Ik denk dat het ook te maken heeft met je eigen onzekerheid of angst je te moeten verklaren. Ik eet wel vlees maar heb graag kwaliteit en stel dus hoge eisen. Ik zal nooit een stukje worst uit de supermarkt, of een snackballetje of kipspiesje nemen als me dat op een feestje wordt aangeboden. Misschien een gehaktballetje als ik weet dat het zelfgekruid is maar dat is zeldzaam. Ik zeg gewoon "nee, dank je" als me iets wordt aangeboden dat ik niet lekker vind. Meestal is er zo'n drukte dat niemand tijd of zin heeft om daar verder bij stil te staan.quote:Op maandag 30 april 2018 22:59 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Ja ik kijk ook niet meer op van vegetariërs/veganisten maar een deel van mijn sociale kring zit toch echt vast in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime.
Dat vind ik wel een goed antwoord in ieder geval, die ga ik onthouden.
Ik bedoel dat ze zich niet eens kunnen voorstellen dat ze een dag geen vlees eten. Dat hebben ze gewoon letterlijk zo gezegd. Mij maakt het niet uit wat ze doen, ik zal ze daar nooit over aanvallen.quote:Op maandag 30 april 2018 23:06 schreef RobinOok het volgende:
"Vastzitten in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime", klinkt toch niet heel erg als dat je accepteert dat andere mensen andere keuzes maken.
Je zou die vraag ook hier kunnen stellenquote:Op dinsdag 1 mei 2018 07:22 schreef ChrisCarter het volgende:
Hier mensen met ervaringen/tips voor gegrillde watermeloen? Het bbq seizoen begint weer en wil dat toch eens gaan proberen.
Oeh dat klinkt erg lekker!quote:Op dinsdag 1 mei 2018 08:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je zou die vraag ook hier kunnen stellen
CUL / BBQ Topic #6 Het belooft een mooie zomer te worden
Grillen en besprenkelen met balsamico, munt en feta
Nooit van gehoord maar dat klinkt wel als een goed idee. Gegrilde ananas heb ik wel gehad en dat is echt verrukkelijkquote:Op dinsdag 1 mei 2018 07:22 schreef ChrisCarter het volgende:
Hier mensen met ervaringen/tips voor gegrillde watermeloen? Het bbq seizoen begint weer en wil dat toch eens gaan proberen.
M de New York Pizza was het zelfs nog erger . (En eerlijk is eerlijk; ik vind het leuk dat die pizza's er zijn hoor, maar ik heb mijn NYP niet eens helemaal opgekregen. Ik was even vergeten hoe vies ik die Amerikaanse afhaalpizza's eigenlijk vind )quote:Op dinsdag 1 mei 2018 10:29 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Nooit van gehoord maar dat klinkt wel als een goed idee. Gegrilde ananas heb ik wel gehad en dat is echt verrukkelijk
Ik heb die FB-groep van Vegan Nederland inmiddels gevonden. Alle 9000 leden hebben gisteren pizza gegeten volgens mij
Ik heb het nog nooit zelf klaargemaakt, maar bij 'Broei' (restaurant/lunchroom in Utrecht) heb ik ontzettend lekkere 'pulledjackfruit-rendang' gegeten.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 10:51 schreef Farenji het volgende:
Een ander fruit dat je kan grillen (en zelfs als vleesvervanger kan gebruiken) is jackfruit. Kun je in blik of in potten of diepgevroren in toko's kopen. Stevig en vlezig vruchtvlees, lekker in pittige aziatische gerechten.
Zolang ze zelf niemand verbiedt om een worstje te pakken accepteert ze het toch gewoon?quote:Op maandag 30 april 2018 23:06 schreef RobinOok het volgende:
"Vastzitten in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime", klinkt toch niet heel erg als dat je accepteert dat andere mensen andere keuzes maken.
Ik niet begrijp wel dat ze lekker zijn zo te lezen.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 10:29 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Nooit van gehoord maar dat klinkt wel als een goed idee. Gegrilde ananas heb ik wel gehad en dat is echt verrukkelijk
Ik heb die FB-groep van Vegan Nederland inmiddels gevonden. Alle 9000 leden hebben gisteren pizza gegeten volgens mij
Tsja, daarop kan ik dus zegen dat je lijkt vast te zitten in het '7 dagen per week geen vlees anders is het niet goed' regime.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 12:24 schreef Candaasje het volgende:
[..]
[..]
vlees sla ik overigens wél af, dat is tegenwoordig zo ontzettend makkelijk weg te laten, te vervangen of even apart te zetten, en dat is inmiddels voor alle naasten wel bekend. Sterker nog, meestal is er allang en breed over nagedacht en rekening mee gehouden (We bellen vaak ruim van tevoren even en vragen of we voor het gemak van de gastheer/gastvrouw nog wat mee moeten nemen. Als het niet kan, niks aan de hand, maar dan eten we gewoon thuis eerst nog even wat.)
Nu ga je alleen in op 'een regime'. In die zin zou niemand het goed doen want ik denk dat iedereen in een bepaalde regime zit. Ook als je bijvoorbeeld geen zuurkool of tomaten lust.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 23:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tsja, daarop kan ik dus zegen dat je lijkt vast te zitten in het '7 dagen per week geen vlees anders is het niet goed' regime.
Ik bedoel dat je je niet eens kunt voorstellen dat je een dag wel vlees eet. Dat zeg je gewoon letterlijk zo. Mij maakt het niet uit wat je doet, ik zal je daar nooit over aanvallen. Maar het is wel een star regime.
Mij maakt het niet veel uit, maar je neemt eerst iemand kwalijk dat hij nog geen dag zonder vlees wil. Maar jij doet exact hetzelfde, omgekeerd.quote:Op woensdag 2 mei 2018 12:20 schreef DeLuna het volgende:
[..]
Nu ga je alleen in op 'een regime'. In die zin zou niemand het goed doen want ik denk dat iedereen in een bepaalde regime zit. Ook als je bijvoorbeeld geen zuurkool of tomaten lust.
Ik zou persoonlijk als vegetariër niemand aanvallen op hun eetgedrag (je hebt ze uiteraard wel die dat doen), maar andersom gebeurt het veel vaker. Maargoed, ik hoop dat het mee gaat vallen...
Ik kan me wel voorstellen dat iemand vlees eet, maar ik kan me niet voorstellen dat wanneer je 7 dagen per week vlees eet, je dit voor jezelf oprecht goed kunt praten/ kan verantwoorden. Een of twee dagen per week kan ik nog wel begrijpen, hoewel ik er niet achter sta. Maar vlees bij de warme maaltijd en vlees op de boterham is ook wel wat jarenlang voorgeschoteld is als noodzakelijk voor een gezonde levensstijl, dus i kijk ik er niet echt van op.quote:Op dinsdag 1 mei 2018 23:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tsja, daarop kan ik dus zegen dat je lijkt vast te zitten in het '7 dagen per week geen vlees anders is het niet goed' regime.
Ik bedoel dat je je niet eens kunt voorstellen dat je een dag wel vlees eet. Dat zeg je gewoon letterlijk zo. Mij maakt het niet uit wat je doet, ik zal je daar nooit over aanvallen. Maar het is wel een star regime.
Nou, ik makkelijk wel eerlijk gezegd. Er zijn zoveel mensen die het echt oprecht niet boeit of het gewoon niet verzonnen krijgen.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:05 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik kan me wel voorstellen dat iemand vlees eet, maar ik kan me niet voorstellen dat wanneer je 7 dagen per week vlees eet, je dit voor jezelf oprecht goed kunt praten/ kan verantwoorden.
Dát. Ik kan mezelf niet voorstellen dat ik nog vlees eet.quote:Wat mezelf betreft kan ik me inderdaad niet (meer) voorstellen dat ik nog vlees zal eten.
Ik ben ook gek op vis. Hoe vaak in de week eet jij vis?quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:08 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Nou, ik makkelijk wel eerlijk gezegd. Er zijn zoveel mensen die het echt oprecht niet boeit of het gewoon niet verzonnen krijgen.
[..]
Dát. Ik kan mezelf niet voorstellen dat ik nog vlees eet.
Daarentegen eet ik wel vis. Vegan met vis... raar misschien. Die vis gaat ook nog wel ooit eraf, maar nu nog even niet.
Ik hou wel van een stukje vlees, maar eet dat zeker niet iedere dag, ongeveer 50/50 denk ik (niet bewust, ik heb gewoon geen enorme voorkeur voor vlees). Buiten de avondmaaltijd eet ik zelden vlees.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:16 schreef capricia het volgende:
teeds vaker dat ook vanuit gezondheidsperspectief vleeswaren eigenlijk vaak gewoon slecht zijn. Te veel
Ik ben het met je eens, vleesvervangers zijn vaak akelig zout. Ik koop alleen het pure spul, dus tofu of tempeh zonder marinade. De rest alleen per uitzondering eens, net zoals een niet-vega soms ook weleens een kant en klare hamburger of worst eet. Qua zout zijn vleesvervangers misschien wat slechter dan bewerkt vlees, qua verzadigde vetten misschien weer wat beter, en het scheelt dierenleed en milieuschade.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:27 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik hou wel van een stukje vlees, maar eet dat zeker niet iedere dag, ongeveer 50/50 denk ik (niet bewust, ik heb gewoon geen enorme voorkeur voor vlees). Buiten de avondmaaltijd eet ik zelden vlees.
Overigens hou ik wel van een beetje experimenteren, dus al die rare vleesvervangers trekken wel eens de aandacht. Wat daarbij opvalt is dat die meuk over het algemeen takkezout is. Zelfs simpele tofu weet men te verbouwen tot tofustukjes die je eigenlijk het beste in de vuilnisbak kan gooien.
Zijn vleeswaren en ander bewerkt vlees slecht voor je? Jazeker, dat is onomstotelijk bewezen, maar al die mensen die aan de vleesvervangers gaan en vervolgens beweren dat dat zoveel gezonder is.....right, grapjassen.
Dat is vaak zo met vegetariërs. Dat ze geen vlees eten. 7 dagen per week geen vlees.quote:Op woensdag 2 mei 2018 13:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mij maakt het niet veel uit, maar je neemt eerst iemand kwalijk dat hij nog geen dag zonder vlees wil. Maar jij doet exact hetzelfde, omgekeerd.
De vergelijking met geen tomaten lusten vind ik niet helemaal opgaan. Maar goed.
Klopt.quote:Op woensdag 2 mei 2018 14:13 schreef DeLuna het volgende:
Ik neem niemand iets kwalijk. Maargoed, prima. Deze discussie leidt tot niets inmiddels.
Zoals gezegd, het kwartje wil niet vallen. Dus laat maar.quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:46 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Dat is vaak zo met vegetariërs. Dat ze geen vlees eten. 7 dagen per week geen vlees.
Vreemd hè..
Ik vraag me wel eens af wat ze nou stiekem diep in hun hart vinden, van ons.. de vleesetende medemens.quote:Op woensdag 2 mei 2018 17:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zoals gezegd, het kwartje wil niet vallen. Dus laat maar.
Mij maakt het echt allemaal niet uit. Iedereen moet lekker doen wat ie wil en daar star in zijn of niet star in zijn. Ik doe mijn eigen ding en het boeit me ook niet wat een ander daarvan vindt.
2 keer per week zoiets.quote:Op woensdag 2 mei 2018 15:17 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik ben ook gek op vis. Hoe vaak in de week eet jij vis?
En hoe zie jij dat vervuiling, kwik, kweekvissen etc?
Wat interessant dat jij dat vindt.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:15 schreef Sorella het volgende:
Als een vegetariërs vis eet zijn dat dan geen pescotariers ?
En waarom is vis eten niet zielig en vlees van een koe of varken wel.
Ik vind dat als je overtuigd vegetariër bent je ook de vis zou moeten laten staan.
Zelf ben ik flextarier.
Leven en laten leven natuurlijk. Iedereen moet doen en laten wat hij/zij zelf wil maar toch vraag ik me dit gewoon af, waarom geen vlees eten maar wel vis, wat is de reden daarvan: is het omdat vissen geen geluid maken en niet aaibaar zijn en koeien, varkens, kippen e.d. wel.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:30 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Wat interessant dat jij dat vindt.
Ik vind dat iedereen dat zelf moet weten.
Misschien omdat (men denkt dat) vissen geen onderdeel van de bio-industrie zijn. Of misschien omdat vis gezonder dan vlees is. Hoe dan ook, er zijn veel meer redenen om geen vlees te eten behalve het "zielig" argument. Sowieso is het altijd een eigen keuze, wat je wel en niet eet, en ik vind dat je je daarvoor niet hoeft te verantwoorden.quote:Op donderdag 3 mei 2018 18:54 schreef Sorella het volgende:
[..]
Leven en laten leven natuurlijk. Iedereen moet doen en laten wat hij/zij zelf wil maar toch vraag ik me dit gewoon af, waarom geen vlees eten maar wel vis, wat is de reden daarvan: is het omdat vissen geen geluid maken en niet aaibaar zijn en koeien, varkens, kippen e.d. wel.
Ik eet volgens het OMS (Overcoming MS) dieet. Dat is heel streng in vetten en verder dan vegan met alleen vis. Dus geen zuivel. Dat is vooral buiten de deur heel lastig vanwege die vetten en dus eet ik wel vis. Ik eet ook honing.quote:Op donderdag 3 mei 2018 14:15 schreef Sorella het volgende:
Als een vegetariërs vis eet zijn dat dan geen pescotariers ?
En waarom is vis eten niet zielig en vlees van een koe of varken wel.
Ik vind dat als je overtuigd vegetariër bent je ook de vis zou moeten laten staan.
Zelf ben ik flextarier.
Ah thnx voor de tip, zal eens kijken voor de naturel dan. Ik houd wel van vanille, heb nu de Alpro, maar die is wel duurder dan die van de Aldi. Dus daar maar eens heen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:28 schreef Tele6 het volgende:
Ik heb vandaag de Aldi sojayoghurt naturel geprobeerd. Die is licht gezoet met een lichte vanillesmaak. Ik vond 'm best prima te eten, maar ik denk dat ik die van AH (ongezoet) lekkerder vind omdat ik niet dol ben op vanille. Ik zou in ieder geval niet aanraden om de vanillesmaak sojayoghurt van de Aldi te kopen, want die is alleen maar zoeter en vanille heeft de naturel dus ook al
Het spul is 1,45 per halve liter. Ik vond de voedingswaarden best okee, 50 kcal per 100 g doordat er niet zo veel vet in zit.
Ze hebben ook bosbessensmaak, daar zitten echte bosbessen in maar die is wel ook een stuk zoeter.
Wat een leuke foto’s! Die helpen mij ook qua inspiratie.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:41 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ah thnx voor de tip, zal eens kijken voor de naturel dan. Ik houd wel van vanille, heb nu de Alpro, maar die is wel duurder dan die van de Aldi. Dus daar maar eens heen.
Inmiddels al bijna 3 weken op weg met mn challenge en het gaat nog steeds prima
Ontdek echt allemaal lekkere nieuwe recepten, waardoor ik ook weer echt meer plezier in koken heb gekregen. Vond voor alleen mezelf koken na mn scheiding niet echt leuk, maar nu krijg ik er wel weer plezier in
Mexicaanse bonensalade met tortilla chips
[ afbeelding ]
Krieltjessalade met groentenballetjes
[ afbeelding ]
Groenten met rijst en cashewnoten ( eet ook veel rode curry's, dat was sowieso al 1 van mn lievelingsgerechten)
[ afbeelding ]
Dankje, graag gedaanquote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:55 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Wat een leuke foto’s! Die helpen mij ook qua inspiratie.
Dank je daarvoor.
voor de liefhebbers van sojayoghurt: deze week bij Plus Alpro yoghurt in de aanbieding voor 1 euro (zowel de bekers als de pakken mild&creamy)quote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:46 schreef DeLuna het volgende:
Ik heb de sojayoghurt van de Aldi ook gekocht maar ik moet hem nog proberen. Ben benieuwd.
quote:Vivera neemt 100% plantaardige biefstuk als eerste ter wereld in productie
Britse supermarktketen Tesco heeft wereldprimeur primeur met verkoop vanaf 21 mei a.s.
Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Vivera introduceert het product vanaf 21 mei a.s. in de Britse supermarktketen Tesco. Het bedrijf verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te produceren. Met een weekproductie van meer dan 1 miljoen vleesvervangende producten is Vivera een van de drie grootste producenten in Europa. Vanaf juni 2018 is de plantaardige biefstuk ook in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar.
Britse supermarktketen Tesco heeft wereldwijde primeur
Als eerste supermarkt ter wereld verkoopt de Britse keten Tesco (de grootste supermarktketen in Europa) de 100% plantaardige biefstuk vanaf 21 mei 2018 in ruim 400 supermarkten. In juni 2018 volgen diverse grote supermarktketens in Nederland en vanaf de 2e helft van 2018 zal Vivera het product ook in andere landen in Europa gaan verkopen, te beginnen met de Duitse, Franse en Italiaanse markt. Bij de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Dit maakt dat zowel vegetariërs, veganisten en flexitariërs van de producten kunnen genieten.
Gert Jan Gombert van Vivera: ‘Een grote groep vegetariërs, veganisten en flexitariërs heeft al vele jaren enorme interesse in een dergelijk product. Met de doorbraak van grootschalige productie kan een grote groep consumenten genieten van dit zeer smaakvolle plantaardige product. De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk en wij zijn ervan overtuigd dat het in een grote behoefte voorziet. Het is van groot belang dat we minder vlees eten, zowel voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en voor onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren.’
Officiële presentatie
Op 29 en 30 mei 2018 zal Vivera de plantaardige biefstuk officieel presenteren op de PLMA beurs in de RAI Amsterdam.
Grootschalige productie van plantaardige biefstuk belangrijk
De ontwikkeling van plantaardige biefstuk past in de ontwikkeling van gezonde en kwalitatief hoogwaardige vleesvervangende producten. De interesse van consumenten in gezondere en duurzamere voeding neemt in grote delen van Europa sterk toe. Zo eet inmiddels 2/3 van de Nederlanders een dag of meer per week geen vlees meer. Volgens de FAO (Food and Agriculture Organization van de VN) zal de wereldconsumptie bij onveranderd beleid verdubbelen in 2050. De productie van plantaardige voeding biedt aanzienlijke voordelen als gevolg van een veel lagere milieubelasting en druk op schaarse hulpmiddelen als landbouwgrond en water.
In zo'n geval zou ik voor mijn eigen lunch gaan zorgen. Veganistisch eten is gewoon best moeilijk en eigenlijk vind ik ook dat je daar anderen niet teveel mee lastig moet vallen.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 10:33 schreef maniack28 het volgende:
Bijna volledig vegan nu, alleen wel klaar met dat gezeik op werk. Mijn baas eet geen melkproducten want lactoseintolerant en daar doet niemand moeilijk over, maar als ik geen boter met vis en melk wil of geen salade met ei dan ben ik moeilijk....
Frustrerend... zeker de stap naar vegan. (Even voor de context, we kopen lunch voor iedereen).
Ik vind het wel meevallen, brood kan gewoon vegan, een kuipje boter kan ook van soja en broodbeleg voor op een vegan sandwich (pindakaas, chocopasta, humus, avocado, courgette, aubergine, tomaat, komkommer) kan ook gewoon gegeten worden door mensen die niet vegan zijn.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 10:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
In zo'n geval zou ik voor mijn eigen lunch gaan zorgen. Veganistisch eten is gewoon best moeilijk en eigenlijk vind ik ook dat je daar anderen niet teveel mee lastig moet vallen.
Chocopasta: melk.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 11:30 schreef maniack28 het volgende:
[..]
Ik vind het wel meevallen, brood kan gewoon vegan, een kuipje boter kan ook van soja en broodbeleg voor op een vegan sandwich (pindakaas, chocopasta, humus, avocado, courgette, aubergine, tomaat, komkommer) kan ook gewoon gegeten worden door mensen die niet vegan zijn.
Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij eet maar ik vind het persoonlijk van de zotte dat er 4 verschillende worstsoorten op tafel liggen en een bakje humus dan teveel geraagd is (of meteen leeg is omdat iedereen het zo lekker vind).
En voor mijn baas kopen we wel brood zonder melk en eet hij bepaalde melkproducten niet en daar doet men niet moeilijk over. Het kan dus wel
Ik ga het volgende week wel even vragen, maar buiten het feit dat we wel of niet een lunch delen zijn de reacties vooral irritant. Dat was met vegetarisch al zo, maar met vegan zal dat nog wel erger worden..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |