abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_191098113
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2020 10:35 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Zal ik zeker doen!
O+
  maandag 20 januari 2020 @ 01:27:01 #153
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_191110051
Soep:

Grote pan, boter erin en ui fruiten, knoflook erbij en gember. Paar wortelen in schijfjes erin, paprika, blokjes tomaat, kurkuma, wat mosterd en kervelzaad. Aanvullen met water en koken tot de wortelen zacht zijn.
Cannellinibonen en linzen erbij.

De groenten kun je variëren, ik gebruik ook boerenkool of bloemkool.
En soms wat jeneverbes maar niet teveel. Of koreander en oregano. Ik doe eigenlijk maar wat.

Elk weekend maak ik een pan van 6 liter die voor de helft gevuld is met groenten. Doe het nu enkele weken en de ene keer smaakt het iets beter dan de andere.

Brood, naan of knoflookbaquet erbij.

Het maakt je trouwens wel wat flatulent.
To BG or not to BG!
pi_191111183
quote:
12s.gif Op zondag 19 januari 2020 10:29 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik weet eigenlijk niet of hij er zout bij heeft gedaan... maar die kaas is best wel pittig dus ik weet het niet zeker... hij slaapt nu dus ik kan het niet vragen :P

Maar doe maar een verslagje als je het gemaakt hebt :Y
Beetje laat maar eh... JA er moet wel in het deeg! :D

en we hebben dit al vaker gegeten als Pizza dus hetzelfde deeg kan je ook gebruiken
als Pizzadeeg daar was het eigenlijk mee begonnen...

Je kan natuurlijk alles erop gooien wat je wil natuurlijk :P
pi_191111202
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 01:27 schreef oppiedoppie het volgende:
Soep:

Grote pan, boter erin en ui fruiten, knoflook erbij en gember. Paar wortelen in schijfjes erin, paprika, blokjes tomaat, kurkuma, wat mosterd en kervelzaad. Aanvullen met water en koken tot de wortelen zacht zijn.
Cannellinibonen en linzen erbij.

De groenten kun je variëren, ik gebruik ook boerenkool of bloemkool.
En soms wat jeneverbes maar niet teveel. Of koreander en oregano. Ik doe eigenlijk maar wat.

Elk weekend maak ik een pan van 6 liter die voor de helft gevuld is met groenten. Doe het nu enkele weken en de ene keer smaakt het iets beter dan de andere.

Brood, naan of knoflookbaquet erbij.

Het maakt je trouwens wel wat flatulent.
Ook een mooi recept!
pi_191111218
quote:
11s.gif Op maandag 20 januari 2020 08:17 schreef FANN het volgende:

[..]

Beetje laat maar eh... JA er moet wel in het deeg! :D

en we hebben dit al vaker gegeten als Pizza dus hetzelfde deeg kan je ook gebruiken
als Pizzadeeg daar was het eigenlijk mee begonnen...

Je kan natuurlijk alles erop gooien wat je wil natuurlijk :P
Ah, top! Dank voor de aanvulling.
En ja, nu valt eindelijk het kwartje! Dat deeg met yoghurt kwam me al zo bekend voor, maar dat heb ik inderdaad ergens in een kookboek staan als pizzadeeg.
Ik heb de Griekse yoghurt en geraspte (cheddar)kaas al in huis gehaald, morgen daadwerkelijk maken. #zinin :)
pi_191111228
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 08:21 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ah, top! Dank voor de aanvulling.
En ja, nu valt eindelijk het kwartje! Dat deeg met yoghurt kwam me al zo bekend voor, maar dat heb ik inderdaad ergens in een kookboek staan als pizzadeeg.
Ik heb de Griekse yoghurt en geraspte (cheddar)kaas al in huis gehaald, morgen daadwerkelijk maken. #zinin :)
Ah... zie je! Er kwam voorbij in een Kookprogramma vandaar! :D
pi_191111236
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 08:23 schreef FANN het volgende:

[..]

Ah... zie je! Er kwam voorbij in een Kookprogramma vandaar! :D
Superidee om ze met kaas te vullen O+
pi_191111247
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 08:24 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Superidee om ze met kaas te vullen O+
Kan ook met een mengsel van Vega gehakt hoor is ook heel lekker, hebben we ook al een keer gegeten :D

Succes in ieder geval! :+
pi_191112280
Van de week dit recept klaargemaakt en met aardappelpuree geserveerd:
https://smittenkitchen.com/2009/01/mushroom-bourguignon/
Echt heeeeeeeel lekker!
pi_191112327
quote:
14s.gif Op maandag 20 januari 2020 08:18 schreef FANN het volgende:

[..]

Ook een mooi recept!
Recept? :?
Flikker totaal willekeurig groenten en kruiden in 6 liter water.

Eet smakelijk :')
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_191112559
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 01:27 schreef oppiedoppie het volgende:
Soep:

Grote pan, boter erin en ui fruiten, knoflook erbij en gember. Paar wortelen in schijfjes erin, paprika, blokjes tomaat, kurkuma, wat mosterd en kervelzaad. Aanvullen met water en koken tot de wortelen zacht zijn.
Cannellinibonen en linzen erbij.

De groenten kun je variëren, ik gebruik ook boerenkool of bloemkool.
En soms wat jeneverbes maar niet teveel. Of koreander en oregano. Ik doe eigenlijk maar wat.

Elk weekend maak ik een pan van 6 liter die voor de helft gevuld is met groenten. Doe het nu enkele weken en de ene keer smaakt het iets beter dan de andere.

Brood, naan of knoflookbaquet erbij.

Het maakt je trouwens wel wat flatulent.
Ik mis de bouillon. Goede soep heeft een umami basis nodig.
pi_191125443
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 10:19 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Recept? :?
Flikker totaal willekeurig groenten en kruiden in 6 liter water.

Eet smakelijk :')
:D

Dan neem je mijn recept... Die staat ook al ergens in dit topic .......



Witte Bonensoep

750 gram witte bonen (1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen)
Je kan ook zelf bonen weken en koken, maar dat doe ik zelf nooit.

4 grote uien gesneden

verse selderij

een flinke scheut olijfolie naar eigen smaak.... wij doen altijd lekker véél :P

zwarte peper / zout
2 groente bouillonblokjes kan ook, vind ik persoonlijk lekkerder..

500 gram worteltjes in plakjes gesneden

1/2 kleine blikje tomatenpuree

eventueel: 1 á 2 theelepels sambal

Water, hoe meer water hoe dunner de soep, dus voor échte maaltijdsoep niet
te veel water, begin maar met een liter.

Doe water en olijfolie in een grote soeppan.
Voeg de (eventuele) sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij.

Voeg de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij.
Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij.

Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen te worden gooi je de witte bonen erbij.

Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft.

Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat mag je zelf bepalen.
Uiteraard kan je nog water toevoegen als je hem dunner wilt hebben.
pi_191129725
quote:
12s.gif Op zondag 19 januari 2020 10:29 schreef FANN het volgende:

[..]

Maar doe maar een verslagje als je het gemaakt hebt :Y
ik heb de kaasbroodjes gemaakt, erg lekker! Dank @FANN

Wilde er eigenlijk niet meer dan 2 stuks maken, dus ik heb op gevoel voldoende zelfrijzend bakmeel voor 2 stuks in een kom gedaan, met zout, peper, beetje oregano en tijm,
en wat Griekse yoghurt. Het geheel gemengd met een lepel, dat ging allemaal vrij gemakkelijk.

De hoeveelheid yoghurt bleek alleen wat te veel, waardoor het deeg eigenlijk te plakkerig was.
En dit is het moment waarop een normaal mens nog wat zelfrijzend bakmeel toevoegt.
Maar ik dacht: komt wel goed...

om niet te veel vaat te maken heb ik het aanrecht ingevet en het deeg in twee klodders uitgesmeerd (scheelt weer een deegroller :') )
Waarna op beide lapjes een laag geraspte cheddar.



En ja, op dat moment bleek dat die lapjes zich echt niet dubbel lieten vouwen,
dus heb ik mijn handen ingevet en er ehm...gevulde hoopjes van gemaakt, die ik vervolgens weer wat platter heb gedrukt. Dat ging gelukkig goed!

In olijfolie in de pan gebakken, wel het vuur wat gematigd zodat ze wat langer konden garen, ze waren immers aan de dikke kant.





Het eindresultaat mocht er zeker zijn, het was een lekkere lunch! O+
En ik heb meteen bewezen dat het recept zeer vergevingsgezind is, haha.

Ik ga het deeg vast nog eens maken, dan waarschijnlijk om makkelijk en snel wat platbrood bij een Indische maaltijd op tafel te kunnen zetten.
pi_191153529
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 13:24 schreef realAIVD het volgende:

[..]

ik heb de kaasbroodjes gemaakt, erg lekker! Dank @:FANN

Wilde er eigenlijk niet meer dan 2 stuks maken, dus ik heb op gevoel voldoende zelfrijzend bakmeel voor 2 stuks in een kom gedaan, met zout, peper, beetje oregano en tijm,
en wat Griekse yoghurt. Het geheel gemengd met een lepel, dat ging allemaal vrij gemakkelijk.

De hoeveelheid yoghurt bleek alleen wat te veel, waardoor het deeg eigenlijk te plakkerig was.
En dit is het moment waarop een normaal mens nog wat zelfrijzend bakmeel toevoegt.
Maar ik dacht: komt wel goed...

om niet te veel vaat te maken heb ik het aanrecht ingevet en het deeg in twee klodders uitgesmeerd (scheelt weer een deegroller :') )
Waarna op beide lapjes een laag geraspte cheddar.

[ afbeelding ]

En ja, op dat moment bleek dat die lapjes zich echt niet dubbel lieten vouwen,
dus heb ik mijn handen ingevet en er ehm...gevulde hoopjes van gemaakt, die ik vervolgens weer wat platter heb gedrukt. Dat ging gelukkig goed!

In olijfolie in de pan gebakken, wel het vuur wat gematigd zodat ze wat langer konden garen, ze waren immers aan de dikke kant.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het eindresultaat mocht er zeker zijn, het was een lekkere lunch! O+
En ik heb meteen bewezen dat het recept zeer vergevingsgezind is, haha.

Ik ga het deeg vast nog eens maken, dan waarschijnlijk om makkelijk en snel wat platbrood bij een Indische maaltijd op tafel te kunnen zetten.
:D

Ja je moet een beetje spelen met de hoeveelheden, maar zo te zien was het aardig gelukt :Y

en het was lekker dus....... :P

Ja dat deeg kan je vast voor een heleboel gebruiken, is een goeie basis, ook voor de Pizza's

en het ik makkelijk... daar hou ik van :D :Y)
pi_191155440
Ik zou graag een gezonde groentenquiche maken zonder de lagen bladerdeeg. Voorheen heb ik wel eens filodeeg gebruikt, maar ik heb begrepen dat dit ook best vet is. Heeft iemand nog een goed idee om dit anders te doen?
pi_191155496
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 09:35 schreef Meridiaan het volgende:
Ik zou graag een gezonde groentenquiche maken zonder de lagen bladerdeeg. Voorheen heb ik wel eens filodeeg gebruikt, maar ik heb begrepen dat dit ook best vet is. Heeft iemand nog een goed idee om dit anders te doen?
Maak een frittata :)
pi_191702747
Ik ben de laatste maanden op zoek naar vegetarische snacks. Ik heb deze geprobeerd:

Vegetarische maaltijdloempia van Mora: echt smerig. Smaakt naar gekookte ui.
Groentekroket bij Verhage: zeer lekker.
Snackmix van Beckers: kipnugget is heerlijk omdat hij niet smaakt naar traditionele kipnugget. Bamihapje en frikandel zijn lekker. De bitterbal is niet lekker.

Onze lokale snackbar heeft een uitgebreid arsenaal aan hamburgers maar de vegetarische variant is echt saai. Heel saai met alleen saus, sla en tomaat. Gelukkig zijn ze niet te beroerd om een vegetarische burger met de toppings van de kipburger te maken: cheddar, champignons en jalapenos :9
Spoilers!
  woensdag 26 februari 2020 @ 21:25:43 #169
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191702804
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2020 21:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben de laatste maanden op zoek naar vegetarische snacks. Ik heb deze geprobeerd:

Vegetarische maaltijdloempia van Mora: echt smerig. Smaakt naar gekookte ui.
Groentekroket bij Verhage: zeer lekker.
Snackmix van Beckers: kipnugget is heerlijk omdat hij niet smaakt naar traditionele kipnugget. Bamihapje en frikandel zijn lekker. De bitterbal is niet lekker.

Onze lokale snackbar heeft een uitgebreid arsenaal aan hamburgers maar de vegetarische variant is echt saai. Heel saai met alleen saus, sla en tomaat. Gelukkig zijn ze niet te beroerd om een vegetarische burger met de toppings van de kipburger te maken: cheddar, champignons en jalapenos :9
Ik ben gek op de vega bitterballen van Mora. Lijken ook erg veel op de vleesvariant vind ik.
pi_191702866
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 21:25 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik ben gek op de vega bitterballen van Mora. Lijken ook erg veel op de vleesvariant vind ik.
Ik zal ze eens proberen ^O^

De kaas-bier- en de paddestoel-hazelnootbitterballen uit het feestdagenassortiment van Lidl zijn trouwens ook fenomenaal.
Spoilers!
pi_191702980
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik zal ze eens proberen ^O^

De kaas-bier- en de paddestoel-hazelnootbitterballen uit het feestdagenassortiment van Lidl zijn trouwens ook fenomenaal.
Deze hele oven/airfryer-lijn is fenomenaal vind ik. Frikandel is net een weekje ofzo verkrijgbaar en ook erg goed.
  woensdag 26 februari 2020 @ 21:35:20 #172
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191702986
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2020 21:29 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik zal ze eens proberen ^O^

De kaas-bier- en de paddestoel-hazelnootbitterballen uit het feestdagenassortiment van Lidl zijn trouwens ook fenomenaal.
Die klinken ook zeker goed!
  woensdag 26 februari 2020 @ 21:36:20 #173
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191703003
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 21:35 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Deze hele oven/airfryer-lijn is fenomenaal vind ik. Frikandel is net een weekje ofzo verkrijgbaar en ook erg goed.
Oh ik wist niet dat ze nu ook frikandel hadden,binnenkort uitproberen!
pi_191712368
Omdat ik geen homies eet en sinds een half jaar helemaal geen dierlijke voedingstoffen meer eet of drink.
www.veganmasters.nl

Hebben altijd leuke aanbiedingen, is smaakvol en het ziet er aantrekkelijk uit.
Tip dus!
Go hard or go home
pi_191715634
quote:
17s.gif Op donderdag 27 februari 2020 13:18 schreef Noek het volgende:
Omdat ik geen homies eet en sinds een half jaar helemaal geen dierlijke voedingstoffen meer eet of drink.
www.veganmasters.nl

Hebben altijd leuke aanbiedingen, is smaakvol en het ziet er aantrekkelijk uit.
Tip dus!
Oh... ziet er wel goed uit :o

https://veganmasters.nl/v(...)tiebox-5-maaltijden/

misschien deze eens proberen...Die Griek loopt al te roepen...

''dat kan ik beter'' :D maar dat weet ik niet zonet :P
pi_191715812
Ik heb ook een Tip :@ ben in ondertussen veslaafd aan... :')

https://www.hollandandbar(...)0036171?skuid=036171

Pulsin Protein Booster Caramel Choc & Peanut (50gr)
¤2.29

deze week 2e product 50% korting



Beschrijving
Vegan eiwitreep
Bevat 13 gram proteïne per reep
Op basis van natuurlijke ingrediënten en zonder geraffineerde suikers
De Pulsin Protein Booster Caramel Choc & Peanut eiwitreep is een verantwoorde snack op basis van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Deze proteïnereep bevat maar liefst 13 gram eiwitten en heeft een heerlijke smaak van karamel, chocolade en pinda.

De Protein Booster repen bevatten enkel plantaardige eiwitten van o.a. rijst en erwt en zijn geschikt voor veganisten. Daarnaast zijn ze ook gluten- en sojavrij.

Ingrediënten:
Pinda's (28%)pindakaas (6%), agavenectar, cacaoboter, rijstproteïne, pindameel (3%), druivensapconcentraat, rijstzetmeel, emulgator (zonnebloemlechitine), natuurlijk aroma, groen thee-extract, zeezout, antioxidant (vitamine E).

Allergie informatie:
Voor allergenen, zie dikgedrukte ingrediënten. Bevat noten. De repen van Pulsin’ bevatten geen toegevoegde suikers en zijn glutenvrij.

Algemene informatie
Op een koele, droge plaats bewaren.

enze hebben veel meer... ook voor veganisten, ik heb vanmorgen toeval een hele zooi besteld
ook andere... bijna allemaal geschikt voor verganisten, dat ben ik niet écht, maar dat maakt
niet uit, ze zijn gewoon héél erg lekker én voedzaam :D
pi_191715853
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:39 schreef FANN het volgende:

[..]

Oh... ziet er wel goed uit :o

https://veganmasters.nl/v(...)tiebox-5-maaltijden/

misschien deze eens proberen...Die Griek loopt al te roepen...

''dat kan ik beter'' :D maar dat weet ik niet zonet :P
Wanneer die Griekse praatjesmakert maaltijden gaat versturen dan ben ik zn eerste afnemer!
Go hard or go home
pi_191715891
quote:
10s.gif Op donderdag 27 februari 2020 16:58 schreef Noek het volgende:

[..]

Wanneer die Griekse praatjesmakert maaltijden gaat versturen dan ben ik zn eerste afnemer!
:D

Ik zal het doorgeven :+ maar het is een Kaasmonster :P
pi_191798623
Nieuw product van de Vegetarische Slager:

VegaSlager twitterde op maandag 02-03-2020 om 15:35:10 Wieder Schnitzel! Het kan weer,ook als je geen dierenvlees meer eet! 👨🌾Bij @albertheijn liggen ze reedsch https://t.co/bg4t6hfL14 reageer retweet
Geweldige naam, vooral na de schnitzelgate van vorig jaar. :D
pi_191798789
Vreemd om die Britse verpakking te zien :D
OwainGroves twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:00:52 @Vegebutcher the best vege sausages I've tasted!! The whole pack goes down too easily in one sitting 😁 when will you bring out big willies 👍🙌 https://t.co/D9BhaPQj4f reageer retweet
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  maandag 2 maart 2020 @ 22:21:02 #181
399061 kuolema
vermaledijd
pi_191803561
quote:
7s.gif Op maandag 2 maart 2020 18:25 schreef Aether het volgende:
Vreemd om die Britse verpakking te zien :D
OwainGroves twitterde op zaterdag 29-02-2020 om 19:00:52 @:Vegebutcher the best vege sausages I've tasted!! The whole pack goes down too easily in one sitting 😁 when will you bring out big willies 👍🙌 https://t.co/D9BhaPQj4f reageer retweet
[ afbeelding ]
Huh, dat ziet er gek uit ja.
Little Willies zijn een van de weinige vleesvervangers die ik lekker vind. Op een wit bolletje met ui, mayo en ketchup :9. Een alternatief voor een broodje knakworst. Ik heb twee merken vegaknakworsten geprobeerd maar die vond ik echt niet lekker.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_191803590
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_191803711
Vanaf woensdag alle Vivera en Valess voor maar 1 euro bij de Hoogvliet.
Ik ga inslaan :) (ben niet vega maar vind sommige dingen wel lekker)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_191804655
https://www.metronieuws.n(...)d-staat-in-nederland

Een volledig vegetarische kfc, wat is dit, bizarro world? :')
pi_191804851
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 23:29 schreef Farenji het volgende:
https://www.metronieuws.n(...)d-staat-in-nederland

Een volledig vegetarische kfc, wat is dit, bizarro world? :')
wow! _O_
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 3 maart 2020 @ 04:11:47 #186
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_191806207
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2020 21:35 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Deze hele oven/airfryer-lijn is fenomenaal vind ik. Frikandel is net een weekje ofzo verkrijgbaar en ook erg goed.
OMG, eindelijk weer een vega frikandel! Jaren terug lagen er altijd geniale bij de Jumbo en ze werden overal uit het assortiment gehaald, ;(.

Smaken ze naar echte frikandel, :@? Die vond ik altijd zo lekker, :@.
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_191806637
quote:
17s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 04:11 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

OMG, eindelijk weer een vega frikandel! Jaren terug lagen er altijd geniale bij de Jumbo en ze werden overal uit het assortiment gehaald, ;(.

Smaken ze naar echte frikandel, :@? Die vond ik altijd zo lekker, :@.
Ik heb hem dit weekend getest, maar vond het echt enorm vies. Zowel qua structuur als smaak echt geen frikandel.
pi_191808171
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 06:20 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik heb hem dit weekend getest, maar vond het echt enorm vies. Zowel qua structuur als smaak echt geen frikandel.
Oh serieus? Ik vond hem wel lekker! Maar misschien komt het doordat ik al zo lang geen “echte” frikandel op heb dat ik ben vergeten hoe hij smaakt. :+ En ik had ‘m speciaal met mayo, curry en uitjes dus dat verdoezelt de smaak ook wat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 03-03-2020 18:59:23 ]
  dinsdag 3 maart 2020 @ 18:22:11 #189
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191815702
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 06:20 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik heb hem dit weekend getest, maar vond het echt enorm vies. Zowel qua structuur als smaak echt geen frikandel.
-O-
pi_191831566
quote:
10s.gif Op maandag 2 maart 2020 23:29 schreef Farenji het volgende:
https://www.metronieuws.n(...)d-staat-in-nederland

Een volledig vegetarische kfc, wat is dit, bizarro world? :')
Jeetje :D straks wordt het het het nog Hip om Vegetarisch te zijn :+

Bij Mac Donald en zelf bij de Febo heb je nu ook al Vegazooi :Y

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191831852
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 17:37 schreef FANN het volgende:

[..]

Jeetje :D straks wordt het het het nog Hip om Vegetarisch te zijn :+

Bij Mac Donald en zelf bij de Febo heb je nu ook al Vegazooi :Y

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Burger King UK heeft ook een vegaburger (Rebel Whopper) met als info:
quote:
*The Rebel Whopper® is plant-based; however, it is cooked on the same broiler as our original WHOPPER® to deliver the same unique flame-grilled taste. Due to shared cooking equipment it may not be suitable for vegetarians.
-O-
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_191832023
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 06:20 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik heb hem dit weekend getest, maar vond het echt enorm vies. Zowel qua structuur als smaak echt geen frikandel.
Ohh,dat is jammer, ondanks dat ik geen vegetariër ben wilde ik deze toch graag proberen.
Ahwell, heb nog 17 gewone frikadellen in de vriezer liggen, eerst die maar op :+
pi_191832033
quote:
7s.gif Op woensdag 4 maart 2020 17:58 schreef Aether het volgende:

[..]

Burger King UK heeft ook een vegaburger (Rebel Whopper) met als info:
[..]

-O-
Sjongejongejonge.....echt he :')
pi_191832313
Gaan jullie trouwens volgende week nog naar restaurants die meedoen met de nationale week zonder vlees? Ik heb alleen de KFC op de planning staan. :D Hoop echt dat die een beetje op de echte lijkt. :9
pi_191832590
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:38 schreef Myraela het volgende:
Gaan jullie trouwens volgende week nog naar restaurants die meedoen met de nationale week zonder vlees? Ik heb alleen de KFC op de planning staan. :D Hoop echt dat die een beetje op de echte lijkt. :9
Ik wil ook wel naar de kfc, die in Rotterdam waar het dan volledig vega is. Ik probeer mijn collega's mee te krijgen, die zich normaal bijna elke week volstoppen met kip. Naderhand hoor ik ze vaak klagen dat ze zich zo slecht voelen. Stiekem hoop ik dat ze zich na het eten van vega "kip" veel beter voelen.
  woensdag 4 maart 2020 @ 19:24:53 #196
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191833353
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:38 schreef Myraela het volgende:
Gaan jullie trouwens volgende week nog naar restaurants die meedoen met de nationale week zonder vlees? Ik heb alleen de KFC op de planning staan. :D Hoop echt dat die een beetje op de echte lijkt. :9
Ik ben wel heel nieuwschierig!
pi_191833531
Geen idee of het landelijk is, maar bij mijn Lidl is het assortiment vleesvervangers opeens vertienvoudigd ongeveer. *O* *O* *O*
pi_191834008
quote:
7s.gif Op woensdag 4 maart 2020 17:58 schreef Aether het volgende:

[..]

Burger King UK heeft ook een vegaburger (Rebel Whopper) met als info:
[..]

-O-
Tja.... maar het is een begin moet je maar denken ....

quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:32 schreef Bleie het volgende:
Geen idee of het landelijk is, maar bij mijn Lidl is het assortiment vleesvervangers opeens vertienvoudigd ongeveer. *O* *O* *O*
Bij Dirk v.d. Broek waren ook al de vleesvervangers een eurootje per stuk :D
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 19:55:50 #199
236264 crew  capricia
pi_191834052
quote:
12s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:53 schreef FANN het volgende:

[..]

Tja.... maar het is een begin moet je maar denken ....
[..]

Bij Dirk v.d. Broek waren ook al de vleesvervangers een eurootje per stuk :D
Welke vleesvervangers vinden jullie goed?
De vegetarische slager is die prima?
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_191834119
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:55 schreef capricia het volgende:

[..]

Welke vleesvervangers vinden jullie goed?
Goodbite en Garden Gourmet :Y
pi_191834156
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:55 schreef capricia het volgende:
De vegetarische slager is die prima?
Ook maar niet voor alles...

Ik vind dat wel een beetje moeilijk, want smaken verschillen nou eenmaal ....
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 20:04:09 #202
236264 crew  capricia
pi_191834229
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:59 schreef FANN het volgende:

[..]

Goodbite en Garden Gourmet :Y
Garden gourmet ken ik. Die is best okay.
En regelmatig die kaas-dingen van Maaslander.
Vegetarisch gehakt van de AH eigen merk was ook goed te doen.

Ik ga nog eens verder onderzoeken. :D
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 20:04:36 #203
236264 crew  capricia
pi_191834238
quote:
12s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:00 schreef FANN het volgende:

[..]

Ook maar niet voor alles...

Ik vind dat wel een beetje moeilijk, want smaken verschillen nou eenmaal ....
Ja. Eigenlijk zouden we een soort smaaktest moeten doen. Met fokkers, online.
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_191834255
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:04 schreef capricia het volgende:

[..]

Garden gourmet ken ik. Die is best okay.
En regelmatig die kaas-dingen van Maaslander.
Vegetarisch gehakt van de AH eigen merk was ook goed te doen.

Ik ga nog eens verder onderzoeken. :D
Gewoon proberen, dat weet je het... er is ook geen andere manier eigenlijk :P
pi_191834295
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:04 schreef capricia het volgende:

[..]

Ja. Eigenlijk zouden we een soort smaaktest moeten doen. Met fokkers, online.
Zou kunnen :+
pi_191834327
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 18:38 schreef Myraela het volgende:
Gaan jullie trouwens volgende week nog naar restaurants die meedoen met de nationale week zonder vlees? Ik heb alleen de KFC op de planning staan. :D Hoop echt dat die een beetje op de echte lijkt. :9
Ik ga met een groep naar het Zusje, hadden we nog bonnen voor liggen en komt goed uit omdat we toch al in de stad moesten zijn voor een diploma-uitreiking. De kaart staat al online en het is veel ei en kaas helaas, dus vegan wordt 'm niet en waarschijnlijk snappen mijn darmen er niets van die avond :')
pi_191834397
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 19:55 schreef capricia het volgende:
Welke vleesvervangers vinden jullie goed?
De vegetarische slager is die prima?
Ik ben geen enorme fan van vleesvervangers, vooral omdat ik het niet lekker vind als ik de soja proef. Maar ik heb bijvoorbeeld eens 4 smaken kipstukjes naast elkaar geproefd, en daarbij vond ik die van Vivera het lekkerste. Vegetarische slager heeft wel lekkere saucijzenbroodjes. Maar ik vind ze met veel wel echt nog erg duur, terwijl er tegenwoordig prima goedkopere alternatieven zijn.

Favoriet is wel de kaasschnitzel van Vivera. Daarvan deze week 8 pakken ingeslagen nu ze 99 cent bij de Dirk zijn. :9

Oh, en ik vind dat de Jumbo ook wel een complimentje verdiend voor hun grote en gevarieerde vegetarische assortiment. De pompoenballetjes vind ik lekker.
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 20:13:05 #208
236264 crew  capricia
pi_191834422
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:12 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ben geen enorme fan van vleesvervangers, vooral omdat ik het niet lekker vind als ik de soja proef. Maar ik heb bijvoorbeeld eens 4 smaken kipstukjes naast elkaar geproefd, en daarbij vond ik die van Vivera het lekkerste. Vegetarische slager heeft wel lekkere saucijzenbroodjes. Maar ik vind ze met veel wel echt nog erg duur, terwijl er tegenwoordig prima goedkopere alternatieven zijn.

Favoriet is wel de kaasschnitzel van Vivera. Daarvan deze week 8 pakken ingeslagen nu ze 99 cent bij de Dirk zijn. :9

Oh, en ik vind dat de Jumbo ook wel een complimentje verdiend voor hun grote en gevarieerde vegetarische assortiment. De pompoenballetjes vind ik lekker.
De Jumbo heb ik ook in de buurt. Ik ga eens kijken. Dank je!
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_191834661
Ja, jumbo heeft bij ons ook een groot assortiment, zitten veel lekkere dingen tussen. Had vorige week ‘braadworsten’, die errug lekker waren.
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 20:24:53 #210
236264 crew  capricia
pi_191834701
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:23 schreef Bleie het volgende:
Ja, jumbo heeft bij ons ook een groot assortiment, zitten veel lekkere dingen tussen. Had vorige week ‘braadworsten’, die errug lekker waren.
Van Jumbo huismerk?
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_191834756
Jumbo en Vivera komen uit dezelfde fabriek dacht ik :Y

Maar dat zijn ook mijn favoriete merken.
Ik vind alleen de 'Kebab' van Vivera die in BE wel te krijgen is, maar bij mijn Jumbo in NL niet, wel 10x lekkerder dan de 'Gyros' of 'Shoarma' . Ik vergeet het altijd mee te nemen voor een makkelijke, lekker ongezonde lunch in het weekend. -O-

Vegetarische slager eet ik al de helft niet van (want niet vegan), en vind ik behoorlijk aan de prijs vergeleken andere merken.
pi_191834963
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:24 schreef capricia het volgende:

[..]

Van Jumbo huismerk?
Ja! Hebben we vaker dingen van, eigenlijk altijd lekker.
  Moderator woensdag 4 maart 2020 @ 20:36:39 #213
236264 crew  capricia
pi_191835013
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:34 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ja! Hebben we vaker dingen van, eigenlijk altijd lekker.
Dank je! ^O^
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_191835056
Maar, wat eerder gezegd werd, het blijft natuurlijk persoonlijk wat je lekker vindt. Mijn kinderen zijn dol op de vegan nuggets van AH. :r
pi_191835569
@capricia

Wat vleesvervangers betreft heb ik ook niet heel veel te zeggen. Kipstukjes van Vivera heb ik graag, falafel vind ik van alle merken eigenlijk wel prima, en ik eet vooral veel peulvruchten en tofu/tempeh. Het is echt de moeite waard om te leren hoe je tofu en tempeh lekker bereidt :Y

Oh en kijk uit met de hot & spicy falafel, die van de Jumbo en van Maza vond ik beide haast pijnlijk zo pittig, terwijl ik normaal gesproken een best grote tolerantie heb voor pittigheid :o

Gerookte tofu is trouwens een goede tip als vervanger van spekjes maar ook door salades. Eigenlijk door allerlei gerechten is het wel lekker, lekker hartig en niet zo gruwelijk zout als de vegaspekjes. Bij de Jumbo verkopen ze gewoon rooktofu in een blok en bij de grotere AH winkels verkopen ze het in stukjes. ;)
pi_191835863
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:23 schreef Bleie het volgende:
Ja, jumbo heeft bij ons ook een groot assortiment, zitten veel lekkere dingen tussen. Had vorige week ‘braadworsten’, die errug lekker waren.
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:24 schreef capricia het volgende:

[..]

Van Jumbo huismerk?
Oh ja... die was ik vergeten! :D

https://www.jumbo.com/jum(...)tjes-200g/306007STK/



Jumbo Veggie Chef Vegetarische Braadworstjes

Maar ik geloof dat het soms ook wel eens in een Jumbo verpakking zit :@
of dat was een geleden zo....

in ieder geval Braadworstjes van Veggie Chef en de Kaasschnitzel en de knakworstjes
en het gehakt zit er hier iemand om te noemen vanaf de bank :D

was ik bijna vergeten :P
pi_191835986
Ik eet die Braadworstjes ook gewoon met Stamppot Boerenkool,
vind ik lekkerder dan de Vega Rookworsten, maar ja... smaken verschillen...

daar is niets aan te doen, maar Ik vind ze érg lekker :Y

en die Kaasschnitzel van Veggie Chef is mijn favoriet, die zijn zoooooooooo lekker O+ :D
  woensdag 4 maart 2020 @ 22:21:03 #218
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191837754
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 21:17 schreef FANN het volgende:
Ik eet die Braadworstjes ook gewoon met Stamppot Boerenkool,
vind ik lekkerder dan de Vega Rookworsten, maar ja... smaken verschillen...

daar is niets aan te doen, maar Ik vind ze érg lekker :Y

en die Kaasschnitzel van Veggie Chef is mijn favoriet, die zijn zoooooooooo lekker O+ :D
Die kaasschnitzels zijn inderdaad heel lekker!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 4 maart 2020 @ 22:44:44 #219
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191838476
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 21:17 schreef FANN het volgende:
Ik eet die Braadworstjes ook gewoon met Stamppot Boerenkool,
vind ik lekkerder dan de Vega Rookworsten, maar ja... smaken verschillen...

daar is niets aan te doen, maar Ik vind ze érg lekker :Y

en die Kaasschnitzel van Veggie Chef is mijn favoriet, die zijn zoooooooooo lekker O+ :D
Die kaasschnitzels inderdaad *O* *O* O+
pi_191838706
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 21:17 schreef FANN het volgende:
en die Kaasschnitzel van Veggie Chef is mijn favoriet, die zijn zoooooooooo lekker
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 22:21 schreef Muck het volgende:

[..]

Die kaasschnitzels zijn inderdaad heel lekker!
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 22:44 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Die kaasschnitzels inderdaad *O* *O* O+
Oké die kaasschnitzels moet ik dus snel inslaan anders zijn ze straks uitverkocht na deze gratis
Fok reclame :D
  woensdag 4 maart 2020 @ 22:56:56 #221
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191838768
quote:
14s.gif Op woensdag 4 maart 2020 22:53 schreef FANN het volgende:

[..]

[..]

[..]

Oké die kaasschnitzels moet ik dus snel inslaan anders zijn ze straks uitverkocht na deze gratis
Fok reclame :D
Haha :P
pi_191838819
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 22:56 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Haha :P
Je glazen gooien heet dat :+

Maar het is voor een goed goed doel dus O+
  woensdag 4 maart 2020 @ 23:00:40 #223
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191838855
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 22:59 schreef FANN het volgende:

[..]

Je glazen gooien heet dat :+

Maar het is voor een goed goed doel dus O+
Jumbo zit helaas hier niet al te dichtbij dus eet het niet vaak ;(
pi_191838894
Voor iedereen die in de buurt van Utrecht woont of er langskomt: Vivera deelt tot 7 maart gratis hapjes uit onder het bollendak bij Utrecht CS:

pi_191838912
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:00 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jumbo zit helaas hier niet al te dichtbij dus eet het niet vaak ;(
Ja ik heb gewoon mazzel met mijn Jumbo ..... klein stukkie lopen.... en Dirk v.d. Broek ook... :@
  woensdag 4 maart 2020 @ 23:05:07 #226
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191838935
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:03 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja ik heb gewoon mazzel met mijn Jumbo ..... klein stukkie lopen.... en Dirk v.d. Broek ook... :@
Haha ideaal!
pi_191838999
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:03 schreef Candaasje het volgende:
Voor iedereen die in de buurt van Utrecht woont of er langskomt: Vivera deelt tot 7 maart gratis hapjes uit onder het bollendak bij Utrecht CS:

[ afbeelding ]
Wauw... die ga je niet snel over het hoofd zien :D

Misschien komen ze ook nog eens in Amsterdam langs!
Met komen ze ook met nieuwe produkten?

hoewel het assortiment best wel uitgebreid is hoor.... ik kan niet klagen :@
pi_191839023
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:08 schreef FANN het volgende:

[..]

Wauw... die ga je niet snel over het hoofd zien :D

Misschien komen ze ook nog eens in Amsterdam langs!
Met komen ze ook met nieuwe produkten?

hoewel het assortiment best wel uitgebreid is hoor.... ik kan niet klagen :@
Ik weet het eigenlijk niet, of ze nog rond gaan trekken en of ze ook nieuwe producten promoten. (foto is helaas niet van mij, ik zit in België atm) Maar leuke reclame is het wel, zo'n megakoe :D ):O
pi_191839122
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:09 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Ik weet het eigenlijk niet, of ze nog rond gaan trekken en of ze ook nieuwe producten promoten. (foto is helaas niet van mij, ik zit in België atm) Maar leuke reclame is het wel, zo'n megakoe :D ):O
Ja die koe daar komen mensen op af :P en als het GRATIS is hélemaal :D

Maar belangrijkste is dat mensen dan weten hoe het smaakt :Y

Vega is allang niet meer voor ''van die rare boomknuffelaars'' zoals ze vroeger genoemd werden
het is nu juist de bij jonge en hippe mensen populair ... zo zie je maar weer (8> :D

en gewoon mensen die meer bewuster gaan eten.... en dat zijn er steeds meer...

https://www.nu.nl/eten-en(...)nder-vlees-eten.html
  Moderator donderdag 5 maart 2020 @ 08:45:53 #230
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_191841820
quote:
14s.gif Op woensdag 4 maart 2020 22:53 schreef FANN het volgende:

[..]


[..]


[..]

Oké die kaasschnitzels moet ik dus snel inslaan anders zijn ze straks uitverkocht na deze gratis
Fok reclame :D
+1 die zijn erg lekker. De kipschnitzel van veggie chef ook, die komt het dichtste bij echte kip vind ik.

De Goudse kaasburger van Vales is ook lekker :9
26 oktober - 2 november Frankrijk | 3 feb - 6 feb Hong Kong/6 feb - 26 feb Vietnam
pi_191845659
Lidl breidt aanbod vegan en vega flink uit en introduceert eigen burger

Supermarktketen Lidl verdrievoudigt vanaf vandaag het aantal vegetarische en veganistische producten in de schappen. Binnen het vega-assortiment komt de discounter met de zogenoemde Next Level Burger.



Met de verdrievoudiging wordt 21 procent van het gekoelde aanbod in het vlees-, kip- en visschap vegetarisch of vegan. Lidl wil klanten zo een duurzaam en betaalbaar alternatief voor vlees aanbieden. Het is een forse uitbreiding, aangezien Lidl eerder in totaal slechts negen vegan- en vegaproducten in de schappen had liggen. Dat worden er nu 27, waarvan er 11 vegan zijn en 16 vega.

Mainstream
Met de introductie wil Lidl ‘kwaliteit en duurzaamheid betaalbaar maken’, aldus woordvoerster Christine Braun. Volgens haar zijn producten van Lidl ‘mainstream’, oftewel bedoeld voor de massa. ,,Producten moeten bij Lidl voor elke portemonnee betaalbaar zijn, ook de vega- en veganproducten’’, aldus Braun.

,,Vleesvervangers worden vaak per twee stuks aangeboden, daardoor lijkt het prijsverschil wat hoger als je het vergelijkt met vlees dat in een grotere verpakking wordt aangeboden’’, legt Braun uit. Ze maakt hierbij de volgende vergelijkingen: ,,Voor een vegetarische kaasschelp (te vergelijken met een cordon bleu) betaal je bij Lidl 1,59 euro voor 200 gram en voor de vleesvariant van 250 gram 2,19 euro. Vega kipstukjes kosten 1,99 euro voor 175 gram, en de kipstukjes van 400 gram kosten 3,33 euro.’’

Next Level Burger
Binnen het nieuwe assortiment lanceert Lidl onder meer de Next Level Burger. Volgens Lidl is deze hamburger ‘een betaalbaar alternatief’ ten opzichte van het merk Beyond Meat. Voor de Next Level Burger betalen klanten 3,29 euro, terwijl vergelijkbare burgers bij concurrerende supermarkten bijna 6 euro kosten. Dit is de eerste vleesvervanger die Lidl onder een eigen merknaam op de markt brengt.

De vegan burger is gemaakt op basis van soja-, tarwe-, en erwteneiwit en lijkt qua smaak en uiterlijk op vergelijkbare vleesproducten. ,,Met de ‘Next Level Meat’ kunnen onze klanten vegan en daarmee milieu- en diervriendelijk eten, zonder de smaak van vlees te moeten missen’’, zegt Quirine de Weerd van Lidl Nederland. De burger is al in een aantal winkels in Nederland verkocht. Vanaf vandaag is de burger landelijk te verkrijgen.



Klimaatneutraal
Lidl verkoopt naast de vegan burger ook zogenoemd Next Level Meat-gehakt. Deze producten besparen volgens het bedrijf 91 procent CO²-uitstoot in vergelijking met rundvleesproducten. De resterende 9 procent wordt gecompenseerd door de leverancier via Climate Partners. Daardoor zijn de Next Level Burger en het Next Level-gehakt volgens Lidl ‘volledig klimaatneutraal’.

Climate Partners ondersteunt projecten in het Braziliaanse regenwoud, waarbij steeds meer gebieden worden toegewezen aan kleine boeren en niet meer worden gekapt voor sojaplantages.
,,Duurzaamheid zit bij Lidl in het dna en daarom past deze klimaatneutrale burger extra goed bij ons. Zelfs over de verpakking is nagedacht’’, zegt Braun. De burgers worden in een recyclebaar kartonnen bakje gelegd en met een dunne folie afgesloten. ,,Alle materialen kunnen worden gescheiden.’’
https://www.ad.nl/koken-e(...)gen-burger~a5a70fe1/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_191846010
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  donderdag 5 maart 2020 @ 14:03:06 #233
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_191846429
Blij mee dat Lidl dit doet. Zou het ook wel fijn vinden als ze tofu en tempeh gingen verkopen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_191850740
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2020 14:03 schreef Lienekien het volgende:
Blij mee dat Lidl dit doet. Zou het ook wel fijn vinden als ze tofu en tempeh gingen verkopen.
Tofu hadden ze bij die van mij al, en tempeh lag er nu met deze uitbreiding ook. Iemand tips voor het bereiden van tempeh?
pi_191850795
Het vegetarische schap van de Lidl was inderdaad wel aan uitbreiding toe.
pi_191851404
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 18:25 schreef Bleie het volgende:

[..]

Tofu hadden ze bij die van mij al, en tempeh lag er nu met deze uitbreiding ook. Iemand tips voor het bereiden van tempeh?
Makkelijke manier is in dunne reepjes snijden, goudbruin in een pan bakken met wat olie en aan het eind een flinke lepel zwartebonensaus (van de toko) in de hete pan erbij en goed omschudden. Geeft een lekker knapperig laagje.

Je kan het ook een paar uur marineren in een pittige marinade met bijv olie, sojasaus, citroensap, knoflook en gember(siroop) en dan grillen of bakken in de oven.

Als je het fijnmaalt kun je het als vervanging van gehakt gebruiken. Als je het eerst stoomt wordt het wat minder bitter.

Tempeh heeft wel flinke smaakmakers nodig want van zichzelf smaakt het eigenlijk nergens naar.
  donderdag 5 maart 2020 @ 19:13:11 #237
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_191851657
Hier staan wat bereidingen met tempeh. Ik heb die Mexicaanse variant laatst gemaakt en dat viel echt niet tegen.

http://www.degroenemeisjes.nl/hoe-bereid-je-tempeh/#
The love you take is equal to the love you make.
pi_191851697
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2020 19:03 schreef Farenji het volgende:

[..]

Makkelijke manier is in dunne reepjes snijden, goudbruin in een pan bakken met wat olie en aan het eind een flinke lepel zwartebonensaus (van de toko) in de hete pan erbij en goed omschudden. Geeft een lekker knapperig laagje.

Je kan het ook een paar uur marineren in een pittige marinade met bijv olie, sojasaus, citroensap, knoflook en gember(siroop) en dan grillen of bakken in de oven.

Als je het fijnmaalt kun je het als vervanging van gehakt gebruiken. Als je het eerst stoomt wordt het wat minder bitter.

Tempeh heeft wel flinke smaakmakers nodig want van zichzelf smaakt het eigenlijk nergens naar.
Ik heb tempeh wel eens in lange dunne plakken gesneden en gemarineerd en vervolgens in de oven gebakken met een dikke laag pittige pindasaus, dat was prima.

Ook sambal goreng tempeh (heeele dunne frietjes snijden en bakken/frituren, die je vervolgens met een dikke kleverige laag sambalsaus en dergelijk omhuld) was erg lekker.

Maar het komt mij toch nog iets te vaak voor dat ik denk dat het wel goed gaat komen (niet te dik snijden, smaakvolle pittige saus), waarbij de saus toch niet voldoende is om de smaak van de tempeh te verhullen.

Ik verbaas me dus een beetje over de opmerking dat tempeh eigenlijk nergens naar smaakt ;)

Misschien is het net zo'n dingetje als mensen die koriander naar zeepsop vinden smaken, maarruh.... als de smaak van tempeh niet voldoende verborgen wordt door een heel erg pittige/overheersende saus, dan proef ik toch duidelijk klei...fimoklei, of van die klei die ze me vroeger op de kleuterschool gaven (en nee, ik heb geen duidelijke herinnering aan het eten van die klei, maar gezien de associatie moet ik dat blijkbaar toch gedaan hebben :') )

[ Bericht 0% gewijzigd door realAIVD op 05-03-2020 19:20:26 ]
pi_191877251
Dank voor de tips. Iets met pittig wordt het hier niet ivm de kinderen, maar zwartebonensaus eten ze redelijk.
pi_191877314
We hebben gisteren die Next Level burger van Lidl geprobeerd en hij beviel erg goed. Die halen we vaker ^O^
  zaterdag 7 maart 2020 @ 09:11:45 #241
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_191877380
Ik heb vorig jaar zo'n nepvleesburger van Garden Gourmet op dat was een van de smerigste dingen die ooit op heb. Ik proef het nog als ik er aan denk. Maar nu durf ik die andere merken niet meer te proberen :D
Spoilers!
pi_191877467
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 09:05 schreef lunapuella het volgende:
We hebben gisteren die Next Level burger van Lidl geprobeerd en hij beviel erg goed. Die halen we vaker ^O^
Ik had hem gisteren ook, maar ik vond hem echt ongelofelijk ranzig. :D Die smaak gaf me echt de rillingen. Ik heb nu wel de pompoen/wortel burger gehaald. Over het algemeen vind ik zulke dingen lekkerder.
pi_191878335
Ik vind die beyond burger ook vies en dat geldt voor meer van dat nepvlees. Liever iets dat niet krampachtig op vlees probeert te lijken zoals tofu, groenteburger, haloumi of falafel ofzo.
  zaterdag 7 maart 2020 @ 16:42:47 #244
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191883251
Net de steak meegenomen van de Lidl, ben benieuwd straks!
pi_191884303
https://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/

Tempeh Kering O+
Echt mijn favoriete plantaardige eten. In Indonesië leren maken maar vind die van Robin ook heel lekker.
Go hard or go home
pi_191884663
Die site van Robin is sowieso ^O^
Is dat zo?
  zaterdag 7 maart 2020 @ 18:45:55 #247
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191885277
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 16:42 schreef LPFAN het volgende:
Net de steak meegenomen van de Lidl, ben benieuwd straks!
Ik vind hem net zo smaken als die van Vivera. Maar wel een stuk goedkoper. Blijvertje!
  zaterdag 7 maart 2020 @ 22:00:17 #248
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_191890771
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 18:45 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik vind hem net zo smaken als die van Vivera. Maar wel een stuk goedkoper. Blijvertje!
^O^
The love you take is equal to the love you make.
pi_191890912
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 17:50 schreef Noek het volgende:
https://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/
[ afbeelding ]
Tempeh Kering O+
Echt mijn favoriete plantaardige eten. In Indonesië leren maken maar vind die van Robin ook heel lekker.
Ah, heb nog een zooi sojabonen gekookt liggen, ga dit recept gebruiken, kijken of het dan ook wat wordt. Jammer dat ik geen spul heb om te fermenter, anders hadden ik ook nog zelf tempeh gemaakt.
pi_191896622
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2020 22:03 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ah, heb nog een zooi sojabonen gekookt liggen, ga dit recept gebruiken, kijken of het dan ook wat wordt. Jammer dat ik geen spul heb om te fermenter, anders hadden ik ook nog zelf tempeh gemaakt.
Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.
Alleen dat je het wil doen is al 1000 bonuspunten.
Go hard or go home
pi_191897025
Vanwege 1 euro aanbieding verschillende Vivera gekocht om te proberen:

- Steak
- Spekjes
- Kipschnitzel
- Champignon/paprika burger

Die laatste ziet er niet lekker uit. Ben sowieso benieuwd of mij dit kan bekoren maar ga t proberen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_191897511
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2020 08:17 schreef Noek het volgende:

[..]

Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.
Alleen dat je het wil doen is al 1000 bonuspunten.
Op zich is het niet zo moeilijk hoor, en ook niet veel werk, duurt alleen wel paar dagen voordat de fermentatie klaar is. Maar dat gaat helemaal vanzelf.
pi_191898106
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2020 08:17 schreef Noek het volgende:

[..]

Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.
Alleen dat je het wil doen is al 1000 bonuspunten.
:D volgens de interwebz is het zo moeilijk dus niet. Dus deze gaat op mijn kookbucketlijstje.
Heb nu wel zin in tempeh kering dus ik schat zo in dat ik straks even naar de toko wandel ;)
  zondag 8 maart 2020 @ 16:18:17 #254
463823 Rodgrod
Lekker met vanillekwark
pi_191903756
quote:
1s.gif Op zondag 8 maart 2020 09:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanwege 1 euro aanbieding verschillende Vivera gekocht om te proberen:

- Steak
- Spekjes
- Kipschnitzel
- Champignon/paprika burger

Die laatste ziet er niet lekker uit. Ben sowieso benieuwd of mij dit kan bekoren maar ga t proberen.
Hier waren de meeste van de 1 euro deals die ik wilde hebben uitverkocht ;(
Uiteindelijk maar een oosterse schijf meegenomen om te proberen
❤️🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤❤️
Doet rubber om staven
  zondag 8 maart 2020 @ 17:33:06 #255
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191905236
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 23:16 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja die koe daar komen mensen op af :P en als het GRATIS is hélemaal :D

Maar belangrijkste is dat mensen dan weten hoe het smaakt :Y

Vega is allang niet meer voor ''van die rare boomknuffelaars'' zoals ze vroeger genoemd werden
het is nu juist de bij jonge en hippe mensen populair ... zo zie je maar weer (8> :D

en gewoon mensen die meer bewuster gaan eten.... en dat zijn er steeds meer...

https://www.nu.nl/eten-en(...)nder-vlees-eten.html
Ik kwam er elke dag langs van en naar mijn werk, maar het jammere is dat ze juist een aantal opdringerige hipsterachtige types hadden lopen, die het imago alleen maar benadrukten :{
Ik pak geen eten aan van een wat viezig ogende dame met in elkaar klittende dreads en ongewassen ogende halve handschoenen. Of het nou vega(n) is of een frikandel, ik sla dan toch sneller over :N :@

Ik eet zelf trouwens niet elke dag vlees en vind veel vleesvervangers ook hartstikke lekker tegenwoordig. De eerder genoemde kaasschnitzels zijn echt lekker en de worstjes van hetzelfde merk ook. Ook eet ik regelmatig bietenstamppot met feta en geroosterde hazelnoten, waarbij mijn vriend eigenlijk pas na een paar keer eten realiseerde dat er geen vlees in/bij zit :D
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_191905483
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe :') bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
Go hard or go home
  zondag 8 maart 2020 @ 18:52:01 #257
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_191906913
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe :') bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
Graag!
pi_191907571
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2020 18:52 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Graag!
+1 :7

Niet dat ik het nodig heb maar vind het leuk om weer eens wat anders te proberen. Zo heb ik een tijdje terug een vegan-cake gebakken...had geen zin in om naar de super te lopen voor eieren dus dan word je creatief :D

[ Bericht 23% gewijzigd door #ANONIEM op 08-03-2020 19:29:52 ]
pi_191914719
Wat is jullie favoriete ingredient dat een vullend gevoel geeft?
Moeten zij weten
pi_191924396
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe :') bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
Ik dacht dat ik iets voor je had....



Is mijn favoriete tussendoortje.... of soms gewoon als ontbijt, maar nee... zit ook melk in -O-

maar misschien zit er iets anders tussen

Is wel een goeie winkel, veel voordeeltjes... gratis producten, kortingscode etc. etc.
en altijd snel en op tijd :Y

https://www.bodyandfit.com/nl-nl
pi_191924577
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe :') bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
oh... enne Noek... vanmorgen hoorde ik op de radio dat er nu een soort van leer van cactussen
gemaakt gaan worden! :D Is dus net als leer.... maar dus niet dierlijk... wel goed idee...

https://www.bedrock.nl/duurzaam-alternatief-leer-cactus/

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: twee Mexicaanse uitvinders hebben duurzaam leer gecreëerd van een cactus.

Je leest het goed: twee jonge uitvinders uit Mexico brengen een duurzaam, stijlvol én milieuvriendelijk alternatief voor leer op de markt. Het organische ‘leer’ is volledig gemaakt van de nopalcactus.

Duurzaam en ademend leer van nopalcactus
Adrian Lopez en Marte Cazarez hebben twee jaar gewerkt aan een alternatief voor leer die niet alleen duurzaam is en 100 procent gemaakt van plantaardig materiaal, maar veel meer voordelen heeft. Zo is het nopalleer ademend en gaat het minstens 10 jaar mee; 100 keer beter dan het nepleer van plastic dat je tot nu toe vaak zag. Dat is namelijk moeilijk schoon te maken en is totaal niet ademend.

Op 2 oktober reisden de heren af naar de internationale leerbeurs Lineapelle in Milaan, waar ze het innovatieve kunstleer presenteerden aan ‘s werelds topontwerpers. Hopelijk zien we het duurzame alternatief dus gauw op de catwalks en in de winkels.

Weinig water nodig
“We zeiden: waarom niet? We zijn Mexicanen, welke grondstof is beter geschikt voor ons om te exploiteren dan nopal?”, vertelt Lopez. “Het groeit vanzelf, het heeft niet veel water nodig en verspilt dan ook niet veel water.”

Na twee jaar lang experimenteren, maakten de ze een aantal weken geleden een doorbraak. Het ‘leer’ van nopal kan momenteel gebruikt worden om “een jurk, een tas, een riem, een horlogebandje of een fauteil te maken”.

Met hun uitvinding willen Lopez en Cazarez niet alleen het milieu een handje helpen, maar ook de boeren die de cactussen verbouwen.”Het maakt ons werk zinvoller, omdat het niet alléén om mode en het milieu gaat”, zegt Lopez daarover. “We willen ook op de één of andere manier werknemers in het veld ondersteunen en banen creëren, zelfs indirect.”

Goed Nieuw dus ... Zeker voor de Veganisten...



ONDERNEMERS De jonge mensen zijn 27 jaar oud, ze zijn pioniers in een ademende organische huid en hebben hun bedrijf al opgericht.

https://heraldodemexico.c(...)HNFlBU7AnD3oPSHJ4vG0

[ Bericht 0% gewijzigd door FANN op 10-03-2020 01:05:08 ]
  dinsdag 10 maart 2020 @ 08:17:26 #262
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_191934897
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe :') bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
Wat voor vlees heb je het hier over? Ik herken dit namelijk niet. Flexitatiër hier, trouwens.
pi_191936025
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 08:17 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Wat voor vlees heb je het hier over? Ik herken dit namelijk niet. Flexitatiër hier, trouwens.
Kipfilet, runderlap, varkenslap, rundergehakt, varkensgehakt, kalkoenfilet, eigenlijk bijna alles.
Zelfs biefstuk (vond ik echt wel lekker) maakte ik wel af met peper en zout.
Heb je wel eens een gehaktbal gegeten met ongekruid gehakt. Mijn vader maakte dat vroeger want die man was een drama in de keuken en dat kreeg ik alleen weg met Heinz ketchup.
Het is gewoon niet te doen. Dus ik kan er niet zoveel mee als mensen zeggen dat ze vlees zo lekker vinden want het heeft echt wel wat pimping nodig van kruiden. Net als vleesvervangers.
Go hard or go home
  dinsdag 10 maart 2020 @ 09:58:33 #264
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_191936243
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 09:41 schreef Noek het volgende:

[..]

Kipfilet, runderlap, varkenslap, rundergehakt, varkensgehakt, kalkoenfilet, eigenlijk bijna alles.
Zelfs biefstuk (vond ik echt wel lekker) maakte ik wel af met peper en zout.
Heb je wel eens een gehaktbal gegeten met ongekruid gehakt. Mijn vader maakte dat vroeger want die man was een drama in de keuken en dat kreeg ik alleen weg met Heinz ketchup.
Het is gewoon niet te doen. Dus ik kan er niet zoveel mee als mensen zeggen dat ze vlees zo lekker vinden want het heeft echt wel wat pimping nodig van kruiden. Net als vleesvervangers.
Gekookte groenten zonder zout of kruiding zijn ook laf. :{w
pi_191936278
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 09:58 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Gekookte groenten zonder zout of kruiding zijn ook laf. :{w
Ik vind groenten juist heel smaakvol. Vooral rauw dan maar ik vind dat wel een enomr palet aan smaken hebben. Het verschil tussen een rode biet, paprika, broccoli, bloemkool, asperge, ik vind dat echt heel verschillend van smaak.
Maar ja, smaak is persoonlijk. Ik vind vlees smakeloos en dat is maar goed ook want het maakt het een stuk makkelijker om het niet te eten. Vis daarentegen vond ik wel heel erg lekker.
Go hard or go home
  dinsdag 10 maart 2020 @ 10:03:37 #266
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_191936310
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:00 schreef Noek het volgende:

[..]

Ik vind groenten juist heel smaakvol. Vooral rauw dan maar ik vind dat wel een enomr palet aan smaken hebben. Het verschil tussen een rode biet, paprika, broccoli, bloemkool, asperge, ik vind dat echt heel verschillend van smaak.
Maar ja, smaak is persoonlijk. Ik vind vlees smakeloos en dat is maar goed ook want het maakt het een stuk makkelijker om het niet te eten. Vis daarentegen vond ik wel heel erg lekker.
Maar jij eet groenten veelal rauw, zonder kruiding of dressing? Dat is niet heel gebruikelijk, geloof ik.
pi_191936341
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:03 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Maar jij eet groenten veelal rauw, zonder kruiding of dressing? Dat is niet heel gebruikelijk, geloof ik.
Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.
Ik vind gekookte bloemkool zum kotzen maar bloemkoolrijst bakken met shit vind ik dikke prima. Koken verpest gewoon veel. Alleen een koolhydratenbron koken is goed te doen, vind ik. Rijst, quinoa, pasta etc. Vlees moet je ook niet koken.
Go hard or go home
pi_191936387
Sommige groente zijn rauw en ongekookt wel lekker maar veel groente hebben wel wat werk nodig. Beetje zout, vet, wat hitte, wat kruiden en specerijen. Maar op zich zijn kruiden en specerijen ook groente. :P
  dinsdag 10 maart 2020 @ 10:10:11 #269
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_191936397
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:06 schreef Noek het volgende:

[..]

Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.
Ik vind gekookte bloemkool zum kotzen maar bloemkoolrijst bakken met shit vind ik dikke prima. Koken verpest gewoon veel. Alleen een koolhydratenbron koken is goed te doen, vind ik. Rijst, quinoa, pasta etc. Vlees moet je ook niet koken.
Ik neem aan dat je hiermee kruiding bedoelt?
Dan heb je namelijk je eigen argument onderuit gehaald.

Overigens vind ik gebakken groenten meestal ook veel lekkerder dan gekookte. Behalve rode biet, die moet gepoft, in de oven, in folie. :9

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:09 schreef Farenji het volgende:
Sommige groente zijn rauw en ongekookt wel lekker maar veel groente hebben wel wat werk nodig. Beetje zout, vet, wat hitte, wat kruiden en specerijen. Maar op zich zijn kruiden en specerijen ook groente. :P
QFT ^O^
pi_191936466
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:10 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je hiermee kruiding bedoelt?
Dan heb je namelijk je eigen argument onderuit gehaald.

Overigens vind ik gebakken groenten meestal ook veel lekkerder dan gekookte. Behalve rode biet, die moet gepoft, in de oven, in folie. :9
[..]

QFT ^O^
Nee nee, geen kruiden. Andere groentes zoals ui en paprika bijv. of zoete aardappel, weet ik veel.
Ik hoef er iig geen ketchup overheen te mikken.
Go hard or go home
pi_191936475
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:09 schreef Farenji het volgende:
Sommige groente zijn rauw en ongekookt wel lekker maar veel groente hebben wel wat werk nodig. Beetje zout, vet, wat hitte, wat kruiden en specerijen. Maar op zich zijn kruiden en specerijen ook groente. :P
Ook waar!
Go hard or go home
  dinsdag 10 maart 2020 @ 10:16:29 #272
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_191936498
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:13 schreef Noek het volgende:

[..]

Nee nee, geen kruiden. Andere groentes zoals ui en paprika bijv. of zoete aardappel, weet ik veel.
Ik hoef er iig geen ketchup overheen te mikken.
Geen kruiden? -O- Ik kom niet bij jou eten.

Ik had laatst deze curry https://www.ah.nl/allerha(...)loemkool-en-broccoli. Was echt beter dan gewokte groenten met een beetje ui.
pi_191936645
Ik vind vlees zonder smaakmakers ook al lekker. Maar dan kom je eerder bij een heel kippetje van de grill of geroosterd buikspek bijvoorbeeld. Maarja, met smaakmakers is wel beter. Maar dat vind ik bij groenten ook.

Ben wel ook echt met veel minder zout gaan koken. En het valt me echt alles mee hoe snel ik daaraan gewend ben geraakt. Maar als ik eerlijk ben, ben ik ook gewoon gaan accepteren dat niet alles altijd geweldig lekker hoeft te zijn. Soms mag eten van mij ook gewoon puur voeding zijn. Lekker door misschien verschillende gezonde dingen te combineren, maar vroeger ging overal (vet) vlees, kaas of whatever bij.
pi_191936823
Vivera plant spekjes; gatverdamme.. Wat een smerige smaak/nasmaak. Totaal niet de rooksmaak van spekjes die ze beweren.
Werd zo boos ervan dat ik het heb weggegooid na 6 happen en naar de supermarkt ben gefietst om vlees te halen.

Hou het wel bij kaasschnitzels; die pretenderen geen vlees te zijn. Ik eet vaak 's avonds vega maar dan ook geen vleesvervanger. Maar heb het geprobeerd.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_191936940
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Vivera plant spekjes; gatverdamme.. Wat een smerige smaak/nasmaak. Totaal niet de rooksmaak van spekjes die ze beweren.
Werd zo boos ervan dat ik het heb weggegooid na 6 happen en naar de supermarkt ben gefietst om vlees te halen.

Hou het wel bij kaasschnitzels; die pretenderen geen vlees te zijn. Ik eet vaak 's avonds vega maar dan ook geen vleesvervanger. Maar heb het geprobeerd.
Die spekjes vond ik ook goor. Het leuke van dierlijk spek is dat het zo vet is, maar dat heb je met plant-spekjes niet. Dan houd je alleen zout en smaakversterkers over :r
Ik vind gerookte tofu een fijnere spekvervanger. Dat verkopen ze tegenwoordig bij AH en Jumbo ook gewoon. En bij de toko natuurlijk sowieso.

Ik eet ook bijna nooit vegaburgers of zo. Ik eet peulvruchten, tofu en tempeh. Soms koop ik falafel en heel soms nepkip, bijvoorbeeld nu het bij de Coop in de aanbieding was. Meestal vind ik de vegaburgers ook veel te duur voor wat je krijgt, dan heb ik liever kikkererwten.
pi_191937022
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:16 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Geen kruiden? -O- Ik kom niet bij jou eten.

Ik had laatst deze curry https://www.ah.nl/allerha(...)loemkool-en-broccoli. Was echt beter dan gewokte groenten met een beetje ui.
Ik gooi er ook wel wat vleesvervangende dingen door. Hoho! (die zijn vaak wel gekruid dan)
Maar liever ook niet want ik haat koken voor veel mensen. Ik neem je wel mee uiteten dan.

Recept ziet er goed uit! O+
Go hard or go home
pi_191937174
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 16:50 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik dacht dat ik iets voor je had....

[ [url=https://media.bodyandfit.com/i/bodyandfit/C100216_Image_01?layer0=$PDP_002$&layer1=[src=/i/bodyandfit/roundle-new-2019]&layer1=$BADGE_L$&img404=no-product-image&v=1&locale=nl-nl,en-gb,*]afbeelding[/url] ]

Is mijn favoriete tussendoortje.... of soms gewoon als ontbijt, maar nee... zit ook melk in -O-

maar misschien zit er iets anders tussen

Is wel een goeie winkel, veel voordeeltjes... gratis producten, kortingscode etc. etc.
en altijd snel en op tijd :Y

https://www.bodyandfit.com/nl-nl
Ah ja, vaste klant hoor. Ik haal daar altijd mijn vegan protein bars.
Voorheen altijd Barebells maar die zijn niet plantaardig. ;(
Go hard or go home
pi_191937859
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:50 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Die spekjes vond ik ook goor. Het leuke van dierlijk spek is dat het zo vet is, maar dat heb je met plant-spekjes niet. Dan houd je alleen zout en smaakversterkers over :r
Ik vind gerookte tofu een fijnere spekvervanger. Dat verkopen ze tegenwoordig bij AH en Jumbo ook gewoon. En bij de toko natuurlijk sowieso.

Ik eet ook bijna nooit vegaburgers of zo. Ik eet peulvruchten, tofu en tempeh. Soms koop ik falafel en heel soms nepkip, bijvoorbeeld nu het bij de Coop in de aanbieding was. Meestal vind ik de vegaburgers ook veel te duur voor wat je krijgt, dan heb ik liever kikkererwten.
Falafel en tofu (mits smaakvol) is inderdaad stukken beter ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_191937942
quote:
17s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 11:05 schreef Noek het volgende:

[..]

Ah ja, vaste klant hoor. Ik haal daar altijd mijn vegan protein bars.
Voorheen altijd Barebells maar die zijn niet plantaardig. ;(
Ah.... ken je hun Pindakaas? :D

Die is zóoooooooooooooooo lekker :9 je wil nooit andere Pindakaas en zéker niet
van de Lidl dan proef je het eigenlijk wat een droge troep dat is....

Is wel een beetje duur... maar heb je ook wat :P wel de Cruncy die is lekkerder ...

https://www.bodyandfit.co(...)pasta-1-kg/p/C100024?

Pindapasta van 100% pinda's
Pinda's zijn van nature een bron van eiwitten
Geheel vrij van toevoegingen


Ja ik ben dol op die repen, maar ik kijk altijd wel naar de ingrediënten maar één beetje melk
is niet zo erg... vind ik dan :@ normaal drink ik Sojamelk, maar wel alleen voor mijn Smoothies
en Havermelk als koffiemelk, gewoon mijn Irish Coffee ( die ik héél een paar keer jaar) drink
daar gaat sojaslagroom of topping heet dat geloof ik... ook al ik een bak annanas leegvreet :')
vind ik lekker.... gaat er ook een zooi van die ''slagroom'' op :D

toevallig heb ik nu deze... ik moest even gaan kijken in de koelkast ...

https://www.ah.nl/product(...)llcE4sgaAl6VEALw_wcB

Dit alternatief voor slagroom op basis van soja is te gebruiken als topping op gebak, dessert of warme drank.

100% plantaardig
Ook ideaal voor mensen met lactose- of koemelk intolerantie



https://gewoonvegan.nl/vegan-slagroom-spuitbussen-van-ah/

Nah.. dawast! :D :*

en ja heel soms wil ik ''gewone melk'' vind ik gewoon nog steeds lekker :@ maar goed ik
ben ook geen veganist dat lijkt me een héle opgave hoor :Y
pi_191938119
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:06 schreef Noek het volgende:

[..]

Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.
Ik vind gekookte bloemkool zum kotzen maar bloemkoolrijst bakken met shit vind ik dikke prima. Koken verpest gewoon veel. Alleen een koolhydratenbron koken is goed te doen, vind ik. Rijst, quinoa, pasta etc. Vlees moet je ook niet koken.
In Griekenland eten ze het zó..... dus wij ook af en toe :P

https://www.santamariawor(...)-citroen-en-oregano/



Hoe bereiden

Kook de bloemkoolroosjes kort in kokend water. Ze moeten knapperig blijven.
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken.
Verhit de olie in een pan, bak de bloemkoolroosjes en giet het citroensap bij de bloemkool.
Voeg de citroenschil en de Oregano toe zodra de bloemkool goudbruin is.
Breng op smaak met zout.

Je kan er een vegabraadworstje bij eten.... ja ja niet :D maar de andere misschien wel :P
  dinsdag 10 maart 2020 @ 12:38:23 #281
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191938638
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 16:59 schreef FANN het volgende:

[..]

oh... enne Noek... vanmorgen hoorde ik op de radio dat er nu een soort van leer van cactussen
gemaakt gaan worden! :D Is dus net als leer.... maar dus niet dierlijk... wel goed idee...

https://www.bedrock.nl/duurzaam-alternatief-leer-cactus/

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: twee Mexicaanse uitvinders hebben duurzaam leer gecreëerd van een cactus.

Je leest het goed: twee jonge uitvinders uit Mexico brengen een duurzaam, stijlvol én milieuvriendelijk alternatief voor leer op de markt. Het organische ‘leer’ is volledig gemaakt van de nopalcactus.

Duurzaam en ademend leer van nopalcactus
Adrian Lopez en Marte Cazarez hebben twee jaar gewerkt aan een alternatief voor leer die niet alleen duurzaam is en 100 procent gemaakt van plantaardig materiaal, maar veel meer voordelen heeft. Zo is het nopalleer ademend en gaat het minstens 10 jaar mee; 100 keer beter dan het nepleer van plastic dat je tot nu toe vaak zag. Dat is namelijk moeilijk schoon te maken en is totaal niet ademend.

Op 2 oktober reisden de heren af naar de internationale leerbeurs Lineapelle in Milaan, waar ze het innovatieve kunstleer presenteerden aan ‘s werelds topontwerpers. Hopelijk zien we het duurzame alternatief dus gauw op de catwalks en in de winkels.

Weinig water nodig
“We zeiden: waarom niet? We zijn Mexicanen, welke grondstof is beter geschikt voor ons om te exploiteren dan nopal?”, vertelt Lopez. “Het groeit vanzelf, het heeft niet veel water nodig en verspilt dan ook niet veel water.”

Na twee jaar lang experimenteren, maakten de ze een aantal weken geleden een doorbraak. Het ‘leer’ van nopal kan momenteel gebruikt worden om “een jurk, een tas, een riem, een horlogebandje of een fauteil te maken”.

Met hun uitvinding willen Lopez en Cazarez niet alleen het milieu een handje helpen, maar ook de boeren die de cactussen verbouwen.”Het maakt ons werk zinvoller, omdat het niet alléén om mode en het milieu gaat”, zegt Lopez daarover. “We willen ook op de één of andere manier werknemers in het veld ondersteunen en banen creëren, zelfs indirect.”

Goed Nieuw dus ... Zeker voor de Veganisten...

[ afbeelding ]

ONDERNEMERS De jonge mensen zijn 27 jaar oud, ze zijn pioniers in een ademende organische huid en hebben hun bedrijf al opgericht.

https://heraldodemexico.c(...)HNFlBU7AnD3oPSHJ4vG0
Ik wist wel dat er leer van ananas bestaat. Heel tof spul :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_191938661
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 12:38 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik wist wel dat er leer van ananas bestaat. Heel tof spul :)
Ik had geen idéé :@ toevallig was het op de radio....

wel goeie ontwikkeling :Y
  dinsdag 10 maart 2020 @ 15:18:14 #283
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_191941283
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:56 schreef Noek het volgende:

[..]

Ik gooi er ook wel wat vleesvervangende dingen door. Hoho! (die zijn vaak wel gekruid dan)
Maar liever ook niet want ik haat koken voor veel mensen. Ik neem je wel mee uiteten dan.

Recept ziet er goed uit! O+
Wat voor vleesvervangende dingen dan? #nieuwsgierig :D
pi_191941300
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 15:18 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Wat voor vleesvervangende dingen dan? #nieuwsgierig :D
vegetarische kipstukjes, tempeh kering, tempeh ketjap, van die bonenmix van de appie, seitan.
No worries, je hoeft echt niet bij te komen eten, mop.
Go hard or go home
  dinsdag 10 maart 2020 @ 15:21:52 #285
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_191941306
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 15:21 schreef Noek het volgende:

[..]

vegetarische kipstukjes, tempeh kering, tempeh ketjap, van die bonenmix van de appie, seitan.
No worries, je hoeft echt niet bij te komen eten, mop.
Maar ik kan al die zooi wel zelf in de pan gooien. :Y Dank voor de ideeën!
pi_191941324
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 15:21 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Maar ik kan al die zooi wel zelf in de pan gooien. :Y Dank voor de ideeën!
Oooh, ik dacht dat je het echt vieeeeessss zou vinden allemaal.
Ik ben een vrij functionele eter ben ik bang. Als het in mijn macro's past dan eet ik iets al heel snel.
Go hard or go home
pi_191941380
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 12:05 schreef FANN het volgende:

[..]

In Griekenland eten ze het zó..... dus wij ook af en toe :P

https://www.santamariawor(...)-citroen-en-oregano/

[ afbeelding ]

Hoe bereiden

Kook de bloemkoolroosjes kort in kokend water. Ze moeten knapperig blijven.
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken.
Verhit de olie in een pan, bak de bloemkoolroosjes en giet het citroensap bij de bloemkool.
Voeg de citroenschil en de Oregano toe zodra de bloemkool goudbruin is.
Breng op smaak met zout.

Je kan er een vegabraadworstje bij eten.... ja ja niet :D maar de andere misschien wel :P
Dat maakt die Griek zeker voor je??
Ziet er heerlijk uit. O+
Go hard or go home
pi_191948621
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 15:26 schreef Noek het volgende:
Dat maakt die Griek zeker voor je??
:Y :D
pi_191987520
Vega KFC was lekker. *O* Wel helaas juist de dingen die volgens mij niet vast in het assortiment komen. De burger was okay, maar de Twister wrap en kipstukjes vond ik echt lekker.
pi_192007810
quote:
14s.gif Op donderdag 12 maart 2020 18:52 schreef Myraela het volgende:
Vega KFC was lekker. *O* Wel helaas juist de dingen die volgens mij niet vast in het assortiment komen. De burger was okay, maar de Twister wrap en kipstukjes vond ik echt lekker.
Had ik niet gedacht om eerlijk te zijn :D maar als ik ooit lantgs eens bij een KFC langskom ga ik
misschien wel eens proberen... gewoon omdat het kan.. maar om eerlijk te zijn trekt het me niet aan ofzo.. kweeniet :@
pi_192009459
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
pi_192012831
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 17:52 schreef Sorella het volgende:
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
Tsja..... vegetariërs betalen het toch wel, als er geen andere vega keuze is.....
(En voor sommige producten geldt dat er minder vraag naar is, en het daardoor duurder is om in te kopen (want niet in bulk). Maar dat lijkt me voor bloemkolen wat stug.)
pi_192014205
Ik heb de vega kfc burger vandaag gegeten en ik vond de m op zich wel ok. Ik heb liever iets lekkerders zoals een pita falafel maar op de schaal van kleffe fastfoodburgers scoorde ie toch wel een 7.

Wel jammer dat ik dat enige was die voor de vega optie ging, maar tegelijkertijd was ik ook blij dat ik niet in die corona buckets hoefde mee te vissen.
pi_192016802
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 21:19 schreef Farenji het volgende:
Ik heb de vega kfc burger vandaag gegeten en ik vond de m op zich wel ok. Ik heb liever iets lekkerders zoals een pita falafel maar op de schaal van kleffe fastfoodburgers scoorde ie toch wel een 7
Jeetje nu wil ik zéker proeven... :D
  zaterdag 14 maart 2020 @ 15:03:49 #295
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_192026839
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 17:52 schreef Sorella het volgende:
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
De inkoopprijs van de ingrediënten is maar ongeveer 20% van de menuprijs. Misschien zijn er voor dat bloemkoolgerecht ook meer ingrediënten nodig dan alleen bloemkool. En zalmfilet is waarschijnlijk veel makkelijker en sneller te bereiden dan die bloemkool.
pi_192027102
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 15:03 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

De inkoopprijs van de ingrediënten is maar ongeveer 20% van de menuprijs. Misschien zijn er voor dat bloemkoolgerecht ook meer ingrediënten nodig dan alleen bloemkool. En zalmfilet is waarschijnlijk veel makkelijker en sneller te bereiden dan die bloemkool.
GEROOSTERDE ZALMFILET
witte biet | dille | mierikswortel | hangop |bieslookvinaigrette

BBQ BLOEMKOOL
appel | radijs | zilverui | hazelnoot crunch | vadou van mayonaise

zijn voorgerechten en allebei 10.50, zalm filet gaat op de gril/pan ? bloemkool op de bbq duurt wel langer maar ik denk dat ze ze van te voren al bbqen zodat ze die alleen nog maar af hoeven te grillen.
Jammer dit weerhoudt flexetariers zoals mij en misschien nog wel meer flexetariers ervan om buitenshuis ook vegetarisch te gaan eten.
  zaterdag 14 maart 2020 @ 15:25:54 #297
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_192027193
Voor 10 euro 50 zou ik sowieso niet aarzelen, da's spotgoedkoop. :D
pi_192030562
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 15:25 schreef Zilverberk het volgende:
Voor 10 euro 50 zou ik sowieso niet aarzelen, da's spotgoedkoop. :D
Voor een voorgerecht? Vind ik niet spotgoedkoop...
  zaterdag 14 maart 2020 @ 23:02:30 #299
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_192037679
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 18:16 schreef Bleie het volgende:

[..]

Voor een voorgerecht? Vind ik niet spotgoedkoop...
Oh, ik dacht een hoofdgerecht.
Duur is het ook niet, voor wat de ingrediënten suggereren.
pi_192043145
Voor de zalmfilet vind ik het redelijk qua prijs, voor een plak bloemkool vind ik het te duur.
pi_192043365
Als je puur naar de kosten van ingrediënten gaat kijken kun je sowieso beter thuis eten. :P De inkoop van de zalm is misschien duurder dan van de bloemkool, maar die laatste echt smakelijk maken vraagt weer meer vaardigheden.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')