abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_60596509
En weer verder.

Laatste berichten:
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 10:17 schreef DS4 het volgende:

[..]

Nou, Weltschmertz geeft gewoon aan dat mensen die niet in de rook willen zitten maar naar een niet-rooktent moeten zoeken en als ze die niet kunnen vinden, dan blijven ze thuis.

Als ik dan een voorbeeld noem van hoe hij thuis kan roken en kroegen vind hij dat weer geen alternatief, maar dat is waarschijnlijk omdat hij helemaal die parallel niet zag: hij wil gewoon zijn zin en daarmee basta.

Ik betwist dus dat alle rokers zich hier heel sociaal voordoen. Weltschmertz is eerlijk en laat zien hoe asociaal hij gewoon is.
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:05 schreef Tarabass het volgende:

[..]

Dat was geen sarcasme, maar als het één wat veel minder schadelijk is wel verboden wordt moet dat andere wat schadelijker is voor de maatschappij ook verboden worden. Gelijke monniken, gelijke kappen. Kijk, ik vind dat alles legaal moet zijn. Verbieden schiet je niets mee op. De meeste junkies ontstaan niet naar een keer drugs gebruiken, maar vaak wel uit hoe de omgeving met ze omgaat. Maar omdat men geen directe last heeft van iets, hoeft het niet verboden te worden. Heeft men dat wel, gelijk een wet invoeren jongens! En dat vind ik erg. Men bekommerd zich niet over de ergste mensen want daar heeft men geen last van. Als die in de goot liggen stapt men er overheen. Maar owhee als er een beetje rook in de neus komt, dan moet je ze horen. Bij wijze van zitten ze met tien alcoholisten aan de bar, maar dat waar ze zich aan ergeren is sigarettenrook. Dat er tien gezinnen kapot gaan, so be it. Dat er twintig buren zijn die overlast hebben, ach zo lang ik er geen last van heb. Nee, sigarettenrook. Dood aan de rokers. Optieven uit onze kroeg, je komt hier dan al wel twintig jaar maar nu is het genoeg geweest. En dan zeggen dat kroegeigenaren niet creatief zijn. Die nietrokers is anders zonder mokken ook twintig jaar blijven zitten in die rook zonder zelf een oplossing te hebben of te ondernemen zoals zij dat willen. Nu de regering het zegt zijn de mensen die tijdens het roken hun bek niet op durfde te trekken omdat ze last hadden van rook, nu de aangewezen personen om hoog van de toren te blazen. Dat stoort me..

Sterker nog, ik kom helemaal niet in de kroeg. Het gaat mij om de oplegging van boven, terwijl er eerst opgeroepen wordt tot normen en waarden en samen kunnen we het wel oplossen. Dat waren blijkbaar dus allemaal loze woorden. En waarom kan een niet-rokers (als ze dan met zoveel zijn) niet gewoon een kroeg beginnen waar niet gerookt mag worden? Waarom alle kroegen? Dat begrijp ik niet. Kijk, ik begrijp dat jij liever in een rookvrije omgeving zit, maar waarom is het dan zo belangrijk dat iedereen gelijk maar zo'n mening moet hebben? Want je wordt nu gewoon aangekeken als je op straat, in de bushalte, op het station of voor de winkel een peukje opsteekt. Een roker is een boef sinds de regering (lees: kontenkruipers van de EU) dit ons opgelegd heeft, maar als ik over stratenmakers begin die ook recht hebben op een schone werkplek begint men te lachen. Waarom? Omdat dat onhaalbaar zou zijn. Onzin, ook dat is haalbaar. Ook maar doen? Nee, want dan kan de niet-roker namelijk niet meer met auto of openbaar vervoer (lees: heeft er last van) naar zijn werk, daarom niet. Hypocriet en eigen belang. Daar kots ik op. Begin lekker je eigen kroeg, wees eens zo creatief, en houdt verder lekker iemand anders met rust. Er zijn nu kroegen waar 99% rookt, die moeten nu allemaal buiten gaan staan omdat die 1% rookvrij wil zijn. Ga dan niet! Blijf thuis! Thuis mag je net zoveel niet-roken als dat je dat zelf wil! Of is dat teveel gevraagd?
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:21 schreef raptorix het volgende:

[..]

Jij had het over de gezondheid in het algemeen, voor het gemak mag je overigens het woord Sigarettenrook ook vervangen door uitlaatgassen, allemaal maar stoppen met autorijden?
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee dat kun je niet, het is namelijk alleen maar een nieuwsbericht. Waar is dat onderzoek dan? Ik kan niet zien hoe het onderzoek is gedaan. Dat die club de boodschap wil overbrengen lijkt me duidelijk, maar als ze daadwerkelijk willen informeren zie ik niet wat de moeite mis om het hele onderzoek neer te zetten. Nou doe je alsof je een onderzoek geeft en geef je een nieuwsbericht van een belangenvereniging.
[..]

Een significante correlatie tot een causaal verband promoveren is trouwens per definitie onwetenschappelijk. Dat is deels een theoretische exercitie, maar dat neemt niet weg dat je eerst het verband zult moeten vaststellen en daarna de aard van het verband.
[..]

Ik wil er best wel eentje lezen. Maar dan wel een met het doel van kennisverwerving opgezet epidemologisch onderzoek dat daadwerkelijk is uitgevoerd. Dat iemand even een middagje statistisch losgaat op de administratie van het ziekenhuis om de hoek lijkt mij niet zo interessant.
[..]

Als jij het aantal onderzoeken nog steeds relevant vindt, dan moet ik concluderen dat je niet wilt weten.

Ik heb aangegeven wat ik een overtuigende manier van onderzoek zou vinden, geef mij zo'n onderzoek en het kan nog alle kanten op. Mijn conclusie is nog open, jij hebt de jouwe al klaar zonder de vereiste kennis die je conclusie kan dragen. Ik wil alleen wel het wetenschappelijk bewijs zien, niet clubjes die het roken willen uitbannen en de boodschap er daarom inrammen, want dat die bestonden wist ik al.
[..]

Het probleem met jou is dat je de wil om te roken niet als gegeven kan accepteren. Jij meent te weten dat iedereen veel gelukkiger en gezelliger wordt als ze stoppen, want ze zijn immers verslaafd. Misschien is dat zo, het punt is dat als je verslaafd bent je dan niet met andere verslaafden kunt roken en drinken tegelijk op de locatie waar iedereen dat een goed idee lijkt.
[..]

Fijn, maar ik mijd dat land dan ook. Niet vanwege het roken maar vanwege de cultuur waar dit een van de uitvloeiselen van is. Als ik daar heen ga zou ik daar verder ook niet over zeuren, maar in mijn eigen land wel. Ik vraag me ook af wat nou jouw drijfveer is om vanaf de andere kant van de oceaan hier het uitgaansleven te beschadigen.
[..]

Ja, en? Verslaafd zijn is een keuze. Dat andere mensen andere keuzes kunnen maken dan jij lijkt me een gegeven waarmee je zult moeten leren omgaan.
[..]

Als je een kroeg niet voorbij kunt lopen wanneer de luchtkwaliteit je niet bevalt, je geen eigen keuzes kan maken en vadertje staat met zijn opgeheven vingertje nodig hebt om je van je goede uitgaansavond te voorzien, dan vind ik dat geen teken van kracht en sociale zelfredzaamheid. Zoals al gezegd, het maakt mij niet uit of een opgeheven vingertje voortkomt uit de overtuiging dat er een opperwezen is dat zegt dat meisjes niet in een broek mogen lopen, of uit de overtuiging dat Maartena geheel op eigen gezag kan bepalen hoe anderen moeten leven.
[..]

Jawel hoor. Als de eigenaar of de uitbater een rookverbod instelt dan is dat per definitie geaccepteerd. Als de overheid ingrijpt om de keuzevrijheid te verhogen dan vind ik dat ook gerechtvaardigd in deze historische ontwikkeling. Ik trek alleen de grens bij de mogelijkheid dat volwassen burgers zelf kunnen beslissen of ze wel of niet in een rokerige ruimte willen zijn.
[..]

De aantrekkingskracht van het illegale is natuurlijk altijd groot, maar voor mensen van mijn leeftijd wat minder dan voor 15 tot 20-jarigen natuurlijk. Jij gaat er overigens vanuit dat je thuis nog gewoon mag roken, een jaar of 4 geleden zijn mijn favoriete sigaretten in de ban gedaan door de EU. Dus ik mag thuis niet eens meer roken zoals ik wil.
pi_60596766
tvp...
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 11:54:28 #3
28033 Pek
je moet wat
pi_60597027
Gelukkig wordt in mijn kroeg nog gewoon gerookt!
Stomme hype...
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_60597246
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:21 schreef raptorix het volgende:

[..]

Jij had het over de gezondheid in het algemeen, voor het gemak mag je overigens het woord Sigarettenrook ook vervangen door uitlaatgassen, allemaal maar stoppen met autorijden?
Dat zou gewoon verplicht moeten worden als er mensen aan het werk zijn in de straat of aan de weg! Zij hebben net zoveel recht als al die toch al rokende en zuipende medewerkers in de kroeg..
pi_60597308
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:01 schreef Tarabass het volgende:
Dat zou gewoon verplicht moeten worden als er mensen aan het werk zijn in de straat of aan de weg! Zij hebben net zoveel recht als al die toch al rokende en zuipende medewerkers in de kroeg..
Waarom? Wat heeft dat met het rookverbod te maken? Dat is toch een ander probleem?
pi_60597381
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:04 schreef The_End het volgende:

[..]

Waarom? Wat heeft dat met het rookverbod te maken? Dat is toch een ander probleem?
Ohja, weet je hoeveel schadelijke stoffen je binnenkrijgt als je langs de A10 kanttegeltjes ligt te tikken? Nee? Nou dan! Dat is velen malen erger, en nog gevaarlijk ook met al dat verkeer wat eigenlijk 70 moet rijden maar met dik 100 op een meter afstand langs je heen vliegt. Als een medewerker van een kroeg/bar/horecagelegenheid recht heeft op een schone werkplek, waarom een wegwerker niet?
pi_60597870
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:07 schreef Tarabass het volgende:

Ohja, weet je hoeveel schadelijke stoffen je binnenkrijgt als je langs de A10 kanttegeltjes ligt te tikken? Nee? Nou dan! Dat is velen malen erger,
Nou, dat is helegaar niet juist. Het zou nog wat anders kunnen zijn als er een file staat, maar ook dan hangt het nog af van hoe de wind staat.

Autorijden is onvergelijkbaar met roken. Dus iedere keer dat gefiep over uitlaatgassen... Het is ook niet alsof daar niets aan wordt gedaan. Als je ziet hoeveel de industrie de uitstoot heeft beperkt... En tzt zal ook de huidige uitstoot gewoon niet meer mogen.
quote:
en nog gevaarlijk ook met al dat verkeer wat eigenlijk 70 moet rijden maar met dik 100 op een meter afstand langs je heen vliegt.
Dat wordt nog harder en vaker beboet dat een sigaret opsteken in de kroeg... Sterker nog: het kan leiden tot inname van het rijbewijs (mits recidive).
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_60597930
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:21 schreef raptorix het volgende:

Jij had het over de gezondheid in het algemeen,
Nou, ter zake van het rookverbod heb ik het steeds over meeroken gehad.
quote:
voor het gemak mag je overigens het woord Sigarettenrook ook vervangen door uitlaatgassen, allemaal maar stoppen met autorijden?
Nee, want onvergelijkbaar. Uitlaatgassen mogen ook niet in afgesloten openbare ruimtes. De hoeveelheid uitstoot ligt ook enorm aan banden, maar het meest belangrijke: transport is maatschappelijk van belang en er is geen redelijk alternatief.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_60597980
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:26 schreef Weltschmerz het volgende:
Jij gaat er overigens vanuit dat je thuis nog gewoon mag roken, een jaar of 4 geleden zijn mijn favoriete sigaretten in de ban gedaan door de EU. Dus ik mag thuis niet eens meer roken zoals ik wil.
Ik ben benieuwd naar het hoe en wat...

Voorlopig oordeel: van de gekke. Als jij in je eigen huis jezelf wil vergiftigen moet dat wat mij betreft mogen.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_60598009
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 22:25 schreef DS4 het volgende:
Wederom: je draait oorzaak en gevolg om. Roken is het probleem. Rookverbod de oplossing daarvan.
Niemand hoeft sinds een paar jaar nog onvrijwillig in een rokerige ruimte te verkeren, dus is het probleem al opgelost, terecht overigens. Het probleem wat er lag is dat er weinig keuzevrijheid is in de horeca, dat is vervangen door de keuzevrijheid helemaal af te schaffen in het kader van de betutteling.
quote:
Precies. Ik noem het salaris van de CEO... Volksgezondheid is daarentegen wel terrein van de overheid.
Volksgezondheid wel, individuele gezondheid niet.
quote:
De praktijk heeft geleerd dat niet ingrijpen heeft geleid tot feitelijk overal roken.
De wet van vraag en aanbod kennelijk. Nou vind ik het prima dat de overheid daarin gaat bijsturen want ik heb geen heilig geloof in de markt. Maar de vraag om bij te sturen is hier vertaald naar een opgeheven vingertje, en dat is wat heel anders.
quote:
Succesvolle horeca die nu over de kop gaat? Laat me niet lachen. Wat over de kop gaat is de horeca die het water aan de lippen stond en waar toevallig veel verstokte rokers kwamen.
Dat lijtk me niet heel toevallig. Maar och wat maakt het uit of iemand failliet gaat door de overheid, of zijn inkomen ver ziet teruglopen, en die mensen die hun pleziertjes afgepakt zien. Als het voor de niet-roker maar leuker wordt.
quote:
Nee, niet daarom. Maar ik ga die discussie niet met je aan.
Wat een nieuws, DS4 die de discussie ontloopt zodra die inhoudelijk dreigt te worden.
quote:
Iemand heeft je hier al alle info gegeven, jij draait er dan omheen, waarmee je laat zien dat je niet bent geïnteresseerd is wat waar is, maar alleen in het opwerpen van mist. Zinloze discussie dus.
Nou werp ik mist op? Ik vraag gewoon om een epidemologisch onderzoek en ik geef aan wat mij de normale onderzoeksmethode lijkt, dus als iemand dat voor me heeft, dan heb ik me al bijna aan de conclusies verbonden. Maar ik krijg 40 persberichten van belangenclubjes.
quote:
Dat kan nog steeds. Mijn god, die sigaret heeft jou wel enorm in de greep. Alsof jouw leven afhankelijk is van de sigaret. Slap!
Als je niet kunt accepteren dat mensen willen roken bij hun biertje moet je dat zeggen. Je mag er tegenwoordig gerust voor uitkomen dat je vindt dat volwassen burgers hun manier van leven voorgeschreven moeten krijgen, dat schijnt heel normaal te zijn. Je moet alleen niet gaan huichelen over waar je staat.
quote:
En dat zeg jij na pagina's lange discussies over jouw afhankelijkheid van een sigaret?
Jij hebt moeite met mijn keuzevrijheid omdat je zelf niet met keuzevrijheid blijkt om te kunnen gaan.
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 10:17 schreef DS4 het volgende:
Nou, Weltschmertz geeft gewoon aan dat mensen die niet in de rook willen zitten maar naar een niet-rooktent moeten zoeken en als ze die niet kunnen vinden, dan blijven ze thuis.
Als het nou door de overheid wordt gestimuleerd en je kunt nog geen plek vinden die naar je zin is, dan moet je je maar eens afvragen of uitgaan überhaupt wel iets is wat je moet nastreven.
quote:
Als ik dan een voorbeeld noem van hoe hij thuis kan roken en kroegen vind hij dat weer geen alternatief, maar dat is waarschijnlijk omdat hij helemaal die parallel niet zag: hij wil gewoon zijn zin en daarmee basta.
Ik kies er helemaal niet voor om thuis te roken. Dat jij moeite hebt met keuzes die anders zijn dan die van jou is echt helemaal jouw probleem.
quote:
Ik betwist dus dat alle rokers zich hier heel sociaal voordoen. Weltschmertz is eerlijk en laat zien hoe asociaal hij gewoon is.
Niemand hoeft ongewild in mijn rook te zitten. Ik hoef niet per se te socialiseren met mensen die andere eisen aan luchtkwaliteit stellen dan ik. Er zijn echter mensen die mij daartoe willen dwingen middels een wettelijk verbod omdat dat in hun belang is, en die noemen mij dan asociaal. Tja.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 12:38:56 #11
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60598083
b
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:07 schreef Tarabass het volgende:

[..]

Ohja, weet je hoeveel schadelijke stoffen je binnenkrijgt als je langs de A10 kanttegeltjes ligt te tikken? Nee? Nou dan! Dat is velen malen erger, en nog gevaarlijk ook met al dat verkeer wat eigenlijk 70 moet rijden maar met dik 100 op een meter afstand langs je heen vliegt. Als een medewerker van een kroeg/bar/horecagelegenheid recht heeft op een schone werkplek, waarom een wegwerker niet?
lijkt me dat je de nadelen afweegt tegen het maatschappelijk belang van snelwegen en auto´s. Noem mij eens het maatschappelijk belang van roken in de kroeg?
pi_60598185
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:38 schreef Vandaag... het volgende:
Noem mij eens het maatschappelijk belang van roken in de kroeg?
Het voorziet in een behoefte. Punt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 12:44:29 #13
3542 Gia
User under construction
pi_60598217
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 11:05 schreef Tarabass het volgende:
Dat was geen sarcasme, maar als het één wat veel minder schadelijk is wel verboden wordt moet dat andere wat schadelijker is voor de maatschappij ook verboden worden. Gelijke monniken, gelijke kappen. Kijk, ik vind dat alles legaal moet zijn. Verbieden schiet je niets mee op.
Roken is NIET verboden. Hoe kom je erbij?

Er zijn plaatsen waar je niet mag roken en er zijn plaatsen waar je niet mag drinken. Voor de rest is het nog steeds je eigen verantwoordelijkheid. Als je graag je longen zwart rookt, moet je dat vooral doen, waar het mag. Als je graag je lever kapot zuipt, moet je dat ook vooral doen, waar het mag.

Ik zie het verschil niet, eigenlijk.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 12:46:06 #14
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60598267
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:43 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het voorziet in een behoefte. Punt.
heroine voorziet ook in een behoefte. Heroinekroegen legaliseren dan maar?

Conclusie: kul argument. Punt.
pi_60598285
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:38 schreef Vandaag... het volgende:
b
[..]

lijkt me dat je de nadelen afweegt tegen het maatschappelijk belang van snelwegen en auto´s. Noem mij eens het maatschappelijk belang van roken in de kroeg?
Er zijn honderd, misschien duizend voorbeelden te noemen van dingen waar men recht op heeft maar waar er helemaal geen maatschappelijk belang is. Toch heeft men er recht op omdat een ander er ook recht op heeft. Anders gaat men gooien met termen als discriminatie en meer van dat soort. Maar wat is het maatschappelijk belang van niet roken in de kroeg? Je hoeft niet te gaan, je kan je eigen kroeg beginnen etc. etc.. Daar hoef je iemand niet zijn plezier voor te ontnemen. En als dat maatschappelijk belang dan zo groot is, waarom zitten de bejaardentehuizen dan vol met ouderen? Het is net zoals de voedselindustrie op dit moment een hype, de EU zegt het en er zitten hier in de regering genoeg kontenlikkers die er graag een slaatje uit willen slaan. That's all! Denk je nou echt dat de regering zich bekommerd om ons? Dan hadden we allang elektrische auto's gehad, en hadden ze niet vijftig/tachtig jaar lang de sigaret aangeprezen. Sterker nog, het merendeel van de regering rookt. Die lutsers die het verzonnen hebben roken zelf. Maatschappelijk belang, ga nou gauw weg..
  woensdag 6 augustus 2008 @ 12:48:10 #16
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60598310
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:04 schreef The_End het volgende:

[..]

Waarom? Wat heeft dat met het rookverbod te maken? Dat is toch een ander probleem?
Helemaal geen ander probleem. Het gaat toch om gezondheid en het inademen van dodelijke gassen? Auto's verbieden dus!
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_60598332
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:46 schreef Vandaag... het volgende:
heroine voorziet ook in een behoefte. Heroinekroegen legaliseren dan maar?

Conclusie: kul argument. Punt.
Laten we alles verbieden waar jij geen maatschappelijk belang bij kunt verzinnen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 12:57:25 #18
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60598511
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:31 schreef DS4 het volgende:
maar het meest belangrijke: transport is maatschappelijk van belang en er is geen redelijk alternatief.
Hypocriete drogreden. Mensen mogen massaal dood als het maar geld oplevert
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 6 augustus 2008 @ 12:57:49 #19
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60598527
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:46 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

heroine voorziet ook in een behoefte. Heroinekroegen legaliseren dan maar?

Conclusie: kul argument. Punt.
Correct. Alle drugs legaliseren.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_60598534
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:44 schreef Gia het volgende:

[..]

Roken is NIET verboden. Hoe kom je erbij?

Er zijn plaatsen waar je niet mag roken en er zijn plaatsen waar je niet mag drinken. Voor de rest is het nog steeds je eigen verantwoordelijkheid. Als je graag je longen zwart rookt, moet je dat vooral doen, waar het mag. Als je graag je lever kapot zuipt, moet je dat ook vooral doen, waar het mag.

Ik zie het verschil niet, eigenlijk.
Er zijn plekken waar gerookt wordt, er kunnen plekken gecreëerd worden waar men niet mag roken (leer: eigen rookvrije kroeg). Waarom moet een roker perse plaat maken voor een niet-roker, en waarom wordt een kroegeigenaar die geen kans ziet een rookruimte te creëren als niet creatief bevonden, maar is het van de zotte dat een niet-roker zijn eigen kroeg creëert?

Ik zie het verschil niet, eigenlijk.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 12:58:48 #21
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60598558
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:46 schreef Tarabass het volgende:

[..]

Er zijn honderd, misschien duizend voorbeelden te noemen van dingen waar men recht op heeft maar waar er helemaal geen maatschappelijk belang is. Toch heeft men er recht op omdat een ander er ook recht op heeft. Anders gaat men gooien met termen als discriminatie en meer van dat soort. Maar wat is het maatschappelijk belang van niet roken in de kroeg? Je hoeft niet te gaan, je kan je eigen kroeg beginnen etc. etc.. Daar hoef je iemand niet zijn plezier voor te ontnemen. En als dat maatschappelijk belang dan zo groot is, waarom zitten de bejaardentehuizen dan vol met ouderen? Het is net zoals de voedselindustrie op dit moment een hype, de EU zegt het en er zitten hier in de regering genoeg kontenlikkers die er graag een slaatje uit willen slaan. That's all! Denk je nou echt dat de regering zich bekommerd om ons? Dan hadden we allang elektrische auto's gehad, en hadden ze niet vijftig/tachtig jaar lang de sigaret aangeprezen. Sterker nog, het merendeel van de regering rookt. Die lutsers die het verzonnen hebben roken zelf. Maatschappelijk belang, ga nou gauw weg..
Maar waarom gebruik je dan wel de officiele reden van het kabinet om een argument te maken met een krom voorbeeld? Jij begint roken te vergelijken met wegwerkers. En daarmee ga je mee in de gedachte dat het rookverbod ontworpen is voor de gezondheid van de werknemer. En dan is je vergelijking dus zo te weerleggen met het maatschappelijk belang verhaal.
Dan heb je niks meer te zeggen en begin je een heel verhaal over dat het rookverbod helemaal niet ontworpen is in het belang van de werknemer. Begin er dan ook niet over.
pi_60598646
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:57 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Correct. Alle drugs legaliseren.
Daarbij is Heroïne legaal als het een behoeft is, denk aan het uitdelen van Heroïne aan junks. Maar goed, inderdaad legaliseren. Net zoals alcohol zal het dan een genotsmiddel worden, en hoeft men zich niet in een hoekje getrapt te voelen en is dus de kans op junk worden velen malen kleiner. Als het met de hrddrugs alcohol kan, kan het ook met de harddrugs Heroïne.

En ook gordels een eigen keuze maken, helmen, id bij je moeten hebben. Eigenlijk alles wat betutteld wordt door de regering. Ik wil godverdomme zelf weten wat ik doe, daar heb ik zo'n communistische regering als deze christelijke regering niet voor nodig. Het liberalisme waar onze voorouders zo hard voor gevochten hebben en zelfs het leven gaven voor deze doeleinden worden nu één voor één door de pot getrokken. Want we hebben zo'n last van elkaar
  woensdag 6 augustus 2008 @ 13:03:27 #23
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60598661
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Laten we alles verbieden waar jij geen maatschappelijk belang bij kunt verzinnen.
waarbij het niet opweegt tegen de schadelijkheid.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 13:05:36 #24
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_60598713
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:58 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

Maar waarom gebruik je dan wel de officiele reden van het kabinet om een argument te maken met een krom voorbeeld? Jij begint roken te vergelijken met wegwerkers. En daarmee ga je mee in de gedachte dat het rookverbod ontworpen is voor de gezondheid van de werknemer. En dan is je vergelijking dus zo te weerleggen met het maatschappelijk belang verhaal.
Dan heb je niks meer te zeggen en begin je een heel verhaal over dat het rookverbod helemaal niet ontworpen is in het belang van de werknemer. Begin er dan ook niet over.
Volgens mij maak je nu duidelijk dat de argumenten van de anti-rokers hypocriet zijn.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 6 augustus 2008 @ 13:07:09 #25
3542 Gia
User under construction
pi_60598750
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 12:58 schreef Tarabass het volgende:

[..]

Er zijn plekken waar gerookt wordt, er kunnen plekken gecreëerd worden waar men niet mag roken (leer: eigen rookvrije kroeg).
Er zijn, vrij kleine, rookcabines te koop. Passen in ELKE kroeg.
quote:
Waarom moet een roker perse plaats maken voor een niet-roker, en waarom wordt een kroegeigenaar die geen kans ziet een rookruimte te creëren als niet creatief bevonden, maar is het van de zotte dat een niet-roker zijn eigen kroeg creëert?

Ik zie het verschil niet, eigenlijk.
De roker hoeft geen plaats te maken voor een nietroker. Ze zijn nog allebei heel welkom. Alleen mag er binnen niet gerookt worden, m.u.v. de rookruimte.
Waarom zou je in de horeca moeten mogen roken? Het mag op zoveel plekken niet. Ook op andere plekken waar je voor je plezier komt. Denk aan de bioscoop. Vroeger was het heel gewoon dat je tijdens de film zat te roken. Je had toen dus rokerige bioscoopzalen. Ik hoor jou er niet over zeuren dat je graag een peukie rookt bij je filmpje. Waarom moet dat in de horeca dan wel? Omdat je dat nu eenmaal gewend bent en in de bios ben JIJ dat niet gewend.
Veel ouderen weten dat nog wel.
Ook in het zwembad stonden vroeger gewoon asbakken op de terrassen en de zonneweides. Mag nu ook niet meer. En daar klaagt niemand over. Omdat men er al aan gewend is dat het daar niet mag.

Nu, in de horeca went dat ook wel. De volgende generatie weet straks al niet meer beter. Dus het komt allemaal wel goed.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')