abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 24 december 2018 @ 10:24:54 #276
275013 Poes.
Ragnar Lothbrok
pi_183936445
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 december 2018 21:39 schreef isax het volgende:
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
Ik zie nu pas je reactie. Als ik hem nog tegenkom met een 35% stickert neem ik hem mee ;)
''Don't waste your time looking back, you're not going that way.'' - Ragnar Lothbrok
.Farmer.Earl.King.Legend.
pi_183936910
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 december 2018 21:39 schreef isax het volgende:
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
Wou hem graag halen maar de lokale appie heeft hem niet.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_183949532
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 11:03 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Wou hem graag halen maar de lokale appie heeft hem niet.
Dan neem je gewoon een ''normale'' Varken :P

geintje oO<

moet je er toch niet aan denken :D
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
  maandag 24 december 2018 @ 22:35:01 #279
275013 Poes.
Ragnar Lothbrok
pi_183949591
registreer om deze reclame te verbergen
Ik had vrijdag voor het eerst in 14 (!!!) jaar vlees in m'n mond :'( (Afgezien van m'n ex-en hihaho :') )

Kerstontbijt op school, nam een appelflap, brak hem door midden, checkte de rozijnen, good to go. Niet dus. Was het gevuld met gehakt. :'(
Godzijdank niet doorgeslikt, bah.
''Don't waste your time looking back, you're not going that way.'' - Ragnar Lothbrok
.Farmer.Earl.King.Legend.
pi_183949715
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:35 schreef Poes. het volgende:
Ik had vrijdag voor het eerst in 14 (!!!) jaar vlees in m'n mond :'( (Afgezien van m'n ex-en hihaho :') )

Kerstontbijt op school, nam een appelflap, brak hem door midden, checkte de rozijnen, good to go. Niet dus. Was het gevuld met gehakt. :'(
Godzijdank niet doorgeslikt, bah.
Ja dat is schrikken ! :D

Maar écht een appelflap met gehakt? :o

dat lijkt me héeeeeeeeeeeel goor......... :@
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
  maandag 24 december 2018 @ 22:43:59 #281
275013 Poes.
Ragnar Lothbrok
pi_183949738
quote:
10s.gif Op maandag 24 december 2018 22:42 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja dat is schrikken ! :D

Maar écht een appelflap met gehakt? :o

dat lijkt me héeeeeeeeeeeel goor......... :@
Nou het leek dus écht op zo'n driehoekje appelflap. Toen ik hem openmaakte DACHT ik rozijnen te zien. Na 1 hap wist ik beter :')

Vorig jaar kerstdiner, was nog erger. Pikkedonker daar in het zaaltje, nergens stond bij wat het was. Heb wat koekjes gegeten toen :')
''Don't waste your time looking back, you're not going that way.'' - Ragnar Lothbrok
.Farmer.Earl.King.Legend.
  maandag 24 december 2018 @ 22:44:15 #282
275013 Poes.
Ragnar Lothbrok
pi_183949744
registreer om deze reclame te verbergen
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
''Don't waste your time looking back, you're not going that way.'' - Ragnar Lothbrok
.Farmer.Earl.King.Legend.
pi_183949763
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:43 schreef Poes. het volgende:

[..]

Nou het leek dus écht op zo'n driehoekje appelflap. Toen ik hem openmaakte DACHT ik rozijnen te zien. Na 1 hap wist ik beter :')

Vorig jaar kerstdiner, was nog erger. Pikkedonker daar in het zaaltje, nergens stond bij wat het was. Heb wat koekjes gegeten toen :')
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:44 schreef Poes. het volgende:
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
oh...........

en ieuw.......... :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
  maandag 24 december 2018 @ 22:48:49 #284
275013 Poes.
Ragnar Lothbrok
pi_183949807
quote:
10s.gif Op maandag 24 december 2018 22:45 schreef FANN het volgende:

[..]

[..]

oh...........

en ieuw.......... :P
Ja dat is echt kut.
Heb wel eens gedroomd dat ik een kroket at, werd misselijk wakker.

Ik kán het niet eens meer, vlees eten. Dit is geen principekwestie of overtuiging meer, ik walg oprecht van het concept vlees.
''Don't waste your time looking back, you're not going that way.'' - Ragnar Lothbrok
.Farmer.Earl.King.Legend.
  Moderator maandag 24 december 2018 @ 23:00:51 #285
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_183949995
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:44 schreef Poes. het volgende:
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
Bah!
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
pi_183950198
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:00 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Bah!
roomboter vind ik wel lekker :o maar jij dus niet? :D
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
  Moderator maandag 24 december 2018 @ 23:13:32 #287
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_183950228
quote:
11s.gif Op maandag 24 december 2018 23:11 schreef FANN het volgende:

[..]

roomboter vind ik wel lekker :o maar jij dus niet? :D
Jawel ;p maar met bladerdeeg vind ik het meh :@
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
pi_183950290
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:13 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jawel ;p maar met bladerdeeg vind ik het meh :@
:D

ah... een appelflap moet ook in deeg zijn :P

ik wil altijd die ouderwetse flappen.. niet die gore driehoekjes :+

deze......... met veeeeeeeel poedersuiker O+

appelflappen.jpg
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
  Moderator maandag 24 december 2018 @ 23:17:58 #289
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_183950309
quote:
10s.gif Op maandag 24 december 2018 23:17 schreef FANN het volgende:

[..]

:D

ah... een appelflap moet ook in deeg zijn :P

ik wil altijd die ouderwetse flappen.. niet die gore driehoekjes :+

deze......... met veeeeeeeel poedersuiker O+

[ afbeelding ]
Die vind ik ook veel lekkerder ja :Y
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
pi_183950385
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:17 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Die vind ik ook veel lekkerder ja :Y
Fijne Kerst trouwens ........ :*
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
  Moderator maandag 24 december 2018 @ 23:22:56 #291
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_183950417
quote:
12s.gif Op maandag 24 december 2018 23:21 schreef FANN het volgende:

[..]

Fijne Kerst trouwens ........ :*
Jij ook! :*
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
pi_184511813
Goeie Winterkost !

Griekse Preischotel

Olijfolie in de pan
Dan 9 á 10 Preistenstengels ofzo
een paar verse tomaatjes in de dinges... hakmolen of zoiets ..

Kokend water erbij totdat het drijft zeg maar...
6 Handjes Rijst erbij, maar als je hele grote handen hebt wel wat minder denk ik :P .
zout
klein blikje tomatenpuree (had alleen een grote maar ja...)

10pvh4z.jpg

2eyvnkm.jpg

raq99e.jpg

en dan die citroen gewoon gebruiken , gewoon in partjes snijden zodat je
die kan uitknijpen

Je eet het met verse ciabatta brood, of met ciabatta afbakbroodjes andere
afbakbroodjes als je geen verse broodjes in huis hebt,

en die citroen moet je pas gebruiken als het eten je het op je bord ligt


Iemand kon niet wachten.... dus er is al iets uit de pan maar hij zei dat het
lekker was, dus dat is goed :D

oj2qog.jpg
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
pi_184512538
Snel pastarecept met avocado.

1. Favoriete pasta koken (ik neem 100g p.p.)
2. Pijnboompitten roosteren
3. Avocado in blokjes (afhankelijk van de grootte neem ik er één per persoon)
4. Grana Padano in blokjes (zo'n 40 à 50 g p.p.)
5. Pesto (ongeveer 3 theelepels p.p.)
6. Alles mengen

2jept3a.jpg
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
pi_184513278
Mijn favoriete pastarecept, niet zo snel maar wel heel erg lekker:

Voor 2 tot 3 porties:

1 ui, gesnipperd
Paar teentjes knoflook, gehakt
1 (of twee halve) rode / gele paprika in reepjes
1 flinke aubergine of een paar kleine, in plakjes of blokjes
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
Blaadjes van een aantal thijmtakjes
Paar glazen goede droge witte wijn
Blik gepelde tomaten
Verse basilicum
Potje kappertjes, uitgelekt
Peper en zout
Pasta naar keuze, bijv fusilli

Snij de champignons in plakjes. Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem (waar je ook een deksel voor hebt) en bak de champignons lichtbruin, niet te bruin. Als de champignons klaar zijn leg deze op een bord met wat keukenpapier.

Bak dan in dezelfde pan de aubergine aan in olie tot ie verkleurt en bijna gaar is. Haal uit de pan, zet ook apart op een bord met keukenpapier.

Smoor de gesnipperde ui in olie (wederom in dezelfde pan die je tussendoor echt niet hoeft af te wassen!) totdat de ui begint te verkleuren en doe er de knoflook bij. Doe de rode/gele paprika en de verse thijm erbij. Paar minuten aanbakken en dan afblussen met paar glazen witte wijn.

Laat de wijn gedeeltelijk verdampen en gooi er een blik gepelde tomaten bij incl het sap en prak de tomaten. Beetje zout erbij. Laat de saus met deksel op pan op laagste vuur een minuut of 15 zacht pruttelen. Paar keer beetje roeren.

Doe er dan de aubergine en champignons bij en laat pruttelen tot alles gaar is. Dan doe je er de uitgelekte kappertjes bij en helemaal aan het eind de verse basilicum, gekneusd en gescheurd. Peper en zout naar smaak.

Ondertussen heb je de pasta gekookt in water. De truuk is om het zo te timen dat de saus net klaar is als je de pasta afgiet want pasta neemt als het net uit het kookwater komt het beste de smaken op. Gooi de pasta dus meteen bij de saus, doorroeren en laat nog een minuutje doorkoken.

Serveren en genieten maar!
  zondag 20 januari 2019 @ 16:02:18 #295
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184513351
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:15 schreef Aether het volgende:
Snel pastarecept met avocado.

oeh die ga ik van de week maken! ziet er echt heel lekker uit.

Als ik pasta pesto maak is het bijna hetzelfde op de avocado na & gaat er een bakje cherry tomaten door & rucola.
pi_184513527
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:02 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

oeh die ga ik van de week maken! ziet er echt heel lekker uit.

Als ik pasta pesto maak is het bijna hetzelfde op de avocado na & gaat er een bakje cherry tomaten door & rucola.
Gekookte broccoli, zwarte olijven en zongedroogde tomaten is ook lekker.
  zondag 20 januari 2019 @ 16:27:26 #297
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184513870
quote:
14s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:11 schreef Farenji het volgende:

[..]

Gekookte broccoli, zwarte olijven en zongedroogde tomaten is ook lekker.
Lust niet zo heel graag olijven, maar de rest wel.
Ook maar eens proberen!
  zondag 20 januari 2019 @ 16:39:20 #298
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_184514084
Mijn favo pasta gerecht is niet snel. Maak in grotere hoeveelheden en vries in.

Basis saus:

Ui
Rode peper (naar smaak, persoonlijke smaak is mild pittig)
Rode paprika
Ontvelde en van zaadlijsten ontdane tomaten (stuk of 4 flinke per ui/paprika)
Bosje italiaanse/spaanse kruiden naar smaak
Laurierblad
Bloem
Olijfolie.
Boullion
Witte wijn.

Bak de bloem gaar in de olijfolie, voeg ui, rode paprika en rode peper toe. Bak even aan en voeg de tomaat toe. Warm goed door en voeg wijn en boullion toe, bosje kruiden en laurierblad en laat op laag vuur een zekere anderhalf uur staan met gesloten deksel.

Toevoeging:

Pompoen
Ui
Knoflook
Wortel
Naar smaak rode of gele paprika (geel maakt het geheel wat zoeter)
Olijfolie
Zout

Halveer de pompoen en haal de zaden eruit (leg die apart). Leg met hele ui, hele bol knoflook en schone wortel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zout.
Zet een uurtje in de oven of todat de pompoen zacht is en wat gebruind.

Ondertussen:

Pijnboompitten
Pompoenpitten
Tomaat
Bosui/lenteuit
Kaas naar smaak

Bak of gril de pitten en zet apart.
Snijd tomaat en bosui/lenteui en zet apart.
Snijd of rasp de kaas naar smaak en zet apart.

En verder:

Pasta naar smaak

Laat de basissaus ietsje en zachtjes inkoken. Voeg de pompoen, ui, parika, (uitgeknepen) knoflook en wortel toe aan de saus.
Kook de pasta terwijl alles even kennis maakt met elkaar. Haal bosje kruiden en laurierblad eruit. En kijk of er nog zout/peper nodig is naar smaak.

Pasta op bord, saus erover. Rauwe tomaat en bosui/lenteuit erover, pitjes en kaas erover en klaar is klara.

De rest van de saus in de vriezer. De volgende keer alleen pasta koken en saus opwarmen. Afmaken met wat lekkers erover (tomaat/bosui/pitjes, maar er kan vanalles op naar smaak).

[ Bericht 0% gewijzigd door Cause_Mayhem op 20-01-2019 18:54:05 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_184516835
Ah... wat een zooitje nieuwe recepten vandaag! _O_

Deze lijkt me fijn O+ ik ben wel dol op ''snelle'' recepten :@ als
het niet té moeilijk is want anders gaat het weer fout.....

quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:15 schreef Aether het volgende:
Snel pastarecept met avocado.

1. Favoriete pasta koken (ik neem 100g p.p.)
2. Pijnboompitten roosteren
3. Avocado in blokjes (afhankelijk van de grootte neem ik er één per persoon)
4. Grana Padano in blokjes (zo'n 40 à 50 g p.p.)
5. Pesto (ongeveer 3 theelepels p.p.)
6. Alles mengen

[ afbeelding ]
alleen pijnpitten kan ik gewoon weglaten toch? Daar kan mijn maag niet zo goed tegen
of kan ik iets anders doen om die vervangen? want deze wil ik wel eens gaan maken :Y

quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:58 schreef Farenji het volgende:
Mijn favoriete pastarecept, niet zo snel maar wel heel erg lekker:

Voor 2 tot 3 porties:

1 ui, gesnipperd
Paar teentjes knoflook, gehakt
1 (of twee halve) rode / gele paprika in reepjes
1 flinke aubergine of een paar kleine, in plakjes of blokjes
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
Blaadjes van een aantal thijmtakjes
Paar glazen goede droge witte wijn
Blik gepelde tomaten
Verse basilicum
Potje kappertjes, uitgelekt
Peper en zout
Pasta naar keuze, bijv fusilli

Snij de champignons in plakjes. Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem (waar je ook een deksel voor hebt) en bak de champignons lichtbruin, niet te bruin. Als de champignons klaar zijn leg deze op een bord met wat keukenpapier.

Bak dan in dezelfde pan de aubergine aan in olie tot ie verkleurt en bijna gaar is. Haal uit de pan, zet ook apart op een bord met keukenpapier.

Smoor de gesnipperde ui in olie (wederom in dezelfde pan die je tussendoor echt niet hoeft af te wassen!) totdat de ui begint te verkleuren en doe er de knoflook bij. Doe de rode/gele paprika en de verse thijm erbij. Paar minuten aanbakken en dan afblussen met paar glazen witte wijn.

Laat de wijn gedeeltelijk verdampen en gooi er een blik gepelde tomaten bij incl het sap en prak de tomaten. Beetje zout erbij. Laat de saus met deksel op pan op laagste vuur een minuut of 15 zacht pruttelen. Paar keer beetje roeren.

Doe er dan de aubergine en champignons bij en laat pruttelen tot alles gaar is. Dan doe je er de uitgelekte kappertjes bij en helemaal aan het eind de verse basilicum, gekneusd en gescheurd. Peper en zout naar smaak.

Ondertussen heb je de pasta gekookt in water. De truuk is om het zo te timen dat de saus net klaar is als je de pasta afgiet want pasta neemt als het net uit het kookwater komt het beste de smaken op. Gooi de pasta dus meteen bij de saus, doorroeren en laat nog een minuutje doorkoken.

Serveren en genieten maar!
En deze _O_ is inderdaad niet zo snel maar wel lekker denk ik :D

quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:39 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Mijn favo pasta gerecht is niet snel. Maak in grotere hoeveelheden en vries in.

Basis saus:

Ui
Rode peper (naar smaak, persoonlijke smaak is mild pittig)
Rode paprika
Ontvelde en van zaadlijsten ontdane tomaten (stuk of 4 flinke per ui/paprika)
Bosje italiaanse/spaanse kruiden naar smaak
Laurierblad
Bloem
Olijfolie.
Boullion
Witte wijn.

Bak de bloem gaar in de olijfolie, voeg ui, rode paprika en rode peper toe. Bak even aan en voeg de tomaat toe. Warm goed door en voeg wijn en boullion toe, bosje kruiden en laurierblad en laat op laag vuur een zekere anderhalf uur staan met gesloten deksel.

Toevoeging:

Pompoen
Ui
Knoflook
Wortel
Naar smaak rode of gele paprika (geel maakt het geheel wat zoeter)
Olijfolie
Zout

Halveer de pompoen en haal de zaden eruit (leg die apart). Leg met hele ui, hele bol knoflook en schone wortel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en route to.
Zet een uurtje in de oven of todat de pompoen zacht is en wat gebruind.

Ondertussen:

Pijnboompitten
Pompoenpitten
Tomaat
Bosui/lenteuit
Kaas naar smaak

Bak of gril de pitten en zet apart.
Snijd tomaat en bosui/lenteui en zet apart.
Snijd of rasp de kaas naar smaak en zet apart.

En verder:

Pasta naar smaak

Laat de basissaus ietsje en zachtjes inkoken. Voeg de pompoen, ui, parika, (uitgeknepen) knoflook en wortel toe aan de saus.
Kook de pasta terwijl alles even kennis maakt met elkaar. Haal bosje kruiden en laurierblad eruit. En kijk of er nog zout/peper nodig is naar smaak.

Pasta op bord, saus erover. Rauwe tomaat en bosui/lenteuit erover, pitjes en kaas erover en klaar is klara.

De rest van de saus in de vriezer. De volgende keer alleen pasta koken en saus opwarmen. Afmaken met wat lekkers erover (tomaat/bosui/pitjes, maar er kan vanalles op naar smaak).
Deze moet ik 6 keer gaan lezen ben ik bang, maar ik heb de tijd! :D
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
pi_184517377
Wij aten deze vanavond. Hadden hem al eerder gehad, nu in de herhaling. Heerlijk!

https://www.hellofresh.nl(...)a487cc0c137482462e6/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')