CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!quote:
en daar heb ik zo voor de rest gedaanquote:Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Bedanktquote:Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Jammer weer dit, de boodschap hiervan is of je eet veganistisch of je bent gelijk een schoft die alleen maar bio-industrie eet. Enige nuance ontbreekt toch wel.quote:
Bij nuttige sites misschien ook:quote:Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Ja dat zijn mijn favoriete Nederlandse vegan sitesquote:Op woensdag 13 december 2017 19:12 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
Mijne ookquote:Op woensdag 13 december 2017 19:14 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat zijn mijn favoriete Nederlandse vegan sites
Oeh goeie tipquote:Op zondag 17 december 2017 15:04 schreef Farenji het volgende:
Je kan groentepannekoeken maken. Of als je een indiase toko in de buurt hebt: kant en klare diepvriesparatha's. Een paratha is gekruid plat brood gevuld met bijv aardappelen, bloemkool, kaas, uien of iets anders. Twee minuten in de pan opwarmen en klaar. Lekker met wat yoghurt en indiase pickles.
[ afbeelding ]
Je zou als je groente in je ontbijt wil verwerken kunnen googelen naar groene smoothies, daar zit bijna altijd wel groente in.quote:Op zondag 17 december 2017 12:37 schreef Jinkx het volgende:
Ik wil meer overstappen op meer plantaardig en groen eten: met elke maaltijd groente. Ik vind het lastig om voor het ontbijt wat te verzinnen, met name voor werk. En ik ben niet zo van de smoothies. Iemand inspiratie?
Ik vaak dit als ontbijtquote:Op zondag 17 december 2017 12:37 schreef Jinkx het volgende:
Ik wil meer overstappen op meer plantaardig en groen eten: met elke maaltijd groente. Ik vind het lastig om voor het ontbijt wat te verzinnen, met name voor werk. En ik ben niet zo van de smoothies. Iemand inspiratie?
Klinkt zeker lekker Wat serveer je erbij?quote:Op maandag 18 december 2017 15:26 schreef Farenji het volgende:
Wat gaan de vega's hier allemaal met kerst maken?
Ik mag dit jaar een van de hoofdgerechten maken (dan is er in ieder geval 1 vegetarisch hoofdgerecht want voor een groot deel van de familie is een maaltijd zonder vlees geen maaltijd ) en ik ga voor de Pomcourpastie uit Koken met Van Boven. Heb hem al een keer als test gemaakt en het is qua werk goed te doen (makkelijker dan ik dacht, wel even goed passen en meten) en erg lekker. Ziet er ook fantastisch uit, mooi gelaagd met al die groente.
wat is precies de nuance dan?quote:Op woensdag 13 december 2017 14:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Bedankt
[..]
Jammer weer dit, de boodschap hiervan is of je eet veganistisch of je bent gelijk een schoft die alleen maar bio-industrie eet. Enige nuance ontbreekt toch wel.
Yo, het gaat hier binnen CUL primair over de culinaire aspecten van vegetarisme en veganisme.quote:
Bijvoorbeeld als je je vlees van lokale bronnen betrekt waarvan je weet dat het vee degelijk wordt behandeld.quote:
Waar je eten vandaan komt hoort hier toch ook wel thuis?quote:Op vrijdag 29 december 2017 09:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Yo, het gaat hier binnen CUL primair over de culinaire aspecten van vegetarisme en veganisme.
Het eventuele idealisme erachter mag je ergens anders droppen
Deelsquote:Op vrijdag 29 december 2017 09:12 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Waar je eten vandaan komt hoort hier toch ook wel thuis?
Ooh dit ga ik morgen maken Ken je de bieterballen? Lijkt het daar op? Die heb ik op Mañana Mañana (tof festival in de Achterhoek) gegeten en die vond ik heerlijk!quote:Op vrijdag 29 december 2017 10:17 schreef Farenji het volgende:
Ja, zullen we weer gewoon lekkere recepten posten?
Laatst heb ik weer eens bietenburgers gemaakt. Die lijken echt totaal niet op vlees en dat is ook de bedoeling. Wel heel erg lekker.
Voor zo'n 6 burgers:
- 2-3 verse bieten
- kopje havermout
- 1 klein uitje of sjalotje, heel fijn gesnipperd
- 1 ei
- ongeveer 100 gram feta kaas, verkruimeld
- peper
- garam masala kruidenmengsel
Yoghurt-bieslook saus:
- stevige volle yoghurt (bijv griekse)
- paar lepels mayonaise
- 1 of 2 knoflookteentjes, ongeschild in hun velletje
- bieslook, gehakt
- peper en zout
- beetje olijfolie
Voor erbij:
- paar sneetjes lekker (zuurdesem)brood
- avocado
Schil en rasp de bieten fijn. Vermeng ze met de havermout, gesnipperde ui, het ei en de feta. Doe er peper bij en wat garam masala. Meng alles goed en laat het even een half uurtje minimaal staan in de koelkast. Maak er dan burgertjes van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de knoflookteentjes ongeschild met wat olijfolie in een stukje alu-folie. Leg de burgers op een bakplaat met bakpapier, samen met het knoflookpakketje. Bak in 30-40 minuten gaar; de knoflook kun je er na zo'n 20 min wel uit halen.
De knoflook is als het goed is lekker zacht gepoft. Haal het uit het schilletje en vermeng met de yoghurt, mayo, gehakte bieslook, peper en zout en roer goed door elkaar.
Toast in een pan (of in de oven) het brood. Beleg met avocado, burger en lekker veel saus.
Nee, echt vers, ongekookt, met de aarde nog eraan bwvs.quote:Op vrijdag 29 december 2017 21:52 schreef Isabeau het volgende:
Die verse bietjes, is dat vers vers rauw of vers uit de koeling voorgekookt?
Het heeft even geduurd maar jullie OP is bijgewerktquote:Op woensdag 13 december 2017 19:12 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.quote:Op vrijdag 5 januari 2018 12:40 schreef Aphrodyte het volgende:
De vegetarische slager heeft 3 nieuwe kant en klaar maaltijden, 2 vega en 1 vegan.
Heeft een van jullie die al geprobeerd?
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!quote:Op vrijdag 5 januari 2018 12:52 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.
Ik eet er lekker rodekool met appel bij, en kruimige pieperts. Het klassieke "aardappelen groente jus" is op z'n tijd ook wel eens lekker, alleen die jus mis ik dus nog. Ik ga wat proberen met langzaam gekaramelliseerde uien, wat bouillon, sojasaus, misschien wat tomatenpuree ofzo, kijken of dat lekker wordt.
I love Little Williesquote:Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!
Inderdaad erg lekker!quote:Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!
Ja hij is echt vegan (Ik werk voor een vegan stichting en we hebben het gecheckt). Schijnt lekker te zijn, maar komt vooralsnog niet vast in t assortiment.quote:Op vrijdag 5 januari 2018 21:21 schreef Hupje het volgende:
Heeft iemand de vegan pizza gezien die Lidl nu in de aanbieding heeft? Is die echt vegan? Het vak is in mijn filiaal steeds leeg als ik er kom.
De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik )quote:Op vrijdag 5 januari 2018 20:37 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Zijn jullie bekend met dit product? Ik eet nu de garlic en herbs variant redelijk vaak en moet zeggen dat ik het een van de lekkerste "kaas"spreads vind die ik tot nu toe gegeten heb .
quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:16 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik )
Mijn favoriete vegan smeerkaas is Wilmersburger kruiden.
Ik bestel m bij www.vmarkt.nl en koop het ook geregeld op events.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:25 schreef zeer het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze? Waar haal je die?
AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:33 schreef zeer het volgende:
Tijdje terug chocolade taart gemaakt met karamel vulling.
[ afbeelding ]
Had m'n standaard "puffy" korstdeeg gebruikt (1,5 cup bloem, 2 donkere suiker, 1/4 theelepel zout,
1/3 kop olie, 1/2 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels koud water) en als vulling zijde tofu met gesmolten chocolade.
De karamel saus/vulling had ik van anarchist kitchen afgekeken met kokosmelk uit blik en een shitload donkere suiker. Met dat recept lukte het me echter niet om een mooie stevige karamel te krijgen, deels omdat je door de donkere suiker al geen idee meer hebt wat de temperatuur van de suiker is (heb geen thermometer).
Daarna zelf geprobeerd door gewoon kristalsuiker te smelten en daar het vet van een blik kokosmelk bij te mikken. Werd wel iets beter van consistentie maar ook weer niet karamel vulling a like. Daarom zie je ook op de foto dat de karamelsaus er grotendeels uitgelopen is .
Heeft een van jullie het gouden karamelsausvulling recept?
Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 22:25 schreef Sjeen het volgende:
[..]
AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?
ow wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.quote:Op zondag 7 januari 2018 23:31 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.
Maar de AH huismerk plantenmargarine is, net zoals Wajang margarine van bij Jumbo, niet veganistisch door dierlijke vitamine D die toegevoegd is
De was niet aan jou gericht hoor, maar aan AH en Jumbo die dieren in hun plantenmargarine stoppenquote:Op zondag 7 januari 2018 23:47 schreef Sjeen het volgende:
[..]
ow wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.
Kokosolie dan misschien?
Curry is eigenlijk een verzamelnaam van ingrediënten (groente, peulvruchten of vlees) bereid in een basis van langzaam gebruinde uien in een of andere saus. Die kun je natuurlijk op miljard manieren maken en laten smaken zoals je wil, met veel of juist heel weinig kruiden, pittig of juist helemaal niet, verschillende sauzen obv tomaat, kokos, room, bouillon of gemalen cashews bijv. Ik kan niet geloven dat iemand geen enkele curry lust.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 09:56 schreef Bleie het volgende:
Met die broccoli kan ik wel proberen. Curry krijg ik er bij mijn eigen kinderen niet in, helaas, dingen met paddenstoelen ook niet.
Of misschien doe ik wel gewoon een pasta.
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:06 schreef Farenji het volgende:
[..]
Curry is eigenlijk een verzamelnaam van ingrediënten (groente, peulvruchten of vlees) bereid in een basis van langzaam gebruinde uien in een of andere saus. Die kun je natuurlijk op miljard manieren maken en laten smaken zoals je wil, met veel of juist heel weinig kruiden, pittig of juist helemaal niet, verschillende sauzen obv tomaat, kokos, room, bouillon of gemalen cashews bijv. Ik kan niet geloven dat iemand geen enkele curry lust.
Veel pastasauzen zijn in wezen ook een curry, in de brede definitie.
voer je dochter dahlquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:30 schreef Bleie het volgende:
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:30 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.
Voor ontbijt moet de logé trouwens maar gewoon brood eten, heb ik bedacht, al hebben we weinig beleg dat echt veganistisch is. Ik haal wel humus, dat vindt ze lekker, en de vega-smeerworst die we altijd hebben ook.
de meeste supermarkten verkopen geen baba ganoush meer die veganistisch is thoquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:41 schreef Farenji het volgende:
[..]
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
... of pindakaas!quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:41 schreef Farenji het volgende:
[..]
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
Damn, die van maza bevat idd kippenei, dat wist ik niet. Waarom zou je in hemelsnaam kippenei in baba ganoush stoppen?quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:54 schreef zeer het volgende:
[..]
de meeste supermarkten verkopen geen baba ganoush meer die veganistisch is tho
snap het ook niet, is ook nergens voor nodig idd :’) maza baba ganoush kan ik ook niet meer vindenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:59 schreef Farenji het volgende:
[..]
Damn, die van maza bevat idd kippenei, dat wist ik niet. Waarom zou je in hemelsnaam kippenei in baba ganoush stoppen?
Die van garden gourmet is wel vegan maar die kon ik inderdaad laatst ook niet meer vinden in de ah. Jammer want die is ook nog eens lekkerder dan die van maza, lekker beetje rokerig smaakje, zoals het hoort.
ligt aan het merk hagelslag, je hebt de meeste kans bij pure hagelslag en de meest goedkope troep waar het woord ‘chocolade’ niet op vernoemd staatquote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:13 schreef Bleie het volgende:
Dank allemaal. Ik vind zelf veganistisch wel echt een stuk ingewikkelder dan vegetarisch moet ik zeggen, maar goed, We komen er wel uit hoor. We eten pasta met groente, en voor morgenochtend is er brood met humus, pindakaas, jam. Hagelslag lijkt me niet veganistsch trouwens, zit daar geen melkpoeder in?
vergeet het edelgist nietquote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:24 schreef Bleie het volgende:
Nee hoor, ik doe er cannelinibonen door voor proteïne, gaat prima. Maar die balletjes zijn wel erg lekker ja. Staan hier regelmatig op tafel.
Ik vind het niet meer dan normaal dat je rekening houdt met dieetwensen van gasten, maar ik merk dat ik veganistisch best lastig vind, juist omdat ik er helemaal niet op ingesteld ben. We eten wel een paar dagen in de week zonder vlees, maar dat vervang ik dan juist vrij vaak door ei of kaas. En dan gaat het hier ook nog om een kind - die zijn meestal lastiger met eten. Maar goed, het gaat goedkomen.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:27 schreef zeer het volgende:
Wel tof dat je zo je best doet voor d’r! Probeer zelf altijd zo min mogelijk “tot last” te zijn als ik bij iemand anders eet die niet veganistisch eet.
Nee hoor, met gevarieerde groente, eiwitten uit noten, soja en/of peulvruchten, en wat dierlijk vet uit eieren of zuivel krijg je alles binnen wat je nodig hebt. Alleen als je volledig veganistisch eet is het lastig om genoeg vitamine b12 en de juiste vetzuren binnen te krijgen dus dan is bijslikken aan te raden.quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Dat klinkt een stuk gezonder dan ik (ruim twintig jaar veggie, vaak richting vegan).quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Je kunt als de klachten aanhouden inderdaad even langs de huisarts (geen maanden mee wachten natuurlijk ) . VitB12 zou je in principe binnen moeten krijgen via zuivel/eieren, maar er zijn ook vegetariërs en mensen die vlees eten met tekorten hiervan. (Het wordt ook niet voor niets via supplementen (al dan niet door het veevoeder) aan zuivel/vlees toegevoegd.)quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Ah ik vroeg me al af of ik gek werd en het logo van SS op een bezorgscooter zagquote:Op maandag 16 april 2018 15:39 schreef Tourniquet het volgende:
Vanaf vandaag heeft New York Pizza 2 100% Vegan pizza's in het assortiment.
https://www.newyorkpizza.nl/bestellen/pizza/vegan
De shoarma-pizza bevat een aangepaste versie van de kipstukjes van de Vegetarische Slager.
http://foodclicks.nl/nieu(...)-pizza-bezorgen.html
Kikkererwten en linzen ga je denk ik wel vaak zien in vegetarische recepten.quote:Op zondag 22 april 2018 22:06 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik ben nu flexitariër en eet al vaak vegetarisch en probeer het gebruik van zuivel en eieren etc al te beperken. Ik eet niet van die vleesvervangers van de Vivera/Vegetarische Slager ofzo, maar ik eet nu vooral veel bonen en peulvruchten, champignons, noten etc. Dus bijvoorbeeld een pasta met lekker veel groenten, of een curry of een quinoa/couscoussalade.
Maar ik wil toch gaan proberen of ik helemaal vegetariër kan worden. Nu zit ik erover te denken om mee te doen aan die vegachallenge van 30 dagen die in de OP staat. Dan krijg je elke dag een mailtje met tips en recepten. Dat lijkt me wel wat. Op internet is er natuurlijk superveel te vinden, maar dan zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier mensen die die challenge gedaan hebben en hoe beviel dat?
Wat ik wel lastig vind bijvoorbeeld is dat ik echt niet van kikkererwten of linzen houd, en dat wordt juist zoveel gebruikt in de vegetarische varianten. Dus hopelijk valt dat in die recepten van de challenge mee?
En andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom ( en zal ook deze topics eens een beetje teruglezen )
Goed bezig!quote:Op zondag 22 april 2018 22:06 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik ben nu flexitariër en eet al vaak vegetarisch en probeer het gebruik van zuivel en eieren etc al te beperken. Ik eet niet van die vleesvervangers van de Vivera/Vegetarische Slager ofzo, maar ik eet nu vooral veel bonen en peulvruchten, champignons, noten etc. Dus bijvoorbeeld een pasta met lekker veel groenten, of een curry of een quinoa/couscoussalade.
Maar ik wil toch gaan proberen of ik helemaal vegetariër kan worden. Nu zit ik erover te denken om mee te doen aan die vegachallenge van 30 dagen die in de OP staat. Dan krijg je elke dag een mailtje met tips en recepten. Dat lijkt me wel wat. Op internet is er natuurlijk superveel te vinden, maar dan zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier mensen die die challenge gedaan hebben en hoe beviel dat?
Wat ik wel lastig vind bijvoorbeeld is dat ik echt niet van kikkererwten of linzen houd, en dat wordt juist zoveel gebruikt in de vegetarische varianten. Dus hopelijk valt dat in die recepten van de challenge mee?
En andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom ( en zal ook deze topics eens een beetje teruglezen )
Ja dat denk ik dus ook wel, maar goed, misschien dat ik er idd een eigen draai nog aan kan geven dan zoals Tele6 ook al aangeeft.quote:Op zondag 22 april 2018 22:16 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Kikkererwten en linzen ga je denk ik wel vaak zien in vegetarische recepten.
Dankjewel! Ja dat is ook een idee idd om er een eigen draai aan te geven. Of gewoon een ander recept eten op die dag. Dat ik die dingen van de challenge gewoon als inspiratie aanhoud, maar toch ook wel gewoon eigen recepten gebruik.quote:Op maandag 23 april 2018 07:01 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Goed bezig!
Ik heb de veganchallenge gedaan. Het waren inderdaad nuttige tips en originele recepten.
Ik denk dat je met wat creativiteit wel om die linzen en kikkererwten heen komt hoor. Dan doe je er gewoon andere bonen in. Dat doe ik ook vaak genoeg als ik nog andere bonen heb liggen en geen kikkererwten meer. (Of probeer toch eens bereidingen die je nog niet kende. Lust je wel hummus? En heb je wel eens dahl gegeten? Rode linzen smaken bv ook anders dan groene of bruine.)
Ik heb inderdaad ook niet iedere dag van de challenge gekookt. Zou niet handig zijn, want dan zou ik iedere dag naar de winkel moetenquote:Op maandag 23 april 2018 14:19 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ja dat denk ik dus ook wel, maar goed, misschien dat ik er idd een eigen draai nog aan kan geven dan zoals Tele6 ook al aangeeft.
[..]
Dankjewel! Ja dat is ook een idee idd om er een eigen draai aan te geven. Of gewoon een ander recept eten op die dag. Dat ik die dingen van de challenge gewoon als inspiratie aanhoud, maar toch ook wel gewoon eigen recepten gebruik.
Hummus lust ik ook niet, dahl heb ik nog nooit gegeten. En qua linzen wel de rode en de bruine, maar alleen in een soep eigenlijk. Dus misschien was dat het gewoon, dat ik het daarom niet lekker vond. Want champignonsoep ofzo lust ik ook niet, terwijl ik wel champignons lust
Dus misschien gewoon maar eens zelf een klein zakje linzen kopen en door een ander gerecht doen dan door soep.
Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de challenge, dus ik ben benieuwd
Die veganistische bitterballen en kroketten zijn waarschijnlijk van de Vegetarische Slager. Enorm goed te eten inderdaadquote:Op maandag 23 april 2018 16:55 schreef LPFAN het volgende:
Ik was afgelopen zaterdag bij een bijeenkomst waar ze een gratis lunchbuffet hadden met alleen vegetarisch en veganistisch eten. Ze hadden daar oa vegetarische kroketten en bitterballen, die waren echt lekker had ze nog nooit gehad. Ze hadden ook broodjes met veganistische kaas, was ook best lekker.
Zou goed kunnen idd. Ga ze zeker vaker halen iig! Heb je ook toevallig die van de Aldi ook geprobeerd?quote:Op maandag 23 april 2018 19:48 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Die veganistische bitterballen en kroketten zijn waarschijnlijk van de Vegetarische Slager. Enorm goed te eten inderdaad
Oeh die van jou heeft bosui, had die van mij niet maar lijkt me er wel heel goed bij passen! Wij hebben de BBQ en de Spicy geprobeerd, en de Spicy was toch wel favoriet. Lekker veel groente en vrij pittig. Ik vind de pizza's van NYP ook heel lekker hoor, maar die liggen wel wat zwaarder op de maag.quote:Op maandag 30 april 2018 19:11 schreef _Hestia_ het volgende:
Vanaf vandaag heeft Domino's 3 vegan pizza's in het assortiment en is het deeg van alle pizza's vegan
Ik heb de BBQ Vegan uitgeprobeerd en die is erg lekker
Bodem is lekker luchtig maar knapperig en lekkere groenten en saus. Gewoon zoal een pizza hoort te smaken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh, ik zie dat ze onder VeganNederland te vinden staan op Facebook. Het is van VeganCompass.quote:Op maandag 30 april 2018 17:26 schreef _Hestia_ het volgende:
Dankjulliewel voor alle tips en linkjes weer
Gisteren bij Café de Plak ook nog de tip gekregen voor de app Happy Cow, waar je restaurants/winkels kunt vinden.
Ik heb nou idd ook gewoon sojayoghurt van Alpro, de vanille en de gewone, maar die zijn idd wel aan de prijs. Ik kom verder nooit bij de Aldi maar er zit er wel 1 in de buurt. Dus als daar de sojayoghurt ook prima is dan gewoon daar maar halen, want Alpro is idd wel duur.
Edit: Als ik op VeganKompas/Vegan Kompas/ VeganKompas Nederland zoek op FB vind ik niks
Ik heb gemerkt dat de meeste mensen vegetariërs inmiddels helemaal niet zo lastig of vreemd meer vinden. Het wordt steeds gangbaarder. Dus daar moeten ze maar gewoon aan wennen .quote:Op maandag 30 april 2018 21:13 schreef DeLuna het volgende:
Vraagje. Ik ga steeds meer richting volledig vegetarisch eten. Als het even snel moest kookten we nog wel met vlees maar hierbij gebruiken we tegenwoordig ook al vleesvervangers voor. Het enige waar ik zelf nog echt moeite mee heb is het sociale gebeuren. Als er bijv hapjes aangeboden worden en ik sla steeds af omdat het vlees bevat word je toch raar aangekeken. Soms is het makkelijk, want niemand zeurt als je voor een blokje kaas gaat ipv de worstjes, maar als er maar een keus is steeds valt het enorm op. Ik weet hoe de meeste denken in mijn sociale kring over vegetarisch eten dus ik heb weinig zin in die discussie steeds. Hoe doen jullie dat? Denk ik te veel na?
Ja ik kijk ook niet meer op van vegetariërs/veganisten maar een deel van mijn sociale kring zit toch echt vast in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime.quote:Op maandag 30 april 2018 21:56 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik heb gemerkt dat de meeste mensen vegetariërs inmiddels helemaal niet zo lastig of vreemd meer vinden. Het wordt steeds gangbaarder. Dus daar moeten ze maar gewoon aan wennen .
Mijn standaard antwoord op kritiek is tegenwoordig een rustige (!) 'Ik heb meer redenen om het niet te eten dan wel.' Als mensen meer willen weten wil ik het verder wel toelichten, en ik geef dan ook vaak aan dat ik een ander lekker moet eten en doen wat hij/zij zelf wil (natuurlijk denk ik er het wel het mijne van, maar ik wil niet prediken) maar dat ik zelf het zonder worstje echt helemaal prima vindt. Dat is vaak al voldoende.
Ik denk dat het ook te maken heeft met je eigen onzekerheid of angst je te moeten verklaren. Ik eet wel vlees maar heb graag kwaliteit en stel dus hoge eisen. Ik zal nooit een stukje worst uit de supermarkt, of een snackballetje of kipspiesje nemen als me dat op een feestje wordt aangeboden. Misschien een gehaktballetje als ik weet dat het zelfgekruid is maar dat is zeldzaam. Ik zeg gewoon "nee, dank je" als me iets wordt aangeboden dat ik niet lekker vind. Meestal is er zo'n drukte dat niemand tijd of zin heeft om daar verder bij stil te staan.quote:Op maandag 30 april 2018 22:59 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Ja ik kijk ook niet meer op van vegetariërs/veganisten maar een deel van mijn sociale kring zit toch echt vast in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime.
Dat vind ik wel een goed antwoord in ieder geval, die ga ik onthouden.
Ik bedoel dat ze zich niet eens kunnen voorstellen dat ze een dag geen vlees eten. Dat hebben ze gewoon letterlijk zo gezegd. Mij maakt het niet uit wat ze doen, ik zal ze daar nooit over aanvallen.quote:Op maandag 30 april 2018 23:06 schreef RobinOok het volgende:
"Vastzitten in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime", klinkt toch niet heel erg als dat je accepteert dat andere mensen andere keuzes maken.
Je zou die vraag ook hier kunnen stellenquote:Op dinsdag 1 mei 2018 07:22 schreef ChrisCarter het volgende:
Hier mensen met ervaringen/tips voor gegrillde watermeloen? Het bbq seizoen begint weer en wil dat toch eens gaan proberen.
Oeh dat klinkt erg lekker!quote:Op dinsdag 1 mei 2018 08:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je zou die vraag ook hier kunnen stellen
CUL / BBQ Topic #6 Het belooft een mooie zomer te worden
Grillen en besprenkelen met balsamico, munt en feta
Nooit van gehoord maar dat klinkt wel als een goed idee. Gegrilde ananas heb ik wel gehad en dat is echt verrukkelijkquote:Op dinsdag 1 mei 2018 07:22 schreef ChrisCarter het volgende:
Hier mensen met ervaringen/tips voor gegrillde watermeloen? Het bbq seizoen begint weer en wil dat toch eens gaan proberen.
M de New York Pizza was het zelfs nog erger . (En eerlijk is eerlijk; ik vind het leuk dat die pizza's er zijn hoor, maar ik heb mijn NYP niet eens helemaal opgekregen. Ik was even vergeten hoe vies ik die Amerikaanse afhaalpizza's eigenlijk vind )quote:Op dinsdag 1 mei 2018 10:29 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Nooit van gehoord maar dat klinkt wel als een goed idee. Gegrilde ananas heb ik wel gehad en dat is echt verrukkelijk
Ik heb die FB-groep van Vegan Nederland inmiddels gevonden. Alle 9000 leden hebben gisteren pizza gegeten volgens mij
Ik heb het nog nooit zelf klaargemaakt, maar bij 'Broei' (restaurant/lunchroom in Utrecht) heb ik ontzettend lekkere 'pulledjackfruit-rendang' gegeten.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 10:51 schreef Farenji het volgende:
Een ander fruit dat je kan grillen (en zelfs als vleesvervanger kan gebruiken) is jackfruit. Kun je in blik of in potten of diepgevroren in toko's kopen. Stevig en vlezig vruchtvlees, lekker in pittige aziatische gerechten.
Zolang ze zelf niemand verbiedt om een worstje te pakken accepteert ze het toch gewoon?quote:Op maandag 30 april 2018 23:06 schreef RobinOok het volgende:
"Vastzitten in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime", klinkt toch niet heel erg als dat je accepteert dat andere mensen andere keuzes maken.
Ik niet begrijp wel dat ze lekker zijn zo te lezen.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 10:29 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Nooit van gehoord maar dat klinkt wel als een goed idee. Gegrilde ananas heb ik wel gehad en dat is echt verrukkelijk
Ik heb die FB-groep van Vegan Nederland inmiddels gevonden. Alle 9000 leden hebben gisteren pizza gegeten volgens mij
Tsja, daarop kan ik dus zegen dat je lijkt vast te zitten in het '7 dagen per week geen vlees anders is het niet goed' regime.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 12:24 schreef Candaasje het volgende:
[..]
[..]
vlees sla ik overigens wél af, dat is tegenwoordig zo ontzettend makkelijk weg te laten, te vervangen of even apart te zetten, en dat is inmiddels voor alle naasten wel bekend. Sterker nog, meestal is er allang en breed over nagedacht en rekening mee gehouden (We bellen vaak ruim van tevoren even en vragen of we voor het gemak van de gastheer/gastvrouw nog wat mee moeten nemen. Als het niet kan, niks aan de hand, maar dan eten we gewoon thuis eerst nog even wat.)
Nu ga je alleen in op 'een regime'. In die zin zou niemand het goed doen want ik denk dat iedereen in een bepaalde regime zit. Ook als je bijvoorbeeld geen zuurkool of tomaten lust.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 23:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tsja, daarop kan ik dus zegen dat je lijkt vast te zitten in het '7 dagen per week geen vlees anders is het niet goed' regime.
Ik bedoel dat je je niet eens kunt voorstellen dat je een dag wel vlees eet. Dat zeg je gewoon letterlijk zo. Mij maakt het niet uit wat je doet, ik zal je daar nooit over aanvallen. Maar het is wel een star regime.
Mij maakt het niet veel uit, maar je neemt eerst iemand kwalijk dat hij nog geen dag zonder vlees wil. Maar jij doet exact hetzelfde, omgekeerd.quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:20 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Nu ga je alleen in op 'een regime'. In die zin zou niemand het goed doen want ik denk dat iedereen in een bepaalde regime zit. Ook als je bijvoorbeeld geen zuurkool of tomaten lust.
Ik zou persoonlijk als vegetariër niemand aanvallen op hun eetgedrag (je hebt ze uiteraard wel die dat doen), maar andersom gebeurt het veel vaker. Maargoed, ik hoop dat het mee gaat vallen...
Ik kan me wel voorstellen dat iemand vlees eet, maar ik kan me niet voorstellen dat wanneer je 7 dagen per week vlees eet, je dit voor jezelf oprecht goed kunt praten/ kan verantwoorden. Een of twee dagen per week kan ik nog wel begrijpen, hoewel ik er niet achter sta. Maar vlees bij de warme maaltijd en vlees op de boterham is ook wel wat jarenlang voorgeschoteld is als noodzakelijk voor een gezonde levensstijl, dus i kijk ik er niet echt van op.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 23:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tsja, daarop kan ik dus zegen dat je lijkt vast te zitten in het '7 dagen per week geen vlees anders is het niet goed' regime.
Ik bedoel dat je je niet eens kunt voorstellen dat je een dag wel vlees eet. Dat zeg je gewoon letterlijk zo. Mij maakt het niet uit wat je doet, ik zal je daar nooit over aanvallen. Maar het is wel een star regime.
Nou, ik makkelijk wel eerlijk gezegd. Er zijn zoveel mensen die het echt oprecht niet boeit of het gewoon niet verzonnen krijgen.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:05 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik kan me wel voorstellen dat iemand vlees eet, maar ik kan me niet voorstellen dat wanneer je 7 dagen per week vlees eet, je dit voor jezelf oprecht goed kunt praten/ kan verantwoorden.
Dát. Ik kan mezelf niet voorstellen dat ik nog vlees eet.quote:Wat mezelf betreft kan ik me inderdaad niet (meer) voorstellen dat ik nog vlees zal eten.
Ik ben ook gek op vis. Hoe vaak in de week eet jij vis?quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:08 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Nou, ik makkelijk wel eerlijk gezegd. Er zijn zoveel mensen die het echt oprecht niet boeit of het gewoon niet verzonnen krijgen.
[..]
Dát. Ik kan mezelf niet voorstellen dat ik nog vlees eet.
Daarentegen eet ik wel vis. Vegan met vis... raar misschien. Die vis gaat ook nog wel ooit eraf, maar nu nog even niet.
Ik hou wel van een stukje vlees, maar eet dat zeker niet iedere dag, ongeveer 50/50 denk ik (niet bewust, ik heb gewoon geen enorme voorkeur voor vlees). Buiten de avondmaaltijd eet ik zelden vlees.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:16 schreef capricia het volgende:
teeds vaker dat ook vanuit gezondheidsperspectief vleeswaren eigenlijk vaak gewoon slecht zijn. Te veel
Ik ben het met je eens, vleesvervangers zijn vaak akelig zout. Ik koop alleen het pure spul, dus tofu of tempeh zonder marinade. De rest alleen per uitzondering eens, net zoals een niet-vega soms ook weleens een kant en klare hamburger of worst eet. Qua zout zijn vleesvervangers misschien wat slechter dan bewerkt vlees, qua verzadigde vetten misschien weer wat beter, en het scheelt dierenleed en milieuschade.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:27 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik hou wel van een stukje vlees, maar eet dat zeker niet iedere dag, ongeveer 50/50 denk ik (niet bewust, ik heb gewoon geen enorme voorkeur voor vlees). Buiten de avondmaaltijd eet ik zelden vlees.
Overigens hou ik wel van een beetje experimenteren, dus al die rare vleesvervangers trekken wel eens de aandacht. Wat daarbij opvalt is dat die meuk over het algemeen takkezout is. Zelfs simpele tofu weet men te verbouwen tot tofustukjes die je eigenlijk het beste in de vuilnisbak kan gooien.
Zijn vleeswaren en ander bewerkt vlees slecht voor je? Jazeker, dat is onomstotelijk bewezen, maar al die mensen die aan de vleesvervangers gaan en vervolgens beweren dat dat zoveel gezonder is.....right, grapjassen.
Dat is vaak zo met vegetariërs. Dat ze geen vlees eten. 7 dagen per week geen vlees.quote:Op woensdag 2 mei 2018 13:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mij maakt het niet veel uit, maar je neemt eerst iemand kwalijk dat hij nog geen dag zonder vlees wil. Maar jij doet exact hetzelfde, omgekeerd.
De vergelijking met geen tomaten lusten vind ik niet helemaal opgaan. Maar goed.
Klopt.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:13 schreef DeLuna het volgende:
Ik neem niemand iets kwalijk. Maargoed, prima. Deze discussie leidt tot niets inmiddels.
Zoals gezegd, het kwartje wil niet vallen. Dus laat maar.quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:46 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Dat is vaak zo met vegetariërs. Dat ze geen vlees eten. 7 dagen per week geen vlees.
Vreemd hè..
Ik vraag me wel eens af wat ze nou stiekem diep in hun hart vinden, van ons.. de vleesetende medemens.quote:Op woensdag 2 mei 2018 17:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zoals gezegd, het kwartje wil niet vallen. Dus laat maar.
Mij maakt het echt allemaal niet uit. Iedereen moet lekker doen wat ie wil en daar star in zijn of niet star in zijn. Ik doe mijn eigen ding en het boeit me ook niet wat een ander daarvan vindt.
2 keer per week zoiets.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:17 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik ben ook gek op vis. Hoe vaak in de week eet jij vis?
En hoe zie jij dat vervuiling, kwik, kweekvissen etc?
Wat interessant dat jij dat vindt.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:15 schreef Sorella het volgende:
Als een vegetariërs vis eet zijn dat dan geen pescotariers ?
En waarom is vis eten niet zielig en vlees van een koe of varken wel.
Ik vind dat als je overtuigd vegetariër bent je ook de vis zou moeten laten staan.
Zelf ben ik flextarier.
Leven en laten leven natuurlijk. Iedereen moet doen en laten wat hij/zij zelf wil maar toch vraag ik me dit gewoon af, waarom geen vlees eten maar wel vis, wat is de reden daarvan: is het omdat vissen geen geluid maken en niet aaibaar zijn en koeien, varkens, kippen e.d. wel.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:30 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Wat interessant dat jij dat vindt.
Ik vind dat iedereen dat zelf moet weten.
Misschien omdat (men denkt dat) vissen geen onderdeel van de bio-industrie zijn. Of misschien omdat vis gezonder dan vlees is. Hoe dan ook, er zijn veel meer redenen om geen vlees te eten behalve het "zielig" argument. Sowieso is het altijd een eigen keuze, wat je wel en niet eet, en ik vind dat je je daarvoor niet hoeft te verantwoorden.quote:Op donderdag 3 mei 2018 18:54 schreef Sorella het volgende:
[..]
Leven en laten leven natuurlijk. Iedereen moet doen en laten wat hij/zij zelf wil maar toch vraag ik me dit gewoon af, waarom geen vlees eten maar wel vis, wat is de reden daarvan: is het omdat vissen geen geluid maken en niet aaibaar zijn en koeien, varkens, kippen e.d. wel.
Ik eet volgens het OMS (Overcoming MS) dieet. Dat is heel streng in vetten en verder dan vegan met alleen vis. Dus geen zuivel. Dat is vooral buiten de deur heel lastig vanwege die vetten en dus eet ik wel vis. Ik eet ook honing.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:15 schreef Sorella het volgende:
Als een vegetariërs vis eet zijn dat dan geen pescotariers ?
En waarom is vis eten niet zielig en vlees van een koe of varken wel.
Ik vind dat als je overtuigd vegetariër bent je ook de vis zou moeten laten staan.
Zelf ben ik flextarier.
Ah thnx voor de tip, zal eens kijken voor de naturel dan. Ik houd wel van vanille, heb nu de Alpro, maar die is wel duurder dan die van de Aldi. Dus daar maar eens heen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:28 schreef Tele6 het volgende:
Ik heb vandaag de Aldi sojayoghurt naturel geprobeerd. Die is licht gezoet met een lichte vanillesmaak. Ik vond 'm best prima te eten, maar ik denk dat ik die van AH (ongezoet) lekkerder vind omdat ik niet dol ben op vanille. Ik zou in ieder geval niet aanraden om de vanillesmaak sojayoghurt van de Aldi te kopen, want die is alleen maar zoeter en vanille heeft de naturel dus ook al
Het spul is 1,45 per halve liter. Ik vond de voedingswaarden best okee, 50 kcal per 100 g doordat er niet zo veel vet in zit.
Ze hebben ook bosbessensmaak, daar zitten echte bosbessen in maar die is wel ook een stuk zoeter.
Wat een leuke foto’s! Die helpen mij ook qua inspiratie.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:41 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ah thnx voor de tip, zal eens kijken voor de naturel dan. Ik houd wel van vanille, heb nu de Alpro, maar die is wel duurder dan die van de Aldi. Dus daar maar eens heen.
Inmiddels al bijna 3 weken op weg met mn challenge en het gaat nog steeds prima
Ontdek echt allemaal lekkere nieuwe recepten, waardoor ik ook weer echt meer plezier in koken heb gekregen. Vond voor alleen mezelf koken na mn scheiding niet echt leuk, maar nu krijg ik er wel weer plezier in
Mexicaanse bonensalade met tortilla chips
[ afbeelding ]
Krieltjessalade met groentenballetjes
[ afbeelding ]
Groenten met rijst en cashewnoten ( eet ook veel rode curry's, dat was sowieso al 1 van mn lievelingsgerechten)
[ afbeelding ]
Dankje, graag gedaanquote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:55 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Wat een leuke foto’s! Die helpen mij ook qua inspiratie.
Dank je daarvoor.
voor de liefhebbers van sojayoghurt: deze week bij Plus Alpro yoghurt in de aanbieding voor 1 euro (zowel de bekers als de pakken mild&creamy)quote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:46 schreef DeLuna het volgende:
Ik heb de sojayoghurt van de Aldi ook gekocht maar ik moet hem nog proberen. Ben benieuwd.
quote:Vivera neemt 100% plantaardige biefstuk als eerste ter wereld in productie
Britse supermarktketen Tesco heeft wereldprimeur primeur met verkoop vanaf 21 mei a.s.
Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Vivera introduceert het product vanaf 21 mei a.s. in de Britse supermarktketen Tesco. Het bedrijf verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te produceren. Met een weekproductie van meer dan 1 miljoen vleesvervangende producten is Vivera een van de drie grootste producenten in Europa. Vanaf juni 2018 is de plantaardige biefstuk ook in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar.
Britse supermarktketen Tesco heeft wereldwijde primeur
Als eerste supermarkt ter wereld verkoopt de Britse keten Tesco (de grootste supermarktketen in Europa) de 100% plantaardige biefstuk vanaf 21 mei 2018 in ruim 400 supermarkten. In juni 2018 volgen diverse grote supermarktketens in Nederland en vanaf de 2e helft van 2018 zal Vivera het product ook in andere landen in Europa gaan verkopen, te beginnen met de Duitse, Franse en Italiaanse markt. Bij de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Dit maakt dat zowel vegetariërs, veganisten en flexitariërs van de producten kunnen genieten.
Gert Jan Gombert van Vivera: ‘Een grote groep vegetariërs, veganisten en flexitariërs heeft al vele jaren enorme interesse in een dergelijk product. Met de doorbraak van grootschalige productie kan een grote groep consumenten genieten van dit zeer smaakvolle plantaardige product. De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk en wij zijn ervan overtuigd dat het in een grote behoefte voorziet. Het is van groot belang dat we minder vlees eten, zowel voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en voor onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren.’
Officiële presentatie
Op 29 en 30 mei 2018 zal Vivera de plantaardige biefstuk officieel presenteren op de PLMA beurs in de RAI Amsterdam.
Grootschalige productie van plantaardige biefstuk belangrijk
De ontwikkeling van plantaardige biefstuk past in de ontwikkeling van gezonde en kwalitatief hoogwaardige vleesvervangende producten. De interesse van consumenten in gezondere en duurzamere voeding neemt in grote delen van Europa sterk toe. Zo eet inmiddels 2/3 van de Nederlanders een dag of meer per week geen vlees meer. Volgens de FAO (Food and Agriculture Organization van de VN) zal de wereldconsumptie bij onveranderd beleid verdubbelen in 2050. De productie van plantaardige voeding biedt aanzienlijke voordelen als gevolg van een veel lagere milieubelasting en druk op schaarse hulpmiddelen als landbouwgrond en water.
In zo'n geval zou ik voor mijn eigen lunch gaan zorgen. Veganistisch eten is gewoon best moeilijk en eigenlijk vind ik ook dat je daar anderen niet teveel mee lastig moet vallen.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 10:33 schreef maniack28 het volgende:
Bijna volledig vegan nu, alleen wel klaar met dat gezeik op werk. Mijn baas eet geen melkproducten want lactoseintolerant en daar doet niemand moeilijk over, maar als ik geen boter met vis en melk wil of geen salade met ei dan ben ik moeilijk....
Frustrerend... zeker de stap naar vegan. (Even voor de context, we kopen lunch voor iedereen).
Ik vind het wel meevallen, brood kan gewoon vegan, een kuipje boter kan ook van soja en broodbeleg voor op een vegan sandwich (pindakaas, chocopasta, humus, avocado, courgette, aubergine, tomaat, komkommer) kan ook gewoon gegeten worden door mensen die niet vegan zijn.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 10:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
In zo'n geval zou ik voor mijn eigen lunch gaan zorgen. Veganistisch eten is gewoon best moeilijk en eigenlijk vind ik ook dat je daar anderen niet teveel mee lastig moet vallen.
Chocopasta: melk.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 11:30 schreef maniack28 het volgende:
[..]
Ik vind het wel meevallen, brood kan gewoon vegan, een kuipje boter kan ook van soja en broodbeleg voor op een vegan sandwich (pindakaas, chocopasta, humus, avocado, courgette, aubergine, tomaat, komkommer) kan ook gewoon gegeten worden door mensen die niet vegan zijn.
Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij eet maar ik vind het persoonlijk van de zotte dat er 4 verschillende worstsoorten op tafel liggen en een bakje humus dan teveel geraagd is (of meteen leeg is omdat iedereen het zo lekker vind).
En voor mijn baas kopen we wel brood zonder melk en eet hij bepaalde melkproducten niet en daar doet men niet moeilijk over. Het kan dus wel
Ik ga het volgende week wel even vragen, maar buiten het feit dat we wel of niet een lunch delen zijn de reacties vooral irritant. Dat was met vegetarisch al zo, maar met vegan zal dat nog wel erger worden..
Er is gewoon vegan pasta, die de baas dan ook kan eten want er zit geen melk in. En ik zeg niet dat iedereen hetzelfde moet eten. Ik zeg alleen dat er in een vleesdieet ook ruimte is voor groente en dat we die prima kunnen aanschaffen om samen van te eten. Waarom verwar je een carnivoor met het niet eten van groente?quote:Op zaterdag 19 mei 2018 12:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Chocopasta: melk.
Dus de rest heeft maar rekening te houden met jou ipv jij met de rest?
Wat maakt jou zo speciaal dan? Als jij zo speciaal wil eten, moet je het zelf regelen ipv van een ander alles verwachten. Lekkere denkfout.
Of je collega's zeggen eigenlijk non verbaal tegen je: 'ga weg'.
Altijd goed om de zaken 3 maanden vooruit te plannen! Mijn eigen agendatechnische vaardigheden laten wat dat betreft een beetje te wensen over.quote:Op donderdag 31 mei 2018 15:03 schreef pussycatdoll het volgende:
Hallo,
Mijn vriendin en ik worden vanaf 5 september ook vegetarisch (vanuit milieuoverwegingen).
Ben erg gemotiveerd om het te doen dus wil het dan ook vooral goed doen!quote:Op donderdag 31 mei 2018 15:07 schreef thabit het volgende:
[..]
Altijd goed om de zaken 3 maanden vooruit te plannen! Mijn eigen agendatechnische vaardigheden laten wat dat betreft een beetje te wensen over.
Suppleren.quote:Op donderdag 31 mei 2018 15:03 schreef pussycatdoll het volgende:
Hallo,
Mijn vriendin en ik worden vanaf 5 september ook vegetarisch (vanuit milieuoverwegingen). Ikzelf word een ovo-vegetarier en zij wordt een lacto-ovo-vegetarier.
We hebben al veel onderzoek gedaan alleen nu zit ikzelf dus met het B12 probleem. Technisch gezien haal ik B12 vitaminen nog steeds uit eieren, maar ik wil dus eigenlijk ook niet zoveel eieren eten. Nu las ik dus dat je lever ongeveer voor 3 jaar aan B12 vitaminen heeft opgeslagen, dus dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Nu is mijn vraag dus; is het voldoende om af en toe (2 á 3 keer per week) eieren te eten of moet ik daarnaast nog supplementen slikken? Kon verder niet echt een plantaardige vervanger voor B12 vinden of zie ik wat over het hoofd?
Verder iemand nog ideeën/suggesties wat ik het best qua doen? Wat zijn veelvoorkomende beginnersfouten etc.?
Top dankje! Ja snap ik! Ik wil ook graag de impact op m´n lichaam zien/ervaren en dus m´n lichaam de tijd geven zich aan te passen (had gelezen dat als je je dieet gaat veranderen het 3 maand duurt voordat je alle voordelen ervaart). Aangezien we een maand op vakantie ga waaronder naar familie in Griekenland kan ik me dus niet 3 maanden strikt aan dit dieet houden. Vandaar dat we ervoor gekozen heb om het na mijn vakantie te doen! Maar dit geeft ons genoeg tijd om te experimenteren met gerechten, alles goed uit te zoeken etc.quote:Op donderdag 31 mei 2018 16:33 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Suppleren.
Ofwel, gewoon een b12 pilletje nemen.
Waarom je zo lang plant en niet gewoon begint om stapgewijs de boel weg te laten is mij een raadsel eigenlijk.
en de smaak?quote:Op zaterdag 23 juni 2018 17:54 schreef LPFAN het volgende:
Net de biefstuk geprobeerd van Vivera. Verrassend lekker! Structuur lijkt behoorlijk op echte biefstuk. Ga het zeker vaker kopen.
Hij is lekker he! Ik vond het wel bizar dat hij een soort van 'bloedde'.quote:Op zaterdag 23 juni 2018 17:54 schreef LPFAN het volgende:
Net de biefstuk geprobeerd van Vivera. Verrassend lekker! Structuur lijkt behoorlijk op echte biefstuk. Ga het zeker vaker kopen.
Heeft ook wel wat weg van echte biefstuk.quote:
haha ja, vond hem echt vlezig aan voelen toen ik hem in de pan legde. Bizar! En ja hij is echt heel lekker. Alleen wel jammer dat een pakje 3.50 kost. Had hem nu gekocht bij Coop, die had hem in de aanbieding met 50% korting.quote:Op zaterdag 23 juni 2018 19:22 schreef MissLuna het volgende:
[..]
Hij is lekker he! Ik vond het wel bizar dat hij een soort van 'bloedde'.
Ik haal gewoon pure chocopasta hier in de super zit geen melk in.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 12:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Chocopasta: melk.
Dus de rest heeft maar rekening te houden met jou ipv jij met de rest?
Wat maakt jou zo speciaal dan? Als jij zo speciaal wil eten, moet je het zelf regelen ipv van een ander alles verwachten. Lekkere denkfout.
Of je collega's zeggen eigenlijk non verbaal tegen je: 'ga weg'.
https://www.vivera.com/nl/product/vivera-biefstukcquote:Op zaterdag 23 juni 2018 20:16 schreef Prego het volgende:
Kun je iets zeggen over de ingrediënten? Ik ben daar heel benieuwd naar.
dank jequote:Op zaterdag 23 juni 2018 20:21 schreef LPFAN het volgende:
[..]
https://www.vivera.com/nl/product/vivera-biefstukc
Die visburgers wil ik ook nog proberen idd, hoe smaken die?quote:Op zaterdag 23 juni 2018 20:42 schreef Lotteh het volgende:
Ik heb ook de biefstukc van Vivera geprobeerd. Vond hem erg lekker(qua smaak echt vlezig) maar de structuur niet echt als biefstuk. Niet dat ik dat erg vind trouwens. Ben ook blij dat ze de visburgers van Vivera ook hebben bij de Albert Heijn, daar ben ik echt fan van.
Ik vind het een lekkere afwisseling van andere burgers. Lichte visamaak, maar wel een goede wat grovere vis-achfige structuur.quote:Op zaterdag 23 juni 2018 20:55 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Die visburgers wil ik ook nog proberen idd, hoe smaken die?
Oh dat klinkt goed ja! Zeker even een keer uitproberen!quote:Op maandag 25 juni 2018 18:49 schreef Lotteh het volgende:
[..]
Ik vind het een lekkere afwisseling van andere burgers. Lichte visamaak, maar wel een goede wat grovere vis-achfige structuur.
Lekker op een broodje met wat zelfgemaakte remouladesaus of, wat wij de laatste tijd vaak doen, een soort vistaco's. Witte kool en paprika roerbakken met komijn en gerookte paprika, visburgers bakken en in reepjes snijden en dan taco's ermee vullen. Avocado erbij en een sausje van (vegan) mayo, sojayoghurt, mosterd, dille en limoen sap. Heerlijk.
Zulke ervaringen mogen wat mij betreft zeker gedeeld worden. Wat tof!quote:Op dinsdag 26 juni 2018 09:43 schreef Candaasje het volgende:
Ik vind de visburgers van SoFine lekkerder, maar goed, ik heb/had ook een 'guilty pleasure' voor Iglo vissticks, dus misschien geen recht van spreken
Afgelopen weekend de bruiloft van goede vrienden gehad. Er waren redelijk wat vegetariërs en ook enkele (semi)veganisten, waar voor beide groepen menu's waren geregeld. Supertof, en het was echt heerlijk! Niks geen bakje rauwkost, maar echt heel lekkere gerechten (Ik ben alleen niet zo goed in de ingrediënten herkennen in een gerecht, en op de website staat alleen het vegetarische menu en dat verschilt nog behoorlijk van het veganistische menu. Maar het voorgerecht was iets met paddenstoelen, bietjes, kappertjes, chips van zoete aardappel en nog wat ingrediënten ( ), het hoofdgerecht was een heerlijke risotto met walnoten en heel lekker klaargemaakte gegrilde courgettes, en het dessert bestond uit aardbeien, blauwe bessen en iets van aardbeienmousse/saus. ). 's Avonds op het einde van het feest kwam de bediening ook nog speciaal naar mij en mijn vriend toe met patat zonder mayo, hoefden we niet eens aan te geven.
Dat was dus echt een heel fijne ervaring, mag ook wel eens gedeeld worden toch? Ik denk dat mijn vriend en ik nog wel eens teruggaan voor een romantisch diner . (Residence Rhenen, voor wie het wil weten)
Het vegetarische menu staat wel op de website, voor een veganistisch menu zou je denk ik even van tevoren moeten bellen.quote:Op dinsdag 26 juni 2018 10:26 schreef Helsinki het volgende:
Leuke ervaring hierboven bij Residence! Rhenen is in de buurt, dus eens even checken .
Door producten te eten waar ijzer in zit of aan toe is gevoegd. Ijzer zit niet alleen in vlees. Maar ook in volkorenbrood, volkorenpasta, noten, gedroogd fruit (zoals rozijnen, abrikozen, appel, tutti frutti) en peulvruchten (zoals bruine bonen en linzen).quote:
Je hebt nog 2 dagen. Gaat het lukken met de deadline?quote:Op donderdag 31 mei 2018 15:03 schreef pussycatdoll het volgende:
Hallo,
Mijn vriendin en ik worden vanaf 5 september ook vegetarisch (vanuit milieuoverwegingen). Ikzelf word een ovo-vegetarier en zij wordt een lacto-ovo-vegetarier.
We hebben al veel onderzoek gedaan alleen nu zit ikzelf dus met het B12 probleem. Technisch gezien haal ik B12 vitaminen nog steeds uit eieren, maar ik wil dus eigenlijk ook niet zoveel eieren eten. Nu las ik dus dat je lever ongeveer voor 3 jaar aan B12 vitaminen heeft opgeslagen, dus dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Nu is mijn vraag dus; is het voldoende om af en toe (2 á 3 keer per week) eieren te eten of moet ik daarnaast nog supplementen slikken? Kon verder niet echt een plantaardige vervanger voor B12 vinden of zie ik wat over het hoofd?
Verder iemand nog ideeën/suggesties wat ik het best qua doen? Wat zijn veelvoorkomende beginnersfouten etc.?
In het wit van een ei schijnt redelijk wat eiwit te zitten.quote:Op maandag 3 september 2018 09:29 schreef Black_Baron het volgende:
Wat gebruik je als je redelijk wat eiwit wil eten?
Denk aan kipfilet 20 gram eiwit per 100 gram.
Wat is een goed vegetarisch alternatief?
Waarvoor heb je het nodig? Echt voor (top)sport bv, of denk je meer nodig te hebben dan je werkelijk nodig hebt?quote:Op maandag 3 september 2018 09:29 schreef Black_Baron het volgende:
Wat gebruik je als je redelijk wat eiwit wil eten?
Denk aan kipfilet 20 gram eiwit per 100 gram.
Wat is een goed vegetarisch alternatief?
Dank voor je antwoord.quote:Op maandag 3 september 2018 10:54 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Waarvoor heb je het nodig? Echt voor (top)sport bv, of denk je meer nodig te hebben dan je werkelijk nodig hebt?
Hoe dan ook, de meeste eiwitten in plantaardig voedsel zijn minder goed opneembaar als in bv vlees. Je hebt als vegetarier (zonder topsport) dus meer intake van eiwitten via die weg nodig. Als vega die geen zeer intensieve sport/training doet heb je zat aan 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht, als wel iintensief sporter heb je een 1,5/1,6 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig.
Sojabonen en bv lupinebonen zijn heel rijk aan eiwitten, 100 gram tempeh levert bv 12 gram eiwit.
Verder vooral noten, zaden, bonen, erwten, granen en linzen. Dat zijn de meest rijke plantaardig bronnen voor eiwitten. Linzen leveren bv 6.5 gram eiwit op 100 gram, amandelen zelfs 22 gram per 100 gram (maar noten zijn ook vetmakers, leun daar dus niet teveel op).
Havermout is ook vrij rijk aan eiwitten en zou eigenlijk powerfood moeten heten ipv al die dure dingen van ver weg. Havermout levert erg veel voedingswaarde. Daar mag je wel een eind op leunen.
Maar ook uit andere zaken kunnen een bijdrage leveren. Champignons bv leveren een 4 gram eiwit per 100 gram.
Als laatste heb je natuurlijk ook nog zuivel en eieren als vegetarier en zijn er voor bv extremen zoals (vergaande) bodybuilding vegetarische supplementen op allerlei gebieden inc eiwitten.
Hey! Jazeker! We zijn eigenlijk al begonnen! Een weekje nu al en gaat me eigenlijk makkelijk af! Het grootste gedeelte eet ik zelfs veganistisch. Denk wel dat ik niet consequent ovo-vegetarier word aangezien ik het toch (voor nu) te moeilijk vind om van bepaalde kazen af te blijven .quote:Op maandag 3 september 2018 10:04 schreef thabit het volgende:
[..]
Je hebt nog 2 dagen. Gaat het lukken met de deadline?
Linzen, hennepzaad, bonen, kikkererwten, noten, pinda's. Tofu, tempeh, seitan. Eieren, zuivel.quote:Op maandag 3 september 2018 09:29 schreef Black_Baron het volgende:
Wat gebruik je als je redelijk wat eiwit wil eten?
Denk aan kipfilet 20 gram eiwit per 100 gram.
Wat is een goed vegetarisch alternatief?
Bedankt Veel van de producten die je opnoemt, eet ik dan weer niet omdat daar relatief veel koolhydraten inzitten. En ik ben van de club met versie 2 dus ik moet op die carbs letten. Maar ik ga eens zoeken naar noten met ijzer en naar verrijkte vleesvervangersquote:Op maandag 3 september 2018 08:29 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Door producten te eten waar ijzer in zit of aan toe is gevoegd. Ijzer zit niet alleen in vlees. Maar ook in volkorenbrood, volkorenpasta, noten, gedroogd fruit (zoals rozijnen, abrikozen, appel, tutti frutti) en peulvruchten (zoals bruine bonen en linzen).
Gedroogd fruit eet ik niet omdat ik diabetes type1 heb en in gedroogd fruit erg veel suiker zit vergeleken met gewoon fruit. Maar volkoren producten, noten en peulvruchten eet ik wel veel. Ik eet niet veel vleesvervangers, maar daar is vaak vitamine B12 en ijzer aan toegevoegd.
Als vegetariër hoef je geen tekorten op te lopen als je gewoon gevarieerd eet. Alleen vitamine B12 moet je wel echt bijslikken, dat is niet uit plantaardig voedsel te halen.
Nee ik vind hem echt walgelijk duur.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 19:56 schreef Aether het volgende:
Heeft iemand de Unox vega rookworst al geprobeerd?
Is sinds deze maand te koop.
https://www.unox.nl/producten/vegetarische-rookworst/
Yup en hij is erg lekker. Hij lijkt in de verste verte qua uiterlijk niet op een echte rookworst maar heeft zeker de bite en de smaak. Vriendin en ik zijn enthousiast iig.quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 19:56 schreef Aether het volgende:
Heeft iemand de Unox vega rookworst al geprobeerd?
Is sinds deze maand te koop.
https://www.unox.nl/producten/vegetarische-rookworst/
Vrijwel 2x zo duur inderdaad (¤8/kg vs ¤15,50/kg).quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 21:54 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Nee ik vind hem echt walgelijk duur.
vind ik ookquote:Op woensdag 10 oktober 2018 18:45 schreef MissLuna het volgende:
Deze is lekkerder; https://www.devegetarisch(...)atie-over/roockworst
O duh. Ik had het over die van de vegaslager Niet door dat Unox er ook een had.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 22:48 schreef FANN het volgende:
[..]
vind ik ook
Die van Unox vind ik niet lekker
oh..... oké... had ik heb zeker niet goed gelezen.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 09:08 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
O duh. Ik had het over die van de vegaslager Niet door dat Unox er ook een had.
Waar heb je die vandaan?quote:Op woensdag 17 oktober 2018 07:13 schreef FANN het volgende:
Deze is lekker........
[ afbeelding ]
Gisteren voor het eerst geprobeerd.....
weet ik niet, maar ik ben er vrij recent achter gekomen hoe je tofu zo kunt bereiden dat het echt lekker is (misschien ben ik de enige die het al jaren liep te proberen en iedere keer moest constateren dat tofu ronduit smerig smaakt, maar goed)quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:45 schreef Trashcanman het volgende:
Komen hier wel eens kooktips en aanrader van recepten voorbij? Wil wat vaker vegetarisch eten.
Van de week eens kijkenquote:
Hier zijn heerlijke receptenquote:Op maandag 29 oktober 2018 18:45 schreef Trashcanman het volgende:
Komen hier wel eens kooktips en aanrader van recepten voorbij? Wil wat vaker vegetarisch eten.
Thanks voor de tip! Al paar lekkere dingen gezien jaquote:Op maandag 29 oktober 2018 20:27 schreef FANN het volgende:
[..]
Hier zijn heerlijke recepten
https://www.evavzw.be/recepten
Hier kan ik mij echt helemaal niks bij voorstellen, klinkt echt heel goor.quote:Op woensdag 17 oktober 2018 07:13 schreef FANN het volgende:
Deze is lekker........
[ afbeelding ]
Gisteren voor het eerst geprobeerd.....
ja... is écht een leuke website, je kan je ook ook inschrijven voor de gratis Nieuwsbrief danquote:Op maandag 29 oktober 2018 20:32 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Thanks voor de tip! Al paar lekkere dingen gezien ja
Net gedaan ja!quote:Op maandag 29 oktober 2018 20:34 schreef FANN het volgende:
[..]
ja... is écht een leuke website, je kan je ook ook inschrijven voor de gratis Nieuwsbrief dan
krijg je iedere donderdag een recept
Gezien mijn vorige posts sta ik waarschijnlijk bekend als vegabasher maar ik sta best open voor alternatieven noem het alleen geen vlees.quote:Op maandag 29 oktober 2018 19:53 schreef Trashcanman het volgende:
Heb nog nooit tofu klaar gemaakt dus dat deze kan ik best eens gaan klaar maken. Thanks!
Ik maak zelf vaak vega stamppotten en soepen als ik zonder vlees kook.
Mn doperwt-munt is goed te doen.
Heb ook niets met vega producten als vleesvervanger aanprijzen. Ik waardeer eten zoals het is.quote:Op maandag 29 oktober 2018 20:39 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Gezien mijn vorige posts sta ik waarschijnlijk bekend als vegabasher maar ik sta best open voor alternatieven noem het alleen geen vlees.
Tofu
In plakken snijden en met keukenrol het overtollige vocht verwijderen.
Daarna in blokjes krokant frituren in plantaardige olie.
Sausje van ketjap/pepers/verse koriander.
Voor mij is tofu geen vleesvervanger, maar een krokante buitenkant met een wat zachte weeïge binnenkant dat makkelijk andere smaken aanneemt is een veelzijdig product met veel mogelijkheden.
Cool ga ik eens inspiratie in opdoen, thanks.quote:Op maandag 29 oktober 2018 20:27 schreef FANN het volgende:
[..]
Hier zijn heerlijke recepten
https://www.evavzw.be/recepten
Heb ook niets met vega producten als vleesvervanger aanprijzen. Ik waardeer eten of verafschuw zoals het is.quote:Op maandag 29 oktober 2018 20:55 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Heb ook niets met vega producten als vleesvervanger aanprijzen. Ik waardeer eten zoals het is.
Graag Gedaan!quote:Op maandag 29 oktober 2018 20:55 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Cool ga ik eens inspiratie in opdoen, thanks.
Ik dacht aan jou toen ik zat te eten ......quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 1% gewijzigd door FANN op 30-10-2018 22:01:19 ]
quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 21:54 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik dacht aan jou toen ik zat te eten ......
maar dit is lekker.....
aardappelgratin, courgette, zoete aardappel, bosuitje en room
[ afbeelding ]
en een glaasje Rosé
van de Lidl
Niet duur en lekker snel snel klaar.... als je van die dagen hebt...
als je begrijpt wat ik bedoel....HahaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar klinkt wel erg lekker ja! Morgen eens kijken of de Lidl dat hier ook heeft.Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
Was lekkerquote:Op dinsdag 30 oktober 2018 22:11 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Haha
Maar klinkt wel erg lekker ja! Morgen eens kijken of de Lidl dat hier ook heeft.
quote:
Ja! Leuk dat het geslaagd is!quote:Op donderdag 22 november 2018 14:48 schreef FANN het volgende:
Een probeerseltje.....
Een AvocadoOmelet met tomaat...
En dat is dus érg lekker!
Volgende keer doe ik ook de tomaat in de blender en dan doe ik er plakjes kaas
overheen.
Nodig...
2 sneetjes brood
1 kleine avocado
2 eieren
2 kleine tomaatjes
Peper en zout
zo ziet een avocado eruit als je uit de blender haalt.
[ afbeelding ]
En dan lijkt het gewoon op een omelet of een pannenkoek....
[ afbeelding ]
En dan doe je het op je brood...
[ afbeelding ]
Simpel!
en érrug lekker
quote:
Ja was écht lekkerquote:Op donderdag 22 november 2018 19:13 schreef Bleie het volgende:
Klinkt goed, FANN.
Wij hadden vanavond de vegetarische rookworst van Unox. Vond hem goed te eten. Stuk lekkerder dan die van Garden Gourmet die we ook weleens gehad hebben.
Vegetarische kroepoek?quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:20 schreef FANN het volgende:
Vegetarische Nasi is klaar........
geen eitje vandaag want gisteren heb ik al 2 eieren gegeten met de avocado/omelet,
wel saté saus, kroepoek en augurken....
Ik ken iemand die dit geprobeerd heeft, zijn piemel viel eraf en zit nu na een mislukte zelfmoordpoging in het gesticht.quote:Op vrijdag 23 november 2018 19:02 schreef Aether het volgende:
Heeft iemand de knakwortel al geprobeerd?
https://knakwortel.nl
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:
quote:Op vrijdag 23 november 2018 20:50 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Ik ken iemand die dit geprobeerd heeft, zijn piemel viel eraf en zit nu na een mislukte zelfmoordpoging in het gesticht.
toevallig wel.... cassave kroepoek, maar soms is het ook wel eens ''gewone'' kroepoek...quote:
ik had dan andere....quote:
quote:Op vrijdag 23 november 2018 20:50 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Ik ken iemand die dit geprobeerd heeft, zijn piemel viel eraf en zit nu na een mislukte zelfmoordpoging in het gesticht.
maar was het ook lekker?quote:Op vrijdag 23 november 2018 19:02 schreef Aether het volgende:
Heeft iemand de knakwortel al geprobeerd?
https://knakwortel.nl
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat is niet echt om te lachenquote:
ik zal het niet meer doenquote:Op vrijdag 23 november 2018 21:50 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Dat is niet echt om te lachen
Het is echt een heel triest verhaal over een man en zijn vegaworstquote:
quote:Op vrijdag 23 november 2018 19:02 schreef Aether het volgende:
Heeft iemand de knakwortel al geprobeerd?
https://knakwortel.nl
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ken het niet.... maar ziet er goed uitquote:Op vrijdag 23 november 2018 23:55 schreef Halimede het volgende:
https://www.avantgardevegan.com/recipes/lasagne/
Kent hier iemand Avantgarde Vegan op Youtube? Ik volg hem al een tijdje, maar zijn recepten zijn vaak te uitbundig voor een lui iemand zoals ik. Dit ziet er allerdings echt vies lekker uit, volgende week maar eens proberen!
die klein hamburgertjes van AH zijn érg lekkerquote:Op maandag 26 november 2018 14:00 schreef Tourniquet het volgende:
Nieuwe producten van de Vegetarische Slager in het diepvriesvak bij de AH:
[ afbeelding ]
Accept Gyros is wel heel slecht hoor.
Oehhh benieuwd, binnekort maar is uitproberen.quote:Op maandag 26 november 2018 14:00 schreef Tourniquet het volgende:
Nieuwe producten van de Vegetarische Slager in het diepvriesvak bij de AH:
[ afbeelding ]
Accept Gyros is wel heel slecht hoor.
De Garden Gourmet gegrilde stukjes of wokblokjes ook, even laten marineren in de ketjap.quote:Op maandag 26 november 2018 14:09 schreef FANN het volgende:
[..]
die klein hamburgertjes van AH zijn érg lekker
en vast iets goedkoper......
dit lijkt me net wat te makkelijk om zelf te maken ipv die troep in een vervuilende verpakking te kopen.quote:Op vrijdag 23 november 2018 19:02 schreef Aether het volgende:
Heeft iemand de knakwortel al geprobeerd?
https://knakwortel.nl
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 30 november 2018 16:51 schreef Halimede het volgende:
Aanrader: De smeerleverworst van Kips
Waar is die te koop?quote:Op zondag 2 december 2018 16:33 schreef FANN het volgende:
[..]
deze!
[ afbeelding ]
maar er zijn héél veel soorten......
http://nl.tartex.com/assortiment/vegetarische-pate/
Ja dat is een probleem, AH verkocht het altijd, maar nu niet meer, gelukkigquote:
Ik zal eens op zoek!quote:Op zondag 2 december 2018 21:03 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja dat is een probleem, AH verkocht het altijd, maar nu niet meer, gelukkig
hebben wij een gezondheidswinkel en die verkoopt het gelukkig ook.
https://www.boventy.nl/winkels/g-w-gezondheidswinkel-amsterdam
maar ze hebben een eigen website https://www.gezondheidswinkelamsterdam.nl/
je kan het daar wel online kopen, maar dat zal wel duur zijn denk ik dus ik hoop dat
jij ook ergens in je woonplaats een bio winkel of gezondheidswinkel hebt, dus
ik denk dat je dan even gaan zoeken....
maar het is érg lekker, dus ik hoop dat je het ergens kan krijgen bij jou....
quote:Op zondag 2 december 2018 21:48 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik vind die Kips dingen wél lekker!
Ik ookquote:Op zondag 2 december 2018 21:48 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik vind die Kips dingen wél lekker!
Ik ook, de pathé gaat hier met bakken per week doorheenquote:Op zondag 2 december 2018 21:48 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik vind die Kips dingen wél lekker!
Dan woon je vlak bij mij. Ik kom daar eigenlijk zelden, maar zal deze eens proberen.quote:Op zondag 2 december 2018 21:03 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja dat is een probleem, AH verkocht het altijd, maar nu niet meer, gelukkig
hebben wij een gezondheidswinkel en die verkoopt het gelukkig ook.
https://www.boventy.nl/winkels/g-w-gezondheidswinkel-amsterdam
maar ze hebben een eigen website https://www.gezondheidswinkelamsterdam.nl/
je kan het daar wel online kopen, maar dat zal wel duur zijn denk ik dus ik hoop dat
jij ook ergens in je woonplaats een bio winkel of gezondheidswinkel hebt, dus
ik denk dat je dan even gaan zoeken....
maar het is érg lekker, dus ik hoop dat je het ergens kan krijgen bij jou....
quote:Op maandag 3 december 2018 07:37 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dan woon je vlak bij mij. Ik kom daar eigenlijk zelden, maar zal deze eens proberen.
quote:Op woensdag 19 december 2018 21:20 schreef Tourniquet het volgende:
De Vegetarische Slager is overgenomen door Unilever. Ik weet nog niet of ik dat nu goed of slecht nieuws vind.
https://www.unilever.nl/n(...)an-samen-verder.html
https://nos.nl/l/2264231
Ik denk dat dat helemaal geen goed idee is voor het merk. Ik vind Unilever nou niet bekend staan om z’n eerlijke gezonde producten.quote:Op woensdag 19 december 2018 21:20 schreef Tourniquet het volgende:
De Vegetarische Slager is overgenomen door Unilever. Ik weet nog niet of ik dat nu goed of slecht nieuws vind.
https://www.unilever.nl/n(...)an-samen-verder.html
https://nos.nl/l/2264231
Zelfde gevoel hier. Maar eens in de gaten houdenquote:Op donderdag 20 december 2018 06:30 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Ik denk dat dat helemaal geen goed idee is voor het merk. Ik vind Unilever nou niet bekend staan om z’n eerlijke gezonde producten.
Er is blijkbaar geld te verdienen aan de vegatarisch/vegan. Dat zit binnen de kortste keren vol met nog meer troep.quote:Op donderdag 20 december 2018 07:50 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Zelfde gevoel hier. Maar eens in de gaten houden
Nou ja, daar ben ik dus bang voor. Dat er a la Unilever van alles bij gemikt gaat worden.quote:Op donderdag 20 december 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Er is blijkbaar geld te verdienen aan de vegatarisch/vegan. Dat zit binnen de kortste keren vol met nog meer troep.
Volgens mij staan de vervangers al niet echt bekend om hun gezonde keuze.
Die snijworst is wel echt the bombquote:Op donderdag 20 december 2018 13:33 schreef Guppyfriend het volgende:
Het feit dat Kips bijvoorbeeld nu ook vegan producten maakt, is op zich al een revolutie te noemen
Nog nooit gezien, liggen die bij de rest van de worsten?quote:Op donderdag 20 december 2018 15:21 schreef Poes. het volgende:
[..]
Die snijworst is wel echt the bomb
Deze week voor 99ct (net als alle andere vega varianten) in de bonus bij de AH.
Maar dan zou het hele merkeigene van de Vegetarische Slager toch wegvallen? Lijkt me sterk dat ze dat doen Je neemt een bedrijf/merk vaak toch juist over om dat merk uit te bouwen en een sterker merk van te maken? Dan zou je toch juist hun idealen over moeten nemen/sterk moeten houden?quote:Op donderdag 20 december 2018 13:27 schreef Candaasje het volgende:
Ik at producten van de Vegetarische Slager toch al niet vanwege de gezondheidswaarde, dus wat dat betreft maakt het me niet echt uit. Ik hoop alleen niet dat Unilever het bedrijf zo opslokt dat er geen idealen meer overblijven. (Want je kunt een hoop willen, maar als de aandeelhouders bepalen...dan houd het gewoon sneller op...)
Ja, gewoon bij de andere Kipsquote:Op donderdag 20 december 2018 15:38 schreef mstx het volgende:
[..]
Nog nooit gezien, liggen die bij de rest van de worsten?
Ok, van het weekend maar eens proberen danquote:Op donderdag 20 december 2018 15:45 schreef Poes. het volgende:
[..]
Ja, gewoon bij de andere Kips
https://www.ah.nl/bonus/week/51/segment/244540
Ja voor 99ct kan je je er geen buil aan vallen.quote:Op donderdag 20 december 2018 15:48 schreef mstx het volgende:
[..]
Ok, van het weekend maar eens proberen dan
Nou lijkt mij niks....quote:Op donderdag 20 december 2018 17:36 schreef Poes. het volgende:
De AH heeft zelfs een vega rollade
https://www.ah.nl/product(...)vegetarische-rollade
Ik zag hem met een 35% sticker, maar toch laten liggenquote:Op vrijdag 21 december 2018 07:36 schreef FANN het volgende:
[..]
Nou lijkt mij niks....
Maar als je het geproefd hebt en je het vind wil ik het wel weten...
maar wel eerlijk zijn..........
quote:Op vrijdag 21 december 2018 07:37 schreef Poes. het volgende:
[..]
Ik zag hem met een 35% sticker, maar toch laten liggen
Ik zie nu pas je reactie. Als ik hem nog tegenkom met een 35% stickert neem ik hem meequote:Op vrijdag 21 december 2018 21:39 schreef isax het volgende:
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
Wou hem graag halen maar de lokale appie heeft hem niet.quote:Op vrijdag 21 december 2018 21:39 schreef isax het volgende:
Ik ben erg kieskeurig kwa vega maar kan die rollade aanraden.
Dan neem je gewoon een ''normale'' Varkenquote:Op maandag 24 december 2018 11:03 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Wou hem graag halen maar de lokale appie heeft hem niet.
Ja dat is schrikken !quote:Op maandag 24 december 2018 22:35 schreef Poes. het volgende:
Ik had vrijdag voor het eerst in 14 (!!!) jaar vlees in m'n mond (Afgezien van m'n ex-en hihaho )
Kerstontbijt op school, nam een appelflap, brak hem door midden, checkte de rozijnen, good to go. Niet dus. Was het gevuld met gehakt.
Godzijdank niet doorgeslikt, bah.
Nou het leek dus écht op zo'n driehoekje appelflap. Toen ik hem openmaakte DACHT ik rozijnen te zien. Na 1 hap wist ik beterquote:Op maandag 24 december 2018 22:42 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja dat is schrikken !
Maar écht een appelflap met gehakt?
dat lijkt me héeeeeeeeeeeel goor.........
quote:Op maandag 24 december 2018 22:43 schreef Poes. het volgende:
[..]
Nou het leek dus écht op zo'n driehoekje appelflap. Toen ik hem openmaakte DACHT ik rozijnen te zien. Na 1 hap wist ik beter
Vorig jaar kerstdiner, was nog erger. Pikkedonker daar in het zaaltje, nergens stond bij wat het was. Heb wat koekjes gegeten toen
oh...........quote:Op maandag 24 december 2018 22:44 schreef Poes. het volgende:
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
Ja dat is echt kut.quote:
Bah!quote:Op maandag 24 december 2018 22:44 schreef Poes. het volgende:
Maar het was dus wel echt met roomboter bladerdeeg.
Jawel ;p maar met bladerdeeg vind ik het mehquote:Op maandag 24 december 2018 23:11 schreef FANN het volgende:
[..]
roomboter vind ik wel lekker maar jij dus niet?
quote:Op maandag 24 december 2018 23:13 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Jawel ;p maar met bladerdeeg vind ik het meh
Die vind ik ook veel lekkerder jaquote:Op maandag 24 december 2018 23:17 schreef FANN het volgende:
[..]
ah... een appelflap moet ook in deeg zijn
ik wil altijd die ouderwetse flappen.. niet die gore driehoekjes
deze......... met veeeeeeeel poedersuiker
[ afbeelding ]
Jij ook!quote:
oeh die ga ik van de week maken! ziet er echt heel lekker uit.quote:
Gekookte broccoli, zwarte olijven en zongedroogde tomaten is ook lekker.quote:Op zondag 20 januari 2019 16:02 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
oeh die ga ik van de week maken! ziet er echt heel lekker uit.
Als ik pasta pesto maak is het bijna hetzelfde op de avocado na & gaat er een bakje cherry tomaten door & rucola.
Lust niet zo heel graag olijven, maar de rest wel.quote:Op zondag 20 januari 2019 16:11 schreef Farenji het volgende:
[..]
Gekookte broccoli, zwarte olijven en zongedroogde tomaten is ook lekker.
alleen pijnpitten kan ik gewoon weglaten toch? Daar kan mijn maag niet zo goed tegenquote:Op zondag 20 januari 2019 15:15 schreef Aether het volgende:
Snel pastarecept met avocado.
1. Favoriete pasta koken (ik neem 100g p.p.)
2. Pijnboompitten roosteren
3. Avocado in blokjes (afhankelijk van de grootte neem ik er één per persoon)
4. Grana Padano in blokjes (zo'n 40 à 50 g p.p.)
5. Pesto (ongeveer 3 theelepels p.p.)
6. Alles mengen
[ afbeelding ]
En deze is inderdaad niet zo snel maar wel lekker denk ikquote:Op zondag 20 januari 2019 15:58 schreef Farenji het volgende:
Mijn favoriete pastarecept, niet zo snel maar wel heel erg lekker:
Voor 2 tot 3 porties:
1 ui, gesnipperd
Paar teentjes knoflook, gehakt
1 (of twee halve) rode / gele paprika in reepjes
1 flinke aubergine of een paar kleine, in plakjes of blokjes
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
Blaadjes van een aantal thijmtakjes
Paar glazen goede droge witte wijn
Blik gepelde tomaten
Verse basilicum
Potje kappertjes, uitgelekt
Peper en zout
Pasta naar keuze, bijv fusilli
Snij de champignons in plakjes. Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem (waar je ook een deksel voor hebt) en bak de champignons lichtbruin, niet te bruin. Als de champignons klaar zijn leg deze op een bord met wat keukenpapier.
Bak dan in dezelfde pan de aubergine aan in olie tot ie verkleurt en bijna gaar is. Haal uit de pan, zet ook apart op een bord met keukenpapier.
Smoor de gesnipperde ui in olie (wederom in dezelfde pan die je tussendoor echt niet hoeft af te wassen!) totdat de ui begint te verkleuren en doe er de knoflook bij. Doe de rode/gele paprika en de verse thijm erbij. Paar minuten aanbakken en dan afblussen met paar glazen witte wijn.
Laat de wijn gedeeltelijk verdampen en gooi er een blik gepelde tomaten bij incl het sap en prak de tomaten. Beetje zout erbij. Laat de saus met deksel op pan op laagste vuur een minuut of 15 zacht pruttelen. Paar keer beetje roeren.
Doe er dan de aubergine en champignons bij en laat pruttelen tot alles gaar is. Dan doe je er de uitgelekte kappertjes bij en helemaal aan het eind de verse basilicum, gekneusd en gescheurd. Peper en zout naar smaak.
Ondertussen heb je de pasta gekookt in water. De truuk is om het zo te timen dat de saus net klaar is als je de pasta afgiet want pasta neemt als het net uit het kookwater komt het beste de smaken op. Gooi de pasta dus meteen bij de saus, doorroeren en laat nog een minuutje doorkoken.
Serveren en genieten maar!
Deze moet ik 6 keer gaan lezen ben ik bang, maar ik heb de tijd!quote:Op zondag 20 januari 2019 16:39 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Mijn favo pasta gerecht is niet snel. Maak in grotere hoeveelheden en vries in.
Basis saus:
Ui
Rode peper (naar smaak, persoonlijke smaak is mild pittig)
Rode paprika
Ontvelde en van zaadlijsten ontdane tomaten (stuk of 4 flinke per ui/paprika)
Bosje italiaanse/spaanse kruiden naar smaak
Laurierblad
Bloem
Olijfolie.
Boullion
Witte wijn.
Bak de bloem gaar in de olijfolie, voeg ui, rode paprika en rode peper toe. Bak even aan en voeg de tomaat toe. Warm goed door en voeg wijn en boullion toe, bosje kruiden en laurierblad en laat op laag vuur een zekere anderhalf uur staan met gesloten deksel.
Toevoeging:
Pompoen
Ui
Knoflook
Wortel
Naar smaak rode of gele paprika (geel maakt het geheel wat zoeter)
Olijfolie
Zout
Halveer de pompoen en haal de zaden eruit (leg die apart). Leg met hele ui, hele bol knoflook en schone wortel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en route to.
Zet een uurtje in de oven of todat de pompoen zacht is en wat gebruind.
Ondertussen:
Pijnboompitten
Pompoenpitten
Tomaat
Bosui/lenteuit
Kaas naar smaak
Bak of gril de pitten en zet apart.
Snijd tomaat en bosui/lenteui en zet apart.
Snijd of rasp de kaas naar smaak en zet apart.
En verder:
Pasta naar smaak
Laat de basissaus ietsje en zachtjes inkoken. Voeg de pompoen, ui, parika, (uitgeknepen) knoflook en wortel toe aan de saus.
Kook de pasta terwijl alles even kennis maakt met elkaar. Haal bosje kruiden en laurierblad eruit. En kijk of er nog zout/peper nodig is naar smaak.
Pasta op bord, saus erover. Rauwe tomaat en bosui/lenteuit erover, pitjes en kaas erover en klaar is klara.
De rest van de saus in de vriezer. De volgende keer alleen pasta koken en saus opwarmen. Afmaken met wat lekkers erover (tomaat/bosui/pitjes, maar er kan vanalles op naar smaak).
Oh! dat is een goeie!quote:Op zondag 20 januari 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:
Wij aten deze vanavond. Hadden hem al eerder gehad, nu in de herhaling. Heerlijk!
https://www.hellofresh.nl(...)a487cc0c137482462e6/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |