Ooh dit ga ik morgen maken Ken je de bieterballen? Lijkt het daar op? Die heb ik op Mañana Mañana (tof festival in de Achterhoek) gegeten en die vond ik heerlijk!quote:Op vrijdag 29 december 2017 10:17 schreef Farenji het volgende:
Ja, zullen we weer gewoon lekkere recepten posten?
Laatst heb ik weer eens bietenburgers gemaakt. Die lijken echt totaal niet op vlees en dat is ook de bedoeling. Wel heel erg lekker.
Voor zo'n 6 burgers:
- 2-3 verse bieten
- kopje havermout
- 1 klein uitje of sjalotje, heel fijn gesnipperd
- 1 ei
- ongeveer 100 gram feta kaas, verkruimeld
- peper
- garam masala kruidenmengsel
Yoghurt-bieslook saus:
- stevige volle yoghurt (bijv griekse)
- paar lepels mayonaise
- 1 of 2 knoflookteentjes, ongeschild in hun velletje
- bieslook, gehakt
- peper en zout
- beetje olijfolie
Voor erbij:
- paar sneetjes lekker (zuurdesem)brood
- avocado
Schil en rasp de bieten fijn. Vermeng ze met de havermout, gesnipperde ui, het ei en de feta. Doe er peper bij en wat garam masala. Meng alles goed en laat het even een half uurtje minimaal staan in de koelkast. Maak er dan burgertjes van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de knoflookteentjes ongeschild met wat olijfolie in een stukje alu-folie. Leg de burgers op een bakplaat met bakpapier, samen met het knoflookpakketje. Bak in 30-40 minuten gaar; de knoflook kun je er na zo'n 20 min wel uit halen.
De knoflook is als het goed is lekker zacht gepoft. Haal het uit het schilletje en vermeng met de yoghurt, mayo, gehakte bieslook, peper en zout en roer goed door elkaar.
Toast in een pan (of in de oven) het brood. Beleg met avocado, burger en lekker veel saus.
Nee, echt vers, ongekookt, met de aarde nog eraan bwvs.quote:Op vrijdag 29 december 2017 21:52 schreef Isabeau het volgende:
Die verse bietjes, is dat vers vers rauw of vers uit de koeling voorgekookt?
Het heeft even geduurd maar jullie OP is bijgewerktquote:Op woensdag 13 december 2017 19:12 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.quote:Op vrijdag 5 januari 2018 12:40 schreef Aphrodyte het volgende:
De vegetarische slager heeft 3 nieuwe kant en klaar maaltijden, 2 vega en 1 vegan.
Heeft een van jullie die al geprobeerd?
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!quote:Op vrijdag 5 januari 2018 12:52 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.
Ik eet er lekker rodekool met appel bij, en kruimige pieperts. Het klassieke "aardappelen groente jus" is op z'n tijd ook wel eens lekker, alleen die jus mis ik dus nog. Ik ga wat proberen met langzaam gekaramelliseerde uien, wat bouillon, sojasaus, misschien wat tomatenpuree ofzo, kijken of dat lekker wordt.
I love Little Williesquote:Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!
Inderdaad erg lekker!quote:Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!
Ja hij is echt vegan (Ik werk voor een vegan stichting en we hebben het gecheckt). Schijnt lekker te zijn, maar komt vooralsnog niet vast in t assortiment.quote:Op vrijdag 5 januari 2018 21:21 schreef Hupje het volgende:
Heeft iemand de vegan pizza gezien die Lidl nu in de aanbieding heeft? Is die echt vegan? Het vak is in mijn filiaal steeds leeg als ik er kom.
De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik )quote:Op vrijdag 5 januari 2018 20:37 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Zijn jullie bekend met dit product? Ik eet nu de garlic en herbs variant redelijk vaak en moet zeggen dat ik het een van de lekkerste "kaas"spreads vind die ik tot nu toe gegeten heb .
quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:16 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik )
Mijn favoriete vegan smeerkaas is Wilmersburger kruiden.
Ik bestel m bij www.vmarkt.nl en koop het ook geregeld op events.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:25 schreef zeer het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze? Waar haal je die?
AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:33 schreef zeer het volgende:
Tijdje terug chocolade taart gemaakt met karamel vulling.
[ afbeelding ]
Had m'n standaard "puffy" korstdeeg gebruikt (1,5 cup bloem, 2 donkere suiker, 1/4 theelepel zout,
1/3 kop olie, 1/2 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels koud water) en als vulling zijde tofu met gesmolten chocolade.
De karamel saus/vulling had ik van anarchist kitchen afgekeken met kokosmelk uit blik en een shitload donkere suiker. Met dat recept lukte het me echter niet om een mooie stevige karamel te krijgen, deels omdat je door de donkere suiker al geen idee meer hebt wat de temperatuur van de suiker is (heb geen thermometer).
Daarna zelf geprobeerd door gewoon kristalsuiker te smelten en daar het vet van een blik kokosmelk bij te mikken. Werd wel iets beter van consistentie maar ook weer niet karamel vulling a like. Daarom zie je ook op de foto dat de karamelsaus er grotendeels uitgelopen is .
Heeft een van jullie het gouden karamelsausvulling recept?
Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 22:25 schreef Sjeen het volgende:
[..]
AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?
ow wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.quote:Op zondag 7 januari 2018 23:31 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.
Maar de AH huismerk plantenmargarine is, net zoals Wajang margarine van bij Jumbo, niet veganistisch door dierlijke vitamine D die toegevoegd is
De was niet aan jou gericht hoor, maar aan AH en Jumbo die dieren in hun plantenmargarine stoppenquote:Op zondag 7 januari 2018 23:47 schreef Sjeen het volgende:
[..]
ow wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.
Kokosolie dan misschien?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |