Ik zie het nu pas maar Azië kan ik ook van harte aanbevelen. Op dit moment mijn meestgebruikte kookboek.quote:Op zaterdag 14 augustus 2021 14:03 schreef Tuindier het volgende:
Ik vind ‘Azie’
En ‘Vegan East’ erg fijne kookboeken!
Zoek eens op vegan gerechten. Daarin kom je sowieso geen ei tegen, en worden ook juist veel peulvruchten (zoals kikkererwten) gebruiktquote:Op woensdag 22 december 2021 22:22 schreef DutchieBre het volgende:
Ik denk er ook over om wat vaker te gaan eten zonder vlees. Waarom? Ik heb een erg slechte huid, heb overgewicht (flink) en wil eigenlijk gewoon wat “gezonder” gaan leven. Ben de laatste weken flink aan het lezen erover en heb het idee dat dit best een positieve wending kan geven aan mijn (ons) leven. Nu loop ik echter tegen het volgende aan: ik heb een erge allergie voor noten/pinda’s en lust (al sinds baby zijnde) absoluut geen eieren. Voor de rest heb ik geen “problemen” met eten what so ever. Vrijwel alle vegetarische gerechten bevatten of ei of noot. Kan iemand mij adviseren hoe ik hier omheen kan werken en toch goed vegetarisch kan eten, al mijn vitamines en mineralen binnen kan krijgen, maar deze twee componenten buitenwegen kan laten?
Thanks, ik ga eens kijkenquote:Op woensdag 22 december 2021 22:58 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Zoek eens op vegan gerechten. Daarin kom je sowieso geen ei tegen, en worden ook juist veel peulvruchten (zoals kikkererwten) gebruikt
Niet zomaar oesterzwamreepjes, maar végan oesterzwamreepjes!quote:Op zondag 13 maart 2022 20:00 schreef Farenji het volgende:
Oesterzwamreepjes, slimme manier om gewone oesterzwam flink duurder te verkopen.
De "vegan"-variant is wel iets goedkoper per kilo, maar verder identiekquote:Op zondag 13 maart 2022 23:11 schreef yinu het volgende:
[..]
Niet zomaar oesterzwamreepjes, maar végan oesterzwamreepjes!
Ik vind paddenstoelengehakt ook best hilarisch. Vegan paddenstoelengehakt, pardon. "Fijngesneden kastanjechampignons, nog niet gekruid zodat je er zelf je eigen smaak aan kan geven" ¤8,30 per kilo. In tegenstelling tot de gewone kastanjechampignons, ¤5,23 per kilo.
Of pindakaasquote:Op maandag 14 maart 2022 08:18 schreef Aether het volgende:
[..]
De "vegan"-variant is wel iets goedkoper per kilo, maar verder identiek
• https://www.ah.nl/product(...)-gesneden-oesterzwam
• https://www.ah.nl/product(...)n-oesterzwam-reepjes
Dit is nog erger dan falafel opeens vegan noemen.
Ik heb gisteren een paar stukken van de broccoli op. Hij was erg lekker. Een stuk minder zwaar dan een normale pizza.quote:Op maandag 14 maart 2022 22:54 schreef Lienekien het volgende:
Dr. Oetker heeft een nieuwe lijn vegan pizza’s. Vorige week in de bonus, dus eens geprobeerd.
De Spinach & Pumpkin Seeds viel tot nu toe het meest in de smaak.
De Veggiemix viel een beetje tegen.
De Broccoli & Mushroom moeten we nog proberen.
Meestal wel rijst of brood/wraps, maar niet altijd. Ik vind bonen en eieren ook een prima combi, vult lekker.quote:Op zondag 20 maart 2022 17:35 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik wist niet dat dit topic bestondVega opgevoed
Vraagje: als jullie peulvruchten gebruiken; eten jullie daar nog iets aan koolhydraten bij (denk aan rijst of pasta of aardappels etc)?
Dat heb ik nog nooit geprobeerd. Wat voor bonen eet je dan?quote:Op zondag 20 maart 2022 18:12 schreef Farenji het volgende:
[..]
Meestal wel rijst of brood/wraps, maar niet altijd. Ik vind bonen en eieren ook een prima combi, vult lekker.
Vanalles, bruine chili zwarte groene of witte, bijv in een pittige chili met tomaat en groente. Geen chili con carne maar con huevos. Roerei of gebakken ei erdoor.quote:Op zondag 20 maart 2022 18:20 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Dat heb ik nog nooit geprobeerd. Wat voor bonen eet je dan?
Ik eet niet zo vaak losse peulvruchten, eigenlijk. Ik gooi het vaak door een gerecht heen, en dan is het dus maar net afhankelijk van het gerecht. Als ik ze door een curry gooi, dan eet ik er nog wat naan bij. Maar ik maak ook graag lasagne met linzen in de tomatensaus.quote:Op zondag 20 maart 2022 17:35 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik wist niet dat dit topic bestondVega opgevoed
Vraagje: als jullie peulvruchten gebruiken; eten jullie daar nog iets aan koolhydraten bij (denk aan rijst of pasta of aardappels etc)?
De combinatie peulvruchten en granen in één maaltijd schijnt wel een goede te zijn. Iets met dat je dan een completer aminozuren pakket binnenkrijgt, maar het fijne weet ik er niet van, dat is vast te googelen.quote:Op zondag 20 maart 2022 17:35 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik wist niet dat dit topic bestondVega opgevoed
Vraagje: als jullie peulvruchten gebruiken; eten jullie daar nog iets aan koolhydraten bij (denk aan rijst of pasta of aardappels etc)?
En dit ja. Losse peulvruchten hou ik niet van, melig. Dus ik gooi ze gewoon overal doorheen. Bijv maaltijd met rijst/pasta/aardappelen/quinoa oid+groente+wat je er verder nog in wil, daar kieper ik dan gewoon altijd ook iets van linzen/kikkererwten/bonen doorheen als extra aanvulling. En ik maak vaak zelf een soort naanbrood van besan (kikkererwtenmeel) voor bij een maaltijd, dat vult ook mega.quote:Op zondag 20 maart 2022 19:06 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik eet niet zo vaak losse peulvruchten, eigenlijk. Ik gooi het vaak door een gerecht heen, en dan is het dus maar net afhankelijk van het gerecht. Als ik ze door een curry gooi, dan eet ik er nog wat naan bij. Maar ik maak ook graag lasagne met linzen in de tomatensaus.
Goed bezig!quote:Op zondag 27 maart 2022 15:27 schreef Sarabi het volgende:
Ik ga ook maar eens mee lezen hier. Al een paar weken geen vlees meer gekocht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |