Oh! dat is een goeie!quote:Op zondag 20 januari 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:
Wij aten deze vanavond. Hadden hem al eerder gehad, nu in de herhaling. Heerlijk!
https://www.hellofresh.nl(...)a487cc0c137482462e6/
Lijkt me wel, ik weet alleen niet wat een goede vervanging is.quote:Op zondag 20 januari 2019 18:51 schreef FANN het volgende:
Ah... wat een zooitje nieuwe recepten vandaag!![]()
Deze lijkt me fijnik ben wel dol op ''snelle'' recepten
als
het niet té moeilijk is want anders gaat het weer fout.....
[..]
alleen pijnpitten kan ik gewoon weglaten toch? Daar kan mijn maag niet zo goed tegen
of kan ik iets anders doen om die vervangen? want deze wil ik wel eens gaan maken
Cashewnoten!quote:Op maandag 21 januari 2019 20:09 schreef Aether het volgende:
[..]
Lijkt me wel, ik weet alleen niet wat een goede vervanging is.
Amandelen lijken me te veel te overheersen. Het schijnt dat paranoten een goede vervanging zijn maar die heb ik nooit geprobeerd.
quote:Op maandag 21 januari 2019 20:09 schreef Aether het volgende:
[..]
Lijkt me wel, ik weet alleen niet wat een goede vervanging is.
Amandelen lijken me te veel te overheersen. Het schijnt dat paranoten een goede vervanging zijn maar die heb ik nooit geprobeerd.
Ah!quote:
Tabletten (bijvoorbeeld bij Holland&Barret (voorheen De Tuinen). Dat is voor vrijwel iedereen aan te radenquote:Op maandag 4 februari 2019 18:37 schreef Cronometer het volgende:
Hebben jullie enig idee waar een goede shot B12 in zit? Volgens mij heb ik een tekort aan van alles en nog wat sinds ik vega ben en worstel met eten.
Kan het niet natuurlijk? Ik heb 2 eitjes gegeten en een schaal yoghurt en zit nog niet aan mijn vitamine B12.quote:Op maandag 4 februari 2019 18:49 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Tabletten (bijvoorbeeld bij Holland&Barret (voorheen De Tuinen). Dat is voor vrijwel iedereen aan te raden![]()
Waar worstel je precies mee?
Tsja, wat is natuurlijkquote:Op maandag 4 februari 2019 18:51 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Kan het niet natuurlijk? Ik heb 2 eitjes gegeten en een schaal yoghurt en zit nog niet aan mijn vitamine B12.
Ik worstel met op een natuurlijke manier aanvullen van alle benodigde vitamines. Heel irritant.
Heb ze al wel besteldquote:Op maandag 4 februari 2019 18:57 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Tsja, wat is natuurlijk.
Nee zonder geint; vroegâh zaten er in de bodem genoeg bacteriën die B12 konden omzetten/aanmaken. Tegenwoordig is de bodemkwaliteit bar slecht wat dat betreft, en veel dieren in de industrie komen ook niet meer (voldoende) buiten. Dus ook dieren krijgen ook supplementen om B12 aan te vullen. (Er zijn nog wel wat herkauwers die B12 in hun rumen kunnen aanmaken, maar ik vrees dat je erg veel melk/yoghurt moet drinken, of erg veel vlees (als niet vega bent), wil je bij je dagelijkse behoefte in de buurt komen.)
Dus eigenlijk is het erg lastig om genoeg B12 binnen te krijgen op een 'natuurlijke' weg. En waarschijnlijk krijg je het dus al door veel supplementen indirect tot je te nemen![]()
Maar B12-tekort kan echt leiden tot serieuze gezondheidsproblemen (en er zijn ook juist veel mensen die vlees eten met een tekort!) dus het is zeker wel iets om echt te voorkomen.
Een synthetisch geproduceerd pilletje voelt misschien niet erg 'natuurlijk', maar nouja, zoals gezegd is het 9 van d 10 keer al niet natuurlijk meer.
Ik spuit liever iets anders dan elke week b12quote:Op maandag 4 februari 2019 19:48 schreef jajablahblah het volgende:
Laat je b12 anders eerst testen voordat je tabletten neemt. Daarna krijg je naemlijk valse waarden, en misschien is het tekort wel niet te verhelpen met een tabletje van de tuinen.
Ik spuit zelf wekelijks b12.
Is er een reden dat je dat spuit? Het is toch al lang geleden vastgesteld dat je vitB12 beter oraal kan supplementeren?quote:Op maandag 4 februari 2019 19:48 schreef jajablahblah het volgende:
Laat je b12 anders eerst testen voordat je tabletten neemt. Daarna krijg je naemlijk valse waarden, en misschien is het tekort wel niet te verhelpen met een tabletje van de tuinen.
Ik spuit zelf wekelijks b12.
Dat hangt er van af of je het goed op kunt nemen. Ik kan dat niet en eet wel vlees. Ik neem gewoon dagelijks een pilletje dus.quote:Op maandag 4 februari 2019 22:33 schreef FANN het volgende:
B12 krijg je toch genoeg van binnen?
Ik dacht dat je alleen moest doen zal je Veganistisch was?
ah... oké dan is het een ander verhaal... ik snap hetquote:Op maandag 4 februari 2019 22:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat hangt er van af of je het goed op kunt nemen. Ik kan dat niet en eet wel vlees. Ik neem gewoon dagelijks een pilletje dus.
Ok dat is echt niet voor iedereen zo.quote:Op maandag 4 februari 2019 21:31 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Is er een reden dat je dat spuit? Het is toch al lang geleden vastgesteld dat je vitB12 beter oraal kan supplementeren?
quote:Op maandag 4 februari 2019 18:37 schreef Cronometer het volgende:
Hebben jullie enig idee waar een goede shot B12 in zit? Volgens mij heb ik een tekort aan van alles en nog wat sinds ik vega ben en worstel met eten.
Ga naar de huisarts en laat je bloed testen. Dan weet je of je tekorten hebt en waar je dus meer op moet letten. De symptomen die bv bij een b12 tekort passen passen ook bij 1001 andere zaken. Meten is weten.quote:Op maandag 4 februari 2019 18:37 schreef Cronometer het volgende:
Hebben jullie enig idee waar een goede shot B12 in zit? Volgens mij heb ik een tekort aan van alles en nog wat sinds ik vega ben en worstel met eten.
Ik eet eieren, doch niet veel zuivel. Ik zie dat ik met melk,yoghurt, eieren en kaas op een dag zeker aan die b12 kom, maar ik wil dat niet elke dag eten. Mijn maag kan er niet zo goed tegen.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 10:39 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Maar met een dieet met wel eieren en zuivelproducten zou je eigenlijk geen b12 tekort moeten hebben. Het voedsel is dan niet de oorzaak.
Dan heb je gewoon supplementen nodig omdat je een opname probleem hebt.
Komt redelijk vaak voor (ook bij wel vlees eters), is gelukkig goed op te lossen.
Beter laat je gewoon even je bloed testen. Dan weet je of je extra supplementen nodig hebt of niet.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 19:48 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Ik eet eieren, doch niet veel zuivel. Ik zie dat ik met melk,yoghurt, eieren en kaas op een dag zeker aan die b12 kom, maar ik wil dat niet elke dag eten. Mijn maag kan er niet zo goed tegen.
Pilletjes it is.
Ik heb mn voeding bijgehouden en zag dat ik met de manier waarop ik at niet goed at en dat maandenlang.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 21:51 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Beter laat je gewoon even je bloed testen. Dan weet je of je extra supplementen nodig hebt of niet.
Nu is b12 aardig veilig, overdoseren hoef je niet bang voor te zijn. Maar onnodig pilletjes nemen is zonde.
Waarom vermoed je een b12 tekort eigenlijk?
Je zou ook nog rekening kunnen houden met de hoeveelheid lactose in zuivelproducten. In melk zit veel meer dan in kaas of kwark. Misschien heb je sneller last van grote hoeveelheden.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 19:48 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Ik eet eieren, doch niet veel zuivel. Ik zie dat ik met melk,yoghurt, eieren en kaas op een dag zeker aan die b12 kom, maar ik wil dat niet elke dag eten. Mijn maag kan er niet zo goed tegen.
Pilletjes it is.
Heb sws een vitamine D tekort, ik slik mij dood inmiddels, maar ik krijg geen daglicht meer en merk dat wel. Heb een huisarts die mij niet heel serieus neemt en continu door mekkert dat mijn vitamine D echt wel redelijk is. Ik werk nu dus in een donker hol en vermoed dat mijn vitamine D nu extreem laag is. Heb gewoon geen zin om te testen ben niet zo van de naaldenquote:Op dinsdag 5 februari 2019 21:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je zou ook nog rekening kunnen houden met de hoeveelheid lactose in zuivelproducten. In melk zit veel meer dan in kaas of kwark. Misschien heb je sneller last van grote hoeveelheden.
Ik zou ook laten bloedprikken. Het is ook de tijd van het jaar om last te krijgen van een vitamine D tekort.
Dat kan vele redenen hebben. Van eet je wel voldoende energie rijk voedsel tot bv een ijzer tekort.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 21:54 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Ik heb mn voeding bijgehouden en zag dat ik met de manier waarop ik at niet goed at en dat maandenlang.
Maar heb ook een vitamine D tekort. Alleen sinds k vega ben voel ik mij gewoon dood moe. Eerste 2 maanden niet en daarna werd het erger en erger.
Heb gisteren vervangers gehaald met toegevoegde B12, hopelijk helpt dat ook weer wat.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 22:10 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Dat kan vele redenen hebben. Van eet je wel voldoende energie rijk voedsel tot bv een ijzer tekort.
Wil je makkelijker aan wat je nodig hebt komen, vindt je dat lastig zo, maak dan een aantal keer per week gebruik van oa vleesvervangers. Daar zijn vaak zaken aan toegevoegd zoals die b12. Ze heten niet alleen vleesvervangers omdat ze qua uiterlijk en smaak vlees nadoen.
Maar ook in vele andere producten zijn zaken zoals b12 toegevoegd. Bv in Kellogg's cornflakes, om maar een random voorbeeld te geven.
Of denk eens aan havermout eten in de ochtend. Is een zeer goede energie leverancier en bevat een hoge dosis aan een heel aantal essentiele vitamines e.d. Is ook nog eens ideaal te combineren met kwark, melk en andere zuivelproducten.
Maar vooral, ga naar de huisarts en laat je bloed testen. Echt doodmoe zijn is niet normaal en kan ook door zaken komen die niets met je dieet te maken hebben. Even inchecken en gaan uitsluiten is wel van belang. Niet te lang doormodderen met klachten, daar is de huisarts voor.
kan je een samenvatting geven?quote:Op vrijdag 8 februari 2019 19:06 schreef Aether het volgende:
Keuringsdienst van waarde: Vegetarische rookworst
https://www.npostart.nl/KN_1704071
Ik ga vanavond Boerenkool eten, ik maak er Vegetarische Braadworstjes bij.quote:Op zaterdag 9 februari 2019 00:46 schreef LPFAN het volgende:
Die van Unox is lekker alleen enorm duur.
Ik kan geen samenvatting geven, maar je bent niet de enige die ze niet lekker vindquote:Op zaterdag 9 februari 2019 00:00 schreef FANN het volgende:
[..]
kan je een samenvatting geven?![]()
ik vind ze niet lekker trouwens
Ahh dat is ook die test die ik bedoeldequote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:16 schreef Aether het volgende:
[..]
Ik kan geen samenvatting geven, maar je bent niet de enige die ze niet lekker vind
quote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:46 schreef _Hestia_ het volgende:
Lekker FANN! En ook handig zo'n stoomkoker!
Was pas bij Kassa oid ook zo'n vergelijking van vegetarische worst. Geloof dat die van Garden Gourmet toen als beste uit de test kwam. Zelf nog nooit gehad.
Ik ben al bijna een jaar vegetariër, tijd gaat snel
Aha! dus daarom vond ik ze niet lekker die van die Vegaslager vond ik ook gewoon VIES!quote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:16 schreef Aether het volgende:
[..]
Ik kan geen samenvatting geven, maar je bent niet de enige die ze niet lekker vind
Ja!quote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:38 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ahh dat is ook die test die ik bedoelde
Ik ben benieuwd!quote:
Het is duur, omdat het zogenaamd een schaars iets is. Er zijn niet veel mensen die het kopen en de mensen die het kopen kunnen het betalen om 4 euro te geven aan een worstje. Daar kwam het op neer.quote:Op zaterdag 9 februari 2019 00:00 schreef FANN het volgende:
[..]
kan je een samenvatting geven?![]()
ik vind ze niet lekker trouwens
Hmmmmmmquote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:55 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd!
Ik eet idd heel vaak geen vleesvervanger maar gewoon extra peulvruchten oid. Bij de Lidl hebben ze van dat vega kruimgehakt, die doe ik wel vaak door de pasta. Meeste vleesvervangers heeft de Jumbo hier, alleen daar hebben ze maar weinig van de Vegetarische Slager. En ik ben echt gek op hun Mc2 burger, dus die haal ik speciaal bij de AH altijd
Ja maar wij eten weer geen ''gewone vlees'' denk ik dan maar....quote:Op zaterdag 9 februari 2019 19:43 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Het is duur, omdat het zogenaamd een schaars iets is. Er zijn niet veel mensen die het kopen en de mensen die het kopen kunnen het betalen om 4 euro te geven aan een worstje. Daar kwam het op neer.
nou ik ben benieuwdquote:Op maandag 11 februari 2019 18:44 schreef Aether het volgende:
Helemaal gemist...
Mora gaat samenwerking aan met de Vegetarische Slager
https://www.mora.nl/nieuw(...)-vegetarische-slager
Snackfabrikant Mora slaat de handen ineen met De Vegetarische Slager. De eerste producten, waaronder een vegetarische kroket, liggen begin volgend jaar in de supermarkten, bedrijfskantines, cafetaria’s & horecagelegenheden. Bijzonder aan de iconische snack in vegetarische uitvoering is de ultieme benadering van het origineel, nauwelijks van echt te onderscheiden.
https://www.mora.nl/snack(...)=All&category=retail
hij ligt nu in het vriesvakquote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:38 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ahh dat is ook die test die ik bedoelde
Ik ben benieuwd, laat volgende week maar wetenquote:Op maandag 11 februari 2019 21:38 schreef FANN het volgende:
[..]
hij ligt nu in het vriesvakvolgende week ofzo zeer een keer Boerenkool
![]()
Vanavond was het Bloemkool.... is ook lekker
Nooit geprobeerd, ga ik doen!quote:Op maandag 11 februari 2019 21:43 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd, laat volgende week maar weten
Bij de Lidl hebben ze af en toe in de diepvries kant en klare wraps. Die met falafel sla ik altijd in voor als ik lui ben en geen zin heb om te koken. Vanavond weer 1 gehadAlleen nu zijn ze weer op helaas
Je moet eens van de Aldi proberen. YUMquote:Op dinsdag 12 februari 2019 19:35 schreef Bleie het volgende:
Wij hadden vanavond groenteschnitzels van de Lidl. Die waren niet voor herhaling vatbaar.
wat was er mis mee?quote:Op dinsdag 12 februari 2019 19:35 schreef Bleie het volgende:
Wij hadden vanavond groenteschnitzels van de Lidl. Die waren niet voor herhaling vatbaar.
Oh die zijn idd niet lekker. Ik vind alleen dat kruimgehakt te doen omdat dat toch door saus gaat, maar de rest van hun vleesvervangers vind ik ook niet watquote:Op dinsdag 12 februari 2019 19:35 schreef Bleie het volgende:
Wij hadden vanavond groenteschnitzels van de Lidl. Die waren niet voor herhaling vatbaar.
Die kaasschelpquote:Op dinsdag 12 februari 2019 20:00 schreef Bleie het volgende:
Aldi is te ver weg, dus dat wordt hem niet.
Ze waren nogal smakeloos. Uiteindelijk maar flink wat currysaus overheen gegooid, toen was het te doen.
We hebben vaak vleesvervangers van de Lidl. De balletjes, reepjes en gehakt vinden we prima, en kinderen en ik de falafel ook wel (en meneer Bleie houdt nooit van falafel), maar dit was echt niks. Ze hebben ook nog zo’n kaasschnitzel, dat is ook net karton.
ik zag b12 niet op het formuliertje....quote:Op woensdag 6 februari 2019 05:34 schreef jajablahblah het volgende:
Laat dan meteen ook b11 prikken, dat gaat hand in hand met b12.
Als je b12 laag is, eerst verder onderzoek laten doen, niet spuiten of pillen slikken.
Alles onder de 300 is reden tot verder onderzoek, ook al is 100 de marge.
Vreemd.quote:Op donderdag 14 februari 2019 22:56 schreef Cronometer het volgende:
[..]
ik zag b12 niet op het formuliertje....Ze had dat niet eens aangesitpt, dus heb ik dat maar gedaan.
Uitslag gehad, maar ik heb echt geen RUK aan mijn huisarts. Uitslag was 237, volgens haar hoog genoeg. Blijkbaar moet je de actieve vorm van B12 meten en dat doet de huisarts niet. Heb dus maar een zelftestje besteld.quote:Op vrijdag 15 februari 2019 07:51 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Vreemd.
Bij ons is dat 1 regel. B1 b6 b11 en b12.
237 is zeer zeker aanleiding voor verder onderzoek.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 14:29 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Uitslag gehad, maar ik heb echt geen RUK aan mijn huisarts. Uitslag was 237, volgens haar hoog genoeg. Blijkbaar moet je de actieve vorm van B12 meten en dat doet de huisarts niet. Heb dus maar een zelftestje besteld.
Voor haar dus niet. Ze legt ook niet de link tussen de helicobacter die ik heb en het afnemen van mijn B12.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 15:15 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
237 is zeer zeker aanleiding voor verder onderzoek.
Heel veel succes. Het is niet altijd makkelijk bij de huisarts inzake b12 (weet ik uit ervaring).quote:Op dinsdag 19 februari 2019 15:16 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Voor haar dus niet. Ze legt ook niet de link tussen de helicobacter die ik heb en het afnemen van mijn B12.
Dus ik doe lekker zelf een test, print wat shit uit en ga dan langs bij haar
Heb je nog tipsquote:Op dinsdag 19 februari 2019 15:17 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Heel veel succes. Het is niet altijd makkelijk bij de huisarts inzake b12 (weet ik uit ervaring).
Ik denk dat het handiger is als je in je topic over de heliobacter verder gaat over je B12. Of daar een nieuw topic over maakt in LIF. Hier gaat het over eten en niet over gezondheidquote:Op dinsdag 19 februari 2019 15:16 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Voor haar dus niet. Ze legt ook niet de link tussen de helicobacter die ik heb en het afnemen van mijn B12.
Dus ik doe lekker zelf een test, print wat shit uit en ga dan langs bij haar
Is geen nieuwe topic waard, laten we het hier maar bij houden!quote:Op dinsdag 19 februari 2019 16:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk dat het handiger is als je in je topic over de heliobacter verder gaat over je B12. Of daar een nieuw topic over maakt in LIF. Hier gaat het over eten en niet over gezondheid
Ook goed, dan gaan we hier weer on topicquote:Op dinsdag 19 februari 2019 17:07 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Is geen nieuwe topic waard, laten we het hier maar bij houden!
Ik heb dit ook hoor. Had dit al voor ik vega werd, zo rond 33 begonnen die katers niet meer te verschijnen.quote:Op woensdag 20 februari 2019 12:34 schreef Thomas B. het volgende:
Ik vraag het even hier, want ik heb geen zin om een nieuw topic te openen.
Sinds een jaartje ben ik vegetarisch en sinds een paar maanden bijna veganistisch. De laatste tijd heb ik het idee dat katers veel minder erg zijn. Ik ben 31 en ze zeggen dat katers erger worden naarmate je ouder wordt, maar ik lijk het tegenovergestelde waar te nemen. Afgezien van mijn eetpatroon is er weinig veranderd, dus ik zoek het verband daarin.
Herkent iemand dit?
Drink eens 3 maanden geen alcohol, daarna heb je gewoon weer een ouderwetse kater als je teveel hebt gedronken.quote:Op woensdag 20 februari 2019 12:34 schreef Thomas B. het volgende:
Ik vraag het even hier, want ik heb geen zin om een nieuw topic te openen.
Sinds een jaartje ben ik vegetarisch en sinds een paar maanden bijna veganistisch. De laatste tijd heb ik het idee dat katers veel minder erg zijn. Ik ben 31 en ze zeggen dat katers erger worden naarmate je ouder wordt, maar ik lijk het tegenovergestelde waar te nemen. Afgezien van mijn eetpatroon is er weinig veranderd, dus ik zoek het verband daarin.
Herkent iemand dit?
Ik heb een periode van 2 jaar niet gedronken en drink nu soms. Kan drinken wat ik wil: word vroeg wakker en never een kater meer.quote:Op woensdag 20 februari 2019 13:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Drink eens 3 maanden geen alcohol, daarna heb je gewoon weer een ouderwetse kater als je teveel hebt gedronken.
Dat is toch raar. Gaat volgens mij tegen conventionele wijsheid inquote:Op woensdag 20 februari 2019 12:59 schreef Cronometer het volgende:
[..]
Ik heb dit ook hoor. Had dit al voor ik vega werd, zo rond 33 begonnen die katers niet meer te verschijnen.
Ja, aan zoiets zat ik ook te denken. Vlees is idd vervangen door veel meer groenten. Spinazie en broccoli bijvoorbeeld. Ik voel me sowieso ook fitter en ik ben minder vaak ziek. Als ik al ziek ben is het een stuk minder hevig. Veel verstand heb ik er niet van, maar ik kan mij voorstellen dat ik minder schadelijke stoffen en bacteriën binnenkrijg, waardoor het lijf beter weerstand biedt aan alcohol.quote:Op woensdag 20 februari 2019 13:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Drink eens 3 maanden geen alcohol, daarna heb je gewoon weer een ouderwetse kater als je teveel hebt gedronken.
Een andere mogelijke verklaring is dat er hiervoor iets in je dieet zat dat je lever belaste, of nu iets dat bijdraagt aan een gezonde lever, betere afvoer van gifstoffen.
Misschien ben je meer kurkuma gaan gebruiken bv? Of eet je veel bieten, witlof, spinazie, broccoli?
Misschien zijn we speciaal 😋quote:Op woensdag 20 februari 2019 13:26 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Dat is toch raar. Gaat volgens mij tegen conventionele wijsheid in
[..]
Ja, aan zoiets zat ik ook te denken. Vlees is idd vervangen door veel meer groenten. Spinazie en broccoli bijvoorbeeld. Ik voel me sowieso ook fitter en ik ben minder vaak ziek. Als ik al ziek ben is het een stuk minder hevig. Veel verstand heb ik er niet van, maar ik kan mij voorstellen dat ik minder schadelijke stoffen en bacteriën binnenkrijg, waardoor het lijf beter weerstand biedt aan alcohol.
Ziet er goed uit! Ik sla hem even op!quote:Op zaterdag 23 februari 2019 20:38 schreef Bleie het volgende:
https://biancazapatka.com(...)cipe-container-10802
Wij aten deze vanavond, met nog wat extra doperwten. En ik had de tomaatjes met wat olie, balsamico en zou en peper in de oven gedaan. Goddelijk!
vorige week geprobeerd, ik vond hem niet lekkerquote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:46 schreef _Hestia_ het volgende:
Lekker FANN! En ook handig zo'n stoomkoker!
Was pas bij Kassa oid ook zo'n vergelijking van vegetarische worst. Geloof dat die van Garden Gourmet toen als beste uit de test kwam. Zelf nog nooit gehad.
Ik ben al bijna een jaar vegetariër, tijd gaat snel
Jammer! Maar dat heb ik bij bijvoorbeeld veel vega soorten broodbeleg ook hoor, dat ik de smaak nog niet echt lekker vindquote:Op donderdag 21 maart 2019 21:48 schreef FANN het volgende:
[..]
vorige week geprobeerd, ik vond hem niet lekkerkan er niks aan doen
quote:Op donderdag 21 maart 2019 22:03 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Jammer! Maar dat heb ik bij bijvoorbeeld veel vega soorten broodbeleg ook hoor, dat ik de smaak nog niet echt lekker vind
Broodje Kroket bijvoorbeeld!quote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
Ik had woensdag de bitterballen geprobeerd, ik had serieus het idee dat ik een gewone bitterbal aan het eten wasquote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
Die zijn idd echt geweldig, had ze in die actieweek gehaald maar nog niet geprobeerd. De Kipcorns niet gezien overigens.quote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
Ik moet ze nog steeds proberen maar ik geloof je op je woordquote:Op maandag 1 april 2019 10:27 schreef Noek het volgende:
De kroketten van Mora en de Vetarische Slagert. Looovvve it!![]()
Vegetarisch eten is nog nooit zo makkelijk geweest als tegenwoordig.
en dan zeggen die vleesvretens dat wij zeikerd zijnquote:Op dinsdag 2 april 2019 16:07 schreef Aether het volgende:
FP: EU wil eind aan 'groenteburger' en 'kipstuckjes'
Die reacties ook. Dat mensen zo getriggerd kunnen worden door vleesvervangers.quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:56 schreef FANN het volgende:
[..]
en dan zeggen die vleesvretens dat wij zeikerd zijn
Godsamme, wat een stel lijers.quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:07 schreef Aether het volgende:
FP: EU wil eind aan 'groenteburger' en 'kipstuckjes'
De eerste zin verklapt het hele probleem al: 'landbouwcommissie'.quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:07 schreef Aether het volgende:
FP: EU wil eind aan 'groenteburger' en 'kipstuckjes'
volledig mee eens!!quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:07 schreef Aether het volgende:
FP: EU wil eind aan 'groenteburger' en 'kipstuckjes'
quote:Op dinsdag 2 april 2019 16:56 schreef FANN het volgende:
[..]
en dan zeggen die vleesvretens dat wij zeikerd zijn
quote:Eindelijk doen ze eens wat goed in Brussel! Als je vlees haat, waarom moet dat vega vergif dan qua uiterlijk en naam op echt vlees lijken?
Die "hippe" vega's kunnen best wel wat creatiefs verzinnen lijkt mij.
NWS / Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’
moeten we ook nog eens Hip zijn......quote:
De vegetarische saucijzenbroodjes van de Hema vind ik ook erg lekker.quote:Op dinsdag 2 april 2019 19:35 schreef Myraela het volgende:
Ik had vegetarische saucijzenbroodjes van de AH, gewoon die in de winkel afgebakken dingen. En ik twijfelde gewoon oprecht of ze het niet per ongeluk normale saucijzenbroodjes met een verkeerd etiket waren.
Ik ben hem nog nergens tegengekomenquote:Op donderdag 4 april 2019 18:53 schreef FANN het volgende:
[ afbeelding ]
As we speak...en 2 volkoren Boterhammen met Smaeck Vegetarische Crème Américain
https://www.jumbo.com/sma(...)p_lzDxwaAg1DEALw_wcB
Héél erg lekker
Heb je geen Jumbo in de buurt?quote:
Ja alleen die heeft hem dus nietquote:Op vrijdag 5 april 2019 13:28 schreef FANN het volgende:
[..]
Heb je geen Jumbo in de buurt?
maar straks hebben het zo'n beetje overal....![]()
https://www.smaeckiswatjeproeft.nl/
Jumbo
albert heijn
nettorama
Binnenkort ook bij:
plus dekamarkt dirk
succes!quote:Op vrijdag 5 april 2019 13:30 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ja alleen die heeft hem dus niet![]()
Ik ga zo eens kijken bij een grotere AH
Wat zit er inquote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
vegetarische draadjesvleesch 8% Ja okequote:Op zondag 7 april 2019 13:23 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
https://www.mora.nl/snack(...)svleesch-kroket-oven
Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)quote:Op zondag 7 april 2019 13:26 schreef Flamarande het volgende:
[..]
vegetarische draadjesvleesch 8% Ja oke
Oja ik zie het, thanksquote:Op zondag 7 april 2019 13:31 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)
De kipkorns: https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-kipkornr-0
daar heb je wel een punt.... maar maar maar....quote:Op woensdag 10 april 2019 14:25 schreef Farenji het volgende:
Mag dit topic hernoemd worden naar "vleesvervangers" oid want over echt vegetarisch eten gaat het hier bijna nooit.
De vervangers van tegenwoordig zitten erg lekkere dingen tussen hoorquote:Op woensdag 10 april 2019 17:08 schreef Sorella het volgende:
Ik vind vlees vervangers verschrikkelijk qua smaak en textuur maar ik heb de mora bitterballen geprobeerd en ik moet zeggen voor vegetarische ballen zijn deze errug lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Zeker nog nooit kichdi gegeten?quote:Op donderdag 11 april 2019 08:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Sommige mensen denken nog steeds dat wij alleen maar Linzen eten, die lust ik niet eens![]()
Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
Ja, dal is ook gewoon de indiase term voor linzen. Daar zijn veel verschillende soorten van en nog veel meer bereidingswijzen. Kichdi bestaat ook in tig varianten, dit is hoe ik het maak.quote:Op donderdag 11 april 2019 15:18 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?
Ah! toch een recept!quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.200 gram gehakt
1 ui
een paar verse tomaten of gepelde tomaten dat kan ook...
2 Teentjes knoflook ofzo
Peterselie, Thijm, Karweizaad, piment, zout peper
Je kan het eten met Macaroni, Spaghetti maar het is ook lekker met
Bruine bonen, makkelijker kan niet hoor....
oh.... ik vergeet de olijfolie![]()
excuus
[ Bericht 11% gewijzigd door FANN op 16-04-2019 11:35:42 ]
Vandaag gemaakt, lekker hoor!quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
quote:Op vrijdag 19 april 2019 19:33 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Vandaag gemaakt, lekker hoor!
[ afbeelding ]
Heb wel een rood pepertje toegevoegd voor wat pit en had rode linzen ipv gele (maar volgens mij verschilt dat amper?).
Begrijp ik het nou goed en zit er idd geen dooie kip in? En kan ik het dus gewoon opeten...quote:10,5% poeder met kippenvleessmaak (gehydrolyseerde soja-eiwitten, zout, suiker, smaakversterker (opsomming van smaakversterkers die zeker geen dierlijke producten bevatten)
Nou, ik zou het niet eten maar er zit zo te zien geen dier in verwerkt. Of het gezond is.....quote:Op maandag 13 mei 2019 15:47 schreef Thomas B. het volgende:
Ik heb per ongeluk instant noodles Chicken flavour gekocht bij de Lidl. Nu staat er op de achterkant:
[..]
Begrijp ik het nou goed en zit er idd geen dooie kip in? En kan ik het dus gewoon opeten...
Dat sowieso niet.quote:Op maandag 13 mei 2019 15:56 schreef nanuk het volgende:
[..]
Nou, ik zou het niet eten maar er zit zo te zien geen dier in verwerkt. Of het gezond is.....
Mayonaise.quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Maar hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
Bij gebakken aardappeltjes ja, maar toch niet bij gekookte aardappelen?quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:16 schreef lunapuella het volgende:
[..]
Mayonaise.![]()
Of na het bakken van de vleesvervangers nog een beetje boter in de pan smelten en dat als jus gebruiken.
Of je aardappelen anders bereiden: in de pan bakken, of in de oven garen, ipv koken.
Er is ook kant en klare vega jus te koop als je voor makkelijk wil gaan.quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
Ik neem meestal de moeite niet om zelf een jus te maken, als het al echt gekookte aardappels zijn waar ik jus bij wil pak ik kant-en-klare pakjesquote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
quote:Op zondag 24 januari 2016 22:38 schreef FANN het volgende:
Ik eet juist weer af en toe Vlees
Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe
Ik zocht voor mezelf ... want ik was het vergeten.... wanneer ik weer af en toe vlees at...quote:
Ondertussen heb ik twee nieuw Hartkleppen...quote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Ik eet dus geen vlees meer, wel af en toe Vis trouwens...quote:Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
Je bedoelt kippenei-eiwit dat erin zit? Lijkt erop van niet, want dan had dat bij de allergie-informatie moeten staan. Ik ga ervan uit dat ze het geen "vegan" labeltje hebben gegeven omdat een of ander aroma of hulpstof dierlijk is.quote:Op zaterdag 18 januari 2020 07:26 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb wel een goeie tip ... misschien niet écht iets voor jou... maar de Vegetarische
Paté van Unox.... ja ik had er hélemaal niets van verwacht... maar die is écht héél
erg lekker![]()
[ afbeelding ]
het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..
Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel
Allergie-informatie
Bevat: soja.
quote:Op zaterdag 18 januari 2020 07:26 schreef FANN het volgende:
het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..
Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel
Allergie-informatie
Bevat: soja.
Deze is wel veganistisch:quote:Op zaterdag 18 januari 2020 17:31 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Je bedoelt kippenei-eiwit dat erin zit? Lijkt erop van niet, want dan had dat bij de allergie-informatie moeten staan. Ik ga ervan uit dat ze het geen "vegan" labeltje hebben gegeven omdat een of ander aroma of hulpstof dierlijk is.
Ik vind de vegan "leverworst" van Kips ook best lekker. Ik koop liever zo min mogelijk vleesvervangers met erg lange ingrediëntenlijsten, maar ik kreeg de vegan leverworst een keer gratis met mijn Bonuskaart en ik vond hem goed te eten, zeker met wat versgemalen peper. Hij ziet er wel heel duidelijk niet uit als dierlijke leverworst, want hij is gekleurd met bietensap
quote:Er was eerst wat onduidelijkheid of dit product vegan was, maar inmiddels heeft Unox dit positief bevestigd.
Niet helemaal.....quote:Op zondag 19 januari 2020 09:29 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak.![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Verder nodig:
Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.
[ afbeelding ]
Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.
Bak in Olijfolie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken
[/quote]
[/spoiler]
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:36 schreef FANN het volgende:
KAASBROODJES
Gisteren kon ik de laatste foto uploaden... maar dat lukt nu nog steeds niet zie ikquote:Op zondag 19 januari 2020 09:29 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
Dank voor alle info!!quote:
Ik weet eigenlijk niet of hij er zout bij heeft gedaan... maar die kaas is best wel pittig dus ik weet het niet zeker... hij slaapt nu dus ik kan het niet vragenquote:Op zondag 19 januari 2020 10:25 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dank voor alle info!!![]()
En ja, ik geloof best dat het lekker is!![]()
Dat yoghurt/ zelfrijzend bakmeel deeg ga ik zeker uitproberen....het ziet er geweldig uit.
Ga denk ik wel een beetje zout aan het deeg toevoegen (al helpt de geraspte kaas daar natuurlijk ook aan mee)
Zal ik zeker doen!quote:Op zondag 19 januari 2020 10:29 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik weet eigenlijk niet of hij er zout bij heeft gedaan... maar die kaas is best wel pittig dus ik weet het niet zeker... hij slaapt nu dus ik kan het niet vragen![]()
Maar doe maar een verslagje als je het gemaakt hebt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |