Op zich is het niet zo moeilijk hoor, en ook niet veel werk, duurt alleen wel paar dagen voordat de fermentatie klaar is. Maar dat gaat helemaal vanzelf.quote:Op zondag 8 maart 2020 08:17 schreef Noek het volgende:
[..]
Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.
Alleen dat je het wil doen is al 1000 bonuspunten.
volgens de interwebz is het zo moeilijk dus niet. Dus deze gaat op mijn kookbucketlijstje.quote:Op zondag 8 maart 2020 08:17 schreef Noek het volgende:
[..]
Oh man, zelf tempeh maken. Zelfs op women's day zie ik dat gewoon niet voor me.
Alleen dat je het wil doen is al 1000 bonuspunten.
Hier waren de meeste van de 1 euro deals die ik wilde hebben uitverkochtquote:Op zondag 8 maart 2020 09:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanwege 1 euro aanbieding verschillende Vivera gekocht om te proberen:
- Steak
- Spekjes
- Kipschnitzel
- Champignon/paprika burger
Die laatste ziet er niet lekker uit. Ben sowieso benieuwd of mij dit kan bekoren maar ga t proberen.
Ik kwam er elke dag langs van en naar mijn werk, maar het jammere is dat ze juist een aantal opdringerige hipsterachtige types hadden lopen, die het imago alleen maar benadruktenquote:Op woensdag 4 maart 2020 23:16 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja die koe daar komen mensen op af en als het GRATIS is hélemaal
Maar belangrijkste is dat mensen dan weten hoe het smaakt
Vega is allang niet meer voor ''van die rare boomknuffelaars'' zoals ze vroeger genoemd werden
het is nu juist de bij jonge en hippe mensen populair ... zo zie je maar weer
en gewoon mensen die meer bewuster gaan eten.... en dat zijn er steeds meer...
https://www.nu.nl/eten-en(...)nder-vlees-eten.html
Graag!quote:Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
+1quote:
Ik dacht dat ik iets voor je had....quote:Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
oh... enne Noek... vanmorgen hoorde ik op de radio dat er nu een soort van leer van cactussenquote:Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
Wat voor vlees heb je het hier over? Ik herken dit namelijk niet. Flexitatiër hier, trouwens.quote:Op zondag 8 maart 2020 17:42 schreef Noek het volgende:
Vlees is vaak alleen maar smakelijk gemaakt. Dat heeft echt wel vaak enige pimping nodig voor het te hachelen is. Daarom zijn vleesvervangers wel prima. Zou alleen wel willen dat ze toch wat meer de macro's zouden benaderen van vlees. Omdat ik intensief sport vul ik het dus maar veelal aan met Orangefit eiwitpoeder (erg smakelijk en goede macro's) en maak daar ziek hippe bowls van en maak er cake van. Alles plantaardig want ik eet helemaal geen dierlijke producten.
Als jullie wat recepten willen voor je eiwitten, laat maar weten dan deel ik die even.
Kipfilet, runderlap, varkenslap, rundergehakt, varkensgehakt, kalkoenfilet, eigenlijk bijna alles.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 08:17 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Wat voor vlees heb je het hier over? Ik herken dit namelijk niet. Flexitatiër hier, trouwens.
Gekookte groenten zonder zout of kruiding zijn ook laf.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 09:41 schreef Noek het volgende:
[..]
Kipfilet, runderlap, varkenslap, rundergehakt, varkensgehakt, kalkoenfilet, eigenlijk bijna alles.
Zelfs biefstuk (vond ik echt wel lekker) maakte ik wel af met peper en zout.
Heb je wel eens een gehaktbal gegeten met ongekruid gehakt. Mijn vader maakte dat vroeger want die man was een drama in de keuken en dat kreeg ik alleen weg met Heinz ketchup.
Het is gewoon niet te doen. Dus ik kan er niet zoveel mee als mensen zeggen dat ze vlees zo lekker vinden want het heeft echt wel wat pimping nodig van kruiden. Net als vleesvervangers.
Ik vind groenten juist heel smaakvol. Vooral rauw dan maar ik vind dat wel een enomr palet aan smaken hebben. Het verschil tussen een rode biet, paprika, broccoli, bloemkool, asperge, ik vind dat echt heel verschillend van smaak.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 09:58 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Gekookte groenten zonder zout of kruiding zijn ook laf.
Maar jij eet groenten veelal rauw, zonder kruiding of dressing? Dat is niet heel gebruikelijk, geloof ik.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:00 schreef Noek het volgende:
[..]
Ik vind groenten juist heel smaakvol. Vooral rauw dan maar ik vind dat wel een enomr palet aan smaken hebben. Het verschil tussen een rode biet, paprika, broccoli, bloemkool, asperge, ik vind dat echt heel verschillend van smaak.
Maar ja, smaak is persoonlijk. Ik vind vlees smakeloos en dat is maar goed ook want het maakt het een stuk makkelijker om het niet te eten. Vis daarentegen vond ik wel heel erg lekker.
Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:03 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Maar jij eet groenten veelal rauw, zonder kruiding of dressing? Dat is niet heel gebruikelijk, geloof ik.
Ik neem aan dat je hiermee kruiding bedoelt?quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:06 schreef Noek het volgende:
[..]
Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.
Ik vind gekookte bloemkool zum kotzen maar bloemkoolrijst bakken met shit vind ik dikke prima. Koken verpest gewoon veel. Alleen een koolhydratenbron koken is goed te doen, vind ik. Rijst, quinoa, pasta etc. Vlees moet je ook niet koken.
QFTquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:09 schreef Farenji het volgende:
Sommige groente zijn rauw en ongekookt wel lekker maar veel groente hebben wel wat werk nodig. Beetje zout, vet, wat hitte, wat kruiden en specerijen. Maar op zich zijn kruiden en specerijen ook groente.
Nee nee, geen kruiden. Andere groentes zoals ui en paprika bijv. of zoete aardappel, weet ik veel.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:10 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je hiermee kruiding bedoelt?
Dan heb je namelijk je eigen argument onderuit gehaald.
Overigens vind ik gebakken groenten meestal ook veel lekkerder dan gekookte. Behalve rode biet, die moet gepoft, in de oven, in folie.
[..]
QFT
Ook waar!quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:09 schreef Farenji het volgende:
Sommige groente zijn rauw en ongekookt wel lekker maar veel groente hebben wel wat werk nodig. Beetje zout, vet, wat hitte, wat kruiden en specerijen. Maar op zich zijn kruiden en specerijen ook groente.
Geen kruiden? Ik kom niet bij jou eten.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:13 schreef Noek het volgende:
[..]
Nee nee, geen kruiden. Andere groentes zoals ui en paprika bijv. of zoete aardappel, weet ik veel.
Ik hoef er iig geen ketchup overheen te mikken.
Die spekjes vond ik ook goor. Het leuke van dierlijk spek is dat het zo vet is, maar dat heb je met plant-spekjes niet. Dan houd je alleen zout en smaakversterkers overquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Vivera plant spekjes; gatverdamme.. Wat een smerige smaak/nasmaak. Totaal niet de rooksmaak van spekjes die ze beweren.
Werd zo boos ervan dat ik het heb weggegooid na 6 happen en naar de supermarkt ben gefietst om vlees te halen.
Hou het wel bij kaasschnitzels; die pretenderen geen vlees te zijn. Ik eet vaak 's avonds vega maar dan ook geen vleesvervanger. Maar heb het geprobeerd.
Ik gooi er ook wel wat vleesvervangende dingen door. Hoho! (die zijn vaak wel gekruid dan)quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:16 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Geen kruiden? Ik kom niet bij jou eten.
Ik had laatst deze curry https://www.ah.nl/allerha(...)loemkool-en-broccoli. Was echt beter dan gewokte groenten met een beetje ui.
Ah ja, vaste klant hoor. Ik haal daar altijd mijn vegan protein bars.quote:Op maandag 9 maart 2020 16:50 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik dacht dat ik iets voor je had....
[ [url=https://media.bodyandfit.com/i/bodyandfit/C100216_Image_01?layer0=$PDP_002$&layer1=[src=/i/bodyandfit/roundle-new-2019]&layer1=$BADGE_L$&img404=no-product-image&v=1&locale=nl-nl,en-gb,*]afbeelding[/url] ]
Is mijn favoriete tussendoortje.... of soms gewoon als ontbijt, maar nee... zit ook melk in
maar misschien zit er iets anders tussen
Is wel een goeie winkel, veel voordeeltjes... gratis producten, kortingscode etc. etc.
en altijd snel en op tijd
https://www.bodyandfit.com/nl-nl
Falafel en tofu (mits smaakvol) is inderdaad stukken beterquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:50 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Die spekjes vond ik ook goor. Het leuke van dierlijk spek is dat het zo vet is, maar dat heb je met plant-spekjes niet. Dan houd je alleen zout en smaakversterkers over
Ik vind gerookte tofu een fijnere spekvervanger. Dat verkopen ze tegenwoordig bij AH en Jumbo ook gewoon. En bij de toko natuurlijk sowieso.
Ik eet ook bijna nooit vegaburgers of zo. Ik eet peulvruchten, tofu en tempeh. Soms koop ik falafel en heel soms nepkip, bijvoorbeeld nu het bij de Coop in de aanbieding was. Meestal vind ik de vegaburgers ook veel te duur voor wat je krijgt, dan heb ik liever kikkererwten.
Ah.... ken je hun Pindakaas?quote:Op dinsdag 10 maart 2020 11:05 schreef Noek het volgende:
[..]
Ah ja, vaste klant hoor. Ik haal daar altijd mijn vegan protein bars.
Voorheen altijd Barebells maar die zijn niet plantaardig.
In Griekenland eten ze het zó..... dus wij ook af en toequote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:06 schreef Noek het volgende:
[..]
Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.
Ik vind gekookte bloemkool zum kotzen maar bloemkoolrijst bakken met shit vind ik dikke prima. Koken verpest gewoon veel. Alleen een koolhydratenbron koken is goed te doen, vind ik. Rijst, quinoa, pasta etc. Vlees moet je ook niet koken.
Ik wist wel dat er leer van ananas bestaat. Heel tof spulquote:Op maandag 9 maart 2020 16:59 schreef FANN het volgende:
[..]
oh... enne Noek... vanmorgen hoorde ik op de radio dat er nu een soort van leer van cactussen
gemaakt gaan worden! Is dus net als leer.... maar dus niet dierlijk... wel goed idee...
https://www.bedrock.nl/duurzaam-alternatief-leer-cactus/
Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: twee Mexicaanse uitvinders hebben duurzaam leer gecreëerd van een cactus.
Je leest het goed: twee jonge uitvinders uit Mexico brengen een duurzaam, stijlvol én milieuvriendelijk alternatief voor leer op de markt. Het organische ‘leer’ is volledig gemaakt van de nopalcactus.
Duurzaam en ademend leer van nopalcactus
Adrian Lopez en Marte Cazarez hebben twee jaar gewerkt aan een alternatief voor leer die niet alleen duurzaam is en 100 procent gemaakt van plantaardig materiaal, maar veel meer voordelen heeft. Zo is het nopalleer ademend en gaat het minstens 10 jaar mee; 100 keer beter dan het nepleer van plastic dat je tot nu toe vaak zag. Dat is namelijk moeilijk schoon te maken en is totaal niet ademend.
Op 2 oktober reisden de heren af naar de internationale leerbeurs Lineapelle in Milaan, waar ze het innovatieve kunstleer presenteerden aan ‘s werelds topontwerpers. Hopelijk zien we het duurzame alternatief dus gauw op de catwalks en in de winkels.
Weinig water nodig
“We zeiden: waarom niet? We zijn Mexicanen, welke grondstof is beter geschikt voor ons om te exploiteren dan nopal?”, vertelt Lopez. “Het groeit vanzelf, het heeft niet veel water nodig en verspilt dan ook niet veel water.”
Na twee jaar lang experimenteren, maakten de ze een aantal weken geleden een doorbraak. Het ‘leer’ van nopal kan momenteel gebruikt worden om “een jurk, een tas, een riem, een horlogebandje of een fauteil te maken”.
Met hun uitvinding willen Lopez en Cazarez niet alleen het milieu een handje helpen, maar ook de boeren die de cactussen verbouwen.”Het maakt ons werk zinvoller, omdat het niet alléén om mode en het milieu gaat”, zegt Lopez daarover. “We willen ook op de één of andere manier werknemers in het veld ondersteunen en banen creëren, zelfs indirect.”
Goed Nieuw dus ... Zeker voor de Veganisten...
[ afbeelding ]
ONDERNEMERS De jonge mensen zijn 27 jaar oud, ze zijn pioniers in een ademende organische huid en hebben hun bedrijf al opgericht.
https://heraldodemexico.c(...)HNFlBU7AnD3oPSHJ4vG0
Ik had geen idéé toevallig was het op de radio....quote:Op dinsdag 10 maart 2020 12:38 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik wist wel dat er leer van ananas bestaat. Heel tof spul
Wat voor vleesvervangende dingen dan? #nieuwsgierigquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:56 schreef Noek het volgende:
[..]
Ik gooi er ook wel wat vleesvervangende dingen door. Hoho! (die zijn vaak wel gekruid dan)
Maar liever ook niet want ik haat koken voor veel mensen. Ik neem je wel mee uiteten dan.
Recept ziet er goed uit!
vegetarische kipstukjes, tempeh kering, tempeh ketjap, van die bonenmix van de appie, seitan.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:18 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Wat voor vleesvervangende dingen dan? #nieuwsgierig
Maar ik kan al die zooi wel zelf in de pan gooien. Dank voor de ideeën!quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:21 schreef Noek het volgende:
[..]
vegetarische kipstukjes, tempeh kering, tempeh ketjap, van die bonenmix van de appie, seitan.
No worries, je hoeft echt niet bij te komen eten, mop.
Oooh, ik dacht dat je het echt vieeeeessss zou vinden allemaal.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:21 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Maar ik kan al die zooi wel zelf in de pan gooien. Dank voor de ideeën!
Dat maakt die Griek zeker voor je??quote:Op dinsdag 10 maart 2020 12:05 schreef FANN het volgende:
[..]
In Griekenland eten ze het zó..... dus wij ook af en toe
https://www.santamariawor(...)-citroen-en-oregano/
[ afbeelding ]
Hoe bereiden
Kook de bloemkoolroosjes kort in kokend water. Ze moeten knapperig blijven.
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken.
Verhit de olie in een pan, bak de bloemkoolroosjes en giet het citroensap bij de bloemkool.
Voeg de citroenschil en de Oregano toe zodra de bloemkool goudbruin is.
Breng op smaak met zout.
Je kan er een vegabraadworstje bij eten.... ja ja niet maar de andere misschien wel
Had ik niet gedacht om eerlijk te zijn maar als ik ooit lantgs eens bij een KFC langskom ga ikquote:Op donderdag 12 maart 2020 18:52 schreef Myraela het volgende:
Vega KFC was lekker. Wel helaas juist de dingen die volgens mij niet vast in het assortiment komen. De burger was okay, maar de Twister wrap en kipstukjes vond ik echt lekker.
Tsja..... vegetariërs betalen het toch wel, als er geen andere vega keuze is.....quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:52 schreef Sorella het volgende:
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
Jeetje nu wil ik zéker proeven...quote:Op vrijdag 13 maart 2020 21:19 schreef Farenji het volgende:
Ik heb de vega kfc burger vandaag gegeten en ik vond de m op zich wel ok. Ik heb liever iets lekkerders zoals een pita falafel maar op de schaal van kleffe fastfoodburgers scoorde ie toch wel een 7
De inkoopprijs van de ingrediënten is maar ongeveer 20% van de menuprijs. Misschien zijn er voor dat bloemkoolgerecht ook meer ingrediënten nodig dan alleen bloemkool. En zalmfilet is waarschijnlijk veel makkelijker en sneller te bereiden dan die bloemkool.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:52 schreef Sorella het volgende:
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
GEROOSTERDE ZALMFILETquote:Op zaterdag 14 maart 2020 15:03 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
De inkoopprijs van de ingrediënten is maar ongeveer 20% van de menuprijs. Misschien zijn er voor dat bloemkoolgerecht ook meer ingrediënten nodig dan alleen bloemkool. En zalmfilet is waarschijnlijk veel makkelijker en sneller te bereiden dan die bloemkool.
Voor een voorgerecht? Vind ik niet spotgoedkoop...quote:Op zaterdag 14 maart 2020 15:25 schreef Zilverberk het volgende:
Voor 10 euro 50 zou ik sowieso niet aarzelen, da's spotgoedkoop.
Oh, ik dacht een hoofdgerecht.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 18:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Voor een voorgerecht? Vind ik niet spotgoedkoop...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |