ja maar in zijn algemeenheid... Al die 16 jarigen die nu voor het eerst uitgaan zijn vanaf dag 1 gewend aan rookruimtes en die zullen over 5 jaar niet gaan roepen om de mogelijkheid om te roken in de kroeg. Ook omdat wellicht dan die thuiszitters waarvan men nu vraagt waar ze blijven wel rijkelijk aanwezig zullen zijn...quote:Op maandag 24 november 2008 13:22 schreef Casos het volgende:
[..]
Toch blijft er een groot verschil tussen kantoor / trein of een kroeg............ ook in de kroeg werken mensen ja, maar toch blijft het een groot verschil.
Dat klopt, daarom is het ook belangrijk om maar zo lang mogelijk te blijven benadrukken, dat roken nu eenmaal hoort in de natte horeca en dan met name de oude bruine kroegquote:Op maandag 24 november 2008 13:26 schreef MikeyMo het volgende:
game on
[..]
ja maar in zijn algemeenheid... Al die 16 jarigen die nu voor het eerst uitgaan zijn vanaf dag 1 gewend aan rookruimtes en die zullen over 5 jaar niet gaan roepen om de mogelijkheid om te roken in de kroeg. Ook omdat wellicht dan die thuiszitters waarvan men nu vraagt waar ze blijven wel rijkelijk aanwezig zullen zijn...
een klassiek voorbeeld van tieptievusquote:Op maandag 24 november 2008 13:35 schreef PushyGurl het volgende:
rookverboerd? wat is dat
Of je kiest ervoor om die dwangmatige associatie (uitgaan = roken) los te koppelen, iets wat de niet-rokers overigens al prima kunnen..quote:Op maandag 24 november 2008 13:38 schreef Casos het volgende:
[..]
Dat klopt, daarom is het ook belangrijk om maar zo lang mogelijk te blijven benadrukken, dat roken nu eenmaal hoort in de natte horeca en dan met name de oude bruine kroeg.
Dat krijg je als je het rookverbod verboert. Dan krijg je bordjes met teksten als Rook'n doe-j moar buut'n...quote:Op maandag 24 november 2008 13:35 schreef PushyGurl het volgende:
rookverboerd? wat is dat
quote:Op maandag 24 november 2008 13:42 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
een klassiek voorbeeld van tieptievus
dat benadrukken wordt een beetje lastig als er vanzelf een aso-houding komt t.o.v. gerook in de kroeg. En dat komt er vanzelf. Mensen hebben die houding nu ook wanneer er een collega toch uit rebellie gaat roken achter zijn bureau, men toch gaat roken in de trein (of harde muziek aanzet) zelfs wanneer iemand niet op het perron bij de rookpaal maar naast je gaat staan. Zodra er ergens duidelijk regels voor zijn en mensen verwachten dat die nageleefd worden dan ben je een aso als je ej toch niet aan de regels houdt...quote:Op maandag 24 november 2008 13:38 schreef Casos het volgende:
[..]
Dat klopt, daarom is het ook belangrijk om maar zo lang mogelijk te blijven benadrukken, dat roken nu eenmaal hoort in de natte horeca en dan met name de oude bruine kroeg. Zolang die laatste nog klanten heeft (en dat zijn imo toch de wat oudere mensen uit de buurt), moet die mogelijkheid er gewoon blijven. Hetzelfde geldt voor opa, die met zijn 85 jarige leeftijd niet meer kan roken op zijn kamer in het verzorgingstehuis. Ben ik ook tegen. Laat de oude man lekker roken. Verzorgen wordt dan maar gedaan door iemand die rookt. Of hij rookt even niet als die er zijn.
Nee, we moeten juist duidelijk maken dat roken NIET hoort in openbare gelegenheden, waar dan ook.quote:Op maandag 24 november 2008 13:38 schreef Casos het volgende:
daarom is het ook belangrijk om maar zo lang mogelijk te blijven benadrukken, dat roken nu eenmaal hoort in de natte horeca
dit is dus hét argument waarom het zou moeten mogen; het hoort in de kroeg.quote:Op maandag 24 november 2008 13:38 schreef Casos het volgende:
Dat klopt, daarom is het ook belangrijk om maar zo lang mogelijk te blijven benadrukken, dat roken nu eenmaal hoort in de natte horeca en dan met name de oude bruine kroeg.
Maar het is toch ook gewoon zo? Noem dan eens een kroeg (voor 1 juli 2008 uiteraard), waar het niet hoorde? Als ik de geluiden hier in het topic goed intepreteer, werd er in elke kroeg gerookt. Dat lijkt me voldoende bewijs dat roken en kroegen hand in hand gaan.quote:Op maandag 24 november 2008 13:57 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
dit is dus hét argument waarom het zou moeten mogen; het hoort in de kroeg.
Dat is dus nooit het geval geweest. Het heeft altijd gemogen, maar daarom hoort het er niet thuis...
Maar goed, de meeste argumenten die voor het rookverbod pleiten hebben nog enige body, maar die tegen het rookverbod komt eigenlijk niet verder dan; ja maar het hoort in de kroeg...
Noem 1 trein die voor 2003 compleet rookvrij was. Uberhaupt weinig werkplekken die voor 1 januari compleet rookvrij waren. Roken hoorde daar ook... Zelfs kantoorgaand Nederland zat lekker achter zijn bureau te paffen de hele dag door... roken en werken gingen hand in hand.quote:Op maandag 24 november 2008 14:17 schreef Casos het volgende:
[..]
Maar het is toch ook gewoon zo? Noem dan eens een kroeg (voor 1 juli 2008 uiteraard), waar het niet hoorde? Als ik de geluiden hier in het topic goed intepreteer, werd er in elke kroeg gerookt. Dat lijkt me voldoende bewijs dat roken en kroegen hand in hand gaan.
Na 21 topics nog steeds dezelfde onzin blijven herhalenquote:Op maandag 24 november 2008 14:19 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
Noem 1 trein die voor 2003 compleet rookvrij was. Uberhaupt weinig werkplekken die voor 1 januari compleet rookvrij waren. Roken hoorde daar ook... Zelfs kantoorgaand Nederland zat lekker achter zijn bureau te paffen de hele dag door... roken en werken gingen hand in hand.
Treinen kan ik niet over oordelen. Te weinig ervaring mee. Maar heb je geen roken / niet-roken coupes gehad? Wat betreft kantoor, in 2000 was bij mij op kantoor roken al niet meer toegestaan, alleen in de koffiehoek. Daar was geen verbod voor nodig.quote:Op maandag 24 november 2008 14:19 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
Noem 1 trein die voor 2003 compleet rookvrij was. Uberhaupt weinig werkplekken die voor 1 januari compleet rookvrij waren. Roken hoorde daar ook... Zelfs kantoorgaand Nederland zat lekker achter zijn bureau te paffen de hele dag door... roken en werken gingen hand in hand.
heb jij daar dan cijfers van? Want ik redeneer dan even vanuit mijn eigen ervaringen;quote:Op maandag 24 november 2008 14:23 schreef Chewie het volgende:
[..]
Na 21 topics nog steeds dezelfde onzin blijven herhalen![]()
In 1997 was het al eerder uitzondering dan regel dat er nog op kantoor gerookt mocht worden en die uitzonderingen, die hier overigens al ontelbare keren genoemd zijn, waren dan de koffiehoek en de 1 of 2 persoons kamers.
In een coffeeshop mag je alleen puur roken, het is uberhaupt ook belachelijk dat zaken zonder personeel ook gebonden zijn aan het rookverbod.quote:Op maandag 24 november 2008 14:28 schreef Rikkert het volgende:
Buiten het feit of het rookverbod goed is of niet, vind ik het vreemd dat het via de rookvrije werkplek ingevoerd wordt. Als je gaat solliciteren bij een cafe dan weet je dat er gerookt kan worden en ik denk dat er ook niemand is die niet tegen roken kan en toch achter de bar gaat staan. Daar komt bij dat de veel kroegeigenaren zelf ook roken en als ze alleen staan kunnen ze niet zeggen van "ik ben een sigaretje roken, je weet hoe de tap werkt".
Weet iemand hoe het in coffeeshops geregeld is? Mag je daar nu geen sigaret/tabak roken, maar wel wiet?
Dat is wat een misverstand, er is nooit een rook coupé als zodanig geweest, een deel van een (intercity)wagon was met 2 glazen wanden boven de stoelen wat gescheiden van de rest, maar in het gangpad was er bijvoorbeeld geen deur, dus de rook verspreidde zich altijd wel wat door de rest v/d wagon heen.. (let wel, ik heb in aardig wat soorten en maten treinen gezeten, maar niet alle, dus mogelijk was er wel eentje met een compleet separate rook coupé)quote:Op maandag 24 november 2008 14:31 schreef Casos het volgende:
[..]
Treinen kan ik niet over oordelen. Te weinig ervaring mee. Maar heb je geen roken / niet-roken coupes gehad? Wat betreft kantoor, in 2000 was bij mij op kantoor roken al niet meer toegestaan, alleen in de koffiehoek. Daar was geen verbod voor nodig.
En er blijft een groot verschuil tussen uitgaan en werken.
Ik heb nooit met de trein gereisd, voor het rookverbod in de trein. En ik geloof je zo hoor, dat die scheiding niet meer was dan een denkbeeldige lijn. Dat was ook vrij krom te noemen. Maar op zich, achterste wagon als enige waarin gerookt mag worden, waarom niet?quote:Op maandag 24 november 2008 14:38 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dat is wat een misverstand, er is nooit een rook coupé als zodanig geweest, een deel van een (intercity)wagon was met 2 glazen wanden boven de stoelen wat gescheiden van de rest, maar in het gangpad was er bijvoorbeeld geen deur, dus de rook verspreidde zich altijd wel wat door de rest v/d wagon heen.. (let wel, ik heb in aardig wat soorten en maten treinen gezeten, maar niet alle, dus mogelijk was er wel eentje met een compleet separate rook coupé)
klopt, in 2e klascoupe had je dat systeem en in nieuwe zat er wele en deurtje, maar deze was niet echt afgesloten. Aan alle zijn van dit klapdeurtje zat gewoon ruimte dus dat sijpelde er ook gewoon doorheen...quote:Op maandag 24 november 2008 14:38 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dat is wat een misverstand, er is nooit een rook coupé als zodanig geweest, een deel van een (intercity)wagon was met 2 glazen wanden boven de stoelen wat gescheiden van de rest, maar in het gangpad was er bijvoorbeeld geen deur, dus de rook verspreidde zich altijd wel wat door de rest v/d wagon heen.. (let wel, ik heb in aardig wat soorten en maten treinen gezeten, maar niet alle, dus mogelijk was er wel eentje met een compleet separate rook coupé)
Nee ik ga ook van mijn eigen ervaringen uitquote:Op maandag 24 november 2008 14:34 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
heb jij daar dan cijfers van? Want ik redeneer dan even vanuit mijn eigen ervaringen;
Ik denk toch dat dit soort dingen wat makkelijker werden gereguleerd in een groot bedrijf waar directie gewoon van hogerhand een memo doet met het beleid dan in een klein bedrijfje waar max 30 man werkten. Mijn situaties kwamen voort uit dit soort bedrijfjes vandaan...quote:Op maandag 24 november 2008 14:50 schreef Chewie het volgende:
[..]
Nee ik ga ook van mijn eigen ervaringen uit
Bedrijven waar ik van 1996 tot 2002 heb gewerkt (voornamelijk detachering) en waar roken op kantoor al niet meer mocht (met de al genoemde uitzonderingen als uitzondering), VNU, ABN/Amro, EDS, Staal Bankiers, Dekra, ING, Robeco en de Rabobank. Al deze bedrijven, toch niet de kleinste, hadden al een rookverbod voor de kantoortuinen en kamers met meer dan 2 personen.
Het enige bedrijf waar ik in die tijd gewerkt heb waar juist alleen binnen gerookt mocht worden was DSM omdat daar buiten roken nog slechter was voor de gezondheid maar die regel gold alleen voor de productie lokaties op kantoorlokaties was het beleid ongeveer gelijk aan de in de eerste alinea genoemde bedrijven.
Maar goed dit had je ook al in 1 van de vele voorlopers van dit topic kunnen teruglezen.
Hmm, als je nooit met de trein hebt gereisd zal je het plezier van een volle koploper in de spits ook niet kennen? Is helemaal leuk als het regent met al die natte jassen, dan ook nog die sigaretten rook en geur is echt een traktatie.. Zelf toen het nog mocht waren die rook coupés (laten we ze zo maar blijven noemen) lang niet altijd bezet, en vrij klein. Zeg 1/5e van het totaal aantal plaatsen in een wagon, maar de rook en geur verspreidde zich toch door de hele wagon heen, en dan wordt het wel heel benauwd, ik heb mensen met astma echt happend naar adem uit het raam zien hangen, en ondanks pleidooien van zowat de hele wagon om alsjeblieft die peuken uit te doen gingen er een paar (de meesten deden de peuk uit gelukkig) stug door onder het mom van, het mag hier gewoon hoor!.quote:Op maandag 24 november 2008 14:44 schreef Casos het volgende:
[..]
Ik heb nooit met de trein gereisd, voor het rookverbod in de trein. En ik geloof je zo hoor, dat die scheiding niet meer was dan een denkbeeldige lijn. Dat was ook vrij krom te noemen. Maar op zich, achterste wagon als enige waarin gerookt mag worden, waarom niet?
En daar werkt het juist nu ook nog niet goed aangezien er amper controle is en dit alleen nog maar minder is geworden sinds het rookverbod in de horeca.quote:Op maandag 24 november 2008 14:55 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
Ik denk toch dat dit soort dingen wat makkelijker werden gereguleerd in een groot bedrijf waar directie gewoon van hogerhand een memo doet met het beleid dan in een klein bedrijfje waar max 30 man werkten. Mijn situaties kwamen voort uit dit soort bedrijfjes vandaan...
Ik kan mij nog herinneren dat je inderdaad stukken trein had die blauw stonden en stukken waar de lucht net iets minder kut was.quote:Op maandag 24 november 2008 14:44 schreef Casos het volgende:
Maar op zich, achterste wagon als enige waarin gerookt mag worden, waarom niet?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |