Wat zit er inquote:Op donderdag 21 maart 2019 23:07 schreef Tourniquet het volgende:
De vegetarische oven/airfryer kroketten van Mora en de Vegetarische Slager zijn echt fenomenaal trouwens.![]()
En er zijn ook bitterballen en ‘kip’corns.
vegetarische draadjesvleesch 8% Ja okequote:Op zondag 7 april 2019 13:23 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
https://www.mora.nl/snack(...)svleesch-kroket-oven
Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)quote:Op zondag 7 april 2019 13:26 schreef Flamarande het volgende:
[..]
vegetarische draadjesvleesch 8% Ja oke
Oja ik zie het, thanksquote:Op zondag 7 april 2019 13:31 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Dat is gemaakt van eiwit: (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d)
De kipkorns: https://www.mora.nl/snacks/vegetarische-kipkornr-0
daar heb je wel een punt.... maar maar maar....quote:Op woensdag 10 april 2019 14:25 schreef Farenji het volgende:
Mag dit topic hernoemd worden naar "vleesvervangers" oid want over echt vegetarisch eten gaat het hier bijna nooit.
De vervangers van tegenwoordig zitten erg lekkere dingen tussen hoorquote:Op woensdag 10 april 2019 17:08 schreef Sorella het volgende:
Ik vind vlees vervangers verschrikkelijk qua smaak en textuur maar ik heb de mora bitterballen geprobeerd en ik moet zeggen voor vegetarische ballen zijn deze errug lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Zeker nog nooit kichdi gegeten?quote:Op donderdag 11 april 2019 08:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Sommige mensen denken nog steeds dat wij alleen maar Linzen eten, die lust ik niet eens![]()
Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
Ja, dal is ook gewoon de indiase term voor linzen. Daar zijn veel verschillende soorten van en nog veel meer bereidingswijzen. Kichdi bestaat ook in tig varianten, dit is hoe ik het maak.quote:Op donderdag 11 april 2019 15:18 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Nice! Ik maak wel eens Dahl, is bijna hetzelfde alleen hierbij is de rijst meegekookt?
Ah! toch een recept!quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.200 gram gehakt
1 ui
een paar verse tomaten of gepelde tomaten dat kan ook...
2 Teentjes knoflook ofzo
Peterselie, Thijm, Karweizaad, piment, zout peper
Je kan het eten met Macaroni, Spaghetti maar het is ook lekker met
Bruine bonen, makkelijker kan niet hoor....
oh.... ik vergeet de olijfolie![]()
excuus
[ Bericht 11% gewijzigd door FANN op 16-04-2019 11:35:42 ]
Vandaag gemaakt, lekker hoor!quote:Op donderdag 11 april 2019 14:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zeker nog nooit kichdi gegeten?
Recept: kichdi
(1-pans bijgerecht of hoofdgerecht)
1 ui, gesnipperd
Stukje gemberwortel, geraspt
1 tomaat, in kleine blokjes
Een halve kop rijst
Een halve kop gele linzen of moong dal
3 of 4 koppen water
Optioneel: een wortel, in blokjes
Optioneel: sperziebonen of erwten
Komijnzaad
Kurkuma
Gemalen korianderzaad
Olie of ghee
Peper/zout
Laat de rijst en linzen vantevoren minimaal een half uur in ruim water weken.
Verhit olie/ghee en gooi er de komijnzaad in tot deze sputteren. Doe de ui er bij en bak deze zacht tot ie begint te verkleuren. Doe er de gember bij, korianderzaad, en daarna de tomaat en een beetje zout en kurkuma. Optioneel de wortel en andere groente en even een paar minuten sauteren. Doe er de (afgegoten) rijst en linzen bij, bak heel even aan en doe er de koppen water bij. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat op laag vuur zachtjes pruttelen, zo'n 20-30 minuten. Evt extra water toevoegen indien nodig en al naar gelang hoe "papperig" je het wil hebben. Aan het eind moeten de gele linzen uitelkaar zijn gevallen. Afmaken met ghee om het lekker smeuïg te maken.
quote:Op vrijdag 19 april 2019 19:33 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Vandaag gemaakt, lekker hoor!
[ afbeelding ]
Heb wel een rood pepertje toegevoegd voor wat pit en had rode linzen ipv gele (maar volgens mij verschilt dat amper?).
Begrijp ik het nou goed en zit er idd geen dooie kip in? En kan ik het dus gewoon opeten...quote:10,5% poeder met kippenvleessmaak (gehydrolyseerde soja-eiwitten, zout, suiker, smaakversterker (opsomming van smaakversterkers die zeker geen dierlijke producten bevatten)
Nou, ik zou het niet eten maar er zit zo te zien geen dier in verwerkt. Of het gezond is.....quote:Op maandag 13 mei 2019 15:47 schreef Thomas B. het volgende:
Ik heb per ongeluk instant noodles Chicken flavour gekocht bij de Lidl. Nu staat er op de achterkant:
[..]
Begrijp ik het nou goed en zit er idd geen dooie kip in? En kan ik het dus gewoon opeten...
Dat sowieso niet.quote:Op maandag 13 mei 2019 15:56 schreef nanuk het volgende:
[..]
Nou, ik zou het niet eten maar er zit zo te zien geen dier in verwerkt. Of het gezond is.....
Mayonaise.quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Maar hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
Bij gebakken aardappeltjes ja, maar toch niet bij gekookte aardappelen?quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:16 schreef lunapuella het volgende:
[..]
Mayonaise.![]()
Of na het bakken van de vleesvervangers nog een beetje boter in de pan smelten en dat als jus gebruiken.
Of je aardappelen anders bereiden: in de pan bakken, of in de oven garen, ipv koken.
Er is ook kant en klare vega jus te koop als je voor makkelijk wil gaan.quote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
Ik neem meestal de moeite niet om zelf een jus te maken, als het al echt gekookte aardappels zijn waar ik jus bij wil pak ik kant-en-klare pakjesquote:Op dinsdag 7 januari 2020 23:14 schreef MaJo het volgende:
Tijd niet gepost hier
Ik wil meer vega(n) gaan eten en kan wel wat inspiratie gebruiken. Zelf hou ik best van aardappelen, vlees en groenten maar het vlees kun je tegenwoordig makkelijk vervangen. Alleen hoe doe je het dan met de jus? Zonder jus vind ik aardappelen droog en niet lekkerhoe lossen jullie dit op?
quote:Op zondag 24 januari 2016 22:38 schreef FANN het volgende:
Ik eet juist weer af en toe Vlees
Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe
Ik zocht voor mezelf ... want ik was het vergeten.... wanneer ik weer af en toe vlees at...quote:
Ondertussen heb ik twee nieuw Hartkleppen...quote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Ik eet dus geen vlees meer, wel af en toe Vis trouwens...quote:Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
Je bedoelt kippenei-eiwit dat erin zit? Lijkt erop van niet, want dan had dat bij de allergie-informatie moeten staan. Ik ga ervan uit dat ze het geen "vegan" labeltje hebben gegeven omdat een of ander aroma of hulpstof dierlijk is.quote:Op zaterdag 18 januari 2020 07:26 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb wel een goeie tip ... misschien niet écht iets voor jou... maar de Vegetarische
Paté van Unox.... ja ik had er hélemaal niets van verwacht... maar die is écht héél
erg lekker![]()
[ afbeelding ]
het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..
Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel
Allergie-informatie
Bevat: soja.
quote:Op zaterdag 18 januari 2020 07:26 schreef FANN het volgende:
het is niet geschikt voor Veganisten ... niet dat je er dood aan gaat...
maar er zit geloof ik eiwit in..
Ingrediënten
Ingrediënten: Water, plantaardige oilën 22,5% (kokosnoot, zonnebloem), SOJA-EIWIT 6%, erwteneiwit 2,9%, maltodextrine, gemodificeerd maïszetmeel, aardappelzetmeel, aroma (bevat SOJA), tomatenpuree, zout, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, specerijen, dextrose, gistextract, specerij-extracten, antioxidant (E301, E300), kleurstof (E172), gemodificeerd tapiocazetmeel
Allergie-informatie
Bevat: soja.
Deze is wel veganistisch:quote:Op zaterdag 18 januari 2020 17:31 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Je bedoelt kippenei-eiwit dat erin zit? Lijkt erop van niet, want dan had dat bij de allergie-informatie moeten staan. Ik ga ervan uit dat ze het geen "vegan" labeltje hebben gegeven omdat een of ander aroma of hulpstof dierlijk is.
Ik vind de vegan "leverworst" van Kips ook best lekker. Ik koop liever zo min mogelijk vleesvervangers met erg lange ingrediëntenlijsten, maar ik kreeg de vegan leverworst een keer gratis met mijn Bonuskaart en ik vond hem goed te eten, zeker met wat versgemalen peper. Hij ziet er wel heel duidelijk niet uit als dierlijke leverworst, want hij is gekleurd met bietensap
quote:Er was eerst wat onduidelijkheid of dit product vegan was, maar inmiddels heeft Unox dit positief bevestigd.
Niet helemaal.....quote:Op zondag 19 januari 2020 09:29 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak.![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Verder nodig:
Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.
[ afbeelding ]
Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.
Bak in Olijfolie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken
[/quote]
[/spoiler]
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:36 schreef FANN het volgende:
KAASBROODJES
Gisteren kon ik de laatste foto uploaden... maar dat lukt nu nog steeds niet zie ikquote:Op zondag 19 januari 2020 09:29 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Maak je nou een deegje van yoghurt en bloem en vul je dat dan met de geraspte kaas?
Dank voor alle info!!quote:
Ik weet eigenlijk niet of hij er zout bij heeft gedaan... maar die kaas is best wel pittig dus ik weet het niet zeker... hij slaapt nu dus ik kan het niet vragenquote:Op zondag 19 januari 2020 10:25 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dank voor alle info!!![]()
En ja, ik geloof best dat het lekker is!![]()
Dat yoghurt/ zelfrijzend bakmeel deeg ga ik zeker uitproberen....het ziet er geweldig uit.
Ga denk ik wel een beetje zout aan het deeg toevoegen (al helpt de geraspte kaas daar natuurlijk ook aan mee)
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |