abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 10 maart 2009 @ 19:40:47 #1
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66908123


Vorige delen:
Rookverbod nieuwtjes
Het rookverbod , nieuws, oud nieuws en oude koeien II
Het rookverbod , nieuws, oud nieuws en oude koeien III
Het rookverbod , nieuws, oud nieuws en oude koeien IV
Het rookverbod , nieuws, oud nieuws en oude koeien V
Het rookverbod , nieuws, oud nieuws en oude koeien VI
Het rookverbod , nieuws, oud nieuws en oude koeien - Deel 7
Het rookverbod (mensch, durf te leven) - deel 8
Het rookverbod - Deel 9 - Mensch, durf te stoppen
Het rookverbod - Deel 10 - Stervende koeien.
Rookverbod #11 - Boete voor roken joint in eigen coffeshop
Rookverbod #12 - Minister Klink draait verbod terug...
Rookverbod #13 - Rookverbod opgeheven in gemeente Landerd
Rookverbod #14 - met livestream van het debat
Rookverbod #15 Waar anti-rokers wegblijven uit de horeca
Rookverbod #16 - waar de boetestroom op gang komt...
Rookverbod #17 Waar de echte CDA weer boven komt
Rookverbod #18: Schadelijkheid van mee-roken is niet bewezen
Rookverbod #19 - De razzia's zijn op komst!
Rookverbod #20 - Horecabezoek met 1% gedaald
Rookverbod #21 - Waar cijfers niet stroken met uitlatingen
Rookverbod #22 - Waar de boetes en gemoederen hoog oplopen
Rookverbod #23 - Meeroken is een keuze
Rookverbod #25 - Steeds meer café's bouwen een rookruimte
Rookverbod #24 - Hou vol, minister Klink!
Rookverbod deel 26 - Op naar een algeheel rookverbod
Rookverbod deel 27 - Waar rokers geen argumenten leveren
Rookverbod deel 28 - Waar het verbod langzaam instort
Rookverbod deel 29 - De burgerlijke ongehoorzaamheid groeit.
Rookverbod deel 30 - De anti rokers worden bozer.
Rookverbod deel 31 - Waar de vergelijkingen gekker worden
Rookverbod #32 Gezahahahag
Rookverbod #33
Rookverbod #34 - Waar cafe's de handdoek in de ring gooien
Rookverbod #35 - Wederom met dezelfde argumenten
Rookverbod #36 - In Beieren snappen ze het wel
Rookverbod #37 - De eerste kroeg staat voor het hekje
Rookverbod deel 38 - De discussie blijft voortduren
Rookverbod #39 - Nu met bodemprocedures!
Rookverbod #40 - Waar nieuwe users met oude koeien komen.
Rookverbod #41 - Waar geloof niet voor wetenschap kan doorgaan
Rookverbod #42 - het einde is nabij
Rookverbod #43 - mijn longen zijn voor, mijn hersens tegen

In dit topic wordt enkel gerookt in de daartoe aangegeven ruimte, deze kunt u hier vinden

Dan de nieuwsberichten nav het debat van vanmiddag:
quote:
Klink vindt ventilatie rookvrij café niet gek

DEN HAAG - Cafés kunnen kiezen voor een ventilatiesysteem om hun werknemers een rookvrije werkplek te kunnen bieden. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) zei dinsdag tijdens overleg met de Tweede Kamer open te staan voor dit alternatief voor een rookruimte.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zou dan moeten vaststellen of een kroeg ook echt helemaal rookvrij is. Klink waarschuwde de horeca hier niet te veel van te verwachten, omdat er nu nog geen systemen voor ventilatie bestaan die een rookvrije werkplek garanderen.

De regeringspartijen bleven Klink steunen in zijn opstelling geen uitzondering op het rookverbod te maken voor kleine cafés of om die schadeloos te stellen voor een verlies van klandizie. Uit onderzoek dat de minister heeft laten uitvoeren blijkt in zijn ogen niet dat bepaalde delen van de horeca onredelijk veel harder worden getroffen door het verbod dan andere. Kleine kroegen wel toestaan de asbak op tafel te zetten, zou oneerlijk zijn tegenover grotere cafés.

Toch bepleit de SP nu in navolging van de VVD en PVV clementie voor kleine kroegen zonder personeel. Het CDA vroeg Klink eens te kijken naar systemen in Duitsland, die rookruimtes mogelijk maken waar geen deur in zit en waar de rest van de kroeg toch geen last heeft van de rook. Nu is een deur wel vereist. Voor een goede rookruimte zou een keurmerk moeten komen. ‘Doe niet te pietluttig’, riep CDA-Kamerlid Cisca Joldersma de minister op.
Toch mooi, je geeft ze een quote en iedereen is weer een half jaar zoet. Er bestaan immers helemaal geen luchtverversingssytemen die zó goed zijn zoals het artikel zelf al zegt
quote:
Minister kijkt naar deurloze rookruimte

(Novum) - Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) gaat op verzoek van regeringspartij CDA bekijken of rookruimtes zonder deur kunnen worden toegestaan. Die toezegging deed de bewindsman dinsdag tijdens een debat over het rookverbod.

Een Kamermeerderheid steunt nog steeds de handhaving van de rookvrije horeca, zoals die sinds de zomer van kracht is. Het debat stond dan ook in het teken van de knelpunten die het rookverbod met zich meebrengt. De regeringspartijen CDA en PvdA riepen de minister op om te zoeken naar 'praktische oplossingen voor praktische problemen', zoals Lea Bouwmeester (PvdA) het verwoordde.

Ciska Joldersma (CDA) wees op het bestaan van rookcabines uit Duitsland, die zonder deur net zo goed zouden werken als met deur. "We moeten niet te pietluttig doen over een rookruimte zonder deur. Als die aan de norm voldoet, is het ook goed."

"Als er systemen zijn die mensen vrijwaren van rook op dezelfde manier als de huidige rookruimte, dan sta ik daar positief tegenover", zei Klink. Voorwaarde is wel dat deze worden goedgekeurd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Hij wees erop dat de Duitse rookcabine niet is gecertificeerd door de Duitse overheid.

De minister kwam de SP dan ook niet tegemoet, die voorstelde om het rookverbod niet te laten gelden voor kroegen zonder personeel. De SP wisselt daarmee van standpunt: de socialisten waren eerder voorstander van een algeheel rookverbod. De VVD en PVV verzetten zich tegen het rookverbod.

Klink gaf verder aan dat de omzetdaling, waarschijnlijk veroorzaakt door de economische crisis, zich in alle horecagelegenheden voordoen, en dat kleine ondernemers dus niet extra worden benadeeld. "Ik heb dus geen reden om het beleid te herijken. Ik ga ook geen uitzondering toestaan voor kleine cafés zonder personeel. Het uitgangspunt blijft een rookvrije ruimte."
Uiteindelijke conclusie; weer geen reet veranderd.
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
  dinsdag 10 maart 2009 @ 19:56:01 #2
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66908684
even een huilie huilie verhaal
quote:
Eigenaar rookcafé: Weinig vertrouwen in rechtszaak

BREDA - Als je het over een echt ouderwets buurtcafé hebt, denk je aan Café Victoria in de Oranjeboomstraat in Breda. Het café, midden in een woonwijk met veel vaste gasten uit diezelfde wijk, bruine lambrisering aan de muur, tegels op de vloer, oude kleedjes op tafel en altijd een hardnekkige, ouderwetse rookwalm. Voor dat laatste moet hij voor de rechter verschijnen.

Een kroeg van ‘ons kent ons’, gezellig. En ondanks het rookverbod hangt er nog steeds die rookwalm. En die is hier hardnekkig. Eigenaar Tonny van Haperen, zelf een roker, heeft sinds eind oktober vier boetes op zijn naam staan.

De Kachel
Als klap op de vuurpijl volgde een dagvaarding, wat betekent dat Victoria het tweede café in Nederland is dat voor de rechter moet verschijnen wegens overtreding van het rookverbod. Van Haperen, net terug uit een enigszins onbezorgde vakantie in Spanje, zag de bui al hangen en koos voor ervaring. Hij schakelde de twee advocaten in die de eigenaar van rookverbodovertreder café De Kachel in Groningen ook hebben verdedigd. De Kachel kreeg overigens een boete van 1200 euro en een maand voorwaardelijke sluiting. Een hoger beroepszaak moet nog komen.

Gesprek van de dag
De rechtszaak van 23 maart is het gesprek van de dag aan de bar. Van Haperens vrouw Marian verbaast zich nog steeds dat ze wordt beschuldigd van een zwaar misdrijf. "Belachelijk, ik ben helemaal geen misdadiger", betoogt ze terwijl ze een fluitje tapt.

Opeens verschijnt er een verkoper aan de bar. Hij wil het café een rookruimte aanbieden. Maar de man krijgt nul op rekest. "Eerst die advocaten maar eens betalen", zegt de barvrouw.

Ondanks zijn ervaren advocaten ziet de café-eigenaar Van Haperen de rechtszaak somber in. "We gaan het niet winnen", meent hij. "Klink moet echt eens wat gaan doen. Er zijn duizenden cafés die er op deze manier aan onderdoor gaan. Ook ik. Kijk maar naar mijn omzetten van augustus en september, dramatisch laag.” In juli moest hij daarom zijn personeel ontslaan.

'Na derde boete al raak'
Het stoort Van Haperen dat de Voedsel- en Warenautoriteit zo slordig omspringt met de boetes die ze uitdelen. “De tweede en derde boete, de dagvaarding, heb ik inmiddels binnen. De eerste nog niet, nog geen acceptgiro van gehad. De vierde is ook binnen, die is zelfs al betaald. Het rare is dat een lunchroom in Breda-Noord ook vier boetes heeft, maar nog niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Bij mij was het bij de derde boete al raak”, reageert de eigenaar geprikkeld.

Van Haperen put echter wel hoop uit het voorstel van de SP. Die partij vindt dat er in kleine kroegen zonder personeel wel gerookt zou mogen worden. Ook omdat die kleine cafés geen ruimte zouden hebben voor een apart rookhok. Dat is voor het kleine Victoria wel van toepassing. Zijn personeel heeft hij net na de zomer al moeten ontslaan.
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
  dinsdag 10 maart 2009 @ 19:56:35 #3
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_66908707
quote:
Als die aan de norm voldoet, is het ook goed.
Daar is het tot nu toe fout gegaan voor de alternatieven zoals WS uitgebreid heeft duidelijk gemaakt.
Ze zullen dan eerst een norm voor de luchtkwaliteit moeten formuleren.
Ik zie het zo snel nog niet gebeuren.
Life is what you make it.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:21:50 #4
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66909858
Het bararium kwam ook nog ter sprake, dat werd bavarium genoemd
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
pi_66913475
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 19:56 schreef MikeyMo het volgende:
even een huilie huilie verhaal
[..]
Logisch, dat je in juli mensen moest ontslaan, omdat je omzetten van augustus en september laag waren.

Het artikel toont ook mooi aan dat heel veel kroeghouders nooit serieus naar alternatieven zoals rookruimtes hebben gekeken. Wat mij betreft sta je dan weer te janken om niets. Ook deze mensen keihard aanpakken.

Owja, die eerste regel van het artikel ook. Ik denk inderdaad altijd aan dat cafe
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 10 maart 2009 @ 22:24:49 #6
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66915769
Nou stichting KHO was er ook vanmiddag
quote:
Ingediend door KleineHoreca op di, 10/03/2009 - 21:42.

KHO was vanmiddag ook met 5 personen aanwezig op de publieke tribune. Op de eerste rij, om zo nauw mogelijk contact te kunnen houden met de politici die ons goed gezind zijn: Halbe Zijlstra (VVD), Fleur Agema (PVV) en Rita Verdonk (TON). En daarbij heeft zich nu ook (heel voorzichtig) de SP gevoegd.

Onze indruk is dat, hoewel erg langzaam, er de eerste tekenen van een lente te ontwaren zijn in de politieke opstelling van de Tweede Kamer. We zijn er in ieder geval in geslaagd om belangrijke tegeninformatie in de discussies te krijgen.

Dat zijn enerzijds de (voorlopige) omzetanalyses zoals wij die konden maken omdat veel van onze leden hun maandomzetten over de laatste 2-3 jaar bij ons ingeleverd hebben, anderzijds de recente officiële Britse NHS cijfers over aantallen opnames voor hartaanvallen na rookverboden in Schotland en Engeland.

Beide informatiebronnen maken nu officieel deel uit van de politieke discussie en Klink zal het nog moeilijk hebben om met name die tweede informatiebron te negeren.

Het is de woordvoerdster van het CDA, Klink's eigen partij, Ciska Joldersma die ook steeds meer lijkt in te zien dat al die opgevrolijkte verhalen over omzetten in de kleine horeca die zouden groeien na een rookverbod niet méér waren dan pure anti-rokenpropaganda verpakt in een wetenschappelijk jasje.

Twee maanden geleden is ze persoonlijk langs tientallen cafés gegaan om daar de problemen te bespreken. Het lijkt alsof dat bij haar toch ogen geopend heeft.KHO is ook bezig om een proefopstelling in een echt café te op te zetten om daarmee aan te tonen dat ventilatie werkt.

Tegen de tijd dat we dat klaar hebben zullen we de minister én de commissie VWS uitnodigen om eens te komen sniffelen. TNO of RIVM zijn dan ook welkom. Zaak is wél, dat er normen beschikbaar komen waaraan 'schone lucht' dient te voldoen. Een nul-niveau zal onhoudbaar blijken voor de minister, nu door het CDA is erkend dat een rookruimte geen deur hoeft te bezitten en enige rook dus altijd naar de normale caféruimte kan ontsnappen. En schoner dan de buitenlucht is natuurlijk ook een onredelijk eis.

Verder hebben we de SP aangekondigd dat we materiaal zullen sturen waaruit blijkt dat die nicotinemiddelen niet effectief zijn en dat het onder de verzekering brengen hiervan alleen maar positieve effecten heeft voor de farmaceutische industrie.

Tenslotte heeft Klink nog even persoonlijk met één van onze caféeigenaren gesproken die hem met concrete cijfers kon laten zien wat het effect van het rookverbod voor zijn kroeg was.

Klink moest toegeven dat dat toch wel pijnlijk was. In zijn antwoord later tijdens de vergadering refereerde hij naar dit gesprek. Wat hij er niet bij vertelde was dat het gesprek zich had afgespeeld... op het toilet!
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
  dinsdag 10 maart 2009 @ 22:47:16 #7
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66916954
dit verbaast me wel even
quote:
Verder hebben we de SP aangekondigd dat we materiaal zullen sturen waaruit blijkt dat die nicotinemiddelen niet effectief zijn en dat het onder de verzekering brengen hiervan alleen maar positieve effecten heeft voor de farmaceutische industrie.
Legt een beetje de ware aard van het beestje bloot. Wat zou het namelijk een doorsnee horeca iemand boeien of er wat anti-rook-middelen in het basispakket worden gestopt. Kennelijk is de Stichting Red de kleine horeca erg begaan met het feit dat mensen maar vooral niet moeten stoppen met roken. Ruik ik hier de tabaksindustrie die met een horecamasker op zijn agenda komt pushen?
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
pi_66921870
Oei, wat zou er gebeurd zijn op dat toilet dat Klink iets toegeeft......
  woensdag 11 maart 2009 @ 08:11:30 #9
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_66923727
"Van Haperen, net terug uit een enigszins onbezorgde vakantie in Spanje, zag de bui al hangen en koos voor ervaring. Hij schakelde de twee advocaten in die de eigenaar van rookverbodovertreder café De Kachel in Groningen ook hebben verdedigd."

Nee goede keuze.
Godfather Bodybuilding topic reeks
  woensdag 11 maart 2009 @ 08:38:27 #10
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66924171
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 00:58 schreef bloodymary het volgende:
Oei, wat zou er gebeurd zijn op dat toilet dat Klink iets toegeeft......
Hij zat daar stiekem te roken
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
  woensdag 11 maart 2009 @ 08:45:05 #11
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66924291
Overal zie ik koppen die suggereren dat binnenkort ventilatie voldoet. Dit doet me denken aan het betoog van Lea Bouwmeester gisteren die refereerde aan het feit dat er telkens weer valse verwachtingen worden gekweekt dat het rookverbod binnenkort wordt ontbonden terwijl de wet zelf helemaal niet ter sprake staat. Alleen de PVV wil deze wet ontbinden, maar die hebben die macht niet.
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
pi_66924683
quote:
Opeens verschijnt er een verkoper aan de bar. Hij wil het café een rookruimte aanbieden. Maar de man krijgt nul op rekest. "Eerst die advocaten maar eens betalen", zegt de barvrouw.
Dus niks 'te klein voor een rookruimte' - gewoon geen zin. Toen niet en nu niet.
  woensdag 11 maart 2009 @ 09:24:55 #13
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66925281
Nee tuurlijk niet, het zijn allemaal principekwesties. Die gasten van de kachel roken zelf ook, deze gast ook weer...

Dit wordt gewoon een veroordeling by the numbers.
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
  woensdag 11 maart 2009 @ 09:36:11 #14
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66925593
quote:
Belangrijke maanden voor rookcafé De Kachel

De uitbaters van rookcafé De Kachel in Groningen kijken met spanning uit naar het vervolg van twee procedures die mede bepalend zijn voor de toekomst van hun zaak. Allereerst de uitspraak van de VWS-hoorcommisie en vervolgens het hoger beroep voor de rechtbank in Leeuwarden.

Op vrijdag 24 april brengt de juridische commissie van VWS advies uit aan minister Klink naar aanleiding van de hoorzitting van café De Kachel. Gerhard Sannes, woordvoerder van café De Kachel, heeft daar gemengde gevoelens over: "We denken dat we gelijk krijgen maar gezien de argumentatie van de Groningse rechter zou het ook me niks verbazen als het advies negatief uitpakt".

Advocaat Tempelman van De Kachel verwacht weliswaar een voor zijn cliënt positief advies van de hoorcommissie, maar minder optimistisch is hij over de reactie daarop van de minister: "Hij hoeft dat niet over te nemen."

Een kleine maand later, op vrijdag 29 mei, dient het hoger beroep van café De Kachel bij het gerechtshof in Leeuwarden. "Ook belangrijk, maar het is eigenlijk een zijspoor", aldus Sannes. "Het gaat ons vooral om de wijze waarop de wetgeving tot stand is gekomen." En dat is een bestuursrechtelijke zaak.

Intussen staan in De Kachel de asbakken nog gewoon op tafel en blijft het café goed bezocht. De eigenaren laten HierMagHetWel weten dat ze geen nieuwe dreigementen meer hebben ontvangen. De politie onderzoekt momenteel de herkomst van bedreigende reacties op de website van de zaak.
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
  woensdag 11 maart 2009 @ 10:49:13 #15
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_66927669
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 19:40 schreef MikeyMo het volgende:
Dan de nieuwsberichten nav het debat van vanmiddag:
[..]

Toch mooi, je geeft ze een quote en iedereen is weer een half jaar zoet. Er bestaan immers helemaal geen luchtverversingssytemen die zó goed zijn zoals het artikel zelf al zegt
Wat goed genoeg is om de rook/ dampen bij een lasser weg te zuigen is ook goed genoeg om in de kroeg te hangen.
pi_66928991
quote:
Klink vindt ventilatie rookvrij café niet gek

DEN HAAG - Cafés kunnen kiezen voor een ventilatiesysteem om hun werknemers een rookvrije werkplek te kunnen bieden. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) zei dinsdag tijdens overleg met de Tweede Kamer open te staan voor dit alternatief voor een rookruimte.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zou dan moeten vaststellen of een kroeg ook echt helemaal rookvrij is. Klink waarschuwde de horeca hier niet te veel van te verwachten, omdat er nu nog geen systemen voor ventilatie bestaan die een rookvrije werkplek garanderen.
Als het dan toch weer om de rookvrije werkplek gaat dan doet het er voor de zelfstandig ondernemer natuurlijk niet toe of zo'n apparaat de lucht 100% zuivert, zodat die schoner is dan waar dan ook. Klink is weer smoesjes aan het verzinnen.

Waarom stelt hij geen eisen die consistent zijn met het doel? Zelfs een leugenachtige hypocriete gereformeerde gladjakker zou toch in staat moeten zijn om doel en middel bij mekaar te zoeken. Tenzij hij stiekem een ander doel heeft natuurlijk.

De schurft is trouwens ook weer uitgebroken in Nederland, voor het eerst sinds de grote depressie. Verzekeraars vergoeden namelijk het medicijn niet meer. Maar ja, dat minimumlijers gek worden van de jeuk, hun huid open krabben en anderen besmetten hoort niet bij volksgezondheid. De lucht in café's moet van laboratoriumkwaliteit zijn zodat het roken wordt uitgebannen en we allemaal een paar maanden langer in een verpleeghuis kunnen liggen rotten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 11 maart 2009 @ 11:49:34 #17
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66929523
Trouw doet ook maar een duit in het zakje, maar met een minder hooppgevende kop
quote:
Kroegbaas moet rookverbod naleven

Kroegbazen zonder personeel moeten het rookverbod gewoon naleven. Pleidooien voor een uitzonderingspositie voor deze horecaondernemers in de Tweede Kamer konden minister Ab Klink van Volksgezondheid dinsdag niet vermurwen.

De SP pleitte tevergeefs voor een ontheffing van het rookverbod voor een eenpitters die hun klandizie zouden zien vertrekken. Het rookverbod in cafés en restaurants is 1 juli vorig jaar ingesteld om werknemers een rookvrije werkplek te bieden.

En personeel hebben ze juist niet, stelde SP-Kamerlid Henk van Gerven met instemming van VVD, PVV en Rita Verdonk. Een uitzonderingspositie voor deze ondernemers leek Klink echter een slecht plan.

Het algehele rookverbod is volgens hem ook ingevoerd om concurrentievervalsing te voorkomen. Ook staat het voor hem niet vast dat deze kroegbazen harder dan anderen worden getroffen door het rookverbod. Door de economische crisis is de oorzaak van omzetdalingen sowieso moeilijk te achterhalen.

Het CDA pleitte voor initiatieven voor een rookvriendelijker horecabeleid zonder het rookverbod ter discussie te stellen. Kamerlid Cisca Joldersma wil dat Klink de nieuwste technieken onderzoekt om rookruimtes op een prettiger manier bij de rest van het café te betrekken. De verplichte deur naar de rookruimte hoeft volgens haar niet nodig te zijn, zegt ze op basis van Duitse luchtverversingstechnieken.

Maar toen ze bijval kreeg van de VVD, haastte ze zich te zeggen dat bij horecaondernemers geen valse hoop moet worden gewekt over versoepeling van het rookverbod.
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
pi_66930291
Meneer klink werkt langzaam naar een 'oplossing' toe zonder gezichtsverlies te leiden. Typerend.
pi_66930844
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 08:45 schreef MikeyMo het volgende:
Alleen de PVV wil deze wet ontbinden, maar die hebben die macht niet.
En de VVD, en D66 doet ook wel mee. Kwestie van tijd dus.
pi_66931698
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 12:14 schreef Vito_Rozzo het volgende:
Meneer klink werkt langzaam naar een 'oplossing' toe zonder gezichtsverlies te leiden. Typerend.
Nou... dat valt wel mee vind ik.

De uitzondering voor eenmanszaken kun je voorlopig vergeten. Daar heeft hij geen milimeter toegegeven.

Ten tweede over de rookruimte: Er wordt nu (vooral op HierMagHetWel) al druk gespeculeerd over ventilatiesystemen; alsof je dus in de kroeg mag roken als er maar een afdoende ventilatiesysteem hangt.
Zo zit het dus niet.
Klink gaat onderzoeken of de deur uit de rookruimte open mag.
Dat is nogal een verschil met 'overal roken mag met ventilatie'.
  woensdag 11 maart 2009 @ 13:01:33 #21
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_66931864
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:
De lucht in café's moet van laboratoriumkwaliteit zijn zodat het roken wordt uitgebannen en we allemaal een paar maanden langer in een verpleeghuis kunnen liggen rotten.
Was het niet dat je gewoon lekker kan stappen zonder een vieze stinkerd naast je waardoor je de avond mag doobrengen met geirriteerde ogen en vieze stinkende kleren?
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_66932041
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 12:57 schreef mgerben het volgende:

[..]

Nou... dat valt wel mee vind ik.

De uitzondering voor eenmanszaken kun je voorlopig vergeten. Daar heeft hij geen milimeter toegegeven.
Nee, natuurlijk niet. Het gaat hem immers niet om de werknemers maar om het terugdringen van het roken door het pesten van rokers.
quote:
Ten tweede over de rookruimte: Er wordt nu (vooral op HierMagHetWel) al druk gespeculeerd over ventilatiesystemen; alsof je dus in de kroeg mag roken als er maar een afdoende ventilatiesysteem hangt.
Zo zit het dus niet.
Klink gaat onderzoeken of de deur uit de rookruimte open mag.
Dat is nogal een verschil met 'overal roken mag met ventilatie'.
"Niet vast hebben kunnen stellen" en "laten onderzoeken" zijn politiek jargon voor het uitsmeren over langere tijd om gereformeerde leugenaars gezichtsverlies te besparen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_66932210
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 13:01 schreef Mr.J het volgende:
Was het niet dat je gewoon lekker kan stappen zonder een vieze stinkerd naast je waardoor je de avond mag doobrengen met geirriteerde ogen en vieze stinkende kleren?
Nee, dat kon namelijk al. Alleen wil iedereen zo graag naast een vieze stinkerd zitten, alleen dan zonder dat die rookt. Daar wringt de schoen, en nergens anders. Bovendien kon dat effect ook al bereikt worden met ventilatie, maar dat mocht ook niet van de minister, want dan zouden rokers niet gehinderd worden in hun gekozen manier van leven, en dus geen prikkel krijgen om te stoppen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 11 maart 2009 @ 13:13:11 #24
3288 MikeyMo
jou are een essol!
pi_66932301
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 12:33 schreef bloodymary het volgende:

[..]

En de VVD, en D66 doet ook wel mee. Kwestie van tijd dus.
Nee, de VVD, Ton en Sp willen enkel een uitzondering voor de zgn eenmanszaken cq kleine kroegen
Op vrijdag 7 november 2008 08:54 schreef santax het volgende:
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
pi_66934320
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 13:06 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, natuurlijk niet. Het gaat hem immers niet om de werknemers maar om het terugdringen van het roken door het pesten van rokers.
Dat denk ik ook.
quote:
"Niet vast hebben kunnen stellen" en "laten onderzoeken" zijn politiek jargon voor het uitsmeren over langere tijd om gereformeerde leugenaars gezichtsverlies te besparen.
Als je bedoelt: Dat is politieke taal om het uit te stellen in de hoop dat de situatie zoals hij is na verloop van tijd geaccepteerd wordt... zo klinkt het inderdaad.
Ik verwacht wel dat er een onderzoekje komt, en dat daar uitkomt dat onder hele stringente voorwaarden de deur open mag.
No way dat Klink toestaat dat er gerookt wordt buiten de rookruimte - ventilatie of niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')