abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 29 december 2017 @ 20:02:28 #26
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_176122584
quote:
7s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:17 schreef Farenji het volgende:
Ja, zullen we weer gewoon lekkere recepten posten? :Y)

Laatst heb ik weer eens bietenburgers gemaakt. Die lijken echt totaal niet op vlees en dat is ook de bedoeling. Wel heel erg lekker.

Voor zo'n 6 burgers:
- 2-3 verse bieten
- kopje havermout
- 1 klein uitje of sjalotje, heel fijn gesnipperd
- 1 ei
- ongeveer 100 gram feta kaas, verkruimeld
- peper
- garam masala kruidenmengsel

Yoghurt-bieslook saus:
- stevige volle yoghurt (bijv griekse)
- paar lepels mayonaise
- 1 of 2 knoflookteentjes, ongeschild in hun velletje
- bieslook, gehakt
- peper en zout
- beetje olijfolie

Voor erbij:
- paar sneetjes lekker (zuurdesem)brood
- avocado

Schil en rasp de bieten fijn. Vermeng ze met de havermout, gesnipperde ui, het ei en de feta. Doe er peper bij en wat garam masala. Meng alles goed en laat het even een half uurtje minimaal staan in de koelkast. Maak er dan burgertjes van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de knoflookteentjes ongeschild met wat olijfolie in een stukje alu-folie. Leg de burgers op een bakplaat met bakpapier, samen met het knoflookpakketje. Bak in 30-40 minuten gaar; de knoflook kun je er na zo'n 20 min wel uit halen.

De knoflook is als het goed is lekker zacht gepoft. Haal het uit het schilletje en vermeng met de yoghurt, mayo, gehakte bieslook, peper en zout en roer goed door elkaar.

Toast in een pan (of in de oven) het brood. Beleg met avocado, burger en lekker veel saus. :9
Ooh dit ga ik morgen maken O+ Ken je de bieterballen? Lijkt het daar op? Die heb ik op Mañana Mañana (tof festival in de Achterhoek) gegeten en die vond ik heerlijk!
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_176127769
Die verse bietjes, is dat vers vers rauw of vers uit de koeling voorgekookt?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_176154354
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 21:52 schreef Isabeau het volgende:
Die verse bietjes, is dat vers vers rauw of vers uit de koeling voorgekookt?
Nee, echt vers, ongekookt, met de aarde nog eraan bwvs.
pi_176232551
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 19:12 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
Het heeft even geduurd maar jullie OP is bijgewerkt :)
Spoilers!
pi_176299442
De vegetarische slager heeft 3 nieuwe kant en klaar maaltijden, 2 vega en 1 vegan.

Heeft een van jullie die al geprobeerd?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_176299624
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 12:40 schreef Aphrodyte het volgende:
De vegetarische slager heeft 3 nieuwe kant en klaar maaltijden, 2 vega en 1 vegan.

Heeft een van jullie die al geprobeerd?
Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.

Ik eet er lekker rodekool met appel bij, en kruimige pieperts. Het klassieke "aardappelen groente jus" is op z'n tijd ook wel eens lekker, alleen die jus mis ik dus nog. Ik ga wat proberen met langzaam gekaramelliseerde uien, wat bouillon, sojasaus, misschien wat tomatenpuree ofzo, kijken of dat lekker wordt.
pi_176300574
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 12:52 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.

Ik eet er lekker rodekool met appel bij, en kruimige pieperts. Het klassieke "aardappelen groente jus" is op z'n tijd ook wel eens lekker, alleen die jus mis ik dus nog. Ik ga wat proberen met langzaam gekaramelliseerde uien, wat bouillon, sojasaus, misschien wat tomatenpuree ofzo, kijken of dat lekker wordt.
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker! ^O^
Mon 'en!
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:37:30 #33
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176309966


Zijn jullie bekend met dit product? Ik eet nu de garlic en herbs variant redelijk vaak en moet zeggen dat ik het een van de lekkerste "kaas"spreads vind die ik tot nu toe gegeten heb _O_ .
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:38:45 #34
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176309999
Hun cheddar kaas in plakjes is overigens niet te vreten. De creme fresh ben ik nog nooit tegengekomen tho.
pi_176311198
Heeft iemand de vegan pizza gezien die Lidl nu in de aanbieding heeft? Is die echt vegan? Het vak is in mijn filiaal steeds leeg als ik er kom.
pi_176314231
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker! ^O^
I love Little Willies :9
pi_176314514
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker! ^O^
Inderdaad erg lekker!

De jus is ook erg goed gelukt maar dat kostte (zoals verwacht) wel veel tijd. Met uien goed karamelliseren ben je wel een uurtje kwijt, daarna heb ik er boter en bloem bijgedaan zodat ik een soort van roux kreeg en daarna (eigengemaakte) groentebouillon erbij, beetje inkoken en op smaak (en kleur) gebracht met wat donkere sojasaus en beetje peper. That's all. Smaakte verdomde lekker met de rodekool en aardappelen, beter dan veel vleesjus misschien wel, en zeker veel beter dan zooi van poeders uit zakjes. Denk dat je het ook wel veganistisch kan maken (met olie/margarine ipv boter) maar die boter vind ik toch wel wat toevoegen.
pi_176318703
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 21:21 schreef Hupje het volgende:
Heeft iemand de vegan pizza gezien die Lidl nu in de aanbieding heeft? Is die echt vegan? Het vak is in mijn filiaal steeds leeg als ik er kom.
Ja hij is echt vegan (Ik werk voor een vegan stichting en we hebben het gecheckt). Schijnt lekker te zijn, maar komt vooralsnog niet vast in t assortiment.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_176318715
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 20:37 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]

Zijn jullie bekend met dit product? Ik eet nu de garlic en herbs variant redelijk vaak en moet zeggen dat ik het een van de lekkerste "kaas"spreads vind die ik tot nu toe gegeten heb _O_ .
De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik :P)

Mijn favoriete vegan smeerkaas is Wilmersburger kruiden.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zaterdag 6 januari 2018 @ 10:25:25 #40
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176318817
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:16 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik :P)

Mijn favoriete vegan smeerkaas is Wilmersburger kruiden.


Deze? Waar haal je die?
  zaterdag 6 januari 2018 @ 10:33:55 #41
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176318921
Tijdje terug chocolade taart gemaakt met karamel vulling.



Had m'n standaard "puffy" korstdeeg gebruikt (1,5 cup bloem, 2 donkere suiker, 1/4 theelepel zout,
1/3 kop olie, 1/2 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels koud water) en als vulling zijde tofu met gesmolten chocolade.

De karamel saus/vulling had ik van anarchist kitchen afgekeken met kokosmelk uit blik en een shitload donkere suiker. Met dat recept lukte het me echter niet om een mooie stevige karamel te krijgen, deels omdat je door de donkere suiker al geen idee meer hebt wat de temperatuur van de suiker is (heb geen thermometer).

Daarna zelf geprobeerd door gewoon kristalsuiker te smelten en daar het vet van een blik kokosmelk bij te mikken. Werd wel iets beter van consistentie maar ook weer niet karamel vulling a like. Daarom zie je ook op de foto dat de karamelsaus er grotendeels uitgelopen is ;( .

Heeft een van jullie het gouden karamelsausvulling recept? :@
pi_176329181
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:25 schreef zeer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Deze? Waar haal je die?
Ik bestel m bij www.vmarkt.nl en koop het ook geregeld op events.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  Licht Ontvlambaar zaterdag 6 januari 2018 @ 22:25:40 #43
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176333768
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:33 schreef zeer het volgende:
Tijdje terug chocolade taart gemaakt met karamel vulling.

[ afbeelding ]

Had m'n standaard "puffy" korstdeeg gebruikt (1,5 cup bloem, 2 donkere suiker, 1/4 theelepel zout,
1/3 kop olie, 1/2 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels koud water) en als vulling zijde tofu met gesmolten chocolade.

De karamel saus/vulling had ik van anarchist kitchen afgekeken met kokosmelk uit blik en een shitload donkere suiker. Met dat recept lukte het me echter niet om een mooie stevige karamel te krijgen, deels omdat je door de donkere suiker al geen idee meer hebt wat de temperatuur van de suiker is (heb geen thermometer).

Daarna zelf geprobeerd door gewoon kristalsuiker te smelten en daar het vet van een blik kokosmelk bij te mikken. Werd wel iets beter van consistentie maar ook weer niet karamel vulling a like. Daarom zie je ook op de foto dat de karamelsaus er grotendeels uitgelopen is ;( .

Heeft een van jullie het gouden karamelsausvulling recept? :@
AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_176357315
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 22:25 schreef Sjeen het volgende:

[..]

AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?
Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.
Maar de AH huismerk plantenmargarine is, net zoals Wajang margarine van bij Jumbo, niet veganistisch door dierlijke vitamine D die toegevoegd is :')
  Licht Ontvlambaar zondag 7 januari 2018 @ 23:47:08 #45
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176357631
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 23:31 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.
Maar de AH huismerk plantenmargarine is, net zoals Wajang margarine van bij Jumbo, niet veganistisch door dierlijke vitamine D die toegevoegd is :')
ow :@ wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.
Kokosolie dan misschien?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_176383190
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 23:47 schreef Sjeen het volgende:

[..]

ow :@ wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.
Kokosolie dan misschien?
De :') was niet aan jou gericht hoor, maar aan AH en Jumbo die dieren in hun plantenmargarine stoppen :P
Voor koemelkallergie en lactoseintolerantie is het helemaal prima inderdaad (gelukkig)
pi_176384147
Ik heb gisteren bonen/champignon-burgers gemaakt, het was een eigen verzinsel maar het was best lekker, dus ik deel het recept even. Het lukt me zelf niet goed zonder ei, wel geprobeerd maar dan pakt het niet goed en valt de boel snel uit elkaar, dus dit is niet veganistisch.

Voor 4 burgers:

1 blikje bonenmix (bonduelle, 130 gram)
1 blikje tuinbonen (bonduelle, 130 gram)
1 fijn gesnipperd uitje
2-3 teentjes knoflook, gehakt
half bakje champignons, gehakt
1 biologisch 3-sterren ei
panko (japans paneermeel, gewoon paneermeel kan ook)
komijnpoeder
gemalen korianderzaad
gerookt paprikapoeder
wat olijfolie
zout, peper

Vermaal de bonen in een keukenmachine of blender, er mogen best wat grove stukjes in blijven.

Bak het uitje zachtjes aan in paar minuten, doe de knoflook erbij, daarna de champignons, peper erbij, en bak aan totdat het lichtbruin is. Laat een beetje afkoelen.

Doe de uien en champignons bij de vermalen bonen, samen met de kruiden en het ei, en wat olie om het smeuiger te maken. Je kan er evt ook mayo of ketchup bijdoen voor extra smaak/smeuigheid. Met kaas (bijv cheddar, feta) is ook best lekker denk ik. Kneed door elkaar en doe er steeds wat panko bij totdat je een "deeg" hebt dat enigszins stevig is. Niet te veel want dan wordt het weer te droog.

Leg het een half uur in de koelkast om op te stijven. Maak er platte burgers van, bestrooi ze evt met wat bloem, en bak ze langzaam bruin in een koekenpan.

Ik at er gebakken aardappelen en wat gekruide/gefermenteerde wortel bij.
pi_176470124
Hmm, we krijgen vanavond een veganistische meisje te logeren. Iemand ideetjes voor het avondeten en ontbijt morgen? Geen rijst.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 09:19:42 #49
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176470605
Havermout voor het ontbijt.
pi_176470873
Maak een gevarieerde groentecurry in tomatensaus of kokosmelk en bak er chapati bij.
Of gestoomde broccoli, in de oven gebakken friet van zoete aardappelen, gefrituurde tempeh en pindasaus.
Gebakken tofu met shiitake, uien, groene paprika in teriyaki saus met noedels.
Of een boterham met pindakaas.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')