abonnement Unibet Coolblue
pi_192263664
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 10:28 schreef Yinny het volgende:
Ik eet ook steeds minder vlees.
Een ding vind ik echt jammer: tempeh en tofu vind ik niet lekker smaken.
Alleen gefrituurde tempeh met veel kruiden, gefrituurde tofu puffs en silken tofu gaan wel.
Tofu uitpersen en daarna kruiden/bakken was hier ook geen succes.
Hebben jullie een recept met tempeh of tofu die ik echt eens moet proberen?
Tofu en zeker tempeh moet je echt smaak geven want vanzichzelf smaakt het inderdaad nogal meh. Tofu neemt rauw niet veel smaak op, daarom kun je het beste in olie goudbruin bakken in blokjes. Dan wordt het al lekkerder maar vooral ook poreuzer en neemt het heel makkelijk smaken op. Dus aan het eind gooi je het in een saus , bijv zoetzuur, hoi sin, zwartebonensaus, of pindasaus of wat dan ook. Niet te lang meekoken want dan wordt het snel zompig, je wil het knapperig houden.

Voor tempeh geldt een beetje hetzelfde maar dat kun je ook van te voren marineren in een kruidige marinade. Het wordt minder bitter als je het eerst stoomt, dan marineren (hoe langer hoe beter), en dan bakken. Tempeh kun je ook fijnhakken en als gehaktvervanger gebruiken.
pi_192272742
Vegetarische kapsalon of vegetarische loempiaschotel? First world problem van de dag.

Edit: dit was bedoeld voor de slowchat maar vreemd genoeg is het hier niet eens off topic :D
Spoilers!
pi_192273126
De kapsalon van de vegan junk food bar is echt fokking lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit, incl eetbare bloemen. De porties zijn eigenlijk veel te groot maar toch eet ik ze meestal helemaal op, kan gewoon niet stoppen.
pi_192273325
quote:
7s.gif Op woensdag 25 maart 2020 19:29 schreef Farenji het volgende:
De kapsalon van de vegan junk food bar is echt fokking lekker en ziet er ook nog eens prachtig uit, incl eetbare bloemen. De porties zijn eigenlijk veel te groot maar toch eet ik ze meestal helemaal op, kan gewoon niet stoppen.
Ik woon in de polder, geen hipstertenten in de buurt dus. Maar we hebben wel een heel goed cafetaria gelukkig met een aantal vega opties.

Ik eet nog wel een paar keer per week vlees trouwens maar probeer juist het vlees waarvan ik zeker weet dat het het meest onverantwoord is over te slaan. Geen vlees meer voor mij bij de snackbar, pizzeria, Subway, etc.

Bloemen op de kapsalon is wel gaaf trouwens!
Spoilers!
pi_192279619
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
pi_192280162
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 08:06 schreef Meridiaan het volgende:
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
Ik niet echt, maar appel of ananas past wel goed bij zuurkool, dat valt te overwegen.

Daarnaast moet je er vooral voor zorgen dat het niet te flauw wordt.
Ik kwam daarvoor met wat googelen wel een goeie tip tegen, ipv spekjes kun je blokjes pittige kaas gebruiken
pi_192885001
Zo sterk als een beer met een vegetarisch dieet.

Ik zag dit bericht op Nu.nl.

https://www.nu.nl/dit-wor(...)ekt-door-corona.html

daar wordt je niet vrolijk van natuurlijk.

Maar toen moest ik een filmpje denken dat ik pas geleden gezien had, dus als de mensen
die nog steeds Vegetariėrs of Veganisten watjes zijn dan bedrogen uit. :D


Dat lieve kleine hondje bleek een Tibetaanse blauwe beer te zijn.

Ze vonden het al vreemd dat hij alleen maar fruit wilde eten en hij lustte wel noodles,
maar in tegenstelling van ''normale honden'' wilde hij geen vlees eten
.

Dus mocht je nog ooit eens naar China wilde gaan wat ik niet aan zou raden in deze tijd
of welke tijd dan ook.. :P Kijk uit voor die lieve kleine puppies, dat kleine puppie kan namelijk
2 meter lang worden en zal dan ook gewoon op achterpoten lopen dus rechtop net als
''de mens''.

8-)



Meer blijkbaar zijn er meer hondenrassen eigenlijk beren na een paar filmpjes hebben gekeken
dacht ik.... wie weet hoeveel mensen er eigenlijk een beer in huis hebben maar daar komen ze
snel achter als je dit filmpje ziet dan moet je toch toegeven dat het eigenlijk gewon een Beer is? :D


Ik had géén idee in welk topic dit moest plaatsen maar ik wilde het gewoon even met jullie
delen, vooral om veel mensen nog steeds denken de verganisten en vegetariers watjes zijn
dus daarom plaats ik het maar hier het kan ook geen kwaad denk ik, ik vond het gewoon
een leuk ''weetje''. :+
Albert Einstein Quote's:
"Soms betaal je het meest voor dingen die gratis zijn."
"Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen".
"Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal".
pi_192885023
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 08:06 schreef Meridiaan het volgende:
Heeft iemand een mooi, gezond recept voor zuurkoolquiche? Ik kom zelf nietbverder dan ui, zuurkool en filodeeg...
Jackfruit zou je evt kunnen gebruiken.
https://www.dehippevegeta(...)euwe-vleesvervanger/
Nu vind ik dat ook wel zurig dus ik zou er wel iets van zoet bij doen zoals echt ananas ofzo.
Go hard or go home
  dinsdag 23 juni 2020 @ 17:49:18 #34
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_193755401
Is er hier nog leven? Ik ben eens met rode linze gaan koken, het was best lekker. Maar ik ben nu wat nieuwe recepten aan het leren en vegetarische recepten zijn vaak nog wel even iets om in te komen.
Gelieve verwijderen
pi_193756657
Ik heb laatst linzenpate gemaakt van gele linzen voor als smeersel op brood. Wortel, ui, knoflook, bleekselderij aanbakken met een beetje kerriepoeder. Linzen erbij en water + bouillonblokje. Koken tot de linzen gaar zijn. In kleine bakjes doen, een paar in de vriezer en een in de koelkast. Vooral lekker met een cracotte!
pi_194187447
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 19:26 schreef -Straw- het volgende:
Wat vinden jullie de lekkerste nep gehakt? Ik heb nog niet echt een goede vervanger gevonden. Hamburgers daarentegen:9
Misschien zit er bij voor je...

pi_194189780


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 21-07-2020 12:13:45 (Triest doen op een forum :')) ]
Moeten zij weten
pi_194196123
quote:
11:48[/url] schreef H0D3NPYL het volgende:[/b]
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 21-07-2020 12:13:45 (Triest doen op een forum :')) ]
Ik weet niet wat er stond... maar la maar lullen.. hij komt van de klachtenbaak :+

KLB / De Vegetarische slager
pi_194207309
Mijn man lust geen kaas of noten door zijn eten dus blijft er weinig over aan vegetarische recepten. Elk recept waarvan ik denk dat is het wordt uitgeprobeerd en weggegooid of bewaard, dit is een recept wat mag blijven.
Soort shakshuka maar met een andere naam

BOMBAY EIEREN
voor 4 personen
Rooster zachtjes in een droge pan een minuut of twee tot geurig:
* 1 tl hele komijnzaadjes
* 2 tl hele korianderzaadjes
Wrijf de zaadjes fijn in vijzel of maal in specerijenmolen.
Verwarm een pan op hoog vuur.
Voeg een scheut olie toe en als die heet is:
* 1,5 grote ui, in dunne ringen
Bak 6 tot 8 minuten tot ze lekker bruin en gebakken zijn.
Voeg dan toe en bak nog een minuutje mee:
* 4 teentjes knoflook, fijngehakt
* 3 cm gemberwortel, fijngehakt of geraspt
* het gemalen komijn- en korianderpoeder van stap 1
Voeg toe en bak zo’n 30 seconden mee:
* 1 el tomatenpuree
Voeg dan toe en laat 15 minuten sudderen
* 2 blikken tomaat
* 1 tl zout
* 1 tl suiker
* ½ tl chilipoeder (sambal kan ook)
* ¼ tl kurkuma
Voeg (in plukjes/stapjes) toe en laat even slinken:
* 250g verse spinazie
Proef en breng op smaak met zout en peper of misschien citroensap.
Maak met een soeplepel een voor een kuiltjes in de saus en laat daar een rauwe eitje in glijden. Doe dat een voor een met:
* 6 middelgrote eieren
Je kunt met een deksel op de pan de eieren in een minuut of 8 laten stollen op het vuur. Of je zet de pan in de oven.
Garneren met:
* versgemalen zwarte peper
* handvol verse koriander
Erbij serveren om naar eigen smaak op te scheppen:
* 2 dl Griekse yoghurt
Eventueel op smaak gebracht met zout, gemalen komijn, verse koriander en citroensap.
Lekker met
* naan, Turks brood, stokbrood, losse broodjes, etc
pi_194217930
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:56 schreef Sorella het volgende:
Mijn man lust geen kaas of noten door zijn eten dus blijft er weinig over aan vegetarische recepten. Elk recept waarvan ik denk dat is het wordt uitgeprobeerd en weggegooid of bewaard, dit is een recept wat mag blijven.
Soort shakshuka maar met een andere naam

BOMBAY EIEREN

Wauw.. wat een lijst :D

Dat recept ga ik nog 3x lezen, maar ik weet zeker dat het lekker was als ik dat zo lees. :Y

Toevallig had ik gisteravond ook een helder moment om weer eens een paar foto's voor dit topic te maken
voordat ik ging eten :P

Het was een aardappelschotel, wat er precies in zat weet ik niet maar in ieder geval véél knoflook, uien, verse tomaten en een zooi verschillende kruiden, man had gekookten die had geen zin om het allemaal op te schrijven natuurlijk, maar het was in ieder geval lekker O+

en natuurlijk met Vegagehakt dat spreekt voor zich natuurlijk





genoeg saus over dus vanavond zal het wel spaghetti worden


Later een toetje met ananas en met toevallig de Sojaslagroom waar Hupje het over had.
Maar dat was weer in een ander topic. :+

quote:
0s.gif Op donderdag 1 augustus 2019 20:07 schreef Hupje het volgende:
Heeft iemand de nieuwe vegan slagroom van AH al geprobeerd?
https://www.ah.nl/producten/product/wi461861/ah-soja-topping
psssst....@Lienekien nog steeds de opschep lepels van AH die met jullie hulp bij elkaar gespaard had :D
  donderdag 23 juli 2020 @ 09:23:37 #41
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_194218090
The love you take is equal to the love you make.
pi_194218126
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:23 schreef Lienekien het volgende:
@:FANNvanhetlaatsteuur Wat leuk! O+
:D O+
pi_195234407
quote:
1s.gif Op zondag 22 maart 2020 11:04 schreef Muck het volgende:
Een aantal posts zijn weg, maar er zijn er ook een aantal blijven staan, omdat ze nuttige informatie en een prima discussie bevatten.
even een schopje...

ik was dit topic kwijt...nuttige informatie is įltijd welkom natuurlijk.
pi_195731915
Vega(n)s, ik heb een vraagje. Zouden jullie zo af en toe eens op een verpakking van je vleesvervanger of vega(n) smeersel willen kijken of deze dingen er niet op staan?

- Ui
- Uipoeder
- Knoflook
- Knoflook poeder
- Specerijen (mix/mengsel)

Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook. Ik kan maar geen vleesvervangers zonder vinden, behalve de kaasschnitzel van Vivera en de pulled oats die bij AH te koop zijn (en tofu enzo natuurlijk).
Ik kijk regelmatig op de site van een producent of op AH naar de ingrediėntendeclaratie maar er is zo veel te krijgen dat daar geen beginnen aan is. In de winkel raak ik nu natuurlijk zo min mogelijk aan dus dat is ook lastig.

Alvast bedankt :*
Spoilers!
pi_195732191
quote:
1s.gif Op maandag 19 oktober 2020 16:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vega(n)s, ik heb een vraagje. Zouden jullie zo af en toe eens op een verpakking van je vleesvervanger of vega(n) smeersel willen kijken of deze dingen er niet op staan?

- Ui
- Uipoeder
- Knoflook
- Knoflook poeder
- Specerijen (mix/mengsel)

Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook. Ik kan maar geen vleesvervangers zonder vinden, behalve de kaasschnitzel van Vivera en de pulled oats die bij AH te koop zijn (en tofu enzo natuurlijk).
Ik kijk regelmatig op de site van een producent of op AH naar de ingrediėntendeclaratie maar er is zo veel te krijgen dat daar geen beginnen aan is. In de winkel raak ik nu natuurlijk zo min mogelijk aan dus dat is ook lastig.

Alvast bedankt :*
Net de vegetarische schnitzel en de milner gouda schnitzel van Valess gecheckt en daar zit wel "specerijen" in (niet verder gespecificeerd) maar verder niet expliciet ui of knoflook.

Ik vrees dat het heel lastig wordt om iets zonder "specerijen" te vinden... sowieso lijkt me dat niet echt lekker. :D

Anders zit er niks op om het allemaal zelf te maken. Ik vind dit een leuk boek met goede recepten: https://www.bol.com/nl/p/de-vega-optie/9200000108666786/
pi_195732689
quote:
0s.gif Op maandag 19 oktober 2020 17:14 schreef Farenji het volgende:

[..]

Net de vegetarische schnitzel en de milner gouda schnitzel van Valess gecheckt en daar zit wel "specerijen" in (niet verder gespecificeerd) maar verder niet expliciet ui of knoflook.

Ik vrees dat het heel lastig wordt om iets zonder "specerijen" te vinden... sowieso lijkt me dat niet echt lekker. :D

Anders zit er niks op om het allemaal zelf te maken. Ik vind dit een leuk boek met goede recepten: https://www.bol.com/nl/p/de-vega-optie/9200000108666786/
Bedankt voor het nakijken. Dat specerijmengsel is meestal het probleem. Dan heb je 50% kans dat het er in zit. En dat vind ik irritant want misschien kan ik het dus wel eten.

Op veel verpakkingen staat wel gespecificeerd welke specerijen er gebruikt zijn. Maar bijna nooit op die van vleesvervangers helaas.

Zelf maken is altijd een optie maar daar heb ik niet altijd zin in ;) Ik ga wel even naar dat boek kijken.
Spoilers!
pi_195860925
Gisteren vegetarisch gegeten. Was nieteens de bedoeling maar een overschot aan appels en aardappels :D

Het werd dus hete bliksem :9


De kaashapjes zijn deze en zijn echt zo erg lekker :Y
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_195862337
quote:
Oh die wil ik wel proberen, tot nu toe vond ik de vegetarische rookworsten niet echt een succes.
pi_195870158
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2020 10:39 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Oh die wil ik wel proberen, tot nu toe vond ik de vegetarische rookworsten niet echt een succes.
+1

Gisteren trouwens heerlijk veganistische rendang gemaakt, met tempeh. Helaas vonden de kinderen het geen succes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')