abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_186078650
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zondag 7 april 2019 09:02 schreef Noek het volgende:
[ afbeelding ]
De leven!
:o

Kips! die had ik nog niet geprobeerd! :P ga ik doen!
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186079867
quote:
14s.gif Op zondag 7 april 2019 09:02 schreef Noek het volgende:
[ afbeelding ]
De leven!
die paté is heel lekker!
pi_186080042
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens. _O_

En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
Wat zit er in
pi_186081630
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2019 11:35 schreef Flamarande het volgende:

[..]

Wat zit er in
https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-draadjesvleesch-kroketten
pi_186081700
quote:
vegetarische draadjesvleesch 8% Ja oke
pi_186081790
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2019 13:26 schreef Flamarande het volgende:

[..]

vegetarische draadjesvleesch 8% Ja oke
Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)

De kipkorns: https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-kipkornr-0

[ Bericht 14% gewijzigd door Tourniquet op 07-04-2019 13:37:21 ]
pi_186081894
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2019 13:31 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)

De kipkorns: https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-kipkornr-0
Oja ik zie het, thanks
pi_186137691
Mag dit topic hernoemd worden naar "vleesvervangers" oid want over echt vegetarisch eten gaat het hier bijna nooit.
pi_186138484
quote:
9s.gif Op woensdag 10 april 2019 14:25 schreef Farenji het volgende:
Mag dit topic hernoemd worden naar "vleesvervangers" oid want over echt vegetarisch eten gaat het hier bijna nooit.
daar heb je wel een punt.... maar maar maar....

maar wat?

Nou doe maar een lekker recept ofzo :+ anders lijk je zo'n zeur ......

en dat ben te toch niet? :P
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186138567
In ieder geval zijn veel mensen blij dat er nu veel keuze is in broodbeleg, want een
beetje variatie voor op je brood is wel lekker toch?

Ik ga straks een broodje kroket eten trouwens, want ik had die Mora kroketten nog steeds
niet geprobeerd :+
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  woensdag 10 april 2019 @ 17:08:12 #112
40500 Sorella
moggûh,middag,avond,nacht
pi_186140156
Ik vind vlees vervangers verschrikkelijk qua smaak en textuur maar ik heb de mora bitterballen geprobeerd en ik moet zeggen voor vegetarische ballen zijn deze errug lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_186151519
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2019 17:08 schreef Sorella het volgende:
Ik vind vlees vervangers verschrikkelijk qua smaak en textuur maar ik heb de mora bitterballen geprobeerd en ik moet zeggen voor vegetarische ballen zijn deze errug lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
De vervangers van tegenwoordig zitten erg lekkere dingen tussen hoor :Y

vind ik dan :P Je kan gewoon aardappeltjes met groente eten met bijvoorbeeld een
vergetarisch braadworstje, niks geen moeilijk gedoe ...

Sommige mensen denken nog steeds dat wij alleen maar Linzen eten, die lust ik niet eens :D

Mijn broodje kroket van Mora was héérlijk gisteren trouwens O+
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186156568
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2019 08:35 schreef FANN het volgende:

[..]

Sommige mensen denken nog steeds dat wij alleen maar Linzen eten, die lust ik niet eens :D

Zeker nog nooit kichdi gegeten?

Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)

1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout

Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.

Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken. :Y)
pi_186157011
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Zeker nog nooit kichdi gegeten?

Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)

1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout

Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.

Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken. :Y)
Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?
pi_186157159
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2019 15:18 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?
Ja, dal is ook gewoon de indiase term voor linzen. Daar zijn veel verschillende soorten van en nog veel meer bereidingswijzen. Kichdi bestaat ook in tig varianten, dit is hoe ik het maak.
pi_186159576
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Zeker nog nooit kichdi gegeten?

Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)

1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout

Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.

Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken. :Y)
Ah! toch een recept! :D ik heb het één keer geprobeerd :@ maar ik vond het niet lekker :')
wat een zeikerd ben ik ook heh? :P

Maar ik zou dit recept eens kunnen proberen, dit is toch wel een heel ander recept :Y)

Dank je wel!
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  donderdag 11 april 2019 @ 18:25:03 #118
40500 Sorella
moggûh,middag,avond,nacht
pi_186159905
We zijn nog niet geheel vegetarisch maar wel stevig aan het minderen met vlees eten.
Wij vinden dit een heel lekker recept, qua ingrediënten niet veel maar toch kost het veel tijd.
Gekregen van een iraanse jongeman en goedgekeurd door zijn moeder die egyptisch is

Koshari Ingrediënten voor zo’n 8 personen

1 pak (400 gram) kleine macaroni
150 gram vermicelli
2 koppen rijst (liefst ronde korrel, bijvoorbeeld Turkse rijst)
5 uien
1,5 kop bruine linzen
1 kop kikkererwten (1 nacht geweekt)
6 grote, rode tomaten
8 teentjes knoflook uit de knijper
zout en versgemalen zwarte peper
gemalen komijn
sap van 1 citroen
scheutje azijn
1 el cayennepeper, chilipoeder of pepervlokken (als het maar heet is!)
olie
Bereiden
Begin met het bakken van de uitjes; snijd 4 grote uien in vieren en in dunne plakjes. Verhit een ruime laag olie (2 cm of meer) en frituur daarin de ui in porties tegelijk. Laat uitlekken op keukenpapier. De olie heeft nu een lekkere uiensmaak en deze gebruiken we dan ook voor het bereiden van de overige onderdelen.
Pers de citroen uit. Roer er 4 teentjes knoflook, een scheut azijn, een scheut water, zout, peper en komijn door. Houd dit sausje apart.
De vijfde ui maal je, samen met een teentje knoflook, fijn in de mixer. Neem een flinke scheut van de olie en bak het uimengsel op laag vuur langzaam goudbruin. Door het langzaam te doen, wordt de ui caramelachtig en lekker zoet. Maal ondertussen de tomaten fijn en voeg deze aan de uien toe. Breng het geheel aan de kook en laat het een half uur op laag vuur pruttelen. Doe er drie grote eetlepels tomatenpuree bij en wat water zodat er een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en komijn en voeg een heel klein scheutje azijn toe.
Kook in aparte pannen de macaroni beetgaar en de linzen en kikkererwten gaar. Voor de rijst verhit je een scheutje van de olie in een pan met anti aanbaklaag. Roer de gewassen rijst erdoor en ‘bak’ het een beetje tot alle rijstkorreltjes bedekt zijn met een glanzend laagje olie. Giet er vervolgens zoveel (liefst kokend) water op dat de rijst net onder staat. Voeg zout toe naar smaak, roer om en dek de pan af. Laat de rijst op een heel laag pitje in 10 minuten, of iets langer, gaar worden. De rijst mag niet plakkerig worden.
Neem een ruime steelpan, liefst met anti aanbaklaag, en doe er een scheut van de olie in. Bak de vermicelli al roerend aan alle kanten goudbruin. Voeg water toe tot de vermicelli net onder staat en een theelepel zout. Zet het vuur laag als het water kookt en laat de vermicelli gaarkoken. Het water moet droog koken, maar mocht het net te weinig zijn dan kun je nog een scheutje water toevoegen.
Giet de macaroni af en spoel het af onder koud stromend water. Doe de macaroni in een schaal (die in de magnetron kan) en roer het om met een scheutje van de olie zodat het niet gaat plakken. Giet ook de kikkererwten en de linzen af als deze gaar zijn. Schep de linzen, kikkererwten en vermicelli door elkaar in een schaal (die in de magnetron kan).
Maak nu de ‘sambal’ door een scheutje olie te verhitten in een koekenpan, roer hier de chilipoeder, cayennepeper of Spaanse pepervlokken door en laat het heel even bakken. Doe er nu een schep van de tomatensaus bij, dit geeft een mooi tssjjj-geluid. Roer om en zet het vuur uit.
Maak de schalen met macaroni en linzen/kikkererwten warm in de magnetron. Serveer op elk bord een-derde rijst, een-derde macaroni en een-derde kikkererwten/linzenmengsel. Schep daar een royale hoeveelheid tomatensaus over en een pluk gebakken uitjes. Serveer met de citroensaus en de sambal in aparte schaaltjes zodat men dat naar smaak op zijn bord kan scheppen.
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_186160662
Sow @Sorella wat een recept! _O_ Krijg honger als ik het lees :9~
pi_186227345
Romige Plantaardige kip met pasta, chamignonnetje prei en blauwe stinkkaas...

1 Prei
half bakje champignonnetjes
1 pakje plantaardige Kip
stuk stinkkaas
Olijolie
Half litertje water



spg1l3.jpg

1 Prei in ringetjes snijden
De champignonnetjes in plakjes snijden
Pakje romige kip zooi van Maggi,

Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken,
daarna de prei en champignonnetjes erbij en nog 2 minuutjes roerbakken.

Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer
15 minuutjes laten koken, af en toe roeren.

Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen,
lekker laten smelten en doorheen roeren.

cf7t4wcq0t5ew.jpg

Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij
o6pumacqgvtus.jpg
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186248318
Ik hou het bij Simpel hoor dat mag ook wel toch?

Spaghettisaus of Macaronisaus Met Vegahegackt

243hrn9.jpg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
200 gram gehakt
1 ui
een paar verse tomaten of gepelde tomaten dat kan ook...
2 Teentjes knoflook ofzo
Peterselie, Thijm, Karweizaad, piment, zout peper

Je kan het eten met Macaroni, Spaghetti maar het is ook lekker met
Bruine bonen, makkelijker kan niet hoor....

oh.... ik vergeet de olijfolie :D

excuus :+

[ Bericht 11% gewijzigd door FANN op 16-04-2019 11:35:42 ]
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_186314934
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Zeker nog nooit kichdi gegeten?

Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)

1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout

Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.

Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken. :Y)
Vandaag gemaakt, lekker hoor!

y8Y6mzn.jpg

Heb wel een rood pepertje toegevoegd voor wat pit en had rode linzen ipv gele (maar volgens mij verschilt dat amper?).
pi_186314994
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 19:33 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Vandaag gemaakt, lekker hoor!

[ afbeelding ]

Heb wel een rood pepertje toegevoegd voor wat pit en had rode linzen ipv gele (maar volgens mij verschilt dat amper?).
_O_
Naan ook zelf gemaakt?
pi_186315102
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 april 2019 19:36 schreef Farenji het volgende:

[..]

_O_
Naan ook zelf gemaakt?
Nee, dat dan weer niet. :@
pi_186529607
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 19:42 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Nee, dat dan weer niet. :@
:D

zelf gekocht dan?

het ziet er wel lekker uit :Y
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  woensdag 1 mei 2019 @ 14:15:32 #126
40500 Sorella
moggûh,middag,avond,nacht
pi_186540313
Geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven
een (biologische) bloemkool
1 tl komijnpoeder
1 teentje uitgeperste knoflook
peper en zout
2 el (olijf)olie
optioneel: partjes citroen
oven
bakplaat
bakpapier
Zo ga je te werk
1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
2. Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes.
3. Kook of stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten voor.
4. Verwarm de olie en roer de komijnpoeder en uitgeperste knoflook erdoor.
5. Doe de bloemkoolroosjes samen met de gekruide ghee (of olijfolie) in een mengkom en hussel dit even goed door elkaar.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
7. Verdeel de bloemkoolroosjes op de bakplaat en zet dit voor 20 minuten in de oven.
8. Schep de bloemkoolroosjes halverwege even om.
9. Strooi wat zout en peper over de geroosterde bloemkoolroosjes.
10. Serveer de bloemkoolroosjes met wat partjes citroen.
Hierbij heb ik aardappeltjes gekookt en die mee laten bakken op de bakplaat
Tip: Wat ook lekker is de olie bestrooien met badia complete seasoning

Pasta met paddenstoelen bolognese
Dit lijkt een grote hoeveelheid saus maar het voordeel is dat de saus goed in te vriezen is en ook de volgende dag lekker is en gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld bonen.
• 30 gram gedroogde paddenstoelen
• 2 stengels bleekselderij
• 1 kleine winterwortel
• 1 ui
• 3 tenen knoflook
• 500 gram gemengde paddenstoelen
• scheut olijfolie
• zout, peper
• 1 blik tomatenblokjes op sap
• 250 milliliter passata
• 1 volle theelepel oregano
• 1 volle theelepel tijm
• 2 laurierblaadjes
• verse basilicumblaadjes
• pasta naar keuze
• geraspte kaas
Week de gedroogde paddenstoelen in ruim lauw water. Maak de groente, de ui en de knoflooktenen schoon en snijd alles in blokjes.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken of in plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en fruit hierin de blokjes bleekselderij, wortel en ui een minuut of 5 kruid met zout en peper.
Voeg dan de knoflook en paddenstoelen toe en fruit opnieuw enkele minuten.
Neem de gedroogde paddenstoelen uit het weekvocht, snijd de stukken eventueel iets kleiner en voeg aan de pan toe. Zeef het weekvocht door een doekje of filterzakje om eventuele ongerechtigheden op te vangen.
Voeg het vocht met de inhoud van het blik tomatenblokjes op sap en de passata toe en kruid met oregano, tijm en laurier.
Laat op laag vuur onder zo nu en dan roeren zonder deksel lekker pruttelen en indampen. Proef of nog zout of peper moet worden toegevoegd en bestrooi de saus voor het serveren met verse basilicumblaadjes.
Kook intussen de pasta beetgaar. Geef de saus bij de pasta en serveer er eventueel versgeraspte Parmezaanse kaas bij.

Jammer genoeg geen foto,s
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
pi_186808342
Ik heb per ongeluk instant noodles Chicken flavour gekocht bij de Lidl. Nu staat er op de achterkant:
quote:
10,5% poeder met kippenvleessmaak (gehydrolyseerde soja-eiwitten, zout, suiker, smaakversterker (opsomming van smaakversterkers die zeker geen dierlijke producten bevatten)
Begrijp ik het nou goed en zit er idd geen dooie kip in? En kan ik het dus gewoon opeten...
pi_186808510
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 15:47 schreef Thomas B. het volgende:
Ik heb per ongeluk instant noodles Chicken flavour gekocht bij de Lidl. Nu staat er op de achterkant:
[..]

Begrijp ik het nou goed en zit er idd geen dooie kip in? En kan ik het dus gewoon opeten...
Nou, ik zou het niet eten maar er zit zo te zien geen dier in verwerkt. Of het gezond is.....
pi_186808547
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 15:56 schreef nanuk het volgende:

[..]

Nou, ik zou het niet eten maar er zit zo te zien geen dier in verwerkt. Of het gezond is.....
Dat sowieso niet.
pi_187424988
Huisgemaakte

KEFTEDES (GRIEKSE VEGETARISCHE GEHAKTBALLEN MET TOMATENSAUS) MET PATATES

https://bettyskitchen.nl/keftedes-griekse-gehaktballen/

(maar dus met dit gehakt natuurlijk...)

2gtcmex.jpg

5ml0qo.jpg

rkpu74.jpg
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
  Moderator dinsdag 7 januari 2020 @ 23:14:10 #131
7566 crew  MaJo
Kalten Polar Bär
pi_190928544
Tijd niet gepost hier :o

Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekker :@ hoe lossen jullie dit op?
24 aug - 14 sep: Jakarta / Bogor / Bandung / Yogyakarta / Malang / Bromo / Munduk / Ubud
pi_190928590
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier :o

Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Maar hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekker :@ hoe lossen jullie dit op?
Mayonaise. :P

Of na het bakken van de vleesvervangers nog een beetje boter in de pan smelten en dat als jus gebruiken.

Of je aardappelen anders bereiden: in de pan bakken, of in de oven garen, ipv koken.
  Moderator dinsdag 7 januari 2020 @ 23:18:45 #133
7566 crew  MaJo
Kalten Polar Bär
pi_190928624
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 23:16 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Mayonaise. :P

Of na het bakken van de vleesvervangers nog een beetje boter in de pan smelten en dat als jus gebruiken.

Of je aardappelen anders bereiden: in de pan bakken, of in de oven garen, ipv koken.
Bij gebakken aardappeltjes ja, maar toch niet bij gekookte aardappelen? :D

Ik heb het idee dat je nooit veel “smaak” overhoudt in de pan na het bakken van vleesvervangers, maar misschien valt het mee!

En op Google zie ik net dat de jus van maggi ook vega is :o
24 aug - 14 sep: Jakarta / Bogor / Bandung / Yogyakarta / Malang / Bromo / Munduk / Ubud
pi_190929086
Ik kook aardappelen vrijwel nooit maar ik bak ze, veel lekkerder. Eerst twee minuten voorgaren in de magnetron en dan de koekepan in. Lekker met majo, ketchup of natuurlijk pindasaus! :9
Mijn favoriete eiwitbronnen erbij zijn gegrilde of gefrituurde haloumi, tempeh of falafel. Wie zegt dat vegetarisch eten altijd gezond moet zijn? :D
Maar wat lekkere gestoomde groente zoals bijv broccoli, boontjes of asperges maakt het wel af.
  dinsdag 7 januari 2020 @ 23:56:41 #135
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_190929203
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier :o

Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekker :@ hoe lossen jullie dit op?
Er is ook kant en klare vega jus te koop als je voor makkelijk wil gaan.
Maar je kan het ook prima zelf maken.

Ik vind zelf een uien jus wel lekker.

Voor 6 personen (2 porties hier, de andere vries ik in, maar kan ook een paar dagen in de koelkast. Ik verdubbel het soms ook, makkelijk voor de aankomende tijd)...
En kilo (rode) ui.
50 gram boter
+-3 eetlepels bloem
1/2 liter paddestoelen boullion (kan ook met groente boullion)
Zout en peper.

Uien in dunne ringen snijden (ik maak er halve ringen van, vind ik makkelijker).
In een klein uurtje klaar laten stoven zodat ze van glazig langzaam naar caramel kleurig gaan. Rustig aan is het devies. Af en toe roeren.

Bloem toevoegen en een paar minuutjes meebakken.
Scheutje voor scheutje paddenstoelen boullion erbij tot het een dikke saus wordt.

Naar smaak peper en zout erbij. Even nog laten pruttelen en klaar is klara.


Maar gewoon een roux tot een dikke saus maken met wat vega boullion naar smaak werkt ook.
Beetje opleuken met gebakken uitjes, paprikapoeder, knoflook, evt wat soja saus of juist wat pittigs.
Mik erin wat je lekker lijkt.

Of groente (resten) aanbakken en van daar uit een jus maken ipv met vlees.
Of nep spekjes gebruiken bv. Alhoewel ik dat persoonlijk minder vind.
Je moet gewoon vinden wat jij lekker vindt.
En als je een beetje zoekt op het internet (zeker engelse zoektermen niet vergeten) vindt je verschillende recepten voor jus. Daar kan je uit putten om tot iets te komen wat voor jou werkt.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_190929486
Als ik aardappelen kook maak ik er trouwens vaak aardappelsalade van. Bijv met yoghurt, olijfolie, bosui, dille, peterselie en zure appel.
pi_190930962
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier :o

Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekker :@ hoe lossen jullie dit op?
Ik neem meestal de moeite niet om zelf een jus te maken, als het al echt gekookte aardappels zijn waar ik jus bij wil pak ik kant-en-klare pakjes :@
Maar meestal maak ik gewoon even snel een puree van m'n aardappelen, als je die lekker romig maakt heb je ook geen jus meer nodig (of althans... ik niet iig)
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_190931276
Twee maanden geleden besloten om geen vlees meer te kopen zodat ik vanaf het nieuwe jaar vegetarisch kon gaan eten. De vriezer is helaas nog niet leeg, dus mijn vriend gaat nog even door. Weggooien kunnen we niet. Maar ik ben wel gewoon begonnen aan het begin van het jaar.

We hebben de afgelopen tijd wel een hoop vleesvervangers al getest. Mijn vriend vindt ze vaak dikke prima, ik proef snel een soja-smaak en daar hou ik niet van. Ik ben dus eerder van de groentenburgers of de vega worstjes (van de IKEA) waar je gewoon de groenten zelf nog in mag proeven.

Tot nu toe eet ik wel wat saai, maar dat deed ik toch al omdat ik op dieet ben. Dit weekend voor het eerst wat uitgebreider koken voor visite. Ik maak Libanees, dus labneh, hummus, taboule en falafel. Maar maak voor hun er ook nog kipkluifjes bij, wil het ze niet opdringen.
  Moderator woensdag 8 januari 2020 @ 18:59:23 #139
7566 crew  MaJo
Kalten Polar Bär
pi_190939716
Bedankt voor de jus tips, ik ga het eens uitproberen!

Doorbraak: mijn man die altijd erg van het vlees was wilde nu ook vegetarisch van de snackbar. Hij begon met kaassouflet en frikandel maar toen ik zei “wil je niet vega?” maakte hij er een bamischijf van :D O+
24 aug - 14 sep: Jakarta / Bogor / Bandung / Yogyakarta / Malang / Bromo / Munduk / Ubud
pi_191083265
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 22:38 schreef FANN het volgende:
Ik eet juist weer af en toe Vlees

Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:15 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Waarom in vredesnaam?
Ik zocht voor mezelf ... want ik was het vergeten.... wanneer ik weer af en toe vlees at...
vraag me niet waarom...

maar ik geloof dat er onlangs iemand zei... jij eet toch wel eens vaker vlees?
En toen dacht ik.... huh? wanneer dan?

Maar dat klopt dus wel... dat was maar heel kort dat ik weer vlees at.

Dat kwam omdat ik me niet zo goed voelde... toen kreeg ik van alle kanten advies om
weer at en toe vlees te eten.. dat hielp trouwens niet hoor...ik voelde me niet béter mét vlees of zonder vlees...

quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:

[..]

Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Ondertussen heb ik twee nieuw Hartkleppen... :D

Ja je zou het zelf niet kunnen verzinnen....

Maar het in écht waar 2 biologische hartkleppen gemaakt van rund.. ):O

Die beslissing is vóór mij gemaakt... maar op dat moment zou het me worst wezen...
als ik dat woord wel mag gebruiken in dit topic :@

Ik zocht dat omdat ik dit topic in mijn AT staat... vond ik wel grappig.. dat topic dan..ik hoop dat je nog wel gevoel voor Humor hebt, anders zou ik daar niet lezen als ik jou was ...

Ik vond dit wel érg grappig :D

GC / Waarom hebben sommige vleeseters zo'n hekel aan vegetariërs

quote:
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
Ik eet dus geen vlees meer, wel af en toe Vis trouwens...

Ik heb wel een goeie tip ... misschien niet écht iets voor jou... maar de Vegetarische
Paté van Unox.... ja ik had er hélemaal niets van verwacht... maar die is écht héél
erg lekker :Y

AHI_43545237303439373336_1_LowRes_JPG.JPG?options=399,q85

het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..

Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel

Allergie-informatie
Bevat: soja.
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_191089321
quote:
12s.gif Op zaterdag 18 januari 2020 07:26 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik heb wel een goeie tip ... misschien niet écht iets voor jou... maar de Vegetarische
Paté van Unox.... ja ik had er hélemaal niets van verwacht... maar die is écht héél
erg lekker :Y

[ afbeelding ]

het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..

Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel

Allergie-informatie
Bevat: soja.
Je bedoelt kippenei-eiwit dat erin zit? Lijkt erop van niet, want dan had dat bij de allergie-informatie moeten staan. Ik ga ervan uit dat ze het geen "vegan" labeltje hebben gegeven omdat een of ander aroma of hulpstof dierlijk is. :)
Ik vind de vegan "leverworst" van Kips ook best lekker. Ik koop liever zo min mogelijk vleesvervangers met erg lange ingrediëntenlijsten, maar ik kreeg de vegan leverworst een keer gratis met mijn Bonuskaart en ik vond hem goed te eten, zeker met wat versgemalen peper. Hij ziet er wel heel duidelijk niet uit als dierlijke leverworst, want hij is gekleurd met bietensap :D
pi_191090841
Ik kreeg laatst van een vriend vega filet americain van volgens mij Smaeck?
Als je niet vergelijkt met de vleesvariant was het eigenlijk best lekker.

Laatst een vegan-cake gebakken. Maar dat was meer omdat ik geen zin had om naar de supermarkt te wandelen voor eieren :+

De vega-frikandel van Mora wil ik ook wel proberen als ze die gewoon in de winkel verkopen. Kom nooit bij de snackbar nl :)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_191090891
quote:
12s.gif Op zaterdag 18 januari 2020 07:26 schreef FANN het volgende:

het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..

Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel

Allergie-informatie
Bevat: soja.
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2020 17:31 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Je bedoelt kippenei-eiwit dat erin zit? Lijkt erop van niet, want dan had dat bij de allergie-informatie moeten staan. Ik ga ervan uit dat ze het geen "vegan" labeltje hebben gegeven omdat een of ander aroma of hulpstof dierlijk is. :)
Ik vind de vegan "leverworst" van Kips ook best lekker. Ik koop liever zo min mogelijk vleesvervangers met erg lange ingrediëntenlijsten, maar ik kreeg de vegan leverworst een keer gratis met mijn Bonuskaart en ik vond hem goed te eten, zeker met wat versgemalen peper. Hij ziet er wel heel duidelijk niet uit als dierlijke leverworst, want hij is gekleurd met bietensap :D
Deze is wel veganistisch:
https://gewoonvegan.nl/unox-vegan-pate-leverpastei/

quote:
Er was eerst wat onduidelijkheid of dit product vegan was, maar inmiddels heeft Unox dit positief bevestigd.
pi_191095555
Nu weer een recept....

Vroeger heb ik wel eens een recept van Kaasbroodjes hier gedeeld,maar nu is het recept ''verbeterd'' zeg maar ...

Nodig !

27386651-sexy-chef.jpg

Iemand die puf heeft om dat te maken :')


Griekse Yogurt, dit keer Dodoni Authentieke Griekse Yoghurt 5% Vet (500g)

ldotplolq.jpg

Geraspte Kaas, dit keer was het met Old Amsterdam
tccvmzkn3r9.jpg

Zelfrijzend Bakmeel
gb0pmd.jpg

Olijfolie om te bakken...
en Walla!

ii4nps.jpg

Is ook lekker als ontbijt... eitje, paar tomaatjes en verse Jus d'orange
Eitje had ik al gekookt als ik wist dat ie kaasbroodjes zou maken had ik dat niet
gedaan is eigenlijk overbodig maar jah... was wel lekker..

mnp2hi4.jpg

ze blijven zeker 3 dagen vers als je ze goed inpakt.

Tis nog niet klaar...

maar de site is even online...
Deze site is niet bereikbaarhttps://www.mupload.nl/ werkt even niet, of de pagina kan verhuisd zijn naar een nieuw webadres.ERR_HTTP2_PROTOCOL_ERROR

Straks eerst maar een afwassen ....... -O-
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_191097412
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2020 00:23 schreef FANN het volgende:
Nu weer een recept....

Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
pi_191097524
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2020 09:29 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
Niet helemaal.....

Deeg maken met Griekse Yoghurt en Zelfrijzend Bakmeel....

en dan vullen met kaas, (kan ook met een mengsel van Vegetarisch gehakt trouwens)

de kaas zit dan in de broodjes... zie maar op de foto's

vroeger deden we het niet met yogurt... maar met bloem... maar dit smaakt nog beter :Y

helaas zijn de foto's weg....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak. :D

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Verder nodig:

Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.

[ afbeelding ]

Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.

Bak in Olijfolie.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken :P
[/quote]
[/spoiler]
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_191097566
Da's best lang geleden zie ik :D

zaterdag 30 januari 2016

ik vond dat heel snel via googel ....

quote:
Op zaterdag 30 januari 2016 13:36 schreef FANN het volgende:
KAASBROODJES
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_191097876
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2020 09:29 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
Gisteren kon ik de laatste foto uploaden... maar dat lukt nu nog steeds niet zie ik

Deze site is niet bereikbaarhttps://www.mupload.nl/ werkt even niet, of de pagina kan verhuisd zijn naar een nieuw webadres.
ERR_HTTP2_PROTOCOL_ERROR

Jammer... want ik heb nu een foto dat er allemaal pakjes ingepakte Kaasbroodjes,
en een foto net gemaakt hoe het er nu uitziet...10 seconde in de Magnetron en je hebt
verse Kaasbroodjes bij je koffie O+

Inmiddels heb ik er nu meteen 2 opgegeten... Koffie met warme Havermelk, i.p.v. koffimelk...

tis lekker :Y
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
pi_191098003
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2020 10:14 schreef FANN het volgende:

[..]

tis lekker :Y
Dank voor alle info!! :)

En ja, ik geloof best dat het lekker is! :D
Dat yoghurt/ zelfrijzend bakmeel deeg ga ik zeker uitproberen....het ziet er geweldig uit.
Ga denk ik wel een beetje zout aan het deeg toevoegen (al helpt de geraspte kaas daar natuurlijk ook aan mee)
pi_191098049
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2020 10:25 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Dank voor alle info!! :)

En ja, ik geloof best dat het lekker is! :D
Dat yoghurt/ zelfrijzend bakmeel deeg ga ik zeker uitproberen....het ziet er geweldig uit.
Ga denk ik wel een beetje zout aan het deeg toevoegen (al helpt de geraspte kaas daar natuurlijk ook aan mee)
Ik weet eigenlijk niet of hij er zout bij heeft gedaan... maar die kaas is best wel pittig dus ik weet het niet zeker... hij slaapt nu dus ik kan het niet vragen :P

Maar doe maar een verslagje als je het gemaakt hebt :Y
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
Yanni
RADIO
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')