Zo'n beetje alle graadmeters voor een gezond weidegebied zeggen wat anders.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 01:05 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dat grasland is juist heel bijzonder. NL is geliefd door de trekvogels. Voor zowel transit als tijdelijk verblijf in zomer of winter.
Echt dikke onzin om de term woestijn er in te gooien.
Modetermpje.
Dus wat jou betreft krijgen die boeren meer ruimte en als dat betekent dat de stukjes natuur die we hier nog hebben langzaam uitsterven dan zij dat maar zo?quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 01:10 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Weet je hoe je meer natuur kunt krijgen? Door niet nog meer huizen en industriegebieden te hoeven bouwen. Waarom moet de bevolking groeien? De NL'ers zelf zien dit al en stoppen met de ongebreidelde voortplantingsdrang. Alleen de politiek en wat ideologische extemisten willen nog meer volk.
Stop daarmee. Heb je vanzelf meer ruimte voor natuur.
Trouwens, al dat aangeharkte stadspark on steroids wat we hebben natuur noemen
Staatsbosbeheer moet er zich altijd mee bemoeien ofso.
Ga lekker naar Schotland, Scandinavie, Frankrijk.. Of zelfs ardennen, eifel.
DIE boeren, zij zijn wel deel van ons heh. Stakingen staan al klaar onder andere bevolkingsgroepen, dus DIE boeren hebben misschien wel gelijk.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 01:16 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Dus wat jou betreft krijgen die boeren meer ruimte en als dat betekent dat de stukjes natuur die we hier nog hebben langzaam uitsterven dan zij dat maar zo?
Wat?quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 01:19 schreef Stray_cat het volgende:
[..]
DIE boeren, zij zijn wel deel van ons heh. Stakingen staan al klaar onder andere bevolkingsgroepen, dus DIE boeren hebben misschien wel gelijk.
Ah, de frame en antioplossing.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 01:16 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Dus wat jou betreft krijgen die boeren meer ruimte en als dat betekent dat de stukjes natuur die we hier nog hebben langzaam uitsterven dan zij dat maar zo?
Dood en dor landschap hoor. Groeit niks en de koeien em schapen die er op staan, gaan ook dood.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 01:12 schreef Peligrosso het volgende:
[..]
Zo'n beetje alle graadmeters voor een gezond weidegebied zeggen wat anders.
Mestinjectie... Ook zoiets wat door onwetenden verplicht werd gesteld want ruik je niet dus zal er ook wel geen uitstoot zijn. Dat alle boeren en vogelaars 30 jaar geleden al waarschuwden dat dat funest is voor de wormen en de toplaag en dus voor de weidevogels, soit.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 01:12 schreef Peligrosso het volgende:
[..]
Zo'n beetje alle graadmeters voor een gezond weidegebied zeggen wat anders.
Ben jij nog van plan om met iets te komen wat je groene woestijn verhaal ondersteunt?quote:Op maandag 21 oktober 2019 23:40 schreef Ringo het volgende:
Jij komt aanzetten met een stukkie uit een of ander brancheblaadje voor het boerenbedrijf (“Schaf die natuurgebieden toch af”), hoe geloofwaardig wil je het hebben?
Ik stelde je gewoon een vraag. Rustig aan, Henk.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 01:57 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ah, de frame en antioplossing.
Wat wil je met een dergelijke post bereiken?
Ga normaal discussiëren ipv conclusies te trekken op je eigen beperkte denkbeelden.
We exporteren wel meer, daar ook maar mee stoppen dan? Alleen maar de interne markt bedienen en dat was het? Nederland gaat failliet op die manier zeker nu we ons best verdienende exportproduct ook al vaarwel moeten zeggen. Het Groningse aardgas waar onze welvaartsstaat is op gebouwd.quote:Op maandag 21 oktober 2019 23:36 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
omdat ze 80% meer produceren dan dat we hier nodig hebben.
50% is dus overbodig en is uitsluitend bedoeld winsten te maken ten koste van de natuur.
Nee hoor, moet je verder zelf weten. Het is ook meer in het algemeen gesteld.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 00:13 schreef Isdatzo het volgende:
Was er een concrete vraag of reactie waarop je van mij een antwoord verwachtte?
Dolores Claiborne ook...quote:Enneh, het is serieus een goed boek.
Maar teloorgang van de natuur is kletskoekquote:Op maandag 21 oktober 2019 23:45 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Enerzijds altijd de mond vol hebben over de verloedering van Nederland in allerlei opzichten en dan anderzijds, wanneer het er op aan komt, is de teloorgang van stukjes Nederlandse natuur, ineens geen enkel probleem. Maffe situatie.
En nee, dat is niet persoonlijk naar jou.
quote:Zesduizend voetbalvelden nieuwe natuur in Nederland
2 oktober 2019
Nederland heeft er in 2018 ruim drieduizend hectare nieuw ingerichte natuurgebieden bij gekregen.
Ook de kwaliteit van de natuurgebieden ging licht vooruit. Om dit herstel door te zetten, gaan provincies en Rijk het natuurbeleid verbreden naar andere sectoren.
Dit staat in de Vijfde Voortgangsrapportage Natuur die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de twaalf provincies, verenigd in het Interprovinciaal Overleg (IPO), vandaag tijdens de Natuurtop publiceren.
Ons land kreeg er vorig jaar ruim drieduizend hectare ingerichte natuur bij. Dat is een oppervlakte van zo'n zesduizend voetbalvelden.
Provincies kochten in 2018 bijna achttienhonderd hectare extra grond om als nieuwe natuur in te richten.
Uit de Voortgangsrapportage Natuur over 2018 blijkt dat provincies meer nieuwe natuur hebben verworven en ingericht dan voorgaande jaren.
Bovendien gaan provincies in de komende negen jaar nog ruim eenenveertigduizend hectare nieuwe natuur toevoegen aan het Natuurnetwerk Nederland (NNN).
Dat het zo slecht gaat met de biodiversiteit in onze weidegebieden heeft inderdaad meerdere oorzaken.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 02:01 schreef AchJa het volgende:
[..]
Mestinjectie... Ook zoiets wat door onwetenden verplicht werd gesteld want ruik je niet dus zal er ook wel geen uitstoot zijn. Dat alle boeren en vogelaars 30 jaar geleden al waarschuwden dat dat funest is voor de wormen en de toplaag en dus voor de weidevogels, soit.
Niets aan de hand mensen, Henk ziet gras en koeien.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 02:01 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dood en dor landschap hoor. Groeit niks en de koeien em schapen die er op staan, gaan ook dood.
50% van de weiden gaan verdwijnen en komt natuur voor terug met welig groeiend "onkruid" en bijen en hoog waterquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 08:38 schreef Peligrosso het volgende:
[..]
Dat het zo slecht gaat met de biodiversiteit in onze weidegebieden heeft inderdaad meerdere oorzaken.
quote:Onkruidbestrijding van uw grasland
25 OKT 2018
Door de droogte is de graszode in veel percelen erg open geworden.
Op de open plaatsen is direct na de eerste regenval veel onkruidzaad ontkiemd.
Bestaande onkruidplanten, met name de diep wortelende soorten als paardenbloem en ridderzuring, kregen ruimte om zich verder te ontwikkelen.
Dit gaat ten koste van de opbrengst en voederwaarde van het gras.
Door nu naast doorzaaien aandacht te besteden aan een goede onkruidbestrijding, maakt u een goede start voor 2019 en wordt de basis gelegd voor een goede opbrengst van de eerste grassnede.
en daar stoppen we dus ook meequote:Op dinsdag 22 oktober 2019 02:01 schreef AchJa het volgende:
[..]
Mestinjectie... Ook zoiets wat door onwetenden verplicht werd gesteld want ruik je niet dus zal er ook wel geen uitstoot zijn. Dat alle boeren en vogelaars 30 jaar geleden al waarschuwden dat dat funest is voor de wormen en de toplaag en dus voor de weidevogels, soit.
Nederland kan niet prima verder met boerenquote:Op maandag 21 oktober 2019 21:49 schreef AchJa het volgende:
[..]
Het kan dus prima met boeren, waarom moet 50% weg dan?
ongezond landschapquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 02:01 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dood en dor landschap hoor. Groeit niks en de koeien em schapen die er op staan, gaan ook dood.
Ben jij met de kennis van nu, aardbevingen en alles, serieus nog gelukkig met de massale gas-export? Dan snap ik jou standpunt over stikstof ook gelijk.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 02:12 schreef AchJa het volgende:
[..]
We exporteren wel meer, daar ook maar mee stoppen dan? Alleen maar de interne markt bedienen en dat was het? Nederland gaat failliet op die manier zeker nu we ons best verdienende exportproduct ook al vaarwel moeten zeggen. Het Groningse aardgas waar onze welvaartsstaat is op gebouwd.
quote:Wil je dinsdag met de auto naar Duitsland?
Houd dan het filenieuws goed in de gaten. Door een protest van Duitse boeren zullen trekkers voor grote drukte op de weg zorgen.
De politie verwacht meer dan duizend actievoerders uit het hele noordwesten van Duitsland, meldt de Neue Osnabrücker Zeitung.
Nieuw mestbeleid
De Duitse boeren protesteren dinsdag onder andere tegen een nieuw mestbeleid van de regering.
Dat gebeurt op meerdere plekken in het land.
De grootste demonstratie vindt plaats in Bonn.
Dat is niet gewoon een vraag stellen...quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 02:08 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Ik stelde je gewoon een vraag. Rustig aan, Henk.
Dat is niets meer dan een persoonlijke mening van jou.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 08:39 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
50% van de weiden gaan verdwijnen en komt natuur voor terug met welig groeiend "onkruid" en bijen en hoog water
https://www.agrifirm.nl/n(...)ing-van-uw-grasland/
O jee , het gevecht tegen de paardenbloem en het zuring![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
[..]
[..]
en daar stoppen we dus ook mee
[..]
Nederland kan niet prima verder met boeren
ruimte voor water en natuur
[..]
ongezond landschap
Ik had zelf idd voor een andere oplossing gekozen ja ipv dat paniekvoetbal wat nu gespeeld wordt. Sowieso had de overheid samen met de NAM eerder kunnen beginnen met of de huizen aardbevingbestendig maken of mensen in die gebieden uitkopen, het is niet dat die aarbevingen pas sinds gisteren gebeuren. Dat zou nmm een goedkopere en eenvoudigere operatie zijn geweest dan wat er nu te gebeuren staat. Want laten we eerlijk zijn we hebben het niet over miljoenen metropolen maar over een dunbevolkt krimpgebied. Dan hadden we nog tientallen jaren genoeg gas omhoog kunnen blijven pompen en een reeel tijdspad uit kunnen zetten vwb de energietransitie ipv het huidige visieloze stel op sprong beleid.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 08:40 schreef Speekselklier het volgende:
Ben jij met de kennis van nu, aardbevingen en alles, serieus nog gelukkig met de massale gas-export? Dan snap ik jou standpunt over stikstof ook gelijk.
Gas exporteren blijven we ook gewoon doen, wees maar niet bang. Er wordt nu alleen meer uit andere velden gepompt. En vwb de bewoners, zie mijn eerste deel.quote:Gas is ons best verdienende export-product omdat we daarna lui zijn geworden. Als gas-sjeiks hebben we die kraan aangezet en zijn op onze handen gaan zitten. We hebben ons er van afhankelijk gemaakt en zijn boven onze stand gaan leven. Geld kwam toch wel.
Op 1 komt wat mij betreft de inwoner en zijn leefomgeving.
Daarna pas kijken wat er valt te exporteren.
Aan economische groei heb je niks als de leefomgeving er niet van profiteert. Dat vergeten we in Nederland.
https://fd.nl/economie-po(...)ebied-mogelijk-makenquote:Staatsbosbeheer doorbreekt taboe voor woningbouw in natuurgebied
Ik kan het niet lezen maar is dat dat bericht uit juli waar bv BNR het ook over heeft?:quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 10:33 schreef rareman1 het volgende:
https://fd.nl/economie-po(...)ebied-mogelijk-maken![]()
quote:Staatsbosbeheer trekt bouwen in het groen uit taboesfeer
Staatsbosbeheer wil woningbouw in minder belangrijke natuurgebieden mogelijk maken. Het gaat bijvoorbeeld om natuurgebieden aan de rand van de stad die nu nauwelijks toegankelijk zijn voor recreanten. Dat stelt de bos- en natuurbeheerder op BNR. De voorwaarde is wel dat deze woningen een positieve bijdrage leveren aan de natuur. ‘Eigendomsgrenzen zijn niet heilig’, zegt Robert Graat van Staatsbosbeheer.
Met deze stap zoekt Staatsbosbeheer nadrukkelijk de samenwerking met projectontwikkelaars. Volgens Graat heeft zijn organisatie vele tienduizenden hectaren grond aan de rand of in de buurt van steden in bezit. Een deel van deze gebieden wordt slecht onderhouden of is moeilijk toegankelijk voor bezoekers. Bovendien gaat het volgens Staatsbosbeheer nooit lukken om alle woningen in de stad te bouwen. Daarom zou er ook gekeken moeten worden naar locaties buiten de stad. De bouw van woningen in minder belangrijke natuurgebieden aan randen van steden draagt bij aan het doel om 1 miljoen woningen te bouwen vóór 2030. Daarnaast is de overtuiging dat de woningen waardeverhogend zijn voor deze natuurgebieden.
Staatsbosbeheer is in gesprek met projectontwikkelaars in verschillende delen van het land, onder meer in Krommenie. Daar wordt gewerkt aan een een wijk van ruim 200 woningen. Ook in Haarlemmermeer en Purmerend lopen gesprekken tussen Staatsbosbeheer en projectontwikkelaars. De woonwijken moeten de natuurgebieden beter bereikbaar maken. Het geld dat projectontwikkelaars betalen voor het gebruik van (een deel) van de percelen kan gebruikt worden voor het herstellen van natuurgebieden. Staatsbosbeheer benadrukt dat de woningen niet ten koste gaan van beschermde natuur zoals Natura 2000-gebieden.
Jan Fokkema, directeur van de vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, zit al langere tijd aan tafel met Staatsbosbeheer. 'We zullen naar buiten moeten en natuur-inclusief moeten bouwen. Met die verouderde groene gebieden kunnen we nog veel meer kwaliteit realiseren.'
Ja. Die paniek over natuur is ook nergens voor nodig lijkt mij dan.quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 10:48 schreef AchJa het volgende:
[..]
Ik kan het niet lezen maar is dat dat bericht uit juli waar bv BNR het ook over heeft?:
[..]
Natuur blijft tuurlijk , die komt er juist steeds meer en betere natuur en ruimte voor woningbouw en infra en snelfietspaden,quote:Op dinsdag 22 oktober 2019 11:07 schreef rareman1 het volgende:
[..]
Ja. Die paniek over natuur is ook nergens voor nodig lijkt mij dan.
quote:Zesduizend voetbalvelden nieuwe natuur in Nederland
2 oktober 2019
Nederland heeft er in 2018 ruim drieduizend hectare nieuw ingerichte natuurgebieden bij gekregen.
Ook de kwaliteit van de natuurgebieden ging licht vooruit. Om dit herstel door te zetten, gaan provincies en Rijk het natuurbeleid verbreden naar andere sectoren.
Dit staat in de Vijfde Voortgangsrapportage Natuur die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de twaalf provincies, verenigd in het Interprovinciaal Overleg (IPO), vandaag tijdens de Natuurtop publiceren.
Ons land kreeg er vorig jaar ruim drieduizend hectare ingerichte natuur bij. Dat is een oppervlakte van zo'n zesduizend voetbalvelden.
Provincies kochten in 2018 bijna achttienhonderd hectare extra grond om als nieuwe natuur in te richten.
Uit de Voortgangsrapportage Natuur over 2018 blijkt dat provincies meer nieuwe natuur hebben verworven en ingericht dan voorgaande jaren.
Bovendien gaan provincies in de komende negen jaar nog ruim eenenveertigduizend hectare nieuwe natuur toevoegen aan het Natuurnetwerk Nederland (NNN).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |