abonnement Unibet Coolblue
pi_189512311
MartijnKlungel twitterde op dinsdag 15-10-2019 om 23:52:23 Alle ingangen naar het Binnenhof zijn vannacht al geblokkeerd door politiebusjes. Boeren willen morgen naar het Binnenhof, maar dat mag niet van minister Grapperhaus. Ook @rtvnoord volgt het #boerenprotest in Den Haag. https://t.co/qU2Sq2dWCw reageer retweet


quote:
Protesterende boeren gaan woensdag in ochtendspits op pad: grote problemen verwacht

De protesterende boeren die woensdag het Binnenhof in Den Haag willen gaan bezetten, zullen vermoedelijk in de ochtendspits voor grote problemen op wegen in het hele land zorgen. Ze hebben afgesproken om 09.00 uur bij het RIVM in Bilthoven en rijden daarna door naar Den Haag. Er doen naar verwachting duizenden boeren mee.

De actiegroep Farmers Defence Force heeft de planning voor het protest van woensdag 16 oktober vandaag bekendgemaakt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is eerst aan de beurt. Daar willen de boeren om 09.00 uur al zijn. ,,De Rijksdienst die met schimmige methodes en uitkomsten ons als grootste vervuiler heeft aangewezen'', staat in het programma.

Daarna rijden de 'trekkers, bussen en auto's' naar Den Haag met verschillende eisen: ,,eerst onafhankelijke metingen en pas daarna maatregelen. Geen eliminatie van boerenbedrijven, geen inbreuk op grondrechten.'' De Farmers Defence Force zegt te verwachten dat premier Rutte en landbouwminister Schouten de actievoerders woensdag aanhoren.



De plannen laten zien dat de boeren al vroeg op pad gaan. Dat zal opnieuw zorgen voor grote drukte op de Nederlandse wegen. Tijdens het protest van 1 oktober zorgden de boeren ook al voor ellenlange files.

De actie van komende woensdag, waar naar verwachting duizenden boeren aan mee zullen doen en die groter moet worden dan de boerenactie van vorige week, wordt gehouden uit protest tegen de kabinetsbesluiten. De boeren willen niet weggesaneerd worden en eisen onder meer een betere vergoeding voor nertsenfokkerijen die over enkele jaren verboden worden.

Ontbijt
Een delegatie van actievoerders blijft in Den Haag. Donderdag wil de actiegroep daar ontbijt klaarzetten voor burgers, om het 'ongemak' dat de demonstraties met zich mee hebben gebracht, te verzachten. Het moet een ontbijt worden met in Nederland geproduceerde producten. Die middag zullen de boeren die overnacht hebben in Den Haag ook nog een tocht maken langs verschillende rijksgebouwen in de stad, maakte actieleider Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force vanmiddag bekend.



https://www.ad.nl/binnenl(...)n-verwacht~a5cd1fe3/
quote:
Provincies zwichten voor boerenprotest: geen nieuwe stikstofregels voor boeren

Nadat Drenthe en Overijssel de regels geheel introkken, schortte Gelderland de invoering voorlopig op. In Groningen en Flevoland houdt het bestuur voet bij stuk.



Meerdere provinciebesturen hebben maandag besloten af te zien van de invoering van nieuwe stikstofregels. Drenthe en Overijssel schrapten de regels voor boeren, net als Friesland vorige week al deed. Gelderland schortte invoering ervan voorlopig op. Dit onder druk van demonstrerende boeren, die maandag met tractoren richting de provinciehuizen zijn getrokken. Groningen en Flevoland houden ondanks de protesten vast aan de gemaakte afspraken.

De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) zei maandagavond in een persconferentie dat het provinciebestuur voet bij stuk houdt en geen uitzonderingen maakt in de nieuwe stikstofregels. ,,Vier andere provincies hebben een andere keuze gemaakt. Wij hebben gemeend daaraan vast te moeten houden." Staghouwer zei vanaf morgen met de landbouwsector en het Rijk in gesprek te gaan over een oplossing.

Eerder op de dag was de binnenstad van Groningen het toneel van grimmig protest. Demonstrerende boeren belaagden agenten met hooi en reden betonnen paaltjes omver. Een tractor reed door een afzetting bij de Vismarkt - fietsers en voorbijgangers konden hem ternauwernood ontwijken. Eén boer werd gearresteerd nadat hij met zijn tractor geprobeerd zou hebben op een politiepaard in te rijden.

Bij het provinciehuis moesten agenten met wapenstokken de menigte bij de deur weg houden. De honderden boeren daar eisten het schrappen van de stikstofregels, en dreigden de deur uit het provinciehuis te rammen - een trekker vlak voor de ingang van het provinciehuis zette hun dreigement kracht bij. Toen er om 16.30 uur nog geen conclusie was, reed de tractor de deur van het provinciehuis er daadwerkelijk uit. Agenten konden voorkomen dat de menigte naar binnen drong, zo is te zien op beelden van RTV Noord.

Koepelorganisatie LTO Noord, dat de demonstratie organiseerde, keurt de actie af en vraagt leden terug naar huis te gaan.

Drenthe, Overijssel en Gelderland
In andere provincies ging het provinciebestuur wel overstag. De Drentse gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) zei maandagmiddag tegenover zo'n duizend boeren, die zich hadden verzameld bij het provinciehuis in Assen, dat de maatregelen worden ingetrokken. ,,Wij hebben goed geluisterd en geconstateerd dat we hetzelfde bedoelen", zei Jumelet. ,,We gaan samen terug en trekken in."

Eerder op de dag zei Jumelet nog dat de maatregelen zouden worden uitgesteld. ,,Daarmee zijn de beleidsregels van tafel tot er iets beters ligt." Later werd hij stelliger in zijn bewoordingen. Ook in Overijssel werden de stikstofregels voor boeren helemaal ingetrokken.

In Gelderland is de invoering van de maatregelen voorlopig opgeschort, in elk geval tot de collegevergadering van volgende week. Een woordvoerder laat weten dat het provinciebestuur in overleg gaat om de maatregelen ,,die voor agrariërs gelden niet of nog niet in te laten gaan".

Friesland al overstag
Vrijdag trokken enkele tientallen boeren voor een demonstratie naar Leeuwarden. Daar kregen zij van gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) te horen dat het nieuwe stikstofbeleid wordt ingetrokken.

Het intrekken of opschorten van de invoering van nieuwe stikstofregels betekent dat er voorlopig geen nieuwe vergunningen kunnen worden afgegeven aan boerenbedrijven. Door een verstrekkend besluit van de Raad van State mogen alleen stikstof-uitstotende uitbreidingen van bedrijven volgen als die uitstoot elders wordt gecompenseerd.

Boeren vinden dat zij onevenredig hard worden getroffen door de maatregelen. Maandag zorgen demonstrerende boeren in delen van het land voor verkeersopstoppingen. Behalve naar Assen en Groningen trokken zij op tractoren naar de provinciehuizen in onder meer Haarlem, Den Haag, Zwolle en Arnhem.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)erenprotest-a3976663


(illegale zender)
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_189512314
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 01:48 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Stikstofdepositie is bij uitstek een lokaal probleem. Van wat ze in China doen merken wij niks.
Je kan nog wel het beste jongetje van de klas zijn, maar als een ander jongetje in je klas een scheet laat heb je er wel last van.

quote:
Welnee, daar heb je best een keuze in. De overheid kan prima sturen naar een systeem waarin we minder voedsel voor de export produceren.

Kleinschalige boeren? Dat rijmt niet met stallen vol duizenden varkens.
Niet oneens, maar willen we dat? Willen we een stadstaat met parken worden? En ja, dat houdt in kleinschalige boeren. Er is dan geen ruimte (en wettelijke normen) meer voor megastallen

quote:
Ik pleit niet voor een Nederland zonder boeren, maar de huidige intensieve agrarische industrie is gewoonweg niet houdbaar. Dat gaat ten koste van de lucht- en waterkwaliteit en dus ook de volksgezondheid (maar denk ook aan bijvoorbeeld de Q-koorts), de natuur en het dierenwelzijn.
Het enige wat in de knel komt is de lokale natuur. Dierenwelzijn is in dit land al topprioriteit (vergeleken met de rest van de wereld), en ziektes blijf je altijd houden, met of zonder boeren.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 11:20:35 #3
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189512698
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 10:36 schreef Montagui het volgende:

[..]

Je kan nog wel het beste jongetje van de klas zijn, maar als een ander jongetje in je klas een scheet laat heb je er wel last van.
Leuk, alleen in het geval van stikstof zitten we niet in dezelfde klas als China. We zitten niet eens op dezelfde school.
quote:
[..]

Niet oneens, maar willen we dat? Willen we een stadstaat met parken worden? En ja, dat houdt in kleinschalige boeren. Er is dan geen ruimte (en wettelijke normen) meer voor megastallen
Het lijkt me wel dat we dat willen, ja. Nederland is gewoon te klein voor deze grootschalige en intensieve landbouw en veeteelt.

Of willen we koste wat kost vasthouden aan een systeem dat een hoop vervuiling en overlast geeft, zonder dat we er ook echt wat aan hebben?

Een kleinere agrarische sector levert weer (adem)ruimte op die anders ingezet kan worden.
quote:
[..]

Het enige wat in de knel komt is de lokale natuur.
Want van een slechte lucht- en waterkwaliteit hebben we zelf geen last?
quote:
Dierenwelzijn is in dit land al topprioriteit (vergeleken met de rest van de wereld), en ziektes blijf je altijd houden, met of zonder boeren.
Maar die bioindustrie zorgt wel voor een extra risico, denk bijvoorbeeld aan resistente bacteriën: zo is een kwart van de varkenshouders in Nederland besmet met MRSA. Dat is geen toeval, maar een direct gevolg van het antibioticagebruik in de bioindustrie.

Daarnaast betekenen de grote stromen in- en export van dieren en veevoer een verhoogd risico op het binnenhalen van ziektes vanuit het buitenland. De kans op het uitbreken van dierziekten (zoals in het verleden mond-en-klauwzeer, BSE, vogelgriep, etc.) wordt vervolgens sterk vergroot door onze hoge veedichtheid.

Alle grote pandemieën uit het verleden zijn ontstaan uit ziektes die van vee op mens overgingen, dus stellen dat we daar geen last van hebben zou een beetje onnozel zijn. Laat staan de economische schade ontstaan door het ruimen van een significant deel van de veestapel.
Huilen dan.
pi_189513026
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 11:20 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Leuk, alleen in het geval van stikstof zitten we niet in dezelfde klas als China. We zitten niet eens op dezelfde school.
We zitten wel op dezelfde school, en die heeft ook een naam - Aarde. Dus als wij het braafste jongetje van de klas zijn en het Chinese en een aantal andere jongetjes in de klas blijven ruften dan zeker wel dat wij daar last van gaan krijgen.

quote:
Het lijkt me wel dat we dat willen, ja. Nederland is gewoon te klein voor deze grootschalige en intensieve landbouw en veeteelt.

Of willen we koste wat kost vasthouden aan een systeem dat een hoop vervuiling en overlast geeft, zonder dat we er ook echt wat aan hebben?

Een kleinere agrarische sector levert weer (adem)ruimte op die anders ingezet kan worden.
Dan moet dat gezegd worden door de politiek. Dan weten we waar we aan toe zijn. Lijkt me vooral voor de boeren fijn om te weten of er nog toekomst voor ze is in Nederland, of dat ze elders hun heil moeten gaan zoeken.

quote:
Want van een slechte lucht- en waterkwaliteit hebben we zelf geen last?
[..]

Maar die bioindustrie zorgt wel voor een extra risico, denk bijvoorbeeld aan resistente bacteriën: zo is een kwart van de varkenshouders in Nederland besmet met MRSA. Dat is geen toeval, maar een direct gevolg van het antibioticagebruik in de bioindustrie.

Daarnaast betekenen de grote stromen in- en export van dieren en veevoer een verhoogd risico op het binnenhalen van ziektes vanuit het buitenland. De kans op het uitbreken van dierziekten (zoals in het verleden mond-en-klauwzeer, BSE, vogelgriep, etc.) wordt vervolgens sterk vergroot door onze hoge veedichtheid.

Alle grote pandemieën uit het verleden zijn ontstaan uit ziektes die van vee op mens overgingen, dus stellen dat we daar geen last van hebben zou een beetje onnozel zijn. Laat staan de economische schade ontstaan door het ruimen van een significant deel van de veestapel.
Of het 'vee' nu hier is of elders, ziektes blijf je toch houden. Of wil je omwille van de 'ziektes' het vee niet in jouw buurt? Liever de ziektes en het vee bij 'de buren'?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 12:11:49 #5
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189513314
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 11:45 schreef Montagui het volgende:

[..]

We zitten wel op dezelfde school, en die heeft ook een naam - Aarde. Dus als wij het braafste jongetje van de klas zijn en het Chinese en een aantal andere jongetjes in de klas blijven ruften dan zeker wel dat wij daar last van gaan krijgen.
Wat stikstof betreft niet dus.
quote:
[..]

Dan moet dat gezegd worden door de politiek. Dan weten we waar we aan toe zijn. Lijkt me vooral voor de boeren fijn om te weten of er nog toekomst voor ze is in Nederland, of dat ze elders hun heil moeten gaan zoeken.
[..]

Of het 'vee' nu hier is of elders, ziektes blijf je toch houden. Of wil je omwille van de 'ziektes' het vee niet in jouw buurt? Liever de ziektes en het vee bij 'de buren'?
Je mist al een paar keer het punt dat ik probeer te maken: het gaat om het systeem dat niet klopt.

Je lost legio problemen op door te stoppen met voer, dieren en vlees van de ene kant van de wereld naar de andere te slepen, en door voedselproductie niet te concentreren in gebieden met zeer intensieve en grootschalige agrarische industrie.

[ Bericht 4% gewijzigd door Isdatzo op 19-10-2019 12:29:30 ]
Huilen dan.
pi_189514005
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 12:11 schreef Isdatzo het volgende:
Wat stikstof betreft niet dus.
Laat mensen toch in de illusie dat iemand anders de schuldige is joh.. dat is namelijk lekker makkelijk ook al is het aantoonbaar niet zo.
Het is een beetje een chinees die auto rijd in China de schuld geven voor de doden in het verkeer in NL.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_189514039
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 12:11 schreef Isdatzo het volgende:

Je lost legio problemen op door te stoppen met voer, dieren en vlees van de ene kant van de wereld naar de andere te slepen, en door voedselproductie niet te concentreren in gebieden met zeer intensieve en grootschalige agrarische industrie.
Als je alle kosten in de prijs meeneemt dan is het gauw voorbij met het heen en weer verschepen van spullen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 13:19:48 #8
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189514161
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 13:08 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Laat mensen toch in de illusie dat iemand anders de schuldige is joh.. dat is namelijk lekker makkelijk ook al is het aantoonbaar niet zo.
Het is een beetje een chinees die auto rijd in China de schuld geven voor de doden in het verkeer in NL.
Ja, en dan vervolgens stellen dat voor iedereen die je in Nederland uit de auto krijgt er in China een extra auto bijkomt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 13:11 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Als je alle kosten in de prijs meeneemt dan is het gauw voorbij met het heen en weer verschepen van spullen.
Exact.
Huilen dan.
pi_189514260
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 13:19 schreef Isdatzo het volgende:
Ja, en dan vervolgens stellen dat voor iedereen die je in Nederland uit de auto krijgt er in China een extra auto bijkomt.
Klopt, maar het is een beetje mens eigen om de schuld altijd bij de ander te leggen. Er heerst een idee dat China massaal vervuilt, terwijl china momenteel 1 van de strengste milieu wetgeving heeft in de wereld. Ze sluiten zelfs fabrieken die zich er niet aan houden en dat kan omdat de regering is baas is over alles.
Zo werd er een fabriek gesloten vanwege milieudelicten die medicijnengrondstoffen maakte voor europa. Aangezien china en india alle landen van geneesmidellen voorzien, kwam europa en de VS direct in actie en helaas zwichte china daarvoor en is de fabriek weer open.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_189515222
Je zou maar hier wonen....



Dan geef mij maar:

“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 15:11:08 #11
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189515748
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 14:30 schreef Montagui het volgende:
Je zou maar hier wonen....

[ afbeelding ]

Dan geef mij maar:

[ afbeelding ]
Die staan tenminste ook netjes in de wei..

JUI / Koeien die slordig in de wei staan
pi_189519351
OPINIE

Syp Wynia – Bekentenissen van een boerenzoon

Hoe de boer eerst zoveel mogelijk, en nu zo weinig mogelijk moet produceren

[...]

De directe aanleiding van de recente demonstraties is het D66-plan om de Nederlandse veestapel te halveren (althans de varkens en de kippen, maar die nuance is iedereen vergeten). Dat plan kom nota bene uit de koker van het D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, die voor zijn Kamerlidmaatschap op het ministerie van Landbouw werkte en vervolgens de toplobbyist was van de Nederlandse zuivelindustrie. De Judasrol die De Groot wordt toegedicht helpt ook bij de emotie.

[...]

Waar het heen gaat staat niet vast. Maar dat we toegaan naar een Nederland dat de stikstofemissies goeddeels overlaat aan het buitenland en zelf vlees, melk en eieren juist importeert ligt in de rede. Stikstof, fosfaat en geïmporteerd veevoer en de boeren die daarvan profiteerden hebben hun werk gedaan. Zij moeten plaats maken voor zonnepanelen, windmolens en hier en daar een plukje biodiversiteit. Want Nederland gaat het anders doen. Hoe en wat precies, dat is nog wel een vraag. Die vraag komt nog wel. Heel lang kan het niet meer duren.

>>
https://www.sypwynia.nl/
via
https://tpo.nl/2019/10/19(...)-van-een-boerenzoon/
= zelfde artikel
shift-knop defekt
pi_189520326
Overigens ben ik van mening dat deze uitstekende post van @ACT-F best nog wel een keer gepost mag worden voordat hij vergeten wordt omdat het 1 van de laatste posts van het vorige deel was:

quote:
3s.gif Op vrijdag 18 oktober 2019 19:54 schreef ACT-F het volgende:

[..]

En hoe probeert onze regering dat aan te pakken?

- Door de uitstoot te verminderen bij boeren en automobilisten.

Betekent dit dat er weer gebouwd mag worden?

- Geen millimeter, ondanks dat onze regering anders beweert.

Waarom niet?

- Omdat de Wet natuurbescherming eist dat je moet aantonen dat je activiteit geen nadelig invloed heeft op een Natura 2000 gebied. Met deze maatregel toon je dat niet aan, want daar was het PAS voor bedoeld dat als rekenmodel diende voor een activiteit waar je parameters van je activiteit in kon stoppen en waar een resultaat uitrolde. Als dit negatief was kon je nog een ADC-toets doen om af te wegen of het maatschappelijk belang zwaarder weegt dan het milieubelang. Indien dit positief was dan kon je alsnog bouwen.

Het PAS is volledig van tafel geveegd op 29 mei dit jaar. Er is jaren geleden al gewaarschuwd dat het PAS juridisch niet stand kon houden, maar dit is genegeerd (=juridische incompetentie 1), evenals de zaken voordat het bij de RvS kwam. Pas na 29 mei werd er een commissie opgetuigd onder leiding van Remkes die naar een oplossing toegewerkt heeft wat juridisch onhaalbaar is (=juridische incompetentie 2). De Tweede Kamer is daar pas sinds gisteren van doordrongen.

- Waarom mag in Duitsland meer uitgestoten worden?

De EU heeft nergens bepaald welke waardes gehanteerd moeten worden. Het enige wat bepaald is dat Natura 2000 gebieden niet achteruit mogen gaan. Dus de depositie moet gelijk blijven of verminderen. Het is aan het EU-land om te bepalen hoe ze die doelen halen. Duitsland heeft veel ruimere waardes gehanteerd en er is niemand in Duitsland die erop tegen is waardoor de Duitse wet stand houdt. In Nederland hebben we voor aanzienlijk lagere waardes gekozen, maar het rekenmodel daarachter is niet nauwkeurig waardoor niet gegarandeerd kan worden dat de uitstoot daadwerkelijk onder de gekozen waardes blijft. Onze wet sneuvelde o.a. om die reden.

- Als Duitsland meer uitstoot, moeten wij dan minderen om de depositie van een Natura 2000 gebied in ons land te onder de kritische depositiewaarde te houden?

- Ja.

Dat is toch niet eerlijk?

- Er is sprake van rechtsongelijkheid, maar als je geen rechtszaak begint zul je ook geen gelijk krijgen (=juridische incompetentie 3). Onze overheid stelt de Europese regelgeving niet ter discussie maar probeert zich er juist aan te houden. Dat is ook wel begrijpelijk, want als land heb je zelf in de hand hoe je een wet invult. We wilden graag het braafste jongetje van de klas zijn door 1400x lager te zitten dan Duitsland en dat heeft ons genekt.

- Wat nu?

Nu moeten we een juridische uitweg zien te vinden. Er is geopperd om de toewijzing van Natura 2000 gebieden in te trekken zodat we weer kunnen bouwen, maar of dit juridisch haalbaar is, is voer voor juristen. Zoals het er nu voor staat kunnen we de komende jaren niet bouwen, omdat het optuigen van een nieuwe wet jaren tijd vergt. Met 300.000 bouwvakkers in dit land betekent het een flinke schadepost voor B.V. Nederland die wij met z'n allen mogen ophoesten. Het is daarbij de vraag of het bij die 300.000 banen blijft, want indirect raakt het iedereen. We zitten op de vooravond van een economische recessie, maar merken de gevolgen pas als het bedrijf waarvoor we werken bezuinigingsmaatregelen afkondigt.

- Dus het gaat niet alleen de boeren aan, maar iedereen?

Dat is wat de boeren ons duidelijk willen maken. Dit probleem kun je niet alleen bij de boeren neerleggen, want het gaat ons allemaal aan. De taart is ruwweg in drieën opgedeeld. De boeren, de rest van Nederland en het buitenland. Als alle boeren verhuizen en zich net over de grens van Nederland vestigen dan zal het aandeel boeren verdwijnen en het aandeel buitenland stijgen. Wat zijn we nu opgeschoten? We kunnen de rest van Nederland ook emigreren, zodat Nederland een natuurreservaat wordt. Zelfs dan mag je geen millimeter bouwen zolang je niet aangetoond hebt dat de depositie van een Natura 2000 gebied gelijk blijft of afneemt.

- Waar gaat dit nog over?!

Het vergt boerenverstand om dit te doorzien. De boeren en diens sympathisanten hebben het al door. De rest Nederland moet eerst zijn baan kwijt raken voordat die wakker wordt.
pi_189520362
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 10:29 schreef michaelmoore het volgende:

het verwerken van mest op het eigen land is verplicht en was bedoeld om weidegang te bevorderen .omdat de overheid denkt dat koeien in de weide horen , daarom houden boeren de koeien in de stal en injecteren de mest in de bodem
De overheid wil kennelijk koeien in de weide zien , echter veel koeien kunnen nauwelijks nog lopen en in de stal geven ze meer melk
Ah, hoeveel liter zijn de uiers nu volgens jou? Honderd??? :')
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 20:55:42 #16
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189520536
quote:
10s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 20:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ah, hoeveel liter zijn de uiers nu volgens jou? Honderd??? :')
van je zus ??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189521313
Even een vraag tussendoor, hoe gaan we dit plaatje nou duiden? Hieruit blijkt dat het aandeel van de landbouw helemaal niet zo groot is als de rest van al die alarmberichten...


Komt van het PBL, die Aerius als bron gebruiken.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 22:09:48 #18
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189522059
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 21:33 schreef AchJa het volgende:
Even een vraag tussendoor, hoe gaan we dit plaatje nou duiden? Hieruit blijkt dat het aandeel van de landbouw helemaal niet zo groot is als de rest van al die alarmberichten...
[ afbeelding ]

Komt van het PBL, die Aerius als bron gebruiken.
Hoe je dat moet duiden? Door in elk geval het bijschrift van de afbeelding erbij te zetten.

De berekende depositiedaling (gemiddelde over 6 gebieden verspreid over Nederland), komt door maatregelen die uitstoot van stikstof uit het buitenland, staluitstoots en verkeer verminderen. Mestaanwending- en stalmaatregelen vormen onderdeel van het PAS-pakket aan brongerichte maatregelen. Bron: Aerius 1.4.Kunderberg, Schoorlse Duinen, Engbertsdijksvenen, Grote Peel, de Wieden en de Drentsche Aa

Dit is dus de berekende stikstofdepositie ná het nemen van reductiemaatregelen.

Ik zit mobiel en heb nu geen tijd (en zin) om alles goed uit te zoeken, maar volgens mij is dit document uit 2012 (dus wellicht inmiddels achterhaald?) de bron van die figuur: https://edepot.wur.nl/238987

Wellicht dat je daar (hoofdstuk 3) de duiding kan vinden die je zoekt.

[ Bericht 3% gewijzigd door Isdatzo op 19-10-2019 22:16:12 ]
Huilen dan.
pi_189522263
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 22:09 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Hoe je dat moet duiden? Door in elk geval het bijschrift van de afbeelding erbij te zetten.

De berekende depositiedaling (gemiddelde over 6 gebieden verspreid over Nederland), komt door maatregelen die uitstoot van stikstof uit het buitenland, staluitstoots en verkeer verminderen. Mestaanwending- en stalmaatregelen vormen onderdeel van het PAS-pakket aan brongerichte maatregelen. Bron: Aerius 1.4.Kunderberg, Schoorlse Duinen, Engbertsdijksvenen, Grote Peel, de Wieden en de Drentsche Aa

Dit is dus de berekende stikstofdepositie ná het nemen van reductiemaatregelen.

Ik zit mobiel en heb nu geen tijd (en zin) om alles goed uit te zoeken, maar volgens mij is dit document uit 2012 (dus misschien inmiddels achterhaald) de bron van die figuur: https://edepot.wur.nl/238987

Wellicht dat je daar de duiding kan vinden die je zoekt.
Dat had ik gezien, de voorspelde daling met reductiemaatregelen kun je gewoon zien bij de 2018, 2024 en 2030 staven. Maar waar het mij om gaat is dat hier een enorme hoeveelheid "natuurlijk en onbekend" en "buitenland" tussen staat en dat het aandeel "boeren" om het maar even zo te zeggen vrij marginaal is.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 22:45:54 #20
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189523057
laat die boeren toch emigreren naar Polen of Canada of zo
boer zoekt vrouw ook mee

Klaar met die stront en kunstmest overal
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189523192
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 22:45 schreef michaelmoore het volgende:
laat die boeren toch emigreren naar Polen of Canada of zo
boer zoekt vrouw ook mee

Klaar met die stront en kunstmest overal
Denk dat als ze dit lezen ze ook klaar met jou zijn :W
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 22:57:16 #23
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189523287
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 22:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat had ik gezien, de voorspelde daling met reductiemaatregelen kun je gewoon zien bij de 2018, 2024 en 2030 staven. Maar waar het mij om gaat is dat hier een enorme hoeveelheid "natuurlijk en onbekend" en "buitenland" tussen staat en dat het aandeel "boeren" om het maar even zo te zeggen vrij marginaal is.
Ja, die indruk geeft die figuur inderdaad en ik vind dat ook lastig te rijmen met de andere beschikbare gegevens.

De meest recente data die ik zo snel heb kunnen vinden die de herkomst van stikstofdepositie weergeeft is dit:


Niet specifiek voor Natura 2000-gebieden, maar in de bron wel uitgesplitst per provincie. Data verkregen dmv het OPS-model (wat de basis van Aerius vormt).
Huilen dan.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 23:21:21 #24
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189523753
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 22:52 schreef rareman1 het volgende:

[..]

Denk dat als ze dit lezen ze ook klaar met jou zijn :W
ze kunnen me toch niet vinden en mijn auto rijd veel sneller dan een trekker
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189523756
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 23:21 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ze kunnen me toch niet vinden en mijn auto rijd veel sneller dan een trekker
Gauw naar Polen toe dan.
pi_189523971
quote:
zo doe je dat:
JanCeesVogelaar twitterde op zaterdag 19-10-2019 om 12:08:39 @TNO_pers @trouw Hallo TNO waarom hebben jullie de 123,6 Kton Nox uit de scheepvaart niet meegenomen in jullie "factsheet" bij CBS is deze wel te vinden https://t.co/AVBGr2r8nQ TNO zit alles er in jullie "Factsheet"?? Of keuzen gemaakt?? @thierrybaudet @HelmaLodders @JacoGeurts @TjeerdD66 reageer retweet
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_189524018
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 23:41 schreef Montagui het volgende:

[..]

zo doe je dat:
JanCeesVogelaar twitterde op zaterdag 19-10-2019 om 12:08:39 @:TNO_pers @:trouw Hallo TNO waarom hebben jullie de 123,6 Kton Nox uit de scheepvaart niet meegenomen in jullie "factsheet" bij CBS is deze wel te vinden https://t.co/AVBGr2r8nQ TNO zit alles er in jullie "Factsheet"?? Of keuzen gemaakt?? @:thierrybaudet @:HelmaLodders @:JacoGeurts @:TjeerdD66 reageer retweet
:)
pi_189524647
Dit hele probleem voelt als een administratieve probleem en niemand is gebaat bij de huidige situatie. Dan vraag je je soms af: waar zijn we nu mee bezig? Om een voorbeeld te noemen: de Oostvaardersplassen, daar loopt enorm veel vee rond in de buitenlucht. Gaan ze daar straks extra veel vee afschieten om aan de stikstofnormen te voldoen?

De overheden moeten aansturen op een eerlijke en gezonde economie. Ze moeten niet gevangen raken in regels die ooit zijn opgesteld met goede bedoelingen, maar die hun doel niet meer treffen.
pi_189525262
Een stuk of 10 kerncentrales, zou dat niet een oplossing zijn?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_189526782
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 10:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

het verwerken van mest op het eigen land is verplicht en was bedoeld om weidegang te bevorderen .omdat de overheid denkt dat koeien in de weide horen , daarom houden boeren de koeien in de stal en injecteren de mest in de bodem
De overheid wil kennelijk koeien in de weide zien , echter veel koeien kunnen nauwelijks nog lopen en in de stal geven ze meer melk

Dat al die fosfaat en ammoniak niet goed is in de grondwater dat weet men al jaren,daarom heeft de overheid weer fosfaatrechten ingesteld.

Misschien dat de overheid nu toestaat dat de mest verwerkt wordt tot droge mest en verkocht voor export
Hoe kom je in godsnaam aan die onzin?
pi_189526813
quote:
5s.gif Op zondag 20 oktober 2019 08:21 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Hoe kom je in godsnaam aan die onzin?
Dat vraag ik me inderdaad ook af.
Ik woon in een klein plattelandsdorpje en loop met mijn hond geregeld tussen de weilanden en daar zijn diverse veehouders met een hoop koeien en die zie ik toch echt regelmatig lopen en ook rennen _O_
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_189526991
quote:
5s.gif Op zondag 20 oktober 2019 08:21 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Hoe kom je in godsnaam aan die onzin?
Hij is gewoon een beetje laag bij de grond.
pi_189530843
Ik heb de neiging om de blokkeerboeren en de blokkeerklimaatjongeren op één hoop te gooien.
Het zijn gewoon blokkeerders. Punt uit.
En ze zijn verstard in hun eigen gelijk.
Verschillen:
Blokkeerboeren hebben de beschikking tot hun robuuste trekkers. Hierdoor de presentatie per individu veel indrukwekkender dan die bij de blokkeerklimaatjongeren.
Een trekker verschaft zich toegang tot plekken waar je enkel met je vege lijf gelijk wordt weggemept door oom agent.
Een trekkerbestuurder zit lekker veilig in zijn cabine tijdens het blokkeren. Een klimaatjongere gaat op de tramrails liggen en zet zijn leven op het spel.
Een blokkeerboer wil een dialoog met de overheid en ramt zo nodig een provinciehuisdeur.
Een klimaatjongere wordt door de overheid (Mark Rutte) uitgenodigd en zegt vervolgens af.
"Tegenstanders" van de klimaatboeren gaan de confrontatie aan (Tjeerd de Groot en Jesse Klaver). Bij de klimaatjongeren heb ik zover ik weet geen boerenleider, Geert Wilders of Thierry Baudet gezien die de jongeren toesprak.
Verder zijn ze allebei overtuigd van hun gelijk en hebben ze allebei hun favoriete wetenschappers.
Ipv de wetenschappers sommeren eens aan tafel te gaan zitten om tot een éénsluidend oordeel te komen gaan ze wetenschappelijke zienswijzen omvormen tot politieke stellingnames (zoals zovaak gebeurt). Het is hierdoor vergelijkbaar met verstarren in je eigen bijna religieuze overtuiging.
Kortom: alle ingrediënten voor de geldigheid van de hoefijzer-theorie (google maar).
De hoefijzertheorie zal door beide extremistische groepen worden ontkend.
Zo van "Nee hoor, wij zijn niet hetzelfde en we zijn het nergens met elkaar eens".
Maar dat is een contradictio in terminis.
Immers.... Ze zijn het er allebei over eens dat ze het nooit met elkaar eens zijn.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  zondag 20 oktober 2019 @ 14:40:14 #34
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189531091
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 14:22 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Ik heb de neiging om de blokkeerboeren en de blokkeerklimaatjongeren op één hoop te gooien.

Immers.... Ze zijn het er allebei over eens dat ze het nooit met elkaar eens zijn.
Bij de boeren gaat het dan ook niet om het klimaat he.
pi_189531427
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 14:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Bij de boeren gaat het dan ook niet om het klimaat he.
Is dit een mening of is dit cynisch bedoeld.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  zondag 20 oktober 2019 @ 15:10:30 #36
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189533778
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 14:22 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Ik heb de neiging om de blokkeerboeren en de blokkeerklimaatjongeren op één hoop te gooien.

Grote verschil is dat de ene groep rechtstreeks in z'n brood voorzieningen word geraakt en de ander niet.

[ Bericht 58% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2019 17:54:39 ]
pi_189533805
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 15:10 schreef AchJa het volgende:

[..]

De stikstofdepositiediscussie heeft geen reet met het klimaat te maken. Dat is geen mening maar een feit.
Niet met het klimaat idd, wel met natuur/ milieu. Biodiversiteit etc. Wordt maar al te vaak door elkaar gebruikt.
pi_189533823
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:53 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Grote verschil is dat de ene groep rechtstreeks in z'n brood voorzieningen word geraakt en de ander niet.
Dat rechtvaardigt de doodsbedreigingen, intimideren van e.o.a. bestuurslid van de RIVM niet die gewoon zijn werk doet en het schijt hebben aan de wet niet. Ze hadden op dezelfde manier behandeld moeten worden.
  zondag 20 oktober 2019 @ 18:01:15 #40
3542 Gia
User under construction
pi_189533876
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 15:08 schreef Twentsche_Ros het volgende:

Is dit een mening of is dit cynisch bedoeld.
Wordt het warmer door stikstof, regent het vaker of waait het harder door stikstof?
Volgens mij niet.
  zondag 20 oktober 2019 @ 18:02:59 #41
3542 Gia
User under construction
pi_189533903
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:56 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Niet met het klimaat idd, wel met natuur/ milieu. Biodiversiteit etc. Wordt maar al te vaak door elkaar gebruikt.
Zowel het veranderende klimaat als het stikstofprobleem hebben invloed op de natuur. Maar niet op elkaar.
  zondag 20 oktober 2019 @ 18:08:29 #42
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189534247
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:57 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat rechtvaardigt de doodsbedreigingen, intimideren van e.o.a. bestuurslid van de RIVM niet die gewoon zijn werk doet en het schijt hebben aan de wet niet. Ze hadden op dezelfde manier behandeld moeten worden.
Zo ken ik er ook nog één.

Het leger werd ingezet tegen de boeren. De Turken konden er ondertussen lekker op los slaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2019 18:19:36 ]
pi_189534403
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:18 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Zo ken ik er ook nog éénn.

Het leger werd ingezet tegen de boeren. De Turken konden er ondertussen lekker op los slaan.
Met 'het leger is ingezet' bedoel je dat er op z'n hoogst militairen onderweg zwaaiden naar de voorbijrijdende boeren? Ik ben het er wel mee eens dat de boeren net zo behandeld hadden moeten worden als de klimaatactivisten. Of andersom. Dat de wet niet of in mindere mate geldt voor groepen voor wie meer sympathie bestaat, is wat vreemd.
pi_189534479
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:26 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Met 'het leger is ingezet' bedoel je dat er op z'n hoogst militairen onderweg zwaaiden naar de voorbijrijdende boeren? Ik ben het er wel mee eens dat de boeren net zo behandeld hadden moeten worden als de klimaatactivisten. Of andersom. Dat de wet niet of in mindere mate geldt voor groepen voor wie meer sympathie bestaat, is wat vreemd.
Hé, als jij overdrijft, kan ik het ook.
pi_189534531
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:30 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Hé, als jij overdrijft, kan ik het ook.
Wat was er overdreven aan?
pi_189534610
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat was er overdreven aan?
Welke doodsbedreigingen?
pi_189534621
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:37 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Welke doodsbedreigingen?
I stand corrected. Doodsverwensingen.
pi_189536099
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:37 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Welke doodsbedreigingen?
"Boeren met een missie, Klaver in een kissie".
  maandag 21 oktober 2019 @ 05:19:34 #50
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189541792
Boeren moeten de trekkers laten staan dat zal veel schelen in de uitstoot van stikstof, gewoon weer met de hand melken als vroeger, kringloop landbouw
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189541796
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:53 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Grote verschil is dat de ene groep rechtstreeks in z'n brood voorzieningen word geraakt en de ander niet.
Klopt, de ene groep vreest voor hun centen, de andere voor hun leven.
pi_189541840
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 20:00 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

"Boeren met een missie, Klaver in een kissie".
Ludieke actie _O_
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_189542120
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 06:02 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Ludieke actie _O_
Ongeveer net zo ludiek als "Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf".
pi_189544365
Advies is om niet naar Oldenburg te gaan morgen gezien de Duitse boeren daar morgen naartoe gaan om te demonstreren.

https://www.oldambtnu.nl/(...)-om-te-demonstreren/
  maandag 21 oktober 2019 @ 11:53:46 #55
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189549894
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 11:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Je wil ook helemaal geen klaver in de wei. Gras is veel voedzamer voor de koeien.
De kern van het stikstof-probleem in één zin
Wie dit leest is gek
  maandag 21 oktober 2019 @ 17:50:13 #57
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_189550178
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 11:53 schreef AchJa het volgende:
Je wil ook helemaal geen klaver in de wei. Gras is veel voedzamer voor de koeien.
Groene polderwoestijnen, echt super.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 21 oktober 2019 @ 17:55:47 #58
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189550263
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 11:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Je wil ook helemaal geen klaver in de wei. Gras is veel voedzamer voor de koeien.
Gras 8)7 :W , je lijkt wel een domme parlementariër
Het is zaak dat voedermais meer gevoerd wordt ipv soja,
inderdaad, kringloop landbouw , vreten wat hier groeit, jii vreet ook liever avocado's en mango's
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/soja-sonee/
quote:
Onze veestapel heeft eiwitrijk voedsel nodig, zoals soja.
Die komt nu meestal van overzee en is dus niet duurzaam.
Hoe zorgen we dat onze koeien binnen de kringlooplandbouw passen, waardoor de natuur, het milieu en het klimaat minder worden belast? NEMO Kennislink geeft vijf oplossingen.

De grootste uitdaging voor de melkveehouderij is om drie kringlopen te sluiten: die van koolstof ( C ), stikstof (N) en fosfaat (P).
Stikstof en fosfaat komen vooral via krachtvoer en kunstmest de landbouw binnen en gaan via mest weer naar buiten.
Te veel mest – zowel dierlijke mest als kunstmest – zorgt voor te veel stikstof en fosfaat in de bodem, grondwater en oppervlaktewater.
Dat heeft negatieve gevolgen voor bijvoorbeeld de biodiversiteit en het drinkwater.
Dreamstime
“We zijn in Nederland een beetje doorgeschoten in het importeren van voer van elders. Dat komt omdat een boer hier dieren mag houden zonder dat hij voldoende grond heeft om zelf het veevoer op te verbouwen. Dat is een cruciale fout in ons landbouwsysteem”, zegt Zwier van der Vegte aan de telefoon. Hij is manager van melkveeproefbedrijf De Marke, een plek waar wetenschappers van Wageningen Universiteit al dertig jaar onderzoek doen naar kringlooplandbouw, een manier om voedsel te verbouwen waarbij het klimaat, milieu en de natuur zo min mogelijk worden belast.


[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 21-10-2019 18:04:34 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189550406
Vroeger hadden we veel fosfaat in het oppervlaktewater, toen was het water ook bijna overal groen. Tegenwoordig niet meer. Dus dat van die fosfaten valt wel mee en wordt gigantisch overdreven..
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:44:10 #60
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189550919
quote:
2s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:05 schreef machtpen het volgende:
Vroeger hadden we veel fosfaat in het oppervlaktewater, toen was het water ook bijna overal groen. Tegenwoordig niet meer. Dus dat van die fosfaten valt wel mee en wordt gigantisch overdreven..
Klopt. Overigens erg slecht voor de snoekbaars dat heldere water van tegenwoordig... -O-
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:45:35 #61
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189550941
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 17:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Gras 8)7 :W , je lijkt wel een domme parlementariër
Het is zaak dat voedermais meer gevoerd wordt ipv soja,
inderdaad, kringloop landbouw , vreten wat hier groeit, jii vreet ook liever avocado's en mango's
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/soja-sonee/
[..]

Waat rook jij eigemlijk? Moet goed spul zijn...
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:47:38 #62
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:52:22 #63
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_189551031
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:47 schreef AchJa het volgende:
Komt jullie soort wel eens buiten?
Jij ziet iets groens in de wind en denkt, wow natuur...?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:54:21 #64
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189551061
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:52 schreef Ringo het volgende:

[..]

Jij ziet iets groens in de wind en denkt, wow natuur...?
_O- _O_ _O_
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Komt jullie soort wel eens buiten?
jij rijdt wel eens langs lege weilanden ?/

[ Bericht 24% gewijzigd door michaelmoore op 21-10-2019 19:02:24 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:56:04 #65
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189551087
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:45 schreef AchJa het volgende:

[..]

Waat rook jij eigemlijk? Moet goed spul zijn...
'met kringloop landbouw gaat de melk duur worden, te duur voor export, en dan hebben we veel meer grond nodig, , hele dure grond


dus dan wordt de melk en de kaas erg duur, maar dat is niet erg zegt Schouten, ze denkt als we dat verplichtten dan stoppen ze vanzelf wel
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 21 oktober 2019 @ 19:46:10 #66
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189551974
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:52 schreef Ringo het volgende:
Jij ziet iets groens in de wind en denkt, wow natuur...?
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:54 schreef michaelmoore het volgende:
jij rijdt wel eens langs lege weilanden ?/
Vertel eens waar jullie vandaan komen? Stad of platteland? Ik ben opgegroeid in een boerengehucht in Fryslan en heb jarenlang bij verschillende boeren gewerkt. Ik heb best wel een beetje een idee van wat eea inhoudt.
  maandag 21 oktober 2019 @ 19:49:43 #67
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_189552038
Ha, het autoriteitsargument.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 21 oktober 2019 @ 19:51:14 #68
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189552063
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 19:46 schreef AchJa het volgende:

[..]


[..]

Vertel eens waar jullie vandaan komen? Stad of platteland? Ik ben opgegroeid in een boerengehucht in Fryslan en heb jarenlang bij verschillende boeren gewerkt. Ik heb best wel een beetje een idee van wat eea inhoudt.
Dat laat je hier anders niet merken.
Huilen dan.
  maandag 21 oktober 2019 @ 19:54:25 #69
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189552120
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 19:51 schreef Isdatzo het volgende:

Dat laat je hier anders niet merken.
Ik verschil gewoon van mening en sta compleet anders in de wedstrijd dan jou, maar daar waren in het vorige deel al achter he. Want jij hebt wel volkomen gelijk?

Waarom gaat je verder niet in op de opmerkingen die ik maak vwb de aanpak? Dat je misschien ook eens naar iets anders kunt kijken dan naar stikstofdepositie alleen?
  maandag 21 oktober 2019 @ 19:55:44 #70
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:03:18 #71
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189552339
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 19:51 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Dat laat je hier anders niet merken.
nee inderdaad
als jij denkt dat koeien gras eten, ja ze eten ook gras als ze eens een keer in de wei komen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:04:30 #72
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189552416
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:53 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Grote verschil is dat de ene groep rechtstreeks in z'n brood voorzieningen word geraakt en de ander niet.
Blokkeer klimaat jongeren worden ook in hun broodvoorziening geraakt.
Als ze niet demonstreren. Ze kregen er gewoon geld voor.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Moderator maandag 21 oktober 2019 @ 20:08:10 #74
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_189552451
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:11:09 #75
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189552510
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:04 schreef AchJa het volgende:

[..]

Toch niet weer deze he! _O-

Wat krijgen ze dan volgens jou?

[ afbeelding ]

Speciaal voor jou.
ach joh, laat het de minister lekker uitzoeken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:12:20 #76
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:12:44 #77
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189552611
Zojuist een uitstekend item op rtl nieuws.

En boer die 25% reductie op z'n uitstoot weet te behalen door een paar simpele dingen:
- Minder eiwitrijk voedsel voor de koeien
- Niet de poep en plas samen laten komen, want dan reageert het op elkaar en krijg je extra gassen
- Meer de koeien buiten op de wei, want op stal is de poep en plas lastig te scheiden.
- Bij mest uitrijden, water toevoegen. Want dat kapselt het gas in.

Volgens uit eigen zeggen van de boer kost hem dit niets extras.
Efficiënt als een malle dus. Bij wijze van spreken is morgen dus, met deze maatregelen, de hele crisis opgelost.

Volgende scene in het item legt rtl nieuws het voor aan greenpeace. Hun reactie:
'ja leuk, maar we willen gewoon minder dieren'.

Over klimaatdrammertjes en kleine kindjes gesproken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:16:46 #79
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189552621
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:12 schreef AchJa het volgende:

[..]

Vertel even waar kuil en hooi van gemaakt zijn? Dat groeit aan de bomen toch?
inkuilen? dat doen we al veel jaren niet meer
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189552629
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:16 schreef Red_85 het volgende:
Zojuist een uitstekend item op rtl nieuws.

En boer die 25% reductie op z'n uitstoot weet te behalen door een paar simpele dingen:
- Minder eiwitrijk voedsel voor de koeien
- Niet de poep en plas samen laten komen, want dan reageert het op elkaar en krijg je extra gassen
- Meer de koeien buiten op de wei, want op stal is de poep en plas lastig te scheiden.
- Bij mest uitrijden, water toevoegen. Want dat kapselt het gas in.

Volgens uit eigen zeggen van de boer kost hem dit niets extras.
Efficiënt als een malle dus. Bij wijze van spreken is morgen dus, met deze maatregelen, de hele crisis opgelost.

Volgende scene in het item legt rtl nieuws het voor aan greenpeace. Hun reactie:
'ja leuk, maar we willen gewoon minder dieren'.

Over klimaatdrammertjes en kleine kindjes gesproken.
Is dat niet die boer die ook een speciale ontheffing heeft voor zijn maniet van bemesten? Dit komt me bekend voor.
pi_189552650
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:17 schreef Chia het volgende:

[..]

Is dat niet die boer die ook een speciale ontheffing heeft voor zijn maniet van bemesten? Dit komt me bekend voor.
Kon ik niet uit het item opmaken.

Item laat wel goed zien wat er aan de hand is. Boeren doen zat aan reductie van hun footprint. Maar volgens een paar extreme gekkies is het nooit genoeg tot die industrie is uitgeroeid.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:19:41 #82
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:41:39 #83
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189553088
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wie is "we"?
gaat stinken , vrselijk
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:42:52 #84
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189553109
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 19:54 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik verschil gewoon van mening en sta compleet anders in de wedstrijd dan jou, maar daar waren in het vorige deel al achter he. Want jij hebt wel volkomen gelijk?

Waarom gaat je verder niet in op de opmerkingen die ik maak vwb de aanpak? Dat je misschien ook eens naar iets anders kunt kijken dan naar stikstofdepositie alleen?
Op welke opmerkingen doel je nu precies? Misschien lees ik eroverheen, maar ik zie jou vooral heel erg happen in het aas van michaelmoore.

En de terechte opmerking over 'groene polderwoestijnen' van Ringo wordt door jou met een ad hominem beantwoord.

[ Bericht 6% gewijzigd door Isdatzo op 21-10-2019 20:50:16 ]
Huilen dan.
pi_189553240
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:18 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Kon ik niet uit het item opmaken.

Item laat wel goed zien wat er aan de hand is. Boeren doen zat aan reductie van hun footprint. Maar volgens een paar extreme gekkies is het nooit genoeg tot die industrie is uitgeroeid.
Dat e.e.a. is afgenomen zegt niet zoveel over de feitelijke situatie.
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:53:02 #86
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189553391
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat e.e.a. is afgenomen zegt niet zoveel over de feitelijke situatie.
Kijk het even na op uitzending gemist ofso en kom dan terug.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 21 oktober 2019 @ 20:55:46 #88
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189553418
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:42 schreef Isdatzo het volgende:

Op welke opmerkingen doel je nu precies? Misschien lees ik eroverheen, maar ik zie jou vooral heel erg happen in het aas van michaelmoore.
In 1 van de andere zoveel topics over hetzelfde...

quote:
En de terechte opmerking over 'groene polderwoestijnen' van Ringo wordt door jou met een ad hominem beantwoord.
Wat moet ik anders met zo'n opmerking? Alsof heel Nederland een grasveld gaat worden.
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:01:07 #89
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189553553
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:18 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Kon ik niet uit het item opmaken.

Item laat wel goed zien wat er aan de hand is. Boeren doen zat aan reductie van hun footprint.
Een deel van de boeren doet vast hun best, maar hoe je het ook wendt of keert: Nederland is te klein om op deze manier al dat voedsel voor de export te produceren als je de boel nog een beetje leefbaar wil houden.

Ik snap ook niet zo goed wat je nou tegen het inkrimpen van de veestapel kan hebben. Die hele industrie levert niet eens zo bijster veel op, maar zorgt wel voor een hoop vervuiling. Waarom koste wat kost vasthouden aan een systeem dat niet werkt?
quote:
Maar volgens een paar extreme gekkies is het nooit genoeg tot die industrie is uitgeroeid.
Gelukkig hoef je je van die paar extreme gekkies weinig aan te trekken, en ik snap ook niet hoe het noemen ervan je punt dat 'boeren al zat doen' kracht bijzet.
Huilen dan.
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:05:48 #90
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189553673
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:55 schreef AchJa het volgende:

[..]

In 1 van de andere zoveel topics over hetzelfde...
Ik heb werkelijk geen idee waar je nu aan refereert.
quote:
[..]

Wat moet ik anders met zo'n opmerking? Alsof heel Nederland een grasveld gaat worden.
Dat die gigantische lappen raaigras nul biodiversiteit kennen. Dat het leven in het oppervlaktewater in de polders zo goed als dood is.

En dit was z'n punt niet volgens mij, maar als je voor de grap eens naar wat satellietbeelden kijkt dan zal je zien dat Nederland al grotendeels een grasveld is.
Huilen dan.
pi_189553678
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:54 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Kijk het even na op uitzending gemist ofso en kom dan terug.
Je zegt dat een paar extreme gekkies dit doorduwen, maar feit is dat er een aantal vonnissen liggen waardoor de overheid nu in een impasse zit en geen vergunningen kan verstrekken totdat duidelijk is hoe o.a. de Habitat-richtlijnen worden gerespecteerd en het stikstof gehalte in Natura 2000-gebieden omlaag gaat. Dat heeft verder weinig met voor of tegen de boeren zijn te maken, noch dat er sprake is van een aantal 'gekkies'. Het is jammer dat de discussie zo de extremistische kant op wordt gestuurd en je 'tegen onze boeren bent' als je niet van mening bent dat de boeren maar onverminderd door moeten kunnen gaan.
pi_189553756
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:06 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je zegt dat een paar extreme gekkies dit doorduwen, maar feit is dat er een aantal vonnissen liggen waardoor de overheid nu in een impasse zit en geen vergunningen kan verstrekken totdat duidelijk is hoe o.a. de Habitat-richtlijnen worden gerespecteerd en het stikstof gehalte in Natura 2000-gebieden omlaag gaat. Dat heeft verder weinig met voor of tegen de boeren zijn te maken, noch dat er sprake is van een aantal 'gekkies'. Het is jammer dat de discussie zo de extremistische kant op wordt gestuurd en je 'tegen onze boeren bent' als je niet van mening bent dat de boeren maar onverminderd door moeten kunnen gaan.
Nou.
Of het nu urgenda of die andere mafkees is geweest. Die rechtszaken kwamen van een aantal drammertjes met te veel tijd over.

Tevens zijn hele groepen die gewoon 'tegen' boeren zijn. Stallen binnenkomen en zogenaamd 'misstanden' willen aankaarten. Gewoon, lekker, om boeren te saboteren en in kwaad daglicht te zetten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_189553783
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:42 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Op welke opmerkingen doel je nu precies? Misschien lees ik eroverheen, maar ik zie jou vooral heel erg happen in het aas van michaelmoore.

En de terechte opmerking over 'groene polderwoestijnen' van Ringo wordt door jou met een ad hominem beantwoord.
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wederom geen antwoord. Maar we zijn het van je gewend.
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 20:55 schreef AchJa het volgende:

[..]

In 1 van de andere zoveel topics over hetzelfde...
[..]

Wat moet ik anders met zo'n opmerking? Alsof heel Nederland een grasveld gaat worden.
Hier moet ik @AchJa toch even bijvallen.
Ook ik heb gemerkt dat @michaelmoore geen antwoord geeft op vragen.

Dat is dan wel vervelend communiceren met zo'n iemand!

Nog een voorbeeld!

NWS / Europese Transfer Unie is een feit
pi_189553838
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:11 schreef Bocaj het volgende:

[..]


[..]


[..]

Hier moet ik @:AchJa toch even bijvallen.
Ook ik heb gemerkt dat @:michaelmoore geen antwoord geeft op vragen.

Dat is dan wel vervelend communiceren met zo'n iemand!

Nog een voorbeeld!

NWS / Europese Transfer Unie is een feit
Raar mannetje idd. Zuigen, selectief quoten en vooral niet op vragen en argumenten in gaan.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:18:27 #95
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189553911
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:01 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Ik snap ook niet zo goed wat je nou tegen het inkrimpen van de veestapel kan hebben.
Die hele industrie levert niet eens zo bijster veel op, maar zorgt wel voor een hoop vervuiling. Waarom koste wat kost vasthouden aan een systeem dat niet werkt?
[
juist , het is tij de provincie is al fors gronden aan het opkopen en de minister wil op kringloop landbouw , nou dan is t gauw klaar

wat kan jou t verder schelen , werk je in die industrie ergens, slootharker ofzo, loonwerker
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:25:08 #96
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189554062
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:05 schreef Isdatzo het volgende:

Ik heb werkelijk geen idee waar je nu aan refereert.
Hier doelde ik bv. op: NWS / Boeren naar Den Haag met de tractor #28 BOERUHHH

quote:
Dat die gigantische lappen raaigras nul biodiversiteit kennen. Dat het leven in het oppervlaktewater in de polders zo goed als dood is.
Ik ben een verwoed sportvisser en ik kan je verklappen dat het leven en visstand in de polderwateren beter dan ooit is. Sowieso (het kwam al eerder ter sprake) zit er veel minder fosfaat in het water en is het water enorm helder tov een jaar of 25 geleden.

Op bv de Koeverdermeer (ja, buitenwater maar de polders malen daar rechtstreeks op) kun je buiten de vaargeul gewoon de bodem zien tot ongeveer een meter diepte, ook tieren de waterplanten er welig. Mijn vader heeft dat voor het laatst in de jaren 60 gezien...

quote:
En dit was z'n punt niet volgens mij, maar als je voor de grap eens naar wat satellietbeelden kijkt dan zal je zien dat Nederland al grotendeels een grasveld is.
Dat valt allemaal wel een beetje mee. En ik blijf erbij, ik heb liever grasveld dan beton. Daarnaast komt dat grasveld echt niet alleen door stikstof, boeren zaaien ook slim in met soorten gras he. Het is niet dat als ze bemesten dat alleen het gras groeit.
pi_189554070
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:01 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Een deel van de boeren doet vast hun best, maar hoe je het ook wendt of keert: Nederland is te klein om op deze manier al dat voedsel voor de export te produceren als je de boel nog een beetje leefbaar wil houden.

Ik snap ook niet zo goed wat je nou tegen het inkrimpen van de veestapel kan hebben. Die hele industrie levert niet eens zo bijster veel op, maar zorgt wel voor een hoop vervuiling. Waarom koste wat kost vasthouden aan een systeem dat niet werkt?
[..]

Gelukkig hoef je je van die paar extreme gekkies weinig aan te trekken, en ik snap ook niet hoe het noemen ervan je punt dat 'boeren al zat doen' kracht bijzet.
Waar ik vooral mee zit is dat de beste producten naar het buitenland gaan en wij weer shit importeren. Omdat de supermarkten hun enorme marges willen cashen.
Boeren produceren voor het buitenland omdat daar wel die kwaliteit gewaardeerd wordt en ze een eerlijkere prijs krijgen.
Waarom moeten wij Iers en Argentijns rundvlees hebben en Nieuw Zeelands Lamsvlees? Heb zelfs Nieuw Zeelandse uien gezien bij lidl... Wtf doet dat hier als de Wieringermeerpolder er vol mee zit?
We hebben hier fantastische goederen.

Die bio-industrie is idd helemaal niet nodig. Maar nu die er wel is en de boeren de afgelopen jaren veel hebben geïnvesteerd in moderne faciliteiten omdat dat moest van wetgevingen, vind ik wrang om ze nu als de oorzaak weg te zetten van de uitstoot. Lekker makkelijk als je net een paar kolencentrales hebt geopend, dsm en shell in je land hebt met enorme faciliteiten en de hoogovens hele steden in de grouwe as zetten.

Maar de boeren moeten inkrimpen...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:27:40 #98
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189554102
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:11 schreef Bocaj het volgende:

[..]


[..]


[..]

Hier moet ik @:AchJa toch even bijvallen.
Ook ik heb gemerkt dat @:michaelmoore geen antwoord geeft op vragen.

Dat is dan wel vervelend communiceren met zo'n iemand!

Nog een voorbeeld!

NWS / Europese Transfer Unie is een feit
Ik ben het met je eens dat met uiterst vervelend is om met michaelmoore te discussiëren. Ik zie hem hier ook niks inhoudelijks bijdragen, dus dan rest de vraag: waarom er steeds op blijven reageren?
Huilen dan.
pi_189554197
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hier doelde ik bv. op: NWS / Boeren naar Den Haag met de tractor #28 BOERUHHH
[..]

Ik ben een verwoed sportvisser en ik kan je verklappen dat het leven en visstand in de polderwateren beter dan ooit is. Sowieso (het kwam al eerder ter sprake) zit er veel minder fosfaat in het water en is het water enorm helder tov een jaar of 25 geleden.

Op bv de Koeverdermeer (ja, buitenwater maar de polders malen daar rechtstreeks op) kun je buiten de vaargeul gewoon de bodem zien tot ongeveer een meter diepte, ook tieren de waterplanten er welig. Mijn vader heeft dat voor het laatst in de jaren 60 gezien...
[..]

Dat valt allemaal wel een beetje mee. En ik blijf erbij, ik heb liever grasveld dan beton. Daarnaast komt dat grasveld echt niet alleen door stikstof, boeren zaaien ook slim in met soorten gras he. Het is niet dat als ze bemesten dat alleen het gras groeit.
Klopt idd niet wat hij zegt. De bio diversiteit is groot in de buitengebieden en ook de wateren zijn prima. De visstand is heel goed hoor ik van vrienden die het wel leuk vinden te vissen.

Wat me ook opvalt zijn de grote hoeveelheden roofvogels. Buizerds, Sperwers, Kiekendieven en zelfs Slechtvalken tieren weelderig de laatste jaren. Dat zijn allemaal top-of-the-foodchain rovers. Die zitten er echt niet als het niet goed gaat met de natuur.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:39:15 #100
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189554391
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:31 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Klopt idd niet wat hij zegt. De bio diversiteit is groot in de buitengebieden en ook de wateren zijn prima. De visstand is heel goed hoor ik van vrienden die het wel leuk vinden te vissen.

Wat me ook opvalt zijn de grote hoeveelheden roofvogels. Buizerds, Sperwers, Kiekendieven en zelfs Slechtvalken tieren weelderig de laatste jaren. Dat zijn allemaal top-of-the-foodchain rovers. Die zitten er echt niet als het niet goed gaat met de natuur.
juist ik kan hier ook in de rivier zwemmen, iets wat vroeger onmogelijk was, dat komt door de milieumaatregelen en daar moeten we mee doorgaan

Het is over met 50% van de boeren zoals we die kennen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:48:14 #101
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189554549
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:31 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Klopt idd niet wat hij zegt. De bio diversiteit is groot in de buitengebieden en ook de wateren zijn prima. De visstand is heel goed hoor ik van vrienden die het wel leuk vinden te vissen.

Wat me ook opvalt zijn de grote hoeveelheden roofvogels. Buizerds, Sperwers, Kiekendieven en zelfs Slechtvalken tieren weelderig de laatste jaren. Dat zijn allemaal top-of-the-foodchain rovers. Die zitten er echt niet als het niet goed gaat met de natuur.
Idd die bio diversiteit ook weer zoiets, als het echt zo beroerd was gegaan hier was er wel wat meer uitgestorven dan alleen de Beierse Woelmuis:

quote:
In Europa stierf sinds 1900 (mogelijk) slechts één zoogdiersoort uit, de Beierse woelmuis. Maar het is niet uitgesloten dat deze soort zich nog ergens ophoudt in een dal in Oostenrijk.
En net wat je zegt, waar vroeger de Buizerd en Kiekendief redelijk zeldzaam waren, althans je was blij als je er 1 zag moet je tegenwoordig oppassen dat je er niet 1 kapot rijdt op de snelweg. En wat te denken van de ooievaar en aalscholver? Mensen die denken dat de natuur kapot aan het gaan is letten echt niet op.
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:49:12 #102
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189554568
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:39 schreef michaelmoore het volgende:

juist ik kan hier ook in de rivier zwemmen, iets wat vroeger onmogelijk was, dat komt door de milieumaatregelen en daar moeten we mee doorgaan

Het is over met 50% van de boeren zoals we die kennen
Het kan dus prima met boeren, waarom moet 50% weg dan?
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:54:02 #103
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189554666
Ik kan jullie aanraden het uitstekende boek The Sixth Extinction van Elizabeth Kolbert te lezen wanneer je denkt dat het, door het zien van wat ooievaars en buizerds, allemaal wel meevalt.

Serieus, een aanrader.
Huilen dan.
  maandag 21 oktober 2019 @ 21:55:31 #104
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189554699
quote:
‘Opheffing Natura 2000 beste oplossing na PAS-uitspraak’

De PAS-uitspraak van de Raad van State was juridisch juist, maar ook statistisch onzinnig. De beste oplossing om Nederland van het slot te krijgen is volgens hem opheffing van de Natura 2000-gebieden.

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) was een trucage: op papier was er een afname van de stikstofdepositie, terwijl in werkelijkheid de depositie toenam. Dat de Raad van State een streep heeft gezet door het PAS was dus terecht. Maar wel mosterd na de maaltijd. Na 10 jaar PAS was de trucage bijna uitgewerkt. De depositieruimte was bijna op en bij sommige Natura 2000-gebieden mocht er geen gram extra stikstof bij. Een klein deel van Nederland zat dus al op slot voordat de Raad van State heel Nederland compleet op slot zette.
Drempelwaarden

Nederland zit vooral op slot omdat de drempelwaarden in het PAS (0,05 en 1 mol stikstof/ha/jaar) niet meer mogen worden gebruikt om kleine toenames van de stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden toe te staan zonder natuurvergunning. Dat deze drempelwaarden niet meer mogen worden gebruikt, heeft niks te maken met de hoogte van de drempelwaarden. De drempelwaarden in het PAS waren de strengste van Europa. De drempelwaarden mogen niet worden gebruikt omdat voor deposities onder de drempelwaarden met een trucage depositieruimte was vrijgemaakt (zie punt 29.1 van de uitspraak).
Memo werd niet bij uitspraak betrokken

Hiermee is het beantwoorden van de vraag of deposities onder de drempelwaarden überhaupt schadelijke gevolgen zouden kunnen hebben voor Natura 2000-gebieden, vakkundig door de Raad van State omzeild. Het niet bij de uitspraak betrekken van een memo van het RIVM was – op zijn zachtst gezegd – wat minder vakkundig van de Raad van State. In deze memo was onderbouwd dat deposities onder de drempelwaarde van 0,05 mol N/ha/jaar op geen enkele wijze schadelijk kan zijn voor Natura 2000-gebieden. De memo was volgens de regels op tijd ingediend, maar werd toch uit de beschouwing gelaten omdat de memo zo complex zou zijn, dat hier niet binnen 10 dagen op kon worden gereageerd (punt 10 van de uitspraak).
Vliegenpoepje

Het aantonen dat deposities onder de drempelwaarde van 0,05 mol stikstof/ha/jaar geen enkel effect kunnen hebben op een Natura 2000-gebied, is echter niet zo complex: 0,05 mol stikstof is 0,7 gram. In kunstmest zit 12% stikstof. Een depositie van 0,05 mol/ha/jaar op een Natura 2000-gebied zal dus hetzelfde effect hebben als het jaarlijks bemesten van 10.000 vierkante meter Natura 2000-gebied met circa 6 gram kunstmest: 6 gram kunstmest per 10.000 vierkante meter. Dat is 0,6 mg kunstmest per vierkante meter. Een vliegenpoepje.

Onzekerheid van de achtergronddepositie

Een andere reden waarom deposities onder de drempelwaarden geen effect kunnen hebben op een Natura 2000-gebied is de onzekerheid van de achtergronddepositie. De achtergronddepositie in Nederland is gemiddeld meer dan 1.700 mol stikstof per hectare. De onzekerheid van deze gemiddelde stikstofdepositie is 30%. Dat is een behoorlijk grote onzekerheid. De onzekerheid van de achtergronddepositie op 1 hectare Natura 2000-gebied is echter nog groter: 70% (zie publicatie PBL). Door deze grote onzekerheid leveren stikstofdeposities onder de drempelwaarden statistisch gezien geen enkele bijdrage aan de totale stikstofdepositie. De onzekerheid in de achtergronddepositie is zelfs zo groot, dat de stikstofdepositie in werkelijkheid helemaal geen ‘probleem’ hoeft te zijn. Of een ‘probleem’ dat niet is op te lossen. Waarschijnlijk het laatste. Want volgens natuurbeschermers wordt de biodiversiteit van de Natura 2000-gebieden ernstig aangetast door de hoge stikstofdepositie.
Beierse woelmuis

Aantasting van de biodiversiteit is volgens natuurbeschermers een ecologische ramp die het voortbestaan van de mens bedreigt. Dat deze stelling met minstens 1.700 mol zout moet worden genomen, blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Stichting Milieu Wetenschap en Beleid: de afgelopen 500 jaar is slechts 0,05% van de door de wetenschap beschreven soorten uitgestorven. In Europa stierf sinds 1900 (mogelijk) slechts een zoogdiersoort uit, de Beierse woelmuis.

Geen ecologische ramp

De stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden zal dus geen ecologische ramp veroorzaken, laat staan het voortbestaan van de mens bedreigen. Er worden hooguit een paar planten verdrongen door planten die niet zo geliefd zijn bij natuurbeschermers. Zoals gras, brandnetels en.. bomen: er worden door natuurbeheerders complete bossen omgekapt, zodat we kunnen blijven genieten van heide. Natuurliefhebbers die aangeven dat ze liever door een bos lopen dan over de heide, hebben het niet begrepen: 100 jaar geleden was er veel meer heide. En 100 jaar geleden was alles veel beter in Nederland. Inclusief de natuur. Toch?
Fanatieke natuurbeschermers

Het komt er in feite dus op neer dat Nederland op slot zit omdat een aantal fanatieke natuurbeschermers en ecologen ons wijs hebben gemaakt dat we dezelfde planten en dieren moeten hebben dan 100 jaar geleden, dat de biodiversiteit van Natura 2000-gebieden van levensbelang is en dat de biodiversiteit wordt bedreigd door de ammoniakemissie van de intensieve veehouderij. Dat laatste geloven we maar al te graag. Want wie is niet tegen die megastallen met varkens of kippen?
‘Extensieve’ melkveehouderij saneren

Maar wie denkt dat door de PAS-uitspraak de intensieve veehouderij zal worden aangepakt, komt waarschijnlijk bedrogen uit. Want de meest voor de hand liggende maatregel om de stikstofdepositie te verminderen is het saneren van de ‘extensieve’ melkveehouderij. Melkveehouderijen zijn namelijk verantwoordelijk voor bijna 50% van de ammoniakemissie, emitteren bovendien het broeikasgas methaan en kunnen – in tegenstelling tot de intensieve veehouderij – geen luchtwasser op hun stal plaatsen om de emissie van ammoniak tegen te gaan.

Wat het gevolg kan zijn van het saneren van de melkveehouderij, staat in het aangrijpende artikel in het NRC, 'Wij zijn goed voor dieren'. In dit artikel wordt beschreven hoe een nertsenfokker door het fokverbod depressief wordt en uiteindelijk zelfmoord pleegt.

Draconische maatregelen om de stikstofdepositie te verminderen kunnen dus – in tegenstelling tot biodiversiteit – wel dodelijk zijn. Er is gelukkig een minder draconische oplossing: het opheffen van Natura 2000-gebieden.

U kunt dan over een paar jaar misschien niet meer over de hei wandelen, maar wel door een bos en langs een wei met koeien. Ook mooi.
Boerderij.nl

Ik heb deze al vaker gepost en hier sta ik ook volledig achter, vooral dit stuk:

quote:
Geen ecologische ramp

De stikstofdepositie op Natura 2000-gebieden zal dus geen ecologische ramp veroorzaken, laat staan het voortbestaan van de mens bedreigen. Er worden hooguit een paar planten verdrongen door planten die niet zo geliefd zijn bij natuurbeschermers. Zoals gras, brandnetels en.. bomen: er worden door natuurbeheerders complete bossen omgekapt, zodat we kunnen blijven genieten van heide. Natuurliefhebbers die aangeven dat ze liever door een bos lopen dan over de heide, hebben het niet begrepen: 100 jaar geleden was er veel meer heide. En 100 jaar geleden was alles veel beter in Nederland. Inclusief de natuur. Toch?

Fanatieke natuurbeschermers

Het komt er in feite dus op neer dat Nederland op slot zit omdat een aantal fanatieke natuurbeschermers en ecologen ons wijs hebben gemaakt dat we dezelfde planten en dieren moeten hebben dan 100 jaar geleden, dat de biodiversiteit van Natura 2000-gebieden van levensbelang is en dat de biodiversiteit wordt bedreigd door de ammoniakemissie van de intensieve veehouderij. Dat laatste geloven we maar al te graag. Want wie is niet tegen die megastallen met varkens of kippen?
  maandag 21 oktober 2019 @ 22:30:55 #105
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189555423
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:54 schreef Isdatzo het volgende:
Ik kan jullie aanraden het uitstekende boek The Sixth Extinction van Elizabeth Kolbert te lezen wanneer je denkt dat het, door het zien van wat ooievaars en buizerds, allemaal wel meevalt.

Serieus, een aanrader.
Serieus? Leest dit boek! Dat is je antwoord?
  maandag 21 oktober 2019 @ 23:01:44 #106
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189555929
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:49 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het kan dus prima met boeren, waarom moet 50% weg dan?
Het kan beter zonder boeren en om ruimte te maken voor water, natuur, infra, wegen en woningen en voor de natuur te beschermen tegen de stikstof problematiek en de ammoniak en Fosfaat

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 21-10-2019 23:12:00 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 21 oktober 2019 @ 23:26:23 #107
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189556319
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 23:01 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Het kan beter zonder boeren en om ruimte te maken voor water, natuur, infra, wegen en woningen en voor de natuur te beschermen tegen de stikstof problematiek en de ammoniak en Fosfaat
Gooi jezelf toch weg.
  maandag 21 oktober 2019 @ 23:36:48 #108
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189556478
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:49 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het kan dus prima met boeren, waarom moet 50% weg dan?
omdat ze 80% meer produceren dan dat we hier nodig hebben.
50% is dus overbodig en is uitsluitend bedoeld winsten te maken ten koste van de natuur.
Tot nooit .......
  maandag 21 oktober 2019 @ 23:40:59 #109
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_189556541
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 22:30 schreef AchJa het volgende:
Serieus? Leest dit boek! Dat is je antwoord?
Jij komt aanzetten met een stukkie uit een of ander brancheblaadje voor het boerenbedrijf (“Schaf die natuurgebieden toch af”), hoe geloofwaardig wil je het hebben?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_189556603
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:55 schreef AchJa het volgende:

[..]

Boerderij.nl

Ik heb deze al vaker gepost en hier sta ik ook volledig achter, vooral dit stuk:
[..]

Enerzijds altijd de mond vol hebben over de verloedering van Nederland in allerlei opzichten en dan anderzijds, wanneer het er op aan komt, is de teloorgang van stukjes Nederlandse natuur, ineens geen enkel probleem. Maffe situatie.

En nee, dat is niet persoonlijk naar jou.
  maandag 21 oktober 2019 @ 23:58:19 #111
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189556819
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 23:45 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Enerzijds altijd de mond vol hebben over de verloedering van Nederland in allerlei opzichten en dan anderzijds, wanneer het er op aan komt, is de teloorgang van stukjes Nederlandse natuur, ineens geen enkel probleem. Maffe situatie.

En nee, dat is niet persoonlijk naar jou.
teloorgang stukjes natuur ????????????????? 8)7 8)7 8)7
Ze kopen wekelijks 10 boeren weg
Zesduizend voetbalvelden nieuwe natuur in Nederland

https://www.bij12.nl/nieu(...)natuur-in-nederland/

quote:
Zesduizend voetbalvelden nieuwe natuur in Nederland
2 oktober 2019
Nederland heeft er in 2018 ruim drieduizend hectare nieuw ingerichte natuurgebieden bij gekregen.
Ook de kwaliteit van de natuurgebieden ging licht vooruit. Om dit herstel door te zetten, gaan provincies en Rijk het natuurbeleid verbreden naar andere sectoren.
Dit staat in de Vijfde Voortgangsrapportage Natuur die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de twaalf provincies, verenigd in het Interprovinciaal Overleg (IPO), vandaag tijdens de Natuurtop publiceren.

Ons land kreeg er vorig jaar ruim drieduizend hectare ingerichte natuur bij. Dat is een oppervlakte van zo'n zesduizend voetbalvelden.
Provincies kochten in 2018 bijna achttienhonderd hectare extra grond om als nieuwe natuur in te richten.

Uit de Voortgangsrapportage Natuur over 2018 blijkt dat provincies meer nieuwe natuur hebben verworven en ingericht dan voorgaande jaren.


Bovendien gaan provincies in de komende negen jaar nog ruim eenenveertigduizend hectare nieuwe natuur toevoegen aan het Natuurnetwerk Nederland (NNN).
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 00:13:43 #112
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189556981
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 22:30 schreef AchJa het volgende:

[..]

Serieus? Leest dit boek! Dat is je antwoord?
Was er een concrete vraag of reactie waarop je van mij een antwoord verwachtte?

Enneh, het is serieus een goed boek.
Huilen dan.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 00:24:52 #113
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189557094
een beetje off topic mss, maar als ik die zie moet ik wel een beetje aan Lubach denken:

pi_189557099
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:31 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Wat me ook opvalt zijn de grote hoeveelheden roofvogels. Buizerds, Sperwers, Kiekendieven en zelfs Slechtvalken tieren weelderig de laatste jaren. Dat zijn allemaal top-of-the-foodchain rovers. Die zitten er echt niet als het niet goed gaat met de natuur.
Roofvogels hadden het in de jaren 60 en 70 heel moeilijk in Nederland, vanwege het vele gif dat gebruikt werd in de landbouw. Nadat het gebruik werd ingeperkt ging het meteen een stuk beter.

Buizerdstand is stabiel. Buizerd is een vogel met een breed voedselspectrum en is daarom minder vatbaar voor snelle veranderingen van zijn leefgebied.

Sperwer heeft zich de afgelopen 30 jaar aangepast van bosvogel naar een leven in de stad of de randen daarvan. Sperwerpopulatie loopt terug maar niet heel snel. Buiten de bebouwde kom gaat het niet goed met sperwers.

Slechtvalk was hier in Nederland zo goed als uitgestorven, maar heeft Nederland weer ontdekt vanuit een fokprogramma in Duitsland. Slechtvalk heeft zich aangepast en is tegenwoordig ook een vogel die goed kan leven in de stad. Elke stad heeft tegenwoordig slechtvalken op de hoogste gebouwen.

De 3 soorten kiekendieven die we hier hadden zijn er nog, maar de blauwe gaat het heel erg slecht mee. Grauwe broedt alleen nog maar in Oost-Groningen dankzij een fanatieke groep beschermers. Bruine heeft Nederland weer bevolkt vanuit de Flevopolder, een toevalligheidje.

Weet je welke vogels die groene woestijnen fijn vinden? Die ganzen die de laatste jaren massaal hierheen komen en wat dan weer als een probleem wordt gezien.
Radio Espantoso
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 00:47:06 #115
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189557302
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 00:25 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Roofvogels hadden het in de jaren 60 en 70 heel moeilijk in Nederland, vanwege het vele gif dat gebruikt werd in de landbouw. Nadat het gebruik werd ingeperkt ging het meteen een stuk beter.

Buizerdstand is stabiel. Buizerd is een vogel met een breed voedselspectrum en is daarom minder vatbaar voor snelle veranderingen van zijn leefgebied.

Sperwer heeft zich de afgelopen 30 jaar aangepast van bosvogel naar een leven in de stad of de randen daarvan. Sperwerpopulatie loopt terug maar niet heel snel. Buiten de bebouwde kom gaat het niet goed met sperwers.

Slechtvalk was hier in Nederland zo goed als uitgestorven, maar heeft Nederland weer ontdekt vanuit een fokprogramma in Duitsland. Slechtvalk heeft zich aangepast en is tegenwoordig ook een vogel die goed kan leven in de stad. Elke stad heeft tegenwoordig slechtvalken op de hoogste gebouwen.

De 3 soorten kiekendieven die we hier hadden zijn er nog, maar de blauwe gaat het heel erg slecht mee. Grauwe broedt alleen nog maar in Oost-Groningen dankzij een fanatieke groep beschermers. Bruine heeft Nederland weer bevolkt vanuit de Flevopolder, een toevalligheidje.

Weet je welke vogels die groene woestijnen fijn vinden? Die ganzen die de laatste jaren massaal hierheen komen en wat dan weer als een probleem wordt gezien.
Vanwaar 'groene woestijn'?
Is dat weer een mode termpje van wat milieudrammers en boerenhaters wat het grasland een negatieve connotatie moet geven?

Woestijn leeft amper wat. Op het gras en in de sloten leeft veel. Die vergelijking gaat niet op. Wat is het dan?

Vergeet niet dat NL op het Noord Europese laagland woont. The Great Plains of Europe. Dit is NL.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 00:51:57 #116
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189557336
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 00:47 schreef Red_85 het volgende:


Woestijn leeft amper wat. Op het gras en in de sloten leeft veel. Die vergelijking gaat niet op. Wat is het dan?
Ja, dat is inderdaad de vergelijking. En die gaat best aardig op voor monocultureel grasland.
Huilen dan.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 00:55:19 #117
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189557357
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 23:45 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Enerzijds altijd de mond vol hebben over de verloedering van Nederland in allerlei opzichten en dan anderzijds, wanneer het er op aan komt, is de teloorgang van stukjes Nederlandse natuur, ineens geen enkel probleem. Maffe situatie.

En nee, dat is niet persoonlijk naar jou.
Teloorgang?

Vanwaar? Natuur in NL doet het juist boven verwachting goed werd de afgelopen jaren gezegd. Maar nu er een paar gekkies wat rechtszaken hebben aangespannen, is het kommer en kwel geworden...
Raaaaaaar dat 'natuur' in een zaal wordt bepaald. Lekker theoretisch weer.

Probleem is dat die natuur niet vast staat voor de boeren. Bufferzones van 4 of 5 km moeten gerespecteerd worden. Als iedere keer een stukje er officieel wordt bij betrokken, schuift die grens ook weer op. Tot ze vastzitten.

Zit je dan met je investeringen en levensonderhoud.

Snap die boeren wel. Beleid van likmevestje dit. Continu andere wetten, continu andere richtlijnen. Continu een ander stofje wat in de mode is. Continu die wijzende vinger.
Nooit eens bij de grote industrie binnenstappen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 00:57:48 #118
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189557377
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 00:51 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ja, dat is inderdaad de vergelijking. En die gaat best aardig op voor monocultureel grasland.
Ben ik het niet mee eens.
Loop jij wel eens buiten? Er leeft heel veel op de akkers, plassen en weides. Van woelmuizen tot speciale vogels aan toe.
Of zijn bossen is ook een monocultuur. Hertjes, zwijntjes, kraaien. Muisjes.

Is dat opeens ook een woestijn?

Onzinterm.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 00:58:49 #119
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_189557388
De boeren willen gewoon duidelijkheid toch? Dan is het dit dan dat, dit ligt echt puur aan het beleid in NL onder invloed van de EU. Wees gewoon duidelijk.
pi_189557410
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 00:57 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ben ik het niet mee eens.
Loop jij wel eens buiten?
Als dit je argument is tegen tientallen jaren onderzoek en trends door specialisten, houdt het wel een beetje op eigenlijk..
Radio Espantoso
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 01:02:11 #121
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189557417
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 00:57 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ben ik het niet mee eens.
Loop jij wel eens buiten?
Lopen, fietsen, zwemmen. Ik ben het liefst de hele dag buiten.

quote:
Er leeft heel veel op de akkers, plassen en weides.
Helaas wijst onderzoek het tegendeel uit (ook zelf te aanschouwen).
quote:
Van woelmuizen tot speciale vogels aan toe.
Of zijn bossen is ook een monocultuur. Hertjes, zwijntjes, kraaien. Muisjes.

Is dat opeens ook een woestijn?

Onzinterm.
De Nederlandse productiebossen zijn inderdaad ook niet heel bijzonder, maar dat heb je me nergens horen roepen.

Dat zijn dan ook twee vergelijkbare situaties: economisch rendement maximaliseren.
Huilen dan.
pi_189557451
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 00:55 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Teloorgang?

Vanwaar? Natuur in NL doet het juist boven verwachting goed werd de afgelopen jaren gezegd. Maar nu er een paar gekkies wat rechtszaken hebben aangespannen, is het kommer en kwel geworden...
Raaaaaaar dat 'natuur' in een zaal wordt bepaald. Lekker theoretisch weer.

Probleem is dat die natuur niet vast staat voor de boeren. Bufferzones van 4 of 5 km moeten gerespecteerd worden. Als iedere keer een stukje er officieel wordt bij betrokken, schuift die grens ook weer op. Tot ze vastzitten.

Zit je dan met je investeringen en levensonderhoud.

Snap die boeren wel. Beleid van likmevestje dit. Continu andere wetten, continu andere richtlijnen. Continu een ander stofje wat in de mode is. Continu die wijzende vinger.
Nooit eens bij de grote industrie binnenstappen.
Ik zie de verandering van heidelandschappen naar kale natuur bestaande uit weilanden en wat bomen wel als een teloorgang, ja. Er is al zo weinig natuur, als je het überhaupt al zo kunt noemen, waarom zou dat dan ook nog eens moeten wijken voor de nimmer eindigende productiedrang van boeren?
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 01:05:44 #123
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189557453
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:02 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Lopen, fietsen, zwemmen. Ik ben het liefst de hele dag buiten.
[..]

De Nederlandse productiebossen zijn inderdaad ook niet heel bijzonder, maar dat heb je me ook nergens horen roepen.
Dat grasland is juist heel bijzonder. NL is geliefd door de trekvogels. Voor zowel transit als tijdelijk verblijf in zomer of winter.

Echt dikke onzin om de term woestijn er in te gooien.
Modetermpje.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 01:10:47 #124
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189557494
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:05 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ik zie de verandering van heidelandschappen naar kale natuur bestaande uit weilanden en wat bomen wel als een teloorgang, ja. Er is al zo weinig natuur, als je het überhaupt al zo kunt noemen, waarom zou dat dan ook nog eens moeten wijken voor de nimmer eindigende productiedrang van boeren?
Weet je hoe je meer natuur kunt krijgen? Door niet nog meer huizen en industriegebieden te hoeven bouwen. Waarom moet de bevolking groeien? De NL'ers zelf zien dit al en stoppen met de ongebreidelde voortplantingsdrang. Alleen de politiek en wat ideologische extemisten willen nog meer volk.

Stop daarmee. Heb je vanzelf meer ruimte voor natuur.

Trouwens, al dat aangeharkte stadspark on steroids wat we hebben natuur noemen :')
Staatsbosbeheer moet er zich altijd mee bemoeien ofso.

Ga lekker naar Schotland, Scandinavie, Frankrijk.. Of zelfs ardennen, eifel.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 01:12:10 #125
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189557501
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:05 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat grasland is juist heel bijzonder. NL is geliefd door de trekvogels. Voor zowel transit als tijdelijk verblijf in zomer of winter.

Echt dikke onzin om de term woestijn er in te gooien.
Modetermpje.
Ik kan je verklappen dat je het gros van die trekvogels niet op een modern weiland gaat aantreffen.
Huilen dan.
pi_189557504
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:05 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dat grasland is juist heel bijzonder. NL is geliefd door de trekvogels. Voor zowel transit als tijdelijk verblijf in zomer of winter.

Echt dikke onzin om de term woestijn er in te gooien.
Modetermpje.
Zo'n beetje alle graadmeters voor een gezond weidegebied zeggen wat anders.
Radio Espantoso
pi_189557526
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:10 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Weet je hoe je meer natuur kunt krijgen? Door niet nog meer huizen en industriegebieden te hoeven bouwen. Waarom moet de bevolking groeien? De NL'ers zelf zien dit al en stoppen met de ongebreidelde voortplantingsdrang. Alleen de politiek en wat ideologische extemisten willen nog meer volk.

Stop daarmee. Heb je vanzelf meer ruimte voor natuur.

Trouwens, al dat aangeharkte stadspark on steroids wat we hebben natuur noemen :')
Staatsbosbeheer moet er zich altijd mee bemoeien ofso.

Ga lekker naar Schotland, Scandinavie, Frankrijk.. Of zelfs ardennen, eifel.
Dus wat jou betreft krijgen die boeren meer ruimte en als dat betekent dat de stukjes natuur die we hier nog hebben langzaam uitsterven dan zij dat maar zo?
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 01:19:20 #128
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_189557544
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:16 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dus wat jou betreft krijgen die boeren meer ruimte en als dat betekent dat de stukjes natuur die we hier nog hebben langzaam uitsterven dan zij dat maar zo?
DIE boeren, zij zijn wel deel van ons heh. Stakingen staan al klaar onder andere bevolkingsgroepen, dus DIE boeren hebben misschien wel gelijk.
pi_189557556
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:19 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

DIE boeren, zij zijn wel deel van ons heh. Stakingen staan al klaar onder andere bevolkingsgroepen, dus DIE boeren hebben misschien wel gelijk.
Wat?
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 01:21:29 #130
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_189557561
quote:
10s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:20 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat?
Wat?
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 01:57:36 #131
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189557762
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:16 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dus wat jou betreft krijgen die boeren meer ruimte en als dat betekent dat de stukjes natuur die we hier nog hebben langzaam uitsterven dan zij dat maar zo?
Ah, de frame en antioplossing.

Wat wil je met een dergelijke post bereiken?
Ga normaal discussiëren ipv conclusies te trekken op je eigen beperkte denkbeelden.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 02:01:14 #132
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189557771
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:12 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Zo'n beetje alle graadmeters voor een gezond weidegebied zeggen wat anders.
Dood en dor landschap hoor. Groeit niks en de koeien em schapen die er op staan, gaan ook dood.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 02:01:32 #133
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189557772
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:12 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Zo'n beetje alle graadmeters voor een gezond weidegebied zeggen wat anders.
Mestinjectie... Ook zoiets wat door onwetenden verplicht werd gesteld want ruik je niet dus zal er ook wel geen uitstoot zijn. Dat alle boeren en vogelaars 30 jaar geleden al waarschuwden dat dat funest is voor de wormen en de toplaag en dus voor de weidevogels, soit.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 02:04:57 #134
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189557782
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 23:40 schreef Ringo het volgende:

Jij komt aanzetten met een stukkie uit een of ander brancheblaadje voor het boerenbedrijf (“Schaf die natuurgebieden toch af”), hoe geloofwaardig wil je het hebben?
Ben jij nog van plan om met iets te komen wat je groene woestijn verhaal ondersteunt?
pi_189557789
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 01:57 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ah, de frame en antioplossing.

Wat wil je met een dergelijke post bereiken?
Ga normaal discussiëren ipv conclusies te trekken op je eigen beperkte denkbeelden.
Ik stelde je gewoon een vraag. Rustig aan, Henk.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 02:12:39 #136
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189557795
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 23:36 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

omdat ze 80% meer produceren dan dat we hier nodig hebben.
50% is dus overbodig en is uitsluitend bedoeld winsten te maken ten koste van de natuur.
We exporteren wel meer, daar ook maar mee stoppen dan? Alleen maar de interne markt bedienen en dat was het? Nederland gaat failliet op die manier zeker nu we ons best verdienende exportproduct ook al vaarwel moeten zeggen. Het Groningse aardgas waar onze welvaartsstaat is op gebouwd.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 02:18:51 #137
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189557804
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 00:13 schreef Isdatzo het volgende:

Was er een concrete vraag of reactie waarop je van mij een antwoord verwachtte?
Nee hoor, moet je verder zelf weten. Het is ook meer in het algemeen gesteld.

quote:
Enneh, het is serieus een goed boek.
Dolores Claiborne ook... :P
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 08:27:59 #138
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189558814
quote:
7s.gif Op maandag 21 oktober 2019 23:45 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Enerzijds altijd de mond vol hebben over de verloedering van Nederland in allerlei opzichten en dan anderzijds, wanneer het er op aan komt, is de teloorgang van stukjes Nederlandse natuur, ineens geen enkel probleem. Maffe situatie.

En nee, dat is niet persoonlijk naar jou.
Maar teloorgang van de natuur is kletskoek

we doen juist ons best om weer natuur aan te leggen ,
Boeren stoppen voor echte Nederlandse natuur en infra

quote:
Zesduizend voetbalvelden nieuwe natuur in Nederland
2 oktober 2019
Nederland heeft er in 2018 ruim drieduizend hectare nieuw ingerichte natuurgebieden bij gekregen.
Ook de kwaliteit van de natuurgebieden ging licht vooruit. Om dit herstel door te zetten, gaan provincies en Rijk het natuurbeleid verbreden naar andere sectoren.
Dit staat in de Vijfde Voortgangsrapportage Natuur die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de twaalf provincies, verenigd in het Interprovinciaal Overleg (IPO), vandaag tijdens de Natuurtop publiceren.

Ons land kreeg er vorig jaar ruim drieduizend hectare ingerichte natuur bij. Dat is een oppervlakte van zo'n zesduizend voetbalvelden.
Provincies kochten in 2018 bijna achttienhonderd hectare extra grond om als nieuwe natuur in te richten.

Uit de Voortgangsrapportage Natuur over 2018 blijkt dat provincies meer nieuwe natuur hebben verworven en ingericht dan voorgaande jaren.

Bovendien gaan provincies in de komende negen jaar nog ruim eenenveertigduizend hectare nieuwe natuur toevoegen aan het Natuurnetwerk Nederland (NNN).
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189558889
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 02:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mestinjectie... Ook zoiets wat door onwetenden verplicht werd gesteld want ruik je niet dus zal er ook wel geen uitstoot zijn. Dat alle boeren en vogelaars 30 jaar geleden al waarschuwden dat dat funest is voor de wormen en de toplaag en dus voor de weidevogels, soit.
Dat het zo slecht gaat met de biodiversiteit in onze weidegebieden heeft inderdaad meerdere oorzaken.
Radio Espantoso
pi_189558893
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 02:01 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dood en dor landschap hoor. Groeit niks en de koeien em schapen die er op staan, gaan ook dood.
Niets aan de hand mensen, Henk ziet gras en koeien.
Radio Espantoso
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 08:39:25 #141
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189558896
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 08:38 schreef Peligrosso het volgende:

[..]

Dat het zo slecht gaat met de biodiversiteit in onze weidegebieden heeft inderdaad meerdere oorzaken.
50% van de weiden gaan verdwijnen en komt natuur voor terug met welig groeiend "onkruid" en bijen en hoog water
https://www.agrifirm.nl/n(...)ing-van-uw-grasland/


O jee , het gevecht tegen de paardenbloem en het zuring 8)7 8)7 8)7 8)7 -O- -O- :?
quote:
Onkruidbestrijding van uw grasland
25 OKT 2018
Door de droogte is de graszode in veel percelen erg open geworden.
Op de open plaatsen is direct na de eerste regenval veel onkruidzaad ontkiemd.
Bestaande onkruidplanten, met name de diep wortelende soorten als paardenbloem en ridderzuring, kregen ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Dit gaat ten koste van de opbrengst en voederwaarde van het gras.
Door nu naast doorzaaien aandacht te besteden aan een goede onkruidbestrijding, maakt u een goede start voor 2019 en wordt de basis gelegd voor een goede opbrengst van de eerste grassnede.
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 02:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mestinjectie... Ook zoiets wat door onwetenden verplicht werd gesteld want ruik je niet dus zal er ook wel geen uitstoot zijn. Dat alle boeren en vogelaars 30 jaar geleden al waarschuwden dat dat funest is voor de wormen en de toplaag en dus voor de weidevogels, soit.
en daar stoppen we dus ook mee

quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 21:49 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het kan dus prima met boeren, waarom moet 50% weg dan?
Nederland kan niet prima verder met boeren


ruimte voor water en natuur

quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 02:01 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dood en dor landschap hoor. Groeit niks en de koeien em schapen die er op staan, gaan ook dood.
ongezond landschap

[ Bericht 12% gewijzigd door michaelmoore op 22-10-2019 09:34:29 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 08:40:33 #142
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189558904
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 02:12 schreef AchJa het volgende:

[..]

We exporteren wel meer, daar ook maar mee stoppen dan? Alleen maar de interne markt bedienen en dat was het? Nederland gaat failliet op die manier zeker nu we ons best verdienende exportproduct ook al vaarwel moeten zeggen. Het Groningse aardgas waar onze welvaartsstaat is op gebouwd.
Ben jij met de kennis van nu, aardbevingen en alles, serieus nog gelukkig met de massale gas-export? Dan snap ik jou standpunt over stikstof ook gelijk.

Gas is ons best verdienende export-product omdat we daarna lui zijn geworden. Als gas-sjeiks hebben we die kraan aangezet en zijn op onze handen gaan zitten. We hebben ons er van afhankelijk gemaakt en zijn boven onze stand gaan leven. Geld kwam toch wel.

Op 1 komt wat mij betreft de inwoner en zijn leefomgeving.
Daarna pas kijken wat er valt te exporteren.
Aan economische groei heb je niks als de leefomgeving er niet van profiteert. Dat vergeten we in Nederland.

[ Bericht 1% gewijzigd door Speekselklier op 22-10-2019 08:45:35 ]
Tot nooit .......
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 09:10:12 #143
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189559161
https://www.rtvnoord.nl/n(...)protest-in-Oldenburg

Duitse boeren moeten ook inbinden en veel meer dan hier


quote:
Wil je dinsdag met de auto naar Duitsland?
Houd dan het filenieuws goed in de gaten. Door een protest van Duitse boeren zullen trekkers voor grote drukte op de weg zorgen.
De politie verwacht meer dan duizend actievoerders uit het hele noordwesten van Duitsland, meldt de Neue Osnabrücker Zeitung.

Nieuw mestbeleid
De Duitse boeren protesteren dinsdag onder andere tegen een nieuw mestbeleid van de regering.
Dat gebeurt op meerdere plekken in het land.
De grootste demonstratie vindt plaats in Bonn.


[ Bericht 26% gewijzigd door michaelmoore op 22-10-2019 09:20:44 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 09:58:45 #144
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189559795
quote:
9s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 02:08 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ik stelde je gewoon een vraag. Rustig aan, Henk.
Dat is niet gewoon een vraag stellen...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 10:02:24 #145
168739 Red_85
'echt wel'
pi_189559842
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 08:39 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

50% van de weiden gaan verdwijnen en komt natuur voor terug met welig groeiend "onkruid" en bijen en hoog water
https://www.agrifirm.nl/n(...)ing-van-uw-grasland/


O jee , het gevecht tegen de paardenbloem en het zuring 8)7 8)7 8)7 8)7 -O- -O- :?
[..]


[..]

en daar stoppen we dus ook mee
[..]

Nederland kan niet prima verder met boeren


ruimte voor water en natuur
[..]

ongezond landschap
Dat is niets meer dan een persoonlijke mening van jou.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 10:32:58 #146
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189560165
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 08:40 schreef Speekselklier het volgende:

Ben jij met de kennis van nu, aardbevingen en alles, serieus nog gelukkig met de massale gas-export? Dan snap ik jou standpunt over stikstof ook gelijk.
Ik had zelf idd voor een andere oplossing gekozen ja ipv dat paniekvoetbal wat nu gespeeld wordt. Sowieso had de overheid samen met de NAM eerder kunnen beginnen met of de huizen aardbevingbestendig maken of mensen in die gebieden uitkopen, het is niet dat die aarbevingen pas sinds gisteren gebeuren. Dat zou nmm een goedkopere en eenvoudigere operatie zijn geweest dan wat er nu te gebeuren staat. Want laten we eerlijk zijn we hebben het niet over miljoenen metropolen maar over een dunbevolkt krimpgebied. Dan hadden we nog tientallen jaren genoeg gas omhoog kunnen blijven pompen en een reeel tijdspad uit kunnen zetten vwb de energietransitie ipv het huidige visieloze stel op sprong beleid.

quote:
Gas is ons best verdienende export-product omdat we daarna lui zijn geworden. Als gas-sjeiks hebben we die kraan aangezet en zijn op onze handen gaan zitten. We hebben ons er van afhankelijk gemaakt en zijn boven onze stand gaan leven. Geld kwam toch wel.

Op 1 komt wat mij betreft de inwoner en zijn leefomgeving.
Daarna pas kijken wat er valt te exporteren.
Aan economische groei heb je niks als de leefomgeving er niet van profiteert. Dat vergeten we in Nederland.
Gas exporteren blijven we ook gewoon doen, wees maar niet bang. Er wordt nu alleen meer uit andere velden gepompt. En vwb de bewoners, zie mijn eerste deel.
pi_189560171
quote:
Staatsbosbeheer doorbreekt taboe voor woningbouw in natuurgebied
https://fd.nl/economie-po(...)ebied-mogelijk-maken :W _O-
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 10:48:23 #148
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189560324
quote:
Ik kan het niet lezen maar is dat dat bericht uit juli waar bv BNR het ook over heeft?:

quote:
Staatsbosbeheer trekt bouwen in het groen uit taboesfeer

Staatsbosbeheer wil woningbouw in minder belangrijke natuurgebieden mogelijk maken. Het gaat bijvoorbeeld om natuurgebieden aan de rand van de stad die nu nauwelijks toegankelijk zijn voor recreanten. Dat stelt de bos- en natuurbeheerder op BNR. De voorwaarde is wel dat deze woningen een positieve bijdrage leveren aan de natuur. ‘Eigendomsgrenzen zijn niet heilig’, zegt Robert Graat van Staatsbosbeheer.

Met deze stap zoekt Staatsbosbeheer nadrukkelijk de samenwerking met projectontwikkelaars. Volgens Graat heeft zijn organisatie vele tienduizenden hectaren grond aan de rand of in de buurt van steden in bezit. Een deel van deze gebieden wordt slecht onderhouden of is moeilijk toegankelijk voor bezoekers. Bovendien gaat het volgens Staatsbosbeheer nooit lukken om alle woningen in de stad te bouwen. Daarom zou er ook gekeken moeten worden naar locaties buiten de stad. De bouw van woningen in minder belangrijke natuurgebieden aan randen van steden draagt bij aan het doel om 1 miljoen woningen te bouwen vóór 2030. Daarnaast is de overtuiging dat de woningen waardeverhogend zijn voor deze natuurgebieden.

Staatsbosbeheer is in gesprek met projectontwikkelaars in verschillende delen van het land, onder meer in Krommenie. Daar wordt gewerkt aan een een wijk van ruim 200 woningen. Ook in Haarlemmermeer en Purmerend lopen gesprekken tussen Staatsbosbeheer en projectontwikkelaars. De woonwijken moeten de natuurgebieden beter bereikbaar maken. Het geld dat projectontwikkelaars betalen voor het gebruik van (een deel) van de percelen kan gebruikt worden voor het herstellen van natuurgebieden. Staatsbosbeheer benadrukt dat de woningen niet ten koste gaan van beschermde natuur zoals Natura 2000-gebieden.

Jan Fokkema, directeur van de vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, zit al langere tijd aan tafel met Staatsbosbeheer. 'We zullen naar buiten moeten en natuur-inclusief moeten bouwen. Met die verouderde groene gebieden kunnen we nog veel meer kwaliteit realiseren.'
pi_189560534
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 10:48 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik kan het niet lezen maar is dat dat bericht uit juli waar bv BNR het ook over heeft?:
[..]

Ja. Die paniek over natuur is ook nergens voor nodig lijkt mij dan.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 11:14:35 #150
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189560598
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 11:07 schreef rareman1 het volgende:

[..]

Ja. Die paniek over natuur is ook nergens voor nodig lijkt mij dan.
Natuur blijft tuurlijk , die komt er juist steeds meer en betere natuur en ruimte voor woningbouw en infra en snelfietspaden,

quote:
Zesduizend voetbalvelden nieuwe natuur in Nederland
2 oktober 2019
Nederland heeft er in 2018 ruim drieduizend hectare nieuw ingerichte natuurgebieden bij gekregen.
Ook de kwaliteit van de natuurgebieden ging licht vooruit. Om dit herstel door te zetten, gaan provincies en Rijk het natuurbeleid verbreden naar andere sectoren.
Dit staat in de Vijfde Voortgangsrapportage Natuur die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de twaalf provincies, verenigd in het Interprovinciaal Overleg (IPO), vandaag tijdens de Natuurtop publiceren.

Ons land kreeg er vorig jaar ruim drieduizend hectare ingerichte natuur bij. Dat is een oppervlakte van zo'n zesduizend voetbalvelden.
Provincies kochten in 2018 bijna achttienhonderd hectare extra grond om als nieuwe natuur in te richten.

Uit de Voortgangsrapportage Natuur over 2018 blijkt dat provincies meer nieuwe natuur hebben verworven en ingericht dan voorgaande jaren.

Bovendien gaan provincies in de komende negen jaar nog ruim eenenveertigduizend hectare nieuwe natuur toevoegen aan het Natuurnetwerk Nederland (NNN).
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189560631
Toch net iets anders.

quote:
Staatsbosbeheer doorbreekt taboe voor woningbouw in natuurgebied

Staatsbosbeheer wil woningbouw in minder belangrijke natuurgebieden mogelijk maken. De organisatie is daarover in gesprek met projectontwikkelaars. Het gaat bijvoorbeeld om natuurgebieden aan de rand van de stad die 'weinig ecologische of recreatieve waarde hebben', zegt Robert Graat van Staatsbosbeheer op BNR Nieuwsradio. 'Eigendomsgrenzen zijn niet heilig.'...….

De natuurbeheerder stelt wel als voorwaarde dat de woningen een positieve bijdrage leveren aan de natuur en niet ten koste gaan van beschermde Natura 2000-gebieden. Bijvoorbeeld door met de inkomsten boerenland aan te kopen en op die manier nieuwe natuur te creëren, te herstellen of aan te laten sluiten op bestaande natuurgebieden.

Rigide grens
Jan Fokkema, directeur van de branchevereniging voor projectontwikkelaars Neprom, juicht de samenwerking toe: 'Het is heel goed dat Staatsbosbeheer de rigide grens
pi_189560665
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 11:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Natuur blijft tuurlijk , die komt er juist steeds meer en betere natuur en ruimte voor woningbouw en infra en snelfietspaden,
[..]

Dit praatje is toch niet meer te verkopen?
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 11:24:03 #153
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189560695
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 11:07 schreef rareman1 het volgende:

[..]

Ja. Die paniek over natuur is ook nergens voor nodig lijkt mij dan.
Staatsbosbeheer heeft dan ook allerminst het primaire doel om de natuur in Nederland te beschermen. Jullie vergeten dat deze organisatie opgericht is met (destijds) als voornaamste bezigheid de houtproductie in Nederland.

De afgelopen jaren is er ook al de nodige kritiek ontstaan op het beleid van Staatsbosbeheer. Bijvoorbeeld: recentelijk zijn ze nog teruggefloten door de Raad van State toen ze 300 villa's wilden bouwen in natuurgebied.

Het is een verkeerd idee dat natuur op 1 staat bij Staatsbosbeheer.
Huilen dan.
pi_189560712
We walsen een stuk natuur plat om het ergens anders weer 'op te bouwen'. Zo schuift dat hele natura gebied op tot er geen boer meer over is. simpel gezegd..
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 11:35:23 #155
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 11:42:47 #156
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189560980
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 11:25 schreef rareman1 het volgende:
We walsen een stuk natuur plat om het ergens anders weer 'op te bouwen'. Zo schuift dat hele natura gebied op tot er geen boer meer over is. simpel gezegd..
Door de mens ingepolderde gebieden die van oudsher onder water hebben gestaan bombarderen tot natuurgebied waar je vervolgens niks meer mee kunt is ook best vreemd. Geef het dan terug aan de zee, volgens mij was het inpolderen bedoeld om ruimte voor ons te creeren toch?
pi_189561120
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 11:42 schreef AchJa het volgende:

[..]

Door de mens ingepolderde gebieden die van oudsher onder water hebben gestaan bombarderen tot natuurgebied waar je vervolgens niks meer mee kunt is ook best vreemd. Geef het dan terug aan de zee, volgens mij was het inpolderen bedoeld om ruimte voor ons te creeren toch?
Mij zijn ze allang kwijt. Er spelen hele andere belangen mee dan alleen stikstof en natuur.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 11:55:27 #158
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 12:05:08 #159
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189561348
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 11:20 schreef rareman1 het volgende:

[..]

Dit praatje is toch niet meer te verkopen?
Hier lees dan
https://www.bij12.nl/nieu(...)natuur-in-nederland/
quote:
Zesduizend voetbalvelden nieuwe natuur in Nederland
2 oktober 2019
Nederland heeft er in 2018 ruim drieduizend hectare nieuw ingerichte natuurgebieden bij gekregen.
Ook de kwaliteit van de natuurgebieden ging licht vooruit. Om dit herstel door te zetten, gaan provincies en Rijk het natuurbeleid verbreden naar andere sectoren.
Dit staat in de Vijfde Voortgangsrapportage Natuur die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de twaalf provincies, verenigd in het Interprovinciaal Overleg (IPO), vandaag tijdens de Natuurtop publiceren.

Ons land kreeg er vorig jaar ruim drieduizend hectare ingerichte natuur bij. Dat is een oppervlakte van zo'n zesduizend voetbalvelden.
Provincies kochten in 2018 bijna achttienhonderd hectare extra grond om als nieuwe natuur in te richten.

Uit de Voortgangsrapportage Natuur over 2018 blijkt dat provincies meer nieuwe natuur hebben verworven en ingericht dan voorgaande jaren.

Bovendien gaan provincies in de komende negen jaar nog ruim eenenveertigduizend hectare nieuwe natuur toevoegen aan het Natuurnetwerk Nederland (NNN).
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189561352
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 11:50 schreef rareman1 het volgende:

[..]

Mij zijn ze allang kwijt. Er spelen hele andere belangen mee dan alleen stikstof en natuur.
Welke belangen? Van wie?
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 12:07:47 #161
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189561381
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 11:42 schreef AchJa het volgende:

[..]

Door de mens ingepolderde gebieden die van oudsher onder water hebben gestaan bombarderen tot natuurgebied waar je vervolgens niks meer mee kunt is ook best vreemd. Geef het dan terug aan de zee, volgens mij was het inpolderen bedoeld om ruimte voor ons te creeren toch?
ja ruimte voor natuur , meer natuur dan nu
met ruimte voor water , recreatie en woningbouw
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189561502
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 12:05 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Welke belangen? Van wie?
De boer wegwerken.
Agrarische grond omtoveren tot uiteindelijk bouwgrond. Of dat wenselijk is of niet laat ik in het midden .
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 12:21:19 #163
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189561618
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 12:14 schreef rareman1 het volgende:

[..]

De boer wegwerken.
Agrarische grond omtoveren tot uiteindelijk bouwgrond. Of dat wenselijk is of niet laat ik in het midden .
Als het niet wenselijk was , dan zouden ze het niet doen
Overigens bouwen in de polders woningen of kantoren daar moeten we niet meer willen, ruimte voor water en recreatie en fietssnel wegen ,

Maar laat jij het maar in het midden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189561639
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 12:21 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Als het niet wenselijk was , dan zouden ze het niet doen
Overigens bouwen in de polders daar moeten we niet meer willen, ruimte voor water en recreatie en fietssnel wegen ,
Ik bepaal zelf wel wat ik wenselijk vind.
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 12:23:35 #165
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189561652
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 12:22 schreef rareman1 het volgende:

[..]

Ik bepaal zelf wel wat ik wenselijk vind.
jij bent niet de politiek of je moet je verkiesbaar stellen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189561673
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 12:23 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

jij bent niet de politiek
Dat is correct.
pi_189561708
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 12:23 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Of je moet je verkiesbaar stellen
Niet voor mij weggelegd.
pi_189563276
quote:
Ook in Duitsland protesteren duizenden boeren tegen milieubeleid
Dinsdag zijn ook in heel Duitsland boeren de straat op gegaan om tegen nieuwe milieumaatregelen te protesteren. In Bonn, waar naar verwachting het grootste protest plaatsvindt, zijn volgens de Duitse politie inmiddels tweeduizend tractoren aangekomen.

De trekkers vertrokken maandagavond en dinsdagochtend in grote groepen richting de stad. Volgens lokale media heeft dit tot "massaal" oponthoud op de weg geleid.

De Duitse politie roept de boeren op om calamiteitenroutes vrij te houden, omdat die op het moment worden geblokkeerd door tractoren.

De boeren verzamelen zich bij het ministerie van Landbouw, waar rond de tienduizend boeren worden verwacht (die overigens lang niet allemaal op de tractor komen). Momenteel zijn er meer dan vijfduizend aanwezig, bevestigt de Duitse politie in gesprek met General Anzeiger.

Ook in andere Duitse steden, waaronder Hannover, München, Berlijn, Stuttgart en Freiburg, zijn demonstraties georganiseerd.

Duitse boeren protesteren tegen het Agrarpaket
Op sommige vlakken is het boerenprotest in Duitsland vergelijkbaar met de protesten in Nederland. Zo vinden ook de Duitse boeren dat ze door de politiek als boeman worden gezien, aldus Tagesschau.

Hoofdzakelijk protesteren de Duitse boeren echter tegen het Agrarpaket, de nieuwe milieumaatregelen van de bondsregering. Hierin staat dat het gebruik van onkruidverdelger glyfosaat moet worden teruggedrongen om onder meer insecten te beschermen.

Bovendien moet er meer geld voor milieu- en klimaatbescherming komen en een dierenwelzijnslabel komen. De uitstoot van stikstof speelt bij de Duitsers geen rol.

De initiatiefnemers zeggen dat de maatregelen niet bij te benen zijn. Daarnaast zouden ze familiebedrijven in gevaar brengen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_189563743
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 14:07 schreef Digi2 het volgende:

[..]

voorbeeld doet volgen, kijken of de duitse politici ook snel zullen zwichten voor boeren terreur :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 22:59:49 #170
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189573116
Ook toen werd het leger ingezet tegen protesterende boeren :7

Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  woensdag 23 oktober 2019 @ 07:59:18 #171
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189575410
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 14:07 schreef Digi2 het volgende:

[..]

terecht , ze maken natuur, grond en water vuil , leveren dierlijke ongezonde producten met subsidie en hebben ook nog een grote mond

Als de meubelmakers zo te keer gingen dan kon ik het begrijpen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189575985
Blijkbaar hebben ze veel tijd over. De docenten en verpleegkundigen zullen er jaloers op zijn.

Er zijn plannen bij de agrarische sector om te demonstreren in Amsterdam. De boeren hebben plannen om onder andere naar de Dam te komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)illen-naar-amsterdam

Brabantse boeren gaan volgende week dagelijks de noodbel luiden bij het provinciehuis in Den Bosch.
https://www.telegraaf.nl/(...)abants-provinciehuis

Wat een wanstaltige poppekast.

[ Bericht 36% gewijzigd door Loekie1 op 23-10-2019 09:19:42 ]
pi_189576362
quote:
13s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 09:10 schreef Loekie1 het volgende:
Blijkbaar hebben ze veel tijd over. De docenten en verpleegkundigen zullen er jaloers op zijn.

Er zijn plannen bij de agrarische sector om te demonstreren in Amsterdam. De boeren hebben plannen om onder andere naar de Dam te komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)illen-naar-amsterdam

Brabantse boeren gaan volgende week dagelijks de noodbel luiden bij het provinciehuis in Den Bosch.
https://www.telegraaf.nl/(...)abants-provinciehuis

Wat een wanstaltige poppekast.
Als de burgers nu gingen lopen door hun maisvelden, dan zou de wereld bij de boeren te klein zijn.
  woensdag 23 oktober 2019 @ 09:38:14 #174
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189576442
quote:
13s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 09:10 schreef Loekie1 het volgende:
Blijkbaar hebben ze veel tijd over. De docenten en verpleegkundigen zullen er jaloers op zijn.

Er zijn plannen bij de agrarische sector om te demonstreren in Amsterdam. De boeren hebben plannen om onder andere naar de Dam te komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)illen-naar-amsterdam

Brabantse boeren gaan volgende week dagelijks de noodbel luiden bij het provinciehuis in Den Bosch.
https://www.telegraaf.nl/(...)abants-provinciehuis

Wat een wanstaltige poppekast.
ik mag aannemen dat dat de politie zich niet opnieuw laat verrassen en gewoon gaat handhaven.
Tot nooit .......
  woensdag 23 oktober 2019 @ 09:40:36 #175
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_189576485
En dan is er een bepaald slag journalisten dat bij de bouwvakkers het vuurtje opstookt om “ook” met graafmachines, bulldozers en heftrucks naar het Malieveld te komen.
Alsof het feit dat je er bent, in je kouwe kloffie, niet genoeg zou zijn.

Wat een vertoning.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 23 oktober 2019 @ 09:50:01 #176
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189576635
quote:
13s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 09:10 schreef Loekie1 het volgende:
Blijkbaar hebben ze veel tijd over. De docenten en verpleegkundigen zullen er jaloers op zijn.

Er zijn plannen bij de agrarische sector om te demonstreren in Amsterdam. De boeren hebben plannen om onder andere naar de Dam te komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)illen-naar-amsterdam

Brabantse boeren gaan volgende week dagelijks de noodbel luiden bij het provinciehuis in Den Bosch.
https://www.telegraaf.nl/(...)abants-provinciehuis

Wat een wanstaltige poppekast.
Blijkbaar heb jij ook veel tijd over. Wat een godgeklaagd.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  woensdag 23 oktober 2019 @ 10:12:25 #177
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_189576935
Boeren die zomaar een dag vrij kunnen nemen, het moet niet gekker worden :r
Straks willen ze nog 7 weken vakantie ook, of eisen ze zelfs kantoortijden dat ze om 09:00 aan kunnen komen kakken :(
  woensdag 23 oktober 2019 @ 10:13:22 #178
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_189576949
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 10:12 schreef Woelwater het volgende:
Boeren die zomaar een dag vrij kunnen nemen, het moet niet gekker worden :r
Straks willen ze nog 7 weken vakantie ook, of eisen ze zelfs kantoortijden dat ze om 09:00 aan kunnen komen kakken :(
Zo vroeg al?
En dan zeker ook nog steeds op zondag rooien? :(
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
  woensdag 23 oktober 2019 @ 10:54:42 #179
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_189577508
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 10:13 schreef daNpy het volgende:
En dan zeker ook nog steeds op zondag rooien?
Wat dacht je van 's nachts. Niets zo irritant als om 23:30 door de polder te cruisen en dan steeds weer verblind worden door trekkers die op het land bezig zijn of je tegemoet komen rijden.
  woensdag 23 oktober 2019 @ 11:37:09 #180
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_189578047
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 10:54 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Wat dacht je van 's nachts. Niets zo irritant als om 23:30 door de polder te cruisen en dan steeds weer verblind worden door trekkers die op het land bezig zijn of je tegemoet komen rijden.
Last hebben van mensen die hun werk uitvoeren is een keuze, zo blijkt maar weer.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
  woensdag 23 oktober 2019 @ 11:47:02 #181
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189578204
quote:
13s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 09:10 schreef Loekie1 het volgende:
Blijkbaar hebben ze veel tijd over. De docenten en verpleegkundigen zullen er jaloers op zijn.

Wat een wanstaltige poppekast.
Kijk ze allemaal weer los gaan dan... _O-

Nu nog even wachten op @Hexagon en @VoMy en het feest is weer compleet. *O*
  woensdag 23 oktober 2019 @ 11:50:42 #182
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189578250
quote:
10s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 11:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Kijk ze allemaal weer los gaan dan... _O-

Nu nog even wachten op @:Hexagon en @:Vomy en het feest is weer compleet. *O*
Zolang ze niks vernielen, in gevaar brengen of verstoren prima.

Ik ga er mijn standpunt niet op aanpassen overigens,
  woensdag 23 oktober 2019 @ 11:55:41 #183
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189578345
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 11:50 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Zolang ze niks vernielen, in gevaar brengen of verstoren prima.

Ik ga er mijn standpunt niet op aanpassen overigens,
Oh nee, dat hoeft van mij ook helemaal niet, als we allemaal hetzelfde zouden denken zou het ook maar een saaie bende zijn. ;)
pi_189588407
Regels zijn hier en daar zwaarder gemaakt las ik? Wanneer komt protest nr. 3?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  Jaap van Dissel-award 2022 woensdag 23 oktober 2019 @ 23:20:12 #185
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189591089
quote:
Noord-Hollandse boeren willen overhandiging Friese vlag op Afsluitdijk

In Noord-Holland zijn sommige boeren jaloers op Friesland, waar gedeputeerde Johannes Kramer de onlangs genomen stikstofmaatregelen introk. Ze willen zich symbolisch afscheiden van hun provincie en bij Friesland voegen.

Hoewel in een aantal provincies het stikstofbeleid is opgeschort of van tafel geveegd, is het bestuur in Noord-Holland niet overstag gegaan. Boeren lanceren daarom de actie ‘Noord-Holland wordt Friesland-West’. Er is een petitie opgestart, die inmiddels bijna 1300 keer is ondertekend.

,,De provincie Friesland heeft wel het lef gehad om de landbouw tegemoet te komen en de regels terug te draaien’’, zegt initiatiefnemer Rob Smit uit Wieringerwerf. ,,Daarom willen wij ons als platteland van Noord-Holland afscheiden van de steden en ons aansluiten bij Friesland.’’

Het idee is om massaal de Friese vlag uit te steken, om te laten zien dat de boeren in Noord-Holland bij Friesland willen horen. Friese boeren is gevraagd vrijdag om 12:00 uur naar Afsluitdijk te gaan, om halverwege de Friese vlag aan Noord-Hollandse agrariërs te overhandigen.

https://www.lc.nl/friesla(...)itdijk-24948313.html
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_189591196
quote:
13s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 09:10 schreef Loekie1 het volgende:
Er zijn plannen bij de agrarische sector om te demonstreren in Amsterdam. De boeren hebben plannen om onder andere naar de Dam te komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)illen-naar-amsterdam
Ik hoop dat ze heel 020 plat gaan leggen. Ik ga alvast popcorn inslaan :D
Steun ook gewone en weldenkende Nederlanders. Help mee de klimaatmaffia en globalisten bestaand uit slinkse media, pseudo-wetenschappers, indoctrinerende leraren, corrupte politici, elite, NGO's, VN, banken en multinationals te stoppen.
  woensdag 23 oktober 2019 @ 23:31:54 #187
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189591322
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 23:26 schreef vouwdeurtje het volgende:

[..]

Ik hoop dat ze heel 020 plat gaan leggen. Ik ga alvast popcorn inslaan :D
Ja, leuk man.. genieten van andermans ellende.

Ramptoerist op afstand.
Huilen dan.
  donderdag 24 oktober 2019 @ 16:44:01 #188
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189599617
quote:
6s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 23:20 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Heel Noordoost-Nederland moet zich afscheiden van Nederland, want dat is Nedersaksen _O_
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  donderdag 24 oktober 2019 @ 17:15:55 #190
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189600074
quote:
13s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 09:10 schreef Loekie1 het volgende:
Blijkbaar hebben ze veel tijd over. De docenten en verpleegkundigen zullen er jaloers op zijn.

Er zijn plannen bij de agrarische sector om te demonstreren in Amsterdam. De boeren hebben plannen om onder andere naar de Dam te komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)illen-naar-amsterdam

Brabantse boeren gaan volgende week dagelijks de noodbel luiden bij het provinciehuis in Den Bosch.
https://www.telegraaf.nl/(...)abants-provinciehuis

Wat een wanstaltige poppekast.
https://www.ad.nl/binnenl(...)hun-kiezen~aeb76bef/
quote:
Boze boeren krijgen 'koeientaks' voor hun kiezen
Rundveehouders gaan vanaf komend jaar direct bijdragen aan het Diergezondheidsfonds.
De nieuwe koeientaks van maximaal enkele euro's per dier moet worden betaald bij slacht of export.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 13:49:27 #191
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189613228
Meten is weten. Huub huub, rekentruuk!
quote:
Persbericht - 23 oktober 2019
SATL: stikstofdepositie vliegtuigen veel groter dan berekend

De depositie van stikstof die afkomstig is van vliegtuigen is in Nederland veel groter dan wordt verondersteld. Dat geldt ook voor de berekende stikstofdepositie van Lelystad Airport, stellen de samenwerkende burgercomités die verenigd zijn in de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) in een vorige week verstuurde brief aan de commissie Remkes.

SATL onderzocht de wijze waarop de bepaling van stikstofdepositie door de luchtvaart plaatsvindt. Daarbij ontdekten de burgercomités dat het overgrote deel (ongeveer 80 procent) van de stikstof die vliegtuigen boven Nederland uitstoten niet wordt betrokken bij de bepaling van de hoeveelheid stikstof die neerkomt in Natura2000-gebieden.

Dit komt grotendeels doordat Nederland alleen de stikstof die vliegtuigen uitstoten op een vlieghoogte tot maximaal 900 meter betrekt bij de berekening van de stikstofdepositie op natuurgebieden.
Dat is volgens SATL onjuist, omdat vliegtuigen tijdens het landen of opstijgen per saldo vijf keer zo weinig stikstof uitstoten dan wanneer zij boven 900 meter vliegen. Een logisch gevolg van het feit dat het grootste gedeelte van iedere vlucht hoger plaatsvindt dan 900 meter.

SATL vindt het onjuist en onverantwoord dat alleen de stikstofuitstoot tot een vlieghoogte van 900 meter wordt betrokken in de depositieberekeningen. Een onderzoek van de Europese Commissie uit 2004 toont immers aan dat óók de stikstofuitstoot die plaatsvindt boven 900 meter een negatief effect heeft op de kwaliteit van natuurgebieden. Dat komt doordat alle stikstof die vliegtuigen uitstoten, dus ook die op hoogten boven 900 meter, uiteindelijk neerdaalt op het aardoppervlak.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderkent dat alle door vliegtuigen geëmitteerde stikstof terugkeert op het aardoppervlak, maar schaart deze stikstofdepositie onder het deel dat ons land vanuit het buitenland binnen komt binnenwaaien. SATL vindt dat onterecht. Op deze manier hoeven luchthavens en luchtvaartmaatschappijen namelijk veel minder dan andere sectoren bij te dragen aan de verlaging van de stikstofdepositie op Natura2000-gebieden.

De onderzoekers van SATL stellen daarom vast dat de berekende stikstofdepositie van Lelystad Airport op Natura2000-gebieden veel te laag is. Alle uitstoot van vliegtuigen op een hoogte boven 900 meter is namelijk niet in de stikstofberekeningen voor Lelystad Airport betrokken. Daar komt bij dat ook het wegverkeer dat straks dagelijks en met duizenden tegelijk van en naar Lelystad Airport rijdt niet volledig in de depositieberekeningen is meegenomen. Zo zijn de toegangswegen naar Lelystad Airport die zijn gelegen buiten de provincie Flevoland niet in het stikstofonderzoek betrokken. Hierdoor vindt een verdere onderschatting plaats van de stikstofdepositie op bijvoorbeeld de Natura2000-gebieden Veluwe, Wieden-Weerribben, Sallandse Heuvelrug maar ook verder weg gelegen gebieden zoals Waddenzee en Borkeld.

SATL roept minister Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit op om haar collega onmiddellijk te vragen om de stikstofberekeningen voor Lelystad Airport aan te laten vullen met de nu niet berekende depositie van stikstof: die van vluchten boven 900 meter én die van alle verwachte wegverkeersbewegingen van en naar Lelystad Airport.

Volgens SATL is de stikstofdepositie die afkomstig is van de luchtvaart in het algemeen en van Schiphol en de andere luchthavens in het bijzonder in alle stikstofgevoelige Natura2000-gebieden in Nederland drie tot misschien wel tien keer zo hoog dan tot nu toe wordt verondersteld. Voor Schiphol zijn tot op heden namelijk alleen stikstofberekeningen gemaakt binnen een beperkt studiegebied en op basis van modelmatig bepaalde vlieghoogtes tot 900 meter. In werkelijkheid wordt rond Schiphol veel langer veel lager gevlogen dan op basis van de vlieghoogten die in deze modellen worden gehanteerd. Door de grote drukte op Schiphol wordt in grote delen van Noord-Holland, Zuid-Holland en ook Utrecht structureel lager gevlogen dan 900 meter; binnen een gebied dat veel groter is dan het studiegebied waarbinnen nu de stikstofdepositie van Schiphol is bepaald.

SATL roept het Kabinet op om - vóórdat nieuwe besluiten worden genomen over de opening van Lelystad Airport of andere luchthavens - voor alle luchthavens in Nederland deugdelijk onderzoek naar de werkelijke stikstofdepositie uit te voeren. In dit onderzoek moet ook de stikstofdepositie door vliegtuigen die hoger vliegen dan 900 meter worden berekend, waarin met de werkelijk gevlogen vlieghoogten wordt gerekend en waarin ook de stikstofdepositie door wegverkeer van, naar en op deze luchthavens wordt betrokken.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_189613480
quote:
13s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 09:10 schreef Loekie1 het volgende:
Blijkbaar hebben ze veel tijd over. De docenten en verpleegkundigen zullen er jaloers op zijn.

Boeren zijn zelfstandigen he....
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 14:25:20 #193
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189613783
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 13:49 schreef ACT-F het volgende:
Meten is weten. Huub huub, rekentruuk!
Het begint ondertussen wel knap duidelijk te worden dat het huidige stikstofbeleid gebaseerd is op los zand waarbij de boeren per direct de zwarte piet toebedeeld hebben gekregen.
  Jaap van Dissel-award 2022 vrijdag 25 oktober 2019 @ 14:28:44 #194
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_189613833
RWSverkeersinfo twitterde op vrijdag 25-10-2019 om 12:47:18 Ook op de Afsluitdijk (#A7) zijn de boeren gespot. Als je ze tegenkomt: wees alert en pas je rijstijl aan. (📸: @alexridder) https://t.co/KaRXKXefId reageer retweet


alexridder twitterde op vrijdag 25-10-2019 om 12:29:17 @RWSverkeersinfo situatie A7, Afsluitdijk richting Friesland https://t.co/HXdYQSqdS3 reageer retweet


Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 14:56:48 #195
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_189614231
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 13:49 schreef ACT-F het volgende:
Meten is weten. Huub huub, rekentruuk!
[..]

SATL heeft ongetwijfeld gelijk, aangezien er bijna geen bedrijf in Nederland zo schandelijk de hand boven het hoofd wordt gehouden als Schiphol.
Is dit relevant voor de stikstofuitstoot van boeren?
We pakken het taartdiagram er nog eens bij:



Welk van de marginale streepjes zou eigenlijk iets minder marginaal moeten zijn? Ik denk dat luchtverkeer onder de 2,2% van overig verkeer valt. Stel de luchtvaartfactor is nu 4x te laag, en luchtvaart is voor 100% verantwoordelijk voor alles van overig verkeer, dan zou die schijf misschien wel naar 10% moeten. Dat is allemaal dus onder de uiterst ruime aannames van hierboven. Die paar procenten extra bij overig verkeer worden dan evenredig weggenomen uit de andere bronnen, wat voor de landbouw dus wellicht een genereuze 4 procentpunt vermindering zou inhouden. Dat betekent dat 41% van alle stikstofuitstoot in Nederland dus op het conto komt van de landbouw - en dan ook nog eens hoofdzakelijk veeteelt. Denk je eens in, meer dan 40% van alle uitstoot komt uit een sector waar maar een paar duizend man in actief zijn en die voor een groot deel draait op subsidies. En heel Nederland ondervindt daar hinder van!

Beter doet de politiek daar eens wat aan.
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 15:01:07 #196
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189614310
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 14:56 schreef VoMy het volgende:

[..]

SATL heeft ongetwijfeld gelijk, aangezien er bijna geen bedrijf in Nederland zo schandelijk de hand boven het hoofd wordt gehouden als Schiphol.
Is dit relevant voor de stikstofuitstoot van boeren?
We pakken het taartdiagram er nog eens bij:
Stikstofdepositie in Natura 2000 gebieden:

  vrijdag 25 oktober 2019 @ 15:03:59 #197
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_189614371
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 15:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Stikstofdepositie in Natura 2000 gebieden:

[ afbeelding ]
Daar staat überhaupt geen luchtvaart in? Dat zullen ze bij de Waterleidingduinen geruststellend vinden.
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 15:08:34 #198
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189614420
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 15:03 schreef VoMy het volgende:

Daar staat überhaupt geen luchtvaart in? Dat zullen ze bij de Waterleidingduinen geruststellend vinden.
Depositie in de Natura 2000 gebieden is het grote probleem echter is het deel landbouw plotseling veel marginaler dan al die emissie grafieken die aan de lopende band voorbij komen.
pi_189614451
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 14:56 schreef VoMy het volgende:

[..]

SATL heeft ongetwijfeld gelijk, aangezien er bijna geen bedrijf in Nederland zo schandelijk de hand boven het hoofd wordt gehouden als Schiphol.
Is dit relevant voor de stikstofuitstoot van boeren?
We pakken het taartdiagram er nog eens bij:

[ afbeelding ]

Welk van de marginale streepjes zou eigenlijk iets minder marginaal moeten zijn? Ik denk dat luchtverkeer onder de 2,2% van overig verkeer valt. Stel de luchtvaartfactor is nu 4x te laag, en luchtvaart is voor 100% verantwoordelijk voor alles van overig verkeer, dan zou die schijf misschien wel naar 10% moeten. Dat is allemaal dus onder de uiterst ruime aannames van hierboven. Die paar procenten extra bij overig verkeer worden dan evenredig weggenomen uit de andere bronnen, wat voor de landbouw dus wellicht een genereuze 4 procentpunt vermindering zou inhouden. Dat betekent dat 41% van alle stikstofuitstoot in Nederland dus op het conto komt van de landbouw - en dan ook nog eens hoofdzakelijk veeteelt. Denk je eens in, meer dan 40% van alle uitstoot komt uit een sector waar maar een paar duizend man in actief zijn en die voor een groot deel draait op subsidies. En heel Nederland ondervindt daar hinder van!

Beter doet de politiek daar eens wat aan.
Zoals in dat stukje te lezen was wordt 80% van de uitstoot door de luchtvaart berekend onder het kopje stikstof vanuit het buitenland.
Daarnaast: er zijn in Nederland heel wat meer boeren dan piloten en de toegevoegde economische waarde van boeren is heel wat hoger dan Schiphol.

Laten ze dus om te beginnen maar eens stoppen met die idiote rekentruuk en dan kunnen we daarna weer kijken of boeren evenredig benadeeld worden door de stikstofregels als de luchtvaart.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 15:19:01 #201
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189614553
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 15:10 schreef voetbalmanager2 het volgende:

Laten ze dus om te beginnen maar eens stoppen met die idiote rekentruuk en dan kunnen we daarna weer kijken of boeren evenredig benadeeld worden door de stikstofregels als de luchtvaart.
Gewoon beginnen met eerlijk meten en de herkomst van de depositie vaststellen in de Natura 2000 gebieden ipv microbeleid voeren op macrogegevens:

  vrijdag 25 oktober 2019 @ 16:53:58 #202
80382 manny
30 is best veel
pi_189615961
Boeren verklaren zuivelsector de oorlog na voorstel stikstofplan: ‘Is einde van de veehouderij’

https://www.ad.nl/binnenl(...)eehouderij~a0815b9d/

en uiteraard worden de bestuurders “persoonlijk verantwoordelijk” gesteld.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 17:06:53 #203
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189616142
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 15:10 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Zoals in dat stukje te lezen was wordt 80% van de uitstoot door de luchtvaart berekend onder het kopje stikstof vanuit het buitenland.
Daarnaast: er zijn in Nederland heel wat meer boeren dan piloten en de toegevoegde economische waarde van boeren is heel wat hoger dan Schiphol.
waarmee dus de punt buitenland iets groter wordt en de punt landbouw gelijk blijft 46%. Ik denk dat de economische waarde van vliegverkeer wel wat hoger ligt dan een paar vrachtwagens net boontjes.


quote:
Laten ze dus om te beginnen maar eens stoppen met die idiote rekentruuk en dan kunnen we daarna weer kijken of boeren evenredig benadeeld worden door de stikstofregels als de luchtvaart.
Tot nooit .......
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 17:09:37 #204
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189616187
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 16:53 schreef manny het volgende:
Boeren verklaren zuivelsector de oorlog na voorstel stikstofplan: ‘Is einde van de veehouderij’

https://www.ad.nl/binnenl(...)eehouderij~a0815b9d/

en uiteraard worden de bestuurders “persoonlijk verantwoordelijk” gesteld.
"Veel boeren hebben namelijk in hun vergunning staan dat ze veel meer koeien mogen houden dan ze daadwerkelijk hebben. Met als doel om te kunnen groeien."

serieus denken dat je ondanks alles nog kan groeien....
Tot nooit .......
pi_189616843
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 17:06 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

waarmee dus de punt buitenland iets groter wordt en de punt landbouw gelijk blijft 46%. Ik denk dat de economische waarde van vliegverkeer wel wat hoger ligt dan een paar vrachtwagens net boontjes.
[..]

Ik zie dat je het met mijn laatste punt eens bent. Prima.
Maar de cijfers over uitstoot in Nederland gelden voor alle boeren in Nederland en al het vliegverkeer. In 2018 waren er een kleine 54000 landbouwbedrijven. Het aantal personeel dat op die bedrijven werkt is natuurlijk nog een stuk groter, maar elk landbouwbedrijf zorgt voor werkgelegenheid voor 10 andere mensen.

Dat maakt jouw 'paar vrachtwagens met boontjes' nogal lachwekkend. Wat betreft vliegverkeer zijn mensen die op vakantie of op uitjes gaan verantwoordelijk voor het grootste deel van de vluchten. Beperkte economische waarde dus. Sterker: voor veel vluchten geld dat mensen puur het vliegtuig pakken omdat het simpelweg goedkoper is dan de trein of zelfs de auto. Een bizarre situatie.

En als je kijkt naar kosten die boeren en de luchtvaartindustrie maken om hun uitstoot te verminderen dan liggen de verhoudingen helemaal scheef. Boeren moeten iedere keer een vermogen investeren om weer aan allerlei nieuwe maatregelen van de overheid te voldoen terwijl er op de kerosine die de luchtvaartsector niet eens belasting zit.

Als je besluit dat het noodzakelijk is dat de veestapel moet krimpen dan moet je eerst iets aan de luchtvaartsector gaan doen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_189616869
<dubbel>
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 19:26:29 #207
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189618259
ik denk dat beide noodzakelijk is. Hoe je ook rekent, schiphol x5 of wat dan ook. boeren zijn de grootste stikstof uitstoters.

Om van het stikstof probleem af te komen MoET je dus bij de boeren zijn.
Tot nooit .......
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 19:37:57 #208
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189618459
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 14:56 schreef VoMy het volgende:

[..]

SATL heeft ongetwijfeld gelijk, aangezien er bijna geen bedrijf in Nederland zo schandelijk de hand boven het hoofd wordt gehouden als Schiphol.
Is dit relevant voor de stikstofuitstoot van boeren?
We pakken het taartdiagram er nog eens bij:

[ afbeelding ]

Welk van de marginale streepjes zou eigenlijk iets minder marginaal moeten zijn? Ik denk dat luchtverkeer onder de 2,2% van overig verkeer valt. Stel de luchtvaartfactor is nu 4x te laag, en luchtvaart is voor 100% verantwoordelijk voor alles van overig verkeer, dan zou die schijf misschien wel naar 10% moeten. Dat is allemaal dus onder de uiterst ruime aannames van hierboven. Die paar procenten extra bij overig verkeer worden dan evenredig weggenomen uit de andere bronnen, wat voor de landbouw dus wellicht een genereuze 4 procentpunt vermindering zou inhouden. Dat betekent dat 41% van alle stikstofuitstoot in Nederland dus op het conto komt van de landbouw - en dan ook nog eens hoofdzakelijk veeteelt. Denk je eens in, meer dan 40% van alle uitstoot komt uit een sector waar maar een paar duizend man in actief zijn en die voor een groot deel draait op subsidies. En heel Nederland ondervindt daar hinder van!

Beter doet de politiek daar eens wat aan.
Een taartdiagram gebaseerd op berekende waardes.....

De boeren gaan geen millimeter inleveren na 30 jaar ingeleverd te hebben. Met het bedrag dat gereserveerd is koop je nog geen procent van de boeren uit. Kennelijk moet eerst de economie op z'n gat gaan voordat het bij de stijfkoppen doordringt dat de boeren toch echt op hun strepen zijn. Zij hebben in elk geval genoeg te eten om hun poot decennia lang stijf te houden.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 19:46:48 #209
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189618597
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 19:37 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Een taartdiagram gebaseerd op berekende waardes.....

De boeren gaan geen millimeter inleveren na 30 jaar ingeleverd te hebben. Met het bedrag dat gereserveerd is koop je nog geen procent van de boeren uit. Kennelijk moet eerst de economie op z'n gat gaan voordat het bij de stijfkoppen doordringt dat de boeren toch echt op hun strepen zijn. Zij hebben in elk geval genoeg te eten om hun poot decennia lang stijf te houden.
niet meer leveren betekent geen subsidie meer. de meeste boeren houden het zonder subsidie nog geen 3 dagen vol.
Tot nooit .......
pi_189618803
En alweer succes! De zuivelindustrie trekt het plan voor het verminderen van stikstofuitstoot in. Dit een paar uur nadat boeren de persoonlijke telefoonnummers van bestuurders van zuivelbedrijven bekend maakten en ze het hoofdgebouw van FrieslandCampina met trekkers blokkeerden.

Naar eigen zeggen is het plan ingetrokken omdat er toch geen draagvlak voor bleek te zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)van-boeren~a0815b9d/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 20:06:40 #211
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189618870
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 19:46 schreef Speekselklier het volgende:

niet meer leveren betekent geen subsidie meer. de meeste boeren houden het zonder subsidie nog geen 3 dagen vol.
Waar zeg ik dat? Bovendien zou het stopzetten van subsidies de Nederlandse belastingbetaler een hoop geld kosten aangezien dit uit een EU pot komt. Dus wel de lasten die we aan de EU betalen, maar niet de lusten terug in de vorm van subsidies. Daarbij zou het wegvallen van de 's werelds 2e grote exporteur van voedsel direct invloed hebben om de wereldvoedselprijzen. Dus jij wilt meer betalen voor voedsel? Geen probleem, de boeren redden zich wel, want ze maken hun voedsel zelf. O ja, de mestboekhouding gaat dan ook op de brandstapel. Succes met je milieudoelstellingen!
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 20:13:47 #212
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_189619003
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 20:03 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En alweer succes! De zuivelindustrie trekt het plan voor het verminderen van stikstofuitstoot in. Dit een paar uur nadat boeren de persoonlijke telefoonnummers van bestuurders van zuivelbedrijven bekend maakten en ze het hoofdgebouw van FrieslandCampina met trekkers blokkeerden.

Naar eigen zeggen is het plan ingetrokken omdat er toch geen draagvlak voor bleek te zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)van-boeren~a0815b9d/
Goed zo. Poot stijf houden.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 20:29:11 #213
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189619304
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 20:03 schreef voetbalmanager2 het volgende:
En alweer succes! De zuivelindustrie trekt het plan voor het verminderen van stikstofuitstoot in. Dit een paar uur nadat boeren de persoonlijke telefoonnummers van bestuurders van zuivelbedrijven bekend maakten en ze het hoofdgebouw van FrieslandCampina met trekkers blokkeerden.

Naar eigen zeggen is het plan ingetrokken omdat er toch geen draagvlak voor bleek te zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)van-boeren~a0815b9d/
Mooi zo.
pi_189619334
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 19:46 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

niet meer leveren betekent geen subsidie meer. de meeste boeren houden het zonder subsidie nog geen 3 dagen vol.
De meeste Nederlanders met een koophuis, de niet werkende mensen, eigenlijk iedereen in de Nederlandse verzorgingsstaat houd het geen 3 dagen vol zonder subsidies in welke vorm dan ook. Verder betaald 'de boer' zelf de subsidies die ontvangen worden.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189619573
Verder ken ik maar 1 Nederlandse boer op klompen die zichzelf buitengewoon goed red middels 'boeren' landgoederen supermarktketen etc etc in privebeheer.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189620880
Ben echt wel een beetje klaar met die vrijstaat-mentaliteit van dat FDF :r
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 21:51:26 #217
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189620985
Remkes roept voorlichters terug: zelfs tanks mogen gewoon op het Malieveld

DEN HAAG - De Haagse waarnemend burgemeester Johan Remkes heeft zijn eigen voorlichters in het openbaar keihard op de vingers getikt. De communicatieadviseurs van de gemeente hadden deze week via Twitter gemeld dat er in de toekomst bij de demonstraties geen 'zware voertuigen' op het Malieveld zijn toegestaan. Remkes moet dat nu in een brief aan de gemeenteraad corrigeren. Zware voertuigen mogen wel degelijk het veld op. Sterker: kermisattracties en zelfs tanks mogen er gewoon nog komen, stelt hij.

In een brief aan de gemeenteraad moet Remkes een persbericht van de gemeente bijna compleet rectificeren. Zo was de kop van dat bericht 'Geen zware voertuigen meer toegestaan op het Malieveld'. De waarnemend burgemeester neemt daar direct afstand van. 'In tegenstelling tot wat in een aantal berichten werd genoemd betekent het advies nadrukkelijk niet dat er niet meer met zware voertuigen kan worden gedemonstreerd op het Malieveld', schrijft de burgemeester.

Het Twitter-account van de afdeling voorlichting van de gemeente Den Haag verspreidde op 23 oktober een bericht naar aanleiding van een onderzoek naar het dak van de parkeergarage onder een deel van het terrein. Daarin werd ook direct de link gelegd met het boerenprotest. De boeren, meldde het bericht, waren met 'zware landbouwvoertuigen' op het Malieveld geweest, waardoor vragen ontstonden over de belastbaarheid het van het dak van de garage aan de rand van het veld.
Tractoren

Op basis van dat bericht meldden meerdere media dat het in de toekomst verboden was om bij demonstraties zware voertuigen als tractoren mee te nemen naar het Malieveld.

Waarnemend burgemeester Remkes heeft vandaag een onderzoeksrapport naar de belastbaarheid van het dak van de garage en een begeleidende brief aan de gemeenteraad gestuurd. In die brief schrijft hij dat na het eerste boerenprotest een inspectie van het dak van de garage heeft plaatsgevonden. Daarbij kwamen toen 'geen zichtbare negatieve gevolgen' voor de constructie aan het licht. Wel werd met spoed ook nog een deskundigenadvies gevraagd om te beoordelen of gemeente, politie en Openbaar Ministerie een tweede grote boerenactie op 16 oktober konden toestaan.
Geen overschrijding

Uit dat advies blijkt dat het dak juist heel wat kan hebben. Er is zelfs 'geen overschrijding van de normen' als het dak volstaat met tractoren uit één van de zwaarste categorieën, als er maar een ruimte van één meter tussenin zit. Als voertuigen nog zwaarder worden, is er iets meer ruimte nodig, aldus de onderzoekers. Maar, stelt de burgemeester direct: 'De meeste tractoren die op het Malieveld stonden, wogen tussen de vier en acht ton'.

Gemeente, politie en Openbaar Ministerie namen de aanbevelingen uit het rapport mee bij de voorbereidingen op het protest van 16 oktober. Dat betekende dat de voertuigen uiteindelijk het terrein op mochten, mits er een meter afstand werd gehouden. Dat gebeurde ook keurig. Daardoor werd toen wel schade aangericht aan het gras. Maar daarbij bleef het. 'Er was geen schade aan het dak van de parkeergarage en er is geen sprake geweest van gevaarlijke situaties.'
Te voet

Het Twitterbericht van de voorlichters van de gemeente stelde verder dat demonstranten voortaan alleen nog maar te voet het Malieveld op mogen en dat zware voertuigen moesten worden geparkeerd op de Boorlaan, aan de rand van het Malieveld. Remkes ontkent dat ook. Volgens hem worden de conclusies van het rapport wel gebruikt voor toekomstige protesten en andere activiteiten, maar wil dat niet zeggen dat er geen zware voertuigen meer op het veld mogen komen. Demonstraties en evenementen als circussen en zelfs Veteranendag - met al het militair materieel dat daarbij hoort - kunnen 'onverminderd' plaats hebben.

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat er geen sprake van is dat de voorlichters op de vingers zijn getikt. Zij zegt dat Remkes ervoor heeft gekozen het onderzoeksrapport aan de raad te sturen met een begeleidende brief waarin nog meer uitleg wordt gegeven. Volgens haar zit er ook geen enkel licht tussen het Twitter-bericht van afgelopen dinsdag en de brief van vrijdag.

Omroep West
pi_189621187
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 21:51 schreef AchJa het volgende:
Remkes roept voorlichters terug: zelfs tanks mogen gewoon op het Malieveld

DEN HAAG - De Haagse waarnemend burgemeester Johan Remkes heeft zijn eigen voorlichters in het openbaar keihard op de vingers getikt. De communicatieadviseurs van de gemeente hadden deze week via Twitter gemeld dat er in de toekomst bij de demonstraties geen 'zware voertuigen' op het Malieveld zijn toegestaan. Remkes moet dat nu in een brief aan de gemeenteraad corrigeren. Zware voertuigen mogen wel degelijk het veld op. Sterker: kermisattracties en zelfs tanks mogen er gewoon nog komen, stelt hij.

In een brief aan de gemeenteraad moet Remkes een persbericht van de gemeente bijna compleet rectificeren. Zo was de kop van dat bericht 'Geen zware voertuigen meer toegestaan op het Malieveld'. De waarnemend burgemeester neemt daar direct afstand van. 'In tegenstelling tot wat in een aantal berichten werd genoemd betekent het advies nadrukkelijk niet dat er niet meer met zware voertuigen kan worden gedemonstreerd op het Malieveld', schrijft de burgemeester.

Het Twitter-account van de afdeling voorlichting van de gemeente Den Haag verspreidde op 23 oktober een bericht naar aanleiding van een onderzoek naar het dak van de parkeergarage onder een deel van het terrein. Daarin werd ook direct de link gelegd met het boerenprotest. De boeren, meldde het bericht, waren met 'zware landbouwvoertuigen' op het Malieveld geweest, waardoor vragen ontstonden over de belastbaarheid het van het dak van de garage aan de rand van het veld.
Tractoren

Op basis van dat bericht meldden meerdere media dat het in de toekomst verboden was om bij demonstraties zware voertuigen als tractoren mee te nemen naar het Malieveld.

Waarnemend burgemeester Remkes heeft vandaag een onderzoeksrapport naar de belastbaarheid van het dak van de garage en een begeleidende brief aan de gemeenteraad gestuurd. In die brief schrijft hij dat na het eerste boerenprotest een inspectie van het dak van de garage heeft plaatsgevonden. Daarbij kwamen toen 'geen zichtbare negatieve gevolgen' voor de constructie aan het licht. Wel werd met spoed ook nog een deskundigenadvies gevraagd om te beoordelen of gemeente, politie en Openbaar Ministerie een tweede grote boerenactie op 16 oktober konden toestaan.
Geen overschrijding

Uit dat advies blijkt dat het dak juist heel wat kan hebben. Er is zelfs 'geen overschrijding van de normen' als het dak volstaat met tractoren uit één van de zwaarste categorieën, als er maar een ruimte van één meter tussenin zit. Als voertuigen nog zwaarder worden, is er iets meer ruimte nodig, aldus de onderzoekers. Maar, stelt de burgemeester direct: 'De meeste tractoren die op het Malieveld stonden, wogen tussen de vier en acht ton'.

Gemeente, politie en Openbaar Ministerie namen de aanbevelingen uit het rapport mee bij de voorbereidingen op het protest van 16 oktober. Dat betekende dat de voertuigen uiteindelijk het terrein op mochten, mits er een meter afstand werd gehouden. Dat gebeurde ook keurig. Daardoor werd toen wel schade aangericht aan het gras. Maar daarbij bleef het. 'Er was geen schade aan het dak van de parkeergarage en er is geen sprake geweest van gevaarlijke situaties.'
Te voet

Het Twitterbericht van de voorlichters van de gemeente stelde verder dat demonstranten voortaan alleen nog maar te voet het Malieveld op mogen en dat zware voertuigen moesten worden geparkeerd op de Boorlaan, aan de rand van het Malieveld. Remkes ontkent dat ook. Volgens hem worden de conclusies van het rapport wel gebruikt voor toekomstige protesten en andere activiteiten, maar wil dat niet zeggen dat er geen zware voertuigen meer op het veld mogen komen. Demonstraties en evenementen als circussen en zelfs Veteranendag - met al het militair materieel dat daarbij hoort - kunnen 'onverminderd' plaats hebben.

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat er geen sprake van is dat de voorlichters op de vingers zijn getikt. Zij zegt dat Remkes ervoor heeft gekozen het onderzoeksrapport aan de raad te sturen met een begeleidende brief waarin nog meer uitleg wordt gegeven. Volgens haar zit er ook geen enkel licht tussen het Twitter-bericht van afgelopen dinsdag en de brief van vrijdag.

Omroep West
w/
pi_189621264
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 21:51 schreef AchJa het volgende:
Remkes roept voorlichters terug: zelfs tanks mogen gewoon op het Malieveld

DEN HAAG - De Haagse waarnemend burgemeester Johan Remkes heeft zijn eigen voorlichters in het openbaar keihard op de vingers getikt. De communicatieadviseurs van de gemeente hadden deze week via Twitter gemeld dat er in de toekomst bij de demonstraties geen 'zware voertuigen' op het Malieveld zijn toegestaan. Remkes moet dat nu in een brief aan de gemeenteraad corrigeren. Zware voertuigen mogen wel degelijk het veld op. Sterker: kermisattracties en zelfs tanks mogen er gewoon nog komen, stelt hij.

In een brief aan de gemeenteraad moet Remkes een persbericht van de gemeente bijna compleet rectificeren. Zo was de kop van dat bericht 'Geen zware voertuigen meer toegestaan op het Malieveld'. De waarnemend burgemeester neemt daar direct afstand van. 'In tegenstelling tot wat in een aantal berichten werd genoemd betekent het advies nadrukkelijk niet dat er niet meer met zware voertuigen kan worden gedemonstreerd op het Malieveld', schrijft de burgemeester.

Het Twitter-account van de afdeling voorlichting van de gemeente Den Haag verspreidde op 23 oktober een bericht naar aanleiding van een onderzoek naar het dak van de parkeergarage onder een deel van het terrein. Daarin werd ook direct de link gelegd met het boerenprotest. De boeren, meldde het bericht, waren met 'zware landbouwvoertuigen' op het Malieveld geweest, waardoor vragen ontstonden over de belastbaarheid het van het dak van de garage aan de rand van het veld.
Tractoren

Op basis van dat bericht meldden meerdere media dat het in de toekomst verboden was om bij demonstraties zware voertuigen als tractoren mee te nemen naar het Malieveld.

Waarnemend burgemeester Remkes heeft vandaag een onderzoeksrapport naar de belastbaarheid van het dak van de garage en een begeleidende brief aan de gemeenteraad gestuurd. In die brief schrijft hij dat na het eerste boerenprotest een inspectie van het dak van de garage heeft plaatsgevonden. Daarbij kwamen toen 'geen zichtbare negatieve gevolgen' voor de constructie aan het licht. Wel werd met spoed ook nog een deskundigenadvies gevraagd om te beoordelen of gemeente, politie en Openbaar Ministerie een tweede grote boerenactie op 16 oktober konden toestaan.
Geen overschrijding

Uit dat advies blijkt dat het dak juist heel wat kan hebben. Er is zelfs 'geen overschrijding van de normen' als het dak volstaat met tractoren uit één van de zwaarste categorieën, als er maar een ruimte van één meter tussenin zit. Als voertuigen nog zwaarder worden, is er iets meer ruimte nodig, aldus de onderzoekers. Maar, stelt de burgemeester direct: 'De meeste tractoren die op het Malieveld stonden, wogen tussen de vier en acht ton'.

Gemeente, politie en Openbaar Ministerie namen de aanbevelingen uit het rapport mee bij de voorbereidingen op het protest van 16 oktober. Dat betekende dat de voertuigen uiteindelijk het terrein op mochten, mits er een meter afstand werd gehouden. Dat gebeurde ook keurig. Daardoor werd toen wel schade aangericht aan het gras. Maar daarbij bleef het. 'Er was geen schade aan het dak van de parkeergarage en er is geen sprake geweest van gevaarlijke situaties.'
Te voet

Het Twitterbericht van de voorlichters van de gemeente stelde verder dat demonstranten voortaan alleen nog maar te voet het Malieveld op mogen en dat zware voertuigen moesten worden geparkeerd op de Boorlaan, aan de rand van het Malieveld. Remkes ontkent dat ook. Volgens hem worden de conclusies van het rapport wel gebruikt voor toekomstige protesten en andere activiteiten, maar wil dat niet zeggen dat er geen zware voertuigen meer op het veld mogen komen. Demonstraties en evenementen als circussen en zelfs Veteranendag - met al het militair materieel dat daarbij hoort - kunnen 'onverminderd' plaats hebben.

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat er geen sprake van is dat de voorlichters op de vingers zijn getikt. Zij zegt dat Remkes ervoor heeft gekozen het onderzoeksrapport aan de raad te sturen met een begeleidende brief waarin nog meer uitleg wordt gegeven. Volgens haar zit er ook geen enkel licht tussen het Twitter-bericht van afgelopen dinsdag en de brief van vrijdag.

Omroep West
Oké :') mooie communicatie weer.
Op dinsdag 25 februari 2020 12:55 schreef Pumpalov het volgende:
een beetje zo'n lichtgetinte inteeltkop als dat filosoofert heeft.
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 23:20:50 #220
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_189622474
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 20:06 schreef ACT-F het volgende:
Bovendien zou het stopzetten van subsidies de Nederlandse belastingbetaler een hoop geld kosten aangezien dit uit een EU pot komt. Dus wel de lasten die we aan de EU betalen, maar niet de lusten terug in de vorm van subsidies.
Waar komt al dat gejank over subsidie dan vandaan in de voorgaande 28 delen :D
Is dat volk echt zo simpel dat ze EU geld willen laten liggen terwijl we juist een van de grootste afdragers aan de EU zijn?
  vrijdag 25 oktober 2019 @ 23:28:45 #221
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189622608
quote:
11s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 23:20 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Waar komt al dat gejank over subsidie dan vandaan in de voorgaande 28 delen :D
Is dat volk echt zo simpel dat ze EU geld willen laten liggen terwijl we juist een van de grootste afdragers aan de EU zijn?
Je moet toch wat om de boeren maximaal in diskrediet te brengen?
pi_189622647
quote:
11s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 23:20 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Waar komt al dat gejank over subsidie dan vandaan in de voorgaande 28 delen :D
Is dat volk echt zo simpel dat ze EU geld willen laten liggen terwijl we juist een van de grootste afdragers aan de EU zijn?
Ollongrens fake news industry in optima forma.

En zij zag dat het goed was.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_189623007
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_189623036
quote:
Zendtijd eisen in business class. :')
Als je wat geld neerlegt, dan mag je gewoon je zegje doen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zaterdag 26 oktober 2019 @ 00:16:46 #225
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_189623126
Voorlichters die het gemeentebeleid gaan bepalen, zelfs Hitler liet het niet zo ver komen. Met dank aan Remkes die het tuig heeft klemgezet.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 28 oktober 2019 @ 04:11:30 #227
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_189661847
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 14:06 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Boeren zijn zelfstandigen he....
Op zich niet zo. Als er calamiteiten zijn zoals een virus en dergelijke waarbij geruimd moet worden krijgen ze een vergoeding en steun. Een gewoon bedrijf krijgt dat niet. Zaken die normaal gesproken als bedrijfsrisico gezien worden krijgen boeren vergoed.

[ Bericht 6% gewijzigd door Megumi op 28-10-2019 04:20:11 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_189741650
De "mogelijkheid tot boeren en bouwen" is er na de diverse pelgrimstochten naar Den Haag niet beter op geworden.
Eerst hadden we de klimaatspijbelaars die de vleesindustrie een boost hebben gegeven dankzij de honger van de pubers naar Big Macs na afloop van de demonstraties.
En daarna kwam het ronkende materieel van de boeren en bouwvakkers. Een Co2- en stikstofuitstoot die op geen enkele wijze de core-business van de noeste werkers ten dienste was.
Inmiddels begint het malieveld steeds meer te lijken op een "veld" uit het woestijnrijke Mali.
En momenteel moet er een tropisch regenwoud gekapt worden om de deur van het Groningse provinciehuis te vervangen.
Kortom:
Laten we het boe-roepen voorlopig even overlaten aan de koeien en ons allemaal bezinnen welke oplossingen we bijvoorbeeld in de hoedanigheid als individueel consument kunnen bijdragen.
Bijvoorbeeld:
Minder vlees eten en meer groente, en dan wel de groente uit eigen streek.
Om te beginnen kunnen we van het malieveld een groentetuin maken.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_189741661
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 oktober 2019 00:06 schreef Monolith het volgende:

[..]

Zendtijd eisen in business class. :')
Als je wat geld neerlegt, dan mag je gewoon je zegje doen.
Ik snap Harry wel.....

Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  zaterdag 2 november 2019 @ 08:01:04 #230
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189741796
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 14:06 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Boeren zijn zelfstandigen he....
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 november 2019 04:09 schreef Treinhomo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
https://joop.bnnvara.nl/n(...)ngen-bakken-subsidie

quote:
De boeren die eerder deze week vernielingen aanrichtten in Groningen, kunnen de schade vermoedelijk moeiteloos aftikken.
Want hoe zeer ze ook klagen over het gebrek aan respect, in financieel opzicht hebben ze in ieder geval niet te klagen over steun van de overheid, ontdekte Sikkom.

Zo ontving de boer die met zijn trekker de deur van het provinciehuis eruit ramde, vorig jaar meer dan 120.000 euro subsidie, schrijft de Groningse jongerennieuwssite.
Ironisch genoeg krijgt die boer bijna 35.000 euro voor 'klimaat- en milieuvriendelijke landbouwpraktijken'.

Eerder dit jaar constateerde de Algemene Rekenkamer dat tweederde van de Europese inkomenssteun gaat naar Nederlandse boeren met een bovenmodaal inkomen.
Jaarlijks strijkt de agrarische sector 750 miljoen euro op aan landbouwsubsidies

When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 2 november 2019 @ 08:02:18 #231
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189741799
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 07:15 schreef Twentsche_Ros het volgende:
De "mogelijkheid tot boeren en bouwen" is er na de diverse pelgrimstochten naar Den Haag niet beter op geworden.
Eerst hadden we de klimaatspijbelaars die de vleesindustrie een boost hebben gegeven dankzij de honger van de pubers naar Big Macs na afloop van de demonstraties.
En daarna kwam het ronkende materieel van de boeren en bouwvakkers. Een Co2- en stikstofuitstoot die op geen enkele wijze de core-business van de noeste werkers ten dienste was.
Inmiddels begint het malieveld steeds meer te lijken op een "veld" uit het woestijnrijke Mali.
En momenteel moet er een tropisch regenwoud gekapt worden om de deur van het Groningse provinciehuis te vervangen.
Kortom:
Laten we het boe-roepen voorlopig even overlaten aan de koeien en ons allemaal bezinnen welke oplossingen we bijvoorbeeld in de hoedanigheid als individueel consument kunnen bijdragen.
Bijvoorbeeld:
Minder vlees eten en meer groente, en dan wel de groente uit eigen streek.
Om te beginnen kunnen we van het malieveld een groentetuin maken.
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2019 15:34 schreef Hanca het volgende:

[..]

Wat denk je dat het kost om winstgevende boerderijen uit te kopen? Kan zo per boerderij al miljoenen kosten...
Hangt ervan af hoe groot ie is
100.000 euro per hectare, reken maar uit voor een boer met 50 hectare is inderdaad 2 miljoen ongeveer
Maar de overheid heeft hiervoor 500 miljoen gereserveerd

Een de meeste boeren krijgen subsidie he, dus winstgevend ??, kom kom
https://www.europa-nu.nl/id/vg9pir5eze8o/landbouwbeleid_glb
quote:
1.
Staand beleid
Budget

Aan het landbouwbeleid is in 2019 bijna 59 miljard euro toegekend.

Dit is zo'n 36% van het totale EU-budget. Het budget dat vanuit de EU beschikbaar is gesteld voor deze zaken wordt aangewend vanuit twee landbouwfondsen, die corresponderen met de twee onderdelen van het landbouwbeleid.

1.
inkomenssteun
In de vorm van directe betalingen. De inkomenssteun bestaat uit drie onderdelen.
In de basis krijgt iedere boer die voldoet aan de milieu- en duurzaamheidseisen van de Europese Unie 260 euro per hectare landbouwgrond.
Daarnaast is er ook inkomenssteun gericht op biodiversiteit.
Boeren krijgen 115 euro aan 'vergroeningspremie' per hectare per jaar .
Als laatste is er een speciale steun voor jonge boeren.
Boeren die jonger dan 41 jaar zijn, krijgen 50 euro extra subsidie per hectare per jaar
Het huidige landbouwbeleid (2014-2020)

Het huidige Gemeenschappelijk Landbouwbeleid bestaat uit twee onderdelen: landbouwsubsidies en subsidies gericht op plattelandsontwikkeling.
Deze onderdelen zijn gericht op drie zaken; inkomenssteun voor de boeren, marktregulering en plattelandsontwikkeling.
Met dit landbouwbeleid wil de Commissie het beleid groener, eerlijker, efficiënter, en effectiever maken.

De toekomst van het landbouwbeleid

Inmiddels is de discussie over het landbouwbeleid na 2020 losgebarsten.
De Europese Commissie heeft voorgesteld om de begroting van het GLB voor de periode 2021-2027 met ongeveer 5 procent te verlagen.
.


[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 02-11-2019 10:25:22 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189742024
Eerste boer bij ons in de buurt heeft een brief ontvangen om uitgekocht te gaan worden. Hij zit naast/in een natura2000 gebied.

Naar horen zeggen is hen 250 euro per varken aangeboden om zich uit te laten kopen.

Dat is natuurlijk een optie. Wel blijft de boer dan zitten met een trekker welk hij niet meer nodig heeft, een stuk land wat hij niet meer nodig heeft, grote schuren die leegstaan en een grote boerderij zonder dieren. Hier wordt de boer niet gecompenseerd.

Door de varkenspest in Azië hebben de varkensboeren afgelopen jaar bovengemiddeld goed gedraaid.

Is die 250 genoeg om alle kosten te dekken ennde boer uit te kopen?
Is het door de ogen van de ondernemer verstandig om te stoppen als de vleesprijs nu redelijk hoog is?
  zaterdag 2 november 2019 @ 08:54:04 #233
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189742041
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 08:51 schreef ArnoldG0342 het volgende:
Eerste boer bij ons in de buurt heeft een brief ontvangen om uitgekocht te gaan worden. Hij zit naast/in een natura2000 gebied.

Naar horen zeggen is hen 250 euro per varken aangeboden om zich uit te laten kopen.

Dat is natuurlijk een optie. Wel blijft de boer dan zitten met een trekker welk hij niet meer nodig heeft, een stuk land wat hij niet meer nodig heeft, grote schuren die leegstaan en een grote boerderij zonder dieren. Hier wordt de boer niet gecompenseerd.

Door de varkenspest in Azië hebben de varkensboeren afgelopen jaar bovengemiddeld goed gedraaid.

Is die 250 genoeg om alle kosten te dekken ennde boer uit te kopen?
Is het door de ogen van de ondernemer verstandig om te stoppen als de vleesprijs nu redelijk hoog is?
kan die man dat zelf niet bepalen ?/
Is een keuze ,wel of niet stoppen dat is een beslissing die hij alleen zelf kan maken

Horen zeggen, oud wijf ben je
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189742076
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 08:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

kan die man dat zelf niet bepalen ?/
Is een keuze ,wel of niet stoppen dat is een beslissing die hij alleen zelf kan maken

Horen zeggen, oud wijf ben je
Heb je slecht geslapen?
Ik had je aardig hoog zitten. Maar hoe jij je de laatste tijd uit (respectloos), is dat wel voorbij. Varken dat je er rond loopt.

En ja dat bedrag komt van de zoon van de ondernemer. Dus ik neem dat voor waar aan.
  zaterdag 2 november 2019 @ 09:10:09 #235
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189742148
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2019 08:59 schreef ArnoldG0342 het volgende:

En ja dat bedrag komt van de zoon van de ondernemer. Dus ik neem dat voor waar aan.
Nou en , dat gaat jou toch geen ene rotmoer aan
Als die man het niet doet krijgt ie misschien wel het dubbele

Dat is een beslissing die alleen hij en zijn raadsman kan maken , kwestie van onderhandelen net als alles
Gaat ons niets aan , en jij en ik kunnen daar sowieso niet over oordelen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 2 november 2019 @ 09:40:36 #236
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189742373
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 08:51 schreef ArnoldG0342 het volgende:


Dat is natuurlijk een optie. Wel blijft de boer dan zitten met een trekker welk hij niet meer nodig heeft, een stuk land wat hij niet meer nodig heeft, grote schuren die leegstaan en een grote boerderij zonder dieren.

en niet te vergeten een schuld bij de bank....
ik neem aan dat de rab9bank die schuld niet zo maar kwijt scheld.
Tot nooit .......
  zaterdag 2 november 2019 @ 09:44:27 #237
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189742402
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2019 09:40 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

en niet te vergeten een schuld bij de bank....
ik neem aan dat de rabobank die schuld niet zo maar kwijt scheld.
Misschien moet hij het niet doen dan of het dubbele vragen
Misschien vindt zijn vrouw het wel een goed plan of heeft zijn broer ook wat te zeggen
Misschien vind de bank het wel een goed idee

Misschien , misschien
Misschien mag hij er wel huizen bouwen dan
Misschien kan hij zijn boerderij voor een miljoen verkopen
Misschien wil de buurman de trekker wel graag
Misschien kan hij in die schuren een opvang voor asielzoekers beginnen
Misschien kan zijn vrouw lekker koken
Misschien wil hij wel emigreren

[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 02-11-2019 09:58:22 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 2 november 2019 @ 09:50:08 #238
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_189742445
misschien kan die een kelder voor michaelmoore bouwen zodat ie nooit meer buiten komt.
Tot nooit .......
  zaterdag 2 november 2019 @ 09:50:44 #239
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189742450
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 09:50 schreef Speekselklier het volgende:
misschien kan die een kelder voor michaelmoore bouwen zodat ie nooit meer buiten komt.
_O- 8)7 :W :W _O_
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 2 november 2019 @ 22:12:17 #240
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189752297
Stikstofpijn voor niets: ’Nederland wees meer gebieden aan dan nodig’

Amsterdam - Nederland lijdt stikstofpijn voor niets. Die opmerkelijke mening huldigt Nico Gerrits, een specialist in natuurrecht die zich al vijftien jaar verbaast over de volgens hem te strenge Nederlandse uitleg van de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn. „Het natuurbeleid hoeft geen stikstofcrisis te veroorzaken, maar dankzij Den Haag ontpopte het zich tot groen Paard van Troje. Alle ballast van onterecht aangewezen gebieden en bonusnatuur boven op oorspronkelijke doelen kan worden geschrapt.”

De aankondiging van het einde kwam in 2006. Op de boerderij van Astrid & Dirk Geboers arriveerde de officiële boodschap dat ze, op termijn, zouden moeten stoppen met hun melkveebedrijf. Het stond te dicht op het nieuwe Natura 2000-gebied Deurnsche Peel & Mariapeel, aldus de overheid. „Er was geen discussie mogelijk”, zegt Astrid Geboers-Rops. „’Ons grasland legt juist stikstof vast’, pareerde ik, en ’de stikstofwolk uit het buitenland is nog veel groter’. Maar alles werd zo gedraaid dat wij als melkveehouders de natuur bedreigen.”

Licht uit

Terwijl terreinbeheerders in de Deurnsche Peel de buidel trokken voor het natuurdoel ’actief hoogveen’, kwam het gezin Geboers in een soort rouwproces. De boerin kwam er later met de melkveehoudersvakbond NMV achter dat de Vogel- en Habitatrichtlijn ook bestaande economische activiteiten moet meewegen bij de vraag of ergens wel natuur moet worden beschermd. „Maar dat er al decennialang koeien lopen rond de Deurnsche Peel, bleef bij de aanmelding in Brussel achterwege. Op deze boerderij, die al generaties in de familie is, moeten wij eind volgend jaar het licht uit doen. Dat voelt bizar.”

Toktoktok. Nico Gerrits tikt tegen zijn hoofd. „Weet u hoeveel ’actief hoogveen’ er volgens de laatste update in de Deurnsche Peel ligt? Twintig bij tien meter. Een postzegel. In slechte staat van instandhouding. Terwijl Duitsland en Polen er vol mee liggen. Sterker, bij de selectie van de Deurnsche Peel als Natura 2000-gebied in 2004 wás er helemaal geen actief hoogveen. En het is niet het doel van de Habitatrichtlijn om iets te ontwikkelen dat er niet is. De familie Geboers wordt, net als andere verjaagde boeren, afgerekend op de wensen van terreinbeheerders. Niet op wat moet van Brussel.”

Gewaarschuwd

De gepensioneerde hersenonderzoeker en bioloog zou zich met leukere dingen kunnen bezighouden. Beeldhouwen in zijn buitenverblijf bij Lissabon bijvoorbeeld. Maar Gerrits ergert zich aan de ’kronkels in het Nederlands natuurbeleid’. Als eigenaar van adviesbureau Incaconsult waarschuwde hij jarenlang tegen de, in zijn ogen, verkeerde Haagse uitleg van de Vogel- en Habitatrichtlijn. WOB-verzoeken leverden hem een berg gegevens op over de selectie en aanwijzing van Natura 2000-gebieden. Toen de stikstofbom barstte, schreef hij een open brief aan de commissie- Remkes.

„Nederland krijgt het idee opgedrongen dat forse verlaging van stikstofuitstoot en versneld natuurherstel de enige uitweg is. Maar minister Schouten redeneert de verkeerde kant op. Juist in onze vertaling van het Europese beleid ging het mis. Dáár ligt de bron voor deze crisis”, zegt Gerrits tijdens een gesprek in Portugal. „Nederland wees meer gebieden aan dan nodig was en een deel op oneigenlijke gronden. Vervolgens heeft LNV samen met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten de te beschermen flora en fauna per gebied enorm uitgebreid. Dat hoefde niet van Brussel, maar effect had het wel: nóg lagere stikstofeisen voor omliggende bedrijven.”

Knulligheid

Onterechte gebiedsselectie stoelde volgens Gerrits op knulligheid of erger. Zo werd het Drentse Norgerholt geselecteerd omwille van ’eikenbeuken bossen met hulst’. „Maar dat was er helemaal niet.” Het geval Noordse Woelmuis is nog gekker. „Een inventarisatie toonde dat de muis in veel gebieden amper aanwezig was. Toch is de knager misbruikt om onder meer het Krammer-Volkerak te selecteren. De status van de Woelmuis veranderde er ineens van slecht in ’goed’. Ook de Eilandspolder-oost en drie Friese gebieden verschenen met behulp van de muis op de Natura 2000 lijst zonder dat iets anders die selectie rechtvaardigde.”

Ingrijpender is de stapeling van flora en fauna. „Nadat gebieden in 2004 op basis van één of meerdere soorten en/of habitattypen waren geselecteerd, zijn er in 87 gebieden zaken bijgeknutseld als bonusnatuur”, zegt Gerrits, op basis van zijn eigen databank. ,,Dat is in twee derde van de habitatgebieden! Dinkelland werd geselecteerd voor ’zwakgebufferde vennen’ en ’blauwgrasland’. Nu is men er druk met negentien habitattypen. ’Actief hoogveen’ was in 2004 alleen de moeite waard in Witterveld en Bargerveen. Nu trekt men miljoenen uit om het in nóg eens twintig natuurgebieden te ontwikkelen. Wie beslist dat? Niet Brussel. Al die ballast kan geschrapt.”

Groot effect

Het effect is groot. In plaats van te kijken hoeveel stikstof het plantje verdraagt waarvoor een gebied eigenlijk is geselecteerd, moeten omliggende bedrijven zich ineens houden aan de maximale stikstofuitstoot die past bij die extra bonusnatuur. „Alles rond het Friese Alde Faenen staat op slot. Maar als je, zoals de richtlijn voorschrijft maar Nederland niet doet, beoordeelt op het oorspronkelijke doel ’veenbossen’, dan is er geen stikstofprobleem. Ik concludeer dat de ambities van LNV veel verder gaan dan het Europese natuurbeleid. Maar ja, als men eerlijk had gezegd, ’dit is niet wat Brussel wil, maar wat Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten wensen’, dan hadden de trekkers tien jaar geleden al op het Malieveld gestaan.”

Verscheidene politici die de invoering van de Natura 2000-gebieden meemaakten, kijken met verbijstering naar de stikstofcrisis. „Ambtenaren van LNV drukten ons destijds op het hart: Natura 2000 krijgt geen schaduwwerking op omliggend gebied”, herinnert toenmalig Utrechts CDA-gedeputeerde Roel Robbertsen zich. Voormalig parlementariërs Janneke Snijder (VVD) en Rikus Jager (CDA) beamen dat. „Er zou oog zijn voor bestaande economische belangen”, zegt Snijder. „Nu dreigt zelfs vergunningsplicht voor het weiden van koeien en het uitrijden van mest. Dat is nooit de bedoeling geweest.”

Extra moeilijk

Gerrits lacht. „Schaduwwerking? Dat heeft LNV altijd voorzien. Maar het is in Nederland extra moeilijk gemaakt door voor elke handeling rond Natura 2000-gebieden een vergunningsplicht in te voeren. Dat hoefde niet. Een belangrijke plicht uit de Europese richtlijnen is om de geselecteerde habitattypen minimaal in kwaliteit gelijk te houden. Maar dat kan ook door onafhankelijke monitoring in zo’n gebied. Gaat het goed? Dan hoef je niemand lastig te vallen. Staat het onder druk, dan moet die onafhankelijke instantie, niet de terreinbeheerder, eerst uitzoeken waarom en vervolgens gerichte maatregelen voorstellen.”

Die melkveehouder in de Peel is niet gelijk de oorzaak. „Of een plant of dier gedijt, ligt aan talloze factoren. Grondwater, voedingsstoffen en klimaat. Niet alles wil groeien op de plek waar terreinbeheerders dat wensen. En dat kleine beetje stikstof van die boer in de buurt heeft weinig effect. Daarom moeten we eindelijk echt meten. Hoeveel stikstof valt er in die natuur, waar komt het vandaan en heeft het een meetbaar effect? Doen we dat niet, dan hakken we de poten onder de melkkruk vandaan, zonder te weten of die boer verjagen echt zin heeft.”

’Netto gaat het beter’

„Eigenlijk”, grapt Gerrits, ,,zou je verwachten dat onze natuur morsdood is. Welke andere conclusie kun je trekken uit die ’stikstofdeken’ en de daaruit vallende stikstofdepositie? Maar, op basis van gegevens over Natura 2000-gebieden die LNV met Brussel deelt, ontstaat een heel ander beeld: in vergelijking met 2004 staan habitattypen er in 275 gevallen in 2018 beter voor. In 472 gevallen is de kwaliteit gelijk. In 215 gevallen is sprake van achteruitgang. Netto gaat het dus beter! Zelfs met het uiterst stikstofgevoelige ’actief hoogveen’ gaat het in Witterveld en Bargerveen uitstekend. Dan concludeer ik: óf de rekenmodellen van het RIVM kloppen niet, óf onze natuur kan tegen een stootje. Die stikstofcrisis lijkt mij een imaginair probleem.”

Op het melkveebedrijf van de familie Geboers in Liessel is het aantal melkkoeien inmiddels gehalveerd naar zo’n zeventig. „De laatste koeien wegdoen, is het moeilijkste”, zegt de boerin. Ze kan er nog steeds niet bij hoe er met hen is omgesprongen. „In de Europese richtlijnen las ik dat maatregelen voor natuur proportioneel moeten zijn en rekening moeten houden met sociaal-economische en culturele omstandigheden. Maar hier ruimen ze een half dorp op. De natuurlobby heeft de macht in handen. Misschien dat andere Nederlanders zich nu pas zijn rot geschrokken, maar ons leven wordt al twintig jaar beheerst door stikstof.”

’Alles moet beschermd’

Het ministerie van LNV laat in een reactie weten dat ’alle huidige Natura 2000-gebieden terecht zijn aangewezen’. „Dat heeft de Raad van State in verschillende beroepszaken bevestigd”, aldus een woordvoerster. Bovendien heeft zij de verplichting bevestigd dat Nederland ook voor de instandhouding van nieuwe, extra natuurdoelen verantwoordelijk is. „Het corrigeren van incomplete aanmeldingsgegevens op het moment van aanwijzen kan er inderdaad toe leiden dat op meer habitats en meer locaties moet worden getoetst. Maar álle aanwezige habitats moeten worden beschermd.” Dat de natuur in een aantal gebieden vooruit gaat, is volgens het ministerie „te danken aan een forse inzet van natuurbeheerders en overheden.”

Telegraaf
pi_189862101
quote:
Namens het Mesdag-fonds was Jan Cees Vogelaar woensdag in Den Haag te vinden om te praten over ammoniak. Hij nam plaats aan de Rondetafel waar de landbouwwoordvoerders zich lieten bijpraten over dit onderwerp.
https://www.boerenbusines(...)r-niet-onaantastbaar
pi_189862188
Maandag gaan de boeren weer naar provinciehuis Noord-Holland. Denk dat er dan weer debat is over stikstof.
  zaterdag 9 november 2019 @ 08:34:05 #243
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_189862482
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 07:39 schreef StephanL het volgende:
Maandag gaan de boeren weer naar provinciehuis Noord-Holland. Denk dat er dan weer debat is over stikstof.
Ah, en ze willen niet dat er getornd wordt aan hun rechten om met nog niet 1% van de bevolking het gehele land te belasten.
pi_189862511
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 08:34 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ah, en ze willen niet dat er getornd wordt aan hun rechten om met nog niet 1% van de bevolking het gehele land te belasten.
Heb je het over de overheid? 8-)
pi_189884312
Ik Zoek nog wel het hele fragment...
pi_189956446
Boeren maken vooral duidelijk dat ze blijven boeren

Rutte zei onder de indruk te zijn van de persoonlijke verhalen van de boeren.
"Ze hebben indrukwekkend grote zorgen."

>
https://nos.nl/artikel/23(...)-blijven-boeren.html

Waerom ? Soveel kreisen alom. Waerom ?


shift-knop defekt
  vrijdag 15 november 2019 @ 17:38:33 #248
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_189956666
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 17:51 schreef voetbalmanager2 het volgende:

Maar de cijfers over uitstoot in Nederland gelden voor alle boeren in Nederland en al het vliegverkeer. In 2018 waren er een kleine 54000 landbouwbedrijven. Het aantal personeel dat op die bedrijven werkt is natuurlijk nog een stuk groter, maar elk landbouwbedrijf zorgt voor werkgelegenheid voor 10 andere mensen.
Dat is alleen maar een aanname.

Aan Schiphol worden ongeveer 290000 banen toegekend.

quote:
Als je besluit dat het noodzakelijk is dat de veestapel moet krimpen dan moet je eerst iets aan de luchtvaartsector gaan doen.
Nee, hoor.

Boeren boeren alleen maar omdat ze geld willen verdienen. Dus als zij tbv het millieu met wat minder boeren moeten zijn, dan moet dat gewoon kunnen.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_189956858
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:23 schreef TomLuny het volgende:
Boeren maken vooral duidelijk dat ze blijven boeren

Rutte zei onder de indruk te zijn van de persoonlijke verhalen van de boeren.
"Ze hebben indrukwekkend grote zorgen."

>
https://nos.nl/artikel/23(...)-blijven-boeren.html

Waerom ? Soveel kreisen alom. Waerom ?


De boeren schonken en schenken toch het meeste aan zware criminelen? Daarmee gaven de boeren toch te kennen dat zij voor leiding van bekenden zijn en niet voor vreemden willen zijn? Als de leiding straks al het boerenwerk met gehoorzame robots kan uitvoeren, zullen er wel meer slachtoffers vallen.
pi_189956990
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:52 schreef torentje het volgende:

De boeren schonken en schenken toch het meeste aan zware criminelen? Daarmee gaven de boeren toch te kennen dat zij voor leiding van bekenden zijn en niet voor vreemden willen zijn? Als de leiding straks al het boerenwerk met gehoorzame robots kan uitvoeren, zullen er wel meer slachtoffers vallen.
euh, ik snap het niet helemaal.
shift-knop defekt
  vrijdag 15 november 2019 @ 18:48:02 #251
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189957592
Stadspark met bertjes en pony's die willen ook subsidie
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 15 november 2019 @ 18:49:34 #252
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189957613
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:52 schreef torentje het volgende:

[..]

De boeren schonken en schenken toch het meeste aan zware criminelen? Daarmee gaven de boeren toch te kennen dat zij voor leiding van bekenden zijn en niet voor vreemden willen zijn? Als de leiding straks al het boerenwerk met gehoorzame robots kan uitvoeren, zullen er wel meer slachtoffers vallen.
Boeren zijn wel eens beschonken ja

Doet dat er wat toe over de stikstof???
Stoten ze meer dranklucht uit
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 25 november 2019 @ 12:05:23 #253
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_190114272
quote:
Boeren in actie op op- en afritten snelwegen: "Nog steeds grote zorgen"

Op op- en afritten van meerdere snelwegen wordt vanmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur gedemonstreerd door boeren met trekkers. Omdat ze langs de kant van de weg of in de berm gaan staan, zal het verkeer geen hinder ondervinden van de acties, zo belooft Farmers Defense Force.



Op welke op- en afritten de acties plaatsvinden, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat in onze provincie in ieder geval de A1, A2, A4, A7, A9, A10 en A27 decor zullen zijn van protesten.

Met de acties willen de boeren laten blijken dat ze - ondanks Haagse maatregelen om de stikstof-impasse te doorbreken - nog altijd vrezen dat zij de zwaarste last moeten dragen. "Minister Schouten heeft maandag een gesprek met het landbouwcollectief", aldus Farmers Defense Force. "Met deze acties willen we waarschuwen dat we nog wakker zijn, want er zijn nog steeds grote zorgen."

De afgelopen maanden kwamen boeren al meerdere keren in actie: zo stonden ze onder meer op het Malieveld in Den Haag, bij het provinciehuis in Haarlem en bij het RIVM in Bilthoven.

https://www.nhnieuws.nl/n(...)-steeds-grote-zorgen
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Redactie Sport maandag 25 november 2019 @ 12:06:37 #254
274204 crew  Mexicanobakker
pi_190114291
Zolang ze de stations maar niet blokkeren.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_190114461
De boeren moeten gaan oppassen dat ze zo langzamerhand niet hun hand overspelen.

Wat mij betreft is de sympathie ver over.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_190115671
Maakten de boeren zich maar eens zo'n zorgen over hoe slachthuizen met hun dieren omgaan. Maar nee, de politiek wil hun dieren vermoorden hoor.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  maandag 25 november 2019 @ 14:53:07 #257
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_190116900
Protestdag nummer 6 (?) in twee maanden tijd tegen beleid dat nog niet eens bekend is. Gelukkig wel met genoeg hinder voor omstanders, anders zou helemaal niemand het nog doorhebben gehad.
  maandag 25 november 2019 @ 15:32:02 #258
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_190117576
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2019 12:16 schreef Tomatenboer het volgende:
De boeren moeten gaan oppassen dat ze zo langzamerhand niet hun hand overspelen.

Wat mij betreft is de sympathie ver over.
Aan deze opmerking kan ik zien dat Nederland niet meer gewend is te demonstreren. 10 jaar liberaal beleid heeft ons laf en gezapig gemaakt. Wees blij dat er eindelijk wat meer gebeurd dan elke keer dat gejengel uit de PVV hoek.
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_190117787
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2019 15:32 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

Aan deze opmerking kan ik zien dat Nederland niet meer gewend is te demonstreren. 10 jaar liberaal beleid heeft ons laf en gezapig gemaakt. Wees blij dat er eindelijk wat meer gebeurd dan elke keer dat gejengel uit de PVV hoek.
Neuh, ik vind dat er voor bepaalde zaken best meer gedemonstreerd mag worden.

Maar het gedram van de boeren ben ik wel een beetje beu nu. Komt ook doordat ik me sowieso al niet zo erg in het standpunt van de boeren kan vinden.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  Redactie Frontpage / Sport maandag 25 november 2019 @ 16:18:06 #260
426493 crew  PippenScottie
pi_190118517
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2019 15:32 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

Aan deze opmerking kan ik zien dat Nederland niet meer gewend is te demonstreren. 10 jaar liberaal beleid heeft ons laf en gezapig gemaakt. Wees blij dat er eindelijk wat meer gebeurd dan elke keer dat gejengel uit de PVV hoek.
Wat ik van de Farmers Defense Force begrijp is dat juist gejengel uit de PVV hoek.
pi_190118593
Lekker een bakse koffie en een sjekkie droaien mit de trekkort bie un afrit. Hard werkn da boeren leben
  dinsdag 26 november 2019 @ 08:25:37 #262
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_190129152
quote:
1s.gif Op [url=ht[quote]1s.gif [b]Op maandag 25 november 2019 16:18 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Wat ik van de Farmers Defense Force begrijp is dat juist gejengel uit de PVV hoek.
tps://forum.fok.nl/topic/2521570/11/25#p190118517]maandag 25 november 2019 16:18[/url] schreef PippenScottie het volgende:[/b]

[..]

Wat ik van de Farmers Defense Force begrijp is dat juist gejengel uit de PVV hoek.
quote:
"Farmers Defense Force" Boer'n holligans zou een betere benaming zijn.
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_190129475
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2019 12:16 schreef Tomatenboer het volgende:
De boeren moeten gaan oppassen dat ze zo langzamerhand niet hun hand overspelen.

Wat mij betreft is de sympathie ver over.
Wel een beetje waar maar aan sympathie op zich heb je niet veel.
pi_190133057
quote:
Mooi werk. Heb me verder nog niet echt in Duitsland verdiept.
pi_190336867
Mensen met grond doen er mischien verstandig aan om het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor vogels.

https://www.lc.nl/friesla(...)%2Ftopic%2F199610%2F
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:24:07 #267
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193892571
Daar gaan we weer _O_ _O_ _O_

quote:
Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: 'Gas erop'



Boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) kondigt nieuwe acties aan voor donderdagavond. Voorzitter Mark van den Oever uit Sint Hubert spreekt van 'wilde acties door heel het land'. De boeren zijn fel tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten van Landbouw.

"Op toeren voordat het te laat is", zo is te lezen in de oproep. "We gaan om vast een kleine waarschuwing af te geven aan de heren politici. Ga gerust vast eens door de straat rijden bij de Tweede Kamerleden of kom met auto of trekker naar Den Haag."

Of en hoeveel Brabantse boeren aan de actie meedoen, is niet duidelijk. "Het is veel te laat om het nog centraal te coördineren. Het is ieder voor zich en god voor ons allen", zo reageert de voorman. Het bestuur van FDF is in elk geval om acht uur op het Binnenhof in Den Haag.

Stikstof
FDF reageert hiermee op een oproep van protestgroep Agractie, die pas vrijdag in actie wil komen. Zij willen de rust bewaren tot na het debat. FDF wil nog voor dat er een besluit is genomen in actie komen.

De boeren zijn fel tegen tegen maatregelen op het gebied van veevoer. Minister Carola Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.

"Boeren gaan niet accepteren dat gezondheid van hun dieren in de waagschaal wordt gelegd", zegt Bart Kemp van Agractie tegen het ANP. De actiegroep riep eerder met succes op tot grote demonstraties in Den Haag en stelt dat 'boeren door heel Nederland op het punt staan massaal de weg op te gaan'.

Laatste kans
De Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de plannen. Kemp noemt dit 'de laatste kans om verantwoordelijkheid te nemen' voor de politiek.

Minder eiwitrijkvoer vermindert overigens ook de melkproductie van koeien. De branche heeft een alternatief plan gemaakt, maar dat kan vooralsnog niet op instemming van het ministerie rekenen.



https://www.omroepbrabant(...)enactie-aan-gas-erop
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193892595
*O* *O* *O*
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:32:39 #269
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193892703
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:25 schreef Zipportal het volgende:
*O* *O* *O*
Gaat feest worden morgen *O* *O*
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193892765
haha, boeren die zich zogenaamd bekommeren om de "gezondheid" van hun dieren maar die beesten vervolgens wel afleveren bij de meest rampzalige slachthuizen die er zijn... tuurlijk joh...
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_193892778
alternatief plan van die boeren zal wel weer nergens op slaan

edit: inderdaad, veel te vrijblijvend en zonder garantie op resultaat.. met als gevolg dat vergunningen weer worden ingetrokken door de rechter...

als het aan de boeren ligt zou alles hier stil liggen, zogenaamd onder het mom van "de gezondheid van onze dieren" (die we straks heerlijk laten creperen bij de slachter).
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:39:03 #272
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193892807
quote:
Duizenden boeren dreigen vannacht naar Den Haag te gaan: ‘Voermaatregel moet van tafel’

UpdateBoeren dreigen vannacht of mogelijk al vanavond met duizenden tractoren richting Den Haag te gaan uit protest tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten (LNV). ,,We laten de gezondheid van onze koeien niet in gevaar komen.’’



De landbouwminister verplicht veehouders hun koeien een eiwit-arm dieet voor te schrijven. Hierdoor wordt er minder stikstof uitgestoten. Het gaat om een tijdelijke maatregel, tussen 1 september en 31 december wordt het eiwit in krachtvoer beperkt. ,,Als we dit niet doen, komt de woningbouw in ons land in gevaar en gaat er een streep door duizenden vergunningen voor nieuwe huizen. Dit veevoerplan is niet ideaal, dat weten wij ook, maar het is de enige manier om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten. Ook de landbouwsector zal een bijdrage moeten leveren’’, aldus een woordvoerder van minister Schouten.



Zieke dieren
De boeren zijn woedend over de verplichte voermaatregel en vrezen dat hun dieren ziek worden als ze te weinig eiwit binnen krijgen. De afgelopen maanden hebben ze een alternatief plan voorgelegd aan Schouten, maar zonder resultaat. De minister geeft aan dat het plan van de sector zelf op korte termijn te weinig oplevert. ,,Hun alternatief is op zich prima, maar niet voor dit jaar. Het herbergt te veel onzekerheden. Juridisch gezien zijn er te weinig garanties dat stikstofreductie in korte tijd aanzienlijk wordt verminderd. En dat is wel wat de Raad van State ons heeft opgelegd, vandaar dat we bij ons eigen maatregelenpakket blijven’’, aldus de LNV-woordvoerder.

In dit voorstel staat dat er een maximum moet komen voor de hoeveelheid eiwitten. ,,Dan kun je dus niet meer het eiwitdieet van de koe bijsturen door meer voedsel te geven, maatwerk is onmogelijk. Wij zijn vooral bang dat kalveren ziek zullen worden door een te laag eiwitgehalte in het dieet van drachtige koeien. Ook de spieropbouw komt in gevaar. Het is toch van de zotte dat boeren dit zelf niet meer kunnen regelen? Wij kunnen met maatwerk de stikstofreductie voor elkaar krijgen, maar kennelijk zijn juridische argumenten voor Schouten belangrijker dan de gezondheid van onze dieren’’, aldus Ronne Smolders van Agractie.



Vannacht de weg op
Agractie coördineert een nieuw boerenprotest als de Tweede Kamer vanavond akkoord gaat met de voermaatregel van de minister. ,,Dan gaan we met duizenden de weg op. We kunnen de boeren nu al bijna niet meer tegenhouden, zoveel woede is er. Maar we wachten eerst het Kamerdebat in Den Haag af. Als er een politieke meerderheid is die de maatregel verwerpt, dan blijven we thuis. Anders gaan we met z'n allen naar Den Haag. Niet morgenochtend, maar vannacht al’’, voorspelt Agractie-voorzitter Bart Kemp.

Ook protestbeweging Farmers Defence Force, FDF, roert zich inmiddels en dreigt eveneens met acties. Voorman Mark van den Oever roept zijn achterban op vandaag al de weg op te gaan richting Den Haag om druk te zetten op het politieke debat. Hij heeft het over wilde acties en meldt dat het FDF-bestuur vanavond om 20.00 uur op het Binnenhof is te vinden.

,,We moeten nog voor het debat begint ons gezicht in Den Haag laten zien, gas op die lolly. We accepteren niet dat de overheid zich met de voeding van onze dieren bemoeit. Daarvan hebben ze geen verstand’’, aldus Van den Oever in een statement.

Hij dreigt dat boeren langskomen bij politici die vanavond voor de maatregel van Schouten stemmen. ,,Wij zullen politici stuk voor stuk bijpraten over onze praktijk. Dan zien zij niet alleen vanaf vanavond trekkers op de weg, maar hoogstwaarschijnlijk ook hun straat inrijden.’’





https://www.ad.nl/binnenl(...)-van-tafel~a84547d6/
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 2 juli 2020 @ 18:40:04 #273
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_193892823
JAAA BOEREEEN *O*

OPTOEREN MANNEN
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_193892845
"gezondheid van onze koeien"

die achterlijke boeren geloven echt in hun eigen onzin he...





gezond hoor, die melkkoeien :') :') :')

"die spieropbouw komt in gevaar"

dat is helemaal geen probleem als ze niet zulke uiers mee zouden moeten sjouwen. maar goed, dat is voor de boer natuurlijk maar lastig te verteren...
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:43:40 #275
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193892869
Is er al wat te zien @bitterbal en @haags_kwartiertje ? :D
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193892875
quote:
6s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:43 schreef Nikonlover het volgende:
Is er al wat te zien @:bitterbal en @:haags_kwartiertje ? :D
geen idee :P vannacht toch?
  User die overal opduikt 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:44:54 #277
186611 Haags
pi_193892885
quote:
6s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:43 schreef Nikonlover het volgende:
Is er al wat te zien @:bitterbal en @:haags_kwartiertje ? :D
Ik woon een heel eind van dat waar ze altijd heen gaan.
Zonder wrijving geen glans
pi_193892888
de minister gaat toch gewoon voet bij stuk houden, ondanks die zeikboeren... de bouwvergunningen moeten nu eenmaal juridisch hard onderbouwd worden en dat kan alleen met op hele korte termijn minder ammoniakuitstoot.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:45:30 #279
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193892896
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:44 schreef bitterbal het volgende:

[..]

geen idee :P vannacht toch?
Jammer :P Haha! Vanavond en vannacht en morgen :T

Ik neem aan dat de politie alvast blokkades maakt rondom de 2e kamer :T
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:46:06 #280
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193892906
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:44 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Ik woon een heel eind van dat waar ze altijd heen gaan.
Stap op de fiets dan :T
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193892926
quote:
6s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:46 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Stap op de fiets dan :T
Je kan ook verkeerscamera's in de gaten houden om te zien of je trekkers op de snelweg ziet https://rwsverkeersinfo.nl/cameras/
pi_193892929
quote:
6s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:45 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Jammer :P Haha! Vanavond en vannacht en morgen :T

Ik neem aan dat de politie alvast blokkades maakt rondom de 2e kamer :T
komen ze echt? heb er verder niks over gelezen
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:48:38 #283
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193892946
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:47 schreef bitterbal het volgende:

[..]

komen ze echt? heb er verder niks over gelezen
Ja! *O* *O* Zie post 267 en 272.

Tis erg last minute dus vanavond zal t wel redelijk rustig blijven maar ik denk dat morgen heel Den Haag wel weer vol staat met trekkers :D
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 18:48:52 #284
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193892953
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:47 schreef Chia het volgende:

[..]

Je kan ook verkeerscamera's in de gaten houden om te zien of je trekkers op de snelweg ziet https://rwsverkeersinfo.nl/cameras/
Das een goed idee :) Thnx! :D
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193892993
quote:
6s.gif Op donderdag 2 juli 2020 18:48 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ja! *O* *O* Zie post 267 en 272.

Tis erg last minute dus vanavond zal t wel redelijk rustig blijven maar ik denk dat morgen heel Den Haag wel weer vol staat met trekkers :D
hmm nou dan zullen ze wel wat afzetten denk ik :P
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 19:00:57 #286
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193893136
De eerste boeren zijn onderweg _O_ _O_

IntoBits twitterde op donderdag 02-07-2020 om 18:55:16 Farmers Defence Force: De eerste boeren zijn onderweg naar Den Haag voor een spontaan #boerenprotest op het Binnenhof.

Agractie ondersteunt dit protest overigens niet. https://t.co/EcJLN9zz0Z reageer retweet


GeLeHesjesNL twitterde op donderdag 02-07-2020 om 19:00:15 Verschillende boeren zijn aan het verzamelen of onderweg naar het #binnenhof in #denhaag. #boeren https://t.co/rDp85amoy1 reageer retweet




Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 19:22:20 #287
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193893506
Bouw in Verzet doet ook mee *O*

https://www.facebook.com/bouwinverzet
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 2 juli 2020 @ 19:28:57 #288
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193893583
N0stijl twitterde op donderdag 02-07-2020 om 19:17:28 Dit is het moment mensen, kom allemaal naar Den Haag!!! Boeren, burgers, kermis exploitanten, horeca, Corona waanzin. Kom allemaal, weg met deze regering, weg met Rutte en weg met dit oneerlijke kabinet. Zet ze af, stuk voor stuk https://t.co/2MXucbdWqm reageer retweet
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193893629
quote:
14s.gif Op donderdag 2 juli 2020 19:28 schreef ACT-F het volgende:
N0stijl twitterde op donderdag 02-07-2020 om 19:17:28 Dit is het moment mensen, kom allemaal naar Den Haag!!! Boeren, burgers, kermis exploitanten, horeca, Corona waanzin. Kom allemaal, weg met deze regering, weg met Rutte en weg met dit oneerlijke kabinet. Zet ze af, stuk voor stuk https://t.co/2MXucbdWqm reageer retweet
Fakkels *O*
Hooivorken *O*
Friet Speciaal *O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 19:33:08 #290
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193893647
quote:
14s.gif Op donderdag 2 juli 2020 19:28 schreef ACT-F het volgende:
N0stijl twitterde op donderdag 02-07-2020 om 19:17:28 Dit is het moment mensen, kom allemaal naar Den Haag!!! Boeren, burgers, kermis exploitanten, horeca, Corona waanzin. Kom allemaal, weg met deze regering, weg met Rutte en weg met dit oneerlijke kabinet. Zet ze af, stuk voor stuk https://t.co/2MXucbdWqm reageer retweet
Jaaaaa!!!! Prachtig dit!!! Hopelijk komen ze allemaal *O* *O*
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 2 juli 2020 @ 19:33:12 #291
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193893649
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2020 19:32 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Fakkels *O*
Hooivorken *O*
Friet Speciaal *O*
En de BLM-boerenneger op de tractor *O*

Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193893652
Het is dat ik aan het werk ben, maar zou morgenochtend kunnen kijken
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 19:34:38 #293
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193893672
quote:
10s.gif Op donderdag 2 juli 2020 19:33 schreef ACT-F het volgende:

[..]

En de BLM-boerenneger op de tractor *O*

Hahahahahaha _O- _O- _O- _O-

Met 16km/h duurt het wel ff voor hij in Den Haag is :')
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 19:35:56 #294
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193893686
De vegans zijn het eens met de boeren _O- _O_

ibkkrikke twitterde op donderdag 02-07-2020 om 19:32:08 @RevolutieNL Ik ben vegan en niet dol op boeren maar deze eiwitarme voeding maatregel is belachelijk!! De dieren zullen hier zeker onder lijden. reageer retweet
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193893694
quote:
10s.gif Op donderdag 2 juli 2020 19:33 schreef ACT-F het volgende:

[..]

En de BLM-boerenneger op de tractor *O*

Jeffrey Spalburg *O*

Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 19:52:42 #296
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193893888
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 2 juli 2020 @ 20:00:48 #297
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193893978
GeLeHesjesNL twitterde op donderdag 02-07-2020 om 19:50:32 Door heel Nederland krijgen we filmpjes binnen van de #boeren. Ondertussen heeft BIV (Bouw In Verzet) & viruswaanzin opgeroepen om je aan te sluiten bij het protest. https://t.co/TMQe16SElv reageer retweet
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193894000
Nou benieuwd :p
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 20:02:48 #299
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193894002
Het leger is weer onderweg met containers!

https://www.facebook.com/marjon.wijenberg/videos/194060752061194
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  donderdag 2 juli 2020 @ 20:02:57 #300
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193894003
PolitiekRealist twitterde op donderdag 02-07-2020 om 19:48:05 Aan alle boeren die nu optrekken richting den Haag: ZET HEM OP. Laat je niet wegslaan. BLM = Boeren Lives Matters #boerenprotest #DenHaag https://t.co/x4fxAHwHyi reageer retweet
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 2 juli 2020 @ 20:03:20 #301
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193894007
LAPO
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')