lunapuella | zondag 15 maart 2020 @ 09:34 |
Andere topics: CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1 CUL / Veganisten hier verzamelen! Topicreeks: Blenderontbijt Handige links: Lauriekoek Vegatopia.com Vegetarische Restaurantgids De vegetariër. 101cookbooks DeVegetarische Slager http://veggiechallenge.nl/ Budgetkoken -Goedkope Vegetarische Recepten Laatste Post was deze!
[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 15-03-2020 23:33:33 ] | |
lunapuella | zondag 15 maart 2020 @ 09:35 |
Laatste post vorige deel:
| |
Myraela | zondag 15 maart 2020 @ 10:16 |
Over het algemeen zie ik vegetarische gerechten toch wel net iets goedkoper op de kaart. Maar bij sommige restaurants blijft het wel wat scheef voelen. Ik vind het niet erg als ze voor creatieve gerechten rekenen, maar wel als ze vooral iets weglaten en er dan net zoveel voor vragen. Ik herken de gedachte verder wel. Zo dronk ik ook nooit water of thee buiten de deur, want dat kost ook geen flikker en vond ik dan zonde van m'n geld. Nu vind ik het juist zonde om alleen daarom frisdrank te drinken als ik al tevreden ben met water of thee. | |
#ANONIEM | zondag 15 maart 2020 @ 22:58 |
Vanavond een volkoren vegan appeltaart gebakken met rozijnen en amandelen. Erg lekker. Het deeg is wel wat bewerkelijker en was lastig om een strak raster te maken. Maargoed, dat doet dus niks aan de smaak af ![]() ![]() | |
FANN | maandag 16 maart 2020 @ 11:48 |
![]() ![]() Dat wil ik ook maar ik heb er geen puf voor ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 21 maart 2020 @ 18:50 |
cross-post ![]()
[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2020 18:52:05 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 21 maart 2020 @ 18:56 |
Het was eigenlijk zo gepiept hoor, had niet zo'n hele grote appeltaart gebakken ![]() | |
FANN | zaterdag 21 maart 2020 @ 18:58 |
en die Veganistische volkoren pannenkoeken zien er ook lekker uit ![]() | |
-Straw- | zaterdag 21 maart 2020 @ 19:26 |
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9 | |
Zilverberk | zaterdag 21 maart 2020 @ 22:27 |
Waar ga je het gehakt voor gebruiken? Ik heb ooit pastasaus gemaakt met (in de keukenmachine) gehakte champignons ipv gehakt, ging prima. Een gehaktbal laat zich wat minder makkelijk vervangen. | |
Meridiaan | zaterdag 21 maart 2020 @ 22:50 |
Wat een enig bord zeg! Hoe heet dat merk ook al weer? De Veggiechef van de Jumbo heeft op zich prima dingen. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 maart 2020 @ 22:54 |
Tnx ![]() Arcopal, de Lotus-serie. De ovenschalen gebruik ik als drink en voerbak voor de hond ![]() | |
-Straw- | zaterdag 21 maart 2020 @ 23:57 |
Bolognese saus. ![]() Heb ook wel eens linzen gedaan maar dat is niet altijd een succes. | |
Zalmslaatje | zondag 22 maart 2020 @ 00:01 |
- [ Bericht 39% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:09:41 (Ga maar ergens anders klieren.) ] | |
#ANONIEM | zondag 22 maart 2020 @ 00:37 |
Als groente/fruit al binnen een week begint te rotten dan wordt het misschien eens tijd om te investeren in een goede koelkast ![]() Misschien diepvriesgroenten een optie? Kun je het er in porties uithalen. Rete handig, zeker als je alleen bent zoals mij en dan ben ik ook nog eens een kleine eter. Behalve dan als het om taart gaat ![]() [ Bericht 36% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:30:52 (Reactie op verwijderde post) ] | |
Zalmslaatje | zondag 22 maart 2020 @ 00:46 |
Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast. De meeste verse groenten en fruit bewaar je het best op een donkere koele geventileerde ruimte. Diepvries groente, prima maar neemt in verhouding veel ruimte in. (voedingswaarden en eiwitten) En het vult nauwelijks. Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal? Koolhydraten, kaas en vitaminepillen? Ben serieus nieuwsgierig. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:36:06 ] | |
#ANONIEM | zondag 22 maart 2020 @ 00:54 |
Ik bewaar wortels, appels en nog wat dingen soms wel 6 weken in de groentelade. Ijsbergsla gerust 3 weken. Er ligt nu al anderhalve week een halve paprika nog gewoon goed te wezen. Verder weet ik niet hoe groot je vriezer is natuurlijk, maar ik heb ruim 120 liter vriesruimte, als dat vol ligt met groente, fruit, vlees, vis, snacks en brood,kan ik wrs een maand of 4 eten. Dat laatste weet ik niet, ik ben geen vegetariër nl. Maar ik post hier wel gewoon normaal mee. Ben dol op koken en hier haal ik ook weleens goede tips vandaan en ervaringen ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:36:44 ] | |
Zalmslaatje | zondag 22 maart 2020 @ 01:03 |
Kan ik mij helemaal in vinden. ![]() | |
Noek | zondag 22 maart 2020 @ 07:10 |
Wat is eigenlijk precies je vraag? Het virus gaat me eerder kapotmaken dan het vega vreten. Sowieso, want waar overal het vlees is uitverkocht, kon ik mijn winkelkar tot aan het plafond laden met tofu. For that I thank you. Alles is gewoon te bewaren. Ook vleesvervangers kun je invriezen. Voor je koolhydraten EN eiwitten kun je peulvruchten gaan eten. Niet kapot te krijgen ook. Fruit en groentes, tegenwoordig kun je heel je diepvries volstouwen maar ook een carnivoor moet gewoon aan de micro's denken he. [ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:37:14 ] | |
Farenji | zondag 22 maart 2020 @ 08:21 |
Ten eerste bevatten peulvruchten zoals bonen en linzen heel veel proteine en vezels en in gedroogde vorm zijn die bijna oneindig houdbaar. Dus ik zie echt geen enkel probleem. Ten tweede. Bijna alle groente kun je inmaken of fermenteren en dan is het vele maanden tot jaren houdbaar. Zo deed men dat met lange zeereizen vroeger ook, door een grote pot zuurkool mee te nemen voorkwam men scheurbuik want zuurkool zit vol met vitamines. Dus als jij van plan bent alleen vlees te gaan eten uit je diepvries, alvast veel plezier met je scheurbuik gewenst. | |
#ANONIEM | zondag 22 maart 2020 @ 09:28 |
Gedroogd vind ik ook zo fijn, juist omdat ik een kleine eter ben, kan alles perfect in gepaste porties bereid worden. Trouwens laatst gedroogde soja-bonen van anderhalf jaar over de datum bereid. Zat ook nog vacuüm verpakt, bleven van de 500gram maar 3 bonen drijven. Verder kook ik heel graag uit de Plenty en Plenty More van Ottolenghi ![]() Vegetarisch koken is zo lastig gewoonweg niet, zeker als je een beetje affiniteit met koken hebt. Veganistisch vind ik wel heel erg bewerkelijk, zie de pannenkoeken, en appeltaart in mindere mate mate. Niet echt mijn ding, maar leuk zo om eens te proberen. De rijstemelk zelf maken en vervangen door koemelk hou ik er trouwens wel in. Echt een prima en vooral smaakvol alternatief. | |
Muck | zondag 22 maart 2020 @ 11:04 |
Zo. De bezem is even door het topic geweest, wat nog niet meevalt met een hikkend forum. Een aantal posts zijn weg, maar er zijn er ook een aantal blijven staan, omdat ze nuttige informatie en een prima discussie bevatten. De gewijzigde posts zijn niet gelocked en kun je nog aanpassen als je dat wilt. Het kan zijn dat ik iets gemist heb of net teveel heb geveegd, omdat schermen verspringen en time outs optreden. In dat geval: sorry daarvoor! [ Bericht 85% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:48:35 ] | |
#ANONIEM | zondag 22 maart 2020 @ 11:53 |
![]() ![]() Dan foeter ik ze dus heel de tijd voor niks uit ![]() | |
FANN | woensdag 25 maart 2020 @ 10:12 |
![]() | |
Yinny | woensdag 25 maart 2020 @ 10:28 |
Ik eet ook steeds minder vlees. Een ding vind ik echt jammer: tempeh en tofu vind ik niet lekker smaken. Alleen gefrituurde tempeh met veel kruiden, gefrituurde tofu puffs en silken tofu gaan wel. Tofu uitpersen en daarna kruiden/bakken was hier ook geen succes. Hebben jullie een recept met tempeh of tofu die ik echt eens moet proberen? | |
Farenji | woensdag 25 maart 2020 @ 10:55 |
Tofu en zeker tempeh moet je echt smaak geven want vanzichzelf smaakt het inderdaad nogal meh. Tofu neemt rauw niet veel smaak op, daarom kun je het beste in olie goudbruin bakken in blokjes. Dan wordt het al lekkerder maar vooral ook poreuzer en neemt het heel makkelijk smaken op. Dus aan het eind gooi je het in een saus , bijv zoetzuur, hoi sin, zwartebonensaus, of pindasaus of wat dan ook. Niet te lang meekoken want dan wordt het snel zompig, je wil het knapperig houden. Voor tempeh geldt een beetje hetzelfde maar dat kun je ook van te voren marineren in een kruidige marinade. Het wordt minder bitter als je het eerst stoomt, dan marineren (hoe langer hoe beter), en dan bakken. Tempeh kun je ook fijnhakken en als gehaktvervanger gebruiken. | |
Lucky_Strike | woensdag 25 maart 2020 @ 19:13 |
Vegetarische kapsalon of vegetarische loempiaschotel? First world problem van de dag. Edit: dit was bedoeld voor de slowchat maar vreemd genoeg is het hier niet eens off topic ![]() | |
Farenji | woensdag 25 maart 2020 @ 19:29 |
De kapsalon van de vegan junk food bar is echt fokking lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit, incl eetbare bloemen. De porties zijn eigenlijk veel te groot maar toch eet ik ze meestal helemaal op, kan gewoon niet stoppen. | |
Lucky_Strike | woensdag 25 maart 2020 @ 19:39 |
Ik woon in de polder, geen hipstertenten in de buurt dus. Maar we hebben wel een heel goed cafetaria gelukkig met een aantal vega opties. Ik eet nog wel een paar keer per week vlees trouwens maar probeer juist het vlees waarvan ik zeker weet dat het het meest onverantwoord is over te slaan. Geen vlees meer voor mij bij de snackbar, pizzeria, Subway, etc. Bloemen op de kapsalon is wel gaaf trouwens! | |
Meridiaan | donderdag 26 maart 2020 @ 08:06 |
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg... | |
realAIVD | donderdag 26 maart 2020 @ 09:00 |
Ik niet echt, maar appel of ananas past wel goed bij zuurkool, dat valt te overwegen. Daarnaast moet je er vooral voor zorgen dat het niet te flauw wordt. Ik kwam daarvoor met wat googelen wel een goeie tip tegen, ipv spekjes kun je blokjes pittige kaas gebruiken | |
Ansachteraf | vrijdag 1 mei 2020 @ 05:38 |
Zo sterk als een beer met een vegetarisch dieet. Ik zag dit bericht op Nu.nl. https://www.nu.nl/dit-wor(...)ekt-door-corona.html daar wordt je niet vrolijk van natuurlijk. Maar toen moest ik een filmpje denken dat ik pas geleden gezien had, dus als de mensen die nog steeds Vegetariërs of Veganisten watjes zijn dan bedrogen uit. ![]() Dat lieve kleine hondje bleek een Tibetaanse blauwe beer te zijn. Ze vonden het al vreemd dat hij alleen maar fruit wilde eten en hij lustte wel noodles, maar in tegenstelling van ''normale honden'' wilde hij geen vlees eten. Dus mocht je nog ooit eens naar China wilde gaan wat ik niet aan zou raden in deze tijd of welke tijd dan ook.. ![]() 2 meter lang worden en zal dan ook gewoon op achterpoten lopen dus rechtop net als ''de mens''. ![]() ![]() Meer blijkbaar zijn er meer hondenrassen eigenlijk beren na een paar filmpjes hebben gekeken dacht ik.... wie weet hoeveel mensen er eigenlijk een beer in huis hebben maar daar komen ze snel achter als je dit filmpje ziet dan moet je toch toegeven dat het eigenlijk gewon een Beer is? ![]() Ik had géén idee in welk topic dit moest plaatsen maar ik wilde het gewoon even met jullie delen, vooral om veel mensen nog steeds denken de verganisten en vegetariers watjes zijn dus daarom plaats ik het maar hier het kan ook geen kwaad denk ik, ik vond het gewoon een leuk ''weetje''. ![]() | |
Noek | vrijdag 1 mei 2020 @ 05:43 |
Jackfruit zou je evt kunnen gebruiken. https://www.dehippevegeta(...)euwe-vleesvervanger/ Nu vind ik dat ook wel zurig dus ik zou er wel iets van zoet bij doen zoals echt ananas ofzo. | |
Fernweh | dinsdag 23 juni 2020 @ 17:49 |
Is er hier nog leven? Ik ben eens met rode linze gaan koken, het was best lekker. Maar ik ben nu wat nieuwe recepten aan het leren en vegetarische recepten zijn vaak nog wel even iets om in te komen. | |
Yinny | dinsdag 23 juni 2020 @ 19:07 |
Ik heb laatst linzenpate gemaakt van gele linzen voor als smeersel op brood. Wortel, ui, knoflook, bleekselderij aanbakken met een beetje kerriepoeder. Linzen erbij en water + bouillonblokje. Koken tot de linzen gaar zijn. In kleine bakjes doen, een paar in de vriezer en een in de koelkast. Vooral lekker met een cracotte! | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 21 juli 2020 @ 08:02 |
Misschien zit er bij voor je... | |
H0D3NPYL | dinsdag 21 juli 2020 @ 11:48 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 21-07-2020 12:13:45 (Triest doen op een forum :')) ] | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 21 juli 2020 @ 20:10 |
Ik weet niet wat er stond... maar la maar lullen.. hij komt van de klachtenbaak ![]() KLB / De Vegetarische slager | |
Sorella | woensdag 22 juli 2020 @ 13:56 |
Mijn man lust geen kaas of noten door zijn eten dus blijft er weinig over aan vegetarische recepten. Elk recept waarvan ik denk dat is het wordt uitgeprobeerd en weggegooid of bewaard, dit is een recept wat mag blijven. Soort shakshuka maar met een andere naam BOMBAY EIEREN voor 4 personen Rooster zachtjes in een droge pan een minuut of twee tot geurig: * 1 tl hele komijnzaadjes * 2 tl hele korianderzaadjes Wrijf de zaadjes fijn in vijzel of maal in specerijenmolen. Verwarm een pan op hoog vuur. Voeg een scheut olie toe en als die heet is: * 1,5 grote ui, in dunne ringen Bak 6 tot 8 minuten tot ze lekker bruin en gebakken zijn. Voeg dan toe en bak nog een minuutje mee: * 4 teentjes knoflook, fijngehakt * 3 cm gemberwortel, fijngehakt of geraspt * het gemalen komijn- en korianderpoeder van stap 1 Voeg toe en bak zo’n 30 seconden mee: * 1 el tomatenpuree Voeg dan toe en laat 15 minuten sudderen * 2 blikken tomaat * 1 tl zout * 1 tl suiker * ½ tl chilipoeder (sambal kan ook) * ¼ tl kurkuma Voeg (in plukjes/stapjes) toe en laat even slinken: * 250g verse spinazie Proef en breng op smaak met zout en peper of misschien citroensap. Maak met een soeplepel een voor een kuiltjes in de saus en laat daar een rauwe eitje in glijden. Doe dat een voor een met: * 6 middelgrote eieren Je kunt met een deksel op de pan de eieren in een minuut of 8 laten stollen op het vuur. Of je zet de pan in de oven. Garneren met: * versgemalen zwarte peper * handvol verse koriander Erbij serveren om naar eigen smaak op te scheppen: * 2 dl Griekse yoghurt Eventueel op smaak gebracht met zout, gemalen komijn, verse koriander en citroensap. Lekker met * naan, Turks brood, stokbrood, losse broodjes, etc | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 23 juli 2020 @ 09:06 |
Wauw.. wat een lijst ![]() Dat recept ga ik nog 3x lezen, maar ik weet zeker dat het lekker was als ik dat zo lees. ![]() Toevallig had ik gisteravond ook een helder moment om weer eens een paar foto's voor dit topic te maken voordat ik ging eten ![]() Het was een aardappelschotel, wat er precies in zat weet ik niet maar in ieder geval véél knoflook, uien, verse tomaten en een zooi verschillende kruiden, man had gekookten die had geen zin om het allemaal op te schrijven natuurlijk, maar het was in ieder geval lekker ![]() en natuurlijk met Vegagehakt dat spreekt voor zich natuurlijk ![]() ![]() genoeg saus over dus vanavond zal het wel spaghetti worden ![]() Later een toetje met ananas en met toevallig de Sojaslagroom waar Hupje het over had. Maar dat was weer in een ander topic. ![]() psssst....@Lienekien nog steeds de opschep lepels van AH die met jullie hulp bij elkaar gespaard had ![]() | |
Lienekien | donderdag 23 juli 2020 @ 09:23 |
@FANNvanhetlaatsteuur Wat leuk! ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 23 juli 2020 @ 09:28 |
![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 24 september 2020 @ 15:23 |
even een schopje... ik was dit topic kwijt...nuttige informatie is áltijd welkom natuurlijk. | |
Lucky_Strike | maandag 19 oktober 2020 @ 16:56 |
Vega(n)s, ik heb een vraagje. Zouden jullie zo af en toe eens op een verpakking van je vleesvervanger of vega(n) smeersel willen kijken of deze dingen er niet op staan? - Ui - Uipoeder - Knoflook - Knoflook poeder - Specerijen (mix/mengsel) Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook. Ik kan maar geen vleesvervangers zonder vinden, behalve de kaasschnitzel van Vivera en de pulled oats die bij AH te koop zijn (en tofu enzo natuurlijk). Ik kijk regelmatig op de site van een producent of op AH naar de ingrediëntendeclaratie maar er is zo veel te krijgen dat daar geen beginnen aan is. In de winkel raak ik nu natuurlijk zo min mogelijk aan dus dat is ook lastig. Alvast bedankt ![]() | |
Farenji | maandag 19 oktober 2020 @ 17:14 |
Net de vegetarische schnitzel en de milner gouda schnitzel van Valess gecheckt en daar zit wel "specerijen" in (niet verder gespecificeerd) maar verder niet expliciet ui of knoflook. Ik vrees dat het heel lastig wordt om iets zonder "specerijen" te vinden... sowieso lijkt me dat niet echt lekker. ![]() Anders zit er niks op om het allemaal zelf te maken. Ik vind dit een leuk boek met goede recepten: https://www.bol.com/nl/p/de-vega-optie/9200000108666786/ | |
Lucky_Strike | maandag 19 oktober 2020 @ 17:49 |
Bedankt voor het nakijken. Dat specerijmengsel is meestal het probleem. Dan heb je 50% kans dat het er in zit. En dat vind ik irritant want misschien kan ik het dus wel eten. Op veel verpakkingen staat wel gespecificeerd welke specerijen er gebruikt zijn. Maar bijna nooit op die van vleesvervangers helaas. Zelf maken is altijd een optie maar daar heb ik niet altijd zin in ![]() | |
voetbalmanager2 | maandag 26 oktober 2020 @ 07:49 |
NWS / Ookworst: de vegetarische rookworst, is vanaf nu te koop bij de Hema | |
#ANONIEM | maandag 26 oktober 2020 @ 08:59 |
Gisteren vegetarisch gegeten. Was nieteens de bedoeling maar een overschot aan appels en aardappels ![]() Het werd dus hete bliksem ![]() ![]() De kaashapjes zijn deze en zijn echt zo erg lekker ![]() ![]() | |
Tourniquet | maandag 26 oktober 2020 @ 10:39 |
Oh die wil ik wel proberen, tot nu toe vond ik de vegetarische rookworsten niet echt een succes. | |
Bleie | maandag 26 oktober 2020 @ 18:16 |
+1 Gisteren trouwens heerlijk veganistische rendang gemaakt, met tempeh. Helaas vonden de kinderen het geen succes. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 27 oktober 2020 @ 07:02 |
Ik las het... ik ben zó benieuwd ![]() ![]() Ik hoop dat ie lékker is ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 27 oktober 2020 @ 19:23 |
Eén van de weinige vleesvervangers waarvan ik ook echt kan begrijpen dat je die mist als vegetariër. En dat terwijl ikzelf rookworst nieteens echt lekker vind en die van de Hema al helemaal niet ![]() De andere is trouwens de frikandel, nog steeds de vega-variant niet geprobeerd aangezien ik nooit in de snackbar kom ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-10-2020 19:23:49 ] | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 27 oktober 2020 @ 19:26 |
Oh... dus die Vega rookworst ik niet lekker van de Hema? godsamme ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 27 oktober 2020 @ 19:27 |
Die frikandel is écht niet lekker. Gore structuur en vieze nasmaak | |
Tourniquet | dinsdag 27 oktober 2020 @ 19:40 |
Ze bedoelt de vleesrookworst denk ik. ![]() De ovenfrikandel van Mora komt best dicht in de buurt, al helemaal als je de "frikandel speciaal"-variant er van maakt. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 27 oktober 2020 @ 19:42 |
AH.. die hoef ik niet ![]() ![]() Dus deze week naar de Hema ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 29 oktober 2020 @ 07:46 |
Ik heb net een vegetarisch Saucijzenbroodje van Kwekkeboom achter mijn kiezen ![]() De lekkerste die ik ooit heb gegeten ![]() serieus ![]() | |
Tourniquet | donderdag 29 oktober 2020 @ 12:40 |
Oeh! ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 november 2020 @ 10:28 |
Érg lekker ![]() vegetarisch Sausijsenbroodje van Kwekkeboom ![]() https://kwekkeboom.amsterdam/product/saucijzenbroodje-vega/ | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 november 2020 @ 10:32 |
Heeft iemand nou de Vegetarische Rookworst van de Hema geproefd? Ze zijn óf niet in de winkel óf hij is misschien steeds uitverkocht? Raaaaaaaaaaaaaar ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 november 2020 @ 10:34 |
Oh... ik had dat al eerder gemeld zie ik... was ik vergeten ![]() Nou ja... ze zijn dus érg lékker ![]() | |
Myraela | woensdag 11 november 2020 @ 10:45 |
Ik kom volgens mij alleen maar bij HEMA's met te kleine verse afdelingen. De normale rookworst hebben ze wel altijd vers liggen, dan lijkt zo'n pakje houdbaar van deze hebben liggen me veel makkelijker, maar blijkbaar niet. | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 november 2020 @ 10:49 |
Ja precies... raar dat je ze nergens kan kopen... ik heb al rondgevraagd bij familie die in verschelende steden wonen... maar niemand heeft ze gezien... já wel die gewone Hema worsten maar niet de vega variant. écht raar .... | |
Bleie | woensdag 11 november 2020 @ 15:40 |
Wij hebben hem gegeten. Was best oké. Veel lekkerder dan die van Unox, maar niet zo lekker als rookworst van vlees, helaas... | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 november 2020 @ 20:40 |
Ah... maar er is dus hoop ![]() ![]() | |
arvensis | woensdag 11 november 2020 @ 20:59 |
@pinquit jij toch? ![]() | |
pinquit | woensdag 11 november 2020 @ 21:06 |
Ja klopt! Ik had toen de laatste te pakken, dus of hij gaat gewoon snel, of de voorraad is klein. Ik vond 'm koud heel okee, in de soep was hij helaas te zacht en niet meer stevig genoeg om echt lekker te zijn. Smaak is heel oké, goede rokerige smaak. Ik heb 'm nog niet warm los geproefd, maar schijnt dan gewoon goed te zijn ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 november 2020 @ 21:08 |
Ah... dus toch een keer Boerenkool met worst binnenkort ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 november 2020 @ 21:46 |
Als je wat yoghurt hebt, maak dan deze super romige cake! Ingrediënten voor het deeg: 2 dooiers 80 g boter (1/3 kopje) 70 g suiker (1/3 kopje) 1 geraspte citroen 200 g bloem (1 1/2 kopje) 1 theelepel bakpoeder ingrediënten voor de room: 2 eiwitten 80 g suiker (1/3 kopje) 400 g yoghurt (1 3/5 kopje) 3 eetlepels bloem | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 11 november 2020 @ 21:49 |
Alleen melk, eieren en bananen, geen oven, geen bloem! Alleen melk, eieren en bananen, geen oven, geen bloem! Afmeting dienblad 20 cm 4 bananen 4 eieren 400 ml melk (1 + 3/5 kopje) Voor de karamel 100 g suiker (2/5 kop) | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 24 november 2020 @ 18:19 |
Griekse Prei recept van Griekse Oma![]()
| |
Laysa | maandag 30 november 2020 @ 18:32 |
De vegetarische stooflapjes van de jumbo vond ik lekker. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 30 november 2020 @ 18:34 |
Stooflapje.... dat is lang geleden dat is zoiets heb gegeten, ga ik proberen! Dank voor de tip Layza ![]() | |
Laysa | maandag 30 november 2020 @ 18:44 |
Even aan weerskanten aanbraden en dan een min of 6 laten sudderen ![]() | |
Myraela | dinsdag 1 december 2020 @ 10:06 |
Ik vond ze qua smaak nog wel iets missen, dat zou ik de volgende keer zelf wat toffer maken. Maar wel fijn weer iets met een wat andere structuur. Ik heb de rookworst van de HEMA ook eindelijk ergens kunnen vinden. Maar nog niet getest. | |
Laysa | dinsdag 1 december 2020 @ 10:42 |
De tot nu toe geprobeerde worsten vond ik vies. Ben benieuwd wat je van de hema worst vindt ![]() | |
MeisPluis | maandag 21 december 2020 @ 08:27 |
Hoi allemaal, ik heb jullie hulp even nodig. Ik ben sinds een tijdje grotendeels vegetariër. Avondeten geeft weinig problemen en eten we al vaak vegetarisch als gezin, maar met het ontbijt / lunch kom ik er nog niet helemaal uit terwijl ik daar ook met de rest van het gezin graag wat meer richting vegetarisch wil (en liefst veganistisch maar dat is helemaal nog niet aan ze besteed, kleine stapjes! ![]() ![]() Ik kom niet veel verder dan dit op brood - kunnen jullie me helpen? Wat ik nu kan bedenken: * Jong belegen kaas (evt met komkommer en zo) * Smeerkaas (Philadelphia en zo) * Eieren (of zelfgemaakte eiersalade) * 100% pindakaas Alvast bedankt! | |
pinquit | maandag 21 december 2020 @ 09:40 |
Appelstroop/appelkanelstroop/perenstroop Groentespread (zonnatura heeft heerlijke) Jam (niet perse gezond) Hmm, best lastig inderdaad | |
pinquit | maandag 21 december 2020 @ 09:41 |
De Vega filet Americain van kips is echt heerlijk! | |
Myraela | maandag 21 december 2020 @ 09:53 |
Met die vega filet kun je vleeseters inderdaad prima overtuigen om toch eens een vleesvervanger te proberen. Ik had het als tip gegeven aan een vriendin die zwanger was en die is na de bevalling niet meer terug gegaan naar echte filet. Die van de vegetarische slager vind ik overigens nog net iets lekkerder, maar ze zijn allemaal goed. Tomaat/mozzarella is ook lekker En misschien voor op de dagen dat iedereen thuis zit, lekker een soep maken. Dat is natuurlijk makkelijk vega, gezond en een fijne aanvulling op brood. | |
MeisPluis | maandag 21 december 2020 @ 10:07 |
Dank alvast! Die vega filet en groentespread ga ik iig even kopen, appelstroop hebben we eigenlijk al gewoon thuis staan. Ik zat te bedenken dat als ik ook thuis ben we wat meer naar maaltijdsalades kunnen gaan, met volkoren pasta erin voor de vulling. Soep is op zich een goed idee! Daar ga ik ook eens naar kijken. Ik had gister geroosterde pompoensoep, maar daar waren ze niet dol op ... | |
Candaasje | maandag 21 december 2020 @ 10:14 |
Hummus is er in meerdere smaken, ik vind bijvoorbeeld de 'zoete paprika' varianten van o.a. Jumbo prima smaken. (Ik heb 'naturel' hummus echt moeten leren eten, nu ben ik er dol op, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen het in eerste instantie een beetje vreemd spul vinden voor op brood.) Ik combineer het ook wel eens met avocado en/of tomaatjes en/of rucola. Dat gaat dan wel weer prima met naturel hummus. Pindakaas, appelstroop, pure hagelslag, jam (er zijn genoeg varianten zonder gelatine gelukkig ![]() De bovengenoemde filé american ![]() Johma heeft ook een vegan bruschetta. (De appel-selderij is er nu (ik hoop tijdelijk) uit). Qua lunch maak ik ook nog wel eens wraps. Sla, boontjes, mais, tomaatjes, avocado, en dan gooi ik er zelf graag de gemarineerde tempehblokjes van de AH in. (Maar dat is misschien nog een tikkie exotisch. ![]() Soep qua lunch doet het ook altijd prima. Pannenkoeken (kun je ook heel makkelijk zonder koeienmelk en eieren bakken. Ik weet het, das meer vegan, maar ik noem het maar als tip, want daarvoor hoef je niet gelijk een hele lijst met vreemd klinkende ingrediënten in huis te halen ofzo ![]() | |
MeisPluis | maandag 21 december 2020 @ 12:13 |
Dank je wel! Wrap en pannenkoeken zijn ook een goed idee! Tempeh is wel wat exotisch idd ... maar kan bijv wel geraspte kaas pakken en verder alleen groente, dat pikken ze wel ![]() | |
kuolema | maandag 21 december 2020 @ 16:00 |
- De Zonnatura groentespreads zijn inderdaad lekker. Vooral de paprikaversie. Wel duur. - Vegetarische boterhamworst met provençaalse kruiden van De Vegetarische Slager - Kipkerriesalade met nepkip heb ik pas recentelijk ontdekt bij Deen. - Muhammara van Maza. Het is een beetje pittig, maar ik kan niet tegen heel pittig en kan deze verdragen dus het valt wel mee. - Tomaat americain. Zit in zo'n bakje. Ik lust de vega filet american in die zakjes niet, maar deze vind ik wel lekker. - Snijworst van kips. Een idee voor een maaltijdsalade: wittebonensalade. Met rode ui, paprika, maïs, tomaat, peterselie, olijfolie en yoghurt. Daar hoef je niets voor te koken. [ Bericht 2% gewijzigd door kuolema op 21-12-2020 16:07:14 ] | |
MeisPluis | maandag 21 december 2020 @ 22:42 |
Dank je wel! Gaat ook op het lijstje ! En nu je het zegt: tomaat American heb ik heel vaak omdat ik die zelf echt ontzettend lekker vindt. Ik hoop eerlijk gezegd dat ze die niet lusten want dan ben ik mijn bakje zo kwijt ![]() | |
Pino112 | maandag 21 december 2020 @ 22:43 |
De (nieuwe) Vegan grillworst van de AH (in plakjes) of de gebraden gehakt is ook genot. Net echt ![]() | |
Myraela | dinsdag 22 december 2020 @ 08:22 |
Ik vond de grillworst wel okay, maar 'echt' zou ik het niet willen noemen. Maar misschien had ik mezelf iets te enthousiast gemaakt op voorhand door alle enthousiaste reacties en het feit dat ik zo van grillworst hou. | |
#ANONIEM | dinsdag 22 december 2020 @ 08:38 |
Voor mensen die wat uit willen proberen: de app scoupy downloaden. Krijg je het gratis of met flinke korting. Staan nl regelmatig vega-prducten op. Deze staat er bijv nu bij mij in: ![]() [ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2020 08:48:23 ] | |
Tele6 | dinsdag 22 december 2020 @ 10:55 |
@MeisPluis je kunt ook andere notenpasta's met ze proberen, bijvoorbeeld amandelpasta. De AH heeft verschillende 100% notenpasta's. | |
MeisPluis | dinsdag 22 december 2020 @ 12:25 |
Dank je! Dat moet ook wel lukken omdat erin te krijgen ![]() Ik ga na de kerst weer boodschappen doen, ik zet alle suggesties op mijn boodschappenlijstje, eens kijken wat mijn appie heeft! | |
kuolema | dinsdag 22 december 2020 @ 20:46 |
Heeft iemand nog gourmettips? Ik ben op zoek naar iets met groente of zo wat ik erop kan gooien. Ik doe in ieder geval nepshoarma, paprika en ui. | |
Meridiaan | woensdag 23 december 2020 @ 23:51 |
Aubergine of courgette kan je prima gourmetten. Of anders een omelet met groenten of een pannenkoekje? | |
Tele6 | donderdag 24 december 2020 @ 08:44 |
Champignons of andere paddenstoelen, gehalveerde cherrytomaatjes, bosui en prei? | |
kuolema | donderdag 24 december 2020 @ 08:47 |
Aubergine en courgette vind ik lekker, goed idee, dank! Ik weet niet of omelet lukt zonder pannetje. Champignons hebben we, tomaat gaat ook op het lijstje ![]() [ Bericht 34% gewijzigd door kuolema op 24-12-2020 09:00:07 ] | |
Bleie | donderdag 24 december 2020 @ 14:11 |
Geen groente, maar haloumi is ook onwijs lekker bij gourmet. | |
TwinkleStar001 | donderdag 24 december 2020 @ 14:46 |
Bloemkool of broccoli is ook erg lekker! | |
Tegan | donderdag 24 december 2020 @ 21:41 |
Voorgekookte aardappelschijfjes misschien? | |
Myraela | vrijdag 25 december 2020 @ 10:24 |
Ik gooi van die rostirondjes erop. Qua groenten eigenlijk alleen de klassieke ui, champignon en paprika. Maar ik vind die vega gourmetpakketjes met vleesvervangers ook helemaal prima. | |
kuolema | zaterdag 26 december 2020 @ 22:47 |
Daar had ik nog nooit van gehoord, moest het even googelen. Zal het onthouden voor een volgende keer. Dat lijkt mij lastig bij gourmetten, maar je kunt natuurlijk plakjes maken. Rösti vind ik ook een goed idee. Helaas las ik dit te laat. Ik had wel nog courgette en aubergine gedaan. En mijn moeder had een miniquiche gehaald. Ik had niet verwacht dat dat zou werken, maar dat deed het wel. Eerst in het pannetje onderin zodat de bovenkant heet werd, daarna bovenop gelegd. | |
kuolema | zaterdag 26 december 2020 @ 22:48 |
Oh en nu schiet me ineens te binnen dat ik in het verleden ook wel eens stukjes stokbrood met geraspte kaas op de plaat legde. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 27 december 2020 @ 00:04 |
Ik vind de Vega filet Americain van de Jumbo de allerlekkerste ![]() Maar ja smaken verschillen nou eenmaal... | |
pinquit | zondag 27 december 2020 @ 00:06 |
Die heb ik nog niet geprobeerd ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 27 december 2020 @ 00:11 |
Ah... dan is het hoog tijd ![]() | |
Myraela | maandag 28 december 2020 @ 17:47 |
Eindelijk de vegetarische rookworst van HEMA getest. ![]() Zodra de winkels weer open zijn, tenminste. ![]() | |
Bleie | maandag 28 december 2020 @ 18:37 |
Heeft iemand hier al eens hachee (oid) gemaakt met die stooflapjes van de Jumbo? En zo ja, hoe lang laat je dat sudderen? | |
Myraela | maandag 28 december 2020 @ 19:43 |
Je hoeft die niet te laten sudderen voor het vlees. Je hoeft dus alleen te sudderen voor de saus. Als die op smaak is, zijn ze prima. | |
Bleie | maandag 28 december 2020 @ 21:18 |
Maar hoe lang duurt dat ongeveer? | |
LPFAN | maandag 28 december 2020 @ 22:27 |
Ik had van de week die van Smaeck. Ook erg lekker! | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 29 december 2020 @ 08:45 |
Ja die bedoelde ik ook ![]() dus ik heb nog steeds in mijn hoofd, ''die van Jumbo'' ... Maar die is écht lekker ja .. klopt! ![]() | |
Myraela | dinsdag 29 december 2020 @ 09:36 |
Ik heb geen idee. Dat ligt er helemaal aan hoe je de saus wil maken. Als je hachee wil maken, dan is het vooral afhankelijk van wanneer de uien helemaal zacht zijn. | |
LPFAN | dinsdag 29 december 2020 @ 13:09 |
Haha ;p ja komt ook echt in de buurt van de echte vind ik! | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 4 januari 2021 @ 02:30 |
Oe ik was dit topic kwijt JA ik vind het zelfs béter dan de échte al had ik die al járen niet meer gegeten.... ook toen ik nog geen Vegetariër was, dat komt omdat ik iemand sprak die ooit een in zo'n fabriek had gewerkt... dat hoef je niet meer ![]() ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 04-01-2021 12:22:14 ] | |
Welten | maandag 4 januari 2021 @ 12:03 |
Ik zou wel meer vegetarisch willen eten maar ik let, i.v.m. sporten / afgetraind (willen) zijn e.d., erg op de voedingswaarde. Iets als kip en mager rundvlees is laag in vet, hoog in eiwitten. Ik vind de vleesvervangers qua voedingswaarde altijd erg teleurstellend: lager in eiwitten, hoger in vetten. Daarnaast vind ik kaas e.d. ook geen geschikte vervanger. Heeft iemand hier tips voor? | |
Candaasje | maandag 4 januari 2021 @ 12:10 |
Misschien voor jou dan handig om eens te kijken naar (crossfit)atleten zoals Jeremy Reijnders. Dit was een voorbeeldje van zijn voedingsschema (wel 4 jaar geleden): https://www.orangefit.nl/(...)jnders-vegan-athlete Peulvruchten, bonen, noten, soja(melk), groene bladgroenten, linzen, hummus/kikkererwten, tofu/tempeh.... ik zou het dan eerder daar zoeken dan in vleesvervangers. ![]() | |
LPFAN | maandag 4 januari 2021 @ 13:19 |
Dat geloof ik gelijk ja! | |
Welten | maandag 4 januari 2021 @ 14:25 |
Thanks! Keep it coming! Het is nu ook vooral 'onwetendheid'. Ik wil er best tijd in investeren om e.e.a. uit te zoeken. De producten die jij noemt zijn trouwens, zo op het eerste oog, ook vrij goed betaalbaar. Wat ik veelal zo zie zijn vleesvervangers ook gewoon een stukje duurder dan 'echt' vlees. Als dan de macro's minder gunstig zijn én het is duurder dan vind ik het al minder aantrekkelijker. | |
MeisPluis | woensdag 6 januari 2021 @ 10:23 |
Hier hebben we de eerste batch vega(n) vleesbeleg geprobeerd, en het is gewoon goedgekeurd door mijn verstokte vleeseters! ![]() | |
MeisPluis | zaterdag 16 januari 2021 @ 14:50 |
Nog een update: zojuist met het gezin besloten dat we met de lunch in principe geen vlees meer eten! Man en kinderen zijn erg tevreden over de vleesvervangers die jullie hebben aangeraden. De vraag was om af en toe nog eens te kopen, maar dat zal heel miniem zijn. De eerste stap is gezet! | |
Farenji | zaterdag 16 januari 2021 @ 15:06 |
Lekker! ![]() Toen ik overging op vegetarisch eten vond ik het broodbeleg het lastigste. Er was toen (jaar of 7 geleden) minder beschikbaar dan nu en dan zit je toch vaak aan kaas, pindakaas of iets als humus vast. De keuze van nu is echt veel groter, en het is ook veel meer "mainstream" geworden. | |
Ferry_76 | zondag 17 januari 2021 @ 13:10 |
Met kerst de vegabijbel gekocht, en de eerste vier recepten die ik gemaakt hebt bevallen prima. Wel redelijk wat werk. Gisteren de moussaka met aubergine en zoete aardappel gemaakt, en die was echt lekker. | |
LPFAN | woensdag 20 januari 2021 @ 00:21 |
Wat ik wel jammer vind van vleesvervangers is dat er zoveel zout in zit. | |
Posergoth6667 | maandag 15 februari 2021 @ 00:18 |
Bij sommige valt het wel mee. Ik heb echter de Unox vegetarische rookworst geprobeerd. Wat een tering zooi is dat zeg! Alsof je kauwbaar zout zit te eten! Het is gewoon ranzig! | |
Myraela | maandag 8 maart 2021 @ 14:12 |
Het is de week zonder vlees, hebben mensen toevallig al toffe acties gespot? Vorig jaar ging KFC helemaal vega, dat was echt top. Vind het echt jammer dat ze nu helemaal niets vega's meer hebben. Maar lees sowieso eigenlijk nu niet veel van lekkere vega opties om af te halen oid. | |
Candaasje | maandag 8 maart 2021 @ 14:20 |
De BurgerKing heeft de plantbased burger. (Nog niet op, dus geen idee hoe 'ie smaakt). ![]() Veel supermarkten hebben nu wel grote aanbiedingen op vleesvervangers (AH, COOP in elk geval) ![]() | |
FutureFairytale | maandag 8 maart 2021 @ 14:24 |
Inslaan komende woensdag bij Hoogvliet. Alle Vivera 1 euro per pak. Wil de beemster schnitzels eens proberen. | |
Pino112 | maandag 8 maart 2021 @ 14:29 |
Ook bij de Plus ![]() | |
Myraela | maandag 8 maart 2021 @ 14:30 |
Ja, die ken ik wel. Onwijs lekker. Maar die hebben ze natuurlijk altijd wel. Zoek meer naar acties die speciaal voor deze week zijn. Beetje het gevoel dat vanwege corona nu niemand meedoet. | |
Morrigan | maandag 8 maart 2021 @ 14:41 |
Dat van de AH zag ik ook toen ik de bonussen aan het bekijken was. Om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat het de week van zonder vlees was. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 8 maart 2021 @ 14:44 |
Scoopy-app downloaden. Hebben vaak ook vega-producten voor weinig of gratisch. | |
Candaasje | maandag 8 maart 2021 @ 15:12 |
Die moet ik dan toch eens proberen! Ik had al besteld bij de smullers (ja zeg maar niks) en toen zag ik opeens de BK . Het werd dan een beetje veel van het goede. En ah, ik zal mijn ogen eens openhouden! Op supermarkten na zie ik hier niet zoveel, maar goed, ik woon dan ook niet echt in een 'stad' zoals Utrecht of Den Haag, waar ik dergelijke acties wat eerder zou verwachten. | |
Bleie | maandag 8 maart 2021 @ 19:23 |
Mijn dochter wil komend weekend sushi maken. Heeft iemand tips voor lekkere vega(n) vulling? We hebben een amazing oriental in de buurt, maar verder eigenlijk niks van toko’s of zo. | |
Myraela | maandag 8 maart 2021 @ 19:25 |
Jumbo heeft vegan zalm en tonijn voor sushi/sashimi, mocht je echt een vis-alternatief zoeken. | |
Candaasje | maandag 8 maart 2021 @ 19:31 |
Ik vind mango lekker, en avocado, en liefst in combinatie met wat vegan mayo. Oh en komkommer werkt ook prima natuurlijk. Verder; wortel, groene asperges (maar dat hangt wel van het seizoen af). | |
Bleie | maandag 8 maart 2021 @ 21:05 |
Volgens mij ons filiaal niet. Ik heb het in elk geval nog nooit kunnen vinden. | |
kuolema | maandag 8 maart 2021 @ 21:07 |
Ik vul het altijd met gemarineerde tofu en avocado, bij elkaar. | |
Myraela | maandag 8 maart 2021 @ 21:48 |
Mijn winkel ook niet, maar eens in de zoveel tijd bestel ik de wat lastiger te verkrijgen dingen gewoon en haal het dan af in de winkel. Ideaal. Deze is het: https://www.jumbo.com/vegan-zeastar-zalmon-sashimi-230g/361898PAK | |
Morrigan | dinsdag 9 maart 2021 @ 09:58 |
Marineer je de tofu zelf? Ik ben nog opzoek naar lekkere gemarineerde tofu. Of een recept daarvoor | |
Farenji | dinsdag 9 maart 2021 @ 10:14 |
Ik marineer tofu nooit, dat spul neemt ongebakken toch niet of nauwelijks marinade op. Als het gebakken is gooi ik er een saus overheen en dat wordt dan bijna als een spons opgezogen. | |
Morrigan | dinsdag 9 maart 2021 @ 10:37 |
Heb je nog tips voor sausjes? Recepten? | |
Farenji | dinsdag 9 maart 2021 @ 10:57 |
Pindasaus, altijd lekker, van die blokken uit de indonesische toko. Een combi van hoisin en oestersaus met wat water (ik weet, oestersaus is niet echt vegetarisch, maar je kan dat ook vervangen door de vega variant, of chinese paddenstoelen/sojasaus ofzo) Of een indiase "masala" saus op basis van oa gecaramelliseerde uien, knoflook, gember, en tomaten. | |
Morrigan | dinsdag 9 maart 2021 @ 12:21 |
Bedankt, ga ik de volgende keer proberen. ![]() | |
kuolema | dinsdag 9 maart 2021 @ 22:13 |
Ja. Eerst het vocht eruit persen. Dan in een marinade van sojasaus, citroensap, knoflook en gember leggen. Eventueel ahornsiroop o.i.d. erbij. Vervolgens bakken in sesamolie. | |
Luchtbel | woensdag 31 maart 2021 @ 07:42 |
Sorry als dit een domme vraag is maar nog even over het vegetarische broodbeleg. En dan vooral de nagemaakte vleeswaren zeg maar, weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Hoe weet je wat daarvan geschikt is om in te vriezen? Het staat nergens op? Op de meeste vleesvervangers die je als avondeten kunt gebruiken zeg maar staat het wel? Het is voor mij een luxeproduct en ik kom eigenlijk nooit in de winkel. Alleen soms even als mijn dochter ook komt lunchen. Ik eet ook niet elke dag iets waar je beleg bij eet. En soms liggen er ook wel in de winkel met 50 procent korting plakkers. Zou om meerdere reden fijn zijn om te weten dus... | |
MevrouwPuff | woensdag 21 april 2021 @ 18:26 |
Net verse pasta met champignonragout en gestoomde snijbonen op. Een goede manier voor een restje ragout ![]() Ik moet wel zeggen dat ik vegetarisch of bijna-vegetarisch (zo noem ik recepten met alleen kippenbouillon of bv ansjovis) wel makkelijker vind dan echt veganistische recepten. | |
pinquit | woensdag 21 april 2021 @ 19:02 |
Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom je het niet zou kunnen invriezen, maar je zou het eens via een socialmediakanaal (vaak snelste reactie) kunnen vragen aan een fabrikant of merk. Meestal is 't ook wel lang houdbaar volgens mij | |
Luchtbel | zaterdag 24 april 2021 @ 07:09 |
Ja ik weet zelf ook niet goed waarom. Maar dat gaat zo in mijnhoofd als het op het ene ding wel staat en op het andere niet? Ik ga het eens navragen, dank je. | |
LPFAN | zaterdag 24 april 2021 @ 11:43 |
Ik zie de laatste tijd allemaal jackfruit recepten voorbij komen. Nu heb ik dat nog nooit gehad. Is dat wat? | |
Tuindier | maandag 26 april 2021 @ 07:38 |
Het is geen goede eiwit vervanger, maar de draderige structuur doet het wel erg goed in pulled 'pork' of in stoofpotjes. | |
kuolema | zaterdag 14 augustus 2021 @ 12:33 |
Ik heb het al in het kookboekentopic gevraagd maar ook nog even hier: wat vinden jullie een goed kookboek voor vegetariërs? Ik wil iemand er een cadeau doen. | |
Gehenna | zaterdag 14 augustus 2021 @ 13:46 |
Als ik een kookboek koop komt het eigenlijk neer op de volgende dingen: - zien (of klinken) de gerechten er lekker uit - zijn de gerechten creatief (heb wel eens kookboeken gezien met 100 pasta recepten die ik zelf ook wel zou kunnen bedenken) - welke ingrediënten gebruiken ze, een ottolenghi gebruikt nog wel eens wat obsure bijv, moet een beetje je ding zijn, zo'n zoektocht - hoe moeilijk/lang is het bereiden. Een beetje variatie vind ik wel prettig. Ik zou zeggen: loop eens een boekenwinkel binnen en blader wat. Er ligt ongetwijfeld genoeg leuks | |
Tuindier | zaterdag 14 augustus 2021 @ 14:03 |
Ik vind ‘Azie’ En ‘Vegan East’ erg fijne kookboeken! | |
Soury | maandag 11 oktober 2021 @ 21:17 |
Ik kook graag zonder vlees 5 dagen en dat lukt meestal wel. En ik had iets gemaakt wat zomaar als gehakt zou kunnen doorgaan. Gesneden uitjes en tomaatjes(fijn). In de pan wat spitskool en geraspte worteltjes, beetje knoflook. Even sudderen, twee eieren geklutst met wat kruiden. Alles door elkaar en lekker maar de structuur leek op gehakt. Die zooi kan zo door een pasta ![]() | |
stavromulabeta | dinsdag 21 december 2021 @ 08:22 |
Ik zie het nu pas maar Azië kan ik ook van harte aanbevelen. Op dit moment mijn meestgebruikte kookboek. | |
DutchieBre | woensdag 22 december 2021 @ 22:22 |
Ik denk er ook over om wat vaker te gaan eten zonder vlees. Waarom? Ik heb een erg slechte huid, heb overgewicht (flink) en wil eigenlijk gewoon wat “gezonder” gaan leven. Ben de laatste weken flink aan het lezen erover en heb het idee dat dit best een positieve wending kan geven aan mijn (ons) leven. Nu loop ik echter tegen het volgende aan: ik heb een erge allergie voor noten/pinda’s en lust (al sinds baby zijnde) absoluut geen eieren. Voor de rest heb ik geen “problemen” met eten what so ever. Vrijwel alle vegetarische gerechten bevatten of ei of noot. Kan iemand mij adviseren hoe ik hier omheen kan werken en toch goed vegetarisch kan eten, al mijn vitamines en mineralen binnen kan krijgen, maar deze twee componenten buitenwegen kan laten? | |
Candaasje | woensdag 22 december 2021 @ 22:58 |
Zoek eens op vegan gerechten. Daarin kom je sowieso geen ei tegen, en worden ook juist veel peulvruchten (zoals kikkererwten) gebruikt ![]() | |
DutchieBre | woensdag 22 december 2021 @ 23:09 |
Thanks, ik ga eens kijken | |
Aether | zondag 13 maart 2022 @ 15:07 |
Ik zag dat AH nu ook een veldbonenburger heeft. Na wat zoeken blijken ze ook een vegan zalmburger (?) en vegan oesterzwamreepjes (??) te hebben. Iemand dit al eens uitgeprobeerd? https://nieuws.ah.nl/albe(...)lantaardige-voeding/ https://www.veganbusiness(...)-met-veldbonenburger ![]() | |
Farenji | zondag 13 maart 2022 @ 20:00 |
Oesterzwamreepjes, slimme manier om gewone oesterzwam flink duurder te verkopen. | |
yinu | zondag 13 maart 2022 @ 23:11 |
Niet zomaar oesterzwamreepjes, maar végan oesterzwamreepjes! Ik vind paddenstoelengehakt ook best hilarisch. Vegan paddenstoelengehakt, pardon. "Fijngesneden kastanjechampignons, nog niet gekruid zodat je er zelf je eigen smaak aan kan geven" ¤8,30 per kilo. In tegenstelling tot de gewone kastanjechampignons, ¤5,23 per kilo. ![]() | |
Aether | maandag 14 maart 2022 @ 08:18 |
De "vegan"-variant is wel iets goedkoper per kilo, maar verder identiek ![]() • https://www.ah.nl/product(...)-gesneden-oesterzwam • https://www.ah.nl/product(...)n-oesterzwam-reepjes Dit is nog erger dan falafel opeens vegan noemen. | |
yinu | maandag 14 maart 2022 @ 16:47 |
Of pindakaas ![]() | |
Lienekien | maandag 14 maart 2022 @ 22:54 |
Dr. Oetker heeft een nieuwe lijn vegan pizza’s. Vorige week in de bonus, dus eens geprobeerd. De Spinach & Pumpkin Seeds viel tot nu toe het meest in de smaak. De Veggiemix viel een beetje tegen. De Broccoli & Mushroom moeten we nog proberen. | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 maart 2022 @ 08:45 |
Ik heb gisteren een paar stukken van de broccoli op. Hij was erg lekker. Een stuk minder zwaar dan een normale pizza. | |
ChildoftheStars | zondag 20 maart 2022 @ 17:35 |
Ik wist niet dat dit topic bestond ![]() Vraagje: als jullie peulvruchten gebruiken; eten jullie daar nog iets aan koolhydraten bij (denk aan rijst of pasta of aardappels etc)? | |
Farenji | zondag 20 maart 2022 @ 18:12 |
Meestal wel rijst of brood/wraps, maar niet altijd. Ik vind bonen en eieren ook een prima combi, vult lekker. | |
ChildoftheStars | zondag 20 maart 2022 @ 18:20 |
Dat heb ik nog nooit geprobeerd. Wat voor bonen eet je dan? | |
Farenji | zondag 20 maart 2022 @ 18:25 |
Vanalles, bruine chili zwarte groene of witte, bijv in een pittige chili met tomaat en groente. Geen chili con carne maar con huevos. Roerei of gebakken ei erdoor. | |
Lucky_Strike | zondag 20 maart 2022 @ 18:44 |
Huevos rancheros ![]() Verder verschilt het erg of ik koolhydraten eet bij peulvruchten. Ik gooi door heel veel gerechten kikkererwten of linzen. Ook door de pasta of over een tray bake met gnocchi/zoete aardappel/aardappel. | |
Myraela | zondag 20 maart 2022 @ 19:06 |
Ik eet niet zo vaak losse peulvruchten, eigenlijk. Ik gooi het vaak door een gerecht heen, en dan is het dus maar net afhankelijk van het gerecht. Als ik ze door een curry gooi, dan eet ik er nog wat naan bij. Maar ik maak ook graag lasagne met linzen in de tomatensaus. ![]() | |
_flore | zondag 20 maart 2022 @ 19:09 |
De combinatie peulvruchten en granen in één maaltijd schijnt wel een goede te zijn. Iets met dat je dan een completer aminozuren pakket binnenkrijgt, maar het fijne weet ik er niet van, dat is vast te googelen. Ik doe het zelf vaak wel om die reden, maar ook gewoon omdat een maaltijd voor mij dan vullender/completer is ofzo. | |
_flore | zondag 20 maart 2022 @ 19:18 |
En dit ja. Losse peulvruchten hou ik niet van, melig. Dus ik gooi ze gewoon overal doorheen. Bijv maaltijd met rijst/pasta/aardappelen/quinoa oid+groente+wat je er verder nog in wil, daar kieper ik dan gewoon altijd ook iets van linzen/kikkererwten/bonen doorheen als extra aanvulling. En ik maak vaak zelf een soort naanbrood van besan (kikkererwtenmeel) voor bij een maaltijd, dat vult ook mega. Lasagne met linzen in de tomatensaus klinkt wel briljant! ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 20 maart 2022 @ 19:30 |
Ik maakte laatst deze lasagne met linzen en kidneybonen. Hij was heerlijk. Wel met bechamel want ik grijp elke reden aan om bechamel te eten. | |
ChildoftheStars | zondag 20 maart 2022 @ 19:38 |
Ooooh losse kapucijners met augurk bijvoorbeeld is goddelijk ![]() Linzen gebruik ik idd altijd in lasagne en dergelijke. Ik vind het een goede vervanger voor gehakt | |
Sarabi | zondag 27 maart 2022 @ 15:27 |
Ik ga ook maar eens mee lezen hier. Al een paar weken geen vlees meer gekocht. | |
ChildoftheStars | zondag 27 maart 2022 @ 16:21 |
Goed bezig! | |
Sarabi | vrijdag 1 april 2022 @ 09:59 |
De komende tijd zitten we veel in de auto en dan wil ik eigenlijk wraps voor onderweg maken. Normaal deed ik dan wraps met hummus en plakjes kipfilet. Wat is nu lekker als vervanging? Zijn kipstuckjes koud bijvoorbeeld nog eetbaar/lekker? | |
Myraela | vrijdag 1 april 2022 @ 14:58 |
Ik vind de chicken tenders van Vivera koud wel lekker, de stukjes vind ik los warm al niet echt lekker. Maar een plakje kipfilet zou ik eigenlijk niet vervangen met een alternatief. Gewoon wat meer groenten erin. Stevigere groenten met niet teveel vocht zoals wortelrasp of kool blijft prima wat langer vers in een wrap. | |
ChildoftheStars | vrijdag 1 april 2022 @ 18:49 |
Ik vind het niet zo lekker Waarom doe je er niet tofu met salade erin, of feta met olijven, tomaat, komkommer Humus en paprika. Maïs en humus. Of maïs met groentes Roomkaas met rucola en pijnboompitjes is mijn favoriet, maar wel elitair uiteraard! | |
#ANONIEM | vrijdag 1 april 2022 @ 19:06 |
In de weekenden lunchen wij met wraps met hummus, tomaat, komkommer, paprika, ei, pijnboompitten en soms ook fetastukjes | |
Sarabi | maandag 4 april 2022 @ 17:14 |
Bedankt voor de suggesties ![]() | |
quirina | woensdag 18 mei 2022 @ 06:38 |
Dit topic is het alleen voor vegetariërs of ook voor veganisten? | |
Farenji | woensdag 18 mei 2022 @ 09:11 |
Elke veganist is automatisch ook een vegetarier toch ![]() Maar er is ook een vegan topic: CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 2 | |
Tourniquet | dinsdag 28 juni 2022 @ 21:32 |
Biefstuk-restaurant Loetje heeft vanaf nu bij 5 vestigingen* de biefstuk van Redefine Meat. ![]() * Amsterdam (Zuidas), Ouderkerk aan de Amstel, Nijmegen, Rotterdam centrum en Eindhoven https://www.loetje.nl/nl/loetjebiefstuk00 Geert Oosterwijk twitterde daar over: ![]() Daarna alle "echte mannen" (en een aantal dames) ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Tourniquet op 28-06-2022 21:43:26 ] | |
quirina | donderdag 30 juni 2022 @ 07:10 |
Bij Loetje zou ik al helemaal niet eten. Haha Die verkochten toen toch ook paardebiefstukken ipv rund. | |
Tourniquet | donderdag 30 juni 2022 @ 08:45 |
Dat was bij Piet de Leeuw. | |
Myraela | woensdag 20 juli 2022 @ 13:32 |
Als mensen toevallig een budget food supermarkt in de buurt hebben. Ik vond daar gisteren weer groothandelverpakkingen van de Vegetarische Slager voor 4 euro. Echt enorme dozen, in de doos met vegetarische burgers zitten 30 burgers. Echt geen geld. Dus de vriezer ligt hier weer lekker vol. De vorige keer al de kipstuckjes en gyros meegenomen, nu de burgers en little willies. ![]() | |
Aether | woensdag 20 juli 2022 @ 19:04 |
![]() | |
Tourniquet | woensdag 20 juli 2022 @ 19:33 |
Eerder ![]() Maar ik me voorstellen dat niet iedereen direct enthousiast is. ![]() Alhoewel... Het is vooral een product dat vleeseters over de streep kan trekken ook eens een plantaardig alternatief te proberen. | |
Farenji | woensdag 20 juli 2022 @ 20:01 |
Ik denk niet dat er veel vleeseters zijn die een plantaardige biefstuk gaan bestellen. Dit is vooral om ook de groter wordende markt van vegetariers aan te boren, die nu toch misschien wel meegaan als de rest biefstuk bij loetje gaat eten. Hiervoor had je daar in zo'n restaurant niks te zoeken als vegetariër. | |
quirina | vrijdag 22 juli 2022 @ 18:24 |
Ik ga sowieso niet bij Loetje eten. NEIN! | |
Morrigan | vrijdag 22 juli 2022 @ 19:11 |
Ik ken dat hele restaurant niet. ![]() | |
ijs_beer | zondag 14 augustus 2022 @ 21:38 |
Zag dat de vraag al eerder gesteld was, maar wie heeft er nog aanbevelingen voor vegetarische (of vegan) kookboeken? Het liefst met een beetje praktische recepten. ![]() | |
Morgane89 | zondag 14 augustus 2022 @ 21:47 |
Als je met praktisch eenvoudige recepten bedoelt met ingrediënten die je in de supermarkt kunt kopen, is Lekker en Simpel Vegetarisch misschien wel wat voor jou. | |
ijs_beer | zondag 14 augustus 2022 @ 21:49 |
Dat is een voorbeeld van praktisch idd. Wil best op zoek naar ingrediënten, maar niet altijd. ![]() Thanks voor de tip! | |
Meke | zondag 14 augustus 2022 @ 21:58 |
![]() ![]() En ik heb ook nog wel wat tips voor Israelisch vega(n)-eten maar die voldoet wat minder aan makkelijk klaar te maken ![]() | |
ijs_beer | zondag 14 augustus 2022 @ 22:23 |
Zeker die Vegabijbel ziet er goed uit! Ben ook zeker benieuwd naar je tips voor het Isrealische. Misschien leuk voor gelegenheden ofzo. ![]() | |
Raw85 | maandag 15 augustus 2022 @ 19:34 |
Een beetje laat maar wellicht heb je er alsnog wat aan; ik vond de vega pulled chicken van de Ap echt prima koud. Heb het samen met wat andere ingrediënten wel een even gebakken, maar uiteindelijk later koud geconsumeerd. https://www.ah.nl/producten/product/wi493244/ah-pulled-chicken | |
Sarabi | maandag 15 augustus 2022 @ 23:37 |
Thanks! Zal ik binnenkort eens gaan proberen. | |
MaJo | woensdag 24 augustus 2022 @ 00:30 |
Ik heb ook de knoop doorgehakt na steeds meer vega te eten, ik ga helemaal vega ![]() Het is wel even omdenken, we grijpen toch snel naar vlees in snelle gerechten als pasta en Chili con carne. Ik vind niet alle vleesvervangers even lekker dus we moeten op zoek naar alternatieven en dingen proberen. Ik lees dus graag mee voor meer inspiratie! Man en kind zijn niet vega maar kunnen goed leven met grotendeels vega maaltijden ![]() | |
Morgane89 | woensdag 24 augustus 2022 @ 08:44 |
Goed bezig! Dit recept voor chili is erg lekker: https://leukegeit.nl/zwarte-bonen-chili/ Sowieso staan er op Leukegeit.nl veel vegetarische recepten. | |
Morrigan | woensdag 24 augustus 2022 @ 21:04 |
Ik kijk zelf wel eens op de app van AH voor inspiratie. Zijn vaak ook makkelijke recepten. | |
Waldorf22 | woensdag 24 augustus 2022 @ 21:07 |
![]() | |
MaJo | woensdag 24 augustus 2022 @ 21:14 |
Oeh ziet er goed uit ![]() Vanavond pasta met aubergine/tomaat/kaas uit de oven, blijft ook erg lekker. Dat is ook een goeie ![]() | |
Pino112 | woensdag 24 augustus 2022 @ 21:17 |
De balletjes van bijv AH maar ook Ikea zijn erg lekker, deze doen wij vaak in pasta. Of anders gewoon kruimgehakt, die gebruiken we ook als we een verspakket lasagne maken. Chili con carne wordt dan dus Chili sin carne ![]() | |
Doedezemaar | woensdag 24 augustus 2022 @ 22:06 |
Vegetarische chili is hier altijd deze https://milkfreemom.com/vegan-quinoa-sweet-potato-chili/ | |
Lucky_Strike | woensdag 24 augustus 2022 @ 22:20 |
Die is zo lekker ![]() | |
MaJo | woensdag 24 augustus 2022 @ 22:44 |
De gehakt die ik tot nu toe heb geprobeerd was ik geen fan van dus ik ga dit zeker checken ![]() ![]() En touche wat betreft chili sin carne ![]() Check ![]() | |
Farenji | woensdag 24 augustus 2022 @ 22:52 |
Ik tip de dikke vegetarier nog maar een keer, vind ik nog steeds het beste en meest uitgebreide praktische vega kookboek. https://www.bol.com/nl/nl(...)g.2_6.7.ProductImage | |
MaJo | donderdag 25 augustus 2022 @ 00:38 |
Gelijk op mijn verlanglijst gezet, thanks! Vraag over snoep: ik ben enorm fan van super zoete snoepjes, zoals haribo. Vanmiddag stond ik met een zak Engelse drop in mijn handen maar zag dat daar gelatine in zit ![]() | |
Candaasje | donderdag 25 augustus 2022 @ 07:33 |
Dat laatste, maar ik geloof niet daar Haribo al zover is. Katja heeft tegenwoordig veel vega(n) snoep, Autodrop heeft ook vegan varianten (opgevoerde kevers, en ronde roze autootjes en iets van dubbeldekkers), en Look o Look heeft ook een aantal vega(n) producten, ik dacht de zure matten. Skittles zijn ook vegan. En bij drop wisselt het per merk. Bij de AH staan er meestal groene bordjes bij, dat maakt het zoeken makkelijker. | |
Bleie | donderdag 25 augustus 2022 @ 08:37 |
Ik vervang gehakt in dingen als pastasaus en chili ook vaak door een blikje linzen. Werkt heel goed vind ik. En gezond! | |
MaJo | donderdag 25 augustus 2022 @ 14:20 |
Ik vraag me sowieso af hoeveel mensen beseffen dat veel snoep niet vegetarisch is. Ik weet pas sinds een paar jaar dat gelatine van varkensbotten afkomstig is omdat mijn collega halal at (die wist dat zelf ook niet). Ik kan me zo voorstellen dat heel veel mensen geen idee hebben en dus zonder het te weten gewoon dierlijk materiaal binnenkrijgen. Hetzelfde geldt voor toetjes, hoe vaak zit daar gelatine in? Linzen heb ik nog nooit iets mee gedaan, ga ik zeker ook checken! Iets heel anders: slikken jullie ook extra vitaminen omdat jullie bepaalde voedingsstoffen nu missen? Ik heb al last van B12 difficientie (krijg ik injecties voor) dus misschien een goede om extra op te letten ![]() | |
IJsdraakje | donderdag 25 augustus 2022 @ 14:54 |
Ik persoonlijk niet, maar ik eet ook regelmatig vervangers met de nodige toevoegingen. ![]() | |
Pino112 | donderdag 25 augustus 2022 @ 15:01 |
Al die kwarkdingen van Mona zit ook gelatine in sowieso. Gewoon verpakking checken, kom je idd meer tegen dan je verwacht. | |
Farenji | donderdag 25 augustus 2022 @ 15:33 |
B12 bijslikken is zeker aan te raden als je veganistisch eet. Echter het wordt ook toegevoegd aan producten waaronder vleesvervangers en bijv sommige cereals. Als je regelmatig zuivel en eieren eet dan krijg je het ook wel genoeg binnen, via het dierlijke vet dat daarin zit. Ik slik zelf niks bij. Maar als je nu al injecties nodig hebt dan is het idd wel iets om heel goed op te letten. | |
Morrigan | vrijdag 26 augustus 2022 @ 18:23 |
Ja, B12 in een spray. Maar dat is omdat ik in het verleden ook last had van een B12 tekort. En dat was nog voordat ik vegetariër werd. |