quote:Op zondag 15 maart 2020 09:34 schreef lunapuella het volgende:
Als je puur naar de kosten van ingrediėnten gaat kijken kun je sowieso beter thuis eten. De inkoop van de zalm is misschien duurder dan van de bloemkool, maar die laatste echt smakelijk maken vraagt weer meer vaardigheden.
quote:Op zondag 15 maart 2020 09:34 schreef lunapuella het volgende:
Als je puur naar de kosten van ingrediėnten gaat kijken kun je sowieso beter thuis eten. De inkoop van de zalm is misschien duurder dan van de bloemkool, maar die laatste echt smakelijk maken vraagt weer meer vaardigheden.
quote:Op zondag 15 maart 2020 22:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Vanavond een volkoren vegan appeltaart gebakken met rozijnen en amandelen.
Erg lekker. Het deeg is wel wat bewerkelijker en was lastig om een strak raster te maken.
Maargoed, dat doet dus niks aan de smaak af
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 21 maart 2020 18:47 schreef mascara-klodder het volgende:
Veganistische volkoren pannenkoeken gebakken
Had geen melk in huis dus had rijstmelk gemaakt. Eieren heb ik inmiddels wel, maar wilde toch eens proberen of dat ook zonder kon.
Ze zijn erg lekker en smaakvol, komt natuurlijk ook door het volkoren tarwemeel Het vergt alleen iets meer geduld met bakken. Zo de rest van het beslag opmaken, dan heb ik morgenochtend pannenkoeken als ontbijt
Heb ze gegeten met stroop en suiker.
Het was eigenlijk zo gepiept hoor, had niet zo'n hele grote appeltaart gebakkenquote:Op maandag 16 maart 2020 11:48 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat wil ik ook maar ik heb er geen puf voor
en die Veganistische volkoren pannenkoeken zien er ook lekker uitquote:Op zaterdag 21 maart 2020 18:56 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Het was eigenlijk zo gepiept hoor, had niet zo'n hele grote appeltaart gebakken
Waar ga je het gehakt voor gebruiken?quote:Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
Wat een enig bord zeg! Hoe heet dat merk ook al weer?quote:
De Veggiechef van de Jumbo heeft op zich prima dingen.quote:Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
Tnxquote:Op zaterdag 21 maart 2020 22:50 schreef Meridiaan het volgende:
[..]
Wat een enig bord zeg! Hoe heet dat merk ook al weer?
[..]
Bolognese saus.quote:Op zaterdag 21 maart 2020 22:27 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Waar ga je het gehakt voor gebruiken?
Ik heb ooit pastasaus gemaakt met (in de keukenmachine) gehakte champignons ipv gehakt, ging prima. Een gehaktbal laat zich wat minder makkelijk vervangen.
Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.quote:Op zondag 22 maart 2020 00:37 schreef mascara-klodder het volgende:
Als groente/fruit al binnen een week begint te rotten dan wordt het misschien eens tijd om te investeren in een goede koelkast
Misschien diepvriesgroenten een optie? Kun je het er in porties uithalen. Rete handig, zeker als je alleen bent zoals mij en dan ben ik ook nog eens een kleine eter.
Behalve dan als het om taart gaat
Ik bewaar wortels, appels en nog wat dingen soms wel 6 weken in de groentelade. Ijsbergsla gerust 3 weken.quote:Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.
De meeste verse groenten en fruit bewaar je het best op een donkere koele geventileerde ruimte.
Diepvries groente, prima maar neemt in verhouding veel ruimte in. (voedingswaarden en eiwitten)
En het vult nauwelijks.
Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Kan ik mij helemaal in vinden.quote:Op zondag 22 maart 2020 00:54 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik bewaar wortels, appels en nog wat dingen soms wel 6 weken in de groentelade. Ijsbergsla gerust 3 weken.
Er ligt nu al anderhalve week een halve paprika nog gewoon goed te wezen.
Verder weet ik niet hoe groot je vriezer is natuurlijk, maar ik heb ruim 120 liter vriesruimte, als dat vol ligt met groente, fruit, vlees, vis, snacks en brood,kan ik wrs een maand of 4 eten.
Dat laatste weet ik niet, ik ben geen vegetariėr nl. Maar ik post hier wel gewoon normaal mee.
Ben dol op koken en hier haal ik ook weleens goede tips vandaan en ervaringen
Wat is eigenlijk precies je vraag?quote:Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.
De meeste verse groenten en fruit bewaar je het best op een donkere koele geventileerde ruimte.
Diepvries groente, prima maar neemt in verhouding veel ruimte in. (voedingswaarden en eiwitten)
En het vult nauwelijks.
Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Ten eerste bevatten peulvruchten zoals bonen en linzen heel veel proteine en vezels en in gedroogde vorm zijn die bijna oneindig houdbaar. Dus ik zie echt geen enkel probleem.quote:Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Gedroogd vind ik ook zo fijn, juist omdat ik een kleine eter ben, kan alles perfect in gepaste porties bereid worden.quote:Op zondag 22 maart 2020 08:21 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ten eerste bevatten peulvruchten zoals bonen en linzen heel veel proteine en vezels en in gedroogde vorm zijn die bijna oneindig houdbaar. Dus ik zie echt geen enkel probleem.
dus het ligt niet aan mijn tablet, iPhone en laptop dus dat alles zo moeilijk gaat hier met posten, en dan vooral quotenquote:Op zondag 22 maart 2020 11:04 schreef Muck het volgende:
Zo. De bezem is even door het topic geweest, wat nog niet meevalt met een hikkend forum.
Een aantal posts zijn weg, maar er zijn er ook een aantal blijven staan, omdat ze nuttige informatie en een prima discussie bevatten.
De gewijzigde posts zijn niet gelocked en kun je nog aanpassen als je dat wilt.
Het kan zijn dat ik iets gemist heb of net teveel heb geveegd, omdat schermen verspringen en time outs optreden. In dat geval: sorry daarvoor!
quote:Op zondag 22 maart 2020 07:10 schreef Noek het volgende:
Het virus gaat me eerder kapotmaken dan het vega vreten.
Tofu en zeker tempeh moet je echt smaak geven want vanzichzelf smaakt het inderdaad nogal meh. Tofu neemt rauw niet veel smaak op, daarom kun je het beste in olie goudbruin bakken in blokjes. Dan wordt het al lekkerder maar vooral ook poreuzer en neemt het heel makkelijk smaken op. Dus aan het eind gooi je het in een saus , bijv zoetzuur, hoi sin, zwartebonensaus, of pindasaus of wat dan ook. Niet te lang meekoken want dan wordt het snel zompig, je wil het knapperig houden.quote:Op woensdag 25 maart 2020 10:28 schreef Yinny het volgende:
Ik eet ook steeds minder vlees.
Een ding vind ik echt jammer: tempeh en tofu vind ik niet lekker smaken.
Alleen gefrituurde tempeh met veel kruiden, gefrituurde tofu puffs en silken tofu gaan wel.
Tofu uitpersen en daarna kruiden/bakken was hier ook geen succes.
Hebben jullie een recept met tempeh of tofu die ik echt eens moet proberen?
Ik woon in de polder, geen hipstertenten in de buurt dus. Maar we hebben wel een heel goed cafetaria gelukkig met een aantal vega opties.quote:Op woensdag 25 maart 2020 19:29 schreef Farenji het volgende:
De kapsalon van de vegan junk food bar is echt fokking lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit, incl eetbare bloemen. De porties zijn eigenlijk veel te groot maar toch eet ik ze meestal helemaal op, kan gewoon niet stoppen.
Ik niet echt, maar appel of ananas past wel goed bij zuurkool, dat valt te overwegen.quote:Op donderdag 26 maart 2020 08:06 schreef Meridiaan het volgende:
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
Jackfruit zou je evt kunnen gebruiken.quote:Op donderdag 26 maart 2020 08:06 schreef Meridiaan het volgende:
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
Misschien zit er bij voor je...quote:Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
Ik weet niet wat er stond... maar la maar lullen.. hij komt van de klachtenbaakquote:11:48[/url] schreef H0D3NPYL het volgende:[/b]
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 21-07-2020 12:13:45 (Triest doen op een forum ) ]
Wauw.. wat een lijstquote:Op woensdag 22 juli 2020 13:56 schreef Sorella het volgende:
Mijn man lust geen kaas of noten door zijn eten dus blijft er weinig over aan vegetarische recepten. Elk recept waarvan ik denk dat is het wordt uitgeprobeerd en weggegooid of bewaard, dit is een recept wat mag blijven.
Soort shakshuka maar met een andere naam
BOMBAY EIEREN
psssst....@Lienekien nog steeds de opschep lepels van AH die met jullie hulp bij elkaar gespaard hadquote:Op donderdag 1 augustus 2019 20:07 schreef Hupje het volgende:
Heeft iemand de nieuwe vegan slagroom van AH al geprobeerd?
https://www.ah.nl/producten/product/wi461861/ah-soja-topping
even een schopje...quote:Op zondag 22 maart 2020 11:04 schreef Muck het volgende:
Een aantal posts zijn weg, maar er zijn er ook een aantal blijven staan, omdat ze nuttige informatie en een prima discussie bevatten.
Net de vegetarische schnitzel en de milner gouda schnitzel van Valess gecheckt en daar zit wel "specerijen" in (niet verder gespecificeerd) maar verder niet expliciet ui of knoflook.quote:Op maandag 19 oktober 2020 16:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vega(n)s, ik heb een vraagje. Zouden jullie zo af en toe eens op een verpakking van je vleesvervanger of vega(n) smeersel willen kijken of deze dingen er niet op staan?
- Ui
- Uipoeder
- Knoflook
- Knoflook poeder
- Specerijen (mix/mengsel)
Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook. Ik kan maar geen vleesvervangers zonder vinden, behalve de kaasschnitzel van Vivera en de pulled oats die bij AH te koop zijn (en tofu enzo natuurlijk).
Ik kijk regelmatig op de site van een producent of op AH naar de ingrediėntendeclaratie maar er is zo veel te krijgen dat daar geen beginnen aan is. In de winkel raak ik nu natuurlijk zo min mogelijk aan dus dat is ook lastig.
Alvast bedankt
Bedankt voor het nakijken. Dat specerijmengsel is meestal het probleem. Dan heb je 50% kans dat het er in zit. En dat vind ik irritant want misschien kan ik het dus wel eten.quote:Op maandag 19 oktober 2020 17:14 schreef Farenji het volgende:
[..]
Net de vegetarische schnitzel en de milner gouda schnitzel van Valess gecheckt en daar zit wel "specerijen" in (niet verder gespecificeerd) maar verder niet expliciet ui of knoflook.
Ik vrees dat het heel lastig wordt om iets zonder "specerijen" te vinden... sowieso lijkt me dat niet echt lekker.
Anders zit er niks op om het allemaal zelf te maken. Ik vind dit een leuk boek met goede recepten: https://www.bol.com/nl/p/de-vega-optie/9200000108666786/
Oh die wil ik wel proberen, tot nu toe vond ik de vegetarische rookworsten niet echt een succes.quote:
+1quote:Op maandag 26 oktober 2020 10:39 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Oh die wil ik wel proberen, tot nu toe vond ik de vegetarische rookworsten niet echt een succes.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |