Er is gewoon vegan pasta, die de baas dan ook kan eten want er zit geen melk in. En ik zeg niet dat iedereen hetzelfde moet eten. Ik zeg alleen dat er in een vleesdieet ook ruimte is voor groente en dat we die prima kunnen aanschaffen om samen van te eten. Waarom verwar je een carnivoor met het niet eten van groente?quote:Op zaterdag 19 mei 2018 12:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Chocopasta: melk.
Dus de rest heeft maar rekening te houden met jou ipv jij met de rest?
Wat maakt jou zo speciaal dan? Als jij zo speciaal wil eten, moet je het zelf regelen ipv van een ander alles verwachten. Lekkere denkfout.
Of je collega's zeggen eigenlijk non verbaal tegen je: 'ga weg'.
Altijd goed om de zaken 3 maanden vooruit te plannen! Mijn eigen agendatechnische vaardigheden laten wat dat betreft een beetje te wensen over.quote:Op donderdag 31 mei 2018 15:03 schreef pussycatdoll het volgende:
Hallo,
Mijn vriendin en ik worden vanaf 5 september ook vegetarisch (vanuit milieuoverwegingen).
Ben erg gemotiveerd om het te doen dus wil het dan ook vooral goed doen!quote:Op donderdag 31 mei 2018 15:07 schreef thabit het volgende:
[..]
Altijd goed om de zaken 3 maanden vooruit te plannen! Mijn eigen agendatechnische vaardigheden laten wat dat betreft een beetje te wensen over.
Suppleren.quote:Op donderdag 31 mei 2018 15:03 schreef pussycatdoll het volgende:
Hallo,
Mijn vriendin en ik worden vanaf 5 september ook vegetarisch (vanuit milieuoverwegingen). Ikzelf word een ovo-vegetarier en zij wordt een lacto-ovo-vegetarier.
We hebben al veel onderzoek gedaan alleen nu zit ikzelf dus met het B12 probleem. Technisch gezien haal ik B12 vitaminen nog steeds uit eieren, maar ik wil dus eigenlijk ook niet zoveel eieren eten. Nu las ik dus dat je lever ongeveer voor 3 jaar aan B12 vitaminen heeft opgeslagen, dus dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Nu is mijn vraag dus; is het voldoende om af en toe (2 á 3 keer per week) eieren te eten of moet ik daarnaast nog supplementen slikken? Kon verder niet echt een plantaardige vervanger voor B12 vinden of zie ik wat over het hoofd?
Verder iemand nog ideeën/suggesties wat ik het best qua doen? Wat zijn veelvoorkomende beginnersfouten etc.?
Top dankje! Ja snap ik! Ik wil ook graag de impact op m´n lichaam zien/ervaren en dus m´n lichaam de tijd geven zich aan te passen (had gelezen dat als je je dieet gaat veranderen het 3 maand duurt voordat je alle voordelen ervaart). Aangezien we een maand op vakantie ga waaronder naar familie in Griekenland kan ik me dus niet 3 maanden strikt aan dit dieet houden. Vandaar dat we ervoor gekozen heb om het na mijn vakantie te doen! Maar dit geeft ons genoeg tijd om te experimenteren met gerechten, alles goed uit te zoeken etc.quote:Op donderdag 31 mei 2018 16:33 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Suppleren.
Ofwel, gewoon een b12 pilletje nemen.
Waarom je zo lang plant en niet gewoon begint om stapgewijs de boel weg te laten is mij een raadsel eigenlijk.
en de smaak?quote:Op zaterdag 23 juni 2018 17:54 schreef LPFAN het volgende:
Net de biefstuk geprobeerd van Vivera. Verrassend lekker! Structuur lijkt behoorlijk op echte biefstuk. Ga het zeker vaker kopen.
Hij is lekker he! Ik vond het wel bizar dat hij een soort van 'bloedde'.quote:Op zaterdag 23 juni 2018 17:54 schreef LPFAN het volgende:
Net de biefstuk geprobeerd van Vivera. Verrassend lekker! Structuur lijkt behoorlijk op echte biefstuk. Ga het zeker vaker kopen.
Heeft ook wel wat weg van echte biefstuk.quote:
haha ja, vond hem echt vlezig aan voelen toen ik hem in de pan legde. Bizar! En ja hij is echt heel lekker. Alleen wel jammer dat een pakje 3.50 kost. Had hem nu gekocht bij Coop, die had hem in de aanbieding met 50% korting.quote:Op zaterdag 23 juni 2018 19:22 schreef MissLuna het volgende:
[..]
Hij is lekker he! Ik vond het wel bizar dat hij een soort van 'bloedde'.
Ik haal gewoon pure chocopasta hier in de super zit geen melk in.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 12:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Chocopasta: melk.
Dus de rest heeft maar rekening te houden met jou ipv jij met de rest?
Wat maakt jou zo speciaal dan? Als jij zo speciaal wil eten, moet je het zelf regelen ipv van een ander alles verwachten. Lekkere denkfout.
Of je collega's zeggen eigenlijk non verbaal tegen je: 'ga weg'.
https://www.vivera.com/nl/product/vivera-biefstukcquote:Op zaterdag 23 juni 2018 20:16 schreef Prego het volgende:
Kun je iets zeggen over de ingrediënten? Ik ben daar heel benieuwd naar.
dank jequote:Op zaterdag 23 juni 2018 20:21 schreef LPFAN het volgende:
[..]
https://www.vivera.com/nl/product/vivera-biefstukc
Die visburgers wil ik ook nog proberen idd, hoe smaken die?quote:Op zaterdag 23 juni 2018 20:42 schreef Lotteh het volgende:
Ik heb ook de biefstukc van Vivera geprobeerd. Vond hem erg lekker(qua smaak echt vlezig) maar de structuur niet echt als biefstuk. Niet dat ik dat erg vind trouwens. Ben ook blij dat ze de visburgers van Vivera ook hebben bij de Albert Heijn, daar ben ik echt fan van.
Ik vind het een lekkere afwisseling van andere burgers. Lichte visamaak, maar wel een goede wat grovere vis-achfige structuur.quote:Op zaterdag 23 juni 2018 20:55 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Die visburgers wil ik ook nog proberen idd, hoe smaken die?
Oh dat klinkt goed ja! Zeker even een keer uitproberen!quote:Op maandag 25 juni 2018 18:49 schreef Lotteh het volgende:
[..]
Ik vind het een lekkere afwisseling van andere burgers. Lichte visamaak, maar wel een goede wat grovere vis-achfige structuur.
Lekker op een broodje met wat zelfgemaakte remouladesaus of, wat wij de laatste tijd vaak doen, een soort vistaco's. Witte kool en paprika roerbakken met komijn en gerookte paprika, visburgers bakken en in reepjes snijden en dan taco's ermee vullen. Avocado erbij en een sausje van (vegan) mayo, sojayoghurt, mosterd, dille en limoen sap. Heerlijk.
Zulke ervaringen mogen wat mij betreft zeker gedeeld worden. Wat tof!quote:Op dinsdag 26 juni 2018 09:43 schreef Candaasje het volgende:
Ik vind de visburgers van SoFine lekkerder, maar goed, ik heb/had ook een 'guilty pleasure' voor Iglo vissticks, dus misschien geen recht van spreken
Afgelopen weekend de bruiloft van goede vrienden gehad. Er waren redelijk wat vegetariërs en ook enkele (semi)veganisten, waar voor beide groepen menu's waren geregeld. Supertof, en het was echt heerlijk! Niks geen bakje rauwkost, maar echt heel lekkere gerechten (Ik ben alleen niet zo goed in de ingrediënten herkennen in een gerecht, en op de website staat alleen het vegetarische menu en dat verschilt nog behoorlijk van het veganistische menu. Maar het voorgerecht was iets met paddenstoelen, bietjes, kappertjes, chips van zoete aardappel en nog wat ingrediënten ( ), het hoofdgerecht was een heerlijke risotto met walnoten en heel lekker klaargemaakte gegrilde courgettes, en het dessert bestond uit aardbeien, blauwe bessen en iets van aardbeienmousse/saus. ). 's Avonds op het einde van het feest kwam de bediening ook nog speciaal naar mij en mijn vriend toe met patat zonder mayo, hoefden we niet eens aan te geven.
Dat was dus echt een heel fijne ervaring, mag ook wel eens gedeeld worden toch? Ik denk dat mijn vriend en ik nog wel eens teruggaan voor een romantisch diner . (Residence Rhenen, voor wie het wil weten)
Het vegetarische menu staat wel op de website, voor een veganistisch menu zou je denk ik even van tevoren moeten bellen.quote:Op dinsdag 26 juni 2018 10:26 schreef Helsinki het volgende:
Leuke ervaring hierboven bij Residence! Rhenen is in de buurt, dus eens even checken .
Door producten te eten waar ijzer in zit of aan toe is gevoegd. Ijzer zit niet alleen in vlees. Maar ook in volkorenbrood, volkorenpasta, noten, gedroogd fruit (zoals rozijnen, abrikozen, appel, tutti frutti) en peulvruchten (zoals bruine bonen en linzen).quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |