abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 20 januari 2021 @ 00:21:31 #121
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_197520500
Wat ik wel jammer vind van vleesvervangers is dat er zoveel zout in zit.
pi_198011300
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2021 00:21 schreef LPFAN het volgende:
Wat ik wel jammer vind van vleesvervangers is dat er zoveel zout in zit.
Bij sommige valt het wel mee.

Ik heb echter de Unox vegetarische rookworst geprobeerd. Wat een tering zooi is dat zeg! Alsof je kauwbaar zout zit te eten! Het is gewoon ranzig!
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
pi_198392074
Het is de week zonder vlees, hebben mensen toevallig al toffe acties gespot?

Vorig jaar ging KFC helemaal vega, dat was echt top. Vind het echt jammer dat ze nu helemaal niets vega's meer hebben. Maar lees sowieso eigenlijk nu niet veel van lekkere vega opties om af te halen oid.
pi_198392195
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 14:12 schreef Myraela het volgende:
Het is de week zonder vlees, hebben mensen toevallig al toffe acties gespot?

Vorig jaar ging KFC helemaal vega, dat was echt top. Vind het echt jammer dat ze nu helemaal niets vega's meer hebben. Maar lees sowieso eigenlijk nu niet veel van lekkere vega opties om af te halen oid.
De BurgerKing heeft de plantbased burger. (Nog niet op, dus geen idee hoe 'ie smaakt). :)

Veel supermarkten hebben nu wel grote aanbiedingen op vleesvervangers (AH, COOP in elk geval) :Y
pi_198392257
Inslaan komende woensdag bij Hoogvliet. Alle Vivera 1 euro per pak. Wil de beemster schnitzels eens proberen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Redactie Sport / Supervogel maandag 8 maart 2021 @ 14:29:34 #126
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_198392319
quote:
1s.gif Op maandag 8 maart 2021 14:24 schreef FutureFairytale het volgende:
Inslaan komende woensdag bij Hoogvliet. Alle Vivera 1 euro per pak. Wil de beemster schnitzels eens proberen.
Ook bij de Plus *O* (voor de mensen zonder Hoogvlied)
pi_198392324
quote:
7s.gif Op maandag 8 maart 2021 14:20 schreef Candaasje het volgende:
De BurgerKing heeft de plantbased burger. (Nog niet op, dus geen idee hoe 'ie smaakt). :)
Ja, die ken ik wel. Onwijs lekker. Maar die hebben ze natuurlijk altijd wel. Zoek meer naar acties die speciaal voor deze week zijn. Beetje het gevoel dat vanwege corona nu niemand meedoet.
pi_198392495
quote:
7s.gif Op maandag 8 maart 2021 14:20 schreef Candaasje het volgende:

[..]

De BurgerKing heeft de plantbased burger. (Nog niet op, dus geen idee hoe 'ie smaakt). :)

Veel supermarkten hebben nu wel grote aanbiedingen op vleesvervangers (AH, COOP in elk geval) :Y
Dat van de AH zag ik ook toen ik de bonussen aan het bekijken was. Om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat het de week van zonder vlees was. :')
ROBODEMONS..................|:(
pi_198392538
Scoopy-app downloaden. Hebben vaak ook vega-producten voor weinig of gratisch.
pi_198392971
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 14:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, die ken ik wel. Onwijs lekker. Maar die hebben ze natuurlijk altijd wel. Zoek meer naar acties die speciaal voor deze week zijn. Beetje het gevoel dat vanwege corona nu niemand meedoet.
Die moet ik dan toch eens proberen! Ik had al besteld bij de smullers (ja zeg maar niks) en toen zag ik opeens de BK . Het werd dan een beetje veel van het goede.

En ah, ik zal mijn ogen eens openhouden! Op supermarkten na zie ik hier niet zoveel, maar goed, ik woon dan ook niet echt in een 'stad' zoals Utrecht of Den Haag, waar ik dergelijke acties wat eerder zou verwachten.
pi_198397837
Mijn dochter wil komend weekend sushi maken. Heeft iemand tips voor lekkere vega(n) vulling? We hebben een amazing oriental in de buurt, maar verder eigenlijk niks van toko’s of zo.
pi_198397884
Jumbo heeft vegan zalm en tonijn voor sushi/sashimi, mocht je echt een vis-alternatief zoeken.
pi_198398060
Ik vind mango lekker, en avocado, en liefst in combinatie met wat vegan mayo. Oh en komkommer werkt ook prima natuurlijk. Verder; wortel, groene asperges (maar dat hangt wel van het seizoen af).
pi_198400576
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 19:25 schreef Myraela het volgende:
Jumbo heeft vegan zalm en tonijn voor sushi/sashimi, mocht je echt een vis-alternatief zoeken.
Volgens mij ons filiaal niet. Ik heb het in elk geval nog nooit kunnen vinden.
  maandag 8 maart 2021 @ 21:07:41 #135
399061 kuolema
vermaledijd
pi_198400627
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 19:23 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wil komend weekend sushi maken. Heeft iemand tips voor lekkere vega(n) vulling? We hebben een amazing oriental in de buurt, maar verder eigenlijk niks van toko’s of zo.
Ik vul het altijd met gemarineerde tofu en avocado, bij elkaar.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_198401629
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 21:05 schreef Bleie het volgende:
Volgens mij ons filiaal niet. Ik heb het in elk geval nog nooit kunnen vinden.
Mijn winkel ook niet, maar eens in de zoveel tijd bestel ik de wat lastiger te verkrijgen dingen gewoon en haal het dan af in de winkel. Ideaal.

Deze is het: https://www.jumbo.com/vegan-zeastar-zalmon-sashimi-230g/361898PAK
pi_198406529
quote:
0s.gif Op maandag 8 maart 2021 21:07 schreef kuolema het volgende:

[..]

Ik vul het altijd met gemarineerde tofu en avocado, bij elkaar.
Marineer je de tofu zelf? Ik ben nog opzoek naar lekkere gemarineerde tofu. Of een recept daarvoor
ROBODEMONS..................|:(
pi_198406724
quote:
11s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 09:58 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Marineer je de tofu zelf? Ik ben nog opzoek naar lekkere gemarineerde tofu. Of een recept daarvoor
Ik marineer tofu nooit, dat spul neemt ongebakken toch niet of nauwelijks marinade op. Als het gebakken is gooi ik er een saus overheen en dat wordt dan bijna als een spons opgezogen.
pi_198407053
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 10:14 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik marineer tofu nooit, dat spul neemt ongebakken toch niet of nauwelijks marinade op. Als het gebakken is gooi ik er een saus overheen en dat wordt dan bijna als een spons opgezogen.
Heb je nog tips voor sausjes? Recepten?
ROBODEMONS..................|:(
pi_198407355
quote:
6s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 10:37 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Heb je nog tips voor sausjes? Recepten?
Pindasaus, altijd lekker, van die blokken uit de indonesische toko.
Een combi van hoisin en oestersaus met wat water (ik weet, oestersaus is niet echt vegetarisch, maar je kan dat ook vervangen door de vega variant, of chinese paddenstoelen/sojasaus ofzo)
Of een indiase "masala" saus op basis van oa gecaramelliseerde uien, knoflook, gember, en tomaten.
pi_198408552
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 10:57 schreef Farenji het volgende:

[..]

Pindasaus, altijd lekker, van die blokken uit de indonesische toko.
Een combi van hoisin en oestersaus met wat water (ik weet, oestersaus is niet echt vegetarisch, maar je kan dat ook vervangen door de vega variant, of chinese paddenstoelen/sojasaus ofzo)
Of een indiase "masala" saus op basis van oa gecaramelliseerde uien, knoflook, gember, en tomaten.
Bedankt, ga ik de volgende keer proberen. ^O^
ROBODEMONS..................|:(
  dinsdag 9 maart 2021 @ 22:13:17 #142
399061 kuolema
vermaledijd
pi_198418074
quote:
11s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 09:58 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Marineer je de tofu zelf? Ik ben nog opzoek naar lekkere gemarineerde tofu. Of een recept daarvoor
Ja. Eerst het vocht eruit persen. Dan in een marinade van sojasaus, citroensap, knoflook en gember leggen. Eventueel ahornsiroop o.i.d. erbij.
Vervolgens bakken in sesamolie.
Why are you wearing that stupid man suit?
  woensdag 31 maart 2021 @ 07:42:49 #143
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_198775440
Sorry als dit een domme vraag is maar nog even over het vegetarische broodbeleg. En dan vooral de nagemaakte vleeswaren zeg maar, weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Hoe weet je wat daarvan geschikt is om in te vriezen? Het staat nergens op? Op de meeste vleesvervangers die je als avondeten kunt gebruiken zeg maar staat het wel?
Het is voor mij een luxeproduct en ik kom eigenlijk nooit in de winkel. Alleen soms even als mijn dochter ook komt lunchen. Ik eet ook niet elke dag iets waar je beleg bij eet. En soms liggen er ook wel in de winkel met 50 procent korting plakkers. Zou om meerdere reden fijn zijn om te weten dus...
pi_199101073
Net verse pasta met champignonragout en gestoomde snijbonen op. Een goede manier voor een restje ragout :)

Ik moet wel zeggen dat ik vegetarisch of bijna-vegetarisch (zo noem ik recepten met alleen kippenbouillon of bv ansjovis) wel makkelijker vind dan echt veganistische recepten.
  woensdag 21 april 2021 @ 19:02:07 #145
56471 pinquit
oh my lama!
pi_199101479
quote:
0s.gif Op woensdag 31 maart 2021 07:42 schreef Luchtbel het volgende:
Sorry als dit een domme vraag is maar nog even over het vegetarische broodbeleg. En dan vooral de nagemaakte vleeswaren zeg maar, weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Hoe weet je wat daarvan geschikt is om in te vriezen? Het staat nergens op? Op de meeste vleesvervangers die je als avondeten kunt gebruiken zeg maar staat het wel?
Het is voor mij een luxeproduct en ik kom eigenlijk nooit in de winkel. Alleen soms even als mijn dochter ook komt lunchen. Ik eet ook niet elke dag iets waar je beleg bij eet. En soms liggen er ook wel in de winkel met 50 procent korting plakkers. Zou om meerdere reden fijn zijn om te weten dus...
Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom je het niet zou kunnen invriezen, maar je zou het eens via een socialmediakanaal (vaak snelste reactie) kunnen vragen aan een fabrikant of merk.
Meestal is 't ook wel lang houdbaar volgens mij
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zaterdag 24 april 2021 @ 07:09:27 #146
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_199133482
quote:
0s.gif Op woensdag 21 april 2021 19:02 schreef pinquit het volgende:

[..]

Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom je het niet zou kunnen invriezen, maar je zou het eens via een socialmediakanaal (vaak snelste reactie) kunnen vragen aan een fabrikant of merk.
Meestal is 't ook wel lang houdbaar volgens mij
Ja ik weet zelf ook niet goed waarom. Maar dat gaat zo in mijnhoofd als het op het ene ding wel staat en op het andere niet? Ik ga het eens navragen, dank je.
  zaterdag 24 april 2021 @ 11:43:35 #147
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_199135472
Ik zie de laatste tijd allemaal jackfruit recepten voorbij komen. Nu heb ik dat nog nooit gehad. Is dat wat?
pi_199160655
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 april 2021 11:43 schreef LPFAN het volgende:
Ik zie de laatste tijd allemaal jackfruit recepten voorbij komen. Nu heb ik dat nog nooit gehad. Is dat wat?
Het is geen goede eiwit vervanger, maar de draderige structuur doet het wel erg goed in pulled 'pork' of in stoofpotjes.
pi_200907449
Ik heb het al in het kookboekentopic gevraagd maar ook nog even hier: wat vinden jullie een goed kookboek voor vegetariėrs? Ik wil iemand er een cadeau doen.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_200908300
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 augustus 2021 12:33 schreef kuolema het volgende:
Ik heb het al in het kookboekentopic gevraagd maar ook nog even hier: wat vinden jullie een goed kookboek voor vegetariėrs? Ik wil iemand er een cadeau doen.
Als ik een kookboek koop komt het eigenlijk neer op de volgende dingen:
- zien (of klinken) de gerechten er lekker uit
- zijn de gerechten creatief (heb wel eens kookboeken gezien met 100 pasta recepten die ik zelf ook wel zou kunnen bedenken)
- welke ingrediėnten gebruiken ze, een ottolenghi gebruikt nog wel eens wat obsure bijv, moet een beetje je ding zijn, zo'n zoektocht
- hoe moeilijk/lang is het bereiden. Een beetje variatie vind ik wel prettig.

Ik zou zeggen: loop eens een boekenwinkel binnen en blader wat. Er ligt ongetwijfeld genoeg leuks
Robert Moog died for our synths
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')