Dan woon je vlak bij mij. Ik kom daar eigenlijk zelden, maar zal deze eens proberen.quote:Op zondag 2 december 2018 21:03 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja dat is een probleem, AH verkocht het altijd, maar nu niet meer, gelukkig
hebben wij een gezondheidswinkel en die verkoopt het gelukkig ook.
https://www.boventy.nl/winkels/g-w-gezondheidswinkel-amsterdam
maar ze hebben een eigen website https://www.gezondheidswinkelamsterdam.nl/
je kan het daar wel online kopen, maar dat zal wel duur zijn denk ik dus ik hoop dat
jij ook ergens in je woonplaats een bio winkel of gezondheidswinkel hebt, dus
ik denk dat je dan even gaan zoeken....
maar het is érg lekker, dus ik hoop dat je het ergens kan krijgen bij jou....
quote:Op maandag 3 december 2018 07:37 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dan woon je vlak bij mij. Ik kom daar eigenlijk zelden, maar zal deze eens proberen.
quote:Op woensdag 19 december 2018 21:20 schreef Tourniquet het volgende:
De Vegetarische Slager is overgenomen door Unilever. Ik weet nog niet of ik dat nu goed of slecht nieuws vind.
https://www.unilever.nl/n(...)an-samen-verder.html
https://nos.nl/l/2264231
Ik denk dat dat helemaal geen goed idee is voor het merk. Ik vind Unilever nou niet bekend staan om z’n eerlijke gezonde producten.quote:Op woensdag 19 december 2018 21:20 schreef Tourniquet het volgende:
De Vegetarische Slager is overgenomen door Unilever. Ik weet nog niet of ik dat nu goed of slecht nieuws vind.
https://www.unilever.nl/n(...)an-samen-verder.html
https://nos.nl/l/2264231
Zelfde gevoel hier. Maar eens in de gaten houdenquote:Op donderdag 20 december 2018 06:30 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Ik denk dat dat helemaal geen goed idee is voor het merk. Ik vind Unilever nou niet bekend staan om z’n eerlijke gezonde producten.
Er is blijkbaar geld te verdienen aan de vegatarisch/vegan. Dat zit binnen de kortste keren vol met nog meer troep.quote:Op donderdag 20 december 2018 07:50 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Zelfde gevoel hier. Maar eens in de gaten houden
Nou ja, daar ben ik dus bang voor. Dat er a la Unilever van alles bij gemikt gaat worden.quote:Op donderdag 20 december 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Er is blijkbaar geld te verdienen aan de vegatarisch/vegan. Dat zit binnen de kortste keren vol met nog meer troep.
Volgens mij staan de vervangers al niet echt bekend om hun gezonde keuze.
Die snijworst is wel echt the bombquote:Op donderdag 20 december 2018 13:33 schreef Guppyfriend het volgende:
Het feit dat Kips bijvoorbeeld nu ook vegan producten maakt, is op zich al een revolutie te noemen
Nog nooit gezien, liggen die bij de rest van de worsten?quote:Op donderdag 20 december 2018 15:21 schreef Poes. het volgende:
[..]
Die snijworst is wel echt the bomb
Deze week voor 99ct (net als alle andere vega varianten) in de bonus bij de AH.
Maar dan zou het hele merkeigene van de Vegetarische Slager toch wegvallen? Lijkt me sterk dat ze dat doen Je neemt een bedrijf/merk vaak toch juist over om dat merk uit te bouwen en een sterker merk van te maken? Dan zou je toch juist hun idealen over moeten nemen/sterk moeten houden?quote:Op donderdag 20 december 2018 13:27 schreef Candaasje het volgende:
Ik at producten van de Vegetarische Slager toch al niet vanwege de gezondheidswaarde, dus wat dat betreft maakt het me niet echt uit. Ik hoop alleen niet dat Unilever het bedrijf zo opslokt dat er geen idealen meer overblijven. (Want je kunt een hoop willen, maar als de aandeelhouders bepalen...dan houd het gewoon sneller op...)
Ja, gewoon bij de andere Kipsquote:Op donderdag 20 december 2018 15:38 schreef mstx het volgende:
[..]
Nog nooit gezien, liggen die bij de rest van de worsten?
Ok, van het weekend maar eens proberen danquote:Op donderdag 20 december 2018 15:45 schreef Poes. het volgende:
[..]
Ja, gewoon bij de andere Kips
https://www.ah.nl/bonus/week/51/segment/244540
Ja voor 99ct kan je je er geen buil aan vallen.quote:Op donderdag 20 december 2018 15:48 schreef mstx het volgende:
[..]
Ok, van het weekend maar eens proberen dan
Nou lijkt mij niks....quote:Op donderdag 20 december 2018 17:36 schreef Poes. het volgende:
De AH heeft zelfs een vega rollade
https://www.ah.nl/product(...)vegetarische-rollade
Ik zag hem met een 35% sticker, maar toch laten liggenquote:Op vrijdag 21 december 2018 07:36 schreef FANN het volgende:
[..]
Nou lijkt mij niks....
Maar als je het geproefd hebt en je het vind wil ik het wel weten...
maar wel eerlijk zijn..........
quote:Op vrijdag 21 december 2018 07:37 schreef Poes. het volgende:
[..]
Ik zag hem met een 35% sticker, maar toch laten liggen
Ik zie nu pas je reactie. Als ik hem nog tegenkom met een 35% stickert neem ik hem meequote:Op vrijdag 21 december 2018 21:39 schreef isax het volgende:
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
Wou hem graag halen maar de lokale appie heeft hem niet.quote:Op vrijdag 21 december 2018 21:39 schreef isax het volgende:
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
Dan neem je gewoon een ''normale'' Varkenquote:Op maandag 24 december 2018 11:03 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Wou hem graag halen maar de lokale appie heeft hem niet.
Ja dat is schrikken !quote:Op maandag 24 december 2018 22:35 schreef Poes. het volgende:
Ik had vrijdag voor het eerst in 14 (!!!) jaar vlees in m'n mond (Afgezien van m'n ex-en hihaho )
Kerstontbijt op school, nam een appelflap, brak hem door midden, checkte de rozijnen, good to go. Niet dus. Was het gevuld met gehakt.
Godzijdank niet doorgeslikt, bah.
Nou het leek dus écht op zo'n driehoekje appelflap. Toen ik hem openmaakte DACHT ik rozijnen te zien. Na 1 hap wist ik beterquote:Op maandag 24 december 2018 22:42 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja dat is schrikken !
Maar écht een appelflap met gehakt?
dat lijkt me héeeeeeeeeeeel goor.........
quote:Op maandag 24 december 2018 22:43 schreef Poes. het volgende:
[..]
Nou het leek dus écht op zo'n driehoekje appelflap. Toen ik hem openmaakte DACHT ik rozijnen te zien. Na 1 hap wist ik beter
Vorig jaar kerstdiner, was nog erger. Pikkedonker daar in het zaaltje, nergens stond bij wat het was. Heb wat koekjes gegeten toen
oh...........quote:Op maandag 24 december 2018 22:44 schreef Poes. het volgende:
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
Ja dat is echt kut.quote:
Bah!quote:Op maandag 24 december 2018 22:44 schreef Poes. het volgende:
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
Jawel ;p maar met bladerdeeg vind ik het mehquote:Op maandag 24 december 2018 23:11 schreef FANN het volgende:
[..]
roomboter vind ik wel lekker maar jij dus niet?
quote:Op maandag 24 december 2018 23:13 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Jawel ;p maar met bladerdeeg vind ik het meh
Die vind ik ook veel lekkerder jaquote:Op maandag 24 december 2018 23:17 schreef FANN het volgende:
[..]
ah... een appelflap moet ook in deeg zijn
ik wil altijd die ouderwetse flappen.. niet die gore driehoekjes
deze......... met veeeeeeeel poedersuiker
[ afbeelding ]
Jij ook!quote:
oeh die ga ik van de week maken! ziet er echt heel lekker uit.quote:
Gekookte broccoli, zwarte olijven en zongedroogde tomaten is ook lekker.quote:Op zondag 20 januari 2019 16:02 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
oeh die ga ik van de week maken! ziet er echt heel lekker uit.
Als ik pasta pesto maak is het bijna hetzelfde op de avocado na & gaat er een bakje cherry tomaten door & rucola.
Lust niet zo heel graag olijven, maar de rest wel.quote:Op zondag 20 januari 2019 16:11 schreef Farenji het volgende:
[..]
Gekookte broccoli, zwarte olijven en zongedroogde tomaten is ook lekker.
alleen pijnpitten kan ik gewoon weglaten toch? Daar kan mijn maag niet zo goed tegenquote:Op zondag 20 januari 2019 15:15 schreef Aether het volgende:
Snel pastarecept met avocado.
1. Favoriete pasta koken (ik neem 100g p.p.)
2. Pijnboompitten roosteren
3. Avocado in blokjes (afhankelijk van de grootte neem ik er één per persoon)
4. Grana Padano in blokjes (zo'n 40 à 50 g p.p.)
5. Pesto (ongeveer 3 theelepels p.p.)
6. Alles mengen
[ afbeelding ]
En deze is inderdaad niet zo snel maar wel lekker denk ikquote:Op zondag 20 januari 2019 15:58 schreef Farenji het volgende:
Mijn favoriete pastarecept, niet zo snel maar wel heel erg lekker:
Voor 2 tot 3 porties:
1 ui, gesnipperd
Paar teentjes knoflook, gehakt
1 (of twee halve) rode / gele paprika in reepjes
1 flinke aubergine of een paar kleine, in plakjes of blokjes
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
Blaadjes van een aantal thijmtakjes
Paar glazen goede droge witte wijn
Blik gepelde tomaten
Verse basilicum
Potje kappertjes, uitgelekt
Peper en zout
Pasta naar keuze, bijv fusilli
Snij de champignons in plakjes. Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem (waar je ook een deksel voor hebt) en bak de champignons lichtbruin, niet te bruin. Als de champignons klaar zijn leg deze op een bord met wat keukenpapier.
Bak dan in dezelfde pan de aubergine aan in olie tot ie verkleurt en bijna gaar is. Haal uit de pan, zet ook apart op een bord met keukenpapier.
Smoor de gesnipperde ui in olie (wederom in dezelfde pan die je tussendoor echt niet hoeft af te wassen!) totdat de ui begint te verkleuren en doe er de knoflook bij. Doe de rode/gele paprika en de verse thijm erbij. Paar minuten aanbakken en dan afblussen met paar glazen witte wijn.
Laat de wijn gedeeltelijk verdampen en gooi er een blik gepelde tomaten bij incl het sap en prak de tomaten. Beetje zout erbij. Laat de saus met deksel op pan op laagste vuur een minuut of 15 zacht pruttelen. Paar keer beetje roeren.
Doe er dan de aubergine en champignons bij en laat pruttelen tot alles gaar is. Dan doe je er de uitgelekte kappertjes bij en helemaal aan het eind de verse basilicum, gekneusd en gescheurd. Peper en zout naar smaak.
Ondertussen heb je de pasta gekookt in water. De truuk is om het zo te timen dat de saus net klaar is als je de pasta afgiet want pasta neemt als het net uit het kookwater komt het beste de smaken op. Gooi de pasta dus meteen bij de saus, doorroeren en laat nog een minuutje doorkoken.
Serveren en genieten maar!
Deze moet ik 6 keer gaan lezen ben ik bang, maar ik heb de tijd!quote:Op zondag 20 januari 2019 16:39 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Mijn favo pasta gerecht is niet snel. Maak in grotere hoeveelheden en vries in.
Basis saus:
Ui
Rode peper (naar smaak, persoonlijke smaak is mild pittig)
Rode paprika
Ontvelde en van zaadlijsten ontdane tomaten (stuk of 4 flinke per ui/paprika)
Bosje italiaanse/spaanse kruiden naar smaak
Laurierblad
Bloem
Olijfolie.
Boullion
Witte wijn.
Bak de bloem gaar in de olijfolie, voeg ui, rode paprika en rode peper toe. Bak even aan en voeg de tomaat toe. Warm goed door en voeg wijn en boullion toe, bosje kruiden en laurierblad en laat op laag vuur een zekere anderhalf uur staan met gesloten deksel.
Toevoeging:
Pompoen
Ui
Knoflook
Wortel
Naar smaak rode of gele paprika (geel maakt het geheel wat zoeter)
Olijfolie
Zout
Halveer de pompoen en haal de zaden eruit (leg die apart). Leg met hele ui, hele bol knoflook en schone wortel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en route to.
Zet een uurtje in de oven of todat de pompoen zacht is en wat gebruind.
Ondertussen:
Pijnboompitten
Pompoenpitten
Tomaat
Bosui/lenteuit
Kaas naar smaak
Bak of gril de pitten en zet apart.
Snijd tomaat en bosui/lenteui en zet apart.
Snijd of rasp de kaas naar smaak en zet apart.
En verder:
Pasta naar smaak
Laat de basissaus ietsje en zachtjes inkoken. Voeg de pompoen, ui, parika, (uitgeknepen) knoflook en wortel toe aan de saus.
Kook de pasta terwijl alles even kennis maakt met elkaar. Haal bosje kruiden en laurierblad eruit. En kijk of er nog zout/peper nodig is naar smaak.
Pasta op bord, saus erover. Rauwe tomaat en bosui/lenteuit erover, pitjes en kaas erover en klaar is klara.
De rest van de saus in de vriezer. De volgende keer alleen pasta koken en saus opwarmen. Afmaken met wat lekkers erover (tomaat/bosui/pitjes, maar er kan vanalles op naar smaak).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |