wordt 2 jaar). Hopelijk gaat dat goed!
Voor zover ik weet nietquote:Op vrijdag 11 december 2009 15:39 schreef Nanook24 het volgende:
Breathtaking, Bij veel webshops kun je ook afhalen. Zit er niet per ongeluk één bij jou in de buurt?
quote:Op vrijdag 11 december 2009 11:31 schreef Mirjam het volgende:
[..]
wait, zijn dat madeliefjes die je zelf gemaakrt hebt?
heb je er misschien een close up van?
Thanks! Ik ga even kijken!quote:Op vrijdag 11 december 2009 19:58 schreef Nanook24 het volgende:
Voor een beginnerstaartje is hij helemaal niet slecht hoor Breathtaking. En zelf gemaakte fondant werkt ook veel minder soepel dan kant en klare weet ik uit ervaring.
Ik vond deze (web)winkel http://www.bakzolder.nl/onze-verkooppunten.html weliswaar niet in Groningen zelf maar er toch in elk geval in de buurt.
Ik heb geen aandelen maar ik ga toch dit linkje nog eens plaatsen omdat je er zo handig kunt zien welke (web)winkels er per provincie zijn: http://www.infotaartje.nl/#Materialen (En vanaf de openingspagina kun je zo ook kijken waar in welke provincie workshops gegeven worden)
En jij ook bedanktquote:Op vrijdag 11 december 2009 22:06 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik zal morgen een close up foto maken, want ik heb de madeliefjes natuurlijk bewaard. De taart is al op.
![]()
Breathtaking, in Warffum zit Juffrouw Taart (online te bestellen en mogelijkheid om het dan af te halen bij haar) of in Donderen, daar zit Ellen's Creative Cakes (ook online te bestellen en ook af te halen). Niet helemaal in Groningen, maar wel in de buurt. En bij de Hanos in Groningen hebben ze fondant, misschien ook wel MMF? Ik ben er 1 keer heel even binnen geweest, weinig tijd gehad om goed rond te kijken.
Dat dus, net vanaf topic 13 ofzo bij zitten kijken enquote:Op woensdag 9 december 2009 16:15 schreef Kuukske het volgende:
Ik zat eigenlijk alleen te lurken onder het mom van "Hé, grappig, een taartentopic". Maar ik moet toch echt even kwijt: Wow, wat een prachtige creaties maken jullie! Super.
De Hanos is inderdaad een groothandel, je hebt een pasje nodig om binnen te komen. Wellicht is er iemand in je omgeving die een pasje heeft?quote:Op vrijdag 11 december 2009 23:48 schreef Breathtaking het volgende:
Maar de Hanos is een groothandel toch?
Ben benieuwd naar je mega taarten!quote:Op zondag 13 december 2009 22:14 schreef Lips het volgende:
Zo, druk weekend gehad, taart voor 50 personen (2 x 25x25) met meptaartje en een taart voor de verjaardag van m'n vader. Helaas is mijn pc er even mee opgehouden dus kan nog geen foto's van m'n camera afhalen... Maar de foto's komen zeker zodra de pc weer gereanimeerd is
Taartje, hoe maak jij die kleine stipjes zo mooi gelijk??
Wauw!quote:Op maandag 14 december 2009 21:27 schreef Lips het volgende:
Jaaaa eindelijk, de taarten staan op de pc en kan ik met jullie delen
Als eerste het mega project voor 50 personen. 2 vierkante taarten en een meptaartje. Meptaartje heb ik helaas geen fatsoenlijke foto van dus hier enkel foto's van de vierkante taarten. Taarten zijn volledig naar eigen ontwerp van de bestelster (heb haar hier wel in geadviseerd)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En dan het taartje voor mijn vader die 60 werd gisteren. Zijn grootste hobby is vissen dus dat moest er in verwerkt worden. Moet wel eerlijk bekennen dat ik nogal geïnspipikt heb van deze taart
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 14 december 2009 23:01 schreef Nanook24 het volgende:
gelijk mixen met de mix erdoor
Ja, begrijp ik, maar bij mij bolt het altijd op in de oven. Als ik hem dan dus omdraai is hij niet stabiel...quote:Op maandag 14 december 2009 09:33 schreef De_Taartjesfee het volgende:
De onderkant wordt de bovenkant en aangezien dat de onderkant van het bakblik was, is die gewoon kaarsrecht
Direct uit de oven omdraaien op een rooster en af laten koelen. Dan is bij mij de bolling wel weg.quote:Op dinsdag 15 december 2009 10:13 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, begrijp ik, maar bij mij bolt het altijd op in de oven. Als ik hem dan dus omdraai is hij niet stabiel...
Ja oh sorry, ik las ff te snel en begreep hem dus verkeerd. Na het bakken meteen omgekeerd storten en alles wat er na het afkoelen nog aan bolling zit snij ik wegquote:Op dinsdag 15 december 2009 10:13 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, begrijp ik, maar bij mij bolt het altijd op in de oven. Als ik hem dan dus omdraai is hij niet stabiel...
Omdat ik het ook niet beter dan dit kan zeggen.quote:Op woensdag 16 december 2009 13:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Prachtig Taartje, ook een supermooie taart voor een zeer trieste en ergens mooie gelegenheid
wat zijn randkleuters?quote:Op donderdag 17 december 2009 22:49 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ghehe hij smaakte gewoon naar pannenkoekHij werd verdeeld over 27 randkleuters, allemaal een pannenkoek
De sneeuwpoppen mochten blijven, die staan nu op het bureau van juf
quote:Op vrijdag 18 december 2009 01:18 schreef Yashaaaaa het volgende:
Een mix tussen randebielen en kleuters?
He hoiquote:Op vrijdag 11 december 2009 22:06 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik zal morgen een close up foto maken, want ik heb de madeliefjes natuurlijk bewaard. De taart is al op.
![]()
Breathtaking, in Warffum zit Juffrouw Taart (online te bestellen en mogelijkheid om het dan af te halen bij haar) of in Donderen, daar zit Ellen's Creative Cakes (ook online te bestellen en ook af te halen). Niet helemaal in Groningen, maar wel in de buurt. En bij de Hanos in Groningen hebben ze fondant, misschien ook wel MMF? Ik ben er 1 keer heel even binnen geweest, weinig tijd gehad om goed rond te kijken.
Omdat je zo aandringt hahahahhaaquote:Op zondag 20 december 2009 23:06 schreef Spuuglokje het volgende:
Ha Juffrouwtaart!![]()
Oeps sorry, maak ik reclame doe ik het nog fout ook!
Maar laat jij je eindtaart ook eens zien dan, die is zó prachtig!
Je had mijn eerste taart moeten zien .....was echt erg....quote:Op vrijdag 11 december 2009 17:36 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Voor zover ik weet nietik woon in Groningen, heb het ook al eens gevraagd hier maar niemand wist iets.
En aanschouw, de faaltaart van de dag:
[ afbeelding ]
Ik ben niet voor het taartenbakken in de wieg gelegd denk ik!
Deze heb ik gemaakt met een siliconen mal van First Impressions. Deze kun je onder andere vinden bij de webshop van De Leukste Taarten.quote:Op zondag 20 december 2009 19:50 schreef Susanne81 het volgende:
@ Taartje, bij je onderste taart (met de lotus) heb je een erg mooi randje om je taart! Hoe maak je zoiets?
Het is een kwartiertje met de trein naar Winsum voor mij dus dat is het overwegen waardquote:Op zondag 20 december 2009 23:38 schreef Juffrouwtaart het volgende:
[..]
Je had mijn eerste taart moeten zien .....was echt erg....
Maar er is hoop hoor
Ik wil je best helpen
Mooooiquote:Op maandag 21 december 2009 11:27 schreef Nanook24 het volgende:
Wauw, echt super mooi hoor juffrouwtaart.![]()
Ik kreeg daarnet over de mail de foto's binnen van de stapeltaart die ik de afgelopen week gemaakt heb voor de dochter van mijn vriendinnetje.
Deze was voor de visite die zaterdag al kwam en had ik gevuld met witte choco ganache en aardbeienkwark toetje van Mona
[ afbeelding ]
Deze was voor het grote feest zondag. De bovenste taart is gevuld met aardbeienkwarktoetje van mona en 4-vruchten jam en de onderste met witte choco ganache en lemmon curd.
[ afbeelding ]
Wauw!quote:Op maandag 21 december 2009 19:46 schreef Taartje het volgende:
Voor degenen onder jullie die ook op DLT lezen vast een bekend beeld: ik heb 'Dé hertjestaart' gemaakt voor iemand die een taart besteld heeft als toetje bij het kerstdiner. Wilde hem al een tijdje eens maken, en dit was de ideale gelegenheid!
[ afbeelding ]
Aaaah wat lief!quote:Op maandag 21 december 2009 19:46 schreef Taartje het volgende:
Voor degenen onder jullie die ook op DLT lezen vast een bekend beeld: ik heb 'Dé hertjestaart' gemaakt voor iemand die een taart besteld heeft als toetje bij het kerstdiner. Wilde hem al een tijdje eens maken, en dit was de ideale gelegenheid!
[ afbeelding ]
Maar moest ik ook aan denkenquote:Op maandag 21 december 2009 22:21 schreef tessie het volgende:
Lips wat ontzettend aso zeg!Ik kan me echt voorstellen dat je daar nog kwaad over bent. Ik zou het ook zeker nog een keer zeggen tegen hem, en ook dat je nu door hem niet naar dat concert bent geweest. Balen zeg!
Taartje, wat issie weer mooi! Ik had dat hertje idd al vaker gezien, maar hij blijft super schattig! Nu maar hopen dat die mensen niet net hertenbiefstuk hebben gegeten bij het kerstdiner
valt wel mee. gewoon doen.quote:Op dinsdag 22 december 2009 20:39 schreef -Mellow- het volgende:
Ok Thx.
Ik kan natuurlijk altijd nog zelf fondant maken, maar ik heb geen idee of dat makkelijk is... Iemand ervaring ermee? Het lijtk me echt een enorme kliederzooi
Die tastyshop ziet hier 3 straten verderopquote:Op dinsdag 22 december 2009 20:16 schreef Nanook24 het volgende:
Mellow, je kunt hier even kijken wie er bij jou in de buurt zit: http://www.infotaartje.nl/#Materialen
Als je nu online moet bestellen ga je het niet meer voor de kerst in huis hebben vrees ik.
Ik zie trouwens net dat www.tastyshop.nl er niet bij staat en die zit volgens mij wel bij jou in de regio
Bietensap is een voorbeeld, t hoeft ook geek knal kleur te worden, maar meer ene subtiel tintje dat niet alles wit is zeg maar.quote:Op maandag 28 december 2009 20:42 schreef Taartje het volgende:
PZE, wat een geweldig kerstcadeau!
_Evenstar_, ik weet niet of het mogelijk is MMF met bietensap te kleuren, maar ik denk eigenlijk van niet. Mijn eerste gedachte was dat de MMF daardoor waarschijnlijk heel erg plakkerig wordt. Misschien kun je het eens met een klein stukje MMF proberen?
Bestaat er niet zoiets als bietenpoeder?quote:Op maandag 28 december 2009 21:28 schreef _evenstar_ het volgende:
[..]
Bietensap is een voorbeeld, t hoeft ook geek knal kleur te worden, maar meer ene subtiel tintje dat niet alles wit is zeg maar.
Kleurstoffen kant en klaar mag niet vanwege allergie.
Dus zou fijn zijn als ik het iets kon kleuren met wat ze wel mag bijv.
mmm , geen idee ofdat dat bestaatquote:Op maandag 28 december 2009 22:45 schreef Taartje het volgende:
[..]
Bestaat er niet zoiets als bietenpoeder?Of gekleurd poeder gemaakt van een product dat ze mag hebben? Ik denk dat je daarmee het beste zult slagen, omdat de textuur van de MMF zo amper verandert!
ja hoor roze blijft gewoon roze.quote:Op maandag 28 december 2009 22:53 schreef _evenstar_ het volgende:
[..]
mmm , geen idee ofdat dat bestaat![]()
bedenk me net deel van de marshmallows is roze, dus dan komt er als ik alleen roze marshmallows kies wel een beetje roze mmf van toch? en dan met de witte wat evrsiering maken ofzo
Ja maar daarvan weet ik dat het goed gaat, bij andere kleurstoffen s het maar afwachtenquote:Op dinsdag 29 december 2009 08:43 schreef prinseszondererwt het volgende:
Maar daar zit toch roze kleurstof in dan?
Waar woonde ge? Ik heb een hele berg thuis die niet zo snel opkomt momenteel.quote:Op dinsdag 29 december 2009 09:16 schreef prinseszondererwt het volgende:
Eigenlijk heb ik voor mijn oud- en nieuwtaartje nog wat fondant/marsepein nodig. Bestellen is te laat, maar morgen ben ik in Amsterdam. Heeft iemand een adresje in het centrum toevallig?
Jaaa, die staat al op mijn lijstje!quote:Op dinsdag 29 december 2009 12:49 schreef Taartje het volgende:
Ze hebben er denk ik geen fondant, maar mocht je tijd hebben zou ik ook even binnenlopen bij Eichholtz Delicatessen. Daar verkopen ze allerlei Amerikaans eten enook heerlijke bakmixen en taartvullingen enzo!
quote:Op dinsdag 29 december 2009 20:38 schreef prinseszondererwt het volgende:
Nanook ook al aan de Kenwood, mooie taartjes!
Haha ik keek ook met m'n oudersquote:Op donderdag 31 december 2009 10:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik heb het ook gezien, ik moest bijna janken toen Philippe z'n suikerkunstwerk liet vallen.. Ik drukte trouwens net de tv uit toen er nog een tekst in beeld kwam over Jacquy, weet jij misschien nog wat daar werd gezegd, Esje?
Je ziet niet dat er kleurverschil is, want de vulling komt niet tegen de fondant aan, maar je ziet waar de lagen zitten, is niet strak... Moeilijk uit te leggen en ik heb ook geen foto helaas, zal eens ff googlen of ik een foto kan vinden.quote:Op vrijdag 1 januari 2010 20:16 schreef Esje-lief het volgende:
Missc een dijkje van botercreme maken.. Dus eerst een randje botercreme aan de omtrek van de taart
en daarbinnen de vulling. Dan zie je geen kleurverschil denk ik
Is wel mogelijk. Afsmeren met botercreme, in de koelkast zetten en dan strak afwerken met een spatelmes (mes telkens even onder de hete kraan doen terwijl je ermee bezig bent). Wanneer je dan het fondant of marsepein erover heen doet, zie je (als je het goed gedaan hebt) niets meer van de lagen en de kleur van de lagen. Moet je wel de hele taart afsmeren met botercreme, daar houdt niet iedereen van. Het geeft wel het mooiste effect.quote:Op vrijdag 1 januari 2010 22:41 schreef Poezebeest het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bijvoorbeeld bij de bovenste taarten zie je wat ik bedoel, even klikken want kreeg ze niet meer als plaatje.
of ben ik gewoon veel te perfectionistisch en is helemaal strak krijgen bijna niet mogelijk met witte fondant? Ben natuurlijk ook geen patissier met MOF-erkenning![]()
Dat valt best mee! De belangrijkste dingen die je nodig hebt:quote:Op zondag 3 januari 2010 23:37 schreef Stiemie het volgende:
Heb je er veel spullen (gereedschap) voor nodig?
Ongeveer 40 gram cacao, 20 gram poedersuiker extra + 1 extra eidooier anders word hij heel droogquote:Op woensdag 6 januari 2010 11:20 schreef Taartje het volgende:
Heeft iemand voor mij een goede tip hoe ik met mijn gewone biscuitmix een chocoladebiscuit bak? Gooi ik daar gewoon cacao bij, en zo ja, hoeveel?
Oeh, Spannend!quote:Op woensdag 6 januari 2010 11:20 schreef Taartje het volgende:
Nog even een spannend nieuwtje: ik heb zaterdag mijn eerste proeverij voor mensen die een bruidstaart willen bestellen![]()
Oh dat klinkt echt als de ideale hobby als je er ook nog eens minder trek in taart van krijgtquote:Op zaterdag 9 januari 2010 15:04 schreef Nanook24 het volgende:
Ik zelf ben op het moment een beetje taart-moe. Niet dat ik geen taarten meer wil maken voor mensen, met alle liefde zelfs. Maar de taart die we met kerst gemaakt hadden voor eigen gebruik heb ik eigenlijk een beetje tegen heug en meug op zitten eten.
Je moet hem even in de vriezer leggenquote:Op zondag 10 januari 2010 12:29 schreef Franneh het volgende:
Alleen om hem er ook mooi uit te krijgen is een beetje oefenen. :p
Oke geweldige tip, hij was nog niet perfect.. maar dat ligt eerder aan mijn kunsten haha.quote:Op zondag 10 januari 2010 12:39 schreef Trusten het volgende:
[..]
Je moet hem even in de vriezer leggen
Volgens mij blijven cupcakes wel een aantal dagen goed. Wanneer heb je ze gemaakt?quote:Op zondag 10 januari 2010 18:05 schreef Susanne81 het volgende:
Eigenlijk wil ik ze gebruiken om dinsdag op het werk te trakteren maar hoe kan ik ze tot die tijd dan het beste bewaren? Zou natuurlijk leuk zijn als ze er niet alleen leuk uitzien maar ook lekker smaken
Ik hoop dat jij meer geluk heb als wij....quote:Op maandag 28 december 2009 14:57 schreef prinseszondererwt het volgende:
Tessie, och joh... zo evil is 'ie nou ook weer niet! Leuk zo met die huisjes ook. Heeft 'ie gesmaakt?
Ik heb mezelf net zo'n fijn kerstcadeau besteld...
[ afbeelding ]
Je moet ook een Kenwood Patissier hebbenquote:Op donderdag 14 januari 2010 09:08 schreef DrukVout het volgende:
Ik hoop dat jij meer geluk heb als wij....
Wij hadden een Kenwood KM264 gekocht (kleinere broertje van de chef).
Maar na een 4 maanden waarbij hij denk een 6x gebruikt is, heeft hij het al begeven...
Een biscuitmix op de hoogste stand voor 10min mixen trekt hij gewoon niet. HIj stopt automatisch na +/- 1 minuut en daarna wil hij niet meer aan. Als hij dan wat afgekoeld is en je zet hem niet meer zo hoog kan hij de snelheid niet vast houden. Hij schommelt enorm in zijn snelheid. Totaal niet betrouwbaar.
Nu mag hij dus alweer terug naar de winkel
Hopelijk is er een manier om het geld terug te krijgen en anders wordt hij gemaakt en komt hij op MP te staan. Jammer van het geld verlies. Maar het vertrouwen is wel weg.
AChjah er zitten altijd voordelen aan hoor.quote:Op donderdag 14 januari 2010 09:10 schreef Trusten het volgende:
[..]
Je moet ook een Kenwood Patissier hebbenmaar wel vervelend dat zo'n 'duur' apparaat er zo snel mee kapt
Nanook, het zijn deze: http://www.deleukstetaartenshop.nl/product_info.php?cPath=35_137&products_id=2771&osCsid=f8cfb308a342e96e323ac247bb7bd54a. Helaas tijdelijk uitverkocht bij DLT, maar waarschijnlijk heeft een andere webshop ze ook wel. Het zijn in elk geval ideale dingen voor schattige strikjes!quote:Op vrijdag 22 januari 2010 20:38 schreef Nanook24 het volgende:
Taartje, ik ben jaloers op je strikken.![]()
Maar jij hebt toch ook van die "kant en klare" strikjes uitstekers? Ik ben ze aan het zoeken maar kan ze niet vinden. Kun jij me aan een linkje helpen? Als iemand anders het weet mag die het ook zeggen.
Mooi op tijd!quote:
Haha inderdaadquote:Op zaterdag 23 januari 2010 20:11 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Mooi op tijd!
Dit topic is zo goed als vol
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |