Chivaz | zaterdag 15 juni 2019 @ 13:43 |
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue. De sparerib tutorial van userX, voor de liefhebbers. Ribben van Erasmo (Weber) Pulled Pork van Xlarge Stoeltafel maakt een enorme procureur. De fatty van Emil23 (Cobb) Ribben van DrParanoid nelisb grillt biefstuk voor op de pasta Fietsie bereid een roast en rib van 4 kilo van een wroetvarken (steenoven) Picana van Catch22 (uds) Kipdijsaté van GuitarJJ Pizzahuts spatchcock chicken Beercan chicken van junkiexp Bloemkool van Lucky_Strike Smoke on! | |
br00djekaas54321 | zaterdag 15 juni 2019 @ 14:04 |
Beter goed gejat dan slecht bedacht. | |
br00djekaas54321 | dinsdag 18 juni 2019 @ 13:24 |
Wat zijn jullie "wijsheden" wat het grillen van hamburgers betreft? | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 juni 2019 @ 13:31 |
Oh my, daar zijn boeken over geschreven. Zo veel smaken, zo veel wensen. Wij grillen op hoog vuur, aan beide kanten 3 minuten, gehakt lekker gekneed met veel smaakmakers en geen ei of paneermeel. Maar je kunt ook langzaam garen, alleen kruiden met peper en zout, nauwelijks kneden zodat je een losse burger krijgt. | |
br00djekaas54321 | dinsdag 18 juni 2019 @ 13:54 |
Inderdaad bijzonder veel meningen dan wel mogelijkheden. Ik heb nog het een en ander te experimenteren, maar een wat lossere burger geniet bij mij vooralsnog de voorkeur! Ik wil het binnenkort wel met zo een gesmolten plak kaas eroverheen proberen. Merk je veel verschil tussen langzaam gegaard en bereid op hoog vuur, wanneer de kerntemperatuur ongeveer gelijk is? Daar ben ik wel benieuwd naar. | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 juni 2019 @ 14:00 |
Ik hou van een mooie korst op mijn burger. Dat geeft toch wel veel smaak. | |
br00djekaas54321 | dinsdag 18 juni 2019 @ 16:42 |
Misschien vind je een "smash burger" wel interessant. | |
JeSuisDroppie | dinsdag 18 juni 2019 @ 17:29 |
Het ultieme Hamburgerboek is wel leuk om te lezen wat dat betreft. | |
Friday12 | woensdag 19 juni 2019 @ 14:04 |
Heb het eerder langs zien komen.. Maar wat zijn goede kolen voor algemeen gebruik? | |
Lucky_Strike | woensdag 19 juni 2019 @ 14:06 |
Elke zak waar restaurantkwaliteit of horecakwaliteit op staat is prima voor algemeen gebruik. | |
Friday12 | woensdag 19 juni 2019 @ 14:07 |
Ok en waar haal je dat? want die supermarkt meuk is niet te doen | |
Lucky_Strike | woensdag 19 juni 2019 @ 14:32 |
Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij. | |
Friday12 | woensdag 19 juni 2019 @ 16:07 |
Ok eens ff bij de appie kijken. Heb een grote XL om de hoek edit: deze dus? https://www.ah.nl/product(...)up-premium-houtskool | |
Lucky_Strike | woensdag 19 juni 2019 @ 16:19 |
Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog. | |
Friday12 | woensdag 19 juni 2019 @ 16:19 |
thnx | |
Friday12 | woensdag 19 juni 2019 @ 17:01 |
Merk kwam me erg bekend voor heb er nog een nieuwe zak met briketten van staan. | |
derLudolf | woensdag 19 juni 2019 @ 17:02 |
Is elke zak van de Sligro waar horeca op staat goed spul? Want volgens mij hebben hun ook gewoon spul van fire-up waar horeca op staat. Verder terug lezen | |
nelisb | woensdag 19 juni 2019 @ 17:15 |
Geen Fire up bij Sligro. Wel horeca houtskool van mij 😁 | |
derLudolf | woensdag 19 juni 2019 @ 17:32 |
Die gele zakken? | |
Lucky_Strike | woensdag 19 juni 2019 @ 17:33 |
Er zit natuurlijk wel verschil tussen de verschillende zakken van restaurantkwaliteit. Maar als je supermarktspul gewend bent, is elke zak restautantkwaliteit al zo'n enorme vooruitgang dat het merk er niet veel toe doet. | |
Pietverdriet | woensdag 19 juni 2019 @ 17:35 |
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken. | |
br00djekaas54321 | woensdag 19 juni 2019 @ 18:00 |
Je kan bij Sligro naast die gele zakken, waarvan ik even het merk niet meer herinner, ook Black Ranch Marabu halen. Harde Zuid-Amerikaanse houtsoort meen ik. Wat moeilijker aan te steken heb ik het idee, maar brandt als het goed is relatief lang. Onlangs was houtskool van Dammers, Afrikaans hout (acacia) als het goed is, daar in de aanbieding. | |
Smallish | woensdag 19 juni 2019 @ 18:00 |
Die hebben wij sinds vorig jaar ook! Wat Geeft dát veel gemak, zeg! Echt super. Zijn wel een beetje aan het experimenteren met houtsnippers enzo. Lekkere tips hier? | |
nelisb | donderdag 20 juni 2019 @ 07:37 |
Ja die. Maar ook de kokos en de dammers. | |
br00djekaas54321 | zondag 30 juni 2019 @ 23:34 |
Welke soorten olie gebruiken jullie voor het grillen? Zij het voor het voedsel of het rooster. | |
Kickinalfa | zaterdag 6 juli 2019 @ 22:36 |
Vandaag voor het eerst een low and slow gedaan. Spareribs volgens de 3 2 1 methode met een dry run en glazen. Echt heerlijk mals en sappig. Nadeel was dat de rook smaak wel overheersend was, vraag me af hoe dat komt. Teveel rookhout? | |
_VoiD_ | maandag 8 juli 2019 @ 11:39 |
welke houtsoort heb je gebruikt? Als je hickory pakt, dan is dat natuurlijk een stuk zwaarder dan appel of kers. Daarnaast ook de hoeveelheid chunks. De 3-2-1 methode kun je natuurlijk ook anders doen. De eerste drie uur is om de bark te vormen, en ook de rooksmaak op te nemen. Als je na 2 uur al vindt dat er genoeg bark is, dan kun je ook door naar het wrappen. Je kan ook natuurlijk je rookhout weghalen na 1 uur. | |
Mubassie | dinsdag 16 juli 2019 @ 20:55 |
Voordat dit topic kapot bloed. Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes! Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald. Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing. Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten. Toen nog even een sausje gemaakt. Man man, goddelijk voedsel Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest. Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk. | |
marzman | woensdag 17 juli 2019 @ 12:46 |
Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving? Persoonlijk vind ik houtskool wel leuker, het is wat meer gedoe, wat duurder in gebruik en het duurt wat langer voor je kan beginnen maar dat is toch de charme van bbqen? | |
anndb | woensdag 17 juli 2019 @ 13:16 |
De charme er van is het zeker, alleen ook de reden dat ik toch minder vaak bbq dan ik zou willen. Heb hier nog geen gas BBQ, maar staat wel op de planning om die erbij te kopen zsm zodra ik hier een groter balkon heb. | |
Xlarge | donderdag 18 juli 2019 @ 14:35 |
Ziet er lekker uit En wat is alles nog maagdelijk schoon graag een update van jouw buitenset over 5 jaar | |
Xlarge | donderdag 18 juli 2019 @ 14:37 |
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel. Maar na een klein uurtje voeg ik al niets meer toe, ik denk dat jij inderdaad wat te lang ben doorgegaan daarmee. De volgende keer gewoon wat minder (lang) rookhout | |
SiGNe | zondag 28 juli 2019 @ 22:54 |
https://www.nu.nl/binnenl(...)rkeer-gehinderd.html Zo moet je dus niet met aanmaakblokjes omgaan! | |
Red_85 | maandag 29 juli 2019 @ 14:08 |
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso? | |
Red_85 | maandag 29 juli 2019 @ 14:09 |
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets? | |
Xlarge | maandag 29 juli 2019 @ 14:24 |
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken. De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor | |
Red_85 | maandag 29 juli 2019 @ 14:56 |
Ok, weer wat geleerd. Volgende keer iets roken doe ik de directe manier. thx!!! | |
Ferdii | maandag 29 juli 2019 @ 15:01 |
ik pak ze meestal in in aluminium folie, zonder nat te maken, dan krijg je iig geen vlammen | |
Mubassie | maandag 29 juli 2019 @ 18:03 |
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid. Eigenlijk moet ik die ronding nog afwerken met vilt, ziet er ook iets netter uit. Nog geen tijd gehad | |
Red_85 | maandag 29 juli 2019 @ 19:18 |
Ok, noted. Mss dat ik dat ook ga maken. Wel heel tof en handig. Bedankt! | |
Mubassie | maandag 29 juli 2019 @ 22:16 |
Succes | |
Kickinalfa | zondag 4 augustus 2019 @ 08:03 |
Vandaag maar eens beer can chicken maken. Iemand tips voor een bijbehorend sausje? | |
Lucky_Strike | zondag 4 augustus 2019 @ 08:59 |
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip. Wij lunchen straks met pulled pork eggs benedict. Vanavond een roadkill kip met citroenboter. | |
Kickinalfa | zondag 4 augustus 2019 @ 15:09 |
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend. | |
Lucky_Strike | zondag 4 augustus 2019 @ 15:54 |
Kan je dat niet makkelijk aanpassen? | |
Kickinalfa | zondag 4 augustus 2019 @ 16:05 |
Ik had al iets meer mayo maar dat hielp niet echt | |
Kickinalfa | zondag 4 augustus 2019 @ 19:04 |
De kip was goed gelukt! Lekker sappig en relatief simpel. Wel wat rookie fouten, het verwijderen van het blik werkte voor geen meter, ook het snijden van de kip naderhand eindigde meer in los trekken met de handen. | |
JeSuisDroppie | zondag 4 augustus 2019 @ 19:08 |
Das altijd zo | |
Lucky_Strike | zondag 4 augustus 2019 @ 19:20 |
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doen Hier ligt de kip net op de bbq. We hebben bijna 100 gram citroenboter tussen het vel weten te proppen. | |
Ferdii | zondag 4 augustus 2019 @ 19:32 |
iemand tips om bij beer can chicken het velletje lekker krokant te houden? bij het "bakken" is hij lekker krokant, maar 3 minuten nadat hij eraf is begint het alweer slap te worden door het vocht/stoom uit de kip | |
Ferdii | zondag 4 augustus 2019 @ 19:34 |
hier gaat het hakmes er altijd doorheen, krijg je prima stukken | |
JeSuisDroppie | zondag 4 augustus 2019 @ 21:27 |
Pak je hem in dan? | |
Ferdii | zondag 4 augustus 2019 @ 22:01 |
Nee, maar genoeg hitte komt er vrij blijkbaar | |
JeSuisDroppie | zondag 4 augustus 2019 @ 22:11 |
Dan moet je eens kijken naar pekelen. | |
Queenshore | zondag 4 augustus 2019 @ 22:20 |
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken. Misschien een beetje als je een droge pekel gebruikt, maar dan heeft het weer weinig invloed op het vlees. | |
JeSuisDroppie | zondag 4 augustus 2019 @ 22:27 |
Mijn ervaringen zijn anders op de BBQ. En idd, een droge pekel gebruiken. | |
fietsie | dinsdag 6 augustus 2019 @ 19:27 |
Zaterdag heb ik bij de Marktkauf twee kleine stukjes varkensschouder gekocht; één ervan heb ik pulled pork mee gemaakt: Ik heb een ultrasimpele rub gemaakt: - Bruine basterdsuiker - Theelepel venkelzaadjes - Twee eetlepels versgemalen peperkorrels - Twee eetlepels zout Dit alles is in een plastic diepvrieszak gegaan met het vlees, 24 uur in de koelkast. Heb het pakketje af en toe gedraaid, meer niet. We aten het met mijn favoriete BBQ saus, en een vers gekookte maiskolf. Omdat ik vandaag ook een tijdje weg moest heb ik gezocht naar een setup waarbij ik van 11:00 - 18:00 de temperatuur goed onder controle kon houden, en bij een wat wegzakkend vuurtje de boel niet meteen zou gaan afkoelen. In het alufolie zit een grote natuursteen: [ Bericht 13% gewijzigd door fietsie op 06-08-2019 19:33:46 ] | |
Joene | dinsdag 6 augustus 2019 @ 19:30 |
baksteen met alufolie helpt om de temp lang warm te houden | |
fietsie | dinsdag 6 augustus 2019 @ 19:42 |
Well done... | |
Joene | dinsdag 6 augustus 2019 @ 19:44 |
yep dat werk. moet binnenkort ook weer is wat doen met de Q. Kreeg al moinkball verzoeken voor een verjaardagspartijtje | |
Houniet | maandag 6 januari 2020 @ 11:54 |
Vanavond gaat er een kip op de Weber . | |
br00djekaas54321 | maandag 6 januari 2020 @ 14:35 |
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet? Hoe dan ook, eet smakelijk. | |
Houniet | maandag 6 januari 2020 @ 14:39 |
Doe ik, zal vanavond foto's plaatsen. | |
Houniet | maandag 6 januari 2020 @ 17:47 |
Indirect, ongeveer 60/70 min naar 75 graden. Sensor in dikste gedeelte. Niet zo spannend allemaal. | |
br00djekaas54321 | maandag 6 januari 2020 @ 20:09 |
Netjes! Heb hier in de schuur min of meer hetzelfde staan maar heb me er helaas nog nooit aan gewaagd. Goed voorbeeld doet volgen. Indirecte zone op ongeveer 160-180 °C als ik mijn huiswerk goed herinner? Bedankt voor de afbeelding. | |
Houniet | dinsdag 7 januari 2020 @ 09:38 |
Indirect ja, dit was beetje onder de 200. | |
br00djekaas54321 | dinsdag 31 maart 2020 @ 16:34 |
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen. Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken? Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.) Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard. | |
Sarabi | dinsdag 31 maart 2020 @ 18:55 |
Komend weekend weer eens pizza maken op de bbq | |
Xlarge | woensdag 1 april 2020 @ 09:44 |
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoor Steaks doe ik eerst even direct searen, en wat grillmarks aanbrengen, daarna gaan ze even indirect. Ik doe eigenlijk nooit losse steaks, maar altijd een haas of picana etc in zijn geheel, dan werkt een kerntemperatuurmeter. Met losse steaks lijkt mij dit geen doen, of ze moeten dik genoeg zijn | |
Houniet | woensdag 1 april 2020 @ 15:05 |
Welke BBQ's gebruiken jullie? Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect. Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires . Van het weekend cola Spareribs. @Sarabi, foto's . | |
Chivaz | woensdag 1 april 2020 @ 15:19 |
Weet iemand of er een elektrische bbq ergens te koop is waar ik indirect meer kan bbq’n? Op het internet heb ik het helaas niet kunnen vinden. | |
Ferdii | woensdag 1 april 2020 @ 17:06 |
niet een bbq. wat je wel kunt doen is een aluminium schaal pakken en hier bovenop een bbq roostertje leggen. Dan heb je ongeveer het indirecte effect. (behalve de rokerige smaak natuurlijk ;-) ) denk bv aan zon rooster + opvang schaaltje https://www.weber.com/NL/(...)ltestomers/6564.html | |
Chivaz | woensdag 1 april 2020 @ 19:38 |
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen. | |
Lucky_Strike | woensdag 1 april 2020 @ 20:33 |
Er zijn speciale rookboxen te koop voor naast de branders van gasbarbecues. Misschien bestaat het ook wel voor een elektrische bbq. Maar je kunt natuurlijk ook een bakje rookhout naast je eten zetten, dat hoeft er niet per se onder. | |
Xlarge | donderdag 2 april 2020 @ 07:59 |
Ik heb een Weber Performer en een Weber Smokey Mountain die ik het meeste gebruik. Ook heb ik nog een keramische bbq, maar verassend genoeg staat die spreekwoordelijk weg te roesten, daar doe ik nooit meer iets mee. Dat gedoe met die plate setters is niets voor mij. in het verleden heb ik ook nog een off-set smoker gehad, maar in de parktijk vind ik de smoker van Weber, met waterpan toch het fijnste voor in mijn achtertuin | |
nelisb | donderdag 2 april 2020 @ 08:08 |
Hier een bastard large en een grill guru medium. Met dit weer bbq ik een keer of 2-3 per week. | |
Houniet | donderdag 2 april 2020 @ 10:27 |
Wat een apparaten heren . | |
Houniet | donderdag 2 april 2020 @ 10:28 |
Wat maak je allemaal? | |
Lucky_Strike | donderdag 2 april 2020 @ 10:52 |
Wij hebben een Bastrd medium, een medium Boretti en een grote gasbarbecue. We hebben momenteel te weinig energie om veel te barbecueën. Elk weekend is er zwaar werk te doen. Nu de zomertijd er is, is er misschien door de week ook weer wat tijd. Afgelopen weekend hebben we wel iets lekkers gemaakt: gehaktballen in de Dutch oven met gepofte knolselderij en gepofte aardappel. | |
nelisb | donderdag 2 april 2020 @ 14:28 |
Bavette Ribeye van 500/600 gram Picanha Chicken wings Pizza Burgers Kip van het spit Nog veel meer. Veel groentes. Asperges, witte kool, gegrilde paprika, tomaten Aardappeltjes in de skillet. Zoete aardappelen met bacon en cheddar cheese | |
lighted | donderdag 2 april 2020 @ 17:23 |
en je gewicht? | |
Houniet | donderdag 2 april 2020 @ 17:30 |
Eh, van de gerechten of het lijf ? | |
nelisb | donderdag 2 april 2020 @ 19:26 |
Wat heeft mijn gewicht ermee te maken? Welke overigens gemiddeld is. Een entrecote, wat asperges, spitskool. Geen sausjes. Niks te vet toch? | |
Den_Haag | donderdag 2 april 2020 @ 19:43 |
Hier een barrel smoker en klein eitje. Eindelijk eens tijd om pulled pork te maken dit weekend [ Bericht 24% gewijzigd door Den_Haag op 02-04-2020 21:46:16 ] | |
RodenCity | vrijdag 3 april 2020 @ 12:14 |
Hier een Boretti Vittoria, Komend weekend exotische bbq. Semi surf en turf van Krokodil en Zebra op de planning. | |
Rickocum | vrijdag 3 april 2020 @ 14:05 |
Fuck. Lekker man. | |
Lucky_Strike | vrijdag 3 april 2020 @ 14:49 |
Wij maken zondag gyros met naan. Nu al trek in. | |
Houniet | vrijdag 3 april 2020 @ 16:35 |
Fotos afterwards ? | |
Den_Haag | zaterdag 4 april 2020 @ 22:16 |
Zelf vangen? | |
Rickocum | zaterdag 4 april 2020 @ 22:22 |
Ik wil inderdaad footoooss Ik ga morgen amateuristisch vlees klappen op mijn Weber. | |
nelisb | zaterdag 4 april 2020 @ 22:33 |
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken. Recept van BBQ-junkie. Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger. Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij. | |
Ferdii | zaterdag 4 april 2020 @ 23:01 |
Vanavond de kamado de schuur uitgereden en afgestoft*O* Ook nog 3,5 kg procereur in de rub gezet en morgen ochtend de fik erin voor Pulled pork Ook mezelf een cadeautje gegeven , bbqlighter van grill guru | |
Scorpie | zaterdag 4 april 2020 @ 23:03 |
Morgen denk een kip aan de rotisserie of smashburgers Big Mac style | |
Sarabi | zondag 5 april 2020 @ 11:00 |
Vandaag proberen er aan te denken om foto's van de pizza's te maken | |
anndb | zondag 5 april 2020 @ 12:49 |
BBQ is nu aan het opwarmen, zo even wat kip er op voor de lunch. Vanavond denk ik vis. | |
Ferdii | zondag 5 april 2020 @ 13:01 |
hier staat hij al een uurtje of 4 te branden inmiddels pulled pork op 58 graden kern | |
nelisb | zondag 5 april 2020 @ 13:38 |
Welke kolen gebruiken jullie? | |
Ferdii | zondag 5 april 2020 @ 14:41 |
Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding is Op dit moment heb ik grill guru kolen. Ik probeer wel altijd door de zak heen te voelen of het grote stukken zijnof veel gruis | |
golfer | zondag 5 april 2020 @ 14:45 |
Kokosbriketten: | |
nelisb | zondag 5 april 2020 @ 15:08 |
Prima toch. Aanbiedingen genoeg. | |
Sarabi | zondag 5 april 2020 @ 15:11 |
Deze zijn erg fijn | |
Lucky_Strike | zondag 5 april 2020 @ 22:05 |
Foto's! Vandaag dus gyros en naans van de bbq. Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant. Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill. Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta. | |
RodenCity | maandag 6 april 2020 @ 08:13 |
Nope, dat heeft de slager al gedaan | |
Houniet | maandag 6 april 2020 @ 10:33 |
Die BBQ Cola dingen ? | |
Houniet | maandag 6 april 2020 @ 10:34 |
Geweldig . | |
Houniet | maandag 6 april 2020 @ 10:35 |
Nieuwe kruiden besteld . https://www.basbq.com/web(...)-shit-seasoning.html | |
Gripper | maandag 6 april 2020 @ 11:28 |
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen. Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen. Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten. En dan een goeie maand wachten | |
anndb | maandag 6 april 2020 @ 12:03 |
Zijn leuk die dingen inderdaad, moet inderdaad echter wel rekenen op best veel dat je toch weg moet snijden/uitgedroogd is er van. Een flink stuk vlees is dus aan te raden. Ik had in het begin als "gewone" test om even te proberen een te klein stuk genomen. Bleef weinig van over, was wel top van smaak. | |
Houniet | maandag 6 april 2020 @ 16:48 |
br00djekaas54321 | maandag 6 april 2020 @ 18:05 |
Hele kip roosteren: dry/wet rub? Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct? | |
Scorpie | maandag 6 april 2020 @ 20:44 |
In de pekel zetten | |
Houniet | dinsdag 7 april 2020 @ 09:24 |
Den_Haag | dinsdag 7 april 2020 @ 10:03 |
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten. Temperatuur is lastig goed te houden Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro. Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild | |
Ferdii | dinsdag 7 april 2020 @ 19:34 |
jeetje wat een verschil met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow | |
Harveo | dinsdag 7 april 2020 @ 19:41 |
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle. Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol. | |
lighted | dinsdag 7 april 2020 @ 19:55 |
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix.. | |
Scorpie | dinsdag 7 april 2020 @ 20:17 |
Bier bbq worstjes heet het. | |
Den_Haag | dinsdag 7 april 2020 @ 21:23 |
precies. Daarom zoek ik iets beters | |
Rickocum | woensdag 8 april 2020 @ 08:33 |
Noice! | |
Houniet | woensdag 8 april 2020 @ 08:55 |
Heel makkelijk zeker lekker. Ja, met Corona bier ja . | |
Houniet | woensdag 8 april 2020 @ 08:56 |
Laat mij . Eigen kruiden maken heb ik nog nooit gedaan, dus als je tips hebt. Of ik ben gewoon lui . | |
Den_Haag | woensdag 8 april 2020 @ 09:32 |
Dry rub maken is het makkelijkste wat er is. Bijv. 1/4 cup Paprika 1/8 cup Fresh Ground Black Pepper 1-2 tablespoons Garlic Powder 1-2 tablespoons Onion Powder 1 tablespoon or more Cayenne Pepper 1/4 cup Coarse Salt 1/4 cup Brown or White Sugar 1 cup is 16 tablespoons. Alles bij elkaar gooien, Even mengen en klaar | |
Harveo | woensdag 8 april 2020 @ 09:47 |
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn? | |
br00djekaas54321 | woensdag 8 april 2020 @ 18:01 |
Ik heb een "dry brine" geprobeerd; lijkt wel z'n vruchten af te werpen. 👍 | |
Rickocum | woensdag 8 april 2020 @ 18:27 |
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog. | |
Houniet | woensdag 8 april 2020 @ 20:12 |
Ik ga het eens proberen thnx . | |
Houniet | woensdag 8 april 2020 @ 20:14 |
Eerst schroei ik ze even aan, beide kanten minuut of 2 zodat je ze ziet verkleuren. Daarna gaan ze in de bak met bier (kamertemperatuur). En dan een beetje of gevoel verder klaar garen. | |
Houniet | woensdag 8 april 2020 @ 20:15 |
Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit. /edit; https://rtlniels.nl/bbq/bierworst/ | |
Den_Haag | woensdag 8 april 2020 @ 20:32 |
en naar eigen inzicht iets aanpassen. Ik ga voor iets minder zout en meer knoflook. Je kunt ipv gerookt paprikapoeder ook pittig doorn als je iets meer spice wil Gaat beetje om gevoel Dit komt tekens van bbq pit boys. Mijn locatie voor veel recepten en rubs. Hun smoked bourbon beans and bacon | |
Rickocum | donderdag 9 april 2020 @ 07:40 |
Nice, thanks man! | |
Houniet | donderdag 9 april 2020 @ 09:51 |
Vanmorgen spareribs besteld, morgen binnen zaterdag low en slow. | |
Harveo | donderdag 9 april 2020 @ 17:23 |
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels? Ik gebruik doorgaans een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq. | |
lighted | donderdag 9 april 2020 @ 18:12 |
een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq. aanrader | |
Harveo | donderdag 9 april 2020 @ 18:22 |
Thx, ga het proberen | |
nelisb | donderdag 9 april 2020 @ 19:17 |
Hier thuis fan van deze. https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/sticky-chicken-wings/ | |
Ferdii | donderdag 9 april 2020 @ 20:30 |
Vanavond pangasius met peper/zout/dragon/oregano gerookt met druivenhout. Erg lekker | |
Houniet | vrijdag 10 april 2020 @ 13:56 |
. | |
nelisb | vrijdag 10 april 2020 @ 17:52 |
Net 3 x een kg picanha gekocht bij de Lokale slager. 15¤ per stuk. Nu al zin in. | |
nelisb | zaterdag 11 april 2020 @ 18:51 |
Gaat goed met de bbq dit weekend. Gisteren verse pizza. Zelf de bodem ook gemaakt. Vandaag met de lunch jalapeño cheddar worstjes van vuurenrook. Vanavond een kilo picanha. Morgen met de lunch chicken wings. Morgenavond zalm op een ceder houten plankje en maandag een kippetje. | |
Harveo | zaterdag 11 april 2020 @ 18:56 |
Klinkt goed, wat voor bbq heb je? Hier liggen nou chicken wings op | |
nelisb | zaterdag 11 april 2020 @ 18:58 |
Ik heb een bastard large uit 2019. | |
Lucky_Strike | zaterdag 11 april 2020 @ 19:17 |
Hier liggen er pizza's op de kamado vandaag | |
br00djekaas54321 | zaterdag 11 april 2020 @ 19:36 |
Deel eens a.u.b. je resultaten. Ben benieuwd hoe je ze hebt bereidt; direct en/of indirect? | |
Harveo | zondag 12 april 2020 @ 09:03 |
Heb ze eerst aan beide kanten op de kolen gelegd zodat ze ff "aanbranden" daarna indirect grillen met de deksel erop. Daarna honing met olijf olie er op gesmeerd en zo nog een paar minuttjes er op aan beide kanten, waren erg lekker. Lag ook nog courgettes op voor de vitamientjes
| |
br00djekaas54321 | maandag 13 april 2020 @ 14:11 |
Klinkt en ziet er goed uit. Ik vergeet jammer genoeg vaak dat er meer dan enkel vlees op de grill te gooien is! Heb 't laatst geprobeerd met spiesen, vrij dicht op de kolen (zonder rooster); op zich niet verkeerd alleen smelt het vet niet echt goed weg. Naar mijn mening essentieel voor de ultieme wing. | |
Scorpie | maandag 13 april 2020 @ 14:27 |
Heel weekend bbq achter de rug. Buffalo wings Moink ballen Zalmburgers Big Mac Smashburgers En nu ligt er een beenham van bijna 3 kilo op. | |
Lucky_Strike | maandag 13 april 2020 @ 17:57 |
Wat is een Big Mac smashburger? | |
fietsie | maandag 13 april 2020 @ 19:04 |
Officieel geen bbq.... | |
Stansfield | maandag 13 april 2020 @ 19:56 |
Heeft iemand enig idee of deze al geseasoned is of dat dit nog moet gebeuren? https://www.karwei.nl/ass(...)jzer-o30cm/p/B132409 Bij deze staat er in de omschrijving bijvoorbeeld al bij dat hij gepreseasoned is: https://www.intratuin.nl/(...)-30-x-25-x-4-cm.html Maar dat kan ik bij die van de karwei niet vinden. Voor de zekerheid eerst toch maar seasonen? | |
nelisb | maandag 13 april 2020 @ 20:32 |
Alleen pre seasoned, dan moet je nog seasonen. | |
Stansfield | maandag 13 april 2020 @ 20:45 |
In de tekst van die van de intratuin staat De kookplaat is geheel preseasond en direct klaar voor gebruikt. Maar het gaat mij eigenlijk meer om de status van die van de karwei. Kan ik er vanuit gaan dat ik die nog moet seasonen? | |
Scorpie | maandag 13 april 2020 @ 22:56 |
Eigen gemaakte Big Mac, maar dan met smashburgers ipv normale burgers. https://www.bbq-nl.com/smashburger/ En de Big Mac inspiratie kwam uit het grote Hamburgerboek. Verdraaid lekker! | |
Scorpie | maandag 13 april 2020 @ 22:58 |
Kan geen kwaad het te doen: vaak hebben die krengen een waxlaag om ze te beschermen tegen roest. En als je die er toch aan het afsmelten bent kan je net zo goed zelf seasonen. | |
Stansfield | dinsdag 14 april 2020 @ 09:23 |
Tnx, lijkt me ook de beste optie idd. | |
Houniet | dinsdag 14 april 2020 @ 11:14 |
Van het weekend spareribs van de slager gemaakt. 6 uur garen, 3 minuten vreten . | |
Houniet | dinsdag 14 april 2020 @ 11:15 |
Vet in de tuin? | |
fietsie | dinsdag 14 april 2020 @ 11:43 |
Jup; eik en beuk gestookte koepel; officieel voor pizza maar in de praktijk doe ik er vaker vlees in ; kippetjes roosteren bv | |
soeverein | donderdag 16 april 2020 @ 13:22 |
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ? Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente. | |
Lucky_Strike | donderdag 16 april 2020 @ 13:49 |
Poeh, goede vraag. Ik denk dat je het beter aan de vegans zelf kunt vragen: CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1 | |
soeverein | donderdag 16 april 2020 @ 14:09 |
Top bedankt, zal het daar ook proberen. | |
Houniet | donderdag 16 april 2020 @ 15:04 |
Wafels ? | |
Ferdii | donderdag 16 april 2020 @ 17:32 |
een wortel BBQ doe je met vlees | |
Harveo | zaterdag 18 april 2020 @ 19:44 |
Vandaag een digitale kerntemparatuur meter gekocht bij de blokker. Deze heb ik nodig als ik volgende week voor de eerste keer pulled pork probeer te maken. Zal foto's maken om hier te posten. Vandaag classic burgers op de bbq | |
SacreCoeur | zaterdag 18 april 2020 @ 23:21 |
Gepofte (zoete) aardappel? Camembert met op de bbq geroosterd (stok)brood? Feta kaas grillen in alu met chilivlokken en wat andere kruiden? Maiskolf met roomboter en zout? en als ik nog even goed mijn best doe kan ik er vast nog wel wat bedenken | |
Lucky_Strike | zaterdag 18 april 2020 @ 23:23 |
Kaas is niet veganistisch | |
SacreCoeur | zaterdag 18 april 2020 @ 23:23 |
Ah te snel gelezen, ik las vegetarisch /bedtijd | |
Scorpie | zondag 19 april 2020 @ 08:47 |
Flauw grapje; | |
soeverein | zondag 19 april 2020 @ 09:05 |
Hahaha | |
marzman | zondag 19 april 2020 @ 10:23 |
Maar kaas met roomboter, heft dat elkaar niet op? | |
junkiexp | zondag 19 april 2020 @ 11:06 |
Ik heb al 10 jaar een Weber one touch premium 57cm staan. Het grillrooster is nu echt niet meer schoon te krijgen dus voor mijn verjaardag volgende week krijg ik een nieuw rooster maar dan een gourmet uitvoering. Best grappig omdat je dan opeens veel meer mogelijkheden hebt. Ik vind alleen de accessoires wel redelijk aan de prijs, grill of bakplaat kost al 50 euro. Maar alles voor lekker eten uiteraard Volgende week voor de eerste keer Pulled pork maken, ben benieuwd. | |
junkiexp | zondag 19 april 2020 @ 11:39 |
BTW hoe doen jullie dat met roken, wonen jullie allemaal buitengaats of gewoon schijt aan de buren ? Als de wind uit het westen komt kan het hier prima, maar met een oostenwindje waait het richting de buren en die hebben vaak de ramen open staan van de slaapkamers, dat vind ik toch wel lullig. | |
Sarabi | zondag 19 april 2020 @ 11:42 |
Eigenlijk dit maar mochten ooit nieuwe buren krijgen dan kunnen we de bbq aan de andere kant van onze tuin zetten. | |
junkiexp | zondag 19 april 2020 @ 11:50 |
Ik heb een hoekhuis, en mijn huis staat haaks op de huizen van overkant van de straat. Dat scheelt veel dus met een Z of ZW wind waait alles gewoon de straat in. Voorheen had ik een dakterras en was ik de hoogste zeg maar, dan maakte het niets uit wat ik deed en kon ik zelfs een een vuurkorf aansteken. Hier in de woonwijk doe ik dat niet meer, vind ik niet echt sociaal maar het is wel echt jammer. | |
nelisb | zondag 19 april 2020 @ 12:05 |
Als ik echt ga roken meld ik het even bij de buren en geef ze daarna vlees om te proeven. | |
junkiexp | zondag 19 april 2020 @ 23:36 |
Goed idee, tof van je | |
br00djekaas54321 | zondag 19 april 2020 @ 23:58 |
Damn, tien jaar. Heb je handigheidjes m.b.t. het schoonmaken van het rooster? | |
Spanky78 | maandag 20 april 2020 @ 00:26 |
Ik ben niet veganistisch maar maak graag groenten op de bbq. Bijvoorbeeld: - snoeptomaatjes roosteren aan een spies. Ik kruid ze met olijfolie, wat balsamicoazijn (karsmelliseert mooi), zout, peper. - een rekje groene asperges kun je mooi grillen, met twee satestokjes prik je een heel rijtje asperges. Alleen wat olijfolie en roosteren. - gepofte zoete aardappel, lekker met een beetje pittige saus. Ik doe dan chipotle mayonaise oid, Mayo is niet vegan natuurlijk. - ook champignons, lente-uitjes doen het prima. Verder kun je ook aardappelen poffen, maar bedenk daar vooral een sausje bij. Maïskolven, aardpeer, allemaal goed te poffen. - paprika en courgette kun je goed met knoflook, olijfolie, azijn en Provençaalse kruiden marineren en dan grillen -aubergine marineert lekker in soja, chilisaus - gerookte tofu aan spiesjes met sesamolie, sojasaus Eigenlijk kunnen alle harde groenten prima. Ik eet er wel vlees en zuivel bij. Dus voor sausjes van sojayoghurt moet je bij mij niet zijn. ( bah). Maar een dressing met olie, mosterd en azijn, citroensap en kruiden kan altijd. Eventueel wat suiker, sojasaus, citroenrasp. Varieer met soorten olie en azijn. | |
junkiexp | maandag 20 april 2020 @ 01:13 |
Ik doe het met zo'n pannenspons en dasy. Je poetst op gegeven moment wel het chroom er een beetje af en dan gaat het rooster roesten. Maar als de starter heet is gooi de briketten erin en leg ik het grillrooster 10 minuten met het deksel dicht en daarna even met de deze eroverheen: En dat doe ik ook als ik klaar ben weer, dan is het best goed te doen. Maar nu na 10 jaar werd het wel tijd voor een nieuwe. | |
Xlarge | maandag 20 april 2020 @ 06:46 |
Als ik de buurvrouw de was net in de tuin op ziet hangen, dan zeg ik wel dat het misschien niet zo'n goed idee is.of ik wacht todat ze de was weer heeft afgehaald, als ik die ruimte in de tijd heb. Maar voor de rest zet ik de smoker gewoon aan, en ik woon in een rijtjeshuis. Eigenlijk krijg ik nooit commentaar, behalve dan dat ze ook graag zouden willen mee-eten | |
Xlarge | maandag 20 april 2020 @ 06:50 |
Gisteren had ik onion bombs gemaakt, het zijn eigenlijk Moinks, maar dan met een extra schil van ui. erg lekker niet mijn foto, slechts ter illustartie | |
Scorpie | maandag 20 april 2020 @ 09:02 |
Ik zet hem gewoon aan | |
Houniet | maandag 20 april 2020 @ 10:50 |
#Alie #Welkoop #Praxis | |
br00djekaas54321 | woensdag 22 april 2020 @ 16:23 |
Een spons vind ik ook wel zo makkelijk. Zoals je aangeeft werken hete kolen ook wel aardig goed! | |
junkiexp | woensdag 22 april 2020 @ 17:49 |
Gisteren goed verwend: Van mijn ouders krijg ik nog deze: + extra omgevingssonde. Lijkt mij echt ideaal voor langdurende gerechten, ben benieuwd of het goed werkt Dan kunnen we er voorlopig weer tegenaan | |
br00djekaas54321 | woensdag 22 april 2020 @ 19:47 |
Ik zou ze maar eens goed bedanken met een mooie maaltijd. | |
Harveo | woensdag 22 april 2020 @ 19:55 |
Dat groente grill dingetje staat ook op mijn mwishlist! | |
junkiexp | woensdag 22 april 2020 @ 20:31 |
Komt vast goed | |
junkiexp | woensdag 22 april 2020 @ 20:34 |
Het is eigenlijk voor gevogelte, op de foto zit de bus er nog niet op: Ideaal voor Beer can chicken, en rondom kun je dan prima groente oid meebakken idd | |
Bzzzzt | donderdag 23 april 2020 @ 17:50 |
Ik heb hier nog 2 intressante deals Voor de bbq https://nl.pepper.com/aan(...)or-6-per-kilo-142863 https://www.ecofields.nl/(...)sch-rose-kalfsvlees/ | |
Chivaz | donderdag 23 april 2020 @ 18:27 |
6 euro per kilo voor entrecote is bizar goedkoop. Zo goedkoop dat ik begin te twijfelen aan de kwaliteit. | |
Bzzzzt | donderdag 23 april 2020 @ 18:38 |
Als de horeca niets meer afneemt moeten ze er toch ergens mee heen. En waarschijnlijk zal je het zelf nog bij moeten snijden. | |
mrPanerai | donderdag 23 april 2020 @ 18:42 |
Toch maar weer aangestoken op mijn terras | |
Chivaz | donderdag 23 april 2020 @ 18:46 |
Daar zit wel wat in, misschien dat ik wel wat bestel. Kan het helaas voorlopig niet op de bbq gooien. | |
Ferdii | donderdag 23 april 2020 @ 19:21 |
enig idee of de entrecote/andere producten uit eerste link al eerder is ingevroren? lees alleen dat hij gekoeld wordt geleverd, maar niet of hij daarna de vriezer in kan [ Bericht 1% gewijzigd door Ferdii op 23-04-2020 19:45:54 ] | |
Bzzzzt | donderdag 23 april 2020 @ 19:47 |
Dat is een vraag die je bij hun moet neerleggen. | |
Ferdii | donderdag 23 april 2020 @ 19:52 |
uit de comments haal ik dat het vers wordt gesneden en daarna gevacumeerd wordt bezorgd. lijkt me dus niet. Ik ga even bezinnen op een bestelling | |
Lonaa | donderdag 23 april 2020 @ 21:50 |
Beimer meat stunt al langer met dit soort prijzen, al voor Corona. Verder zijn er wel wat misstanden gerapporteerd specifiek daar. https://www.animalrights.(...)-en-belgische-rekken | |
Lospedrosa | donderdag 23 april 2020 @ 21:56 |
Hey kenners. Ik heb een smoker gemaakt van een groot vat. Niet veel ervaring met smoken. Er passen 2 -3 roosters boven het vuur rooster. Weet iemand toevallig een juiste afstand van vuurrooster tot 1e rooster? Dat is het laatste dingetje. De roosters steuntjes inlassen. Nu schoonbranden en morgen aflakken met hittebestendige verf. Heb een gietijzeren rooster gevonden. Is dat juist materiaal? [ Bericht 32% gewijzigd door Lospedrosa op 23-04-2020 22:02:09 ] | |
Rickocum | donderdag 23 april 2020 @ 22:57 |
Dat kan gewoon niet. | |
Chivaz | donderdag 23 april 2020 @ 23:11 |
Bedankt voor de link, daar ga ik dus niet bestellen, bah. | |
Lonaa | vrijdag 24 april 2020 @ 06:58 |
Ik heb de "aanbieding" daarom ook destijds aan me voorbij laten gaan. Overigens ook gewoon op gestuit omdat ik ook dacht '6 euro de kg? Da kan niet, wat is dat voor bedrijf joh?'. Deze kwam in de eerste pagina zoekresultaten al naar boven als je op de bedrijfsnaam zoekt. Plus nog een of andere besmetting in het bedrijf 7 jaar geleden. | |
Bzzzzt | vrijdag 24 april 2020 @ 07:42 |
Bedankt voor de link! Als ik dat had geweten had ik de link hier niet eens gepost. | |
Lospedrosa | vrijdag 24 april 2020 @ 09:00 |
Elkaar helpen is hier geen gemeengoed? | |
Chivaz | vrijdag 24 april 2020 @ 09:10 |
Ik heb er geen verstand van. | |
Lospedrosa | vrijdag 24 april 2020 @ 09:11 |
Oh dacht dat dit het bbq topic was. | |
Lucky_Strike | vrijdag 24 april 2020 @ 09:16 |
Ik zou meerdere steuntjes maken zodat ik het rooster op verschillende hoogten kan instellen. Gietijzer is prima, als je zorgt dat je het op de juiste manier behandelt. | |
Lospedrosa | vrijdag 24 april 2020 @ 09:33 |
Ah dat is een idee. Ik zag ook een mooi idee van een RVS staaf verticaal in het midden, en de roosters voorzien van flenzen met borgbout, zodat je de roosters traploos kunt verstellen. Maar die staaf kan ook in de weg zitten. | |
Lucky_Strike | vrijdag 24 april 2020 @ 09:37 |
Zo'n staaf zou ik nooit doen inderdaad. Daar krikg je echt spijt van, tenzij je bbq een doorsnede heeft van 1,5 meter. Het handige van een verstelbaar rooster is dat je bijvoorbeeld makkelijk eerst je vlees kan dichtschroeien en daarna op een lagere temperatuur kunt garen. Of dat je er gewoon rekening mee kunt houden dat je kolen het die dag juist wel of juist niet goed doen. | |
Houniet | vrijdag 24 april 2020 @ 11:34 |
Nice ! Was je jarig ? Omgevingssensor werkt goed hoor . De app is heerlijk. | |
Houniet | vrijdag 24 april 2020 @ 11:41 |
Werkt dit nou een beetje zulks een klein ding? | |
Houniet | vrijdag 24 april 2020 @ 11:41 |
Dit dus. Want elk stuk vlees heeft andere ruimte nodig. | |
mrPanerai | vrijdag 24 april 2020 @ 12:31 |
Hij gaat wel als een tierelier, ik heb zo'n elektrische ontsteker die ik erin steek met wat kolen erop. na 10 minuutjes mag die eruit en dan gloeien de onderste kolen, dan blijf ie dicht voor 10 minuten en loopt de temperatuur op tot zo'n 350°, we bakken meestal 20 minuten na het aansteken. Voor ons werkt het prima, ik krijg er zonder problemen 3 à 4 stukken vlees op. Wij zijn met drie en ik bak en leg het volgende stukje vlees pas op als we eentje verorberd hebben. We eten dus ook weer een stuk rustiger en het vlees is altjd vers gebakken. vroeger bakte ik alles tegelijk en dan zat je met 3 stukken vlees op je bord waarbij de laatste uitgedroogd. Dat kan nu niet meer omdat ie gewoon te klein daarvoor is. Ik kocht deze ergens in promo aan 99¤ | |
Chivaz | vrijdag 24 april 2020 @ 14:05 |
Ik kan best aardig barbecueën maar technische vragen heb ik gewoon geen antwoord op. | |
junkiexp | vrijdag 24 april 2020 @ 17:21 |
Jep Fijn dat het goed werkt, binnenkort maar eens pulled pork maken en dan komt het goed van pas. Ik heb al 10 jaar een Weber staan maar doe normaal alleen hamburgers e.d. Wil me gaan verdiepen in het echtere werk, BBQ pit boys op YT is een mooie leidraad. | |
nelisb | vrijdag 24 april 2020 @ 17:41 |
Zo jammer dat ik geen actie kan doen hier. Mijn bedrijf is een van de grootste bbq leveranciers van Nederland 😃. Vuur en rook Rookoven Albert Heijn Sligro Hanos Welkoop Jumbo En kan nog even doorgaan, kopen allemaal bbq producten van houtskool, brikette, rookhout, accessoires bij ons. | |
junkiexp | vrijdag 24 april 2020 @ 17:50 |
Een soort van inkoopactie moet toch wel kunnen iom een mod? | |
Lucky_Strike | vrijdag 24 april 2020 @ 17:51 |
Je kunt zeker wel een actie doen op FOK! hoor. Stuur maar een een pm naar mij met een voorstel, we komen vast op iets leuks uit We werken vaker samen met bedrijven. | |
THEFXR | vrijdag 24 april 2020 @ 17:58 |
ik zet de vraag hier neer, als het past hoor ik het graag. wat is een goede gas bbq?, max 300E | |
nelisb | vrijdag 24 april 2020 @ 18:17 |
Nice! Wat voor actie zou gewenst zijn? Houtskool? Briketten? Rookhout, zoals snippers of chunks? Hebben 9 smaken. | |
Chivaz | vrijdag 24 april 2020 @ 18:32 |
Daar heb ik dus leren barbecuen, verder is het gewoon vallen en opstaan. Je hebt ieder geval een goede basis. Ik ben begonnen met een simpele bbq van 2 tientjes. Wel fantastische resultaten mee behaald. | |
br00djekaas54321 | vrijdag 24 april 2020 @ 18:33 |
Houtskool en (kokos)briketten | |
Lucky_Strike | vrijdag 24 april 2020 @ 18:38 |
Laten we dit even via PM bespreken | |
Lospedrosa | vrijdag 24 april 2020 @ 20:13 |
Ok dankje, goeie info. Heb jij een smoker? Hoe hoog hangt jouw rooster boven de kolen? | |
junkiexp | vrijdag 24 april 2020 @ 20:58 |
Ben ook met een gamma BBQ begonnen, prima voor wat te grillen maar indirect is lastig en temp slecht te regelen. Weber is wel echt top en makkelijk schoon te maken. En gewoon goede kwaliteit, staat al 10 jaar buiten onder een hoes maar amper roest. | |
Chivaz | vrijdag 24 april 2020 @ 22:19 |
De mijne was verbazend goed voor die paar tientjes. Er zat een thermometer in het deksel verwerkt en qua temperatuur reguleren was het trial and error maar uiteindelijk kon ik wel goed low and slow gaan. | |
junkiexp | vrijdag 24 april 2020 @ 22:23 |
Je moet een beetje geluk hebben inderdaad, die van mij zoog vooral veel valse lucht via het deksel dus dat was geen succes. | |
Harveo | zaterdag 25 april 2020 @ 20:02 |
Vandaag was het eigenlijk de bedoeling om voor de eerste keer pulled pork te maken. Helaas had ik geen tijd om me te verdiepen in de bereiding en om een rub te kiezen. Uitgesteld naar volgende week. Vandaag toch wat spareribs er op kunnen leggen. Ook dit was last minute dus de mariade heeft niet heel lang kunnen intrekken. Ook heeft deze maar 3 uur op de bbq gelegen en dat is toch echt te kort. Een krappe 6.5 deze keer.
| |
nelisb | zaterdag 25 april 2020 @ 20:29 |
Vandaag moink balls, chicken wings, groente pakketje en wat stokbrood met knoflook en olijfolie op de bbq. Oja en smores als toetje. | |
Mazou | zaterdag 25 april 2020 @ 20:30 |
Morgen ga ik short ribs maken op de bbq. Staat al sinds vanochtend in de rub. Eerste keer, dus ben erg benieuwd hoe het gaat worden! | |
Ferdii | zondag 26 april 2020 @ 13:55 |
vanavond beercan chicken, kipje staat nu in de rub Via beimer meat pepper linkje ongeveer 20 kilo ribeye, entrecote en picanha besteld. Ben benieiwd | |
Lospedrosa | zondag 26 april 2020 @ 16:21 |
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super. [ Bericht 13% gewijzigd door Lospedrosa op 26-04-2020 16:42:00 ] | |
br00djekaas54321 | zondag 26 april 2020 @ 17:13 |
Netjes! Veel plezier ermee. Hoe hoog kan het rooster? Lijkt me wel mooi als je de temperatuur kan regelen d.m.v. het aanpassen van de hoogte, kan alles op z'n gemak ontbranden: Link Als ik de resultaten hier bekijk lijkt men niet echt last van het effect te hebben, maar alsnog interessant wellicht. | |
Lospedrosa | zondag 26 april 2020 @ 17:17 |
Rooster kan ik wel verstelbaar maken met een wiel en tandwiel van buitenaf. De temp kun je ook goed regelen met de schuiven. Ik dacht al om een gemotoriseerde klep te maken en een pid tempregeling op accu. Zodat de luchttoevoer automatisch geregeld wordt op de binnenste temperatuur. | |
dimmak | dinsdag 28 april 2020 @ 08:18 |
Ik weet niet of het al gemeld was, maar de AH heeft ook een mooie aanbieding vandaag. Grill Guru Kamado Medium van ¤ 649 (Grill Guru site) voor ¤ 399. | |
Lucky_Strike | dinsdag 28 april 2020 @ 08:47 |
Mooi ding | |
Gripper | dinsdag 28 april 2020 @ 17:34 |
Ik zit dus aan dat kleintje te denken, de compact. Gewoon leuk om mee te nemen op vakantie of naar het park. Hij weegt immmers maar 42 kg In de tuin eventueel als tafelmodel BBQ. Hartstikke overbodig natuurlijk, want ik heb al een bastard large. Maar ja, leuk hebbedingetje wel. | |
nelisb | dinsdag 28 april 2020 @ 19:04 |
Ik heb de compact van vorig jaar. Top ding voor erbij. Alleen dat gewicht haha. | |
Scorpie | dinsdag 28 april 2020 @ 20:56 |
Zeker, same here. Top ding. | |
br00djekaas54321 | dinsdag 28 april 2020 @ 22:03 |
Black Ranch Marabú die ik laatst heb gehaald redelijk veel kleine stukken; vallen zo door het houtskoolrooster van de Weber of "verstoppen" de kolenstarter. Bijzonder grote stukken heb ik ook weer geen behoefte aan, ter grootte van pak 'm beet een (misvormde) (aard)appel of iets dergelijks zou voor mijn doeleinden prima zijn. Aanraders wat (consistente) merk betreft? | |
Gripper | woensdag 29 april 2020 @ 07:27 |
Gele 10kg zakken van Peko, vaak wel te vinden bij de groothandel. Redelijk regelmatig in brok-grootte | |
Xlarge | woensdag 29 april 2020 @ 07:31 |
Ik vind hem er echt heel tof uitzien, echt mooi gedaan. Ik heb wel een vraag. Jouw vlees komt wel recht boven je hittebron te liggen, zelfs met een rooster wat omhoog kan, lijkt het mij haast niet te doen een lage temperatuur vast te houden. Zet je er een plate setter, of een waterpan tussen oid ? | |
Welten | donderdag 30 april 2020 @ 09:55 |
Tof om te zien dat dit topic een beetje leeft. Deze heb ik aangeschaft, hij wordt straks geleverd. Ik ben de laatste tijd ook druk bezig geweest. Eerst nog op m'n kogel, toen een ei van de Action van iemand geleend om het eens te proberen en er zo verslingerd aan geraakt dat ik de GG Medium besteld heb, incl. rotisserie etc. Picanha, bavette, ribeye allemaal indirect en vervolgens even afgrillen, zalm op rookplankje, moinkballs, hamburgers. Zulke dingen recent gedaan. Aankomend weekend gaan we voor de chicken bacon lollipops, Korean beef bulgogi taco's (recept uit Buregers & Bites van Jord) en ik wil pulled beef proberen. Nu al zin in! | |
dimmak | donderdag 30 april 2020 @ 10:00 |
Had je hem vrijdag al besteld? Of afgelopen dinsdag? | |
Welten | donderdag 30 april 2020 @ 10:18 |
Vrijdag, inderdaad. 3 stuks zelfs, ook voor vrienden. Ik kreeg vanmorgen bericht dat er 1 afgeleverd wordt. Ik ben benieuwd of de andere 2 nog gaan komen. Ik heb al een aantal maal een vraag gesteld aan Grill Guru maar ik krijg geen, slecht of half reactie op m'n vragen. De klantenservice kan nog wel wat verbetering gebruiken... Overigens: waarschijnlijk is het al bekend maar de GG bij AH wordt zonder platesetter geleverd. Toen ik rechtstreeks met GG contact op nam hoe ik aan een platesetter kon komen (deze stonden toen nog niet op de site) kreeg ik 3 verschillende antwoorden. Uiteindelijk zijn die vanaf maandag te bestellen i.c.m. regenhoes. | |
dimmak | donderdag 30 april 2020 @ 11:14 |
Volgens het BBQ topic op tweakers komt hij zonder platesetter. Daarom dat GG die combo pas volgende week online zet. Iedereen wil die hoes en die platesetter hebben dus kunnen ze weer wat verdienen. Op internet zijn ook wel wat universele te vinden, maar weet niet of die goed zijn. | |
Welten | donderdag 30 april 2020 @ 13:37 |
True. Indien je hem via Grill Guru zelf besteld wordt deze wel compleet geleverd. De set (hoes en platesetter) gaat 90 euro kosten. Kunnen ze inderdaad weer een leuke verkoop aan koppelen. Doen ze slim. Mijn Medium is net geleverd. Moest ik zelf nog even door het huis naar de tuin tillen. Da's een best pakket zeg, pfoeh. | |
Harveo | donderdag 30 april 2020 @ 18:38 |
Als ik naar mijn weber kettle kijk is deksel vrij vettig en is naderhand vrij eenvoudig schoon te houden. Maarhoe houden jullie de kermische bbq schoon zoals de BGE of Guru? Het weerhoudt mij er een beetje van om zo'n ding aan te schaffen. | |
Ferdii | donderdag 30 april 2020 @ 18:47 |
Af en toe opstoken tot 400 graden werkt prima als zelfreinigende functie Buiten zijde afnemen met een doekje | |
Welten | vrijdag 1 mei 2020 @ 11:47 |
Gisteren de Grill Guru in elkaar gezet. Wat een apparaat. Hij past alleen niet meer in de schuur. Nu twijfel ik om hem af te dekken met een regenhoes. In principe moet 'ie gewoon het hele jaar buiten kunnen staan maar wat doen jullie of wat raden jullie aan? Zodra hij volledig is afgekoeld afdekken met een hoes en dan de schuiven open zetten? | |
Scorpie | vrijdag 1 mei 2020 @ 11:55 |
Regenhoes en schuiven open ja. | |
Ferdii | zondag 3 mei 2020 @ 19:51 |
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vacumeren en invriezen [ Bericht 0% gewijzigd door Ferdii op 03-05-2020 22:15:16 ] | |
Asschen_sukar | zondag 3 mei 2020 @ 19:53 |
Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan? | |
_VoiD_ | zondag 3 mei 2020 @ 19:59 |
ja, ik had met mijn kamado joe ook wat last van pluisjes toen ik de schuiven dicht had en een hoes erover. | |
Scorpie | zondag 3 mei 2020 @ 20:33 |
Jazeker | |
Rickocum | zondag 3 mei 2020 @ 21:01 |
600 euro aan vlees? | |
br00djekaas54321 | zondag 3 mei 2020 @ 21:06 |
Niet gelijk zo een dry age experiment gestart? | |
Asschen_sukar | zondag 3 mei 2020 @ 21:13 |
Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan. | |
Scorpie | zondag 3 mei 2020 @ 21:17 |
Als je hem vaak genoeg gebruikt heb je er geen last van | |
Ferdii | zondag 3 mei 2020 @ 22:13 |
175 | |
Ferdii | zondag 3 mei 2020 @ 22:14 |
Had ik graag gedaan, maar geen ruimte voor | |
dimmak | maandag 4 mei 2020 @ 09:28 |
Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij. | |
_VoiD_ | maandag 4 mei 2020 @ 09:40 |
dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder. Pas nog zelf een ribeye van 1 kg bij de sligro gekocht, van black angus. die was 50 euro. | |
Lucky_Strike | maandag 4 mei 2020 @ 10:20 |
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter. | |
Asschen_sukar | maandag 4 mei 2020 @ 10:49 |
De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen. Dat bericht is ook alweer een jaar oud en wellicht is er inmiddels wat verbeterd (naïeve gedachte wellicht) Ik kan me namelijk ook goed voorstellen dat slachthuizen in de problemen zitten met hun voorraad nu alle restaurants dicht zijn en daardoor tegen deze prijzen verkopen. Ben wel benieuwd naar de kwaliteit van het vlees @Ferdii ? | |
Rickocum | maandag 4 mei 2020 @ 10:53 |
Of je moet het illegaal vanuit Argentinië hebben geïmporteerd/ meegesmokkeld. | |
Ferdii | maandag 4 mei 2020 @ 11:03 |
denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid is Vlees komt inderdaad van Beimer, linkje hierboven, service was prima. Gister Rib eye geprobeerd, was perfect, mooi gemarmerde steak incl verzendkosten op 6,45 per kilo Ribeye & entrecotes waren 6 euro per kilo, picanha 5,75 per kilo [ Bericht 4% gewijzigd door Ferdii op 04-05-2020 11:11:15 ] | |
Ferdii | maandag 4 mei 2020 @ 11:05 |
Ik vond hem kwa kwaliteit prima Stuk meer smaak en marmering dan ik ze uit de supermarkt koop. Inmiddels ligt alles gevacumeerd in de vriezer, zal strak kijken of ik wat stukjes op de foto kan zetten | |
Asschen_sukar | maandag 4 mei 2020 @ 12:23 |
Goed om te horen, ik verwacht namelijk ook een zending van ze | |
Welten | maandag 4 mei 2020 @ 15:48 |
Mijn zending van Beimer is ook nog onderweg. Entrecote, bavette, ribeye en picanha is onderweg!Prima deal! Jammer dat ik die niet eerder heb gezien. Overigens was m'n pizzasteen maar een tientje voor een 33 centimeter, ergens een actie kunnen scoren. M'n regenhoes en platesetter via Grill Guru zelf kwam net al onverwachts binnen. Ik had pas na dinsdag gerekend. Erg blij mee want ik ga morgen een kilo pulled beef maken en ik had het anders op het ei van de Action moeten doen. Ben best hyped om morgen aan de slag te gaan! | |
Welten | maandag 4 mei 2020 @ 21:08 |
De rundernek zit in de rub. Morgenochtend de kamado aansteken. Ik maak op het kleine ei nog bbq baked beans, serveer coleslaw er bij, wraps met alles vullen en smullen maar. | |
Welten | dinsdag 5 mei 2020 @ 12:32 |
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren. | |
Scorpie | dinsdag 5 mei 2020 @ 12:33 |
Pics | |
Den_Haag | woensdag 6 mei 2020 @ 09:02 |
Wat was de link? | |
Ferdii | woensdag 6 mei 2020 @ 11:49 |
was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nl | |
Harveo | woensdag 6 mei 2020 @ 12:43 |
Krijg er honger van | |
Gripper | woensdag 6 mei 2020 @ 16:13 |
Geinig hebbeding op de kop getikt voor wênug. https://www.barbecook.com/nl/producten/hout/junko/#2239670000 Als je een keer op een camping op een kampvuurtje kookt dan gaat alleen de 3-poot mee, en het is ook tegelijk een vuurschaal voor in de tuin. | |
Den_Haag | woensdag 6 mei 2020 @ 21:24 |
thanks. Zie het helaas niet staan | |
Welten | donderdag 7 mei 2020 @ 11:16 |
Ik ben te lui om het hier te gaan posten. Ik zet wel eens wat in zo'n highlight op Instagram, die kun je hier vinden: https://www.instagram.com/remianthonise/. Zoveel stelt het allemaal niet voor, eerlijk gezegd. Maar ik moet zeggen dat die pulled beef en bbq baked beans uitermate goed gelukt waren. | |
Ferdii | zaterdag 9 mei 2020 @ 13:43 |
vanavond met vrienden BBQ, 2kg picanha, 1k chateau briand, een flinke bak coleslaw, zelfgemaakt brood en eigen bernaise saus | |
Lospedrosa | zaterdag 9 mei 2020 @ 13:56 |
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik? | |
Ferdii | zaterdag 9 mei 2020 @ 14:22 |
goed eten is wat anders dan veel eten | |
Welten | maandag 11 mei 2020 @ 09:49 |
Ik sport 4 a 5 keer per week, drink eigenlijk alleen alcohol op zaterdag, ik eet goed en gezond en ik steek graag de bbq aan. Maar wát er op gaat is vaak ook gewoon gezond: veel groente, (mager) vlees en verder weinig poespas, weleens een gepofte (zoete) aardappel o.i.d. maar geen bakken huzarensalade o.i.d. | |
Welten | maandag 11 mei 2020 @ 09:50 |
Zaterdag kipgyros van de rotisserie gemaakt en gisteren een hele kip op een chickensitter. Ik heb die van Grill Guru, daar kun je in de gietijzeren pan nog groente etc. bijleggen. Beide gerechten waren erg geslaagd! | |
Xlarge | maandag 11 mei 2020 @ 11:05 |
Neen, wel bijna 110 kilo, maar meer dan 2 meter lang. Goede bouw Bij de bbq die veel aan gaat, worden ook veel groenten ed gegeten | |
Red_85 | maandag 11 mei 2020 @ 11:49 |
Vraagje aan alle mede bbq gekkies. Na een paar keer spare ribs, hammen en nog veel meer, wilde ik afgelopen weekend runder shortribs roken. En gedaan. Had een stuk van 2kg en 3 ribben. Heb er op vrijdagavond een rub opgedaan en de nacht in de koelkast laten trekken. De volgende ochtend om 10.45 op de BBQ gedaan met een eigen gemaakte mix van beech/mesquite/pecan rookhout. De eerste 2 uur was de temperatuur van de bbq tussen de 95 en 110 graden De rest van tussen de 105 en 120, beetje schommelend Ieder uur ingespoten met appelcider Om 19.30 er af gehaald bij een kerntemp van 90 graden, 20 minuten laten rusten, daarna aangesneden. Het vlees had de mooie bekende rand en de smaak zelf fantastisch. Maar toch was het wat aan de droge kant vond ik en had het bot toch een klein beetje hulp nodig los te komen. Hoe kan ik dat oplossen de volgende keer? Meer vocht? Vetter vlees zoeken? | |
Asschen_sukar | maandag 11 mei 2020 @ 12:14 |
Of eventueel inpakken met appelcider in het folie erbij. Of net pech gehad met het vlees dat wat minder dooraderd was. | |
Houniet | maandag 11 mei 2020 @ 13:22 |
Dat inderdaad, in de folie of eerder van de BBQ halen. In mijn ogen lagen ze er te lang op. | |
_VoiD_ | dinsdag 12 mei 2020 @ 06:52 |
ik merk veel kwaliteitsverschil in ribben. pak doorgaans graangevoerd. gras is bij mij altijd gortdroog. terwijl de bereidingen gelijk zijn. | |
Red_85 | dinsdag 12 mei 2020 @ 14:12 |
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen. Bedankt ieder | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 mei 2020 @ 14:21 |
Wij hebben in de loop der jaren ook wel de ervaring gehad dat Amerikaanse recepten een langere bereidingstijd hebben dan wij in Nederland nodig hebben. Er is toch een verschil in vlees inderdaad. Ik merk dat ook met recepten voor de slowcooker. Daar doen die Amerikaanse bloggers een kipfilet in voor 6 uur. Dan is hij hier oneetbaar. Lang leve de kernthermometer | |
Welten | donderdag 14 mei 2020 @ 10:57 |
Ik kwam dit recept van Noskos tegen voor gerookte kip. Die gaan we van het weekend eens proberen. https://www.bbq-nl.com/gerookte-kipfilet/ | |
dimmak | donderdag 14 mei 2020 @ 14:36 |
Ik had er gister zalm op. Was ook zeer goed te doen. Alleen de rook leek wel neergeslagen op de zalm. Dit kan gekomen zijn omdat ik alle schuifjes dicht had op een gegeven moment, maar ik kon niet anders omdat het anders te warm werd. Of gebruik ik dan teveel rookhout? | |
Welten | donderdag 14 mei 2020 @ 21:37 |
Als je rook niet weg kan, inderdaad door een dichte schuif, raakt je eten daar wel een soort van bitter van. Ik doe wel voor de ventilatie altijd de schuif tenminste een stukje open. Dan nog beter proberen kolen er uit te halen om de temperatuur wat omlaag te brengen. Zalm doe ik trouwens altijd op een rookplankje: kan haast niet mis gaan. Boterzachte zalm, lekker rooksmaakje, nog wat kruiden en / of citroen er over. Love it. | |
Ferdii | vrijdag 15 mei 2020 @ 14:13 |
heeft er iemand hier wel eens gerookte zalm met cold smoke generator gemaakt? ik ben op zoek naar ervaringen/tips? | |
JeMoeder | vrijdag 15 mei 2020 @ 14:51 |
Ik sta op het punt een BBQ te kopen en ik twijfel tussen twee modellen. Ik heb een zwak voor Napoleon, maar Weber is ook een prima optie. Dit zijn de opties: Napoleon Kettle Pro 57cm Weber Master Touch Kettle E5750 / Weber Original Kettle E-5730 Prijzen zijn ongeveer gelijk, features ook. Hebben jullie ervaring met (een van deze) modellen? Het grote voordeel van de Napoleon is voor mij dat er een gietijzeren grilrek in zit, niet zo'n draadjesrek. Om een Weber met zo'n rek te updaten moet je weer 100 euro extra uitgeven. Ik hoor graag jullie meningen. | |
Harveo | vrijdag 15 mei 2020 @ 15:09 |
Ik heb een kleine Weber Kettle en wat ik nou ervaar als nadeel is de afneembare deksel. De deksel kan je wel kwijt aan de rand van de bbq maar een scharnierende deksel lijkt me veel handiger zoals bij die Napoleon. | |
JeMoeder | vrijdag 15 mei 2020 @ 15:14 |
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is. De Master Touch heeft nog wel een chique oplossing om het deksel te hangen. Dus dan zou de original eventueel niet meer mee doen. Daarnaast heeft de Napoleon de optie om het rooster op 4 hoogtes in te stellen, kan dat bij de specs van de Webers ook niet terug vinden. | |
Welten | vrijdag 15 mei 2020 @ 16:00 |
Ik zou voor de Napoleon gaan. I.m.o. betaal je bij Weber ook voor de naam al extra. Daarnaast heeft Napoleon ook veel accessoires, mocht je dat interessant vinden. De essentials hebben ze sowieso. Het enige waar Weber wellicht een plus in heeft is garantie en zulks. Daar ben ik bij Napoleon niet bekend mee. | |
Harveo | vrijdag 15 mei 2020 @ 17:29 |
Weber original heeft dat sowieso niet. | |
br00djekaas54321 | vrijdag 15 mei 2020 @ 18:07 |
Niet dat een scharnier rocket science is, maar met een losse deksel weet je in ieder geval zeker dat de sluiting zo goed mogelijk is. Bij de meest recente Weber Premium had men wel eens last van lekkage. Waarschijnlijk verkeerd gemonteerd, maar goed. | |
JeMoeder | zaterdag 16 mei 2020 @ 14:30 |
Bedankt voor de tips, ik ga nog even nadenken. Net bij een tuincentrum even de Weber 5750 en 5730 bekeken maar ik word er niet meteen heel warm van. |