abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_186078650
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zondag 7 april 2019 09:02 schreef Noek het volgende:
[ afbeelding ]
De leven!
:o

Kips! die had ik nog niet geprobeerd! :P ga ik doen!
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186079867
quote:
14s.gif Op zondag 7 april 2019 09:02 schreef Noek het volgende:
[ afbeelding ]
De leven!
die pat is heel lekker!
pi_186080042
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens. _O_

En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
Wat zit er in
pi_186081630
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2019 11:35 schreef Flamarande het volgende:

[..]

Wat zit er in
https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-draadjesvleesch-kroketten
pi_186081700
quote:
vegetarische draadjesvleesch 8% Ja oke
pi_186081790
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2019 13:26 schreef Flamarande het volgende:

[..]

vegetarische draadjesvleesch 8% Ja oke
Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)

De kipkorns: https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-kipkornr-0

[ Bericht 14% gewijzigd door Tourniquet op 07-04-2019 13:37:21 ]
pi_186081894
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2019 13:31 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)

De kipkorns: https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-kipkornr-0
Oja ik zie het, thanks
pi_186137691
Mag dit topic hernoemd worden naar "vleesvervangers" oid want over echt vegetarisch eten gaat het hier bijna nooit.
pi_186138484
quote:
9s.gif Op woensdag 10 april 2019 14:25 schreef Farenji het volgende:
Mag dit topic hernoemd worden naar "vleesvervangers" oid want over echt vegetarisch eten gaat het hier bijna nooit.
daar heb je wel een punt.... maar maar maar....

maar wat?

Nou doe maar een lekker recept ofzo :+ anders lijk je zo'n zeur ......

en dat ben te toch niet? :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186138567
In ieder geval zijn veel mensen blij dat er nu veel keuze is in broodbeleg, want een
beetje variatie voor op je brood is wel lekker toch?

Ik ga straks een broodje kroket eten trouwens, want ik had die Mora kroketten nog steeds
niet geprobeerd :+
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  woensdag 10 april 2019 @ 17:08:12 #112
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_186140156
Ik vind vlees vervangers verschrikkelijk qua smaak en textuur maar ik heb de mora bitterballen geprobeerd en ik moet zeggen voor vegetarische ballen zijn deze errug lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_186151519
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2019 17:08 schreef Sorella het volgende:
Ik vind vlees vervangers verschrikkelijk qua smaak en textuur maar ik heb de mora bitterballen geprobeerd en ik moet zeggen voor vegetarische ballen zijn deze errug lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
De vervangers van tegenwoordig zitten erg lekkere dingen tussen hoor :Y

vind ik dan :P Je kan gewoon aardappeltjes met groente eten met bijvoorbeeld een
vergetarisch braadworstje, niks geen moeilijk gedoe ...

Sommige mensen denken nog steeds dat wij alleen maar Linzen eten, die lust ik niet eens :D

Mijn broodje kroket van Mora was hrlijk gisteren trouwens O+
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186156568
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2019 08:35 schreef FANN het volgende:

[..]

Sommige mensen denken nog steeds dat wij alleen maar Linzen eten, die lust ik niet eens :D

Zeker nog nooit kichdi gegeten?

Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)

1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout

Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.

Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeug te maken. :Y)
pi_186157011
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Zeker nog nooit kichdi gegeten?

Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)

1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout

Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.

Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeug te maken. :Y)
Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?
pi_186157159
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2019 15:18 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?
Ja, dal is ook gewoon de indiase term voor linzen. Daar zijn veel verschillende soorten van en nog veel meer bereidingswijzen. Kichdi bestaat ook in tig varianten, dit is hoe ik het maak.
pi_186159576
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Zeker nog nooit kichdi gegeten?

Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)

1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout

Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.

Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeug te maken. :Y)
Ah! toch een recept! :D ik heb het n keer geprobeerd :@ maar ik vond het niet lekker :')
wat een zeikerd ben ik ook heh? :P

Maar ik zou dit recept eens kunnen proberen, dit is toch wel een heel ander recept :Y)

Dank je wel!
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  donderdag 11 april 2019 @ 18:25:03 #118
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_186159905
We zijn nog niet geheel vegetarisch maar wel stevig aan het minderen met vlees eten.
Wij vinden dit een heel lekker recept, qua ingredinten niet veel maar toch kost het veel tijd.
Gekregen van een iraanse jongeman en goedgekeurd door zijn moeder die egyptisch is

Koshari Ingredinten voor zo’n 8 personen

1 pak (400 gram) kleine macaroni
150 gram vermicelli
2 koppen rijst (liefst ronde korrel, bijvoorbeeld Turkse rijst)
5 uien
1,5 kop bruine linzen
1 kop kikkererwten (1 nacht geweekt)
6 grote, rode tomaten
8 teentjes knoflook uit de knijper
zout en versgemalen zwarte peper
gemalen komijn
sap van 1 citroen
scheutje azijn
1 el cayennepeper, chilipoeder of pepervlokken (als het maar heet is!)
olie
Bereiden
Begin met het bakken van de uitjes; snijd 4 grote uien in vieren en in dunne plakjes. Verhit een ruime laag olie (2 cm of meer) en frituur daarin de ui in porties tegelijk. Laat uitlekken op keukenpapier. De olie heeft nu een lekkere uiensmaak en deze gebruiken we dan ook voor het bereiden van de overige onderdelen.
Pers de citroen uit. Roer er 4 teentjes knoflook, een scheut azijn, een scheut water, zout, peper en komijn door. Houd dit sausje apart.
De vijfde ui maal je, samen met een teentje knoflook, fijn in de mixer. Neem een flinke scheut van de olie en bak het uimengsel op laag vuur langzaam goudbruin. Door het langzaam te doen, wordt de ui caramelachtig en lekker zoet. Maal ondertussen de tomaten fijn en voeg deze aan de uien toe. Breng het geheel aan de kook en laat het een half uur op laag vuur pruttelen. Doe er drie grote eetlepels tomatenpuree bij en wat water zodat er een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en komijn en voeg een heel klein scheutje azijn toe.
Kook in aparte pannen de macaroni beetgaar en de linzen en kikkererwten gaar. Voor de rijst verhit je een scheutje van de olie in een pan met anti aanbaklaag. Roer de gewassen rijst erdoor en ‘bak’ het een beetje tot alle rijstkorreltjes bedekt zijn met een glanzend laagje olie. Giet er vervolgens zoveel (liefst kokend) water op dat de rijst net onder staat. Voeg zout toe naar smaak, roer om en dek de pan af. Laat de rijst op een heel laag pitje in 10 minuten, of iets langer, gaar worden. De rijst mag niet plakkerig worden.
Neem een ruime steelpan, liefst met anti aanbaklaag, en doe er een scheut van de olie in. Bak de vermicelli al roerend aan alle kanten goudbruin. Voeg water toe tot de vermicelli net onder staat en een theelepel zout. Zet het vuur laag als het water kookt en laat de vermicelli gaarkoken. Het water moet droog koken, maar mocht het net te weinig zijn dan kun je nog een scheutje water toevoegen.
Giet de macaroni af en spoel het af onder koud stromend water. Doe de macaroni in een schaal (die in de magnetron kan) en roer het om met een scheutje van de olie zodat het niet gaat plakken. Giet ook de kikkererwten en de linzen af als deze gaar zijn. Schep de linzen, kikkererwten en vermicelli door elkaar in een schaal (die in de magnetron kan).
Maak nu de ‘sambal’ door een scheutje olie te verhitten in een koekenpan, roer hier de chilipoeder, cayennepeper of Spaanse pepervlokken door en laat het heel even bakken. Doe er nu een schep van de tomatensaus bij, dit geeft een mooi tssjjj-geluid. Roer om en zet het vuur uit.
Maak de schalen met macaroni en linzen/kikkererwten warm in de magnetron. Serveer op elk bord een-derde rijst, een-derde macaroni en een-derde kikkererwten/linzenmengsel. Schep daar een royale hoeveelheid tomatensaus over en een pluk gebakken uitjes. Serveer met de citroensaus en de sambal in aparte schaaltjes zodat men dat naar smaak op zijn bord kan scheppen.
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_186160662
Sow @Sorella wat een recept! _O_ Krijg honger als ik het lees :9~
pi_186227345
Romige Plantaardige kip met pasta, chamignonnetje prei en blauwe stinkkaas...

1 Prei
half bakje champignonnetjes
1 pakje plantaardige Kip
stuk stinkkaas
Olijolie
Half litertje water



spg1l3.jpg

1 Prei in ringetjes snijden
De champignonnetjes in plakjes snijden
Pakje romige kip zooi van Maggi,

Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken,
daarna de prei en champignonnetjes erbij en nog 2 minuutjes roerbakken.

Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer
15 minuutjes laten koken, af en toe roeren.

Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen,
lekker laten smelten en doorheen roeren.

cf7t4wcq0t5ew.jpg

Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij
o6pumacqgvtus.jpg
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186248318
Ik hou het bij Simpel hoor dat mag ook wel toch?

Spaghettisaus of Macaronisaus Met Vegahegackt

243hrn9.jpg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
200 gram gehakt
1 ui
een paar verse tomaten of gepelde tomaten dat kan ook...
2 Teentjes knoflook ofzo
Peterselie, Thijm, Karweizaad, piment, zout peper

Je kan het eten met Macaroni, Spaghetti maar het is ook lekker met
Bruine bonen, makkelijker kan niet hoor....

oh.... ik vergeet de olijfolie :D

excuus :+

[ Bericht 11% gewijzigd door FANN op 16-04-2019 11:35:42 ]
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186314934
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Zeker nog nooit kichdi gegeten?

Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)

1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout

Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.

Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeug te maken. :Y)
Vandaag gemaakt, lekker hoor!

y8Y6mzn.jpg

Heb wel een rood pepertje toegevoegd voor wat pit en had rode linzen ipv gele (maar volgens mij verschilt dat amper?).
pi_186314994
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 19:33 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Vandaag gemaakt, lekker hoor!

[ afbeelding ]

Heb wel een rood pepertje toegevoegd voor wat pit en had rode linzen ipv gele (maar volgens mij verschilt dat amper?).
_O_
Naan ook zelf gemaakt?
pi_186315102
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 april 2019 19:36 schreef Farenji het volgende:

[..]

_O_
Naan ook zelf gemaakt?
Nee, dat dan weer niet. :@
pi_186529607
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 19:42 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Nee, dat dan weer niet. :@
:D

zelf gekocht dan?

het ziet er wel lekker uit :Y
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')