Oh! dat is een goeie!quote:Op zondag 20 januari 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:
Wij aten deze vanavond. Hadden hem al eerder gehad, nu in de herhaling. Heerlijk!
https://www.hellofresh.nl(...)a487cc0c137482462e6/
Lijkt me wel, ik weet alleen niet wat een goede vervanging is.quote:Op zondag 20 januari 2019 18:51 schreef FANN het volgende:
Ah... wat een zooitje nieuwe recepten vandaag!![]()
Deze lijkt me fijnik ben wel dol op ''snelle'' recepten
als
het niet té moeilijk is want anders gaat het weer fout.....
[..]
alleen pijnpitten kan ik gewoon weglaten toch? Daar kan mijn maag niet zo goed tegen
of kan ik iets anders doen om die vervangen? want deze wil ik wel eens gaan maken
Cashewnoten!quote:Op maandag 21 januari 2019 20:09 schreef Aether het volgende:
[..]
Lijkt me wel, ik weet alleen niet wat een goede vervanging is.
Amandelen lijken me te veel te overheersen. Het schijnt dat paranoten een goede vervanging zijn maar die heb ik nooit geprobeerd.
quote:Op maandag 21 januari 2019 20:09 schreef Aether het volgende:
[..]
Lijkt me wel, ik weet alleen niet wat een goede vervanging is.
Amandelen lijken me te veel te overheersen. Het schijnt dat paranoten een goede vervanging zijn maar die heb ik nooit geprobeerd.
Ah!quote:
Tabletten (bijvoorbeeld bij Holland&Barret (voorheen De Tuinen). Dat is voor vrijwel iedereen aan te radenquote:Op maandag 4 februari 2019 18:37 schreef Cronometer het volgende:
Hebben jullie enig idee waar een goede shot B12 in zit? Volgens mij heb ik een tekort aan van alles en nog wat sinds ik vega ben en worstel met eten.
Kan het niet natuurlijk? Ik heb 2 eitjes gegeten en een schaal yoghurt en zit nog niet aan mijn vitamine B12.quote:Op maandag 4 februari 2019 18:49 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Tabletten (bijvoorbeeld bij Holland&Barret (voorheen De Tuinen). Dat is voor vrijwel iedereen aan te raden![]()
Waar worstel je precies mee?
Tsja, wat is natuurlijkquote:Op maandag 4 februari 2019 18:51 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Kan het niet natuurlijk? Ik heb 2 eitjes gegeten en een schaal yoghurt en zit nog niet aan mijn vitamine B12.
Ik worstel met op een natuurlijke manier aanvullen van alle benodigde vitamines. Heel irritant.
Heb ze al wel besteldquote:Op maandag 4 februari 2019 18:57 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Tsja, wat is natuurlijk.
Nee zonder geint; vroegâh zaten er in de bodem genoeg bacteriën die B12 konden omzetten/aanmaken. Tegenwoordig is de bodemkwaliteit bar slecht wat dat betreft, en veel dieren in de industrie komen ook niet meer (voldoende) buiten. Dus ook dieren krijgen ook supplementen om B12 aan te vullen. (Er zijn nog wel wat herkauwers die B12 in hun rumen kunnen aanmaken, maar ik vrees dat je erg veel melk/yoghurt moet drinken, of erg veel vlees (als niet vega bent), wil je bij je dagelijkse behoefte in de buurt komen.)
Dus eigenlijk is het erg lastig om genoeg B12 binnen te krijgen op een 'natuurlijke' weg. En waarschijnlijk krijg je het dus al door veel supplementen indirect tot je te nemen![]()
Maar B12-tekort kan echt leiden tot serieuze gezondheidsproblemen (en er zijn ook juist veel mensen die vlees eten met een tekort!) dus het is zeker wel iets om echt te voorkomen.
Een synthetisch geproduceerd pilletje voelt misschien niet erg 'natuurlijk', maar nouja, zoals gezegd is het 9 van d 10 keer al niet natuurlijk meer.
Ik spuit liever iets anders dan elke week b12quote:Op maandag 4 februari 2019 19:48 schreef jajablahblah het volgende:
Laat je b12 anders eerst testen voordat je tabletten neemt. Daarna krijg je naemlijk valse waarden, en misschien is het tekort wel niet te verhelpen met een tabletje van de tuinen.
Ik spuit zelf wekelijks b12.
Is er een reden dat je dat spuit? Het is toch al lang geleden vastgesteld dat je vitB12 beter oraal kan supplementeren?quote:Op maandag 4 februari 2019 19:48 schreef jajablahblah het volgende:
Laat je b12 anders eerst testen voordat je tabletten neemt. Daarna krijg je naemlijk valse waarden, en misschien is het tekort wel niet te verhelpen met een tabletje van de tuinen.
Ik spuit zelf wekelijks b12.
Dat hangt er van af of je het goed op kunt nemen. Ik kan dat niet en eet wel vlees. Ik neem gewoon dagelijks een pilletje dus.quote:Op maandag 4 februari 2019 22:33 schreef FANN het volgende:
B12 krijg je toch genoeg van binnen?
Ik dacht dat je alleen moest doen zal je Veganistisch was?
ah... oké dan is het een ander verhaal... ik snap hetquote:Op maandag 4 februari 2019 22:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat hangt er van af of je het goed op kunt nemen. Ik kan dat niet en eet wel vlees. Ik neem gewoon dagelijks een pilletje dus.
Ok dat is echt niet voor iedereen zo.quote:Op maandag 4 februari 2019 21:31 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Is er een reden dat je dat spuit? Het is toch al lang geleden vastgesteld dat je vitB12 beter oraal kan supplementeren?
quote:Op maandag 4 februari 2019 18:37 schreef Cronometer het volgende:
Hebben jullie enig idee waar een goede shot B12 in zit? Volgens mij heb ik een tekort aan van alles en nog wat sinds ik vega ben en worstel met eten.
Ga naar de huisarts en laat je bloed testen. Dan weet je of je tekorten hebt en waar je dus meer op moet letten. De symptomen die bv bij een b12 tekort passen passen ook bij 1001 andere zaken. Meten is weten.quote:Op maandag 4 februari 2019 18:37 schreef Cronometer het volgende:
Hebben jullie enig idee waar een goede shot B12 in zit? Volgens mij heb ik een tekort aan van alles en nog wat sinds ik vega ben en worstel met eten.
Ik eet eieren, doch niet veel zuivel. Ik zie dat ik met melk,yoghurt, eieren en kaas op een dag zeker aan die b12 kom, maar ik wil dat niet elke dag eten. Mijn maag kan er niet zo goed tegen.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 10:39 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Maar met een dieet met wel eieren en zuivelproducten zou je eigenlijk geen b12 tekort moeten hebben. Het voedsel is dan niet de oorzaak.
Dan heb je gewoon supplementen nodig omdat je een opname probleem hebt.
Komt redelijk vaak voor (ook bij wel vlees eters), is gelukkig goed op te lossen.
Beter laat je gewoon even je bloed testen. Dan weet je of je extra supplementen nodig hebt of niet.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 19:48 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Ik eet eieren, doch niet veel zuivel. Ik zie dat ik met melk,yoghurt, eieren en kaas op een dag zeker aan die b12 kom, maar ik wil dat niet elke dag eten. Mijn maag kan er niet zo goed tegen.
Pilletjes it is.
Ik heb mn voeding bijgehouden en zag dat ik met de manier waarop ik at niet goed at en dat maandenlang.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 21:51 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Beter laat je gewoon even je bloed testen. Dan weet je of je extra supplementen nodig hebt of niet.
Nu is b12 aardig veilig, overdoseren hoef je niet bang voor te zijn. Maar onnodig pilletjes nemen is zonde.
Waarom vermoed je een b12 tekort eigenlijk?
Je zou ook nog rekening kunnen houden met de hoeveelheid lactose in zuivelproducten. In melk zit veel meer dan in kaas of kwark. Misschien heb je sneller last van grote hoeveelheden.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 19:48 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Ik eet eieren, doch niet veel zuivel. Ik zie dat ik met melk,yoghurt, eieren en kaas op een dag zeker aan die b12 kom, maar ik wil dat niet elke dag eten. Mijn maag kan er niet zo goed tegen.
Pilletjes it is.
Heb sws een vitamine D tekort, ik slik mij dood inmiddels, maar ik krijg geen daglicht meer en merk dat wel. Heb een huisarts die mij niet heel serieus neemt en continu door mekkert dat mijn vitamine D echt wel redelijk is. Ik werk nu dus in een donker hol en vermoed dat mijn vitamine D nu extreem laag is. Heb gewoon geen zin om te testen ben niet zo van de naaldenquote:Op dinsdag 5 februari 2019 21:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je zou ook nog rekening kunnen houden met de hoeveelheid lactose in zuivelproducten. In melk zit veel meer dan in kaas of kwark. Misschien heb je sneller last van grote hoeveelheden.
Ik zou ook laten bloedprikken. Het is ook de tijd van het jaar om last te krijgen van een vitamine D tekort.
Dat kan vele redenen hebben. Van eet je wel voldoende energie rijk voedsel tot bv een ijzer tekort.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 21:54 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Ik heb mn voeding bijgehouden en zag dat ik met de manier waarop ik at niet goed at en dat maandenlang.
Maar heb ook een vitamine D tekort. Alleen sinds k vega ben voel ik mij gewoon dood moe. Eerste 2 maanden niet en daarna werd het erger en erger.
Heb gisteren vervangers gehaald met toegevoegde B12, hopelijk helpt dat ook weer wat.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 22:10 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Dat kan vele redenen hebben. Van eet je wel voldoende energie rijk voedsel tot bv een ijzer tekort.
Wil je makkelijker aan wat je nodig hebt komen, vindt je dat lastig zo, maak dan een aantal keer per week gebruik van oa vleesvervangers. Daar zijn vaak zaken aan toegevoegd zoals die b12. Ze heten niet alleen vleesvervangers omdat ze qua uiterlijk en smaak vlees nadoen.
Maar ook in vele andere producten zijn zaken zoals b12 toegevoegd. Bv in Kellogg's cornflakes, om maar een random voorbeeld te geven.
Of denk eens aan havermout eten in de ochtend. Is een zeer goede energie leverancier en bevat een hoge dosis aan een heel aantal essentiele vitamines e.d. Is ook nog eens ideaal te combineren met kwark, melk en andere zuivelproducten.
Maar vooral, ga naar de huisarts en laat je bloed testen. Echt doodmoe zijn is niet normaal en kan ook door zaken komen die niets met je dieet te maken hebben. Even inchecken en gaan uitsluiten is wel van belang. Niet te lang doormodderen met klachten, daar is de huisarts voor.
kan je een samenvatting geven?quote:Op vrijdag 8 februari 2019 19:06 schreef Aether het volgende:
Keuringsdienst van waarde: Vegetarische rookworst
https://www.npostart.nl/KN_1704071
Ik ga vanavond Boerenkool eten, ik maak er Vegetarische Braadworstjes bij.quote:Op zaterdag 9 februari 2019 00:46 schreef LPFAN het volgende:
Die van Unox is lekker alleen enorm duur.
Ik kan geen samenvatting geven, maar je bent niet de enige die ze niet lekker vindquote:Op zaterdag 9 februari 2019 00:00 schreef FANN het volgende:
[..]
kan je een samenvatting geven?![]()
ik vind ze niet lekker trouwens
Ahh dat is ook die test die ik bedoeldequote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:16 schreef Aether het volgende:
[..]
Ik kan geen samenvatting geven, maar je bent niet de enige die ze niet lekker vind
quote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:46 schreef _Hestia_ het volgende:
Lekker FANN! En ook handig zo'n stoomkoker!
Was pas bij Kassa oid ook zo'n vergelijking van vegetarische worst. Geloof dat die van Garden Gourmet toen als beste uit de test kwam. Zelf nog nooit gehad.
Ik ben al bijna een jaar vegetariër, tijd gaat snel
Aha! dus daarom vond ik ze niet lekker die van die Vegaslager vond ik ook gewoon VIES!quote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:16 schreef Aether het volgende:
[..]
Ik kan geen samenvatting geven, maar je bent niet de enige die ze niet lekker vind
Ja!quote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:38 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ahh dat is ook die test die ik bedoelde
Ik ben benieuwd!quote:
Het is duur, omdat het zogenaamd een schaars iets is. Er zijn niet veel mensen die het kopen en de mensen die het kopen kunnen het betalen om 4 euro te geven aan een worstje. Daar kwam het op neer.quote:Op zaterdag 9 februari 2019 00:00 schreef FANN het volgende:
[..]
kan je een samenvatting geven?![]()
ik vind ze niet lekker trouwens
Hmmmmmmquote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:55 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd!
Ik eet idd heel vaak geen vleesvervanger maar gewoon extra peulvruchten oid. Bij de Lidl hebben ze van dat vega kruimgehakt, die doe ik wel vaak door de pasta. Meeste vleesvervangers heeft de Jumbo hier, alleen daar hebben ze maar weinig van de Vegetarische Slager. En ik ben echt gek op hun Mc2 burger, dus die haal ik speciaal bij de AH altijd
Ja maar wij eten weer geen ''gewone vlees'' denk ik dan maar....quote:Op zaterdag 9 februari 2019 19:43 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Het is duur, omdat het zogenaamd een schaars iets is. Er zijn niet veel mensen die het kopen en de mensen die het kopen kunnen het betalen om 4 euro te geven aan een worstje. Daar kwam het op neer.
nou ik ben benieuwdquote:Op maandag 11 februari 2019 18:44 schreef Aether het volgende:
Helemaal gemist...
Mora gaat samenwerking aan met de Vegetarische Slager
https://www.mora.nl/nieuw(...)-vegetarische-slager
Snackfabrikant Mora slaat de handen ineen met De Vegetarische Slager. De eerste producten, waaronder een vegetarische kroket, liggen begin volgend jaar in de supermarkten, bedrijfskantines, cafetaria’s & horecagelegenheden. Bijzonder aan de iconische snack in vegetarische uitvoering is de ultieme benadering van het origineel, nauwelijks van echt te onderscheiden.
https://www.mora.nl/snack(...)=All&category=retail
hij ligt nu in het vriesvakquote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:38 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ahh dat is ook die test die ik bedoelde
Ik ben benieuwd, laat volgende week maar wetenquote:Op maandag 11 februari 2019 21:38 schreef FANN het volgende:
[..]
hij ligt nu in het vriesvakvolgende week ofzo zeer een keer Boerenkool
![]()
Vanavond was het Bloemkool.... is ook lekker
Nooit geprobeerd, ga ik doen!quote:Op maandag 11 februari 2019 21:43 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd, laat volgende week maar weten
Bij de Lidl hebben ze af en toe in de diepvries kant en klare wraps. Die met falafel sla ik altijd in voor als ik lui ben en geen zin heb om te koken. Vanavond weer 1 gehadAlleen nu zijn ze weer op helaas
Je moet eens van de Aldi proberen. YUMquote:Op dinsdag 12 februari 2019 19:35 schreef Bleie het volgende:
Wij hadden vanavond groenteschnitzels van de Lidl. Die waren niet voor herhaling vatbaar.
wat was er mis mee?quote:Op dinsdag 12 februari 2019 19:35 schreef Bleie het volgende:
Wij hadden vanavond groenteschnitzels van de Lidl. Die waren niet voor herhaling vatbaar.
Oh die zijn idd niet lekker. Ik vind alleen dat kruimgehakt te doen omdat dat toch door saus gaat, maar de rest van hun vleesvervangers vind ik ook niet watquote:Op dinsdag 12 februari 2019 19:35 schreef Bleie het volgende:
Wij hadden vanavond groenteschnitzels van de Lidl. Die waren niet voor herhaling vatbaar.
Die kaasschelpquote:Op dinsdag 12 februari 2019 20:00 schreef Bleie het volgende:
Aldi is te ver weg, dus dat wordt hem niet.
Ze waren nogal smakeloos. Uiteindelijk maar flink wat currysaus overheen gegooid, toen was het te doen.
We hebben vaak vleesvervangers van de Lidl. De balletjes, reepjes en gehakt vinden we prima, en kinderen en ik de falafel ook wel (en meneer Bleie houdt nooit van falafel), maar dit was echt niks. Ze hebben ook nog zo’n kaasschnitzel, dat is ook net karton.
ik zag b12 niet op het formuliertje....quote:Op woensdag 6 februari 2019 05:34 schreef jajablahblah het volgende:
Laat dan meteen ook b11 prikken, dat gaat hand in hand met b12.
Als je b12 laag is, eerst verder onderzoek laten doen, niet spuiten of pillen slikken.
Alles onder de 300 is reden tot verder onderzoek, ook al is 100 de marge.
Vreemd.quote:Op donderdag 14 februari 2019 22:56 schreef Cronometer het volgende:
[..]
ik zag b12 niet op het formuliertje....Ze had dat niet eens aangesitpt, dus heb ik dat maar gedaan.
Uitslag gehad, maar ik heb echt geen RUK aan mijn huisarts. Uitslag was 237, volgens haar hoog genoeg. Blijkbaar moet je de actieve vorm van B12 meten en dat doet de huisarts niet. Heb dus maar een zelftestje besteld.quote:Op vrijdag 15 februari 2019 07:51 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Vreemd.
Bij ons is dat 1 regel. B1 b6 b11 en b12.
237 is zeer zeker aanleiding voor verder onderzoek.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 14:29 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Uitslag gehad, maar ik heb echt geen RUK aan mijn huisarts. Uitslag was 237, volgens haar hoog genoeg. Blijkbaar moet je de actieve vorm van B12 meten en dat doet de huisarts niet. Heb dus maar een zelftestje besteld.
Voor haar dus niet. Ze legt ook niet de link tussen de helicobacter die ik heb en het afnemen van mijn B12.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 15:15 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
237 is zeer zeker aanleiding voor verder onderzoek.
Heel veel succes. Het is niet altijd makkelijk bij de huisarts inzake b12 (weet ik uit ervaring).quote:Op dinsdag 19 februari 2019 15:16 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Voor haar dus niet. Ze legt ook niet de link tussen de helicobacter die ik heb en het afnemen van mijn B12.
Dus ik doe lekker zelf een test, print wat shit uit en ga dan langs bij haar
Heb je nog tipsquote:Op dinsdag 19 februari 2019 15:17 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Heel veel succes. Het is niet altijd makkelijk bij de huisarts inzake b12 (weet ik uit ervaring).
Ik denk dat het handiger is als je in je topic over de heliobacter verder gaat over je B12. Of daar een nieuw topic over maakt in LIF. Hier gaat het over eten en niet over gezondheidquote:Op dinsdag 19 februari 2019 15:16 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Voor haar dus niet. Ze legt ook niet de link tussen de helicobacter die ik heb en het afnemen van mijn B12.
Dus ik doe lekker zelf een test, print wat shit uit en ga dan langs bij haar
Is geen nieuwe topic waard, laten we het hier maar bij houden!quote:Op dinsdag 19 februari 2019 16:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk dat het handiger is als je in je topic over de heliobacter verder gaat over je B12. Of daar een nieuw topic over maakt in LIF. Hier gaat het over eten en niet over gezondheid
Ook goed, dan gaan we hier weer on topicquote:Op dinsdag 19 februari 2019 17:07 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Is geen nieuwe topic waard, laten we het hier maar bij houden!
Ik heb dit ook hoor. Had dit al voor ik vega werd, zo rond 33 begonnen die katers niet meer te verschijnen.quote:Op woensdag 20 februari 2019 12:34 schreef Thomas B. het volgende:
Ik vraag het even hier, want ik heb geen zin om een nieuw topic te openen.
Sinds een jaartje ben ik vegetarisch en sinds een paar maanden bijna veganistisch. De laatste tijd heb ik het idee dat katers veel minder erg zijn. Ik ben 31 en ze zeggen dat katers erger worden naarmate je ouder wordt, maar ik lijk het tegenovergestelde waar te nemen. Afgezien van mijn eetpatroon is er weinig veranderd, dus ik zoek het verband daarin.
Herkent iemand dit?
Drink eens 3 maanden geen alcohol, daarna heb je gewoon weer een ouderwetse kater als je teveel hebt gedronken.quote:Op woensdag 20 februari 2019 12:34 schreef Thomas B. het volgende:
Ik vraag het even hier, want ik heb geen zin om een nieuw topic te openen.
Sinds een jaartje ben ik vegetarisch en sinds een paar maanden bijna veganistisch. De laatste tijd heb ik het idee dat katers veel minder erg zijn. Ik ben 31 en ze zeggen dat katers erger worden naarmate je ouder wordt, maar ik lijk het tegenovergestelde waar te nemen. Afgezien van mijn eetpatroon is er weinig veranderd, dus ik zoek het verband daarin.
Herkent iemand dit?
Ik heb een periode van 2 jaar niet gedronken en drink nu soms. Kan drinken wat ik wil: word vroeg wakker en never een kater meer.quote:Op woensdag 20 februari 2019 13:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Drink eens 3 maanden geen alcohol, daarna heb je gewoon weer een ouderwetse kater als je teveel hebt gedronken.
Dat is toch raar. Gaat volgens mij tegen conventionele wijsheid inquote:Op woensdag 20 februari 2019 12:59 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Ik heb dit ook hoor. Had dit al voor ik vega werd, zo rond 33 begonnen die katers niet meer te verschijnen.
Ja, aan zoiets zat ik ook te denken. Vlees is idd vervangen door veel meer groenten. Spinazie en broccoli bijvoorbeeld. Ik voel me sowieso ook fitter en ik ben minder vaak ziek. Als ik al ziek ben is het een stuk minder hevig. Veel verstand heb ik er niet van, maar ik kan mij voorstellen dat ik minder schadelijke stoffen en bacteriën binnenkrijg, waardoor het lijf beter weerstand biedt aan alcohol.quote:Op woensdag 20 februari 2019 13:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Drink eens 3 maanden geen alcohol, daarna heb je gewoon weer een ouderwetse kater als je teveel hebt gedronken.
Een andere mogelijke verklaring is dat er hiervoor iets in je dieet zat dat je lever belaste, of nu iets dat bijdraagt aan een gezonde lever, betere afvoer van gifstoffen.
Misschien ben je meer kurkuma gaan gebruiken bv? Of eet je veel bieten, witlof, spinazie, broccoli?
Misschien zijn we speciaal 😋quote:Op woensdag 20 februari 2019 13:26 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Dat is toch raar. Gaat volgens mij tegen conventionele wijsheid in
[..]
Ja, aan zoiets zat ik ook te denken. Vlees is idd vervangen door veel meer groenten. Spinazie en broccoli bijvoorbeeld. Ik voel me sowieso ook fitter en ik ben minder vaak ziek. Als ik al ziek ben is het een stuk minder hevig. Veel verstand heb ik er niet van, maar ik kan mij voorstellen dat ik minder schadelijke stoffen en bacteriën binnenkrijg, waardoor het lijf beter weerstand biedt aan alcohol.
Ziet er goed uit! Ik sla hem even op!quote:Op zaterdag 23 februari 2019 20:38 schreef Bleie het volgende:
https://biancazapatka.com(...)cipe-container-10802
Wij aten deze vanavond, met nog wat extra doperwten. En ik had de tomaatjes met wat olie, balsamico en zou en peper in de oven gedaan. Goddelijk!
vorige week geprobeerd, ik vond hem niet lekkerquote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:46 schreef _Hestia_ het volgende:
Lekker FANN! En ook handig zo'n stoomkoker!
Was pas bij Kassa oid ook zo'n vergelijking van vegetarische worst. Geloof dat die van Garden Gourmet toen als beste uit de test kwam. Zelf nog nooit gehad.
Ik ben al bijna een jaar vegetariër, tijd gaat snel
Jammer! Maar dat heb ik bij bijvoorbeeld veel vega soorten broodbeleg ook hoor, dat ik de smaak nog niet echt lekker vindquote:Op donderdag 21 maart 2019 21:48 schreef FANN het volgende:
[..]
vorige week geprobeerd, ik vond hem niet lekkerkan er niks aan doen
quote:Op donderdag 21 maart 2019 22:03 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Jammer! Maar dat heb ik bij bijvoorbeeld veel vega soorten broodbeleg ook hoor, dat ik de smaak nog niet echt lekker vind
Broodje Kroket bijvoorbeeld!quote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
Ik had woensdag de bitterballen geprobeerd, ik had serieus het idee dat ik een gewone bitterbal aan het eten wasquote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
Die zijn idd echt geweldig, had ze in die actieweek gehaald maar nog niet geprobeerd. De Kipcorns niet gezien overigens.quote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
Ik moet ze nog steeds proberen maar ik geloof je op je woordquote:Op maandag 1 april 2019 10:27 schreef Noek het volgende:
De kroketten van Mora en de Vetarische Slagert. Looovvve it!![]()
Vegetarisch eten is nog nooit zo makkelijk geweest als tegenwoordig.
en dan zeggen die vleesvretens dat wij zeikerd zijnquote:Op dinsdag 2 april 2019 16:07 schreef Aether het volgende:
FP: EU wil eind aan 'groenteburger' en 'kipstuckjes'
Die reacties ook. Dat mensen zo getriggerd kunnen worden door vleesvervangers.quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:56 schreef FANN het volgende:
[..]
en dan zeggen die vleesvretens dat wij zeikerd zijn
Godsamme, wat een stel lijers.quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:07 schreef Aether het volgende:
FP: EU wil eind aan 'groenteburger' en 'kipstuckjes'
De eerste zin verklapt het hele probleem al: 'landbouwcommissie'.quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:07 schreef Aether het volgende:
FP: EU wil eind aan 'groenteburger' en 'kipstuckjes'
volledig mee eens!!quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:07 schreef Aether het volgende:
FP: EU wil eind aan 'groenteburger' en 'kipstuckjes'
quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:56 schreef FANN het volgende:
[..]
en dan zeggen die vleesvretens dat wij zeikerd zijn
quote:Eindelijk doen ze eens wat goed in Brussel! Als je vlees haat, waarom moet dat vega vergif dan qua uiterlijk en naam op echt vlees lijken?
Die "hippe" vega's kunnen best wel wat creatiefs verzinnen lijkt mij.
NWS / Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’
moeten we ook nog eens Hip zijn......quote:
De vegetarische saucijzenbroodjes van de Hema vind ik ook erg lekker.quote:Op dinsdag 2 april 2019 19:35 schreef Myraela het volgende:
Ik had vegetarische saucijzenbroodjes van de AH, gewoon die in de winkel afgebakken dingen. En ik twijfelde gewoon oprecht of ze het niet per ongeluk normale saucijzenbroodjes met een verkeerd etiket waren.
Ik ben hem nog nergens tegengekomenquote:Op donderdag 4 april 2019 18:53 schreef FANN het volgende:
[ afbeelding ]
As we speak...en 2 volkoren Boterhammen met Smaeck Vegetarische Crème Américain
https://www.jumbo.com/sma(...)p_lzDxwaAg1DEALw_wcB
Héél erg lekker
Heb je geen Jumbo in de buurt?quote:
Ja alleen die heeft hem dus nietquote:Op vrijdag 5 april 2019 13:28 schreef FANN het volgende:
[..]
Heb je geen Jumbo in de buurt?
maar straks hebben het zo'n beetje overal....![]()
https://www.smaeckiswatjeproeft.nl/
Jumbo
albert heijn
nettorama
Binnenkort ook bij:
plus dekamarkt dirk
succes!quote:Op vrijdag 5 april 2019 13:30 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ja alleen die heeft hem dus niet![]()
Ik ga zo eens kijken bij een grotere AH
Wat zit er inquote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
vegetarische draadjesvleesch 8% Ja okequote:Op zondag 7 april 2019 13:23 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
https://www.mora.nl/snack(...)svleesch-kroket-oven
Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)quote:Op zondag 7 april 2019 13:26 schreef Flamarande het volgende:
[..]
vegetarische draadjesvleesch 8% Ja oke
Oja ik zie het, thanksquote:Op zondag 7 april 2019 13:31 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)
De kipkorns: https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-kipkornr-0
daar heb je wel een punt.... maar maar maar....quote:Op woensdag 10 april 2019 14:25 schreef Farenji het volgende:
Mag dit topic hernoemd worden naar "vleesvervangers" oid want over echt vegetarisch eten gaat het hier bijna nooit.
De vervangers van tegenwoordig zitten erg lekkere dingen tussen hoorquote:Op woensdag 10 april 2019 17:08 schreef Sorella het volgende:
Ik vind vlees vervangers verschrikkelijk qua smaak en textuur maar ik heb de mora bitterballen geprobeerd en ik moet zeggen voor vegetarische ballen zijn deze errug lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Zeker nog nooit kichdi gegeten?quote:Op donderdag 11 april 2019 08:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Sommige mensen denken nog steeds dat wij alleen maar Linzen eten, die lust ik niet eens![]()
Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
Ja, dal is ook gewoon de indiase term voor linzen. Daar zijn veel verschillende soorten van en nog veel meer bereidingswijzen. Kichdi bestaat ook in tig varianten, dit is hoe ik het maak.quote:Op donderdag 11 april 2019 15:18 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?
Ah! toch een recept!quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.200 gram gehakt
1 ui
een paar verse tomaten of gepelde tomaten dat kan ook...
2 Teentjes knoflook ofzo
Peterselie, Thijm, Karweizaad, piment, zout peper
Je kan het eten met Macaroni, Spaghetti maar het is ook lekker met
Bruine bonen, makkelijker kan niet hoor....
oh.... ik vergeet de olijfolie![]()
excuus
[ Bericht 11% gewijzigd door FANN op 16-04-2019 11:35:42 ]
Vandaag gemaakt, lekker hoor!quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
quote:Op vrijdag 19 april 2019 19:33 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Vandaag gemaakt, lekker hoor!
[ afbeelding ]
Heb wel een rood pepertje toegevoegd voor wat pit en had rode linzen ipv gele (maar volgens mij verschilt dat amper?).
Begrijp ik het nou goed en zit er idd geen dooie kip in? En kan ik het dus gewoon opeten...quote:10,5% poeder met kippenvleessmaak (gehydrolyseerde soja-eiwitten, zout, suiker, smaakversterker (opsomming van smaakversterkers die zeker geen dierlijke producten bevatten)
Nou, ik zou het niet eten maar er zit zo te zien geen dier in verwerkt. Of het gezond is.....quote:Op maandag 13 mei 2019 15:47 schreef Thomas B. het volgende:
Ik heb per ongeluk instant noodles Chicken flavour gekocht bij de Lidl. Nu staat er op de achterkant:
[..]
Begrijp ik het nou goed en zit er idd geen dooie kip in? En kan ik het dus gewoon opeten...
Dat sowieso niet.quote:Op maandag 13 mei 2019 15:56 schreef nanuk het volgende:
[..]
Nou, ik zou het niet eten maar er zit zo te zien geen dier in verwerkt. Of het gezond is.....
Mayonaise.quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Maar hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
Bij gebakken aardappeltjes ja, maar toch niet bij gekookte aardappelen?quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:16 schreef lunapuella het volgende:
[..]
Mayonaise.![]()
Of na het bakken van de vleesvervangers nog een beetje boter in de pan smelten en dat als jus gebruiken.
Of je aardappelen anders bereiden: in de pan bakken, of in de oven garen, ipv koken.
Er is ook kant en klare vega jus te koop als je voor makkelijk wil gaan.quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
Ik neem meestal de moeite niet om zelf een jus te maken, als het al echt gekookte aardappels zijn waar ik jus bij wil pak ik kant-en-klare pakjesquote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
quote:Op zondag 24 januari 2016 22:38 schreef FANN het volgende:
Ik eet juist weer af en toe Vlees
Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe
Ik zocht voor mezelf ... want ik was het vergeten.... wanneer ik weer af en toe vlees at...quote:
Ondertussen heb ik twee nieuw Hartkleppen...quote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Ik eet dus geen vlees meer, wel af en toe Vis trouwens...quote:Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
Je bedoelt kippenei-eiwit dat erin zit? Lijkt erop van niet, want dan had dat bij de allergie-informatie moeten staan. Ik ga ervan uit dat ze het geen "vegan" labeltje hebben gegeven omdat een of ander aroma of hulpstof dierlijk is.quote:Op zaterdag 18 januari 2020 07:26 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb wel een goeie tip ... misschien niet écht iets voor jou... maar de Vegetarische
Paté van Unox.... ja ik had er hélemaal niets van verwacht... maar die is écht héél
erg lekker![]()
[ afbeelding ]
het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..
Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel
Allergie-informatie
Bevat: soja.
quote:Op zaterdag 18 januari 2020 07:26 schreef FANN het volgende:
het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..
Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel
Allergie-informatie
Bevat: soja.
Deze is wel veganistisch:quote:Op zaterdag 18 januari 2020 17:31 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Je bedoelt kippenei-eiwit dat erin zit? Lijkt erop van niet, want dan had dat bij de allergie-informatie moeten staan. Ik ga ervan uit dat ze het geen "vegan" labeltje hebben gegeven omdat een of ander aroma of hulpstof dierlijk is.
Ik vind de vegan "leverworst" van Kips ook best lekker. Ik koop liever zo min mogelijk vleesvervangers met erg lange ingrediëntenlijsten, maar ik kreeg de vegan leverworst een keer gratis met mijn Bonuskaart en ik vond hem goed te eten, zeker met wat versgemalen peper. Hij ziet er wel heel duidelijk niet uit als dierlijke leverworst, want hij is gekleurd met bietensap
quote:Er was eerst wat onduidelijkheid of dit product vegan was, maar inmiddels heeft Unox dit positief bevestigd.
Niet helemaal.....quote:Op zondag 19 januari 2020 09:29 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak.![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Verder nodig:
Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.
[ afbeelding ]
Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.
Bak in Olijfolie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken
[/quote]
[/spoiler]
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:36 schreef FANN het volgende:
KAASBROODJES
Gisteren kon ik de laatste foto uploaden... maar dat lukt nu nog steeds niet zie ikquote:Op zondag 19 januari 2020 09:29 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
Dank voor alle info!!quote:
Ik weet eigenlijk niet of hij er zout bij heeft gedaan... maar die kaas is best wel pittig dus ik weet het niet zeker... hij slaapt nu dus ik kan het niet vragenquote:Op zondag 19 januari 2020 10:25 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dank voor alle info!!![]()
En ja, ik geloof best dat het lekker is!![]()
Dat yoghurt/ zelfrijzend bakmeel deeg ga ik zeker uitproberen....het ziet er geweldig uit.
Ga denk ik wel een beetje zout aan het deeg toevoegen (al helpt de geraspte kaas daar natuurlijk ook aan mee)
Zal ik zeker doen!quote:Op zondag 19 januari 2020 10:29 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik weet eigenlijk niet of hij er zout bij heeft gedaan... maar die kaas is best wel pittig dus ik weet het niet zeker... hij slaapt nu dus ik kan het niet vragen![]()
Maar doe maar een verslagje als je het gemaakt hebt
Beetje laat maar eh... JA er moet wel in het deeg!quote:Op zondag 19 januari 2020 10:29 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik weet eigenlijk niet of hij er zout bij heeft gedaan... maar die kaas is best wel pittig dus ik weet het niet zeker... hij slaapt nu dus ik kan het niet vragen![]()
Maar doe maar een verslagje als je het gemaakt hebt
Ook een mooi recept!quote:Op maandag 20 januari 2020 01:27 schreef oppiedoppie het volgende:
Soep:
Grote pan, boter erin en ui fruiten, knoflook erbij en gember. Paar wortelen in schijfjes erin, paprika, blokjes tomaat, kurkuma, wat mosterd en kervelzaad. Aanvullen met water en koken tot de wortelen zacht zijn.
Cannellinibonen en linzen erbij.
De groenten kun je variëren, ik gebruik ook boerenkool of bloemkool.
En soms wat jeneverbes maar niet teveel. Of koreander en oregano. Ik doe eigenlijk maar wat.
Elk weekend maak ik een pan van 6 liter die voor de helft gevuld is met groenten. Doe het nu enkele weken en de ene keer smaakt het iets beter dan de andere.
Brood, naan of knoflookbaquet erbij.
Het maakt je trouwens wel wat flatulent.
Ah, top! Dank voor de aanvulling.quote:Op maandag 20 januari 2020 08:17 schreef FANN het volgende:
[..]
Beetje laat maar eh... JA er moet wel in het deeg!![]()
en we hebben dit al vaker gegeten als Pizza dus hetzelfde deeg kan je ook gebruiken
als Pizzadeeg daar was het eigenlijk mee begonnen...
Je kan natuurlijk alles erop gooien wat je wil natuurlijk
Ah... zie je! Er kwam voorbij in een Kookprogramma vandaar!quote:Op maandag 20 januari 2020 08:21 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ah, top! Dank voor de aanvulling.
En ja, nu valt eindelijk het kwartje! Dat deeg met yoghurt kwam me al zo bekend voor, maar dat heb ik inderdaad ergens in een kookboek staan als pizzadeeg.
Ik heb de Griekse yoghurt en geraspte (cheddar)kaas al in huis gehaald, morgen daadwerkelijk maken. #zinin
Superidee om ze met kaas te vullenquote:Op maandag 20 januari 2020 08:23 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... zie je! Er kwam voorbij in een Kookprogramma vandaar!
Kan ook met een mengsel van Vega gehakt hoor is ook heel lekker, hebben we ook al een keer gegetenquote:Op maandag 20 januari 2020 08:24 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Superidee om ze met kaas te vullen
Recept?quote:
Ik mis de bouillon. Goede soep heeft een umami basis nodig.quote:Op maandag 20 januari 2020 01:27 schreef oppiedoppie het volgende:
Soep:
Grote pan, boter erin en ui fruiten, knoflook erbij en gember. Paar wortelen in schijfjes erin, paprika, blokjes tomaat, kurkuma, wat mosterd en kervelzaad. Aanvullen met water en koken tot de wortelen zacht zijn.
Cannellinibonen en linzen erbij.
De groenten kun je variëren, ik gebruik ook boerenkool of bloemkool.
En soms wat jeneverbes maar niet teveel. Of koreander en oregano. Ik doe eigenlijk maar wat.
Elk weekend maak ik een pan van 6 liter die voor de helft gevuld is met groenten. Doe het nu enkele weken en de ene keer smaakt het iets beter dan de andere.
Brood, naan of knoflookbaquet erbij.
Het maakt je trouwens wel wat flatulent.
quote:Op maandag 20 januari 2020 10:19 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Recept?![]()
Flikker totaal willekeurig groenten en kruiden in 6 liter water.
Eet smakelijk
ik heb de kaasbroodjes gemaakt, erg lekker! Dank @FANNquote:Op zondag 19 januari 2020 10:29 schreef FANN het volgende:
[..]
Maar doe maar een verslagje als je het gemaakt hebt
quote:Op dinsdag 21 januari 2020 13:24 schreef realAIVD het volgende:
[..]
ik heb de kaasbroodjes gemaakt, erg lekker! Dank @:FANN
Wilde er eigenlijk niet meer dan 2 stuks maken, dus ik heb op gevoel voldoende zelfrijzend bakmeel voor 2 stuks in een kom gedaan, met zout, peper, beetje oregano en tijm,
en wat Griekse yoghurt. Het geheel gemengd met een lepel, dat ging allemaal vrij gemakkelijk.
De hoeveelheid yoghurt bleek alleen wat te veel, waardoor het deeg eigenlijk te plakkerig was.
En dit is het moment waarop een normaal mens nog wat zelfrijzend bakmeel toevoegt.
Maar ik dacht: komt wel goed...
om niet te veel vaat te maken heb ik het aanrecht ingevet en het deeg in twee klodders uitgesmeerd (scheelt weer een deegroller)
Waarna op beide lapjes een laag geraspte cheddar.
[ afbeelding ]
En ja, op dat moment bleek dat die lapjes zich echt niet dubbel lieten vouwen,
dus heb ik mijn handen ingevet en er ehm...gevulde hoopjes van gemaakt, die ik vervolgens weer wat platter heb gedrukt. Dat ging gelukkig goed!
In olijfolie in de pan gebakken, wel het vuur wat gematigd zodat ze wat langer konden garen, ze waren immers aan de dikke kant.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het eindresultaat mocht er zeker zijn, het was een lekkere lunch!![]()
En ik heb meteen bewezen dat het recept zeer vergevingsgezind is, haha.
Ik ga het deeg vast nog eens maken, dan waarschijnlijk om makkelijk en snel wat platbrood bij een Indische maaltijd op tafel te kunnen zetten.
Maak een frittataquote:Op donderdag 23 januari 2020 09:35 schreef Meridiaan het volgende:
Ik zou graag een gezonde groentenquiche maken zonder de lagen bladerdeeg. Voorheen heb ik wel eens filodeeg gebruikt, maar ik heb begrepen dat dit ook best vet is. Heeft iemand nog een goed idee om dit anders te doen?
Ik ben gek op de vega bitterballen van Mora. Lijken ook erg veel op de vleesvariant vind ik.quote:Op woensdag 26 februari 2020 21:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben de laatste maanden op zoek naar vegetarische snacks. Ik heb deze geprobeerd:
Vegetarische maaltijdloempia van Mora: echt smerig. Smaakt naar gekookte ui.
Groentekroket bij Verhage: zeer lekker.
Snackmix van Beckers: kipnugget is heerlijk omdat hij niet smaakt naar traditionele kipnugget. Bamihapje en frikandel zijn lekker. De bitterbal is niet lekker.
Onze lokale snackbar heeft een uitgebreid arsenaal aan hamburgers maar de vegetarische variant is echt saai. Heel saai met alleen saus, sla en tomaat. Gelukkig zijn ze niet te beroerd om een vegetarische burger met de toppings van de kipburger te maken: cheddar, champignons en jalapenos
Ik zal ze eens proberenquote:Op woensdag 26 februari 2020 21:25 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik ben gek op de vega bitterballen van Mora. Lijken ook erg veel op de vleesvariant vind ik.
Deze hele oven/airfryer-lijn is fenomenaal vind ik. Frikandel is net een weekje ofzo verkrijgbaar en ook erg goed.quote:Op woensdag 26 februari 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zal ze eens proberen![]()
De kaas-bier- en de paddestoel-hazelnootbitterballen uit het feestdagenassortiment van Lidl zijn trouwens ook fenomenaal.
Die klinken ook zeker goed!quote:Op woensdag 26 februari 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zal ze eens proberen![]()
De kaas-bier- en de paddestoel-hazelnootbitterballen uit het feestdagenassortiment van Lidl zijn trouwens ook fenomenaal.
Oh ik wist niet dat ze nu ook frikandel hadden,binnenkort uitproberen!quote:Op woensdag 26 februari 2020 21:35 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Deze hele oven/airfryer-lijn is fenomenaal vind ik. Frikandel is net een weekje ofzo verkrijgbaar en ook erg goed.
Oh... ziet er wel goed uitquote:Op donderdag 27 februari 2020 13:18 schreef Noek het volgende:
Omdat ik geen homies eet en sinds een half jaar helemaal geen dierlijke voedingstoffen meer eet of drink.
www.veganmasters.nl
Hebben altijd leuke aanbiedingen, is smaakvol en het ziet er aantrekkelijk uit.
Tip dus!
Wanneer die Griekse praatjesmakert maaltijden gaat versturen dan ben ik zn eerste afnemer!quote:Op donderdag 27 februari 2020 16:39 schreef FANN het volgende:
[..]
Oh... ziet er wel goed uit![]()
https://veganmasters.nl/v(...)tiebox-5-maaltijden/
misschien deze eens proberen...Die Griek loopt al te roepen...
''dat kan ik beter''maar dat weet ik niet zonet
quote:Op donderdag 27 februari 2020 16:58 schreef Noek het volgende:
[..]
Wanneer die Griekse praatjesmakert maaltijden gaat versturen dan ben ik zn eerste afnemer!
Geweldige naam, vooral na de schnitzelgate van vorig jaar.twitter:VegaSlager twitterde op maandag 02-03-2020 om 15:35:10Wieder Schnitzel! Het kan weer,ook als je geen dierenvlees meer eet! 👨🌾Bij @albertheijn liggen ze reedsch https://t.co/bg4t6hfL14 reageer retweet
twitter:OwainGroves twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:00:52@Vegebutcher the best vege sausages I've tasted!! The whole pack goes down too easily in one sitting 😁 when will you bring out big willies 👍🙌 https://t.co/D9BhaPQj4f reageer retweet
Huh, dat ziet er gek uit ja.quote:Op maandag 2 maart 2020 18:25 schreef Aether het volgende:
Vreemd om die Britse verpakking te zien
[ afbeelding ]twitter:OwainGroves twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:00:52@:Vegebutcher the best vege sausages I've tasted!! The whole pack goes down too easily in one sitting 😁 when will you bring out big willies 👍🙌 https://t.co/D9BhaPQj4f reageer retweet
wow!quote:Op maandag 2 maart 2020 23:29 schreef Farenji het volgende:
https://www.metronieuws.n(...)d-staat-in-nederland
Een volledig vegetarische kfc, wat is dit, bizarro world?
OMG, eindelijk weer een vega frikandel! Jaren terug lagen er altijd geniale bij de Jumbo en ze werden overal uit het assortiment gehaald,quote:Op woensdag 26 februari 2020 21:35 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Deze hele oven/airfryer-lijn is fenomenaal vind ik. Frikandel is net een weekje ofzo verkrijgbaar en ook erg goed.
Ik heb hem dit weekend getest, maar vond het echt enorm vies. Zowel qua structuur als smaak echt geen frikandel.quote:Op dinsdag 3 maart 2020 04:11 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
OMG, eindelijk weer een vega frikandel! Jaren terug lagen er altijd geniale bij de Jumbo en ze werden overal uit het assortiment gehaald,.
Smaken ze naar echte frikandel,? Die vond ik altijd zo lekker,
.
Oh serieus? Ik vond hem wel lekker! Maar misschien komt het doordat ik al zo lang geen “echte” frikandel op heb dat ik ben vergeten hoe hij smaakt.quote:Op dinsdag 3 maart 2020 06:20 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb hem dit weekend getest, maar vond het echt enorm vies. Zowel qua structuur als smaak echt geen frikandel.
quote:Op dinsdag 3 maart 2020 06:20 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb hem dit weekend getest, maar vond het echt enorm vies. Zowel qua structuur als smaak echt geen frikandel.
Jeetjequote:Op maandag 2 maart 2020 23:29 schreef Farenji het volgende:
https://www.metronieuws.n(...)d-staat-in-nederland
Een volledig vegetarische kfc, wat is dit, bizarro world?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 4 maart 2020 17:37 schreef FANN het volgende:
[..]
Jeetjestraks wordt het het het nog Hip om Vegetarisch te zijn
![]()
Bij Mac Donald en zelf bij de Febo heb je nu ook al Vegazooi
Burger King UK heeft ook een vegaburger (Rebel Whopper) met als info:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:*The Rebel Whopper® is plant-based; however, it is cooked on the same broiler as our original WHOPPER® to deliver the same unique flame-grilled taste. Due to shared cooking equipment it may not be suitable for vegetarians.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
Ohh,dat is jammer, ondanks dat ik geen vegetariër ben wilde ik deze toch graag proberen.quote:Op dinsdag 3 maart 2020 06:20 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb hem dit weekend getest, maar vond het echt enorm vies. Zowel qua structuur als smaak echt geen frikandel.
Sjongejongejonge.....echt hequote:Op woensdag 4 maart 2020 17:58 schreef Aether het volgende:
[..]
Burger King UK heeft ook een vegaburger (Rebel Whopper) met als info:
[..]
Ik wil ook wel naar de kfc, die in Rotterdam waar het dan volledig vega is. Ik probeer mijn collega's mee te krijgen, die zich normaal bijna elke week volstoppen met kip. Naderhand hoor ik ze vaak klagen dat ze zich zo slecht voelen. Stiekem hoop ik dat ze zich na het eten van vega "kip" veel beter voelen.quote:Op woensdag 4 maart 2020 18:38 schreef Myraela het volgende:
Gaan jullie trouwens volgende week nog naar restaurants die meedoen met de nationale week zonder vlees? Ik heb alleen de KFC op de planning staan.Hoop echt dat die een beetje op de echte lijkt.
Ik ben wel heel nieuwschierig!quote:Op woensdag 4 maart 2020 18:38 schreef Myraela het volgende:
Gaan jullie trouwens volgende week nog naar restaurants die meedoen met de nationale week zonder vlees? Ik heb alleen de KFC op de planning staan.Hoop echt dat die een beetje op de echte lijkt.
Tja.... maar het is een begin moet je maar denken ....quote:Op woensdag 4 maart 2020 17:58 schreef Aether het volgende:
[..]
Burger King UK heeft ook een vegaburger (Rebel Whopper) met als info:
[..]
Bij Dirk v.d. Broek waren ook al de vleesvervangers een eurootje per stukquote:Op woensdag 4 maart 2020 19:32 schreef Bleie het volgende:
Geen idee of het landelijk is, maar bij mijn Lidl is het assortiment vleesvervangers opeens vertienvoudigd ongeveer.![]()
![]()
Welke vleesvervangers vinden jullie goed?quote:Op woensdag 4 maart 2020 19:53 schreef FANN het volgende:
[..]
Tja.... maar het is een begin moet je maar denken ....
[..]
Bij Dirk v.d. Broek waren ook al de vleesvervangers een eurootje per stuk
Goodbite en Garden Gourmetquote:Op woensdag 4 maart 2020 19:55 schreef capricia het volgende:
[..]
Welke vleesvervangers vinden jullie goed?
Ook maar niet voor alles...quote:
Garden gourmet ken ik. Die is best okay.quote:
Ja. Eigenlijk zouden we een soort smaaktest moeten doen. Met fokkers, online.quote:Op woensdag 4 maart 2020 20:00 schreef FANN het volgende:
[..]
Ook maar niet voor alles...
Ik vind dat wel een beetje moeilijk, want smaken verschillen nou eenmaal ....
Gewoon proberen, dat weet je het... er is ook geen andere manier eigenlijkquote:Op woensdag 4 maart 2020 20:04 schreef capricia het volgende:
[..]
Garden gourmet ken ik. Die is best okay.
En regelmatig die kaas-dingen van Maaslander.
Vegetarisch gehakt van de AH eigen merk was ook goed te doen.
Ik ga nog eens verder onderzoeken.
Zou kunnenquote:Op woensdag 4 maart 2020 20:04 schreef capricia het volgende:
[..]
Ja. Eigenlijk zouden we een soort smaaktest moeten doen. Met fokkers, online.
Ik ga met een groep naar het Zusje, hadden we nog bonnen voor liggen en komt goed uit omdat we toch al in de stad moesten zijn voor een diploma-uitreiking. De kaart staat al online en het is veel ei en kaas helaas, dus vegan wordt 'm niet en waarschijnlijk snappen mijn darmen er niets van die avondquote:Op woensdag 4 maart 2020 18:38 schreef Myraela het volgende:
Gaan jullie trouwens volgende week nog naar restaurants die meedoen met de nationale week zonder vlees? Ik heb alleen de KFC op de planning staan.Hoop echt dat die een beetje op de echte lijkt.
Ik ben geen enorme fan van vleesvervangers, vooral omdat ik het niet lekker vind als ik de soja proef. Maar ik heb bijvoorbeeld eens 4 smaken kipstukjes naast elkaar geproefd, en daarbij vond ik die van Vivera het lekkerste. Vegetarische slager heeft wel lekkere saucijzenbroodjes. Maar ik vind ze met veel wel echt nog erg duur, terwijl er tegenwoordig prima goedkopere alternatieven zijn.quote:Op woensdag 4 maart 2020 19:55 schreef capricia het volgende:
Welke vleesvervangers vinden jullie goed?
De vegetarische slager is die prima?
De Jumbo heb ik ook in de buurt. Ik ga eens kijken. Dank je!quote:Op woensdag 4 maart 2020 20:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik ben geen enorme fan van vleesvervangers, vooral omdat ik het niet lekker vind als ik de soja proef. Maar ik heb bijvoorbeeld eens 4 smaken kipstukjes naast elkaar geproefd, en daarbij vond ik die van Vivera het lekkerste. Vegetarische slager heeft wel lekkere saucijzenbroodjes. Maar ik vind ze met veel wel echt nog erg duur, terwijl er tegenwoordig prima goedkopere alternatieven zijn.
Favoriet is wel de kaasschnitzel van Vivera. Daarvan deze week 8 pakken ingeslagen nu ze 99 cent bij de Dirk zijn.
Oh, en ik vind dat de Jumbo ook wel een complimentje verdiend voor hun grote en gevarieerde vegetarische assortiment. De pompoenballetjes vind ik lekker.
Van Jumbo huismerk?quote:Op woensdag 4 maart 2020 20:23 schreef Bleie het volgende:
Ja, jumbo heeft bij ons ook een groot assortiment, zitten veel lekkere dingen tussen. Had vorige week ‘braadworsten’, die errug lekker waren.
Dank je!quote:Op woensdag 4 maart 2020 20:34 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ja! Hebben we vaker dingen van, eigenlijk altijd lekker.
quote:Op woensdag 4 maart 2020 20:23 schreef Bleie het volgende:
Ja, jumbo heeft bij ons ook een groot assortiment, zitten veel lekkere dingen tussen. Had vorige week ‘braadworsten’, die errug lekker waren.
Oh ja... die was ik vergeten!quote:
Die kaasschnitzels zijn inderdaad heel lekker!quote:Op woensdag 4 maart 2020 21:17 schreef FANN het volgende:
Ik eet die Braadworstjes ook gewoon met Stamppot Boerenkool,
vind ik lekkerder dan de Vega Rookworsten, maar ja... smaken verschillen...
daar is niets aan te doen, maar Ik vind ze érg lekker![]()
en die Kaasschnitzel van Veggie Chef is mijn favoriet, die zijn zoooooooooo lekker![]()
Die kaasschnitzels inderdaadquote:Op woensdag 4 maart 2020 21:17 schreef FANN het volgende:
Ik eet die Braadworstjes ook gewoon met Stamppot Boerenkool,
vind ik lekkerder dan de Vega Rookworsten, maar ja... smaken verschillen...
daar is niets aan te doen, maar Ik vind ze érg lekker![]()
en die Kaasschnitzel van Veggie Chef is mijn favoriet, die zijn zoooooooooo lekker![]()
quote:Op woensdag 4 maart 2020 21:17 schreef FANN het volgende:
en die Kaasschnitzel van Veggie Chef is mijn favoriet, die zijn zoooooooooo lekker
quote:Op woensdag 4 maart 2020 22:21 schreef Muck het volgende:
[..]
Die kaasschnitzels zijn inderdaad heel lekker!
Oké die kaasschnitzels moet ik dus snel inslaan anders zijn ze straks uitverkocht na deze gratisquote:
Hahaquote:Op woensdag 4 maart 2020 22:53 schreef FANN het volgende:
[..]
[..]
[..]
Oké die kaasschnitzels moet ik dus snel inslaan anders zijn ze straks uitverkocht na deze gratis
Fok reclame
Jumbo zit helaas hier niet al te dichtbij dus eet het niet vaakquote:Op woensdag 4 maart 2020 22:59 schreef FANN het volgende:
[..]
Je glazen gooien heet dat![]()
Maar het is voor een goed goed doel dus
Ja ik heb gewoon mazzel met mijn Jumbo ..... klein stukkie lopen.... en Dirk v.d. Broek ook...quote:Op woensdag 4 maart 2020 23:00 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Jumbo zit helaas hier niet al te dichtbij dus eet het niet vaak
Haha ideaal!quote:Op woensdag 4 maart 2020 23:03 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja ik heb gewoon mazzel met mijn Jumbo ..... klein stukkie lopen.... en Dirk v.d. Broek ook...
Wauw... die ga je niet snel over het hoofd zienquote:Op woensdag 4 maart 2020 23:03 schreef Candaasje het volgende:
Voor iedereen die in de buurt van Utrecht woont of er langskomt: Vivera deelt tot 7 maart gratis hapjes uit onder het bollendak bij Utrecht CS:
[ afbeelding ]
Ik weet het eigenlijk niet, of ze nog rond gaan trekken en of ze ook nieuwe producten promoten. (foto is helaas niet van mij, ik zit in België atm) Maar leuke reclame is het wel, zo'n megakoequote:Op woensdag 4 maart 2020 23:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Wauw... die ga je niet snel over het hoofd zien![]()
Misschien komen ze ook nog eens in Amsterdam langs!
Met komen ze ook met nieuwe produkten?
hoewel het assortiment best wel uitgebreid is hoor.... ik kan niet klagen
Ja die koe daar komen mensen op afquote:Op woensdag 4 maart 2020 23:09 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik weet het eigenlijk niet, of ze nog rond gaan trekken en of ze ook nieuwe producten promoten. (foto is helaas niet van mij, ik zit in België atm) Maar leuke reclame is het wel, zo'n megakoe![]()
+1 die zijn erg lekker. De kipschnitzel van veggie chef ook, die komt het dichtste bij echte kip vind ik.quote:Op woensdag 4 maart 2020 22:53 schreef FANN het volgende:
[..]
[..]
[..]
Oké die kaasschnitzels moet ik dus snel inslaan anders zijn ze straks uitverkocht na deze gratis
Fok reclame
Tofu hadden ze bij die van mij al, en tempeh lag er nu met deze uitbreiding ook. Iemand tips voor het bereiden van tempeh?quote:Op donderdag 5 maart 2020 14:03 schreef Lienekien het volgende:
Blij mee dat Lidl dit doet. Zou het ook wel fijn vinden als ze tofu en tempeh gingen verkopen.
Makkelijke manier is in dunne reepjes snijden, goudbruin in een pan bakken met wat olie en aan het eind een flinke lepel zwartebonensaus (van de toko) in de hete pan erbij en goed omschudden. Geeft een lekker knapperig laagje.quote:Op donderdag 5 maart 2020 18:25 schreef Bleie het volgende:
[..]
Tofu hadden ze bij die van mij al, en tempeh lag er nu met deze uitbreiding ook. Iemand tips voor het bereiden van tempeh?
Ik heb tempeh wel eens in lange dunne plakken gesneden en gemarineerd en vervolgens in de oven gebakken met een dikke laag pittige pindasaus, dat was prima.quote:Op donderdag 5 maart 2020 19:03 schreef Farenji het volgende:
[..]
Makkelijke manier is in dunne reepjes snijden, goudbruin in een pan bakken met wat olie en aan het eind een flinke lepel zwartebonensaus (van de toko) in de hete pan erbij en goed omschudden. Geeft een lekker knapperig laagje.
Je kan het ook een paar uur marineren in een pittige marinade met bijv olie, sojasaus, citroensap, knoflook en gember(siroop) en dan grillen of bakken in de oven.
Als je het fijnmaalt kun je het als vervanging van gehakt gebruiken. Als je het eerst stoomt wordt het wat minder bitter.
Tempeh heeft wel flinke smaakmakers nodig want van zichzelf smaakt het eigenlijk nergens naar.
Ik had hem gisteren ook, maar ik vond hem echt ongelofelijk ranzig.quote:Op zaterdag 7 maart 2020 09:05 schreef lunapuella het volgende:
We hebben gisteren die Next Level burger van Lidl geprobeerd en hij beviel erg goed. Die halen we vaker
Ik vind hem net zo smaken als die van Vivera. Maar wel een stuk goedkoper. Blijvertje!quote:Op zaterdag 7 maart 2020 16:42 schreef LPFAN het volgende:
Net de steak meegenomen van de Lidl, ben benieuwd straks!
quote:Op zaterdag 7 maart 2020 18:45 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik vind hem net zo smaken als die van Vivera. Maar wel een stuk goedkoper. Blijvertje!
Ah, heb nog een zooi sojabonen gekookt liggen, ga dit recept gebruiken, kijken of het dan ook wat wordt. Jammer dat ik geen spul heb om te fermenter, anders hadden ik ook nog zelf tempeh gemaakt.quote:Op zaterdag 7 maart 2020 17:50 schreef Noek het volgende:
https://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/
[ afbeelding ]
Tempeh Kering![]()
Echt mijn favoriete plantaardige eten. In Indonesië leren maken maar vind die van Robin ook heel lekker.
Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.quote:Op zaterdag 7 maart 2020 22:03 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ah, heb nog een zooi sojabonen gekookt liggen, ga dit recept gebruiken, kijken of het dan ook wat wordt. Jammer dat ik geen spul heb om te fermenter, anders hadden ik ook nog zelf tempeh gemaakt.
Op zich is het niet zo moeilijk hoor, en ook niet veel werk, duurt alleen wel paar dagen voordat de fermentatie klaar is. Maar dat gaat helemaal vanzelf.quote:Op zondag 8 maart 2020 08:17 schreef Noek het volgende:
[..]
Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.
Alleen dat je het wil doen is al 1000 bonuspunten.
quote:Op zondag 8 maart 2020 08:17 schreef Noek het volgende:
[..]
Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.
Alleen dat je het wil doen is al 1000 bonuspunten.
Hier waren de meeste van de 1 euro deals die ik wilde hebben uitverkochtquote:Op zondag 8 maart 2020 09:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanwege 1 euro aanbieding verschillende Vivera gekocht om te proberen:
- Steak
- Spekjes
- Kipschnitzel
- Champignon/paprika burger
Die laatste ziet er niet lekker uit. Ben sowieso benieuwd of mij dit kan bekoren maar ga t proberen.
Ik kwam er elke dag langs van en naar mijn werk, maar het jammere is dat ze juist een aantal opdringerige hipsterachtige types hadden lopen, die het imago alleen maar benadruktenquote:Op woensdag 4 maart 2020 23:16 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja die koe daar komen mensen op afen als het GRATIS is hélemaal
![]()
Maar belangrijkste is dat mensen dan weten hoe het smaakt![]()
Vega is allang niet meer voor ''van die rare boomknuffelaars'' zoals ze vroeger genoemd werden
het is nu juist de bij jonge en hippe mensen populair ... zo zie je maar weer![]()
en gewoon mensen die meer bewuster gaan eten.... en dat zijn er steeds meer...
https://www.nu.nl/eten-en(...)nder-vlees-eten.html
Graag!quote:Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippebowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
+1quote:
Ik dacht dat ik iets voor je had....quote:Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippebowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
oh... enne Noek... vanmorgen hoorde ik op de radio dat er nu een soort van leer van cactussenquote:Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippebowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
Wat voor vlees heb je het hier over? Ik herken dit namelijk niet. Flexitatiër hier, trouwens.quote:Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippebowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
Kipfilet, runderlap, varkenslap, rundergehakt, varkensgehakt, kalkoenfilet, eigenlijk bijna alles.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 08:17 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Wat voor vlees heb je het hier over? Ik herken dit namelijk niet. Flexitatiër hier, trouwens.
Gekookte groenten zonder zout of kruiding zijn ook laf.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 09:41 schreef Noek het volgende:
[..]
Kipfilet, runderlap, varkenslap, rundergehakt, varkensgehakt, kalkoenfilet, eigenlijk bijna alles.
Zelfs biefstuk (vond ik echt wel lekker) maakte ik wel af met peper en zout.
Heb je wel eens een gehaktbal gegeten met ongekruid gehakt. Mijn vader maakte dat vroeger want die man was een drama in de keuken en dat kreeg ik alleen weg met Heinz ketchup.
Het is gewoon niet te doen. Dus ik kan er niet zoveel mee als mensen zeggen dat ze vlees zo lekker vinden want het heeft echt wel wat pimping nodig van kruiden. Net als vleesvervangers.
Ik vind groenten juist heel smaakvol. Vooral rauw dan maar ik vind dat wel een enomr palet aan smaken hebben. Het verschil tussen een rode biet, paprika, broccoli, bloemkool, asperge, ik vind dat echt heel verschillend van smaak.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 09:58 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Gekookte groenten zonder zout of kruiding zijn ook laf.
Maar jij eet groenten veelal rauw, zonder kruiding of dressing? Dat is niet heel gebruikelijk, geloof ik.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:00 schreef Noek het volgende:
[..]
Ik vind groenten juist heel smaakvol. Vooral rauw dan maar ik vind dat wel een enomr palet aan smaken hebben. Het verschil tussen een rode biet, paprika, broccoli, bloemkool, asperge, ik vind dat echt heel verschillend van smaak.
Maar ja, smaak is persoonlijk. Ik vind vlees smakeloos en dat is maar goed ook want het maakt het een stuk makkelijker om het niet te eten. Vis daarentegen vond ik wel heel erg lekker.
Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:03 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Maar jij eet groenten veelal rauw, zonder kruiding of dressing? Dat is niet heel gebruikelijk, geloof ik.
Ik neem aan dat je hiermee kruiding bedoelt?quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:06 schreef Noek het volgende:
[..]
Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.
Ik vind gekookte bloemkool zum kotzen maar bloemkoolrijst bakken met shit vind ik dikke prima. Koken verpest gewoon veel. Alleen een koolhydratenbron koken is goed te doen, vind ik. Rijst, quinoa, pasta etc. Vlees moet je ook niet koken.
QFTquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:09 schreef Farenji het volgende:
Sommige groente zijn rauw en ongekookt wel lekker maar veel groente hebben wel wat werk nodig. Beetje zout, vet, wat hitte, wat kruiden en specerijen. Maar op zich zijn kruiden en specerijen ook groente.
Nee nee, geen kruiden. Andere groentes zoals ui en paprika bijv. of zoete aardappel, weet ik veel.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:10 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je hiermee kruiding bedoelt?
Dan heb je namelijk je eigen argument onderuit gehaald.
Overigens vind ik gebakken groenten meestal ook veel lekkerder dan gekookte. Behalve rode biet, die moet gepoft, in de oven, in folie.
[..]
QFT![]()
Ook waar!quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:09 schreef Farenji het volgende:
Sommige groente zijn rauw en ongekookt wel lekker maar veel groente hebben wel wat werk nodig. Beetje zout, vet, wat hitte, wat kruiden en specerijen. Maar op zich zijn kruiden en specerijen ook groente.
Geen kruiden?quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:13 schreef Noek het volgende:
[..]
Nee nee, geen kruiden. Andere groentes zoals ui en paprika bijv. of zoete aardappel, weet ik veel.
Ik hoef er iig geen ketchup overheen te mikken.
Die spekjes vond ik ook goor. Het leuke van dierlijk spek is dat het zo vet is, maar dat heb je met plant-spekjes niet. Dan houd je alleen zout en smaakversterkers overquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Vivera plant spekjes; gatverdamme.. Wat een smerige smaak/nasmaak. Totaal niet de rooksmaak van spekjes die ze beweren.
Werd zo boos ervan dat ik het heb weggegooid na 6 happen en naar de supermarkt ben gefietst om vlees te halen.
Hou het wel bij kaasschnitzels; die pretenderen geen vlees te zijn. Ik eet vaak 's avonds vega maar dan ook geen vleesvervanger. Maar heb het geprobeerd.
Ik gooi er ook wel wat vleesvervangende dingen door. Hoho! (die zijn vaak wel gekruid dan)quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:16 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Geen kruiden?Ik kom niet bij jou eten.
Ik had laatst deze curry https://www.ah.nl/allerha(...)loemkool-en-broccoli. Was echt beter dan gewokte groenten met een beetje ui.
Ah ja, vaste klant hoor. Ik haal daar altijd mijn vegan protein bars.quote:Op maandag 9 maart 2020 16:50 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik dacht dat ik iets voor je had....
[ [url=https://media.bodyandfit.com/i/bodyandfit/C100216_Image_01?layer0=$PDP_002$&layer1=[src=/i/bodyandfit/roundle-new-2019]&layer1=$BADGE_L$&img404=no-product-image&v=1&locale=nl-nl,en-gb,*]afbeelding[/url] ]
Is mijn favoriete tussendoortje.... of soms gewoon als ontbijt, maar nee... zit ook melk in![]()
maar misschien zit er iets anders tussen
Is wel een goeie winkel, veel voordeeltjes... gratis producten, kortingscode etc. etc.
en altijd snel en op tijd![]()
https://www.bodyandfit.com/nl-nl
Falafel en tofu (mits smaakvol) is inderdaad stukken beterquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:50 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Die spekjes vond ik ook goor. Het leuke van dierlijk spek is dat het zo vet is, maar dat heb je met plant-spekjes niet. Dan houd je alleen zout en smaakversterkers over
Ik vind gerookte tofu een fijnere spekvervanger. Dat verkopen ze tegenwoordig bij AH en Jumbo ook gewoon. En bij de toko natuurlijk sowieso.
Ik eet ook bijna nooit vegaburgers of zo. Ik eet peulvruchten, tofu en tempeh. Soms koop ik falafel en heel soms nepkip, bijvoorbeeld nu het bij de Coop in de aanbieding was. Meestal vind ik de vegaburgers ook veel te duur voor wat je krijgt, dan heb ik liever kikkererwten.
Ah.... ken je hun Pindakaas?quote:Op dinsdag 10 maart 2020 11:05 schreef Noek het volgende:
[..]
Ah ja, vaste klant hoor. Ik haal daar altijd mijn vegan protein bars.
Voorheen altijd Barebells maar die zijn niet plantaardig.
In Griekenland eten ze het zó..... dus wij ook af en toequote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:06 schreef Noek het volgende:
[..]
Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.
Ik vind gekookte bloemkool zum kotzen maar bloemkoolrijst bakken met shit vind ik dikke prima. Koken verpest gewoon veel. Alleen een koolhydratenbron koken is goed te doen, vind ik. Rijst, quinoa, pasta etc. Vlees moet je ook niet koken.
Ik wist wel dat er leer van ananas bestaat. Heel tof spulquote:Op maandag 9 maart 2020 16:59 schreef FANN het volgende:
[..]
oh... enne Noek... vanmorgen hoorde ik op de radio dat er nu een soort van leer van cactussen
gemaakt gaan worden!Is dus net als leer.... maar dus niet dierlijk... wel goed idee...
https://www.bedrock.nl/duurzaam-alternatief-leer-cactus/
Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: twee Mexicaanse uitvinders hebben duurzaam leer gecreëerd van een cactus.
Je leest het goed: twee jonge uitvinders uit Mexico brengen een duurzaam, stijlvol én milieuvriendelijk alternatief voor leer op de markt. Het organische ‘leer’ is volledig gemaakt van de nopalcactus.
Duurzaam en ademend leer van nopalcactus
Adrian Lopez en Marte Cazarez hebben twee jaar gewerkt aan een alternatief voor leer die niet alleen duurzaam is en 100 procent gemaakt van plantaardig materiaal, maar veel meer voordelen heeft. Zo is het nopalleer ademend en gaat het minstens 10 jaar mee; 100 keer beter dan het nepleer van plastic dat je tot nu toe vaak zag. Dat is namelijk moeilijk schoon te maken en is totaal niet ademend.
Op 2 oktober reisden de heren af naar de internationale leerbeurs Lineapelle in Milaan, waar ze het innovatieve kunstleer presenteerden aan ‘s werelds topontwerpers. Hopelijk zien we het duurzame alternatief dus gauw op de catwalks en in de winkels.
Weinig water nodig
“We zeiden: waarom niet? We zijn Mexicanen, welke grondstof is beter geschikt voor ons om te exploiteren dan nopal?”, vertelt Lopez. “Het groeit vanzelf, het heeft niet veel water nodig en verspilt dan ook niet veel water.”
Na twee jaar lang experimenteren, maakten de ze een aantal weken geleden een doorbraak. Het ‘leer’ van nopal kan momenteel gebruikt worden om “een jurk, een tas, een riem, een horlogebandje of een fauteil te maken”.
Met hun uitvinding willen Lopez en Cazarez niet alleen het milieu een handje helpen, maar ook de boeren die de cactussen verbouwen.”Het maakt ons werk zinvoller, omdat het niet alléén om mode en het milieu gaat”, zegt Lopez daarover. “We willen ook op de één of andere manier werknemers in het veld ondersteunen en banen creëren, zelfs indirect.”
Goed Nieuw dus ... Zeker voor de Veganisten...
[ afbeelding ]
ONDERNEMERS De jonge mensen zijn 27 jaar oud, ze zijn pioniers in een ademende organische huid en hebben hun bedrijf al opgericht.
https://heraldodemexico.c(...)HNFlBU7AnD3oPSHJ4vG0
Ik had geen idééquote:Op dinsdag 10 maart 2020 12:38 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik wist wel dat er leer van ananas bestaat. Heel tof spul
Wat voor vleesvervangende dingen dan? #nieuwsgierigquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:56 schreef Noek het volgende:
[..]
Ik gooi er ook wel wat vleesvervangende dingen door. Hoho! (die zijn vaak wel gekruid dan)
Maar liever ook niet want ik haat koken voor veel mensen. Ik neem je wel mee uiteten dan.
Recept ziet er goed uit!
vegetarische kipstukjes, tempeh kering, tempeh ketjap, van die bonenmix van de appie, seitan.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:18 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Wat voor vleesvervangende dingen dan? #nieuwsgierig
Maar ik kan al die zooi wel zelf in de pan gooien.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:21 schreef Noek het volgende:
[..]
vegetarische kipstukjes, tempeh kering, tempeh ketjap, van die bonenmix van de appie, seitan.
No worries, je hoeft echt niet bij te komen eten, mop.
Oooh, ik dacht dat je het echt vieeeeessss zou vinden allemaal.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:21 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Maar ik kan al die zooi wel zelf in de pan gooien.Dank voor de ideeën!
Dat maakt die Griek zeker voor je??quote:Op dinsdag 10 maart 2020 12:05 schreef FANN het volgende:
[..]
In Griekenland eten ze het zó..... dus wij ook af en toe![]()
https://www.santamariawor(...)-citroen-en-oregano/
[ afbeelding ]
Hoe bereiden
Kook de bloemkoolroosjes kort in kokend water. Ze moeten knapperig blijven.
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken.
Verhit de olie in een pan, bak de bloemkoolroosjes en giet het citroensap bij de bloemkool.
Voeg de citroenschil en de Oregano toe zodra de bloemkool goudbruin is.
Breng op smaak met zout.
Je kan er een vegabraadworstje bij eten.... ja ja nietmaar de andere misschien wel
Had ik niet gedacht om eerlijk te zijnquote:Op donderdag 12 maart 2020 18:52 schreef Myraela het volgende:
Vega KFC was lekker.Wel helaas juist de dingen die volgens mij niet vast in het assortiment komen. De burger was okay, maar de Twister wrap en kipstukjes vond ik echt lekker.
Tsja..... vegetariërs betalen het toch wel, als er geen andere vega keuze is.....quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:52 schreef Sorella het volgende:
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
Jeetje nu wil ik zéker proeven...quote:Op vrijdag 13 maart 2020 21:19 schreef Farenji het volgende:
Ik heb de vega kfc burger vandaag gegeten en ik vond de m op zich wel ok. Ik heb liever iets lekkerders zoals een pita falafel maar op de schaal van kleffe fastfoodburgers scoorde ie toch wel een 7
De inkoopprijs van de ingrediënten is maar ongeveer 20% van de menuprijs. Misschien zijn er voor dat bloemkoolgerecht ook meer ingrediënten nodig dan alleen bloemkool. En zalmfilet is waarschijnlijk veel makkelijker en sneller te bereiden dan die bloemkool.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:52 schreef Sorella het volgende:
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
GEROOSTERDE ZALMFILETquote:Op zaterdag 14 maart 2020 15:03 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
De inkoopprijs van de ingrediënten is maar ongeveer 20% van de menuprijs. Misschien zijn er voor dat bloemkoolgerecht ook meer ingrediënten nodig dan alleen bloemkool. En zalmfilet is waarschijnlijk veel makkelijker en sneller te bereiden dan die bloemkool.
Voor een voorgerecht? Vind ik niet spotgoedkoop...quote:Op zaterdag 14 maart 2020 15:25 schreef Zilverberk het volgende:
Voor 10 euro 50 zou ik sowieso niet aarzelen, da's spotgoedkoop.
Oh, ik dacht een hoofdgerecht.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 18:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Voor een voorgerecht? Vind ik niet spotgoedkoop...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |