Ik gooi er ook wel wat vleesvervangende dingen door. Hoho! (die zijn vaak wel gekruid dan)quote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:16 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Geen kruiden? Ik kom niet bij jou eten.
Ik had laatst deze curry https://www.ah.nl/allerha(...)loemkool-en-broccoli. Was echt beter dan gewokte groenten met een beetje ui.
Ah ja, vaste klant hoor. Ik haal daar altijd mijn vegan protein bars.quote:Op maandag 9 maart 2020 16:50 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik dacht dat ik iets voor je had....
[ [url=https://media.bodyandfit.com/i/bodyandfit/C100216_Image_01?layer0=$PDP_002$&layer1=[src=/i/bodyandfit/roundle-new-2019]&layer1=$BADGE_L$&img404=no-product-image&v=1&locale=nl-nl,en-gb,*]afbeelding[/url] ]
Is mijn favoriete tussendoortje.... of soms gewoon als ontbijt, maar nee... zit ook melk in
maar misschien zit er iets anders tussen
Is wel een goeie winkel, veel voordeeltjes... gratis producten, kortingscode etc. etc.
en altijd snel en op tijd
https://www.bodyandfit.com/nl-nl
Falafel en tofu (mits smaakvol) is inderdaad stukken beterquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:50 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Die spekjes vond ik ook goor. Het leuke van dierlijk spek is dat het zo vet is, maar dat heb je met plant-spekjes niet. Dan houd je alleen zout en smaakversterkers over
Ik vind gerookte tofu een fijnere spekvervanger. Dat verkopen ze tegenwoordig bij AH en Jumbo ook gewoon. En bij de toko natuurlijk sowieso.
Ik eet ook bijna nooit vegaburgers of zo. Ik eet peulvruchten, tofu en tempeh. Soms koop ik falafel en heel soms nepkip, bijvoorbeeld nu het bij de Coop in de aanbieding was. Meestal vind ik de vegaburgers ook veel te duur voor wat je krijgt, dan heb ik liever kikkererwten.
Ah.... ken je hun Pindakaas?quote:Op dinsdag 10 maart 2020 11:05 schreef Noek het volgende:
[..]
Ah ja, vaste klant hoor. Ik haal daar altijd mijn vegan protein bars.
Voorheen altijd Barebells maar die zijn niet plantaardig.
In Griekenland eten ze het zó..... dus wij ook af en toequote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:06 schreef Noek het volgende:
[..]
Nou, ik eet geen doorgekookte bloemkool maar ik roerbak groentes en eet ze rauw.
Ik vind gekookte bloemkool zum kotzen maar bloemkoolrijst bakken met shit vind ik dikke prima. Koken verpest gewoon veel. Alleen een koolhydratenbron koken is goed te doen, vind ik. Rijst, quinoa, pasta etc. Vlees moet je ook niet koken.
Ik wist wel dat er leer van ananas bestaat. Heel tof spulquote:Op maandag 9 maart 2020 16:59 schreef FANN het volgende:
[..]
oh... enne Noek... vanmorgen hoorde ik op de radio dat er nu een soort van leer van cactussen
gemaakt gaan worden! Is dus net als leer.... maar dus niet dierlijk... wel goed idee...
https://www.bedrock.nl/duurzaam-alternatief-leer-cactus/
Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: twee Mexicaanse uitvinders hebben duurzaam leer gecreëerd van een cactus.
Je leest het goed: twee jonge uitvinders uit Mexico brengen een duurzaam, stijlvol én milieuvriendelijk alternatief voor leer op de markt. Het organische ‘leer’ is volledig gemaakt van de nopalcactus.
Duurzaam en ademend leer van nopalcactus
Adrian Lopez en Marte Cazarez hebben twee jaar gewerkt aan een alternatief voor leer die niet alleen duurzaam is en 100 procent gemaakt van plantaardig materiaal, maar veel meer voordelen heeft. Zo is het nopalleer ademend en gaat het minstens 10 jaar mee; 100 keer beter dan het nepleer van plastic dat je tot nu toe vaak zag. Dat is namelijk moeilijk schoon te maken en is totaal niet ademend.
Op 2 oktober reisden de heren af naar de internationale leerbeurs Lineapelle in Milaan, waar ze het innovatieve kunstleer presenteerden aan ‘s werelds topontwerpers. Hopelijk zien we het duurzame alternatief dus gauw op de catwalks en in de winkels.
Weinig water nodig
“We zeiden: waarom niet? We zijn Mexicanen, welke grondstof is beter geschikt voor ons om te exploiteren dan nopal?”, vertelt Lopez. “Het groeit vanzelf, het heeft niet veel water nodig en verspilt dan ook niet veel water.”
Na twee jaar lang experimenteren, maakten de ze een aantal weken geleden een doorbraak. Het ‘leer’ van nopal kan momenteel gebruikt worden om “een jurk, een tas, een riem, een horlogebandje of een fauteil te maken”.
Met hun uitvinding willen Lopez en Cazarez niet alleen het milieu een handje helpen, maar ook de boeren die de cactussen verbouwen.”Het maakt ons werk zinvoller, omdat het niet alléén om mode en het milieu gaat”, zegt Lopez daarover. “We willen ook op de één of andere manier werknemers in het veld ondersteunen en banen creëren, zelfs indirect.”
Goed Nieuw dus ... Zeker voor de Veganisten...
[ afbeelding ]
ONDERNEMERS De jonge mensen zijn 27 jaar oud, ze zijn pioniers in een ademende organische huid en hebben hun bedrijf al opgericht.
https://heraldodemexico.c(...)HNFlBU7AnD3oPSHJ4vG0
Ik had geen idéé toevallig was het op de radio....quote:Op dinsdag 10 maart 2020 12:38 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik wist wel dat er leer van ananas bestaat. Heel tof spul
Wat voor vleesvervangende dingen dan? #nieuwsgierigquote:Op dinsdag 10 maart 2020 10:56 schreef Noek het volgende:
[..]
Ik gooi er ook wel wat vleesvervangende dingen door. Hoho! (die zijn vaak wel gekruid dan)
Maar liever ook niet want ik haat koken voor veel mensen. Ik neem je wel mee uiteten dan.
Recept ziet er goed uit!
vegetarische kipstukjes, tempeh kering, tempeh ketjap, van die bonenmix van de appie, seitan.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:18 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Wat voor vleesvervangende dingen dan? #nieuwsgierig
Maar ik kan al die zooi wel zelf in de pan gooien. Dank voor de ideeën!quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:21 schreef Noek het volgende:
[..]
vegetarische kipstukjes, tempeh kering, tempeh ketjap, van die bonenmix van de appie, seitan.
No worries, je hoeft echt niet bij te komen eten, mop.
Oooh, ik dacht dat je het echt vieeeeessss zou vinden allemaal.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 15:21 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Maar ik kan al die zooi wel zelf in de pan gooien. Dank voor de ideeën!
Dat maakt die Griek zeker voor je??quote:Op dinsdag 10 maart 2020 12:05 schreef FANN het volgende:
[..]
In Griekenland eten ze het zó..... dus wij ook af en toe
https://www.santamariawor(...)-citroen-en-oregano/
[ afbeelding ]
Hoe bereiden
Kook de bloemkoolroosjes kort in kokend water. Ze moeten knapperig blijven.
Laat de bloemkoolroosjes uitlekken.
Verhit de olie in een pan, bak de bloemkoolroosjes en giet het citroensap bij de bloemkool.
Voeg de citroenschil en de Oregano toe zodra de bloemkool goudbruin is.
Breng op smaak met zout.
Je kan er een vegabraadworstje bij eten.... ja ja niet maar de andere misschien wel
Had ik niet gedacht om eerlijk te zijn maar als ik ooit lantgs eens bij een KFC langskom ga ikquote:Op donderdag 12 maart 2020 18:52 schreef Myraela het volgende:
Vega KFC was lekker. Wel helaas juist de dingen die volgens mij niet vast in het assortiment komen. De burger was okay, maar de Twister wrap en kipstukjes vond ik echt lekker.
Tsja..... vegetariërs betalen het toch wel, als er geen andere vega keuze is.....quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:52 schreef Sorella het volgende:
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
Jeetje nu wil ik zéker proeven...quote:Op vrijdag 13 maart 2020 21:19 schreef Farenji het volgende:
Ik heb de vega kfc burger vandaag gegeten en ik vond de m op zich wel ok. Ik heb liever iets lekkerders zoals een pita falafel maar op de schaal van kleffe fastfoodburgers scoorde ie toch wel een 7
De inkoopprijs van de ingrediënten is maar ongeveer 20% van de menuprijs. Misschien zijn er voor dat bloemkoolgerecht ook meer ingrediënten nodig dan alleen bloemkool. En zalmfilet is waarschijnlijk veel makkelijker en sneller te bereiden dan die bloemkool.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:52 schreef Sorella het volgende:
Ik wil best weleens vegetarisch bij een restaurant proberen maar als ik zie dat ik voor een bbq bloemkool net zoveel betaal als een zalmfilet dan ga ik toch echt voor de zalmfilet.
Waarom is het vegetarische eten in een restaurant zo duur ? een bloemkool is toch 80 % goedkoper als een stuk zalmfilet.
GEROOSTERDE ZALMFILETquote:Op zaterdag 14 maart 2020 15:03 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
De inkoopprijs van de ingrediënten is maar ongeveer 20% van de menuprijs. Misschien zijn er voor dat bloemkoolgerecht ook meer ingrediënten nodig dan alleen bloemkool. En zalmfilet is waarschijnlijk veel makkelijker en sneller te bereiden dan die bloemkool.
Voor een voorgerecht? Vind ik niet spotgoedkoop...quote:Op zaterdag 14 maart 2020 15:25 schreef Zilverberk het volgende:
Voor 10 euro 50 zou ik sowieso niet aarzelen, da's spotgoedkoop.
Oh, ik dacht een hoofdgerecht.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 18:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Voor een voorgerecht? Vind ik niet spotgoedkoop...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |