quote:Deflation – A fall in the general price of goods and services. This problem, seen during the Great Depression, hurts economic growth as consumers wait for prices to fall. By contrast, "disinflation" is a benign reduction in the inflation rate.
Inflation – A rise in the general price of goods and services. When out of control, it constrains saving and investment in the economy. The rate of inflation is most often measured by changes in the Labor Department's consumer price index.
Recession – A sharp contraction in economic activity and employment. A common but informal measure is two consecutive quarters with a decline of national output. A recession is officially declared by a committee of the National Bureau of Economic Research in Boston – this occurs after the fact when final data have arrived and been analyzed.
Stagflation – A combination of stagnation (manifested as significant unemployment and slow or negative economic growth) and entrenched inflation – a phenomenon that characterized the 1970s in America.
Conijn zegt zelfs dat we geen huizenbubbel hebben, omfg uit welke kast hebben ze deze clown getrokken?quote:Op vrijdag 16 januari 2009 14:45 schreef pberends het volgende:
http://www.rtl.nl/compone(...)totaal.avi_plain.xml
Kijker aan Zet: alles over de Nederlandse huizenmarkt
Leuk statje over de Nederlandse huizenprijzen. Steeg 6-7% per jaar... omfg.
Lage werkeloosheid, hypotheekrenteaftrek.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 14:52 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
Er zal toch een reden zijn waarom wij nog geen huizencrisis hebben en zij wel, ongeacht of ie hier nog komt.
ik hoop maximaal 2 jaarquote:Op vrijdag 16 januari 2009 14:57 schreef pberends het volgende:
[..]
Lage werkeloosheid, hypotheekrenteaftrek.
Maarja, hoe lang duurt het nog.
Idd, productieprijs plus een "reële" grondprijs zou je ongeveer op -40% tot -50% komen denk ik. Economisch gezien is er gewoon sprake van een bubbel.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:00 schreef LXIV het volgende:
Je zou de bubble ook kunnen definieren als de spread tussen de productieprijs van een huis (met een redelijke grondprijs) en de marktwaarde. Het verschil hiertussen wordt enkel veroorzaakt door schaarste en speculatie.
In een efficiente markt zou dat verschil altijd terug moeten vallen tot nul, aangezien het daardoor extreem lucratief is om te gaan bouwen.
Zo er vanuitgaande is 30% bubble helemaal niet irreel. Misschien is het zelfs meer.
Dat wel, maar bij een bubble denk je al gauw aan knappen en dat zie ik niet zo gauw gebeuren.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:09 schreef pberends het volgende:
Idd, productieprijs plus een "reële" grondprijs zou je ongeveer op -40% tot -50% komen denk ik. Economisch gezien is er gewoon sprake van een bubbel.
het is een consumptie middelquote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:05 schreef LXIV het volgende:
Ik huur nu een ruime eengezinswoning in een hele goede wijk met enorm veel groen. Kost me 570 euro per maand. Dan ben ik ook klaar.
Dan is voor mij kopen al helemaal niet aantrekkelijk zolang dit soort huizen niet onder de 180K komen. En ze staan nu te koop voor 310K.
Het enige nadeel is dat ik niet kan investeren in het huis. Maar goed.
precies!quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:11 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
het is een consumptie middel
Ik snap het verschil tussen huren en kopen eigenlijk al jaren niet meer.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:11 schreef simmu het volgende:
och, dat hele "je bent een dief van je eigen portomonnee als je huurt en niet koopt" krijgen wij ook al jaren. ik heb 3 jaar geleden eens doorgerekend hoeveel ik kwijt zou zijn aan kosten voor hypotheek en alles en dat vergeleken met het betalen van huur. kopen is enkel gunstig als je ofwel koopt om er te blijven wonen (langer dan de hypotheekduur) danwel de markt psies goed voorziet (of mazzel hebt) en op tijd kan verkopen om je overwaarde te cashen. beide scenario's zijn voor ons niet van toepassing, dus ik blijf de komende 2 jaar iig nog gewoon lekker huren. als sangdrax een leerstoel weet te scoren na die twee jaar wordt het een ander verhaal
De meeste 'investeringen' in een huis zijn ook helemaal geen investeringen. Een nieuwe keuken, nieuwe badkamer etc schrijf je in 10 jaar af want daarna is het allemaal alweer oud of uit de mode en vang je geen cent extra voor je huis als je het zou verkopen.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:05 schreef LXIV het volgende:
Het enige nadeel is dat ik niet kan investeren in het huis. Maar goed.
Daarnaast is het hele concept van geld cashen uit je huis fundamenteel flawed (hoe zeg je dat in het Nederlands?), aangezien huizen op lange termijn niet sneller stijgen dan de inflatie en hypotheekrente boven de inflatie ligt. Vreemd genoeg heb ik tijdens deze hele crisis nog nooit iemand dat punt zien maken.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:12 schreef simmu het volgende:
[..]
precies!
een huis is een plek om in te wonen, geen betaalautomaat
Dat ben ik niet met je eens. Want een fietsenhok, dakkapel of goede isolatie zijn wel degelijk investeringen die de waarde van je huis permanent verhogen. En je woongenot ook.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:34 schreef SeLang het volgende:
[..]
De meeste 'investeringen' in een huis zijn ook helemaal geen investeringen. Een nieuwe keuken, nieuwe badkamer etc schrijf je in 10 jaar af want daarna is het allemaal alweer oud of uit de mode en vang je geen cent extra voor je huis als je het zou verkopen.
Idd, een makelaar zei mij ooit dat een nieuwe keuken of wat dan ook weinig toevoegt aan de huizenprijs, omdat het vaak toch eigen smaak is.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:34 schreef SeLang het volgende:
[..]
De meeste 'investeringen' in een huis zijn ook helemaal geen investeringen. Een nieuwe keuken, nieuwe badkamer etc schrijf je in 10 jaar af want daarna is het allemaal alweer oud of uit de mode en vang je geen cent extra voor je huis als je het zou verkopen.
Daarom zei ik ook de meeste investeringen. De dingen die jij hier noemt verhogen inderdaad wel de waarde.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:40 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat ben ik niet met je eens. Want een fietsenhok, dakkapel of goede isolatie zijn wel degelijk investeringen die de waarde van je huis permanent verhogen. En je woongenot ook.
Smaak, en er zit een belangrijke mode component in (kleurstelling e.d.) waardoor dingen die misschien functioneel nog goed zijn er na 10 jaar uitzien als ouwe troep.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:43 schreef pberends het volgende:
[..]
Idd, een makelaar zei mij ooit dat een nieuwe keuken of wat dan ook weinig toevoegt aan de huizenprijs, omdat het vaak toch eigen smaak is.
Veel dingen moet je toch wel vervangen, het moet wel je eigen huis worden, je wilt bv. ook niet de kontkorsten van je ouwe bewoners onder je pleerand hebben.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
Smaak, en er zit een belangrijke mode component in (kleurstelling e.d.) waardoor dingen die misschien functioneel nog goed zijn er na 10 jaar uitzien als ouwe troep.
Gewoon de Chinezen alles laten opkopen. En die hebben weinig keuze, want als ze de VS failliet laten gaan dan zijn hun triljarden dollars waardeloos geworden.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:45 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.rtl.nl/compone(...)willem.avi_plain.xml
Beursupdate 14:00 Hoe blijft de VS in staat om het tekort te financieren?
Dat doen ze dus niet meer, ze hebben die dollars zelf nodig.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 16:11 schreef LXIV het volgende:
[..]
Gewoon de Chinezen alles laten opkopen. En die hebben weinig keuze, want als ze de VS failliet laten gaan dan zijn hun triljarden dollars waardeloos geworden.
Ik begrijp alleen niet waarom ze Wallstreet niet helemaal opkopen
Raar genoeg is het dan wel weer zo dat kopers vaak miep(t)en over de keuken in een huis dat ze wilden kopen (niet mijn smaak bla bla bla) terwijl ze dan in hun planning gewoon hadden zitten dat die keuken (goed of niet) eruit gerukt zou gaan worden en vervangen zou worden voor iets helemaal nieuws.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:43 schreef pberends het volgende:
[..]
Idd, een makelaar zei mij ooit dat een nieuwe keuken of wat dan ook weinig toevoegt aan de huizenprijs, omdat het vaak toch eigen smaak is.
Obama een keertje op excursie naar het Nibud...quote:Op vrijdag 16 januari 2009 17:02 schreef SeLang het volgende:
Revenues gaan ook nog omlaag he. Minder belastinginkomsten vanwege de crisis
Explodeerdtdt?quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:45 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.rtl.nl/compone(...)willem.avi_plain.xml
Beursupdate 14:00 Hoe blijft de VS in staat om het tekort te financieren?
Daar zat ik ook al naar te kijkenquote:
De beurs gaat om cijfers, niet om letters.quote:
quote:Op vrijdag 16 januari 2009 21:07 schreef pberends het volgende:
[..]
De beurs gaat om cijfers, niet om letters.
quote:Now THIS Is a Depression
Yesterday someone forwarded me a news brief from an ad agency commenting on the Detroit economy. Being the epicenter of the automotive world, one would expect the news to be grim, but this was stunning.
"The average home price in Detroit is $18,513 and the unemployment rate is now 21%. The crime rate in the city has fallen... but that's simply because of a lack of targets. "Meaning there is nothing left to steal. In fact, even the criminals don’t want to leave jail."
quote:Op zaterdag 17 januari 2009 14:11 schreef SeLang het volgende:
Dit stond op Minyanville (helaas zonder duidelijke bronvermelding):
[..]
Ik in een huurwoning vrije sector van ca. 1100 euro (maar het is dan ook wel een giga groot huis). Wanneer de eerstvolgende aankondiging van een huurverhoging binnendwarrelt ga ik maar eens tegenbod uitbrengen wat aanzienlijk beneden de huidige huurprijs ligtquote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:05 schreef LXIV het volgende:
Ik huur nu een ruime eengezinswoning in een hele goede wijk met enorm veel groen. Kost me 570 euro per maand. Dan ben ik ook klaar.
Dan is voor mij kopen al helemaal niet aantrekkelijk zolang dit soort huizen niet onder de 180K komen. En ze staan nu te koop voor 310K.
Het enige nadeel is dat ik niet kan investeren in het huis. Maar goed.
quote:De Amerikaanse overheid overweegt zelf een bank op te richten die noodlijdende Amerikaanse banken moet verlossen van hun waardeloos geworden leningen en beleggingen. Dat bevestigde de uittredende minister van Financiën Henry Paulson vrijdagavond (plaatselijke tijd).
De staatsbank moet beleggingen en schulden opkopen die door de financiële crisis en de wereldwijde recessie steeds grotere verliezen veroorzaken. Hiermee moet het vertrouwen in de banken worden hersteld, zodat de kredietverlening weer op gang kan komen.
De Amerikaanse banken kampen niet alleen met hun waardeloos geworden complexe hypotheekbeleggingen, die de kredietcrisis in gang hebben gezet. Ze lijden ook steeds meer verlies op creditcardschulden en andere vormen van consumptief krediet, die door het instorten van de Amerikaanse economie steeds minder worden terugbetaald.
Ze doen daar in Amerika altijd precies het omgekeerde van wat er m.i. zou moeten gebeuren.quote:Op zaterdag 17 januari 2009 15:21 schreef pberends het volgende:
Amerikaanse overheid wil zelf bank oprichten
[..]
http://www.nu.nl/economie(...)den-afschrijven.htmlquote:'Duitse banken moeten nog miljarden afschrijven'
Uitgegeven: 17 januari 2009 16:56
Laatst gewijzigd: 17 januari 2009 17:11
FRANKFURT - Duitse banken hebben nog voor honderden miljarden euro's aan door de financiële crisis waardeloos geworden beleggingen in de boeken staan.
Dat meldde het Duitse weekblad Der Spiegel zaterdag op basis van een onderzoek van de Duitse centrale bank onder twintig grote banken.
Duitse banken zouden tot nu toe pas een kwart hebben afgeschreven van de 300 miljard euro aan besmette Amerikaanse beleggingen die ze op hun balansen hebben staan. In totaal zouden de banken 1 biljoen euro aan risicovolle beleggingen bezitten.
Zware verliezen
Economen in dienst van de overheid verwachten dat de beleggingen, die nu voor een "compleet denkbeeldige waarde'' in de boeken staan, tot enorme afschrijvingen zullen leiden.
Die afschrijvingen zullen volgens de betrokken economen betekenen dat de Duitse banken opniew "hele zware verliezen'' zullen lijden.
Eerder deze week maakte Deutsche Bank, de grootste bank van het land, bekend ongeveer 4,8 miljard euro te hebben verloren in het laatste kwartaal van vorig jaar.
Ministerie van Financiën
Het ministerie van Financiën wilde de genoemde bedragen niet bevestigen, maar gaf wel aan dat Duitse banken nog "significante hoeveelheden'' risicovolle beleggingen op de balans hebben staan.
Verschillende bankiers hebben er bij de Duitse regering op aangedrongen een bank op te richten die de risicovolle beleggingen van de commerciële banken opkoopt.
Volgens Der Spiegel vindt minister van Financiën Peer Steinbrück de kosten van een dergelijke zogenoemde 'bad bank' echter onverantwoord hoog.
Paulson
Vrijdag liet de uittredende Amerikaanse minister van Financiën Henry Paulson weten dat de Amerikaanse overheid wel overweegt zelf een bank op te richten.
Die zou de Amerikaanse banken van hun waardeloze beleggingen moeten verlossen.
quote:The US has the largest and most technologically powerful economy in the world, with a per capita GDP of $46,000. In this market-oriented economy, private individuals and business firms make most of the decisions and the federal and state governments buy needed goods and services predominantly in the private marketplace. US business firms enjoy greater flexibility than their counterparts in Western Europe and Japan in decisions to expand capital plant, to lay off surplus workers, and to develop new products. At the same time, they face higher barriers to enter their rivals' home markets than foreign firms face entering US markets. US firms are at or near the forefront in technological advances, especially in computers and in medical, aerospace, and military equipment; their advantage has narrowed since the end of World War II. The onrush of technology largely explains the gradual development of a "two-tier labor market" in which those at the bottom lack the education and the professional/technical skills of those at the top and, more and more, fail to get comparable pay raises, health insurance coverage, and other benefits. Since 1975, practically all the gains in household income have gone to the top 20% of households. The response to the terrorist attacks of 11 September 2001 showed the remarkable resilience of the economy. The war in March-April 2003 between a US-led coalition and Iraq, and the subsequent occupation of Iraq, required major shifts in national resources to the military. The rise in GDP in 2004-07 was undergirded by substantial gains in labor productivity. Hurricane Katrina caused extensive damage in the Gulf Coast region in August 2005, but had a small impact on overall GDP growth for the year. Soaring oil prices in 2005-2007 threatened inflation and unemployment, yet the economy continued to grow through year-end 2007. Imported oil accounts for about two-thirds of US consumption. Long-term problems include inadequate investment in economic infrastructure, rapidly rising medical and pension costs of an aging population, sizable trade and budget deficits, and stagnation of family income in the lower economic groups. The merchandise trade deficit reached a record $847 billion in 2007. Together, these problems caused a marked reduction in the value and status of the dollar worldwide in 2007.
Dan is jouw spaarrekening dus ook nulquote:Op zaterdag 17 januari 2009 17:52 schreef pberends het volgende:
Ik zou die slechte producten van banken gewoon "kwijtschelden". Hup weg, in de prullenbak, alsof ze nooit bestaan hebben. Weer met een schone lei beginnen.
En dat kan best een waarheid worden.....Think the Unthinkable.quote:Op zaterdag 17 januari 2009 18:28 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dan is jouw spaarrekening dus ook nul
Nee, dat hoeft niet. De centrale bank kan onbeperkt geld creëren zonder schuld te maken, dus dat wil niet zeggen dat het ten koste van krediet gaat. De grote vraag is of iemand wat originaliter tegenover de schulden stond mist. Wel zal het tot meer inflatie (of minder deflatie) leiden.quote:Op zaterdag 17 januari 2009 18:28 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dan is jouw spaarrekening dus ook nul
http://www.quotenet.nl/q-(...)nnen_vijf_jaar_i.phpquote:Willem Middelkoop: ‘systeem zakt binnen vijf jaar in elkaar’
16:23 zaterdag 17-01-2009
Jarenlang hamerde Willem Middelkoop als onheilsprofeet van RTL Z op het naderende einde van het financiële systeem. Na twee succesvolle boeken, lijkt dat doemscenario nu werkelijkheid te worden: ‘Je kunt niet eeuwig blijven lenen’. Zondag organiseert de journalist en crisisondernemer een overlevingscongres in de Amsterdamse RAI. Quote sprak met Middelkoop over zijn onderzoek naar de crisis en zijn wording tot entrepreneur en autoriteit: ‘Ik had liever geen gelijk gehad’.
advertentie
Quote: Hoe erg is deze crisis volgens u?
Willem Middelkoop: ‘Er zijn twee knallen te verwachten. We raken nu in een recessie of depressie en dat zal nog jaren duren. De overheid zal ondertussen proberen de economische schade zoveel mogelijk te beperken. Over een jaar of vijf verwacht ik dat het hele financiële systeem in elkaar zakt. Je moet niet raar opkijken als de financieringen van de VS opeens uit de hand lopen. Je kunt niet eindeloos blijven bijlenen…’
Q: Als dat systeem onderuit gaat, wat moeten we dan verwachten?
WM: ‘Dan krijg je omstandigheden als in Argentinië in de jaren ‘70. Dat was het op zes na rijkste land ter wereld met veel grondstoffen en een hoog opgeleide bevolking, maar het financiële stelsel is daar toen helemaal in elkaar geklapt. Er bleek weinig tegen te doen. De bevolking is daar op een gegeven moment zelfs overgestapt op ruilhandel. Dat is hier ook geen ondenkbaar scenario. Het IMF waarschuwt beleidsmakers nu al om zich voor te bereiden om een harde knal. Met andere woorden, begin maar met het drukken van voedselbonnen.’
Q: Is die voorspelling dan niet meer te keren?
WM: ‘Het is de economische dood nu of over vijf jaar. We zullen in ieder geval helemaal opnieuw moeten beginnen. Wat nu in de VS gebeurt, en door Wouter Bos wordt voorgesteld is geen oplossing van de problemen maar een kunstmatige voortzetting van het oude systeem. Daarmee bouwen we een laatste bubbel op: die van staatsobligaties. Niemand gelooft dat Amerikaanse staatsobligaties ooit kunnen worden terugbetaald. Maar ondertussen besef ik dat die leningen nog het enige alternatief zijn om de complete ondergang uit te stellen.’
Q: Hadden we deze crisis niet aan kunnen zien komen dan?
WM: ‘Absoluut. Het is de best voorspelde crisis ooit. De media hebben echter jaren lang alle waarschuwingen genegeerd.’
Q: Waarom is er dan niets ondernomen om het tij de keren?
WM: ‘Centrale bankiers hebben al in 2003 in Basel vergaderd over wat er moest gaan gebeuren toen de beurzen uit het niets 70% onderuit gingen. Er is toen in het geniep afgesproken om de groei met renteverlagingen aan te wakkeren. Wij moesten blijven geloven in het sprookje van de vrije wereldeconomie.’
Q: Begint u nu ook al met het failliet van het kapitalistische systeem?
WM: ‘In 1971 wisten kenners al dat de dollar niet even veel waard bleek te zijn als goud. Vanaf dat moment heeft de Amerikaanse overheid gelogen en bedrogen om het systeem te redden. De centrale banken hebben de crisis gemaskeerd continue renteverlagingen om groei na te jaren. Dat is pure financiële doping geweest.’
Q: In ieder geval hebt u gelijk gekregen, met uw onheilsvoorspellingen?
WM: ‘Ik ben geen visionair, maar heb alleen af en toe de kruimels verzameld die anderen hebben laten liggen. Zo heb ik de financiële crisis en de economische onderuitgang voorspeld. Ook de samenhang met de oliemarkt heb ik aangekaart. Op de achterflap van mijn boek Als de dollar valt schreef ik in augustus 2007 al: het is niet de vraag of maar wanneer het financiële stelsel onderuitgaat. Ik vind het overigens verschrikkelijk als dat gebeurd, ik had liever ongelijk gehad.’
Q: Nou uw boeken verkopen door uw juiste constatering toch behoorlijk goed…
WM: ‘Nee, het is in ieder geval nog geen crisis in Huize Middelkoop. Ik heb 10.000 boeken verkocht van De permanente oliecrisis en Als de dollar valt is al ruim 40.000 keer over de toonbank gegaan. Ik ben nu al bezig aan de veertiende druk, en dat is echt ongekend voor een economisch werk. Vanaf het moment dat Lehmann Brothers omviel heeft heb ik dagelijks uitnodigen gekregen voor spreekbeurten en congressen.’
Q: U bent zo de autoriteit op het gebied van de crisis geworden?
WM: ‘Ik wil de mensen vooral waarschuwen dat het nu menens is. Gelukkig zie je dat de meeste toehoorders nu wel snappen dat we echt in grote problemen zitten. Bij congressen zie je verder dat directeurs en topmensen worden geschoffeerd. Sinds september zitten zij in het verdomhoekje en zijn de journalisten die kritische vragen stellen de autoriteit.
Q: Zelf bent u ook niet heel positief over bankiers.
WM: ‘Ik heb jaren zelf gehandeld, onder andere in vastgoed. Zo merkte ik dat je vrij gemakkelijk miljoenen kon lenen zonder daar enig onderpand tegenover te stellen. Daar kan je niet oneindig mee doorgaan. Bankiers hebben altijd gezegd van wel. Door die houding gaat het nu fout.
Q: Waar haar jij eigenlijk al je economische kennis vandaan?
WM: ‘Ik heb eigenlijk helemaal geen economische opleiding. Na een studie aan de HTS voor de confectie-industrie heb ik jaren als fotograaf gewerkt. Ondertussen was ik altijd bezig met zaken en handelen. Toen ik voor de Amsterdamse zender AT5 kwam werken, merkte ik dat ik vaak meer wist van wat er speelde dan de verslaggevers. Begin jaren ‘90 heb ik gesolliciteerd voor een functie bij RTL Z en daar werd ik prompt tot beursanalist gebombardeerd. In het land der blinden is kennelijk eenoog koning: ik had maar tiental boeken gelezen over economische cycli.’
Q: Twijfel je dan nooit aan jezelf?
WM: ‘Naarmate ik ouder word, ben ik mijn gevoel gaan vertrouwen. Ik lees geen enkel onderzoek van Wall Street-economen, maar wel die van onafhankelijke geesten. Ik weet wie de waarheid vertelt en wie niet. Ondertussen zorg ik er altijd voor dat ik mijn stellingen goed kan beargumenteren. Niemand moet kunnen zeggen “Willem, dat klopt niet”.’
Q: De Nederlandsche Bankdirecteur Henk Brouwer zei laatst dat u bronnen bij elkaar zoekt om tot uw zorgelijke conclusies te komen.
WM: ‘Ach, er zijn honderden boeken geschreven waarin staat dat het allemaal niet zo’n vaart loopt met de economische crisis. Als mensen mij als slimme boekjesverkoper willen zien, moeten ze dat vooral doen. Maar voorlopig heb ik het gelijk aan mijn zijde.’
Q: Zondag organiseert u een congres over de kredietcrisis in de Amsterdamse RAI. Wat bent u daar van plan?
WM: ‘Het wordt een bijeenkomst waar ik mensen wil voorlichten. Oud-minister Willem Vermeend gaat in op de politieke kant van de crisis, mijn RTL Z-collega Matthijs Bouwman concentreert zich op de bankenwereld en ik hoop te kunnen vertellen wat beleggers moeten doen om de schade te beperken.’
Q: Wat verwacht u van de bezoekers?
WM: ‘Het niveau van discussie ligt hoog. Er is gewoon nog veel onduidelijk. Als we bij RTL Z zeggen dat mensen hun vragen in kunnen sturen krijgen we vaak honderden reacties. Die informatie krijgen ze niet van het NRC Handelsblad of het FD. Ik ben deze discussie jaren terug begonnen met een mailing aan tien beleggersvrienden, dat is uitgegroeid tot een nieuwsbrief aan 7.000 mensen. Nu wil ik mijn eigen feestje. Overigens gaat het ook niet om het geld, ik draai net quitte.’
Toen bestond de PPT nog niet. Verschil is wel dat de S&P nog steeds 10% lager staat dan een week geleden.quote:Op zondag 18 januari 2009 17:23 schreef edwinh het volgende:
On 14 inauguration days when the Dow was trading, dating back to 1929, the market finished down nine times. The losses though were mostly minor and the average for the Dow on all of those days was negative 0.38. When Ronald Reagan took office in 1981, the Dow had one of its worst inauguration day performances, finishing 2.09 percent lower. When Franklin Delano Roosevelt began his second term in 1937, the Dow rose 1.05 percent, its best inauguration performance.
ik zie er dus niks in
quote:
En 1 triljjoen is nog zoek.... onbekend... Hoe moet ik dit lezen.quote:October 2008 FHA housing rescue
Funding set aside for insurance of new 30-year fixed-rate mortgages for at-risk borrowers, tax credits for first-time home buyers and assistance to states and municipalities. $320 billion unknown
October 2008 Money market guarantees
Four programs to help money market funds by insuring against losses; financing bank purchases of debt from funds; buying funds’ debt; and lending to funds directly. $659 billion unknown
ze lijkt verdacht veel op stampertje en ze doet als stampertje.quote:Op zondag 18 januari 2009 18:50 schreef SeLang het volgende:
[..]
Btw: zo zou ik ook kijken als ik net geboren ben en dan al meteen met zoveel schuld word opgezadeld.
Geen idee.....denk eerder dat Fort Europa flink wat averij heeft opgelopen als ik de laatste stroom berichten erbij neem.quote:Op zondag 18 januari 2009 22:55 schreef pberends het volgende:
Iemand die weet waarom de dollar de laatste weken weer zo aan sterkte wint? Die renteverlaging van het ECB was toch niet erg extreem. Dollar nog steeds "voordeel" van de forced liquidaties?
De onzekerheid van het in stand houden van de EU ? Italië, Griekenland ?quote:Op zondag 18 januari 2009 22:55 schreef pberends het volgende:
Iemand die weet waarom de dollar de laatste weken weer zo aan sterkte wint? Die renteverlaging van het ECB was toch niet erg extreem. Dollar nog steeds "voordeel" van de forced liquidaties?
Teletekst:quote:Op maandag 19 januari 2009 @ 07:29 schreef indahnesia.com het volgende:
Goed begin van de week:
RBS gaat een verlies van ongeveer 30 miljard USD bekend maken.
RBS en Lloyds TSB komen voor een groot deel in handen van de staat (GB)
Binnen een uur meer informatie
Pffffffffffff.quote:***************************************
Ongekend verlies Bank of Scotland
***************************************
` De Royal Bank of Scotland (RBS) heeft
waarschijnlijk het grootste verlies uit
de Britse bedrijfsgeschiedenis geleden.
Het zou gaan om tientallen miljarden.De
bank heeft dat zelf bekendgemaakt.Het
zijn nog niet de officiële cijfers van
de bank,maar een trading update.
Een van de belangrijkste oorzaken van
het ongekende verlies is de overname
van de zakenbank van ABN Amro.De RBS,de
op één na grootste Britse bank,heeft te
veel betaald voor die overname en het
gekochte onderdeel is hard getroffen
door de kredietcrisis.
Daarbij komt een enorm verlies door de
economische crisis in Groot-Brittannië.
***************************************
zeker als je een Dollar hypotheek erop kan krijgenquote:Op zaterdag 17 januari 2009 14:42 schreef simmu het volgende:
ok, 18 k is wel erg laag, zal wel enkel de te koop staande in wijk a, de sloppenwijk ofzo zijn. maar de mediaan over het totaal zit op zo'n 79k. http://www.housingtracker(...)on/Michigan/Detroit/
nog ff en het is lucratief om een huis in de vs te kopen en te onderhouden en het over een jaar of 10 te flippen
Renovatie is ook stilgevallen het enige economische activiteit is de bouw van hoerwoningenquote:Op zaterdag 17 januari 2009 18:03 schreef Py het volgende:
Even volgen.
Nieuwbouwproductie is al aardig aan het terugvallen. Na de bouwvak valt het nog verder stil, hoor ik van ingeweiden. Bouwbedrijven richten zich meer en meer op renovatie.
eh misschien dat als je wel aflost je na 30 jaar ook eigenaar bent van dat huis ipv 30 jaar lang een andere eigenaar hebt gespekt?quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:30 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik snap het verschil tussen huren en kopen eigenlijk al jaren niet meer.
Of je betaald een gewone huur, of je moet huur betalen (hypotheek) aan je bank. Ik zie het verschil niet erg.
De US loopt met de crisis 1 tot 2 jaar vooruit vergeleken met de EU.quote:Op zondag 18 januari 2009 22:55 schreef pberends het volgende:
Iemand die weet waarom de dollar de laatste weken weer zo aan sterkte wint? Die renteverlaging van het ECB was toch niet erg extreem. Dollar nog steeds "voordeel" van de forced liquidaties?
Velen lossen niet meer af tegenwoordig.quote:Op maandag 19 januari 2009 11:12 schreef FreedonNadd het volgende:
[..]
eh misschien dat als je wel aflost je na 30 jaar ook eigenaar bent van dat huis ipv 30 jaar lang een andere eigenaar hebt gespekt?
moet je er wel al die tijd blijven wonen he. dat doen veel mensen niet meer.quote:Op maandag 19 januari 2009 11:12 schreef FreedonNadd het volgende:
[..]
eh misschien dat als je wel aflost je na 30 jaar ook eigenaar bent van dat huis ipv 30 jaar lang een andere eigenaar hebt gespekt?
Opmerkelijk bericht. Als je de laatste 2 regels erbij neemt.quote:Op maandag 19 januari 2009 10:32 schreef PietjePuk007 het volgende:
ABN Amro boekt EUR13 mrd operationeel verlies in 2008
13 mrd operationeel verlies
Onder het mom niets is meer veilig waarschijnlijkquote:Op zondag 18 januari 2009 23:25 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Geen idee.....denk eerder dat Fort Europa flink wat averij heeft opgelopen als ik de laatste stroom berichten erbij neem.
Leugens..... we duiken diep onder de 2 % Alle voorspellingen van het afgelopen jaar waren te poeslief.quote:Nederland aan vooravond diepe recessie - EC
AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Nederland staat aan de vooravond van een diepe recessie, waarbij de consumptie afvlakt en de werkloosheid bijna verdubbelt. Volgend jaar zal de economie weer een bescheiden groei vertonen.
Dit schrijft de Europese Commissie maandag in tussentijdse economische ramingen, waarmee het eerdere prognoses van het Centraal Planbureau (CPB) en de Nederlandsche Bank (DNB) bevestigt dat de Nederlandse economie in 2009 een aanzienlijke achteruitgang zal zien.
Volgens de ramingen van de Commissie zal het bruto binnenlands product (bbp) van Nederland dit jaar 2% krimpen, sterker dan het gemiddelde voor de Europese Unie. In de voorgaande ramingen die de EC afgelopen november publiceerde werd nog een groei van 0,4% verwacht.![]()
Pas in 2010 zal de Nederlandse economie weer groeien, zij het met een zeer bescheiden groeicijfer van 0,2%.
Tot nu toe wist Nederland nog net te ontsnappen aan de recessie die andere Europese economieen, waaronder Duitsland, al heeft geraakt. De groei in Nederland kwam in 2008 nog uit op 1,9%, een binnen Europa vrij sterk groeicijfer.
De Nederlandse recessie wordt onder meer veroorzaakt door een afname van de export van goederen en diensten, die dit jaar naar verwachting 3,5% zal dalen, een afvlakking van de consumentenbestedingen en een daling van de investeringen door bedrijven.
Door de economische neergang zal de werkloosheid in Nederland sterk toenemen, aldus de Commissie, die een stijging van de werkloosheid voorziet tot 4,1% dit jaar en 5,5% volgend jaar. In 2008 bedroeg de Nederlandse werkloosheid slechts 2,9%, het laagste percentage van alle lidstaten van de Europese Unie.
Voor de Europese Unie als geheel voorzien de economen van de EC dit jaar een economische krimp van 1,8%, gevolgd door een lichte groei van 0,5% in 2010. De werkloosheid in de EU zal oplopen tot 8,7% in 2009 en 9,5% in 2010.
Ik betaal 450 bruto p/m voor een hele ruime eengezeinswoning in een hele goede wijk met veel groen en voorzieningen.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:05 schreef LXIV het volgende:
Ik huur nu een ruime eengezinswoning in een hele goede wijk met enorm veel groen. Kost me 570 euro per maand. Dan ben ik ook klaar.
Dan is voor mij kopen al helemaal niet aantrekkelijk zolang dit soort huizen niet onder de 180K komen. En ze staan nu te koop voor 310K.
Het enige nadeel is dat ik niet kan investeren in het huis. Maar goed.
Pwnedquote:Op maandag 19 januari 2009 15:51 schreef ItaloDancer het volgende:
Op RTL Z zeiden ze dat RBS op hun deel van ABN 22 miljard in totaal moet afschrijven, waar ze het voor 27 miljard kocht.
Woningbouwverenigingen zijn soms een beetje vaag. Ook hun zitten met regeltjes vast aan de overheid. Ik heb mijn huurwoning gekocht, zit nu met dezelfde lasten als huren (wel met wat inbreng van eigen vermogen). Maar mensen die na mij zijn gaan huren betaalden wel 100 euro meer per maand waardoor het voor hun veel sneller rendabel wordt om te kopen.quote:Op maandag 19 januari 2009 15:23 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Ik betaal 450 bruto p/m voor een hele ruime eengezeinswoning in een hele goede wijk met veel groen en voorzieningen.
Dat die woningen te koop komen voor 310.000 of verhuurt voor 570 is wel een vreemde gang van zaken. Wooncoöperatie zeker?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |