Klopt.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:13 schreef DeLuna het volgende:
Ik neem niemand iets kwalijk. Maargoed, prima. Deze discussie leidt tot niets inmiddels.
Zoals gezegd, het kwartje wil niet vallen. Dus laat maar.quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:46 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Dat is vaak zo met vegetariërs. Dat ze geen vlees eten. 7 dagen per week geen vlees.
Vreemd hè..
Ik vraag me wel eens af wat ze nou stiekem diep in hun hart vinden, van ons.. de vleesetende medemens.quote:Op woensdag 2 mei 2018 17:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zoals gezegd, het kwartje wil niet vallen. Dus laat maar.
Mij maakt het echt allemaal niet uit. Iedereen moet lekker doen wat ie wil en daar star in zijn of niet star in zijn. Ik doe mijn eigen ding en het boeit me ook niet wat een ander daarvan vindt.
2 keer per week zoiets.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:17 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik ben ook gek op vis. Hoe vaak in de week eet jij vis?
En hoe zie jij dat vervuiling, kwik, kweekvissen etc?
Wat interessant dat jij dat vindt.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:15 schreef Sorella het volgende:
Als een vegetariërs vis eet zijn dat dan geen pescotariers ?
En waarom is vis eten niet zielig en vlees van een koe of varken wel.
Ik vind dat als je overtuigd vegetariër bent je ook de vis zou moeten laten staan.
Zelf ben ik flextarier.
Leven en laten leven natuurlijk. Iedereen moet doen en laten wat hij/zij zelf wil maar toch vraag ik me dit gewoon af, waarom geen vlees eten maar wel vis, wat is de reden daarvan: is het omdat vissen geen geluid maken en niet aaibaar zijn en koeien, varkens, kippen e.d. wel.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:30 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Wat interessant dat jij dat vindt.
Ik vind dat iedereen dat zelf moet weten.
Misschien omdat (men denkt dat) vissen geen onderdeel van de bio-industrie zijn. Of misschien omdat vis gezonder dan vlees is. Hoe dan ook, er zijn veel meer redenen om geen vlees te eten behalve het "zielig" argument. Sowieso is het altijd een eigen keuze, wat je wel en niet eet, en ik vind dat je je daarvoor niet hoeft te verantwoorden.quote:Op donderdag 3 mei 2018 18:54 schreef Sorella het volgende:
[..]
Leven en laten leven natuurlijk. Iedereen moet doen en laten wat hij/zij zelf wil maar toch vraag ik me dit gewoon af, waarom geen vlees eten maar wel vis, wat is de reden daarvan: is het omdat vissen geen geluid maken en niet aaibaar zijn en koeien, varkens, kippen e.d. wel.
Ik eet volgens het OMS (Overcoming MS) dieet. Dat is heel streng in vetten en verder dan vegan met alleen vis. Dus geen zuivel. Dat is vooral buiten de deur heel lastig vanwege die vetten en dus eet ik wel vis. Ik eet ook honing.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:15 schreef Sorella het volgende:
Als een vegetariërs vis eet zijn dat dan geen pescotariers ?
En waarom is vis eten niet zielig en vlees van een koe of varken wel.
Ik vind dat als je overtuigd vegetariër bent je ook de vis zou moeten laten staan.
Zelf ben ik flextarier.
Ah thnx voor de tip, zal eens kijken voor de naturel dan. Ik houd wel van vanille, heb nu de Alpro, maar die is wel duurder dan die van de Aldi. Dus daar maar eens heen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:28 schreef Tele6 het volgende:
Ik heb vandaag de Aldi sojayoghurt naturel geprobeerd. Die is licht gezoet met een lichte vanillesmaak. Ik vond 'm best prima te eten, maar ik denk dat ik die van AH (ongezoet) lekkerder vind omdat ik niet dol ben op vanille. Ik zou in ieder geval niet aanraden om de vanillesmaak sojayoghurt van de Aldi te kopen, want die is alleen maar zoeter en vanille heeft de naturel dus ook al
Het spul is 1,45 per halve liter. Ik vond de voedingswaarden best okee, 50 kcal per 100 g doordat er niet zo veel vet in zit.
Ze hebben ook bosbessensmaak, daar zitten echte bosbessen in maar die is wel ook een stuk zoeter.
Wat een leuke foto’s! Die helpen mij ook qua inspiratie.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:41 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ah thnx voor de tip, zal eens kijken voor de naturel dan. Ik houd wel van vanille, heb nu de Alpro, maar die is wel duurder dan die van de Aldi. Dus daar maar eens heen.
Inmiddels al bijna 3 weken op weg met mn challenge en het gaat nog steeds prima
Ontdek echt allemaal lekkere nieuwe recepten, waardoor ik ook weer echt meer plezier in koken heb gekregen. Vond voor alleen mezelf koken na mn scheiding niet echt leuk, maar nu krijg ik er wel weer plezier in
Mexicaanse bonensalade met tortilla chips
[ afbeelding ]
Krieltjessalade met groentenballetjes
[ afbeelding ]
Groenten met rijst en cashewnoten ( eet ook veel rode curry's, dat was sowieso al 1 van mn lievelingsgerechten)
[ afbeelding ]
Dankje, graag gedaanquote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:55 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Wat een leuke foto’s! Die helpen mij ook qua inspiratie.
Dank je daarvoor.
voor de liefhebbers van sojayoghurt: deze week bij Plus Alpro yoghurt in de aanbieding voor 1 euro (zowel de bekers als de pakken mild&creamy)quote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:46 schreef DeLuna het volgende:
Ik heb de sojayoghurt van de Aldi ook gekocht maar ik moet hem nog proberen. Ben benieuwd.
quote:Vivera neemt 100% plantaardige biefstuk als eerste ter wereld in productie
Britse supermarktketen Tesco heeft wereldprimeur primeur met verkoop vanaf 21 mei a.s.
Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Vivera introduceert het product vanaf 21 mei a.s. in de Britse supermarktketen Tesco. Het bedrijf verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te produceren. Met een weekproductie van meer dan 1 miljoen vleesvervangende producten is Vivera een van de drie grootste producenten in Europa. Vanaf juni 2018 is de plantaardige biefstuk ook in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar.
Britse supermarktketen Tesco heeft wereldwijde primeur
Als eerste supermarkt ter wereld verkoopt de Britse keten Tesco (de grootste supermarktketen in Europa) de 100% plantaardige biefstuk vanaf 21 mei 2018 in ruim 400 supermarkten. In juni 2018 volgen diverse grote supermarktketens in Nederland en vanaf de 2e helft van 2018 zal Vivera het product ook in andere landen in Europa gaan verkopen, te beginnen met de Duitse, Franse en Italiaanse markt. Bij de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Dit maakt dat zowel vegetariërs, veganisten en flexitariërs van de producten kunnen genieten.
Gert Jan Gombert van Vivera: ‘Een grote groep vegetariërs, veganisten en flexitariërs heeft al vele jaren enorme interesse in een dergelijk product. Met de doorbraak van grootschalige productie kan een grote groep consumenten genieten van dit zeer smaakvolle plantaardige product. De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk en wij zijn ervan overtuigd dat het in een grote behoefte voorziet. Het is van groot belang dat we minder vlees eten, zowel voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en voor onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren.’
Officiële presentatie
Op 29 en 30 mei 2018 zal Vivera de plantaardige biefstuk officieel presenteren op de PLMA beurs in de RAI Amsterdam.
Grootschalige productie van plantaardige biefstuk belangrijk
De ontwikkeling van plantaardige biefstuk past in de ontwikkeling van gezonde en kwalitatief hoogwaardige vleesvervangende producten. De interesse van consumenten in gezondere en duurzamere voeding neemt in grote delen van Europa sterk toe. Zo eet inmiddels 2/3 van de Nederlanders een dag of meer per week geen vlees meer. Volgens de FAO (Food and Agriculture Organization van de VN) zal de wereldconsumptie bij onveranderd beleid verdubbelen in 2050. De productie van plantaardige voeding biedt aanzienlijke voordelen als gevolg van een veel lagere milieubelasting en druk op schaarse hulpmiddelen als landbouwgrond en water.
In zo'n geval zou ik voor mijn eigen lunch gaan zorgen. Veganistisch eten is gewoon best moeilijk en eigenlijk vind ik ook dat je daar anderen niet teveel mee lastig moet vallen.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 10:33 schreef maniack28 het volgende:
Bijna volledig vegan nu, alleen wel klaar met dat gezeik op werk. Mijn baas eet geen melkproducten want lactoseintolerant en daar doet niemand moeilijk over, maar als ik geen boter met vis en melk wil of geen salade met ei dan ben ik moeilijk....
Frustrerend... zeker de stap naar vegan. (Even voor de context, we kopen lunch voor iedereen).
Ik vind het wel meevallen, brood kan gewoon vegan, een kuipje boter kan ook van soja en broodbeleg voor op een vegan sandwich (pindakaas, chocopasta, humus, avocado, courgette, aubergine, tomaat, komkommer) kan ook gewoon gegeten worden door mensen die niet vegan zijn.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 10:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
In zo'n geval zou ik voor mijn eigen lunch gaan zorgen. Veganistisch eten is gewoon best moeilijk en eigenlijk vind ik ook dat je daar anderen niet teveel mee lastig moet vallen.
Chocopasta: melk.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 11:30 schreef maniack28 het volgende:
[..]
Ik vind het wel meevallen, brood kan gewoon vegan, een kuipje boter kan ook van soja en broodbeleg voor op een vegan sandwich (pindakaas, chocopasta, humus, avocado, courgette, aubergine, tomaat, komkommer) kan ook gewoon gegeten worden door mensen die niet vegan zijn.
Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij eet maar ik vind het persoonlijk van de zotte dat er 4 verschillende worstsoorten op tafel liggen en een bakje humus dan teveel geraagd is (of meteen leeg is omdat iedereen het zo lekker vind).
En voor mijn baas kopen we wel brood zonder melk en eet hij bepaalde melkproducten niet en daar doet men niet moeilijk over. Het kan dus wel
Ik ga het volgende week wel even vragen, maar buiten het feit dat we wel of niet een lunch delen zijn de reacties vooral irritant. Dat was met vegetarisch al zo, maar met vegan zal dat nog wel erger worden..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |