abonnementen ibood.com bol.com
pi_192043374
Andere topics:
CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1
CUL / Veganisten hier verzamelen!
Topicreeks: Blenderontbijt

Handige links:
Lauriekoek
Vegatopia.com
Vegetarische Restaurantgids
De vegetariėr.
101cookbooks
DeVegetarische Slager
http://veggiechallenge.nl/
Budgetkoken -Goedkope Vegetarische Recepten





Laatste Post was deze!

quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2020 09:34 schreef lunapuella het volgende:
Als je puur naar de kosten van ingrediėnten gaat kijken kun je sowieso beter thuis eten. :P De inkoop van de zalm is misschien duurder dan van de bloemkool, maar die laatste echt smakelijk maken vraagt weer meer vaardigheden.


[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 15-03-2020 23:33:33 ]
pi_192043382
Laatste post vorige deel:

quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2020 09:34 schreef lunapuella het volgende:
Als je puur naar de kosten van ingrediėnten gaat kijken kun je sowieso beter thuis eten. :P De inkoop van de zalm is misschien duurder dan van de bloemkool, maar die laatste echt smakelijk maken vraagt weer meer vaardigheden.
pi_192043959
Over het algemeen zie ik vegetarische gerechten toch wel net iets goedkoper op de kaart. Maar bij sommige restaurants blijft het wel wat scheef voelen. Ik vind het niet erg als ze voor creatieve gerechten rekenen, maar wel als ze vooral iets weglaten en er dan net zoveel voor vragen.

Ik herken de gedachte verder wel. Zo dronk ik ook nooit water of thee buiten de deur, want dat kost ook geen flikker en vond ik dan zonde van m'n geld. Nu vind ik het juist zonde om alleen daarom frisdrank te drinken als ik al tevreden ben met water of thee.
pi_192060422
Vanavond een volkoren vegan appeltaart gebakken met rozijnen en amandelen.
Erg lekker. Het deeg is wel wat bewerkelijker en was lastig om een strak raster te maken.
Maargoed, dat doet dus niks aan de smaak af :9
64ssl44tk.jpg
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_192068724
quote:
17s.gif Op zondag 15 maart 2020 22:58 schreef mascara-klodder het volgende:
Vanavond een volkoren vegan appeltaart gebakken met rozijnen en amandelen.
Erg lekker. Het deeg is wel wat bewerkelijker en was lastig om een strak raster te maken.
Maargoed, dat doet dus niks aan de smaak af :9
[ afbeelding ]
O+ _O_

Dat wil ik ook maar ik heb er geen puf voor :')
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_192189917
cross-post :7

quote:
17s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 18:47 schreef mascara-klodder het volgende:
Veganistische volkoren pannenkoeken gebakken :D
Had geen melk in huis dus had rijstmelk gemaakt. Eieren heb ik inmiddels wel, maar wilde toch eens proberen of dat ook zonder kon.

Ze zijn erg lekker en smaakvol, komt natuurlijk ook door het volkoren tarwemeel :9 Het vergt alleen iets meer geduld met bakken. Zo de rest van het beslag opmaken, dan heb ik morgenochtend pannenkoeken als ontbijt *O*

Heb ze gegeten met stroop en suiker.
ntlivfgwifv.jpg

kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_192190017
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 11:48 schreef FANN het volgende:

[..]

O+ _O_

Dat wil ik ook maar ik heb er geen puf voor :')
Het was eigenlijk zo gepiept hoor, had niet zo'n hele grote appeltaart gebakken ;)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_192190056
quote:
12s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 18:56 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Het was eigenlijk zo gepiept hoor, had niet zo'n hele grote appeltaart gebakken ;)
en die Veganistische volkoren pannenkoeken zien er ook lekker uit :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_192190563
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
pi_192194741
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
Waar ga je het gehakt voor gebruiken?

Ik heb ooit pastasaus gemaakt met (in de keukenmachine) gehakte champignons ipv gehakt, ging prima. Een gehaktbal laat zich wat minder makkelijk vervangen.
pi_192195322
quote:
17s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 18:50 schreef mascara-klodder het volgende:
cross-post :7
[..]

Wat een enig bord zeg! Hoe heet dat merk ook al weer?

quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
De Veggiechef van de Jumbo heeft op zich prima dingen.
pi_192195397
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 22:50 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Wat een enig bord zeg! Hoe heet dat merk ook al weer?
[..]

Tnx :D
Arcopal, de Lotus-serie. De ovenschalen gebruik ik als drink en voerbak voor de hond :+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_192196766
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 22:27 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Waar ga je het gehakt voor gebruiken?

Ik heb ooit pastasaus gemaakt met (in de keukenmachine) gehakte champignons ipv gehakt, ging prima. Een gehaktbal laat zich wat minder makkelijk vervangen.
Bolognese saus. :Y

Heb ook wel eens linzen gedaan maar dat is niet altijd een succes.
pi_192196847
-

[ Bericht 39% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:09:41 (Ga maar ergens anders klieren.) ]
pi_192197404
Als groente/fruit al binnen een week begint te rotten dan wordt het misschien eens tijd om te investeren in een goede koelkast :)

Misschien diepvriesgroenten een optie? Kun je het er in porties uithalen. Rete handig, zeker als je alleen bent zoals mij en dan ben ik ook nog eens een kleine eter.
Behalve dan als het om taart gaat :+

[ Bericht 36% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:30:52 (Reactie op verwijderde post) ]
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_192197510
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 00:37 schreef mascara-klodder het volgende:


Als groente/fruit al binnen een week begint te rotten dan wordt het misschien eens tijd om te investeren in een goede koelkast :)

Misschien diepvriesgroenten een optie? Kun je het er in porties uithalen. Rete handig, zeker als je alleen bent zoals mij en dan ben ik ook nog eens een kleine eter.
Behalve dan als het om taart gaat :+
Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.
De meeste verse groenten en fruit bewaar je het best op een donkere koele geventileerde ruimte.

Diepvries groente, prima maar neemt in verhouding veel ruimte in. (voedingswaarden en eiwitten)
En het vult nauwelijks.

Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:36:06 ]
pi_192197557
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.
De meeste verse groenten en fruit bewaar je het best op een donkere koele geventileerde ruimte.

Diepvries groente, prima maar neemt in verhouding veel ruimte in. (voedingswaarden en eiwitten)
En het vult nauwelijks.

Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Ik bewaar wortels, appels en nog wat dingen soms wel 6 weken in de groentelade. Ijsbergsla gerust 3 weken.
Er ligt nu al anderhalve week een halve paprika nog gewoon goed te wezen.

Verder weet ik niet hoe groot je vriezer is natuurlijk, maar ik heb ruim 120 liter vriesruimte, als dat vol ligt met groente, fruit, vlees, vis, snacks en brood,kan ik wrs een maand of 4 eten.

Dat laatste weet ik niet, ik ben geen vegetariėr nl. Maar ik post hier wel gewoon normaal mee.
Ben dol op koken en hier haal ik ook weleens goede tips vandaan en ervaringen ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:36:44 ]
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_192197642
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 00:54 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik bewaar wortels, appels en nog wat dingen soms wel 6 weken in de groentelade. Ijsbergsla gerust 3 weken.
Er ligt nu al anderhalve week een halve paprika nog gewoon goed te wezen.

Verder weet ik niet hoe groot je vriezer is natuurlijk, maar ik heb ruim 120 liter vriesruimte, als dat vol ligt met groente, fruit, vlees, vis, snacks en brood,kan ik wrs een maand of 4 eten.

Dat laatste weet ik niet, ik ben geen vegetariėr nl. Maar ik post hier wel gewoon normaal mee.
Ben dol op koken en hier haal ik ook weleens goede tips vandaan en ervaringen ;)
Kan ik mij helemaal in vinden. :)
pi_192198994
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]


Ik heb een goede koelkast, veel vers groenten en fruit rot sneller in de koelkast.
De meeste verse groenten en fruit bewaar je het best op een donkere koele geventileerde ruimte.

Diepvries groente, prima maar neemt in verhouding veel ruimte in. (voedingswaarden en eiwitten)
En het vult nauwelijks.

Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Wat is eigenlijk precies je vraag?
Het virus gaat me eerder kapotmaken dan het vega vreten. Sowieso, want waar overal het vlees is uitverkocht, kon ik mijn winkelkar tot aan het plafond laden met tofu. For that I thank you.
Alles is gewoon te bewaren. Ook vleesvervangers kun je invriezen. Voor je koolhydraten EN eiwitten kun je peulvruchten gaan eten. Niet kapot te krijgen ook.
Fruit en groentes, tegenwoordig kun je heel je diepvries volstouwen maar ook een carnivoor moet gewoon aan de micro's denken he.

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:37:14 ]
Go hard or go home
pi_192199398
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 00:46 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Hoe wil je als vega langere tijd overleven op plantaardig materiaal?
Koolhydraten, kaas en vitaminepillen?
Ben serieus nieuwsgierig.
Ten eerste bevatten peulvruchten zoals bonen en linzen heel veel proteine en vezels en in gedroogde vorm zijn die bijna oneindig houdbaar. Dus ik zie echt geen enkel probleem.

Ten tweede. Bijna alle groente kun je inmaken of fermenteren en dan is het vele maanden tot jaren houdbaar. Zo deed men dat met lange zeereizen vroeger ook, door een grote pot zuurkool mee te nemen voorkwam men scheurbuik want zuurkool zit vol met vitamines.

Dus als jij van plan bent alleen vlees te gaan eten uit je diepvries, alvast veel plezier met je scheurbuik gewenst.
pi_192199994
quote:
1s.gif Op zondag 22 maart 2020 08:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ten eerste bevatten peulvruchten zoals bonen en linzen heel veel proteine en vezels en in gedroogde vorm zijn die bijna oneindig houdbaar. Dus ik zie echt geen enkel probleem.


Gedroogd vind ik ook zo fijn, juist omdat ik een kleine eter ben, kan alles perfect in gepaste porties bereid worden.

Trouwens laatst gedroogde soja-bonen van anderhalf jaar over de datum bereid. Zat ook nog vacuüm verpakt, bleven van de 500gram maar 3 bonen drijven.

Verder kook ik heel graag uit de Plenty en Plenty More van Ottolenghi O+

Vegetarisch koken is zo lastig gewoonweg niet, zeker als je een beetje affiniteit met koken hebt.
Veganistisch vind ik wel heel erg bewerkelijk, zie de pannenkoeken, en appeltaart in mindere mate mate.
Niet echt mijn ding, maar leuk zo om eens te proberen.

De rijstemelk zelf maken en vervangen door koemelk hou ik er trouwens wel in.
Echt een prima en vooral smaakvol alternatief.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  Moderator zondag 22 maart 2020 @ 11:04:50 #22
112545 crew  Muck
pi_192201514
Zo. De bezem is even door het topic geweest, wat nog niet meevalt met een hikkend forum.
Een aantal posts zijn weg, maar er zijn er ook een aantal blijven staan, omdat ze nuttige informatie en een prima discussie bevatten.
De gewijzigde posts zijn niet gelocked en kun je nog aanpassen als je dat wilt.

Het kan zijn dat ik iets gemist heb of net teveel heb geveegd, omdat schermen verspringen en time outs optreden. In dat geval: sorry daarvoor!

[ Bericht 85% gewijzigd door Muck op 22-03-2020 11:48:35 ]
pi_192202616
quote:
1s.gif Op zondag 22 maart 2020 11:04 schreef Muck het volgende:
Zo. De bezem is even door het topic geweest, wat nog niet meevalt met een hikkend forum.
Een aantal posts zijn weg, maar er zijn er ook een aantal blijven staan, omdat ze nuttige informatie en een prima discussie bevatten.
De gewijzigde posts zijn niet gelocked en kun je nog aanpassen als je dat wilt.

Het kan zijn dat ik iets gemist heb of net teveel heb geveegd, omdat schermen verspringen en time outs optreden. In dat geval: sorry daarvoor!
:o dus het ligt niet aan mijn tablet, iPhone en laptop dus dat alles zo moeilijk gaat hier met posten, en dan vooral quoten :(
Dan foeter ik ze dus heel de tijd voor niks uit :D
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_192262769
quote:
1s.gif Op zondag 22 maart 2020 07:10 schreef Noek het volgende:
Het virus gaat me eerder kapotmaken dan het vega vreten.
:D
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_192263074
Ik eet ook steeds minder vlees.
Een ding vind ik echt jammer: tempeh en tofu vind ik niet lekker smaken.
Alleen gefrituurde tempeh met veel kruiden, gefrituurde tofu puffs en silken tofu gaan wel.
Tofu uitpersen en daarna kruiden/bakken was hier ook geen succes.
Hebben jullie een recept met tempeh of tofu die ik echt eens moet proberen?
pi_192263664
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 10:28 schreef Yinny het volgende:
Ik eet ook steeds minder vlees.
Een ding vind ik echt jammer: tempeh en tofu vind ik niet lekker smaken.
Alleen gefrituurde tempeh met veel kruiden, gefrituurde tofu puffs en silken tofu gaan wel.
Tofu uitpersen en daarna kruiden/bakken was hier ook geen succes.
Hebben jullie een recept met tempeh of tofu die ik echt eens moet proberen?
Tofu en zeker tempeh moet je echt smaak geven want vanzichzelf smaakt het inderdaad nogal meh. Tofu neemt rauw niet veel smaak op, daarom kun je het beste in olie goudbruin bakken in blokjes. Dan wordt het al lekkerder maar vooral ook poreuzer en neemt het heel makkelijk smaken op. Dus aan het eind gooi je het in een saus , bijv zoetzuur, hoi sin, zwartebonensaus, of pindasaus of wat dan ook. Niet te lang meekoken want dan wordt het snel zompig, je wil het knapperig houden.

Voor tempeh geldt een beetje hetzelfde maar dat kun je ook van te voren marineren in een kruidige marinade. Het wordt minder bitter als je het eerst stoomt, dan marineren (hoe langer hoe beter), en dan bakken. Tempeh kun je ook fijnhakken en als gehaktvervanger gebruiken.
  PR en moderator woensdag 25 maart 2020 @ 19:13:53 #27
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192272742
Vegetarische kapsalon of vegetarische loempiaschotel? First world problem van de dag.

Edit: dit was bedoeld voor de slowchat maar vreemd genoeg is het hier niet eens off topic :D
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_192273126
De kapsalon van de vegan junk food bar is echt fokking lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit, incl eetbare bloemen. De porties zijn eigenlijk veel te groot maar toch eet ik ze meestal helemaal op, kan gewoon niet stoppen.
  PR en moderator woensdag 25 maart 2020 @ 19:39:37 #29
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192273325
quote:
7s.gif Op woensdag 25 maart 2020 19:29 schreef Farenji het volgende:
De kapsalon van de vegan junk food bar is echt fokking lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit, incl eetbare bloemen. De porties zijn eigenlijk veel te groot maar toch eet ik ze meestal helemaal op, kan gewoon niet stoppen.
Ik woon in de polder, geen hipstertenten in de buurt dus. Maar we hebben wel een heel goed cafetaria gelukkig met een aantal vega opties.

Ik eet nog wel een paar keer per week vlees trouwens maar probeer juist het vlees waarvan ik zeker weet dat het het meest onverantwoord is over te slaan. Geen vlees meer voor mij bij de snackbar, pizzeria, Subway, etc.

Bloemen op de kapsalon is wel gaaf trouwens!
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_192279619
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
pi_192280162
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 08:06 schreef Meridiaan het volgende:
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
Ik niet echt, maar appel of ananas past wel goed bij zuurkool, dat valt te overwegen.

Daarnaast moet je er vooral voor zorgen dat het niet te flauw wordt.
Ik kwam daarvoor met wat googelen wel een goeie tip tegen, ipv spekjes kun je blokjes pittige kaas gebruiken
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')