abonnement Unibet Coolblue
pi_183508468
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 21:03 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja dat is een probleem, AH verkocht het altijd, maar nu niet meer, gelukkig
hebben wij een gezondheidswinkel en die verkoopt het gelukkig ook.

https://www.boventy.nl/winkels/g-w-gezondheidswinkel-amsterdam

maar ze hebben een eigen website https://www.gezondheidswinkelamsterdam.nl/

je kan het daar wel online kopen, maar dat zal wel duur zijn denk ik dus ik hoop dat
jij ook ergens in je woonplaats een bio winkel of gezondheidswinkel hebt, dus
ik denk dat je dan even gaan zoeken....

maar het is érg lekker, dus ik hoop dat je het ergens kan krijgen bij jou....
:o Dan woon je vlak bij mij. Ik kom daar eigenlijk zelden, maar zal deze eens proberen.
pi_183509539
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 07:37 schreef Bleie het volgende:

[..]

:o Dan woon je vlak bij mij. Ik kom daar eigenlijk zelden, maar zal deze eens proberen.
:D

wie weet dan kom ik je daar nog eens tegen ....
pi_183564687
Een makkelijke, snelle en een goedkope maaltijd.

1 spaghetti / groentemix van Jumbo
1 bakje tomatensaus van de Lidl

zelf kruiden toevoegen naar smaak.









Je kan het eten met Spaghetti, Macaroni of met Penne...
pi_183840722
De Vegetarische Slager is overgenomen door Unilever. Ik weet nog niet of ik dat nu goed of slecht nieuws vind. ;)

https://www.unilever.nl/n(...)an-samen-verder.html
https://nos.nl/l/2264231
pi_183841922
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 21:20 schreef Tourniquet het volgende:
De Vegetarische Slager is overgenomen door Unilever. Ik weet nog niet of ik dat nu goed of slecht nieuws vind. ;)

https://www.unilever.nl/n(...)an-samen-verder.html
https://nos.nl/l/2264231
:o

oh.........
  donderdag 20 december 2018 @ 06:30:33 #256
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_183848606
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 21:20 schreef Tourniquet het volgende:
De Vegetarische Slager is overgenomen door Unilever. Ik weet nog niet of ik dat nu goed of slecht nieuws vind. ;)

https://www.unilever.nl/n(...)an-samen-verder.html
https://nos.nl/l/2264231
Ik denk dat dat helemaal geen goed idee is voor het merk. Ik vind Unilever nou niet bekend staan om z’n eerlijke gezonde producten.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  Moderator donderdag 20 december 2018 @ 07:50:25 #257
155227 crew  Guppy
dus
pi_183848853
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 06:30 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Ik denk dat dat helemaal geen goed idee is voor het merk. Ik vind Unilever nou niet bekend staan om z’n eerlijke gezonde producten.
Zelfde gevoel hier. Maar eens in de gaten houden
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Official ESF Kreviewer donderdag 20 december 2018 @ 08:01:13 #258
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_183848925
Ik zag dat Mcdonalds weer twee vegetarische kipburgers heeft.

Groetjes,

Krea.
  donderdag 20 december 2018 @ 12:45:49 #259
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_183852807
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 07:50 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Zelfde gevoel hier. Maar eens in de gaten houden
Er is blijkbaar geld te verdienen aan de vegatarisch/vegan. Dat zit binnen de kortste keren vol met nog meer troep.
Volgens mij staan de vervangers al niet echt bekend om hun gezonde keuze.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_183852879
Vind persoonlijk dat er in dat soort vleesvervangers sws vaak al veel te veel troep zit. De ingrediëntenlijst is niet kort of zo.
Definitely not CIA
  Moderator donderdag 20 december 2018 @ 13:21:15 #261
155227 crew  Guppy
dus
pi_183853425
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Er is blijkbaar geld te verdienen aan de vegatarisch/vegan. Dat zit binnen de kortste keren vol met nog meer troep.
Volgens mij staan de vervangers al niet echt bekend om hun gezonde keuze.
Nou ja, daar ben ik dus bang voor. Dat er a la Unilever van alles bij gemikt gaat worden.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_183853583
Ik at producten van de Vegetarische Slager toch al niet vanwege de gezondheidswaarde, dus wat dat betreft maakt het me niet echt uit. Ik hoop alleen niet dat Unilever het bedrijf zo opslokt dat er geen idealen meer overblijven. (Want je kunt een hoop willen, maar als de aandeelhouders bepalen...dan houd het gewoon sneller op...)

Anderzijds, het zijn ook wel de grotere bedrijven die veel mensen aan de vervangers krijgen. Alpro van Danone doet het echt meer dan prima heb ik het idee, en ik zag gisteren weer iets voorbij komen van Coca Cola (een of ander optimel-achtig-amandeldrankje) :) .

Gezond....neuh. Maar dan pak ik wel een blik erwten/bonen en een zak boerenkool uit de kast.
  Moderator donderdag 20 december 2018 @ 13:33:39 #263
155227 crew  Guppy
dus
pi_183853721
Het feit dat Kips bijvoorbeeld nu ook vegan producten maakt, is op zich al een revolutie te noemen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_183855842
Goede reden om te beginnen met echt eten ipv die over processed sojazooi vol rare toevoegingen. Afkicken van dat nepvlees!
pi_183855925
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:33 schreef Guppyfriend het volgende:
Het feit dat Kips bijvoorbeeld nu ook vegan producten maakt, is op zich al een revolutie te noemen
Die snijworst is wel echt the bomb _O_
Deze week voor 99ct (net als alle andere vega varianten) in de bonus bij de AH.
  donderdag 20 december 2018 @ 15:38:48 #266
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_183856306
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:21 schreef Poes. het volgende:

[..]

Die snijworst is wel echt the bomb _O_
Deze week voor 99ct (net als alle andere vega varianten) in de bonus bij de AH.
Nog nooit gezien, liggen die bij de rest van de worsten?
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  donderdag 20 december 2018 @ 15:43:58 #267
403253 Meke
after all this time? always.
pi_183856412
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:27 schreef Candaasje het volgende:
Ik at producten van de Vegetarische Slager toch al niet vanwege de gezondheidswaarde, dus wat dat betreft maakt het me niet echt uit. Ik hoop alleen niet dat Unilever het bedrijf zo opslokt dat er geen idealen meer overblijven. (Want je kunt een hoop willen, maar als de aandeelhouders bepalen...dan houd het gewoon sneller op...)

Maar dan zou het hele merkeigene van de Vegetarische Slager toch wegvallen? Lijkt me sterk dat ze dat doen ;) Je neemt een bedrijf/merk vaak toch juist over om dat merk uit te bouwen en een sterker merk van te maken? Dan zou je toch juist hun idealen over moeten nemen/sterk moeten houden?

Tot zover deze cursus huis-tuin-en-keukenmarketing :')
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_183856445
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:38 schreef mstx het volgende:

[..]

Nog nooit gezien, liggen die bij de rest van de worsten?
Ja, gewoon bij de andere Kips :Y
https://www.ah.nl/bonus/week/51/segment/244540
  donderdag 20 december 2018 @ 15:48:53 #269
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_183856540
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:45 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ja, gewoon bij de andere Kips :Y
https://www.ah.nl/bonus/week/51/segment/244540
Ok, van het weekend maar eens proberen dan 8-)
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
pi_183856602
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:48 schreef mstx het volgende:

[..]

Ok, van het weekend maar eens proberen dan 8-)
Ja voor 99ct kan je je er geen buil aan vallen.

Ik mocht een paar weken terug gratis een product halen van de AH, heb toen de snijworst meegenomen. Viel erg in de smaak bij zoon en mezelf, dus nu even ingeslagen :D Vind ¤1,89 wat te duur voor zo'n klein worstje.
pi_183858644
De AH heeft zelfs een vega rollade :D
https://www.ah.nl/product(...)vegetarische-rollade
pi_183869368
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 17:36 schreef Poes. het volgende:
De AH heeft zelfs een vega rollade :D
https://www.ah.nl/product(...)vegetarische-rollade
Nou lijkt mij niks.... :N

Maar als je het geproefd hebt en je het vind wil ik het wel weten...

maar wel eerlijk zijn.......... :P
pi_183869370
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 07:36 schreef FANN het volgende:

[..]

Nou lijkt mij niks.... :N

Maar als je het geproefd hebt en je het vind wil ik het wel weten...

maar wel eerlijk zijn.......... :P
Ik zag hem met een 35% sticker, maar toch laten liggen :')
pi_183869384
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 07:37 schreef Poes. het volgende:

[..]

Ik zag hem met een 35% sticker, maar toch laten liggen :')
:D

dat doe ik ook maar denk ik... :P
pi_183884859
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
pi_183936445
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 december 2018 21:39 schreef isax het volgende:
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
Ik zie nu pas je reactie. Als ik hem nog tegenkom met een 35% stickert neem ik hem mee ;)
pi_183936910
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 december 2018 21:39 schreef isax het volgende:
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
Wou hem graag halen maar de lokale appie heeft hem niet.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_183949532
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 11:03 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Wou hem graag halen maar de lokale appie heeft hem niet.
Dan neem je gewoon een ''normale'' Varken :P

geintje oO<

moet je er toch niet aan denken :D
pi_183949591
Ik had vrijdag voor het eerst in 14 (!!!) jaar vlees in m'n mond :'( (Afgezien van m'n ex-en hihaho :') )

Kerstontbijt op school, nam een appelflap, brak hem door midden, checkte de rozijnen, good to go. Niet dus. Was het gevuld met gehakt. :'(
Godzijdank niet doorgeslikt, bah.
pi_183949715
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:35 schreef Poes. het volgende:
Ik had vrijdag voor het eerst in 14 (!!!) jaar vlees in m'n mond :'( (Afgezien van m'n ex-en hihaho :') )

Kerstontbijt op school, nam een appelflap, brak hem door midden, checkte de rozijnen, good to go. Niet dus. Was het gevuld met gehakt. :'(
Godzijdank niet doorgeslikt, bah.
Ja dat is schrikken ! :D

Maar écht een appelflap met gehakt? :o

dat lijkt me héeeeeeeeeeeel goor......... :@
pi_183949738
quote:
10s.gif Op maandag 24 december 2018 22:42 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja dat is schrikken ! :D

Maar écht een appelflap met gehakt? :o

dat lijkt me héeeeeeeeeeeel goor......... :@
Nou het leek dus écht op zo'n driehoekje appelflap. Toen ik hem openmaakte DACHT ik rozijnen te zien. Na 1 hap wist ik beter :')

Vorig jaar kerstdiner, was nog erger. Pikkedonker daar in het zaaltje, nergens stond bij wat het was. Heb wat koekjes gegeten toen :')
pi_183949744
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
pi_183949763
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:43 schreef Poes. het volgende:

[..]

Nou het leek dus écht op zo'n driehoekje appelflap. Toen ik hem openmaakte DACHT ik rozijnen te zien. Na 1 hap wist ik beter :')

Vorig jaar kerstdiner, was nog erger. Pikkedonker daar in het zaaltje, nergens stond bij wat het was. Heb wat koekjes gegeten toen :')
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:44 schreef Poes. het volgende:
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
oh...........

en ieuw.......... :P
pi_183949807
quote:
10s.gif Op maandag 24 december 2018 22:45 schreef FANN het volgende:

[..]

[..]

oh...........

en ieuw.......... :P
Ja dat is echt kut.
Heb wel eens gedroomd dat ik een kroket at, werd misselijk wakker.

Ik kán het niet eens meer, vlees eten. Dit is geen principekwestie of overtuiging meer, ik walg oprecht van het concept vlees.
  maandag 24 december 2018 @ 23:00:51 #285
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_183949995
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:44 schreef Poes. het volgende:
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
Bah!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_183950198
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:00 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Bah!
roomboter vind ik wel lekker :o maar jij dus niet? :D
  maandag 24 december 2018 @ 23:13:32 #287
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_183950228
quote:
11s.gif Op maandag 24 december 2018 23:11 schreef FANN het volgende:

[..]

roomboter vind ik wel lekker :o maar jij dus niet? :D
Jawel ;p maar met bladerdeeg vind ik het meh :@
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_183950290
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:13 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jawel ;p maar met bladerdeeg vind ik het meh :@
:D

ah... een appelflap moet ook in deeg zijn :P

ik wil altijd die ouderwetse flappen.. niet die gore driehoekjes :+

deze......... met veeeeeeeel poedersuiker O+

  maandag 24 december 2018 @ 23:17:58 #289
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_183950309
quote:
10s.gif Op maandag 24 december 2018 23:17 schreef FANN het volgende:

[..]

:D

ah... een appelflap moet ook in deeg zijn :P

ik wil altijd die ouderwetse flappen.. niet die gore driehoekjes :+

deze......... met veeeeeeeel poedersuiker O+

[ afbeelding ]
Die vind ik ook veel lekkerder ja :Y
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_183950385
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:17 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Die vind ik ook veel lekkerder ja :Y
Fijne Kerst trouwens ........ :*
  maandag 24 december 2018 @ 23:22:56 #291
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_183950417
quote:
12s.gif Op maandag 24 december 2018 23:21 schreef FANN het volgende:

[..]

Fijne Kerst trouwens ........ :*
Jij ook! :*
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_184511813
Goeie Winterkost !

Griekse Preischotel

Olijfolie in de pan
Dan 9 á 10 Preistenstengels ofzo
een paar verse tomaatjes in de dinges... hakmolen of zoiets ..

Kokend water erbij totdat het drijft zeg maar...
6 Handjes Rijst erbij, maar als je hele grote handen hebt wel wat minder denk ik :P .
zout
klein blikje tomatenpuree (had alleen een grote maar ja...)







en dan die citroen gewoon gebruiken , gewoon in partjes snijden zodat je
die kan uitknijpen

Je eet het met verse ciabatta brood, of met ciabatta afbakbroodjes andere
afbakbroodjes als je geen verse broodjes in huis hebt,

en die citroen moet je pas gebruiken als het eten je het op je bord ligt


Iemand kon niet wachten.... dus er is al iets uit de pan maar hij zei dat het
lekker was, dus dat is goed :D

pi_184512538
Snel pastarecept met avocado.

1. Favoriete pasta koken (ik neem 100g p.p.)
2. Pijnboompitten roosteren
3. Avocado in blokjes (afhankelijk van de grootte neem ik er één per persoon)
4. Grana Padano in blokjes (zo'n 40 à 50 g p.p.)
5. Pesto (ongeveer 3 theelepels p.p.)
6. Alles mengen

When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_184513278
Mijn favoriete pastarecept, niet zo snel maar wel heel erg lekker:

Voor 2 tot 3 porties:

1 ui, gesnipperd
Paar teentjes knoflook, gehakt
1 (of twee halve) rode / gele paprika in reepjes
1 flinke aubergine of een paar kleine, in plakjes of blokjes
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
Blaadjes van een aantal thijmtakjes
Paar glazen goede droge witte wijn
Blik gepelde tomaten
Verse basilicum
Potje kappertjes, uitgelekt
Peper en zout
Pasta naar keuze, bijv fusilli

Snij de champignons in plakjes. Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem (waar je ook een deksel voor hebt) en bak de champignons lichtbruin, niet te bruin. Als de champignons klaar zijn leg deze op een bord met wat keukenpapier.

Bak dan in dezelfde pan de aubergine aan in olie tot ie verkleurt en bijna gaar is. Haal uit de pan, zet ook apart op een bord met keukenpapier.

Smoor de gesnipperde ui in olie (wederom in dezelfde pan die je tussendoor echt niet hoeft af te wassen!) totdat de ui begint te verkleuren en doe er de knoflook bij. Doe de rode/gele paprika en de verse thijm erbij. Paar minuten aanbakken en dan afblussen met paar glazen witte wijn.

Laat de wijn gedeeltelijk verdampen en gooi er een blik gepelde tomaten bij incl het sap en prak de tomaten. Beetje zout erbij. Laat de saus met deksel op pan op laagste vuur een minuut of 15 zacht pruttelen. Paar keer beetje roeren.

Doe er dan de aubergine en champignons bij en laat pruttelen tot alles gaar is. Dan doe je er de uitgelekte kappertjes bij en helemaal aan het eind de verse basilicum, gekneusd en gescheurd. Peper en zout naar smaak.

Ondertussen heb je de pasta gekookt in water. De truuk is om het zo te timen dat de saus net klaar is als je de pasta afgiet want pasta neemt als het net uit het kookwater komt het beste de smaken op. Gooi de pasta dus meteen bij de saus, doorroeren en laat nog een minuutje doorkoken.

Serveren en genieten maar!
  zondag 20 januari 2019 @ 16:02:18 #295
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184513351
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:15 schreef Aether het volgende:
Snel pastarecept met avocado.

oeh die ga ik van de week maken! ziet er echt heel lekker uit.

Als ik pasta pesto maak is het bijna hetzelfde op de avocado na & gaat er een bakje cherry tomaten door & rucola.
pi_184513527
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:02 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

oeh die ga ik van de week maken! ziet er echt heel lekker uit.

Als ik pasta pesto maak is het bijna hetzelfde op de avocado na & gaat er een bakje cherry tomaten door & rucola.
Gekookte broccoli, zwarte olijven en zongedroogde tomaten is ook lekker.
  zondag 20 januari 2019 @ 16:27:26 #297
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184513870
quote:
14s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:11 schreef Farenji het volgende:

[..]

Gekookte broccoli, zwarte olijven en zongedroogde tomaten is ook lekker.
Lust niet zo heel graag olijven, maar de rest wel.
Ook maar eens proberen!
  zondag 20 januari 2019 @ 16:39:20 #298
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_184514084
Mijn favo pasta gerecht is niet snel. Maak in grotere hoeveelheden en vries in.

Basis saus:

Ui
Rode peper (naar smaak, persoonlijke smaak is mild pittig)
Rode paprika
Ontvelde en van zaadlijsten ontdane tomaten (stuk of 4 flinke per ui/paprika)
Bosje italiaanse/spaanse kruiden naar smaak
Laurierblad
Bloem
Olijfolie.
Boullion
Witte wijn.

Bak de bloem gaar in de olijfolie, voeg ui, rode paprika en rode peper toe. Bak even aan en voeg de tomaat toe. Warm goed door en voeg wijn en boullion toe, bosje kruiden en laurierblad en laat op laag vuur een zekere anderhalf uur staan met gesloten deksel.

Toevoeging:

Pompoen
Ui
Knoflook
Wortel
Naar smaak rode of gele paprika (geel maakt het geheel wat zoeter)
Olijfolie
Zout

Halveer de pompoen en haal de zaden eruit (leg die apart). Leg met hele ui, hele bol knoflook en schone wortel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zout.
Zet een uurtje in de oven of todat de pompoen zacht is en wat gebruind.

Ondertussen:

Pijnboompitten
Pompoenpitten
Tomaat
Bosui/lenteuit
Kaas naar smaak

Bak of gril de pitten en zet apart.
Snijd tomaat en bosui/lenteui en zet apart.
Snijd of rasp de kaas naar smaak en zet apart.

En verder:

Pasta naar smaak

Laat de basissaus ietsje en zachtjes inkoken. Voeg de pompoen, ui, parika, (uitgeknepen) knoflook en wortel toe aan de saus.
Kook de pasta terwijl alles even kennis maakt met elkaar. Haal bosje kruiden en laurierblad eruit. En kijk of er nog zout/peper nodig is naar smaak.

Pasta op bord, saus erover. Rauwe tomaat en bosui/lenteuit erover, pitjes en kaas erover en klaar is klara.

De rest van de saus in de vriezer. De volgende keer alleen pasta koken en saus opwarmen. Afmaken met wat lekkers erover (tomaat/bosui/pitjes, maar er kan vanalles op naar smaak).

[ Bericht 0% gewijzigd door Cause_Mayhem op 20-01-2019 18:54:05 ]
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_184516835
Ah... wat een zooitje nieuwe recepten vandaag! _O_

Deze lijkt me fijn O+ ik ben wel dol op ''snelle'' recepten :@ als
het niet té moeilijk is want anders gaat het weer fout.....

quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:15 schreef Aether het volgende:
Snel pastarecept met avocado.

1. Favoriete pasta koken (ik neem 100g p.p.)
2. Pijnboompitten roosteren
3. Avocado in blokjes (afhankelijk van de grootte neem ik er één per persoon)
4. Grana Padano in blokjes (zo'n 40 à 50 g p.p.)
5. Pesto (ongeveer 3 theelepels p.p.)
6. Alles mengen

[ afbeelding ]
alleen pijnpitten kan ik gewoon weglaten toch? Daar kan mijn maag niet zo goed tegen
of kan ik iets anders doen om die vervangen? want deze wil ik wel eens gaan maken :Y

quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:58 schreef Farenji het volgende:
Mijn favoriete pastarecept, niet zo snel maar wel heel erg lekker:

Voor 2 tot 3 porties:

1 ui, gesnipperd
Paar teentjes knoflook, gehakt
1 (of twee halve) rode / gele paprika in reepjes
1 flinke aubergine of een paar kleine, in plakjes of blokjes
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
Blaadjes van een aantal thijmtakjes
Paar glazen goede droge witte wijn
Blik gepelde tomaten
Verse basilicum
Potje kappertjes, uitgelekt
Peper en zout
Pasta naar keuze, bijv fusilli

Snij de champignons in plakjes. Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem (waar je ook een deksel voor hebt) en bak de champignons lichtbruin, niet te bruin. Als de champignons klaar zijn leg deze op een bord met wat keukenpapier.

Bak dan in dezelfde pan de aubergine aan in olie tot ie verkleurt en bijna gaar is. Haal uit de pan, zet ook apart op een bord met keukenpapier.

Smoor de gesnipperde ui in olie (wederom in dezelfde pan die je tussendoor echt niet hoeft af te wassen!) totdat de ui begint te verkleuren en doe er de knoflook bij. Doe de rode/gele paprika en de verse thijm erbij. Paar minuten aanbakken en dan afblussen met paar glazen witte wijn.

Laat de wijn gedeeltelijk verdampen en gooi er een blik gepelde tomaten bij incl het sap en prak de tomaten. Beetje zout erbij. Laat de saus met deksel op pan op laagste vuur een minuut of 15 zacht pruttelen. Paar keer beetje roeren.

Doe er dan de aubergine en champignons bij en laat pruttelen tot alles gaar is. Dan doe je er de uitgelekte kappertjes bij en helemaal aan het eind de verse basilicum, gekneusd en gescheurd. Peper en zout naar smaak.

Ondertussen heb je de pasta gekookt in water. De truuk is om het zo te timen dat de saus net klaar is als je de pasta afgiet want pasta neemt als het net uit het kookwater komt het beste de smaken op. Gooi de pasta dus meteen bij de saus, doorroeren en laat nog een minuutje doorkoken.

Serveren en genieten maar!
En deze _O_ is inderdaad niet zo snel maar wel lekker denk ik :D

quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 16:39 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Mijn favo pasta gerecht is niet snel. Maak in grotere hoeveelheden en vries in.

Basis saus:

Ui
Rode peper (naar smaak, persoonlijke smaak is mild pittig)
Rode paprika
Ontvelde en van zaadlijsten ontdane tomaten (stuk of 4 flinke per ui/paprika)
Bosje italiaanse/spaanse kruiden naar smaak
Laurierblad
Bloem
Olijfolie.
Boullion
Witte wijn.

Bak de bloem gaar in de olijfolie, voeg ui, rode paprika en rode peper toe. Bak even aan en voeg de tomaat toe. Warm goed door en voeg wijn en boullion toe, bosje kruiden en laurierblad en laat op laag vuur een zekere anderhalf uur staan met gesloten deksel.

Toevoeging:

Pompoen
Ui
Knoflook
Wortel
Naar smaak rode of gele paprika (geel maakt het geheel wat zoeter)
Olijfolie
Zout

Halveer de pompoen en haal de zaden eruit (leg die apart). Leg met hele ui, hele bol knoflook en schone wortel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en route to.
Zet een uurtje in de oven of todat de pompoen zacht is en wat gebruind.

Ondertussen:

Pijnboompitten
Pompoenpitten
Tomaat
Bosui/lenteuit
Kaas naar smaak

Bak of gril de pitten en zet apart.
Snijd tomaat en bosui/lenteui en zet apart.
Snijd of rasp de kaas naar smaak en zet apart.

En verder:

Pasta naar smaak

Laat de basissaus ietsje en zachtjes inkoken. Voeg de pompoen, ui, parika, (uitgeknepen) knoflook en wortel toe aan de saus.
Kook de pasta terwijl alles even kennis maakt met elkaar. Haal bosje kruiden en laurierblad eruit. En kijk of er nog zout/peper nodig is naar smaak.

Pasta op bord, saus erover. Rauwe tomaat en bosui/lenteuit erover, pitjes en kaas erover en klaar is klara.

De rest van de saus in de vriezer. De volgende keer alleen pasta koken en saus opwarmen. Afmaken met wat lekkers erover (tomaat/bosui/pitjes, maar er kan vanalles op naar smaak).
Deze moet ik 6 keer gaan lezen ben ik bang, maar ik heb de tijd! :D
pi_184517377
Wij aten deze vanavond. Hadden hem al eerder gehad, nu in de herhaling. Heerlijk!

https://www.hellofresh.nl(...)a487cc0c137482462e6/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')