abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189512311
MartijnKlungel twitterde op dinsdag 15-10-2019 om 23:52:23 Alle ingangen naar het Binnenhof zijn vannacht al geblokkeerd door politiebusjes. Boeren willen morgen naar het Binnenhof, maar dat mag niet van minister Grapperhaus. Ook @rtvnoord volgt het #boerenprotest in Den Haag. https://t.co/qU2Sq2dWCw reageer retweet


quote:
Protesterende boeren gaan woensdag in ochtendspits op pad: grote problemen verwacht

De protesterende boeren die woensdag het Binnenhof in Den Haag willen gaan bezetten, zullen vermoedelijk in de ochtendspits voor grote problemen op wegen in het hele land zorgen. Ze hebben afgesproken om 09.00 uur bij het RIVM in Bilthoven en rijden daarna door naar Den Haag. Er doen naar verwachting duizenden boeren mee.

De actiegroep Farmers Defence Force heeft de planning voor het protest van woensdag 16 oktober vandaag bekendgemaakt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is eerst aan de beurt. Daar willen de boeren om 09.00 uur al zijn. ,,De Rijksdienst die met schimmige methodes en uitkomsten ons als grootste vervuiler heeft aangewezen'', staat in het programma.

Daarna rijden de 'trekkers, bussen en auto's' naar Den Haag met verschillende eisen: ,,eerst onafhankelijke metingen en pas daarna maatregelen. Geen eliminatie van boerenbedrijven, geen inbreuk op grondrechten.'' De Farmers Defence Force zegt te verwachten dat premier Rutte en landbouwminister Schouten de actievoerders woensdag aanhoren.De plannen laten zien dat de boeren al vroeg op pad gaan. Dat zal opnieuw zorgen voor grote drukte op de Nederlandse wegen. Tijdens het protest van 1 oktober zorgden de boeren ook al voor ellenlange files.

De actie van komende woensdag, waar naar verwachting duizenden boeren aan mee zullen doen en die groter moet worden dan de boerenactie van vorige week, wordt gehouden uit protest tegen de kabinetsbesluiten. De boeren willen niet weggesaneerd worden en eisen onder meer een betere vergoeding voor nertsenfokkerijen die over enkele jaren verboden worden.

Ontbijt
Een delegatie van actievoerders blijft in Den Haag. Donderdag wil de actiegroep daar ontbijt klaarzetten voor burgers, om het 'ongemak' dat de demonstraties met zich mee hebben gebracht, te verzachten. Het moet een ontbijt worden met in Nederland geproduceerde producten. Die middag zullen de boeren die overnacht hebben in Den Haag ook nog een tocht maken langs verschillende rijksgebouwen in de stad, maakte actieleider Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force vanmiddag bekend.https://www.ad.nl/binnenl(...)n-verwacht~a5cd1fe3/
quote:
Provincies zwichten voor boerenprotest: geen nieuwe stikstofregels voor boeren

Nadat Drenthe en Overijssel de regels geheel introkken, schortte Gelderland de invoering voorlopig op. In Groningen en Flevoland houdt het bestuur voet bij stuk.Meerdere provinciebesturen hebben maandag besloten af te zien van de invoering van nieuwe stikstofregels. Drenthe en Overijssel schrapten de regels voor boeren, net als Friesland vorige week al deed. Gelderland schortte invoering ervan voorlopig op. Dit onder druk van demonstrerende boeren, die maandag met tractoren richting de provinciehuizen zijn getrokken. Groningen en Flevoland houden ondanks de protesten vast aan de gemaakte afspraken.

De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) zei maandagavond in een persconferentie dat het provinciebestuur voet bij stuk houdt en geen uitzonderingen maakt in de nieuwe stikstofregels. ,,Vier andere provincies hebben een andere keuze gemaakt. Wij hebben gemeend daaraan vast te moeten houden." Staghouwer zei vanaf morgen met de landbouwsector en het Rijk in gesprek te gaan over een oplossing.

Eerder op de dag was de binnenstad van Groningen het toneel van grimmig protest. Demonstrerende boeren belaagden agenten met hooi en reden betonnen paaltjes omver. Een tractor reed door een afzetting bij de Vismarkt - fietsers en voorbijgangers konden hem ternauwernood ontwijken. Eén boer werd gearresteerd nadat hij met zijn tractor geprobeerd zou hebben op een politiepaard in te rijden.

Bij het provinciehuis moesten agenten met wapenstokken de menigte bij de deur weg houden. De honderden boeren daar eisten het schrappen van de stikstofregels, en dreigden de deur uit het provinciehuis te rammen - een trekker vlak voor de ingang van het provinciehuis zette hun dreigement kracht bij. Toen er om 16.30 uur nog geen conclusie was, reed de tractor de deur van het provinciehuis er daadwerkelijk uit. Agenten konden voorkomen dat de menigte naar binnen drong, zo is te zien op beelden van RTV Noord.

Koepelorganisatie LTO Noord, dat de demonstratie organiseerde, keurt de actie af en vraagt leden terug naar huis te gaan.

Drenthe, Overijssel en Gelderland
In andere provincies ging het provinciebestuur wel overstag. De Drentse gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) zei maandagmiddag tegenover zo'n duizend boeren, die zich hadden verzameld bij het provinciehuis in Assen, dat de maatregelen worden ingetrokken. ,,Wij hebben goed geluisterd en geconstateerd dat we hetzelfde bedoelen", zei Jumelet. ,,We gaan samen terug en trekken in."

Eerder op de dag zei Jumelet nog dat de maatregelen zouden worden uitgesteld. ,,Daarmee zijn de beleidsregels van tafel tot er iets beters ligt." Later werd hij stelliger in zijn bewoordingen. Ook in Overijssel werden de stikstofregels voor boeren helemaal ingetrokken.

In Gelderland is de invoering van de maatregelen voorlopig opgeschort, in elk geval tot de collegevergadering van volgende week. Een woordvoerder laat weten dat het provinciebestuur in overleg gaat om de maatregelen ,,die voor agrariërs gelden niet of nog niet in te laten gaan".

Friesland al overstag
Vrijdag trokken enkele tientallen boeren voor een demonstratie naar Leeuwarden. Daar kregen zij van gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) te horen dat het nieuwe stikstofbeleid wordt ingetrokken.

Het intrekken of opschorten van de invoering van nieuwe stikstofregels betekent dat er voorlopig geen nieuwe vergunningen kunnen worden afgegeven aan boerenbedrijven. Door een verstrekkend besluit van de Raad van State mogen alleen stikstof-uitstotende uitbreidingen van bedrijven volgen als die uitstoot elders wordt gecompenseerd.

Boeren vinden dat zij onevenredig hard worden getroffen door de maatregelen. Maandag zorgen demonstrerende boeren in delen van het land voor verkeersopstoppingen. Behalve naar Assen en Groningen trokken zij op tractoren naar de provinciehuizen in onder meer Haarlem, Den Haag, Zwolle en Arnhem.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)erenprotest-a3976663


(illegale zender)
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_189512314
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 01:48 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Stikstofdepositie is bij uitstek een lokaal probleem. Van wat ze in China doen merken wij niks.
Je kan nog wel het beste jongetje van de klas zijn, maar als een ander jongetje in je klas een scheet laat heb je er wel last van.

quote:
Welnee, daar heb je best een keuze in. De overheid kan prima sturen naar een systeem waarin we minder voedsel voor de export produceren.

Kleinschalige boeren? Dat rijmt niet met stallen vol duizenden varkens.
Niet oneens, maar willen we dat? Willen we een stadstaat met parken worden? En ja, dat houdt in kleinschalige boeren. Er is dan geen ruimte (en wettelijke normen) meer voor megastallen

quote:
Ik pleit niet voor een Nederland zonder boeren, maar de huidige intensieve agrarische industrie is gewoonweg niet houdbaar. Dat gaat ten koste van de lucht- en waterkwaliteit en dus ook de volksgezondheid (maar denk ook aan bijvoorbeeld de Q-koorts), de natuur en het dierenwelzijn.
Het enige wat in de knel komt is de lokale natuur. Dierenwelzijn is in dit land al topprioriteit (vergeleken met de rest van de wereld), en ziektes blijf je altijd houden, met of zonder boeren.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator / PR zaterdag 19 oktober 2019 @ 11:20:35 #3
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189512698
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 10:36 schreef Montagui het volgende:

[..]

Je kan nog wel het beste jongetje van de klas zijn, maar als een ander jongetje in je klas een scheet laat heb je er wel last van.
Leuk, alleen in het geval van stikstof zitten we niet in dezelfde klas als China. We zitten niet eens op dezelfde school.
quote:
[..]

Niet oneens, maar willen we dat? Willen we een stadstaat met parken worden? En ja, dat houdt in kleinschalige boeren. Er is dan geen ruimte (en wettelijke normen) meer voor megastallen
Het lijkt me wel dat we dat willen, ja. Nederland is gewoon te klein voor deze grootschalige en intensieve landbouw en veeteelt.

Of willen we koste wat kost vasthouden aan een systeem dat een hoop vervuiling en overlast geeft, zonder dat we er ook echt wat aan hebben?

Een kleinere agrarische sector levert weer (adem)ruimte op die anders ingezet kan worden.
quote:
[..]

Het enige wat in de knel komt is de lokale natuur.
Want van een slechte lucht- en waterkwaliteit hebben we zelf geen last?
quote:
Dierenwelzijn is in dit land al topprioriteit (vergeleken met de rest van de wereld), en ziektes blijf je altijd houden, met of zonder boeren.
Maar die bioindustrie zorgt wel voor een extra risico, denk bijvoorbeeld aan resistente bacteriën: zo is een kwart van de varkenshouders in Nederland besmet met MRSA. Dat is geen toeval, maar een direct gevolg van het antibioticagebruik in de bioindustrie.

Daarnaast betekenen de grote stromen in- en export van dieren en veevoer een verhoogd risico op het binnenhalen van ziektes vanuit het buitenland. De kans op het uitbreken van dierziekten (zoals in het verleden mond-en-klauwzeer, BSE, vogelgriep, etc.) wordt vervolgens sterk vergroot door onze hoge veedichtheid.

Alle grote pandemieën uit het verleden zijn ontstaan uit ziektes die van vee op mens overgingen, dus stellen dat we daar geen last van hebben zou een beetje onnozel zijn. Laat staan de economische schade ontstaan door het ruimen van een significant deel van de veestapel.
Huilen dan.
pi_189513026
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 11:20 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Leuk, alleen in het geval van stikstof zitten we niet in dezelfde klas als China. We zitten niet eens op dezelfde school.
We zitten wel op dezelfde school, en die heeft ook een naam - Aarde. Dus als wij het braafste jongetje van de klas zijn en het Chinese en een aantal andere jongetjes in de klas blijven ruften dan zeker wel dat wij daar last van gaan krijgen.

quote:
Het lijkt me wel dat we dat willen, ja. Nederland is gewoon te klein voor deze grootschalige en intensieve landbouw en veeteelt.

Of willen we koste wat kost vasthouden aan een systeem dat een hoop vervuiling en overlast geeft, zonder dat we er ook echt wat aan hebben?

Een kleinere agrarische sector levert weer (adem)ruimte op die anders ingezet kan worden.
Dan moet dat gezegd worden door de politiek. Dan weten we waar we aan toe zijn. Lijkt me vooral voor de boeren fijn om te weten of er nog toekomst voor ze is in Nederland, of dat ze elders hun heil moeten gaan zoeken.

quote:
Want van een slechte lucht- en waterkwaliteit hebben we zelf geen last?
[..]

Maar die bioindustrie zorgt wel voor een extra risico, denk bijvoorbeeld aan resistente bacteriën: zo is een kwart van de varkenshouders in Nederland besmet met MRSA. Dat is geen toeval, maar een direct gevolg van het antibioticagebruik in de bioindustrie.

Daarnaast betekenen de grote stromen in- en export van dieren en veevoer een verhoogd risico op het binnenhalen van ziektes vanuit het buitenland. De kans op het uitbreken van dierziekten (zoals in het verleden mond-en-klauwzeer, BSE, vogelgriep, etc.) wordt vervolgens sterk vergroot door onze hoge veedichtheid.

Alle grote pandemieën uit het verleden zijn ontstaan uit ziektes die van vee op mens overgingen, dus stellen dat we daar geen last van hebben zou een beetje onnozel zijn. Laat staan de economische schade ontstaan door het ruimen van een significant deel van de veestapel.
Of het 'vee' nu hier is of elders, ziektes blijf je toch houden. Of wil je omwille van de 'ziektes' het vee niet in jouw buurt? Liever de ziektes en het vee bij 'de buren'?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator / PR zaterdag 19 oktober 2019 @ 12:11:49 #5
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189513314
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 11:45 schreef Montagui het volgende:

[..]

We zitten wel op dezelfde school, en die heeft ook een naam - Aarde. Dus als wij het braafste jongetje van de klas zijn en het Chinese en een aantal andere jongetjes in de klas blijven ruften dan zeker wel dat wij daar last van gaan krijgen.
Wat stikstof betreft niet dus.
quote:
[..]

Dan moet dat gezegd worden door de politiek. Dan weten we waar we aan toe zijn. Lijkt me vooral voor de boeren fijn om te weten of er nog toekomst voor ze is in Nederland, of dat ze elders hun heil moeten gaan zoeken.
[..]

Of het 'vee' nu hier is of elders, ziektes blijf je toch houden. Of wil je omwille van de 'ziektes' het vee niet in jouw buurt? Liever de ziektes en het vee bij 'de buren'?
Je mist al een paar keer het punt dat ik probeer te maken: het gaat om het systeem dat niet klopt.

Je lost legio problemen op door te stoppen met voer, dieren en vlees van de ene kant van de wereld naar de andere te slepen, en door voedselproductie niet te concentreren in gebieden met zeer intensieve en grootschalige agrarische industrie.

[ Bericht 4% gewijzigd door Isdatzo op 19-10-2019 12:29:30 ]
Huilen dan.
pi_189514005
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 12:11 schreef Isdatzo het volgende:
Wat stikstof betreft niet dus.
Laat mensen toch in de illusie dat iemand anders de schuldige is joh.. dat is namelijk lekker makkelijk ook al is het aantoonbaar niet zo.
Het is een beetje een chinees die auto rijd in China de schuld geven voor de doden in het verkeer in NL.
pi_189514039
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 12:11 schreef Isdatzo het volgende:

Je lost legio problemen op door te stoppen met voer, dieren en vlees van de ene kant van de wereld naar de andere te slepen, en door voedselproductie niet te concentreren in gebieden met zeer intensieve en grootschalige agrarische industrie.
Als je alle kosten in de prijs meeneemt dan is het gauw voorbij met het heen en weer verschepen van spullen.
  Moderator / PR zaterdag 19 oktober 2019 @ 13:19:48 #8
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189514161
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 13:08 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Laat mensen toch in de illusie dat iemand anders de schuldige is joh.. dat is namelijk lekker makkelijk ook al is het aantoonbaar niet zo.
Het is een beetje een chinees die auto rijd in China de schuld geven voor de doden in het verkeer in NL.
Ja, en dan vervolgens stellen dat voor iedereen die je in Nederland uit de auto krijgt er in China een extra auto bijkomt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 13:11 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Als je alle kosten in de prijs meeneemt dan is het gauw voorbij met het heen en weer verschepen van spullen.
Exact.
Huilen dan.
pi_189514260
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 13:19 schreef Isdatzo het volgende:
Ja, en dan vervolgens stellen dat voor iedereen die je in Nederland uit de auto krijgt er in China een extra auto bijkomt.
Klopt, maar het is een beetje mens eigen om de schuld altijd bij de ander te leggen. Er heerst een idee dat China massaal vervuilt, terwijl china momenteel 1 van de strengste milieu wetgeving heeft in de wereld. Ze sluiten zelfs fabrieken die zich er niet aan houden en dat kan omdat de regering is baas is over alles.
Zo werd er een fabriek gesloten vanwege milieudelicten die medicijnengrondstoffen maakte voor europa. Aangezien china en india alle landen van geneesmidellen voorzien, kwam europa en de VS direct in actie en helaas zwichte china daarvoor en is de fabriek weer open.
pi_189515222
Je zou maar hier wonen....Dan geef mij maar:

“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 15:11:08 #11
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189515748
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 14:30 schreef Montagui het volgende:
Je zou maar hier wonen....

[ afbeelding ]

Dan geef mij maar:

[ afbeelding ]
Die staan tenminste ook netjes in de wei..

JUI / Koeien die slordig in de wei staan
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 18:42:25 #12
65846 Bocaj
#TrumpForever
pi_189518410
Trump Pence - Keep America Great! - 2020 - No More Bullshit!
This is Why: Promises and Hope
'Four More Years', 'Four More Years', 'Four More Years'
Lee Greenwood - God Bless The USA
pi_189519351
OPINIE

Syp Wynia – Bekentenissen van een boerenzoon

Hoe de boer eerst zoveel mogelijk, en nu zo weinig mogelijk moet produceren

[...]

De directe aanleiding van de recente demonstraties is het D66-plan om de Nederlandse veestapel te halveren (althans de varkens en de kippen, maar die nuance is iedereen vergeten). Dat plan kom nota bene uit de koker van het D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, die voor zijn Kamerlidmaatschap op het ministerie van Landbouw werkte en vervolgens de toplobbyist was van de Nederlandse zuivelindustrie. De Judasrol die De Groot wordt toegedicht helpt ook bij de emotie.

[...]

Waar het heen gaat staat niet vast. Maar dat we toegaan naar een Nederland dat de stikstofemissies goeddeels overlaat aan het buitenland en zelf vlees, melk en eieren juist importeert ligt in de rede. Stikstof, fosfaat en geïmporteerd veevoer en de boeren die daarvan profiteerden hebben hun werk gedaan. Zij moeten plaats maken voor zonnepanelen, windmolens en hier en daar een plukje biodiversiteit. Want Nederland gaat het anders doen. Hoe en wat precies, dat is nog wel een vraag. Die vraag komt nog wel. Heel lang kan het niet meer duren.

>>
https://www.sypwynia.nl/
via
https://tpo.nl/2019/10/19(...)-van-een-boerenzoon/
= zelfde artikel
shift-knop defekt
pi_189520326
Overigens ben ik van mening dat deze uitstekende post van @ACT-F best nog wel een keer gepost mag worden voordat hij vergeten wordt omdat het 1 van de laatste posts van het vorige deel was:

quote:
3s.gif Op vrijdag 18 oktober 2019 19:54 schreef ACT-F het volgende:

[..]

En hoe probeert onze regering dat aan te pakken?

- Door de uitstoot te verminderen bij boeren en automobilisten.

Betekent dit dat er weer gebouwd mag worden?

- Geen millimeter, ondanks dat onze regering anders beweert.

Waarom niet?

- Omdat de Wet natuurbescherming eist dat je moet aantonen dat je activiteit geen nadelig invloed heeft op een Natura 2000 gebied. Met deze maatregel toon je dat niet aan, want daar was het PAS voor bedoeld dat als rekenmodel diende voor een activiteit waar je parameters van je activiteit in kon stoppen en waar een resultaat uitrolde. Als dit negatief was kon je nog een ADC-toets doen om af te wegen of het maatschappelijk belang zwaarder weegt dan het milieubelang. Indien dit positief was dan kon je alsnog bouwen.

Het PAS is volledig van tafel geveegd op 29 mei dit jaar. Er is jaren geleden al gewaarschuwd dat het PAS juridisch niet stand kon houden, maar dit is genegeerd (=juridische incompetentie 1), evenals de zaken voordat het bij de RvS kwam. Pas na 29 mei werd er een commissie opgetuigd onder leiding van Remkes die naar een oplossing toegewerkt heeft wat juridisch onhaalbaar is (=juridische incompetentie 2). De Tweede Kamer is daar pas sinds gisteren van doordrongen.

- Waarom mag in Duitsland meer uitgestoten worden?

De EU heeft nergens bepaald welke waardes gehanteerd moeten worden. Het enige wat bepaald is dat Natura 2000 gebieden niet achteruit mogen gaan. Dus de depositie moet gelijk blijven of verminderen. Het is aan het EU-land om te bepalen hoe ze die doelen halen. Duitsland heeft veel ruimere waardes gehanteerd en er is niemand in Duitsland die erop tegen is waardoor de Duitse wet stand houdt. In Nederland hebben we voor aanzienlijk lagere waardes gekozen, maar het rekenmodel daarachter is niet nauwkeurig waardoor niet gegarandeerd kan worden dat de uitstoot daadwerkelijk onder de gekozen waardes blijft. Onze wet sneuvelde o.a. om die reden.

- Als Duitsland meer uitstoot, moeten wij dan minderen om de depositie van een Natura 2000 gebied in ons land te onder de kritische depositiewaarde te houden?

- Ja.

Dat is toch niet eerlijk?

- Er is sprake van rechtsongelijkheid, maar als je geen rechtszaak begint zul je ook geen gelijk krijgen (=juridische incompetentie 3). Onze overheid stelt de Europese regelgeving niet ter discussie maar probeert zich er juist aan te houden. Dat is ook wel begrijpelijk, want als land heb je zelf in de hand hoe je een wet invult. We wilden graag het braafste jongetje van de klas zijn door 1400x lager te zitten dan Duitsland en dat heeft ons genekt.

- Wat nu?

Nu moeten we een juridische uitweg zien te vinden. Er is geopperd om de toewijzing van Natura 2000 gebieden in te trekken zodat we weer kunnen bouwen, maar of dit juridisch haalbaar is, is voer voor juristen. Zoals het er nu voor staat kunnen we de komende jaren niet bouwen, omdat het optuigen van een nieuwe wet jaren tijd vergt. Met 300.000 bouwvakkers in dit land betekent het een flinke schadepost voor B.V. Nederland die wij met z'n allen mogen ophoesten. Het is daarbij de vraag of het bij die 300.000 banen blijft, want indirect raakt het iedereen. We zitten op de vooravond van een economische recessie, maar merken de gevolgen pas als het bedrijf waarvoor we werken bezuinigingsmaatregelen afkondigt.

- Dus het gaat niet alleen de boeren aan, maar iedereen?

Dat is wat de boeren ons duidelijk willen maken. Dit probleem kun je niet alleen bij de boeren neerleggen, want het gaat ons allemaal aan. De taart is ruwweg in drieën opgedeeld. De boeren, de rest van Nederland en het buitenland. Als alle boeren verhuizen en zich net over de grens van Nederland vestigen dan zal het aandeel boeren verdwijnen en het aandeel buitenland stijgen. Wat zijn we nu opgeschoten? We kunnen de rest van Nederland ook emigreren, zodat Nederland een natuurreservaat wordt. Zelfs dan mag je geen millimeter bouwen zolang je niet aangetoond hebt dat de depositie van een Natura 2000 gebied gelijk blijft of afneemt.

- Waar gaat dit nog over?!

Het vergt boerenverstand om dit te doorzien. De boeren en diens sympathisanten hebben het al door. De rest Nederland moet eerst zijn baan kwijt raken voordat die wakker wordt.
pi_189520362
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 10:29 schreef michaelmoore het volgende:

het verwerken van mest op het eigen land is verplicht en was bedoeld om weidegang te bevorderen .omdat de overheid denkt dat koeien in de weide horen , daarom houden boeren de koeien in de stal en injecteren de mest in de bodem
De overheid wil kennelijk koeien in de weide zien , echter veel koeien kunnen nauwelijks nog lopen en in de stal geven ze meer melk
Ah, hoeveel liter zijn de uiers nu volgens jou? Honderd??? :')
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 20:55:42 #16
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189520536
quote:
10s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 20:43 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ah, hoeveel liter zijn de uiers nu volgens jou? Honderd??? :')
van je zus ??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189521313
Even een vraag tussendoor, hoe gaan we dit plaatje nou duiden? Hieruit blijkt dat het aandeel van de landbouw helemaal niet zo groot is als de rest van al die alarmberichten...


Komt van het PBL, die Aerius als bron gebruiken.
  Moderator / PR zaterdag 19 oktober 2019 @ 22:09:48 #18
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189522059
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 21:33 schreef AchJa het volgende:
Even een vraag tussendoor, hoe gaan we dit plaatje nou duiden? Hieruit blijkt dat het aandeel van de landbouw helemaal niet zo groot is als de rest van al die alarmberichten...
[ afbeelding ]

Komt van het PBL, die Aerius als bron gebruiken.
Hoe je dat moet duiden? Door in elk geval het bijschrift van de afbeelding erbij te zetten.

De berekende depositiedaling (gemiddelde over 6 gebieden verspreid over Nederland), komt door maatregelen die uitstoot van stikstof uit het buitenland, staluitstoots en verkeer verminderen. Mestaanwending- en stalmaatregelen vormen onderdeel van het PAS-pakket aan brongerichte maatregelen. Bron: Aerius 1.4.Kunderberg, Schoorlse Duinen, Engbertsdijksvenen, Grote Peel, de Wieden en de Drentsche Aa

Dit is dus de berekende stikstofdepositie ná het nemen van reductiemaatregelen.

Ik zit mobiel en heb nu geen tijd (en zin) om alles goed uit te zoeken, maar volgens mij is dit document uit 2012 (dus wellicht inmiddels achterhaald?) de bron van die figuur: https://edepot.wur.nl/238987

Wellicht dat je daar (hoofdstuk 3) de duiding kan vinden die je zoekt.

[ Bericht 3% gewijzigd door Isdatzo op 19-10-2019 22:16:12 ]
Huilen dan.
pi_189522263
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 22:09 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Hoe je dat moet duiden? Door in elk geval het bijschrift van de afbeelding erbij te zetten.

De berekende depositiedaling (gemiddelde over 6 gebieden verspreid over Nederland), komt door maatregelen die uitstoot van stikstof uit het buitenland, staluitstoots en verkeer verminderen. Mestaanwending- en stalmaatregelen vormen onderdeel van het PAS-pakket aan brongerichte maatregelen. Bron: Aerius 1.4.Kunderberg, Schoorlse Duinen, Engbertsdijksvenen, Grote Peel, de Wieden en de Drentsche Aa

Dit is dus de berekende stikstofdepositie ná het nemen van reductiemaatregelen.

Ik zit mobiel en heb nu geen tijd (en zin) om alles goed uit te zoeken, maar volgens mij is dit document uit 2012 (dus misschien inmiddels achterhaald) de bron van die figuur: https://edepot.wur.nl/238987

Wellicht dat je daar de duiding kan vinden die je zoekt.
Dat had ik gezien, de voorspelde daling met reductiemaatregelen kun je gewoon zien bij de 2018, 2024 en 2030 staven. Maar waar het mij om gaat is dat hier een enorme hoeveelheid "natuurlijk en onbekend" en "buitenland" tussen staat en dat het aandeel "boeren" om het maar even zo te zeggen vrij marginaal is.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 22:45:54 #20
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189523057
laat die boeren toch emigreren naar Polen of Canada of zo
boer zoekt vrouw ook mee

Klaar met die stront en kunstmest overal
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189523192
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 22:45 schreef michaelmoore het volgende:
laat die boeren toch emigreren naar Polen of Canada of zo
boer zoekt vrouw ook mee

Klaar met die stront en kunstmest overal
Denk dat als ze dit lezen ze ook klaar met jou zijn :W
  Moderator / PR zaterdag 19 oktober 2019 @ 22:57:16 #23
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_189523287
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 22:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat had ik gezien, de voorspelde daling met reductiemaatregelen kun je gewoon zien bij de 2018, 2024 en 2030 staven. Maar waar het mij om gaat is dat hier een enorme hoeveelheid "natuurlijk en onbekend" en "buitenland" tussen staat en dat het aandeel "boeren" om het maar even zo te zeggen vrij marginaal is.
Ja, die indruk geeft die figuur inderdaad en ik vind dat ook lastig te rijmen met de andere beschikbare gegevens.

De meest recente data die ik zo snel heb kunnen vinden die de herkomst van stikstofdepositie weergeeft is dit:


Niet specifiek voor Natura 2000-gebieden, maar in de bron wel uitgesplitst per provincie. Data verkregen dmv het OPS-model (wat de basis van Aerius vormt).
Huilen dan.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 23:21:21 #24
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189523753
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 22:52 schreef rareman1 het volgende:

[..]

Denk dat als ze dit lezen ze ook klaar met jou zijn :W
ze kunnen me toch niet vinden en mijn auto rijd veel sneller dan een trekker
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189523756
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 23:21 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ze kunnen me toch niet vinden en mijn auto rijd veel sneller dan een trekker
Gauw naar Polen toe dan.
pi_189523971
quote:
zo doe je dat:
JanCeesVogelaar twitterde op zaterdag 19-10-2019 om 12:08:39 @TNO_pers @trouw Hallo TNO waarom hebben jullie de 123,6 Kton Nox uit de scheepvaart niet meegenomen in jullie "factsheet" bij CBS is deze wel te vinden https://t.co/AVBGr2r8nQ TNO zit alles er in jullie "Factsheet"?? Of keuzen gemaakt?? @thierrybaudet @HelmaLodders @JacoGeurts @TjeerdD66 reageer retweet
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_189524018
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 23:41 schreef Montagui het volgende:

[..]

zo doe je dat:
JanCeesVogelaar twitterde op zaterdag 19-10-2019 om 12:08:39 @:TNO_pers @:trouw Hallo TNO waarom hebben jullie de 123,6 Kton Nox uit de scheepvaart niet meegenomen in jullie "factsheet" bij CBS is deze wel te vinden https://t.co/AVBGr2r8nQ TNO zit alles er in jullie "Factsheet"?? Of keuzen gemaakt?? @:thierrybaudet @:HelmaLodders @:JacoGeurts @:TjeerdD66 reageer retweet
:)
pi_189524647
Dit hele probleem voelt als een administratieve probleem en niemand is gebaat bij de huidige situatie. Dan vraag je je soms af: waar zijn we nu mee bezig? Om een voorbeeld te noemen: de Oostvaardersplassen, daar loopt enorm veel vee rond in de buitenlucht. Gaan ze daar straks extra veel vee afschieten om aan de stikstofnormen te voldoen?

De overheden moeten aansturen op een eerlijke en gezonde economie. Ze moeten niet gevangen raken in regels die ooit zijn opgesteld met goede bedoelingen, maar die hun doel niet meer treffen.
pi_189525262
Een stuk of 10 kerncentrales, zou dat niet een oplossing zijn?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_189526782
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 10:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

het verwerken van mest op het eigen land is verplicht en was bedoeld om weidegang te bevorderen .omdat de overheid denkt dat koeien in de weide horen , daarom houden boeren de koeien in de stal en injecteren de mest in de bodem
De overheid wil kennelijk koeien in de weide zien , echter veel koeien kunnen nauwelijks nog lopen en in de stal geven ze meer melk

Dat al die fosfaat en ammoniak niet goed is in de grondwater dat weet men al jaren,daarom heeft de overheid weer fosfaatrechten ingesteld.

Misschien dat de overheid nu toestaat dat de mest verwerkt wordt tot droge mest en verkocht voor export
Hoe kom je in godsnaam aan die onzin?
pi_189526813
quote:
5s.gif Op zondag 20 oktober 2019 08:21 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Hoe kom je in godsnaam aan die onzin?
Dat vraag ik me inderdaad ook af.
Ik woon in een klein plattelandsdorpje en loop met mijn hond geregeld tussen de weilanden en daar zijn diverse veehouders met een hoop koeien en die zie ik toch echt regelmatig lopen en ook rennen _O_
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_189526991
quote:
5s.gif Op zondag 20 oktober 2019 08:21 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Hoe kom je in godsnaam aan die onzin?
Hij is gewoon een beetje laag bij de grond.
pi_189530843
Ik heb de neiging om de blokkeerboeren en de blokkeerklimaatjongeren op één hoop te gooien.
Het zijn gewoon blokkeerders. Punt uit.
En ze zijn verstard in hun eigen gelijk.
Verschillen:
Blokkeerboeren hebben de beschikking tot hun robuuste trekkers. Hierdoor de presentatie per individu veel indrukwekkender dan die bij de blokkeerklimaatjongeren.
Een trekker verschaft zich toegang tot plekken waar je enkel met je vege lijf gelijk wordt weggemept door oom agent.
Een trekkerbestuurder zit lekker veilig in zijn cabine tijdens het blokkeren. Een klimaatjongere gaat op de tramrails liggen en zet zijn leven op het spel.
Een blokkeerboer wil een dialoog met de overheid en ramt zo nodig een provinciehuisdeur.
Een klimaatjongere wordt door de overheid (Mark Rutte) uitgenodigd en zegt vervolgens af.
"Tegenstanders" van de klimaatboeren gaan de confrontatie aan (Tjeerd de Groot en Jesse Klaver). Bij de klimaatjongeren heb ik zover ik weet geen boerenleider, Geert Wilders of Thierry Baudet gezien die de jongeren toesprak.
Verder zijn ze allebei overtuigd van hun gelijk en hebben ze allebei hun favoriete wetenschappers.
Ipv de wetenschappers sommeren eens aan tafel te gaan zitten om tot een éénsluidend oordeel te komen gaan ze wetenschappelijke zienswijzen omvormen tot politieke stellingnames (zoals zovaak gebeurt). Het is hierdoor vergelijkbaar met verstarren in je eigen bijna religieuze overtuiging.
Kortom: alle ingrediënten voor de geldigheid van de hoefijzer-theorie (google maar).
De hoefijzertheorie zal door beide extremistische groepen worden ontkend.
Zo van "Nee hoor, wij zijn niet hetzelfde en we zijn het nergens met elkaar eens".
Maar dat is een contradictio in terminis.
Immers.... Ze zijn het er allebei over eens dat ze het nooit met elkaar eens zijn.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  zondag 20 oktober 2019 @ 14:40:14 #34
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189531091
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 14:22 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Ik heb de neiging om de blokkeerboeren en de blokkeerklimaatjongeren op één hoop te gooien.

Immers.... Ze zijn het er allebei over eens dat ze het nooit met elkaar eens zijn.
Bij de boeren gaat het dan ook niet om het klimaat he.
pi_189531427
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 14:40 schreef AchJa het volgende:

[..]

Bij de boeren gaat het dan ook niet om het klimaat he.
Is dit een mening of is dit cynisch bedoeld.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  zondag 20 oktober 2019 @ 15:10:30 #36
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189531448
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 15:08 schreef Twentsche_Ros het volgende:

Is dit een mening of is dit cynisch bedoeld.
De stikstofdepositiediscussie heeft geen reet met het klimaat te maken. Dat is geen mening maar een feit.
pi_189533778
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 14:22 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Ik heb de neiging om de blokkeerboeren en de blokkeerklimaatjongeren op één hoop te gooien.

Grote verschil is dat de ene groep rechtstreeks in z'n brood voorzieningen word geraakt en de ander niet.
pi_189533805
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 15:10 schreef AchJa het volgende:

[..]

De stikstofdepositiediscussie heeft geen reet met het klimaat te maken. Dat is geen mening maar een feit.
Niet met het klimaat idd, wel met natuur/ milieu. Biodiversiteit etc. Wordt maar al te vaak door elkaar gebruikt.
pi_189533823
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:53 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Grote verschil is dat de ene groep rechtstreeks in z'n brood voorzieningen word geraakt en de ander niet.
Dat rechtvaardigt de doodsbedreigingen, intimideren van e.o.a. bestuurslid van de RIVM niet die gewoon zijn werk doet en het schijt hebben aan de wet niet. Ze hadden op dezelfde manier behandeld moeten worden.
  zondag 20 oktober 2019 @ 18:01:15 #40
3542 Gia
User under construction
pi_189533876
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 15:08 schreef Twentsche_Ros het volgende:

Is dit een mening of is dit cynisch bedoeld.
Wordt het warmer door stikstof, regent het vaker of waait het harder door stikstof?
Volgens mij niet.
  zondag 20 oktober 2019 @ 18:02:59 #41
3542 Gia
User under construction
pi_189533903
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:56 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Niet met het klimaat idd, wel met natuur/ milieu. Biodiversiteit etc. Wordt maar al te vaak door elkaar gebruikt.
Zowel het veranderende klimaat als het stikstofprobleem hebben invloed op de natuur. Maar niet op elkaar.
  zondag 20 oktober 2019 @ 18:08:29 #42
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189534041
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:56 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Niet met het klimaat idd, wel met natuur/ milieu. Biodiversiteit etc. Wordt maar al te vaak door elkaar gebruikt.
Juist.
pi_189534247
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 17:57 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat rechtvaardigt de doodsbedreigingen, intimideren van e.o.a. bestuurslid van de RIVM niet die gewoon zijn werk doet en het schijt hebben aan de wet niet. Ze hadden op dezelfde manier behandeld moeten worden.
Zo ken ik er ook nog één.

Het leger werd ingezet tegen de boeren. De Turken konden er ondertussen lekker op los slaan.
pi_189534403
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:18 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Zo ken ik er ook nog éénn.

Het leger werd ingezet tegen de boeren. De Turken konden er ondertussen lekker op los slaan.
Met 'het leger is ingezet' bedoel je dat er op z'n hoogst militairen onderweg zwaaiden naar de voorbijrijdende boeren? Ik ben het er wel mee eens dat de boeren net zo behandeld hadden moeten worden als de klimaatactivisten. Of andersom. Dat de wet niet of in mindere mate geldt voor groepen voor wie meer sympathie bestaat, is wat vreemd.
pi_189534479
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:26 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Met 'het leger is ingezet' bedoel je dat er op z'n hoogst militairen onderweg zwaaiden naar de voorbijrijdende boeren? Ik ben het er wel mee eens dat de boeren net zo behandeld hadden moeten worden als de klimaatactivisten. Of andersom. Dat de wet niet of in mindere mate geldt voor groepen voor wie meer sympathie bestaat, is wat vreemd.
Hé, als jij overdrijft, kan ik het ook.
pi_189534531
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:30 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Hé, als jij overdrijft, kan ik het ook.
Wat was er overdreven aan?
pi_189534610
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat was er overdreven aan?
Welke doodsbedreigingen?
pi_189534621
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:37 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Welke doodsbedreigingen?
I stand corrected. Doodsverwensingen.
pi_189536099
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 18:37 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Welke doodsbedreigingen?
"Boeren met een missie, Klaver in een kissie".
  maandag 21 oktober 2019 @ 05:19:34 #50
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189541792
Boeren moeten de trekkers laten staan dat zal veel schelen in de uitstoot van stikstof, gewoon weer met de hand melken als vroeger, kringloop landbouw
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')