quote:Op zondag 15 maart 2020 09:34 schreef lunapuella het volgende:
Als je puur naar de kosten van ingrediėnten gaat kijken kun je sowieso beter thuis eten. De inkoop van de zalm is misschien duurder dan van de bloemkool, maar die laatste echt smakelijk maken vraagt weer meer vaardigheden.
quote:Op zondag 15 maart 2020 09:34 schreef lunapuella het volgende:
Als je puur naar de kosten van ingrediėnten gaat kijken kun je sowieso beter thuis eten. De inkoop van de zalm is misschien duurder dan van de bloemkool, maar die laatste echt smakelijk maken vraagt weer meer vaardigheden.
quote:Op zondag 15 maart 2020 22:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Vanavond een volkoren vegan appeltaart gebakken met rozijnen en amandelen.
Erg lekker. Het deeg is wel wat bewerkelijker en was lastig om een strak raster te maken.
Maargoed, dat doet dus niks aan de smaak af
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 21 maart 2020 18:47 schreef mascara-klodder het volgende:
Veganistische volkoren pannenkoeken gebakken
Had geen melk in huis dus had rijstmelk gemaakt. Eieren heb ik inmiddels wel, maar wilde toch eens proberen of dat ook zonder kon.
Ze zijn erg lekker en smaakvol, komt natuurlijk ook door het volkoren tarwemeel Het vergt alleen iets meer geduld met bakken. Zo de rest van het beslag opmaken, dan heb ik morgenochtend pannenkoeken als ontbijt
Heb ze gegeten met stroop en suiker.
Het was eigenlijk zo gepiept hoor, had niet zo'n hele grote appeltaart gebakkenquote:Op maandag 16 maart 2020 11:48 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat wil ik ook maar ik heb er geen puf voor
en die Veganistische volkoren pannenkoeken zien er ook lekker uitquote:Op zaterdag 21 maart 2020 18:56 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Het was eigenlijk zo gepiept hoor, had niet zo'n hele grote appeltaart gebakken
Waar ga je het gehakt voor gebruiken?quote:Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
Wat een enig bord zeg! Hoe heet dat merk ook al weer?quote:
De Veggiechef van de Jumbo heeft op zich prima dingen.quote:Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
Tnxquote:Op zaterdag 21 maart 2020 22:50 schreef Meridiaan het volgende:
[..]
Wat een enig bord zeg! Hoe heet dat merk ook al weer?
[..]
Bolognese saus.quote:Op zaterdag 21 maart 2020 22:27 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Waar ga je het gehakt voor gebruiken?
Ik heb ooit pastasaus gemaakt met (in de keukenmachine) gehakte champignons ipv gehakt, ging prima. Een gehaktbal laat zich wat minder makkelijk vervangen.
Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.quote:Op zondag 22 maart 2020 00:37 schreef mascara-klodder het volgende:
Als groente/fruit al binnen een week begint te rotten dan wordt het misschien eens tijd om te investeren in een goede koelkast
Misschien diepvriesgroenten een optie? Kun je het er in porties uithalen. Rete handig, zeker als je alleen bent zoals mij en dan ben ik ook nog eens een kleine eter.
Behalve dan als het om taart gaat
Ik bewaar wortels, appels en nog wat dingen soms wel 6 weken in de groentelade. Ijsbergsla gerust 3 weken.quote:Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.
De meeste verse groenten en fruit bewaar je het best op een donkere koele geventileerde ruimte.
Diepvries groente, prima maar neemt in verhouding veel ruimte in. (voedingswaarden en eiwitten)
En het vult nauwelijks.
Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Kan ik mij helemaal in vinden.quote:Op zondag 22 maart 2020 00:54 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik bewaar wortels, appels en nog wat dingen soms wel 6 weken in de groentelade. Ijsbergsla gerust 3 weken.
Er ligt nu al anderhalve week een halve paprika nog gewoon goed te wezen.
Verder weet ik niet hoe groot je vriezer is natuurlijk, maar ik heb ruim 120 liter vriesruimte, als dat vol ligt met groente, fruit, vlees, vis, snacks en brood,kan ik wrs een maand of 4 eten.
Dat laatste weet ik niet, ik ben geen vegetariėr nl. Maar ik post hier wel gewoon normaal mee.
Ben dol op koken en hier haal ik ook weleens goede tips vandaan en ervaringen
Wat is eigenlijk precies je vraag?quote:Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.
De meeste verse groenten en fruit bewaar je het best op een donkere koele geventileerde ruimte.
Diepvries groente, prima maar neemt in verhouding veel ruimte in. (voedingswaarden en eiwitten)
En het vult nauwelijks.
Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Ten eerste bevatten peulvruchten zoals bonen en linzen heel veel proteine en vezels en in gedroogde vorm zijn die bijna oneindig houdbaar. Dus ik zie echt geen enkel probleem.quote:Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Gedroogd vind ik ook zo fijn, juist omdat ik een kleine eter ben, kan alles perfect in gepaste porties bereid worden.quote:Op zondag 22 maart 2020 08:21 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ten eerste bevatten peulvruchten zoals bonen en linzen heel veel proteine en vezels en in gedroogde vorm zijn die bijna oneindig houdbaar. Dus ik zie echt geen enkel probleem.
dus het ligt niet aan mijn tablet, iPhone en laptop dus dat alles zo moeilijk gaat hier met posten, en dan vooral quotenquote:Op zondag 22 maart 2020 11:04 schreef Muck het volgende:
Zo. De bezem is even door het topic geweest, wat nog niet meevalt met een hikkend forum.
Een aantal posts zijn weg, maar er zijn er ook een aantal blijven staan, omdat ze nuttige informatie en een prima discussie bevatten.
De gewijzigde posts zijn niet gelocked en kun je nog aanpassen als je dat wilt.
Het kan zijn dat ik iets gemist heb of net teveel heb geveegd, omdat schermen verspringen en time outs optreden. In dat geval: sorry daarvoor!
quote:Op zondag 22 maart 2020 07:10 schreef Noek het volgende:
Het virus gaat me eerder kapotmaken dan het vega vreten.
Tofu en zeker tempeh moet je echt smaak geven want vanzichzelf smaakt het inderdaad nogal meh. Tofu neemt rauw niet veel smaak op, daarom kun je het beste in olie goudbruin bakken in blokjes. Dan wordt het al lekkerder maar vooral ook poreuzer en neemt het heel makkelijk smaken op. Dus aan het eind gooi je het in een saus , bijv zoetzuur, hoi sin, zwartebonensaus, of pindasaus of wat dan ook. Niet te lang meekoken want dan wordt het snel zompig, je wil het knapperig houden.quote:Op woensdag 25 maart 2020 10:28 schreef Yinny het volgende:
Ik eet ook steeds minder vlees.
Een ding vind ik echt jammer: tempeh en tofu vind ik niet lekker smaken.
Alleen gefrituurde tempeh met veel kruiden, gefrituurde tofu puffs en silken tofu gaan wel.
Tofu uitpersen en daarna kruiden/bakken was hier ook geen succes.
Hebben jullie een recept met tempeh of tofu die ik echt eens moet proberen?
Ik woon in de polder, geen hipstertenten in de buurt dus. Maar we hebben wel een heel goed cafetaria gelukkig met een aantal vega opties.quote:Op woensdag 25 maart 2020 19:29 schreef Farenji het volgende:
De kapsalon van de vegan junk food bar is echt fokking lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit, incl eetbare bloemen. De porties zijn eigenlijk veel te groot maar toch eet ik ze meestal helemaal op, kan gewoon niet stoppen.
Ik niet echt, maar appel of ananas past wel goed bij zuurkool, dat valt te overwegen.quote:Op donderdag 26 maart 2020 08:06 schreef Meridiaan het volgende:
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
Jackfruit zou je evt kunnen gebruiken.quote:Op donderdag 26 maart 2020 08:06 schreef Meridiaan het volgende:
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
Misschien zit er bij voor je...quote:Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
Ik weet niet wat er stond... maar la maar lullen.. hij komt van de klachtenbaakquote:11:48[/url] schreef H0D3NPYL het volgende:[/b]
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 21-07-2020 12:13:45 (Triest doen op een forum ) ]
Wauw.. wat een lijstquote:Op woensdag 22 juli 2020 13:56 schreef Sorella het volgende:
Mijn man lust geen kaas of noten door zijn eten dus blijft er weinig over aan vegetarische recepten. Elk recept waarvan ik denk dat is het wordt uitgeprobeerd en weggegooid of bewaard, dit is een recept wat mag blijven.
Soort shakshuka maar met een andere naam
BOMBAY EIEREN
psssst....@Lienekien nog steeds de opschep lepels van AH die met jullie hulp bij elkaar gespaard hadquote:Op donderdag 1 augustus 2019 20:07 schreef Hupje het volgende:
Heeft iemand de nieuwe vegan slagroom van AH al geprobeerd?
https://www.ah.nl/producten/product/wi461861/ah-soja-topping
even een schopje...quote:Op zondag 22 maart 2020 11:04 schreef Muck het volgende:
Een aantal posts zijn weg, maar er zijn er ook een aantal blijven staan, omdat ze nuttige informatie en een prima discussie bevatten.
Net de vegetarische schnitzel en de milner gouda schnitzel van Valess gecheckt en daar zit wel "specerijen" in (niet verder gespecificeerd) maar verder niet expliciet ui of knoflook.quote:Op maandag 19 oktober 2020 16:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vega(n)s, ik heb een vraagje. Zouden jullie zo af en toe eens op een verpakking van je vleesvervanger of vega(n) smeersel willen kijken of deze dingen er niet op staan?
- Ui
- Uipoeder
- Knoflook
- Knoflook poeder
- Specerijen (mix/mengsel)
Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook. Ik kan maar geen vleesvervangers zonder vinden, behalve de kaasschnitzel van Vivera en de pulled oats die bij AH te koop zijn (en tofu enzo natuurlijk).
Ik kijk regelmatig op de site van een producent of op AH naar de ingrediėntendeclaratie maar er is zo veel te krijgen dat daar geen beginnen aan is. In de winkel raak ik nu natuurlijk zo min mogelijk aan dus dat is ook lastig.
Alvast bedankt
Bedankt voor het nakijken. Dat specerijmengsel is meestal het probleem. Dan heb je 50% kans dat het er in zit. En dat vind ik irritant want misschien kan ik het dus wel eten.quote:Op maandag 19 oktober 2020 17:14 schreef Farenji het volgende:
[..]
Net de vegetarische schnitzel en de milner gouda schnitzel van Valess gecheckt en daar zit wel "specerijen" in (niet verder gespecificeerd) maar verder niet expliciet ui of knoflook.
Ik vrees dat het heel lastig wordt om iets zonder "specerijen" te vinden... sowieso lijkt me dat niet echt lekker.
Anders zit er niks op om het allemaal zelf te maken. Ik vind dit een leuk boek met goede recepten: https://www.bol.com/nl/p/de-vega-optie/9200000108666786/
Oh die wil ik wel proberen, tot nu toe vond ik de vegetarische rookworsten niet echt een succes.quote:
+1quote:Op maandag 26 oktober 2020 10:39 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Oh die wil ik wel proberen, tot nu toe vond ik de vegetarische rookworsten niet echt een succes.
Eén van de weinige vleesvervangers waarvan ik ook echt kan begrijpen dat je die mist als vegetariėr. En dat terwijl ikzelf rookworst nieteens echt lekker vind en die van de Hema al helemaal nietquote:Op dinsdag 27 oktober 2020 07:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik las het... ik ben zó benieuwd
Ik hoop dat ie lékker is
Oh... dus die Vega rookworst ik niet lekker van de Hema?quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 19:23 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Eén van de weinige vleesvervangers waarvan ik ook echt kan begrijpen dat je die mist als vegetariėr. En dat terwijl ikzelf rookworst nieteens echt lekker vind en die van de Hema al helemaal niet
De andere is trouwens de frikandel, nog steeds de vega-variant niet geprobeerd aangezien ik nooit in de snackbar kom
Die frikandel is écht niet lekker. Gore structuur en vieze nasmaakquote:Op dinsdag 27 oktober 2020 19:23 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Eén van de weinige vleesvervangers waarvan ik ook echt kan begrijpen dat je die mist als vegetariėr. En dat terwijl ikzelf rookworst nieteens echt lekker vind en die van de Hema al helemaal niet
De andere is trouwens de frikandel, nog steeds de vega-variant niet geprobeerd aangezien ik nooit in de snackbar kom
Ze bedoelt de vleesrookworst denk ik.quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 19:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oh... dus die Vega rookworst ik niet lekker van de Hema?
godsamme ik had me er om verheugd
De ovenfrikandel van Mora komt best dicht in de buurt, al helemaal als je de "frikandel speciaal"-variant er van maakt.quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 19:23 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Eén van de weinige vleesvervangers waarvan ik ook echt kan begrijpen dat je die mist als vegetariėr. En dat terwijl ikzelf rookworst nieteens echt lekker vind en die van de Hema al helemaal niet
De andere is trouwens de frikandel, nog steeds de vega-variant niet geprobeerd aangezien ik nooit in de snackbar kom
AH.. die hoef ik niet dan toch maar die vegaworst proberenquote:Op dinsdag 27 oktober 2020 19:40 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Ze bedoelt de vleesrookworst denk ik.
Oh... ik had dat al eerder gemeld zie ik... was ik vergetenquote:Op donderdag 29 oktober 2020 07:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik heb net een vegetarisch Saucijzenbroodje van Kwekkeboom achter mijn kiezen
De lekkerste die ik ooit heb gegeten
serieus
Ik kom volgens mij alleen maar bij HEMA's met te kleine verse afdelingen. De normale rookworst hebben ze wel altijd vers liggen, dan lijkt zo'n pakje houdbaar van deze hebben liggen me veel makkelijker, maar blijkbaar niet.quote:Op woensdag 11 november 2020 10:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Heeft iemand nou de Vegetarische Rookworst van de Hema geproefd?
Ze zijn óf niet in de winkel óf hij is misschien steeds uitverkocht?
Raaaaaaaaaaaaaar
Ja precies... raar dat je ze nergens kan kopen... ik heb al rondgevraagd bij familie die in verschelendequote:Op woensdag 11 november 2020 10:45 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik kom volgens mij alleen maar bij HEMA's met te kleine verse afdelingen. De normale rookworst hebben ze wel altijd vers liggen, dan lijkt zo'n pakje houdbaar van deze hebben liggen me veel makkelijker, maar blijkbaar niet.
Wij hebben hem gegeten. Was best oké. Veel lekkerder dan die van Unox, maar niet zo lekker als rookworst van vlees, helaas...quote:Op woensdag 11 november 2020 10:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Heeft iemand nou de Vegetarische Rookworst van de Hema geproefd?
Ze zijn óf niet in de winkel óf hij is misschien steeds uitverkocht?
Raaaaaaaaaaaaaar
Ah... maar er is dus hoop zodra ik hem kan gaan krijgen hier of daar.... ga ik hem proberenquote:Op woensdag 11 november 2020 15:40 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wij hebben hem gegeten. Was best oké. Veel lekkerder dan die van Unox, maar niet zo lekker als rookworst van vlees, helaas...
@pinquit jij toch?quote:Op woensdag 11 november 2020 10:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Heeft iemand nou de Vegetarische Rookworst van de Hema geproefd?
Ze zijn óf niet in de winkel óf hij is misschien steeds uitverkocht?
Raaaaaaaaaaaaaar
Ja klopt! Ik had toen de laatste te pakken, dus of hij gaat gewoon snel, of de voorraad is klein.quote:
Ah... dus toch een keer Boerenkool met worst binnenkortquote:Op woensdag 11 november 2020 21:06 schreef pinquit het volgende:
[..]
Ja klopt! Ik had toen de laatste te pakken, dus of hij gaat gewoon snel, of de voorraad is klein.
Ik vond 'm koud heel okee, in de soep was hij helaas te zacht en niet meer stevig genoeg om echt lekker te zijn. Smaak is heel oké, goede rokerige smaak. Ik heb 'm nog niet warm los geproefd, maar schijnt dan gewoon goed te zijn
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Stooflapje.... dat is lang geleden dat is zoiets heb gegeten, ga ik proberen!quote:Op maandag 30 november 2020 18:32 schreef Laysa het volgende:
De vegetarische stooflapjes van de jumbo vond ik lekker.
Even aan weerskanten aanbraden en dan een min of 6 laten sudderenquote:Op maandag 30 november 2020 18:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Stooflapje.... dat is lang geleden dat is zoiets heb gegeten, ga ik proberen!
Dank voor de tip Layza
Ik vond ze qua smaak nog wel iets missen, dat zou ik de volgende keer zelf wat toffer maken. Maar wel fijn weer iets met een wat andere structuur.quote:Op maandag 30 november 2020 18:32 schreef Laysa het volgende:
De vegetarische stooflapjes van de jumbo vond ik lekker.
De tot nu toe geprobeerde worsten vond ik vies. Ben benieuwd wat je van de hema worst vindtquote:Op dinsdag 1 december 2020 10:06 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik vond ze qua smaak nog wel iets missen, dat zou ik de volgende keer zelf wat toffer maken. Maar wel fijn weer iets met een wat andere structuur.
Ik heb de rookworst van de HEMA ook eindelijk ergens kunnen vinden. Maar nog niet getest.
Dank je wel! Wrap en pannenkoeken zijn ook een goed idee! Tempeh is wel wat exotisch idd ... maar kan bijv wel geraspte kaas pakken en verder alleen groente, dat pikken ze welquote:Op maandag 21 december 2020 10:14 schreef Candaasje het volgende:
Qua lunch maak ik ook nog wel eens wraps. Sla, boontjes, mais, tomaatjes, avocado, en dan gooi ik er zelf graag de gemarineerde tempehblokjes van de AH in. (Maar dat is misschien nog een tikkie exotisch. Wat vinden ze van falafel? )
Soep qua lunch doet het ook altijd prima.
Pannenkoeken (kun je ook heel makkelijk zonder koeienmelk en eieren bakken. Ik weet het, das meer vegan, maar ik noem het maar als tip, want daarvoor hoef je niet gelijk een hele lijst met vreemd klinkende ingrediėnten in huis te halen ofzo )
- De Zonnatura groentespreads zijn inderdaad lekker. Vooral de paprikaversie. Wel duur.quote:Op maandag 21 december 2020 10:07 schreef MeisPluis het volgende:
Dank alvast! Die vega filet en groentespread ga ik iig even kopen, appelstroop hebben we eigenlijk al gewoon thuis staan.
Ik zat te bedenken dat als ik ook thuis ben we wat meer naar maaltijdsalades kunnen gaan, met volkoren pasta erin voor de vulling.
Soep is op zich een goed idee! Daar ga ik ook eens naar kijken. Ik had gister geroosterde pompoensoep, maar daar waren ze niet dol op ...
Dank je wel! Gaat ook op het lijstje ! En nu je het zegt: tomaat American heb ik heel vaak omdat ik die zelf echt ontzettend lekker vindt. Ik hoop eerlijk gezegd dat ze die niet lusten want dan ben ik mijn bakje zo kwijtquote:Op maandag 21 december 2020 16:00 schreef kuolema het volgende:
[..]
- De Zonnatura groentespreads zijn inderdaad lekker. Vooral de paprikaversie. Wel duur.
- Vegetarische boterhamworst met provenēaalse kruiden van De Vegetarische Slager
- Kipkerriesalade met nepkip heb ik pas recentelijk ontdekt bij Deen.
- Muhammara van Maza. Het is een beetje pittig, maar ik kan niet tegen heel pittig en kan deze verdragen dus het valt wel mee.
- Tomaat americain. Zit in zo'n bakje. Ik lust de vega filet american in die zakjes niet, maar deze vind ik wel lekker.
- Snijworst van kips.
Een idee voor een maaltijdsalade: wittebonensalade. Met rode ui, paprika, maļs, tomaat, peterselie, olijfolie en yoghurt. Daar hoef je niets voor te koken.
Dank je! Dat moet ook wel lukken omdat erin te krijgenquote:Op dinsdag 22 december 2020 10:55 schreef Tele6 het volgende:
@:MeisPluis je kunt ook andere notenpasta's met ze proberen, bijvoorbeeld amandelpasta. De AH heeft verschillende 100% notenpasta's.
Aubergine of courgette kan je prima gourmetten. Of anders een omelet met groenten of een pannenkoekje?quote:Op dinsdag 22 december 2020 20:46 schreef kuolema het volgende:
Heeft iemand nog gourmettips?
Ik ben op zoek naar iets met groente of zo wat ik erop kan gooien.
Ik doe in ieder geval nepshoarma, paprika en ui.
Champignons of andere paddenstoelen, gehalveerde cherrytomaatjes, bosui en prei?quote:Op dinsdag 22 december 2020 20:46 schreef kuolema het volgende:
Heeft iemand nog gourmettips?
Ik ben op zoek naar iets met groente of zo wat ik erop kan gooien.
Ik doe in ieder geval nepshoarma, paprika en ui.
Aubergine en courgette vind ik lekker, goed idee, dank!quote:Op woensdag 23 december 2020 23:51 schreef Meridiaan het volgende:
[..]
Aubergine of courgette kan je prima gourmetten. Of anders een omelet met groenten of een pannenkoekje?
Champignons hebben we, tomaat gaat ook op het lijstjequote:Op donderdag 24 december 2020 08:44 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Champignons of andere paddenstoelen, gehalveerde cherrytomaatjes, bosui en prei?
Bloemkool of broccoli is ook erg lekker!quote:Op dinsdag 22 december 2020 20:46 schreef kuolema het volgende:
Heeft iemand nog gourmettips?
Ik ben op zoek naar iets met groente of zo wat ik erop kan gooien.
Ik doe in ieder geval nepshoarma, paprika en ui.
Daar had ik nog nooit van gehoord, moest het even googelen.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:11 schreef Bleie het volgende:
Geen groente, maar haloumi is ook onwijs lekker bij gourmet.
Dat lijkt mij lastig bij gourmetten, maar je kunt natuurlijk plakjes maken.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef TwinkleStar001 het volgende:
[..]
Bloemkool of broccoli is ook erg lekker!
Rösti vind ik ook een goed idee. Helaas las ik dit te laat.quote:Op vrijdag 25 december 2020 10:24 schreef Myraela het volgende:
Ik gooi van die rostirondjes erop. Qua groenten eigenlijk alleen de klassieke ui, champignon en paprika. Maar ik vind die vega gourmetpakketjes met vleesvervangers ook helemaal prima.
quote:Op maandag 21 december 2020 09:41 schreef pinquit het volgende:
De Vega filet Americain van kips is echt heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik vind de Vega filet Americain van de Jumbo de allerlekkerstequote:Op maandag 21 december 2020 09:53 schreef Myraela het volgende:
Met die vega filet kun je vleeseters inderdaad prima overtuigen om toch eens een vleesvervanger te proberen. Ik had het als tip gegeven aan een vriendin die zwanger was en die is na de bevalling niet meer terug gegaan naar echte filet. Die van de vegetarische slager vind ik overigens nog net iets lekkerder, maar ze zijn allemaal goed.
Maar hoe lang duurt dat ongeveer?quote:Op maandag 28 december 2020 19:43 schreef Myraela het volgende:
Je hoeft die niet te laten sudderen voor het vlees. Je hoeft dus alleen te sudderen voor de saus. Als die op smaak is, zijn ze prima.
Ik had van de week die van Smaeck. Ook erg lekker!quote:Op zondag 27 december 2020 00:04 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
[..]
Ik vind de Vega filet Americain van de Jumbo de allerlekkerste
Maar ja smaken verschillen nou eenmaal...
Ja die bedoelde ik ook sorry .... vroeger verkochte ze die alleen bij de Jumbo maar nu ook bij A.H.quote:Op maandag 28 december 2020 22:27 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik had van de week die van Smaeck. Ook erg lekker!
Ik heb geen idee. Dat ligt er helemaal aan hoe je de saus wil maken. Als je hachee wil maken, dan is het vooral afhankelijk van wanneer de uien helemaal zacht zijn.quote:
Haha ;p ja komt ook echt in de buurt van de echte vind ik!quote:Op dinsdag 29 december 2020 08:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja die bedoelde ik ook sorry .... vroeger verkochte ze die alleen bij de Jumbo maar nu ook bij A.H.
dus ik heb nog steeds in mijn hoofd, ''die van Jumbo'' ...
Maar die is écht lekker ja .. klopt!
Oe ik was dit topic kwijtquote:Op dinsdag 29 december 2020 13:09 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Haha ;p ja komt ook echt in de buurt van de echte vind ik!
Misschien voor jou dan handig om eens te kijken naar (crossfit)atleten zoals Jeremy Reijnders.quote:Op maandag 4 januari 2021 12:03 schreef Welten het volgende:
Ik zou wel meer vegetarisch willen eten maar ik let, i.v.m. sporten / afgetraind (willen) zijn e.d., erg op de voedingswaarde. Iets als kip en mager rundvlees is laag in vet, hoog in eiwitten.
Ik vind de vleesvervangers qua voedingswaarde altijd erg teleurstellend: lager in eiwitten, hoger in vetten. Daarnaast vind ik kaas e.d. ook geen geschikte vervanger. Heeft iemand hier tips voor?
Dat geloof ik gelijk ja!quote:Op maandag 4 januari 2021 02:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oe ik was dit topic kwijt
JA ik vind het zelfs béter dan de échte al had ik die al jįren niet meer gegeten.... ook
toen ik nog geen Vegetariėr was, dat komt omdat ik iemand sprak die ooit een in zo'n fabriek
had gewerkt... dat hoef je niet meer daar zit zoveel troep in dat wil je niet wéten
Thanks! Keep it coming!quote:Op maandag 4 januari 2021 12:10 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Misschien voor jou dan handig om eens te kijken naar (crossfit)atleten zoals Jeremy Reijnders.
Dit was een voorbeeldje van zijn voedingsschema (wel 4 jaar geleden):
https://www.orangefit.nl/(...)jnders-vegan-athlete
Peulvruchten, bonen, noten, soja(melk), groene bladgroenten, linzen, hummus/kikkererwten, tofu/tempeh.... ik zou het dan eerder daar zoeken dan in vleesvervangers.
Lekker!quote:Op zaterdag 16 januari 2021 14:50 schreef MeisPluis het volgende:
Nog een update: zojuist met het gezin besloten dat we met de lunch in principe geen vlees meer eten! Man en kinderen zijn erg tevreden over de vleesvervangers die jullie hebben aangeraden.
De vraag was om af en toe nog eens te kopen, maar dat zal heel miniem zijn. De eerste stap is gezet!
Bij sommige valt het wel mee.quote:Op woensdag 20 januari 2021 00:21 schreef LPFAN het volgende:
Wat ik wel jammer vind van vleesvervangers is dat er zoveel zout in zit.
De BurgerKing heeft de plantbased burger. (Nog niet op, dus geen idee hoe 'ie smaakt).quote:Op maandag 8 maart 2021 14:12 schreef Myraela het volgende:
Het is de week zonder vlees, hebben mensen toevallig al toffe acties gespot?
Vorig jaar ging KFC helemaal vega, dat was echt top. Vind het echt jammer dat ze nu helemaal niets vega's meer hebben. Maar lees sowieso eigenlijk nu niet veel van lekkere vega opties om af te halen oid.
Ook bij de Plus (voor de mensen zonder Hoogvlied)quote:Op maandag 8 maart 2021 14:24 schreef FutureFairytale het volgende:
Inslaan komende woensdag bij Hoogvliet. Alle Vivera 1 euro per pak. Wil de beemster schnitzels eens proberen.
Ja, die ken ik wel. Onwijs lekker. Maar die hebben ze natuurlijk altijd wel. Zoek meer naar acties die speciaal voor deze week zijn. Beetje het gevoel dat vanwege corona nu niemand meedoet.quote:Op maandag 8 maart 2021 14:20 schreef Candaasje het volgende:
De BurgerKing heeft de plantbased burger. (Nog niet op, dus geen idee hoe 'ie smaakt).
Dat van de AH zag ik ook toen ik de bonussen aan het bekijken was. Om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat het de week van zonder vlees was.quote:Op maandag 8 maart 2021 14:20 schreef Candaasje het volgende:
[..]
De BurgerKing heeft de plantbased burger. (Nog niet op, dus geen idee hoe 'ie smaakt).
Veel supermarkten hebben nu wel grote aanbiedingen op vleesvervangers (AH, COOP in elk geval)
Die moet ik dan toch eens proberen! Ik had al besteld bij de smullers (ja zeg maar niks) en toen zag ik opeens de BK . Het werd dan een beetje veel van het goede.quote:Op maandag 8 maart 2021 14:30 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, die ken ik wel. Onwijs lekker. Maar die hebben ze natuurlijk altijd wel. Zoek meer naar acties die speciaal voor deze week zijn. Beetje het gevoel dat vanwege corona nu niemand meedoet.
Volgens mij ons filiaal niet. Ik heb het in elk geval nog nooit kunnen vinden.quote:Op maandag 8 maart 2021 19:25 schreef Myraela het volgende:
Jumbo heeft vegan zalm en tonijn voor sushi/sashimi, mocht je echt een vis-alternatief zoeken.
Ik vul het altijd met gemarineerde tofu en avocado, bij elkaar.quote:Op maandag 8 maart 2021 19:23 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wil komend weekend sushi maken. Heeft iemand tips voor lekkere vega(n) vulling? We hebben een amazing oriental in de buurt, maar verder eigenlijk niks van toko’s of zo.
Mijn winkel ook niet, maar eens in de zoveel tijd bestel ik de wat lastiger te verkrijgen dingen gewoon en haal het dan af in de winkel. Ideaal.quote:Op maandag 8 maart 2021 21:05 schreef Bleie het volgende:
Volgens mij ons filiaal niet. Ik heb het in elk geval nog nooit kunnen vinden.
Marineer je de tofu zelf? Ik ben nog opzoek naar lekkere gemarineerde tofu. Of een recept daarvoorquote:Op maandag 8 maart 2021 21:07 schreef kuolema het volgende:
[..]
Ik vul het altijd met gemarineerde tofu en avocado, bij elkaar.
Ik marineer tofu nooit, dat spul neemt ongebakken toch niet of nauwelijks marinade op. Als het gebakken is gooi ik er een saus overheen en dat wordt dan bijna als een spons opgezogen.quote:Op dinsdag 9 maart 2021 09:58 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Marineer je de tofu zelf? Ik ben nog opzoek naar lekkere gemarineerde tofu. Of een recept daarvoor
Heb je nog tips voor sausjes? Recepten?quote:Op dinsdag 9 maart 2021 10:14 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik marineer tofu nooit, dat spul neemt ongebakken toch niet of nauwelijks marinade op. Als het gebakken is gooi ik er een saus overheen en dat wordt dan bijna als een spons opgezogen.
Pindasaus, altijd lekker, van die blokken uit de indonesische toko.quote:Op dinsdag 9 maart 2021 10:37 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Heb je nog tips voor sausjes? Recepten?
Bedankt, ga ik de volgende keer proberen.quote:Op dinsdag 9 maart 2021 10:57 schreef Farenji het volgende:
[..]
Pindasaus, altijd lekker, van die blokken uit de indonesische toko.
Een combi van hoisin en oestersaus met wat water (ik weet, oestersaus is niet echt vegetarisch, maar je kan dat ook vervangen door de vega variant, of chinese paddenstoelen/sojasaus ofzo)
Of een indiase "masala" saus op basis van oa gecaramelliseerde uien, knoflook, gember, en tomaten.
Ja. Eerst het vocht eruit persen. Dan in een marinade van sojasaus, citroensap, knoflook en gember leggen. Eventueel ahornsiroop o.i.d. erbij.quote:Op dinsdag 9 maart 2021 09:58 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Marineer je de tofu zelf? Ik ben nog opzoek naar lekkere gemarineerde tofu. Of een recept daarvoor
Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom je het niet zou kunnen invriezen, maar je zou het eens via een socialmediakanaal (vaak snelste reactie) kunnen vragen aan een fabrikant of merk.quote:Op woensdag 31 maart 2021 07:42 schreef Luchtbel het volgende:
Sorry als dit een domme vraag is maar nog even over het vegetarische broodbeleg. En dan vooral de nagemaakte vleeswaren zeg maar, weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Hoe weet je wat daarvan geschikt is om in te vriezen? Het staat nergens op? Op de meeste vleesvervangers die je als avondeten kunt gebruiken zeg maar staat het wel?
Het is voor mij een luxeproduct en ik kom eigenlijk nooit in de winkel. Alleen soms even als mijn dochter ook komt lunchen. Ik eet ook niet elke dag iets waar je beleg bij eet. En soms liggen er ook wel in de winkel met 50 procent korting plakkers. Zou om meerdere reden fijn zijn om te weten dus...
Ja ik weet zelf ook niet goed waarom. Maar dat gaat zo in mijnhoofd als het op het ene ding wel staat en op het andere niet? Ik ga het eens navragen, dank je.quote:Op woensdag 21 april 2021 19:02 schreef pinquit het volgende:
[..]
Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom je het niet zou kunnen invriezen, maar je zou het eens via een socialmediakanaal (vaak snelste reactie) kunnen vragen aan een fabrikant of merk.
Meestal is 't ook wel lang houdbaar volgens mij
Het is geen goede eiwit vervanger, maar de draderige structuur doet het wel erg goed in pulled 'pork' of in stoofpotjes.quote:Op zaterdag 24 april 2021 11:43 schreef LPFAN het volgende:
Ik zie de laatste tijd allemaal jackfruit recepten voorbij komen. Nu heb ik dat nog nooit gehad. Is dat wat?
Als ik een kookboek koop komt het eigenlijk neer op de volgende dingen:quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 12:33 schreef kuolema het volgende:
Ik heb het al in het kookboekentopic gevraagd maar ook nog even hier: wat vinden jullie een goed kookboek voor vegetariėrs? Ik wil iemand er een cadeau doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |