abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 4 maart 2020 @ 23:05:07 #226
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191838935
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:03 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja ik heb gewoon mazzel met mijn Jumbo ..... klein stukkie lopen.... en Dirk v.d. Broek ook... :@
Haha ideaal!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_191838999
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:03 schreef Candaasje het volgende:
Voor iedereen die in de buurt van Utrecht woont of er langskomt: Vivera deelt tot 7 maart gratis hapjes uit onder het bollendak bij Utrecht CS:

[ afbeelding ]
Wauw... die ga je niet snel over het hoofd zien :D

Misschien komen ze ook nog eens in Amsterdam langs!
Met komen ze ook met nieuwe produkten?

hoewel het assortiment best wel uitgebreid is hoor.... ik kan niet klagen :@
pi_191839023
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:08 schreef FANN het volgende:

[..]

Wauw... die ga je niet snel over het hoofd zien :D

Misschien komen ze ook nog eens in Amsterdam langs!
Met komen ze ook met nieuwe produkten?

hoewel het assortiment best wel uitgebreid is hoor.... ik kan niet klagen :@
Ik weet het eigenlijk niet, of ze nog rond gaan trekken en of ze ook nieuwe producten promoten. (foto is helaas niet van mij, ik zit in België atm) Maar leuke reclame is het wel, zo'n megakoe :D ):O
pi_191839122
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:09 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Ik weet het eigenlijk niet, of ze nog rond gaan trekken en of ze ook nieuwe producten promoten. (foto is helaas niet van mij, ik zit in België atm) Maar leuke reclame is het wel, zo'n megakoe :D ):O
Ja die koe daar komen mensen op af :P en als het GRATIS is hélemaal :D

Maar belangrijkste is dat mensen dan weten hoe het smaakt :Y

Vega is allang niet meer voor ''van die rare boomknuffelaars'' zoals ze vroeger genoemd werden
het is nu juist de bij jonge en hippe mensen populair ... zo zie je maar weer (8> :D

en gewoon mensen die meer bewuster gaan eten.... en dat zijn er steeds meer...

https://www.nu.nl/eten-en(...)nder-vlees-eten.html
  Moderator donderdag 5 maart 2020 @ 08:45:53 #230
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_191841820
quote:
14s.gif Op woensdag 4 maart 2020 22:53 schreef FANN het volgende:

[..]


[..]


[..]

Oké die kaasschnitzels moet ik dus snel inslaan anders zijn ze straks uitverkocht na deze gratis
Fok reclame :D
+1 die zijn erg lekker. De kipschnitzel van veggie chef ook, die komt het dichtste bij echte kip vind ik.

De Goudse kaasburger van Vales is ook lekker :9
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_191845659
Lidl breidt aanbod vegan en vega flink uit en introduceert eigen burger

Supermarktketen Lidl verdrievoudigt vanaf vandaag het aantal vegetarische en veganistische producten in de schappen. Binnen het vega-assortiment komt de discounter met de zogenoemde Next Level Burger.



Met de verdrievoudiging wordt 21 procent van het gekoelde aanbod in het vlees-, kip- en visschap vegetarisch of vegan. Lidl wil klanten zo een duurzaam en betaalbaar alternatief voor vlees aanbieden. Het is een forse uitbreiding, aangezien Lidl eerder in totaal slechts negen vegan- en vegaproducten in de schappen had liggen. Dat worden er nu 27, waarvan er 11 vegan zijn en 16 vega.

Mainstream
Met de introductie wil Lidl ‘kwaliteit en duurzaamheid betaalbaar maken’, aldus woordvoerster Christine Braun. Volgens haar zijn producten van Lidl ‘mainstream’, oftewel bedoeld voor de massa. ,,Producten moeten bij Lidl voor elke portemonnee betaalbaar zijn, ook de vega- en veganproducten’’, aldus Braun.

,,Vleesvervangers worden vaak per twee stuks aangeboden, daardoor lijkt het prijsverschil wat hoger als je het vergelijkt met vlees dat in een grotere verpakking wordt aangeboden’’, legt Braun uit. Ze maakt hierbij de volgende vergelijkingen: ,,Voor een vegetarische kaasschelp (te vergelijken met een cordon bleu) betaal je bij Lidl 1,59 euro voor 200 gram en voor de vleesvariant van 250 gram 2,19 euro. Vega kipstukjes kosten 1,99 euro voor 175 gram, en de kipstukjes van 400 gram kosten 3,33 euro.’’

Next Level Burger
Binnen het nieuwe assortiment lanceert Lidl onder meer de Next Level Burger. Volgens Lidl is deze hamburger ‘een betaalbaar alternatief’ ten opzichte van het merk Beyond Meat. Voor de Next Level Burger betalen klanten 3,29 euro, terwijl vergelijkbare burgers bij concurrerende supermarkten bijna 6 euro kosten. Dit is de eerste vleesvervanger die Lidl onder een eigen merknaam op de markt brengt.

De vegan burger is gemaakt op basis van soja-, tarwe-, en erwteneiwit en lijkt qua smaak en uiterlijk op vergelijkbare vleesproducten. ,,Met de ‘Next Level Meat’ kunnen onze klanten vegan en daarmee milieu- en diervriendelijk eten, zonder de smaak van vlees te moeten missen’’, zegt Quirine de Weerd van Lidl Nederland. De burger is al in een aantal winkels in Nederland verkocht. Vanaf vandaag is de burger landelijk te verkrijgen.



Klimaatneutraal
Lidl verkoopt naast de vegan burger ook zogenoemd Next Level Meat-gehakt. Deze producten besparen volgens het bedrijf 91 procent CO²-uitstoot in vergelijking met rundvleesproducten. De resterende 9 procent wordt gecompenseerd door de leverancier via Climate Partners. Daardoor zijn de Next Level Burger en het Next Level-gehakt volgens Lidl ‘volledig klimaatneutraal’.

Climate Partners ondersteunt projecten in het Braziliaanse regenwoud, waarbij steeds meer gebieden worden toegewezen aan kleine boeren en niet meer worden gekapt voor sojaplantages.
,,Duurzaamheid zit bij Lidl in het dna en daarom past deze klimaatneutrale burger extra goed bij ons. Zelfs over de verpakking is nagedacht’’, zegt Braun. De burgers worden in een recyclebaar kartonnen bakje gelegd en met een dunne folie afgesloten. ,,Alle materialen kunnen worden gescheiden.’’
https://www.ad.nl/koken-e(...)gen-burger~a5a70fe1/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_191846010
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  donderdag 5 maart 2020 @ 14:03:06 #233
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_191846429
Blij mee dat Lidl dit doet. Zou het ook wel fijn vinden als ze tofu en tempeh gingen verkopen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_191850740
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2020 14:03 schreef Lienekien het volgende:
Blij mee dat Lidl dit doet. Zou het ook wel fijn vinden als ze tofu en tempeh gingen verkopen.
Tofu hadden ze bij die van mij al, en tempeh lag er nu met deze uitbreiding ook. Iemand tips voor het bereiden van tempeh?
pi_191850795
Het vegetarische schap van de Lidl was inderdaad wel aan uitbreiding toe.
pi_191851404
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 18:25 schreef Bleie het volgende:

[..]

Tofu hadden ze bij die van mij al, en tempeh lag er nu met deze uitbreiding ook. Iemand tips voor het bereiden van tempeh?
Makkelijke manier is in dunne reepjes snijden, goudbruin in een pan bakken met wat olie en aan het eind een flinke lepel zwartebonensaus (van de toko) in de hete pan erbij en goed omschudden. Geeft een lekker knapperig laagje.

Je kan het ook een paar uur marineren in een pittige marinade met bijv olie, sojasaus, citroensap, knoflook en gember(siroop) en dan grillen of bakken in de oven.

Als je het fijnmaalt kun je het als vervanging van gehakt gebruiken. Als je het eerst stoomt wordt het wat minder bitter.

Tempeh heeft wel flinke smaakmakers nodig want van zichzelf smaakt het eigenlijk nergens naar.
  donderdag 5 maart 2020 @ 19:13:11 #237
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_191851657
Hier staan wat bereidingen met tempeh. Ik heb die Mexicaanse variant laatst gemaakt en dat viel echt niet tegen.

http://www.degroenemeisjes.nl/hoe-bereid-je-tempeh/#
The love you take is equal to the love you make.
pi_191851697
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2020 19:03 schreef Farenji het volgende:

[..]

Makkelijke manier is in dunne reepjes snijden, goudbruin in een pan bakken met wat olie en aan het eind een flinke lepel zwartebonensaus (van de toko) in de hete pan erbij en goed omschudden. Geeft een lekker knapperig laagje.

Je kan het ook een paar uur marineren in een pittige marinade met bijv olie, sojasaus, citroensap, knoflook en gember(siroop) en dan grillen of bakken in de oven.

Als je het fijnmaalt kun je het als vervanging van gehakt gebruiken. Als je het eerst stoomt wordt het wat minder bitter.

Tempeh heeft wel flinke smaakmakers nodig want van zichzelf smaakt het eigenlijk nergens naar.
Ik heb tempeh wel eens in lange dunne plakken gesneden en gemarineerd en vervolgens in de oven gebakken met een dikke laag pittige pindasaus, dat was prima.

Ook sambal goreng tempeh (heeele dunne frietjes snijden en bakken/frituren, die je vervolgens met een dikke kleverige laag sambalsaus en dergelijk omhuld) was erg lekker.

Maar het komt mij toch nog iets te vaak voor dat ik denk dat het wel goed gaat komen (niet te dik snijden, smaakvolle pittige saus), waarbij de saus toch niet voldoende is om de smaak van de tempeh te verhullen.

Ik verbaas me dus een beetje over de opmerking dat tempeh eigenlijk nergens naar smaakt ;)

Misschien is het net zo'n dingetje als mensen die koriander naar zeepsop vinden smaken, maarruh.... als de smaak van tempeh niet voldoende verborgen wordt door een heel erg pittige/overheersende saus, dan proef ik toch duidelijk klei...fimoklei, of van die klei die ze me vroeger op de kleuterschool gaven (en nee, ik heb geen duidelijke herinnering aan het eten van die klei, maar gezien de associatie moet ik dat blijkbaar toch gedaan hebben :') )

[ Bericht 0% gewijzigd door realAIVD op 05-03-2020 19:20:26 ]
pi_191877251
Dank voor de tips. Iets met pittig wordt het hier niet ivm de kinderen, maar zwartebonensaus eten ze redelijk.
pi_191877314
We hebben gisteren die Next Level burger van Lidl geprobeerd en hij beviel erg goed. Die halen we vaker ^O^
  zaterdag 7 maart 2020 @ 09:11:45 #241
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_191877380
Ik heb vorig jaar zo'n nepvleesburger van Garden Gourmet op dat was een van de smerigste dingen die ooit op heb. Ik proef het nog als ik er aan denk. Maar nu durf ik die andere merken niet meer te proberen :D
Spoilers!
pi_191877467
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 09:05 schreef lunapuella het volgende:
We hebben gisteren die Next Level burger van Lidl geprobeerd en hij beviel erg goed. Die halen we vaker ^O^
Ik had hem gisteren ook, maar ik vond hem echt ongelofelijk ranzig. :D Die smaak gaf me echt de rillingen. Ik heb nu wel de pompoen/wortel burger gehaald. Over het algemeen vind ik zulke dingen lekkerder.
pi_191878335
Ik vind die beyond burger ook vies en dat geldt voor meer van dat nepvlees. Liever iets dat niet krampachtig op vlees probeert te lijken zoals tofu, groenteburger, haloumi of falafel ofzo.
  zaterdag 7 maart 2020 @ 16:42:47 #244
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191883251
Net de steak meegenomen van de Lidl, ben benieuwd straks!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_191884303
https://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/

Tempeh Kering O+
Echt mijn favoriete plantaardige eten. In Indonesië leren maken maar vind die van Robin ook heel lekker.
Go hard or go home
pi_191884663
Die site van Robin is sowieso ^O^
Is dat zo?
  zaterdag 7 maart 2020 @ 18:45:55 #247
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191885277
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 16:42 schreef LPFAN het volgende:
Net de steak meegenomen van de Lidl, ben benieuwd straks!
Ik vind hem net zo smaken als die van Vivera. Maar wel een stuk goedkoper. Blijvertje!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  zaterdag 7 maart 2020 @ 22:00:17 #248
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_191890771
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 18:45 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik vind hem net zo smaken als die van Vivera. Maar wel een stuk goedkoper. Blijvertje!
^O^
The love you take is equal to the love you make.
pi_191890912
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 17:50 schreef Noek het volgende:
https://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/
[ afbeelding ]
Tempeh Kering O+
Echt mijn favoriete plantaardige eten. In Indonesië leren maken maar vind die van Robin ook heel lekker.
Ah, heb nog een zooi sojabonen gekookt liggen, ga dit recept gebruiken, kijken of het dan ook wat wordt. Jammer dat ik geen spul heb om te fermenter, anders hadden ik ook nog zelf tempeh gemaakt.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_191896622
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 22:03 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ah, heb nog een zooi sojabonen gekookt liggen, ga dit recept gebruiken, kijken of het dan ook wat wordt. Jammer dat ik geen spul heb om te fermenter, anders hadden ik ook nog zelf tempeh gemaakt.
Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.
Alleen dat je het wil doen is al 1000 bonuspunten.
Go hard or go home
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')